Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenteglaasje met worstjes

    Groenteglaasje ‘Boel’

    Voor 8 personen:
    150 g prinsessenboontjes, 2 tomaten, 2 hardgekookte eieren
    5 Weense worstjes, peper en zout, mayonaise, bieslook en peterselie

                                           

    Bereidingswijze

    Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, verfris onder koud water en snij in stukjes. Pel en plet de gekookte eieren. Snij de tomaten in 4 stukken, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de worstjes in stukjes.

    Verzamel boontjes, tomatenblokjes en worstjes in een kom. Roer er de geplette eieren bij. Breng op smaak met peper en zout en serveer de mengeling in rechte waterglaasjes. een klein lepeltje mayonaise er boven op.
    Steek als versiering een stengel bieslook in elk glas en strooi er wat fijngehakte peterselie over.


    bron; weekend.knack.be
    recept;Carine Vandeplas

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:boontjes, tomaten, eieren, worstjes, mayonaise,
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse radijssla met groene kruiden

    Zomerse radijssla met groene kruiden

    3 bosjes radijs, 1 el fijngesneden peterselie
    1 el versnipperde bieslook, 1 el gehakte kervel
    1/2 tl fijngesneden dragonblaadjes, 6 el ricotta
    1 tl citroensap, enkele druppels worcestersaus

                           

    Bereidingswijze

    Haal het groen van de radijzen. Was de radijzen en snij in plakjes. Meng de ricotta met de tuinkruiden en breng op smaak met citroensap, worcestersaus, peper en zout. Meng alles al kloppend en voeg de radijzen toe.

    Zet de sla een half uurtje in de koelkast en dien op.

    Tip: Spoel radijzen kort onder water. Laat ze niet in water staan want dan verliezen de knolletjes kraak en smaak.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Radijs, Peterselie, Bieslook, Kervel, Dragon, Ricotta, Citroen,
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempura van groenten
     

    Tempura van groenten

    Voor 4 personen

    een bakje oesterzwammen, 2 grote wortelen
    enkele roosjes broccoli, een paar roosjes bloemkool
    1 courgette, 2 kopjes bloem
    een kopje ijskoud spuitwater, plantaardige olie

                                   

    Bereidingswijze

    Snijd de groenten in hapklare stukken (niet te klein).
    Voeg aan de bloem kleine beetjes water toe.
    Roer goed en blijf spuitwater toevoegen tot u een stevig,
    niet té vloeibaar beslag hebt. Verhit de olie tot 180° C.
    Haal de groenten door het beslag en frituur ze in kleine porties goudbruin.
    Serveer met een beetje sojasaus als dip.

    bron; mijnflandria.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Oesterzwammen, Wortellen, Broccoli, Bloemkool, Courgette, Bloem,
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jakobsschelpen met tomatencoulis


        Sint-jakobsschelpen met tomatencoulis

    • Voor 4 personen
    • 12 sint-jakobsschelpen, 2 el bloem, 4 teentjes knoflook

    • 1 snee oud brood, 4 verse tomaten, (zoete) ontveld en in blokjes gesneden

    • margarine, 1 el olijfolie, het sap van 1 citroen

    • 1 handvol fijgehakte verse peterselie, vers stokbrood

      Sint-jakobsschelpen met tomatencoulis

    Bereiding

    Was de sint-jakobsschelpen en dep ze droog. Snij ze overlangs in tweeën. Kruid de bloem met versgemalen peper en zout en rol hierin de sint-jakobsschelpen. Plet twee knoflookteentjes en hak de andere fijn. Verkruimel het brood.

    Laat de tomaten 15 minuten op een zacht vuurtje stoven in wat margarine en olijfolie (met de deksel op de pot). Kruid met versgemalen peper en zout.

    Verhit een beetje margarine in een pan. Bak de sint-jakobsschelpen in circa 30 seconden per kant aan. Voeg er de geplette knoflook aan toe, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten op een heel laag pitje stoven.

    Meng de broodkruim, de gehakte knoflook en peterselie en stoof 2-3 minuten aan in wat margarine. Haal de sint-jakobsschelpen uit de pan en schik ze in potjes. Besprenkel met citroensap en overgiet met de tomatencoulis. Bestrooi met het mengsel van brood en peterselie.
    Dien op met kleine sneetjes vers stokbrood.

    bron; yunomi.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Sint-jakobsschelpen, Look, Tomaten, Citroen, Peterselie, Stokbrood,
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zongedroogde-tomatensoepje met rauwehamstengels


    Zongedroogde-tomatensoepje met rauwehamstengels

    Dit is een hapje voor als het eens vlug moet gaan!

