Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    19-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noma beste restaurant ter wereld


    Noma beste restaurant ter wereld

    Het Deense restaurant Noma is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het Hof Van Cleve van chef Peter Goossens uit Kruishoutem staat vijftiende op de lijst van beste restaurants.


    Peter Goossens, chef van het Hof Van Cleve, dat op de vijftiende plaats staat in de lijst van beste restaurants ter wereld.

    Peter Goossens, chef van het Hof Van Cleve, dat op de vijftiende plaats
    staat in de lijst van beste restaurants ter wereld.

    René Redzepi staat bekend als ambassadeur van de Scandinavische keuken.
    Hij kookt vooral met lokale seizoensproducten en trekt vaak tijd uit om
    kruiden te plukken in het bos of in de velden om daarmee culinaire hoogstandjes te toveren. Zijn restaurant is gevestigd in een gerestaureerd pakhuis in het havengebied van Kopenhagen.

    Fat Duck

    De rest van de top drie wordt ingenomen door de Spaanse restaurants "El Celler de Can Roca" (nummer twee) en "Mugaritz" (3). Nummer vier is het Italiaanse "Osteria Francescana" en Heston Blumenthal vervolledigt de top vijf met zijn wereldbekende Engelse restaurant "The Fat Duck".

    Blumenthal stond jarenlang op nummer twee maar moet dus een beetje van zijn pluimen inleveren. De Britse topchef moest vorig jaar zijn restaurant een dag sluiten omdat een groot deel van zijn gasten een voedselvergiftiging opliepen.

    El Bulli

    Het Spaanse restaurant El Bulli komt niet meer voor in de lijst. Chef Ferran Adria stond vijf jaar lang op één, maar sloot onlangs zijn deuren om zich te herbronnen.

    Peter Goossens

    Ons eigenste "Hof Van Cleve" in Kruishoutem van de Belgische topchef Peter Goossens klimt twee plaatsen en pronkt op de vijftiende plaats. Het Brugse restaurant "De Karmeliet" van Geert Van Hecke valt net als vorig jaar juist buiten die top vijftig en eindigt op nummer 54.

    Sergio Herman

    Onze noorderburen bezetten twee plaatsen in de top vijftig: "Oud
    Sluis" van Sergio Herman pronkt op de zeventiende plaats en "De Librije" van topchef Jonnie Boer behaalt een verdienstelijke 46ste plaats.

    Het klassement telt ook acht Franse restaurants, waaronder "Le Chateaubriand" op de negende plaats en "L'Atelier de Joel Robuchon" op nummer veertien.

    De lijst met de 50 beste restaurants ter wereld wordt opgesteld door 800 internationale critici en gastronomische experts en gepubliceerd door 'Restaurant Magazine'.

    De 50 beste restaurants ter wereld

    1. Noma (Denemarken)
    2. El Celler de Can Roca (Spanje)
    3. Mugaritz (Spanje)
    4. Osteria Francescana (Italië)
    5. The Fat Duck (Verenigd Koninkrijk)
    6. Alinea (Verenigde Staten)
    7. D.O.M (Brazilië)
    8. Arzak (Spanje)
    9. Le Chateaubriand (Frankrijk)
    10. Per Se (Verenigde Staten)
    11. Daniel (Verenigde Staten)
    12. Les Creations de Narisawa (Japan)
    13. L’Astrance (Frankrijk)
    14. L’Atelier de Joël Robuchon (Frankrijk)
    15. Hof van Cleve (België)
    16. Pierre Gagnaire (Frankrijk)
    17. Oud Sluis (Nederland)
    18. Le Bernardin (Verenigde Staten)
    19. L’Arpège (Frankrijk)
    20. Nihonryori RyuGin (Japan)
    21. Vendôme (Duitsland)
    22. Steirereck (Oostenrijk)
    23. Schloss Schauenstein (Zwitersland)
    24. Eleven Madison Park (Verenigde Staten)
    25. Aqua (Duitsland)
    26. Quay (Australië)
    27. Iggy’s (Singapore)
    28. Combal Zero (Italië)
    29. Martín Berasategui (Spanje)
    30. Bras (Frankrijk)
    31. Biko (Mexico)
    32. Le Calandre (Italië)
    33. Cracco (Italië)
    34. The Ledbury (Verenigd Koninkrijk)
    35. Chez Dominique (Finland)
    36. Le Quartier Français (Zuid-Afrika)
    37. Amber (China)
    38. Dal Pescatore (Italië)
    39. Il Canto (Italië)
    40. Momofuku Ssäm Bar (Verenigde Staten)
    41. St John (Verenigd Koninkrijk)
    42. Astrid Y Gastón (Peru)
    43. Hibiscus (Verenigd Koninkrijk)
    44. Maison Troisgros (Frankrijk)
    45. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Frankrijk)
    46. De Librije (Nederland)
    47. Restaurant de l’Hotel de Ville (Zwitersland)
    48. Varvary (Rusland)
    49. Pujol (Mexico)
    50. Asador Etxebarri (Spanje)

