Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met krokante tikka masala

    .

    .

    Koken met yoghurt

    Een bakje yoghurt als ontbijt, als tussendoortje of in een lekkere smoothie. Maar wist je dat je nog veel meer kunt met yoghurt?

    Zalm met krokante tikka masala          

    4 zalmmoten ~ 20 g tikka masala kruidenpasta ~ 150 g paneermeel ~ 1 el olie ~
    1 limoen, geschaafd ~ gemalen peper en zout ~ 20 g amandelschaafsel ~ 160 g geblancheerde peulen ~ 100 g cherrytomaatjes, gesneden ~ 80 g rode uien, in ringen ~ 50 g bosui, gesneden ~ verse koriander, gehakt ~ 200 g basmati rijst

    Voor de saus: 300 ml yoghurt ~ 160 g mangochutney ~ verse koriander, gehakt

            
    BEREIDING; 30 minuten

    Meng het paneermeel met het amandelschaafsel, het limoenschaafsel, de olie en de kruidenpasta. Bestrooi de zalm met peper en zout. Breng het paneermengsel aan op de bovenkant van de zalm. Gaar het in de oven 10 minuten op 180 ºC. Verwarm de peulen, cherrytomaatjes en uienringen en leg ze op een bord. Leg de zalm op de groenten. Meng de yoghurt met de mangochutney en de koriander en schenk dit over de zalm. Garneer het gerecht met bosui en koriander en serveer met basmati rijst. 

    bron; telegraaf .nl

     


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, tikka masala, amandel, peulen, tomaat, bosui, rijst, yogurt,
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen


    Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal,
    tuinboontjes en cantharellen

      
    Voor 4 personen;

    500 g ongepelde Noordzeegarnalen, 1 hoevekip, 1 selder, 2 wortelen
    1 ui, peterselie, kruiden, 100 g tuinbonen, 100 g paddestoelen (cantharellen)
    1 bot basilicum, boter, 1 glas room, peper en zout

                       image
    Bereidingswijze :
    (10 + 30 minuten)


    1. Snij de selder, wortelen, ajuin en peterselie in stukken. Doe in een kookpot met wat water, peper en zout en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat 20 minuten koken. Haal de kip er uit en laat afkoelen.
    2. Maak het kippenvlees los en verdeel in dikke gelijke stukken.
    3. Zeef het kookvocht. Breng een deel aan de kook, doe de tuinbonen in het vocht en laat koken tot ze gaar zijn.
    3. Laat de rest van het kookvocht tot een derde inkoken. Voeg een paar klontjes boter en de opgeklopte room toe.
    4. Bak de cantharellen in een weinig boter en doe ze in de saus.
    5. Leg de stukken kippenvlees op de borden en schik de tuinbonen erop. Verdeel de garnalen over de borden en lepel de saus erover. Werk af met een paar blaadjes basilicum.

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:garnalen, kip, tuinbonen, paddestoelen, bacilicum,
    04-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken zeebaarsfilet met tomaat

     

     Gebakken zeebaarsfilet met tomaat

      Voor 2 personen;

           2 zeebaarsfilets van 125-150 g,  versgemalen zwarte peper

    • 1 eetlepel citroensap, 2-3 eetlepels bloem, 3 eetlepels olijfolie
    • 3 tomaten, 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 150 ml droge witte wijn of medium dry sherry
    • 2 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt

            Gebakken zeebaarsfilet met tomaat

    Bereiding; 20 - 30 min.

    Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
    Halveer intussen de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Roer de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door.
    Breng op smaak met zout en peper en schep de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.

    Tip; lekker met kruidige gebakken aardappeltjes.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zeebaars, tomaten, wijn, peterselie, look, citroen,
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.


    gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.







    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Tip;
     Aardappelen moeten altijd kort voor het koken geschild woorden.
    Geschilde aardappelen mogen niet te lang in het water liggen,omdat
    de voedingsstoffen er anders aan ontrokken worden.

     


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:schartong,aardappelen,witlof,
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree


    Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree

    Lekker ouderwets recept met niet te veel ingredienten
    Het vel van de pladijs is ook heel lekker en vol van smaak!

