Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillie met erwtjes en worteltjes


    Bouillie met erwtjes en worteltjes   

     

    Voor vier personen;

    Voor de bouillie:

    • 1 kg soepvlees, 1 prei, 1 selder, 2 takjes tijm, 2 kruidnagels
    • 2 blaadjes laurier, 2 wortelen, snuifje zout, 2 uien

    En verder:

    • 250 g verse erwtjes, 6 wortelen, 1 raap
    • 4 aardappelen, peper en zout
    • 4 takjes krulpeterselie

      heikki verdurme 

    Bereiding;

    Maak de bouillie. Zet het soepvlees op in een ruime kom koud water met zout. Breng aan de kook en schuim de onzuiverheden af. Giet af en spoel het vlees af onder koud stromend water.

    Zet het vlees opnieuw op in een ruime kom met koud water en zout. Voeg er grofgesneden prei en selder aan toe.

    Pel de uien, halveer ze en laat ze dichtschroeien in een pan zonder vetstof. Prik er een kruidnagel in en voeg toe. Voeg ook de tijm en laurier toe samen met de grofgesneden wortelen. Laat het geheel 2,5 uur sudderen.

    Schil de aardappelen en de raap en haal er bolletjes uit met een parisiennelepeltje.

    Blancheer de erwtjes.

    Rasp de wortelen en snijd in plakjes. Stoof de worteltjes in een weinig boter en voeg de erwtjes toe.

    Kook de aardappelbolletjes en de raapjes een zevental minuutjes. Giet af.

    Versnijd het soepvlees in stukjes en meng met de aardappelen, raapjes, erwtjes en worteltjes. Werk af met een beetje bouillon, kruid af met peper en zout en garneer met wat fijngehakte krulpeterselie.

     
     

    bron; nieuwsblad.be 
    Auteur: CLAUDIA ALLEMEERSCH


    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:ertjes, wortel, raap, aardappel, peterselie, soepvlees,
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel



    Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel  


    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:kip, bouillon, asperges, kervel, tomaten,
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Toscana


    Kip Toscana

    Weinig tijd deze week en ik dacht zal ik deze week eens snel en gemakkelijk koken?
    Bertolli's Kipfilet alla Toscana, op tv door een smakelijk jongmens bereid, leek me wel wat. De ingrediëntenlijst, langer dan menig verlanglijstje, had me moeten waarschuwen. Plus het feit dat het blok 'tomatensaus' maar 10 procent tomaat bevatte en de balsamicodressing een poedertje was, dat ik met water moest mengen. Godallemachtig, wat was dit vies! Daar konden blijekipfilet en sperziebonen uit eigen tuin niks aan veranderen. Alles was slijmerig: pasta, kip, sla. Mijn keuken dampte van de synthetische, ranzige maggistank en de bremzoute karton-nasmaak plakte uren later nog aan mijn tanden.
    Onderstaand recept is binnen een half uur klaar en bevat geen zuurteregelaar, gistextract, kleurstoffen, maltodextrine, suikerstroop, erwtenzetmeel, voedingszuur, gerstemoutextract, melksuiker, fructose, aroma, rodewijnextract, biet of gemodificeerd aardappelzetmeel.

    Voor 2-3 personen:
    175 g penne, 200 g diepvries-sperziebonen
    300 g biologische kip(dij)filet, in reepjes,7 eetl. olijfolie
    1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld
    1 blik tomaatblokjes (400 g), 3 theelepels Italiaanse kruiden
    1 theelepels suiker, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd
    150 g Chinese kool, in dunne reepjes

          

                                                                              © THINKSTOCK
    Bereiding;
    Breng in twee pannen ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook in de ene pan water de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en in de andere de sperziebonen, in ongeveer 5 minuten. Bestrooi de kipreepjes gul met zout. Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpan en roerbak de kipstukjes in ongeveer 4 minuten iets bruin. Schep ze uit de pan.

    Voeg nog twee eetlepels olie toe aan het bakvet en bak ui en uitgeperste knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg tomaatblokjes, kruiden en suiker toe en laat 5 minuten met deksel erop sudderen. Voeg kip en uitgelekte sperziebonen toe en laat nog even pruttelen.