    (Belga/EE)
    Bron; knack.rnews.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:beste restaurants,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmolten aardappel


    Gesmolten aardappel in 'aido bollido' bouillon.

    voor 4 personen

    12 middelgrote vastkokende aardappelen (bv. Nicola),
    boter,verse dragon,kervel,zuring, bieslook,peper en zout.

    Voor de bouillon
    3 preien,6 sjalotten,6 teentjes knoflook,zeezout,½ el zwarte peperbollen,
    2 blaadjes laurier, enkele blaadjes salie,enkele takjes tijm.


                                   

    Bereidingswijze

    Snijd de groenten voor de ‘aido bollido’ bouillon in grove stukken. Gebruik alleen het wit van de prei. Zet alles onder water en voeg de aromaten en specerijen toe. Laat een klein uurtje heel rustig sudderen en giet door een zeef.
    Schil de aardappelen en snijd er bouchons van, dit is de keukenterm voor cilindervormen.

    Zet de aardappelen rechtop in een beboterde kookpan en steek er ook enkele klontjes boter tussen. Zet de aardappelen vervolgens half onder met de bouillon. Kruid met peper en zout en breng op het vuur aan de kook. Zet een deksel op de pan en gaar verder gedurende een klein uurtje in een oven op 110°C.

    Tijdens het garen zullen de aardappelen heel wat van de lekkere bouillon opnemen. Haal de aardappelen uit de pan en kook het vocht verder in. Werk af met flink wat gesnipperde tuinkruiden en doe er de aardappelen weer bij.
    Dit is een schitterende garnituur bij zowel vlees- als visgerechten.

    Recept: Geert Van der Bruggen
    bron; mijnflandria.be
     


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel,'aido bollido' bouillon,boter,dragon,bieslook,prei,sjalot,look,zuring,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoemp met bieslook, zilveruitjes en grijze garnalen

    Stoemp met bieslook, zilveruitjes en grijze garnalen


    Voor 4 personen;

    • 600 g grijze garnalen, Solo Vloeibaar Light,

    • 800 g puree-aardappelen, peper en zout

    • 20 diepvries- of verse zilveruitjes, bieslook, nootmuskaat

    • 1 potje zure room, 1 krop sla, olijfolie, azijn.

      Stoemp met bieslook, zilveruitjes en grijze garnalen

    Bereiding; 30 min.

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze vervolgens in gezouten water.
    Giet af en pureer.
    Hak de zilveruitjes en de bieslook fijn en voeg bij de puree. Voeg er ook flink wat Solo Vloeibaar Light aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
    Vul een ring met een laagje puree en een laagje grijze garnalen.
    Werk af met een lepeltje zure room en verwijder de ring.

    Dien op met een groene salade en een vinaigrette van olijfolie,
    azijn, peper en zout.

    Tip; vervang de solo licht door becel vloeibaar.
           Voor een zomers effekt doe er blokjes tomaat in zonder schil en pitten.
           En vervang de solo/becel door een weinig olijfolie. 

    Bron; yunomi.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:garnalen,aardappel,zure room,sla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met perzik, paprika en rijst


    Kip met perzik, paprika en rijst

     voor 4 personen:

    2 kipfilets, 3 dl kippenbouillon, 2 dl kalfsfond
    boter, rode wijn, suiker, 1 perzik
    1 rode paprika, geschild en in reepjes gesneden
    5 blaadjes basilicum, waarvan 3 in reepjes gesneden
    10 amandelen, fijngehakt, 100 g rijst, 40 g mayonaise
    200 g suikerwater, 40 g azijn, 1 sjalot, in fijne brunoise gesneden
    20 g gember, in fijne brunoise gesneden, peper en zout

                       

    Bereidingswijze:
    Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze zachtjes gaar in boter.