    Voor 4 personen;
    4 pladijzen, 3 eetlepels boter,2 eetlepels bloem
    15 jonge wortelen, 200 g doperwten, 1 sjalot, 500 g aardappelen
    1/3 bot peterselie, 1 koffielepel tijmtakjes, 1,5 dl melk

                                         image
    Bereidingswijze :

    1. Kook de aardappelen gaar in ruim water, laat drogen op hoog vuur en haal door een roerzeef.
    2. Schil de wortelen en snijd in blokjes en blancheer in licht gezouten water. Kook de erwten al-dente.
    3. Snijd de sjalot fijn, stoof kort in een lepel boter en voeg de erwten en wortelen toe, voeg de tijmtakjes toe.
    4. Haal de pladijzen door de bloem en bak in de boter, kruid met zout en peper.
    5. Spoel de peterselie en hak fijn, voeg samen met de melk bij de aardappelen; kruid met zout en peper en warm goed door.
    6. Schik de vis op borden, serveer er de groenten en aardappelpuree langs en lepel er de bakjus over.

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Pladijzen, Wortelen, Doperwten, Aardappels, Peterselie, Tijm, Melk,
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselgratin met spinazie


    Mosselgratin met spinazie

    Voor 4 personen;   

    2 kg mosselen, 1 ui, 2 dl droge witte wijn, 400 g jonge spinazie,

    2 dl room, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas,

    1 eetlepel paneermeel, olijfolie, peper,
          image



    Bereidingswijze : (15 + 25 minuten)

    Laat de grof gesneden ui 5 minuten stoven in wat olijfolie en een scheutje water.

    Voeg mosselen, witte wijn en peper toe.

    Laat gedurende 8 minuten garen onder deksel op zeer hoog vuur.

    Bak de gewassen spinazieblaadjes 5 minuten al roerend in wat olijfolie.
    Leg de spinazie op de bodem van een ingeoliede gratineerschotel.

    Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze op de spinazie.

    Zeef het mosselsap en laat tot de helft inkoken.

    Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.

    Giet de saus over de mosselen.

    Bestrooi met Parmezaanse kaas en wat paneermeel.

    Laat gratineren onder de grill tot een bruin korstje is ontstaan.

    Tip :
    Het kookvocht van mosselen maakt vissaus en -soep heerlijk.
    Mosselen dienen als smaakversterker en -verfijner in talloze bereidingen met vis. Lekker met ui, groene selder, peterselie.

    bron; visinfo.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:mosselen,wijn,spinazie,room,kaas,olijfolie,
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse mosselpan

     

     

     

    Italiaanse mosselpan  

    Voor 2 personen;

    • 2 kg mosselen, 2 vleestomaten, 3 teentjes knoflook, in plakjes
    • 2 eetlepels vers gehakte Italiaanse kruiden, (basilicum, tijm, rozemarijn),
    • 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, peper, versgemalen
    • 1 eetlepel rode of groene pesto, 1 eetlepel tomatenpuree of
    • tomatenketchup

           Italiaanse mosselpan

           Bereiding;

    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt,
    4-5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

    Tip; Lekker met focaccia of ciabatta

     

    bron; visrecepten.nl

     


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:mosselen, tomaten, look, pesto,
    25-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise


    Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
    met kruiden

    voor 4 personen

    16 pladijsfilets, hart van een kropsla, 500 g nieuwe aardappelen
    4 lepels mayonaise, 2 lepels dikke yoghurt
    1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte dragon
    2 eieren, 2 eetlepels bloem, 100 g broodkruim


                                  image

    Bereidingswijze :

    1. Spoel de pladijsfilets en dep droog, haal eerst door de bloem, dan door een losgeslagen ei en door paneermeel.
    2. Kook het resterende ei hard, laat schrikken en hak fijn.
    3. Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water.
    4. Spoel de kropsla.
    5. Maak de mayonaise aan met de yoghurt, het gehakt ei, de peterselie en de bieslook.
    6. Frituur de filets in zuivere olie en laat uitlekken op keukenpapier.
    7. Schik de aardappelen, de filets en de salade op borden, serveer de mayonaise erlangs.

      Tip :
      Zorg voor een goede voorbereiding voordat u begint te
      paneren zodat u alles onmiddellijk na elkaar kunt doen en een
      fijn lekker en krokant omhulsel bekomt.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:pladijs, schol, kropsla, aardappelen, mayonaise, yoghurt, peterselie, dragon, eieren,
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.


    Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.

    Voor 4 personen:

    1 kg kleine primeuraardappeltjes, 1 of 2 makrelen naargelang de grootte,
    1 bosje koriander, het sap van 1 citroen, 3 el olijfolie,
    grof zout, versgemalen peper.

                                      Food & Styling: foto van aardappelslaatje met makreel

    Kook de gewassen en in hapklare stukken gesneden aardappeltjes
    beetgaar in lichtgezouten water.
    Giet ze af en vermeng warm met olie, citroensap en korianderblaadjes.