    • Voor 6 personen
    • 1 pot (500 g) Bertolli Pastasaus Zongedroogde tomaten

    • peper, zout, 2 takjes peterselie, 6 tl Bertolli Olijfolie Classico

    • 3 of 6 plakjes rauwe ham, 6 of 12 soepstengels

      Zongedroogde-tomatensoepje met rauwehamstengels

    Bereiding

    Breng de pastasaus met 4 dl water aan de kook. Pureer 2 min. met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe. Hak de peterselie fijn.
    Halveer de plakjes ham en draai ze om de bovenkant van de soepstengels.

    Schenk de soep in 6 soepkommen of 12 kleine glaasjes.
    Schenk in elk een theelepel olijfolie en bestrooi met de peterselie.
    Zet de soepkommen of glaasjes op bordjes en leg de soepstengels erbij.

    Tip; Deze soep is op een warme zomerdag ijskoud ook heel lekker.


    bron; yunomi.be 

     


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Pastasaus, Tomaten, Peterselie, Olijfolie, Ham, Soepstengels,
    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blini's met kaviaar en gerookte zalm


    Blini's met kaviaar en gerookte zalm

    Serveer ze op de salontafel of op een bijzettafeltje.
    U kunt ze ook aan tafel serveren als een eerste voorgerecht.

    Voor 6 personen:
    het beslag voor de blini's:
    4 dl melk, 15 g verse gist, 250 g tarwebloem, 100 g boekweitbloem
    3 eieren, een snuifje zout, 50 g gesmolten boter, olie om te bakken.

    75 g kaviaar, 1 potje zure room, 12 vrij kleine plakjes gerookte zalm


                                Blini's met gerookte zalm
                                                                         foto; libelle.be
    Bereidingswijze
    Los de gist op in een beetje warme melk. Meng de twee bloemsoorten, breek er de eieren in en voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje de opgeloste gist en de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Voeg daarna de gesmolten boter toe, dek het beslag af met een doek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats.

    Bak van het beslag pannenkoekjes in een kleine koekenpan en houd ze warm. Serveer de pannenkoekjes dampend warm op een schaal. Geef er apart de kaviaar, de licht opgeklopte zure room en de gerookte zalm bij. Iedere gast belegt zijn blini's met een garnituur naar keuze.

    Tip; Blini's kunnen dienen als een uitgebreide aperitiefhapje
    De kaviaar kunt u uiteraard vervangen door zalm- of lompviseitjes.
    In de betere supermarkt vindt u ook kant-en-klare blini's die u alleen moet opwarmen.

    Andere mogelijke garnituren: reepjes gerookte haring of forel,
    takjes dille, gebakken paddestoelen...

    Geef er een glaasje ijskoude wodka bij.

     bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:champignons, blini's, dille, eieren, zalm, forel,
    28-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf chips maken
    Zelf chips maken

    De schappen liggen er vol mee: chips! In alle smaken, soorten en vormen.
    Chips is overal. Zelf chips maken is helemaal niet moeilijk. 
     

    Zelf chips maken
     

    Was de aardappelen goed, schillen hoeft niet per se. Maak dunne schijfjes met behulp van een kaasschaaf, dunschiller of rasp. Spoel de schijfjes nog eens goed af en droog ze dan (of leg ze even op keukenpapier).

    Je aardappelschijfjes kunnen zo in de friteuse. Zorg dat de frituurpan op 190 graden staat. Bak ze 2 à 3 minuutjes. Let op: om te voorkomen dat de olie spat, bak je best in kleine hoeveelheden. Laat de chips goed uitlekken.

    Als ze uitgelekt zijn, dan kan je gaan variëren met smaken. Zout, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder... de mogelijkheden zijn eindeloos!


    Tip;
    Maak ook eens chips van groenteschijfjes.


    bron; yunomi.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:aardappelen, olie,
    14-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pintxos zijn het Baskische antwoord op tapa’s.


    Pintxos? Kunstig belegde stukjes brood.   