    Meng de kippenbouillon met de kalfsfond en laat wat inkoken. Voeg een beetje suiker en een scheutje rode wijn toe. Laat inkoken tot sausdikte.

    Blancheer de perzik in 100 g suikerwater, haal uit, pel en snijd in reepjes.

    Mix de twee niet-fijngesneden basilicumblaadjes met de mayonaise.

    Marineer de sjalot en de gember in de rest van het suikerwater met de azijn.

    Was de rijst onder stromend koud water. Stoom de rijst met een dubbele hoeveelheid water gedurende 20 minuten. Bak de rijst kort in boter.

    Meng paprika, perzik, basicilum, amandelen en sjalot-gembermengeling en stoof kort.

    Snijd de kipfilets in tweeën en schik er de groenten op. Geef de rijst er apart bij.

    Bron; nina.be

    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Tags:kip,perzik,wij,suiker,paprika,amandelen,sjalot,gember,mayonaise,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee is goed voor de lijn


    Groene thee is goed voor de lijn


    Elke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee vallen mensen zonder iets extra's te doen gemiddeld 1,3 kilo af in vier tot twaalf weken. De drank zorgt er ook voor dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen.

    Onder lijners had groene thee al een positief imago, maar het gunstige effect is nu voor het eerst door biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht wetenschappelijk vastgesteld.

    Hursel promoveert op 15 april op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten. Volgens Hursel is ook het eiwitdieet, zoals het bekende van Dr. Frank, effectief. Het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken leidt echter niet tot extra veel gewichtsverlies, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.

    Catechine en cafeïne

    De combinatie van twee stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding, aldus Hursel. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie geen catechine bevat. Veel eiwit eten is wel positief, omdat eiwit moeilijk door het lichaam wordt afgebroken en tegelijk snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor de lijner vanzelf minder gaat eten.

    "Geen wondermiddel"

    Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar volgens de promovendus bewerkstelligt meer theedrinken niet ook meer gewichtsverlies. Hursel: "Het is geen wondermiddel. Wie echt wil afvallen, moet natuurlijk meer doen dan groene thee drinken. Maar wie elke dag deze thee drinkt en verder niks doet, verliest gemiddeld 1,3 kilo aan lichaamsgewicht in een tot drie maanden.'' (anp/mvdb)

    De oorspronkelijk Aziatische drank lijkt een echte 'gezondheidsbevorderaar' te zijn, zegt Hursel. ,,Er zijn positieve effecten gevonden voor hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer en de ziekte van Parkinson. In Maastricht gaan we nu uitzoeken of het drinken van groene thee ook helpt om te voorkomen dat vet in het lichaam wordt opgeslagen. Dat is dus een stap voor de verbranding van vet als energieleverancier.''

    Bron; hln.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:groene thee,
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met rozijnen en bruine suiker


    Rijstpap met rozijnen en bruine suiker

    Voor 4 personen:
     
    100 g kleefrijst (ronde korrel), boter, 1 liter volle melk,
    1 vanillepeul, zout, 25 g boter,
    mespunt saffraanpoeder of –draden, 2 kaneelstokken,
    100 g suiker, 6 el donkere rozijnen, donkere kandijsuiker.
     

                                      

    Bereidingswijze

    Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.

    Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de suiker en de rozijnen toe en roer. Giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de ijskast. Serveer met donkere kandijsuiker.

    Bron; seniorennet.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rijst,melk,kaneel,rozijnen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi’s met bloedsinaasappelmayonaise en venkelslaatje



    Scampi’s met bloedsinaasappelmayonaise en venkelslaatje

    Voor 4 personen:
    1 grote venkel, 1 tl fijn zeezout, 36 middelgrote scampi’s (ca. 500 g)
    2 bloedsinaasappels, ½ dl koolzaadolie, zaadjes van ½ vanillestokje

    Mayonaise:
    2 eierdooiers, 1 tl grove mosterd, 1,5 dl koolzaadolie
    1 bloedsinaasappel met felrood vruchtvlees, zout en citroensap

    Bereidingswijze

    Maak eerst de mayonaise: doe de eierdooiers en mosterd in een kom en meng goed met een mixer. Blijf mengen en voeg eerst druppels- en dan straalsgewijs de koolzaadolie toe tot de mayonaise gebonden is.

    Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers het sap van de volledige sinaasappel. Roer beide door de mayonaise, kruid naar smaak met zout en citroensap.

    Snij de venkel in vieren en snij elk kwart in schijfjes van 1 mm. Doe deze in een kom en meng met het zout. Laat 30 minuten trekken.

    Schil de bloedsinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Hak de partjes in blokjes.
    Meng de koolzaadolie met de vanillezaadjes. Spoel de venkel onder de koude kraan en laat uitlekken. Dep droog en breng op smaak met de vanilleolie.

    Grill of pocheer de scampi’s en serveer met de mayonaise. Werk het venkelslaatje af met de sinaasappelblokjes en enkele plukjes venkelgroen. Serveer bij de scampi’s.
     
    Tip; Lekkere als snelle lunch met stokbrood.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:garnalen,venkel,sinasappel,ei,koolzaadolie,mosterd,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep met appelsien, geroosterde kip en koriander


     

    Paprikasoep met appelsien, geroosterde kip en koriander

    Tip; Dit kan ook in kleine glaasjes als amuze of hapje

     nodig:

    5 gele paprika's, 1,6 l kippenbouillon, sap van 1 appelsien,
    100 g geroosterde kip, in blokjes gesneden, korianderblaadjes.

                             

    Bereidingswijze:
    Snijd de paprika's in stukken en kook ze in kippenbouillon.

    Mix en geef smaak met het appelsiensap. Het is een kwestie van proeven, de appelsien mag maar lichtjes doorsmaken.

    Werk af met kip en korianderblaadjes.

    bron; nina.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:paprika,appelsien,kip,koriander,kippenboillon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby mozzarella en mini tomaten taartje met pesto verde

    Baby mozzarella en mini tomaten taartje met pesto verde

                                    
                                    Gemakkelijk en lekker bijgerechtje

    voor 4 personen

    • 1 pak kant en klaar kruimeldeeg, 250 gram cherry tomaatjes

    • 2 zakjes mozzarellabolletjes (bocconcini)

    • 1.5 eetlepel extra vergine olijfolie, 1 potje Pesto Verde,

      verse basilicum blaadjes om te garneren, 4 kleine vormpjes.

    • Baby mozzarella en mini tomaten taartje met pesto verde

      Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Rol het deeg uit op een schoon ondergrond. Steek met behulp van de vormpjes het deeg uit, maar zorg dat er ook deeg aan de zijkanten zit.

    Prik een paar gaatjes in de bodem en bak ze 10 minuten in de oven. Was ondertussen de tomaatjes en laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
    Doe de tomaatjes met de mozzarellabolletjes in een kom en meng met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens een paar eetlepels pesto toe en meng goed door.

    Haal na 10 minuten de taartjes uit de oven en schep daarin het tomaat-mozzarella mengsel. Bak het geheel nog 5 minuten zodat de tomaatjes zacht worden en mozzarella bolletjes een beetje smelten.

    Serveer de taartjes op een bord en garneer met nog wat tomaatjes en garneer met een blaadje basilicum.

    Bron;yunomi.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:kruimeldeeg,tomaat,mozzarella,pesto,basilicum,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananassalade


    Ananassalade een lekker en gemakkelijk tussendoortje

    voor 4 personen

    • 1 ananas, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel vloeibare honing,
      1/2 bakje mascarpone (verse kaas), 8 blaadjes basilicum
      1 zakje vanillesuiker

      Ananassalade

      Bereiden 15 min.
    1. Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan.

      Klop het citroensap en de honing door de mascarpone. Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op vier borden en druppel de mascarponedressing eroverheen.

      Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi dit mengsel over de ananassalade. Lauwwarm is deze salade het lekkerst.

          Energie 175 kcal- Eiwit 2 g- Vet 10 g- Koolhydraten 20 g (per eenpersoonsportie) 
                  
                    bron; ah.nl

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:ananas,honing,mascarpone,basilicum,vanillesuiker,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visburgers met avocadodip en witlofsalade


    Visburgers met avocadodip en witlofsalade

    voor 4 personen

    • 400g koolvisfilet vers of diepvries,
      450g
      aardappelschijfjes vers of  diepvries, 2 theelepels kerriepoeder,
      1 ui, fijngesneden, 1 ei, 10 eetlepels paneermeel, 25 g boter,
      1 rijpe avocado, 4 eetlepels mayonaise, 500 g witlof,
      2 eetlepels citroensap.