    Klop intussen drie eetlepels olie, balsamico, mosterd, zout en peper tot een dressing. Maak de tomaten-kipsaus pittig op smaak af met zout en peper en meng met de afgegoten pasta. Meng kool en balsamicodressing. Eet direct.

    Tip;
    Neem (biologische) kipdijfilet in plaats van die smakeloze borstfilets
    en bak de stukjes 2 minuutjes langer. Doen ze in Toscane ook.


    Loethe Olthuis
    bron; volkskrant.be

    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:Penne, sperziebonen, kip, tomaat, chinese kool,
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi

     

    • Gentse waterzooi

      Voor 4 personen;
      1 hele kip, 1 kg aardappelen, 1 wortel, 1 groene selder, 1 prei, 1 ui,
       roux, 2 eetlepels room, 1 laurierblaadje, gehakte peterselie, tijm,
       nootmuskaat, peper en zout.

                                       
      Bereidingswijze

      Maak de wortel, prei en selder schoon en snijd de mooiste delen in stukken van tien centimeter.

      Vul een hoge pot met koud water. Doe er de kip, de resterende stukken van de groenten, de ui, laurier, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Laat gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen.

      Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

      Versnijd de mooie stukken van de groenten in reepjes, kook ze in gezouten water beetgaar en spoel ze daarna direct met koud water.

      Neem de kip uit de bouillon, haal het vlees eraf en versnijd het in niet al te grote stukken.

      Zeef de bouillon, laat weer goed doorkoken en bind lichtjes met de roux.

      Voeg het kippenvlees en de groentjes bij de bouillon, laat nog even opkoken, werk af met room en peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.

      bron; nieuwsblad.be
      Auteur: alp

    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:kip, aardappel, room,
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart erkend als Vlaams streekproduct


    Kaastaart erkend als Vlaams streekproduct

    De kaastaart uit de Druivenstreek (Vlaams-Brabant) is officieel erkend als Vlaams streekproduct. De lekkernij wordt traditioneel bereid met plattekaas, eieren, amandelen of macarons en rum, en een laagje appelcompote op een bodem van gistdeeg.


    De kaastaart is een typische kermistaart met een lange geschiedenis. Vroeger werd de lekkernij door de huisvrouwen zelf bereid en bij gebrek aan een oven naar de lokale bakker gebracht. Vandaag bakken zowel de bakkers als amateurs nog de traditionele kaastaarten. Op zondag 11 september, tijdens de jaarlijkse Hoeilaartse kaastaartwedstrijd, reikt VLAM het label streekproduct.be uit aan de 7 erkende lokale bakkers.

    Streekproducten met het label streekproduct.be geven de consument de garantie dat ze een echt Vlaams traditioneel streekproduct in handen hebben.

    Om het label toegekend te krijgen, moeten Vlaamse traditionele streekproducten aan 5 criteria beantwoorden: ze worden bereid met grondstoffen uit de eigen streek, ze worden door de lokale bevolking of door een breder publiek aanvaard als een traditioneel streekeigen product en ze worden ambachtelijk vervaardigd volgens de streektraditie en in hun streek van oorsprong. Tot slot moeten de streekproducten minstens 25 jaar bestaan. De producten worden dan voorgelegd aan een beoordelingscommissie, die al dan niet het label toekennen.


    bron; knackweekend.rnews

    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:Kaastaart, Plattekaas, Eieren, Amandelen, Appels, Macarons, Rum,
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken bloedworst met appeltjes

    Gebakken bloedworst met appeltjes

    Voor 4 personen;

    4 bloedworsten, 2 jonagold appelen, 2 el bruine suiker
    een scheutje witte wijn, 1 citroen, boter

                                   

    Bereiding;

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Bak ze in boter met een scheutje witte wijn, bruine suiker en een klein beetje citroensap.
    Snijd de bloedworst in plakjes en bak ze in hete boter. 

    Tip; De appeltjes mogen niet tot moes koken. Ze moeten goudbruin en vast zijn.


    Recept: Geert Van Der Bruggen
    Bron;lekkervan bij ons.be 


    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:Bloedworst, Appelen, Citroen,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!