    Gril de gefileerde makreel kort, schik ze op de lauwe aardappelen en
    bestrooi met zout en peper.


    bron; .foodstyling.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Aardappels, Makrelen, Koriander,
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde forel met bieslooksaus


           Gestoofde forel met bieslooksaus

             Voor 4 personen;
    • 4 stukken forelfilet (150 gram), 50 gram boter
    • ½ dl droge witte wijn, 1 zakje roomsaus (Knorr)
    • 2 eetlepels bieslook , zout en peper

      Gestoofde forel met bieslooksaus

      Bereiding;

      Verwarm de oven voor op 200°C.
      Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel (de schaal kan ook met aluminiumfolie afgedekt worden). Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
      Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml. Breng het kookvocht met de inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken. Roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

      Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.

     



                     bron; visrecepten.nl

     


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:forel, wijn, roomsaus, bieslook,
      07-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rogvleugel met blanke botersaus
       

      Rogvleugel met blanke botersaus


      voor 4 personen
        
      4 stukken rogvleugel ,4 eetlepels bloem ,een klontje boter
      2 sjalotten ,10 cl droge witte wijn ,1 eetlepel room ,100 g boter
      1 koffielepel mosterd ,1 koffielepel kappertjes ,peper en zout

                                              Rogvleugel met blanke botersaus

      Bereiding
      1 Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
      2 Bak de vis in een pan met antikleefl aag in een klontje boter. Baktijd: 5 minuten aan elke kant.
      3 Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
      4 Voeg de room toe. Breng aan de kook. Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe. Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan. Laat de saus niet aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
      5 Serveer met natuuraardappelen en spinazie.

      bron; skynet.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:Rogvleugel,botersaus,wijn,room,kappertjes,
      05-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes


      Gebakken pladijs (schol) filet met tomaat en kappertjes

      Lekker met aardappelpuree en sperziebonen of gewoon met een stukje stokbrood.

      Voor 2 personen;

      3 Pladijs(schol) filets (à 100 gram)
      10 gram kruidenmix voor vis, 3 eetlepels bloem
      2 tomaten, 6 zwarte olijven zonder pit, 2-3 eetlepels olijfolie
      1 grote teen knoflook (geperst), 1 eetlepel kappertjes.

                                              Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes

      Bereiding; 20min.

      Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de filets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met kruidenmix voor vis. Wentel de filets door de bloem.

      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de filets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de filets.

      Per 100 gram onbereid product:

      • 348 kJ / 83 kCal,
      • vet 2 g
      • eiwit 18 g


      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:pladijs, schol, tomaten, olijven, look, kappertjes,
      10-04-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde makreel met selderij en aardappeltjes


      Gestoomde makreel met selderij, appels en aardappeltjes
       
      Zo'n romige, rokerige makreel is gewoon erg lekker. Bovendien is makreel,
      als vette vis, heel gezond . De makreel scoort groen op de viswijzer.
      Verse makreel is verrukkelijk, ondergewaardeerd en spotgoedkoop, maar meestal wordt makreel gerookt verkocht.
      Roken is een oude conserveringsmethode: het vertraagt het ranzig worden van het visvet, maar tegenwoordig roken we vooral voor het lekker.


      Voor vier personen:
      1 gestoomde makreel, 1 bleekselderij, schoongemaakt, in reepjes
      500 g vastkokende aardappels, geschild, in kleine blokjes
      200 g biologische spekblokjes, 2 uien, gesnipperd
      2 (zure) appels, geschild, kleine blokjes,
      1 bosje bladselderij, zeer fijn gehakt
      ca. 25 g zachte boter, 1 1/2 eetl. grove mosterd


      © GETTY

      Bereiding;
      Zorg dat je een vers gerookte makreel hebt gekocht, die kan je makkelijk ontgraten.Schoonmaken: snijd het vel van de makreel aan de rugzijde los
      en trek het van voor naar achter eraf. Snijd (met een bot mes) het visvlees doormidden, neem de graat er uit. De kleine graatjes; ga er met je vinger
      of pincet over en neem ze eruit.
      Leg de vis in zo mooi mogelijke stukken op een bord.

      Kook selderijreepjes en aardappelblokjes in gezouten water in 8- 10 minuten net gaar.

      Bak intussen de spekblokjes met de ui uit; voeg zonodig wat boter toe. Bak de laatste minuten de appelblokjes mee. Giet aardappels en selderij af en meng ze. Schep de bladselderie, boter en mosterd erdoor en breng op smaak met zout. Laat even doorwarmen. Verdeel over warme borden, leg de stukken makreel erop en schep tenslotte het warme spek-ui-appelmengsel erover.
       