      Visburgers met avocadodip en witlofsalade

          Bereiden; ca 20 min.

    1. Vis laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappelschijfjes over bakplaat verdelen, met 1/2 tl kerriepoeder bestrooien en volgens gebruiksaanwijzing bruinbakken. Vis in foodprocessor of blender malen en met ei, paneermeel, 1 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl peper en helft van ui mengen.

      Van mengsel 4 burgers vormen. In grilpan 25 g boter verwarmen en hierin visburgers in ca. 6 min. om en om bruin en gaar bakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In schaaltje vruchtvlees grof prakken en mengen met rest ui, 1/2 tl kerriepoeder en 2 el mayonaise. Met zout en peper op smaak brengen.

      Witlofbladeren lostrekken en in schaal doen. Citroensap met 2 el mayonaise mengen en over witlof scheppen. Visburgers op 4 borden leggen, avocado erop en aardappelschijfjes en salade ernaast scheppen.


              Energie 596 kcal- Eiwit 25 g- Vet 36 g- Koolhydraten 43 g (per eenpersoonsportie)

                     Bron; ah.nl

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:koolvis,aardappel,ui,ei,avocado,witlof,citroen,mayonaise,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus



    Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus

     Voor 4 personen:

    400 g verse spinazie,2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
    400 g kikkererwten,150 g Cabrales (of Fourme d’Ambert), verkruimeld
    3 el olijfolie, 1 ei,50 g boter, gesmolten,6 vellen filodeeg

    Voor de piquillosaus:

    ½ bokaal piquillopepers,6 el olijfolie,sap van ½ citroen
    ¼ tl pimentón (optie), een scheutje water, zwarte peper en zout


                     

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes en laat uitlekken. Bak met de knoflook in 1 el olijfolie. Knijp al het vocht uit de spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de spinazie, kaas, 2 el olijfolie en 1 ei. Kruid naar smaak. Bestrijk een vel filodeeg met boter. Herhaal met een tweede vel, leg het op het eerste en verdeel het dubbele vel in 4 repen.

    Leg 2 el spinazievulling onderaan een reep deeg, rol op en sluit de uiteinden goed af. Herhaal tot al het filodeeg en de vulling op zijn en u 12 rolletjes heeft. Leg deze op een ingevette bakplaat en bak in 15 min. licht goudbruin. Mix alle ingrediënten voor de saus en druppel vlak voor het serveren over de warme spinazierolletjes.

    Bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
    Tags:spinazie,look,kikkererwten,cabrales,filodeeg,piquillopepers,citroen,olijfolie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken witlof in de oven


    Gebakken witlof in de oven
     
    Het is nog steeds witloftijd. Op een of andere manier had ik steeds het gevoel dat witlof met alleen kaas niet zo lekker zou zijn. Op deze manier witlof maken is nog veel en veel lekkerder. Heel puur van smaak. Echt! Probeer het maar.
     

      Voor 2 personen:

      450 gr witlof, kleine stronkjes, eenmaal in de lengte doorgesneden

      boerenboter ,¼ theel kummel

      20 gr geraspte belegen boerenkaas , 2 eetl broodkruim

          
                                                                                                       Foto: Frank van der Vleuten 

      Bereidingswijze:

      Smelt de boter in de een flinke koekenpan en wacht tot het bruisen is opgehouden. Leg de witlof, die je eenmaal hebt doorgesneden op de snijkant in de boter en laat bruin worden. Draai ze om, nog even een beetje, alles bij elkaar niet langer dan 4 minuten.

      Leg de stronkjes nu in een ruime ovenschotel, giet de boter waar je in gebakken hebt er over en bestrooi met zout en peper. Nu nog een beetje kummel er over, afdekken met folie en twintig minuten op 180°C in de oven. Zet nu de grill aan. Haal de schaal uit de oven, haal het folie er af, bestrooi de stronkjes met de geraspte kaas en het broodkruim, laat onder de grill het broodkruim bruin worden en de kaas smelten.

      Serveer tip; geef er een salade met hazelnoten bij en kruimige dampende aardappelen met een kommetje gesmolten boerenboter.

      Felix Wilbrink
      Bron; telegraaf.nl

      Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
      Tags:witlof,kaas,boter,
      17-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookboek Jeroen Meus razend populair

      Kookboek Jeroen Meus razend populair


      kookboek jeroen meus razend populair


      Het eerste boek van het tv-programma 'Dagelijkse Kost' verschijnt op 15.000 exemplaren en dat blijkt nu al onvoldoende.