    Pintxos zijn het Baskische antwoord op tapa’s. 
    In Baskenland hebben ze hun eigen versie van tapa's, de pintxos.
    Deze kunstig belegde stukjes brood zijn dubbel aantrekkelijk:
    voor het oog én voor de smaak. Lekker!

             Pintxos? Lekker!

    Stokjes

    De naam ‘pintxo' betekent in het Baskisch letterlijk ‘doorn', of prikker, een verwijzing naar de stokjes die gebruikt worden om het beleg (één of meerdere vaak typische steekingrediënten) op de stukjes brood op hun plaats te houden. Een extra functie van de stokjes is om te tellen hoe veel hapjes de klant gegeten heeft. Een pintxo is doorgaans een aperitiefhapje dat geserveerd wordt bij bier of wijn, maar je kan ook een maaltijd maken met allerlei verschillende pintxos.

    Zelf pintxos maken

    Een pintxo kan heel eenvoudig zijn, gewoon wat brood met kaas en een olijf,
    of heel gesofisticeerd, met tomaat, aardappel, gamba en tonijn. Je beslist natuurlijk zelf wat je op je brood wil, maar dit zijn alvast een paar ideetjes:

    Gerookte vis met vers fruit: gerookte zalm, makreel, kabeljauw en
    forel kan je heerlijk combineren met kiwi, druiven, olijven en bessen.
    Verder kan je afwerken met tomaat.

    Ook lekker en heel simpel is chorizo met gewone basilicum of rucolapesto. Andere klassiekers, jamón iberico (met of zonder meloen) en queso manchego (eventueel met een zoete confituur) zijn ook makkelijk en lekker.
    Kies wel voor goede kwaliteit!

    - Wil je iets gesofisticeerder gaan, dan kan je het brood beleggen met artisjokmousse, ansjovis en gekookt ei.

     Tip; een pintxo=pincho (in Spaans) is prikker, die zo'n montadito
    (het woord dat in de rest van Spanje gebruikt wordt) bij elkaar houdt.


    bron; yunomi.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:kaas, olijven, tomaat, aardappel, gamba, gerookte zalm, makreel, kabeljauw, forel, chorizo, pesto, ansjovis, ei,
    11-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmspiesjes in tequilla met limoenmayonaise


    Zalmspiesjes in tequilla met limoenmayonaise

    Voor 4 personen
    • 250 g zalmfilet, 2 el tequilla, 3 limoenen, 2 takjes verse dille

    • versgemalen peper, zeezout, prikkers, mayonaise.

      Zalmspiesjes in tequilla met limoenmayonaise

    Bereiding<30 min.

    Snijd de zalm in stukjes en schep ze om met de tequilla. Marineer ze ca. 20 minuten.

    Boen de limoenen schoon en snijd 2 ervan in kleine stukjes. Rasp de schil van 1 limoen (alleen het groene deel, het witte eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht vervolgens uit. Hak de dille.

    Roer de dille, limoenrasp, en naar smaak het limoensap en versgemalen peper door de mayonaise. Bestrooi de zalm met zeezout en peper en rijg de stukjes met een stukje limoen aan de prikkers.

    Rooster de spiesjes op de BBQ of grillpan in ca. 3 minuten rondom gaar. Serveer ze met de rest van de limoenstukjes en de limoenmayonaise

    bron; yunomi.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Zalmfilet, tequilla, limoenen, diille, zeezout, mayonaise,
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van gegrilde aubergines Koekjes met papaver



    Mousse van gegrilde aubergines, citroengras
    & basilicum – Koekjes met papaver
     

    Nodig; Mousse van aubergines

    1 aubergine – blaadjes citroengras- thijm - basilicum - 2 blokjes groentenbouillon -
    water - olijfolie - geitenkaas - paprika – peper en zout

    Bereiding: < 20 min.

    Was en snijd de aubergine in schijfjes. Gril de aubergine in de pan,
    samen met zout, peper en thijm.

    Mix vervolgens de aubergine met 2 blokjes groentenbouillon,
    het citroengras, de thijm, peper, zout, paprika, wat water en olijfolie.
    Doe alles in een kom en voeg de geitenkaas eraan toe. Zet weg in de koelkast.
           
           Mousse van gegrilde aubergines, citroengras & basilicum – Koekjes met papaver
                                                             © Soupçon de Balsamique

    Nodig; Koekjes met papaver 

    75 g tarwemeel – blauwe papaver - 12 g boter - 20 ml water - zout - eiwit

    Bereiding:< 25 min.