      Tip; Bijna alle makreel is 'gestoomd' of 'warm gerookt'.
      Dat is precies hetzelfde en betekent dat de vis 6 uur in 70 tot 80 °C boven smeulende houtsnippers heeft gehangen.
      Maar vraag uw visman ook eens naar koud gerookte makreel, die eerst wordt gepekeld en daarna op 30 °C gerookt.
      Dan krijg je een goudkleurige vis waarvan het visvlees juist stevig en pittig is. Heerlijk in een salade of op toost.


      Loethe Olthuis 
      bron; volkskrant.nl

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:makreel, selderij, aardappels, spek, ui, appels, mosterd,
      31-03-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook



      Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook  

      Voor 2 personen;

    • 250 g zalmfilet, in blokjes, 2 eetlepels neutrale olie
    • 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 rode uien, in dunne partjes
    • 100 g zeekraal, sap van een halve citroen
    • versgemalen zwarte peper
    •                       Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
      Bereiding;

      Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.

      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:zalm, look, uien, zeekraal, citroen,
      24-03-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst



      Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst

      Voor 4
      personen;
      • 2 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel bloem
        1 zakje diepgevroren scharrolletjes uit de Stille Oceaan
        gehakte verse koriander, 4 stengels groene selder, 2grote wortelen
      • 50 cl kokosmelk, peper en zout, 2 preiwitten
      • specerijenmolen "lime pepper" (Santa Maria)
      • 2 potjes visfond (19 cl per bokaal)
      • 250 g wilde rijst (zakjes om te koken)

          

      Bereiding;

      1. Leg de vis in een vergiet en laat volledig ontdooien.
      2. Snij de groenten fijn. Verwarm de olie in een grote, diepe pan en stoof er de groenten in aan op zacht vuur. Dek af en laat 5 min. stoven.
      3. Bestrooi met bloem en met enkele draaien van de "lime pepper" molen. Meng 1 min. Doe er de visfond bij, meng goed en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
      4. Leg de scharrolletjes in de saus, breng terug aan de kook en reken dan 5 min. gaartijd op zacht vuur.
      5. Neem van het vuur, breng op smaak en serveer in diepe borden. Bestrooi met gehakte koriander. Geef er wilde rijst bij die je gelijktijdig gekookt hebt.





        bron; delhaize.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:schar, selder, wortel, kokosmelk, rijst,
      14-03-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorade op bedje van ratatouille


      Dorade op bedje van ratatouille


      Voor 4 personen
    • 4 dorade filets, 2 courgette, 1 aubergine
    • 6 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje verse oregano
    • versgemalen peper en zout, olijfolie, 100 g belegen kaas, geraspt
    • 1 theelepel paprikapoeder
    •                    Dorade op bedje van ratatouille
      Bereiding

      Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten. Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten. Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.

      Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.


      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:dorade, courgette, aubergine, tomaten, ui, look, oregano, kaas,
      13-03-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden pladijsmoot met specerijen, sinaasappel en lasagne met Noordzeegarnalen



      Gebraden pladijsmoot met specerijen, sinaasappel en
      lasagne met Noordzeegarnalen


      voor 4 personen:

      1 grote pladijs van 1,5 kg (of 2 kleinere)
      mignonette van peper en specerijen (zwarte peper, sechouan, jamaicapeper, cardamon, vanillemerg)
      2 niet al te zoete sinaasappelen, fleur de sel, een stukje wortel
      prei, seider, 1 tomaat, 100g gepelde Noordzeegarnalen
      2 bintjes, enkele aardappelen, kalfsfond
      peper en zout, olijfolie en boter

      Bereidingswijze;

      Uit de dikste stukken pladijs vier moten snijden. De rest van de vis fileren.Met de bintjes een droge puree maken, de wortelen, prei en selder in een fijne brunoise snijden en blancheren.De tomaat fijn concasseren (de resten van de tomaat aan de fond toevoegen).

      In vier inox cirkels een lasagne maken met stukjes rauwe pladijsfilet en de puree gemengd met de brunoise, tomaat en gepelde garnalen. In laagjes werken. In een gietijzeren pan wat boter en olijfolie schuimig laten worden, de pladijsmoten bestrooid met de mignonette van specerijen aanbakken. In de oven verder laten garen en halverwege wat sinaasappelsap toevoegen.

      Intussen de lasagnes in de oven garen en uit de fijne luciferaardappelen snijden en frituren. De pladijsmoten uit de pan nemen en de pan deglaçeren met de rest van het sinaasappelsap en een weinig kalfsfond. De saus met wat boter opwerken en geblancheerde sinaasappelzeste toevoegen.