      De komende dagen worden minstens 60.000 stuks bijgedrukt om aan de vraag van de boekhandels te voldoen. Kok Jeroen Meus staat volgende week zeer waarschijnlijk op de eerste plaats in de boeken top tien.

      ToVe
      Bron; gva.be


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:Jeroen Meus,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade


      Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

      Voor 4 personen:

      De brochettes:

      • 500 g varkensvlees
        (liefst uit het heupstuk of de spier van de platte bil)
      • versgemalen peper en grof zout, 2 dl mirin (zoete rijstwijn),
        2 dl sojasaus, 1 dl sesamolie, 1 eetlepel sesamzaadjes.

      De salade:

      • 1 komkommer, 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels yoghurt,
        sap van 1/2 limoen, 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
      Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

      Bereidingstijd: +/- 20 min.

      Snij het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm. Laat marineren (min. 2 uur) in de helft van de soja en mirin, en maak brochettes met de blokjes. Kook de resterende mirin en soja in tot de helft.

      Schil de komkommer en snij overlangs in 2. Verwijder de zaadlijsten en snij in partjes van een centimeter. Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout.

      Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie.
      Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karameliseren. Strooi er de sesamzaadjes over.

      Serveer de brochettes op warme borden.
      De komkommersalade en de dressing worden afzonderlijk geserveerd.

      bron;kwaliteitsvlees.be


      Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
      Tags:varkensvlees,rijstwijn,sesamzaadjes,komkommer,mayonaise,yoghurt,limoen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitello 'Tomato'



      Vitello 'Tomato'

      Voor 4 personen:

      400 g kalfsvlees
      (liefst uit de bal van de schouder of de valse filet van de schouder),
      versgemalen peper en grof zout, 4 eetlepels olijfolie,
      1 theelepel gehakte rozemarijn, 1 theelepel tijmblaadjes,
      2 tomaten, liefst 'Coeur de boeuf', 50 g tonijn (uit blik, in olie),
      ½ dl mayonaise, een 10-tal kappertjes,
      een stukje ansjovisfilet (uit blik), enkele blaadjes basilicum.

      Vitello 'Tomato' 

      Bereiding; +/- 25 min.

      Strijk het kalfsvlees in met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak rondom rond op hoog vuur en gaar daarna - afhankelijk van de dikte -10 à 15 minuten op 160° in de oven. Strooi er de rozemarijn en de tijm over en laat nog enkele minuten verder garen.

      Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Blus de pan met een scheut water en zeef de losgeweekte bakjus. Mix de tonijn, ansjovis en de helft van de kappertjes glad met de gerecupereerde bakjus en haal opnieuw door een fijne zeef. Meng het geheel met de mayonaise.

      Ontvel de tomaten en snij in flinterdunne plakjes. Schik op koude borden, kruid met zout, peper en olijfolie. Snij het vlees in dunne plakjes en schik over de tomaten. Strijk er de saus over uit. Garneer met de overige kappertjes en de basilicum.

      Bron; kwaliteitsvlees.be

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:kalfsvlees,tomaten,tonijn,mayonaise,kappertjes,ansjovis,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette


      Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette

      Dressings heten ze. Yoghurtdressing, honing-mosterddressing, italianodressing, Franse dressing. Soms zijn ze wit, vaker is het dun snot met gekleurde vlekjes die op mirakelse wijze blijven zweven. Proeven nooit zomaar fris maar zoetzuur, altijd weer zoetzuur met vooral veel zoet, en dan dat dun-glibberige, klam door je mond tastende, kleefkledderige. 

      Dat kan toch beter! Met olie en azijn en zout en mosterd.  Ja, ik weet het, het kan nog simpeler op zijn Italiaans/Grieks/Spaans, met olie, azijn en zout alleen, maar nu gaat het om de Franse oplossing. Die past namelijk bij meer dan sla.

      Bij vlees, bij vis, bij allemaal zomerse zaken die je op kamertemperatuur serveert. Gewoon wat plakken rosbief en dan een niet te scherpe vinaigrette erbij, of een moot vis met zo'n milde versie met kappertjes en gehakt ei, of een schaal met kort gekookte groenten, bloemkool, venkel, met een kruidenvinaigrette.