      Recept: Bart Vansteenkiste
      Restaurant De Roeschaert


      bron; knackweekendrnews.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:pladijs, sinaasappelen, garnalen, aardappelen,
      04-03-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met bosui en dragon


      Zalmfilet met bosui en dragon

      Voor 4 personen;
       
    • 4 stukken zalmfilet van 125 g, 6 bosuitjes, 4 takjes dragon
    • 2 eetlepels boter of vloeibare margarine
    • zeezout, vierseizoenen peper, versgemalen, ½ citroen
    •                   Zalmfilet met bosui en dragon
      Bereiding; 20 min.

      Snijd de kontjes van de bosuitjes en halveer de uitjes in de lengte. Ris de dragonblaadjes van de takjes. Verwarm de boter in een hapjespan en leg de
      zalmfilets erin. Leg de bosuitjes tussen de zalm en strooi er wat zeezout en peper
      naar smaak over. Verdeel de dragonblaadjes over en tussen de zalm.
      Knijp de citroen erboven uit. Zet het deksel op de pan en smoor de zalm en uitjes zachtjes in 8-10 minuten bijna gaar.

      Lekker met knoflookpuree: fruit plakjes knoflook zachtjes in wat olijfolie. Stamp gekookte aardappelen fijn en roer ze met warme melk, de knoflook met olie en zout en peper naar smaak tot een fijne puree.




      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:zalm, bosuitjes, dragon, citroen,
      28-02-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje

      • Vispannetje

        Voor 4 personen:

      4 stukken zalmfilet (40 g/st),1 zeetong in filets, 4 stukken kabeljauw (40 g/st),

      4 stukken pollak (40 g/st),150 g gepelde garnalen, 400 ml visfumet,

      50 ml witte wijn, 75 g boter, 75 g bloem, 125 g champignons, in kwartjes

      3 stengels prei, in stukken, citroensap, 100 g gemalen kaas, boter, peper en zout.

            
      Bereiding;

      Spoel de vis onder koud water en dep droog.

      Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook, zet het vuur wat zachter en leg de vis erin.

      Pocheer de vis halfgaar en haal hem uit het vocht. Smelt boter en voeg de bloem toe, meng en laat al roerend drogen op een zacht vuur.

      Voeg het pocheervocht toe, meng en laat de saus inkoken en binden op een zacht vuurtje.

      Stoof de champignons gaar in boter met citroensap, peper en zout, en voeg ze met het vocht toe aan de saus.

      Stoof de prei gaar met peper en zout, leg in een beboterde ovenschaal en schik er de vis op.

      Voeg de garnalen bij de saus, giet ze over de vis en bestrooi met gemalen kaas.

      Gratineer in een voorverwarmde oven (200° C). Serveer met aardappelpuree.


      dar
      Bron; nieuwsblad.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:zalm, zeetong, kabeljauw, pollak, garnalen, champignons, prei, kaas,
      14-01-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde zalm met paprikarelish



      En wat denkt u van dit Engelse visgerecht? 

      Gepocheerde zalm met paprikarelish

      Voor 4 personen;
      • 2 rode paprika's, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie
        1 el witte wijnazijn, 1 - 2 tl lichte sojasaus, 1 el limoensap
        1 tl vloeibare honing, 600 g verse zalmfilet, zonder huid
        500 ml visbouillon, 1 tl peperkorrels, 1 laurierblad
        1 onbehandelde citroen,  2 sinaasappels, versgemalen peper, zout 

        Foto; freepik.com       Foto visrecepten.be

      Bereiding: 40 min.
      1. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de bosuitjes, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne halve ringetjes. Pel en hak de knoflook fijn.

      2. Verhit de olie en fruit de paprika met de bosui en de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg 2 eetlepels water, de azijn, de sojasaus, het limoensap en de honing toe. Laat nog even sudderen, breng op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur.

      3. Dep de vis droog en verdeel in 4 gelijke stukken. Breng de bouillon met de peperkorrels en het laurierblad aan de kook. Halveer de citroen, pers een helft uit, snijd de andere helft in plakjes en voeg beide aan de bouillon toe. Temper het vuur, leg de stukken vis erin en laat ze in 8 minuten gaar worden (niet meer koken!).

      4. Schil intussen de sinaasappels dik en snijd ze in plakken. Verdeel de vis, de sinaasappel en een beetje van de paprikarelish over een schaal. Bestrooi met peper en serveer met de rest van de paprikarelish. Lekker met gebakken aardappelen en roergebakken paksoi met hazelnoten.



      bron; knack.be  
      Auteur : Plus Special Recepten

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:paprika, zalm, sinaasappel,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!