      Het hangt natuurlijk allemaal van de verhoudingen af, maar daar ben je zelf bij, proeven, veranderen, scheutje extra, drupje meer, ik bedoel maar, hooguit eindig je met een beetje veel. Verder hangt de smaak af van de kwaliteit van de ingrediënten.

      voor de vinaigrette;

      1 citroen,8 eetlepels van je beste olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn
      1 volle theelepel mosterd¿ bloemkool
      4 moten fatsoenlijke vis (zoals handgehengelde kabeljauw)
      2 eetlepels kappertjes.
      © getty

       
      Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette: boen de citroen onder de warme kraan schoon (hoeft niet bij biologisch) en rasp er heel dun een lepel rasp van. Klop een vinaigrette van olijfolie, azijn, citroensap naar smaak, citroenrasp, mosterd, 2 eetlepels water en zout. 

      Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze in goed gezouten water beetgaar in een minuut of 5. Schuimspaan ze in een schaal met gezouten koud water en hevel na 2 minuten over in een vergiet. Zout de vis grondig. Bak hem zachtjes in een beetje olijfolie. Afhankelijk van de dikte is 2-3 minuten per kant zat. Leg op de borden. Verdeel er bloemkool naast en lepel er gul vinaigrette over. Bestrooi met een beetje uitgeknepen kappertjes.

      Onno Kleyn 
      Bron; volkskrant.nl

      Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
      Tags:citroen,azijn,mosterd,kappertjes,vis,bloemkool,olijfolie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen voor vetafbraak


      Blauwe bessen voor vetafbraak

                                        

      Er zijn al een paar onderzoeken gedaan over blauwe bessen waaruit blijkt dat ze gezond zijn. Onder andere verkleinen blauwe bessen de kans op Parkinson en verlagen ze de bloedsuikerspiegel.

      Uit nieuw onderzoek blijkt dat blauwe bessen ook goed zijn voor de lijn. Blauwe bessen kunnen bestaande vetcellen afbreken en ze voorkomen ook de vorming van nieuwe vetcellen. Uit het onderzoek van de Texas Woman’s University blijkt dat bosbessen driekwart van de vetcellen kunnen afbreken.

      Het onderzoek werd gedaan onder muizen. Volgens de onderzoekers is meer onderzoek nodig. Er moet onderzocht worden of blauwe bessen hetzelfde effect hebben bij mensen en hoeveel blauwe bessen nodig zijn.

      Bron: Healthylives.nl
                dieet.blog.nl


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:blauwe bessen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuren in Hôtel Lyon Métropole

      Kuren in Hôtel Lyon Métropole



      Het gigantische buitenzwembad van Hôtel Lyon Métropole staat al decennia lang bekend als 'Lyon Plage'. Maar minstens zo beroemd is het spa-aanbod, met een binnenzwembad met jacuzzi, een openlucht hydrojetparcours, sauna's en hamams. Dit jaar kreeg de spa er met de Espace Iyashi een bijzondere relaxatieruimte bij.

      Die telt vijf hightechbelevingen waaronder een hydromassagebad, een massagebed met douchedruppels, een futuristische zetel die al je zintuigen prikkelt en een floating cabine waar je op het water drijft. Het paradepaardje is de Iyashi Dôme (60 euro voor een halfuur). En terwijl mama en papa zich laten verwennen in de spa, worden de kinderen gratis opgevangen.

      Spa weekendbreak vanaf 145 euro voor twee, ontbijt en toegang tot de spa. Met het Duet Package (225 euro) krijg je er als extra een 30 minuten Iyashi-behandeling bij.

      Meer info: Lyon Métropole en tel. 0033/472 10 44 44

      bron; hln.be

      Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
      Tags:Frankrijk,Lyon,Hôtel Lyon Métropole,
      16-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter


      Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter

      Voor 4 personen:

      1 bussel asperges, 4 sneden gerookte zalm, 200 g boter
      1 el kappers, 1 el fijngehakte verse dille
      peper, rozepeperbessen
       

                                      
      Bereidingswijze

      Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

      Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.

      Leg de sneden zalm op een bakplaat, zet 3 minuten in een oven van 180°C. Smelt boter, maar laat niet bakken of pruttelen. Voeg kappers en dille toe aan de boter, kruid met peper.

      Verdeel de asperges over de borden, schik er de zalm op en lepel er de boter over. Werk af met enkele rozepeperbessen.

      Bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:asperges,gerookte zalm,kappers,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!