    Verwarm de oven voor op 180° C.


    bron; skynet.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:tarwemeel, papaver, boter, aubergine, citroengras, tijm, basilicum, groentenbouillon, olijfolie, geitenkaas, paprika,
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief met krabsalade


    Aperitief met krabsalade

     
    Nodig;
    Komkommer, rode paprika, gele paprika, krapsalade, waterkers,
    garnalen,gemalen peper, ( eventueel )rivierkreeftje,1 p.p.

                              
    • Hak een komkommer, een rode en een gele paprika in kleine dobbelsteentjes van +/- 2 mm.
    • Meng de in brunoise gesneden en gepeperde groente.
    • Vul de bodem van een glas met de brunoise en bedek deze met de krabsalade.
    • Garneer het hapje met een toefje waterkers, wat verse grijze garnalen en een rivierkreeftje.


      bron; delio.be
       

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:komkommer, paprika, waterkers, garnalen, rivierkreeftje,
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante Griekse minisalade


    Krokante Griekse minisalade

    In het Midden-Oosten wordt de kaas veelal rauw gegeten, maar halloumi is dé barbecuekaas bij uitstek.
    In Libanon staat de kaas ook wel bekend als kebabkaas.
    Het wordt er op straat verkocht, in blokjes gesneden aan spiezen en ter plaatse gegrild op een houtskoolvuurtje.
    De kaas wordt aan de buitenkant namelijk snel krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant een beetje smelt.
    De kaas smaakt heerlijk met pitabrood, sla en houmous.

    • Voor 4 personen
    • 2 velletjes filodeeg (of loempiadeeg), olijfolie, 100 g haloumi (kaas)

    • 2 groene slablaadjes, 0.5 rode ui, 8 zwarte olijven (zonder pit)

    • 4 kerstomaatjes, stukje komkommer, sap en rasp van een halve citroen

      Krokante Griekse minisalade

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Knip of snijd het deeg in kleine vierkantjes van ca. 9 bij 9 cm en bestrijk ze royaal met olie.
    Bekleed 8 vuurvaste eierdopjes (of kleine schaaltjes) met het deeg en zet ze ca. 10 minuten in de oven.

    Bestrijk de haloumi heel lichtjes met olie en gril ze in een hete grillpan.
    Snijd de overige ingrediënten klein, verbrokkel de gegrilde kaas erdoor en breng alles op smaak met citroensap en rasp, de rest van de olijfolie, zout en peper.

    Neem de gebakken deegbakjes voorzichtig uit de eierdopjes en vul ze met de salade.

    Tip; Halloumi is een witte verse kaas, vergelijkbaar met feta.
    Het wordt verkocht als kleine rechthoekjes.

    Smaak;
    De kaas is romig, wat rubberachtig en over het algemeen steviger en
    minder broos dan feta.
    Halloumi is doorgaans ook een stuk minder zout,
    ondanks de pekelbehandeling die het krijgt tijdens de bereiding.


    bron;.koksforum.nl
    bron; yunomi.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:filodeeg, olijfolie, haloumi kaas, sla, ui, olijven, tomaat, komkommer, citroen,
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalbootjes


    Garnaalbootjes
    Lekker hapje, en vlug klaar.

    Voor 4 personen

     
    2 struikjes witloof, 150 gram verse grijze garnalen,
    vers gemalen peper, een takje platte peterselie.

                                 
    Bereiding;

    Snij voorzichtig het hart uit de witloofbotten en maak de blaadjes los. Leg die op een schotel en vul ze met de verse garnalen. Sprenkel er de fijngehakte peterselie over en geef er een draai van de pepermolen over.

    Tip; enkele druppels olijfolie en een zeer fijn gesneden sjalotje
            geven dit hapje net iets exstra.  

     
    bron; hln.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:witlof, garnalen, peterselie, olijfolie, sjalot,
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade



    Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade

      Voor 4 personen;
      3 zoute haringen, 1 tomaat, 4 lente-uitjes
      4 eetlepels tuinkruiden yoghurtdressing
      1 komkommer, paprikapoeder

                           Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade
    Bereidingtijd;<20 min.

    Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes.
    Snijd de lente-uitjes in lange schuine plakjes.
    Verwijder de staarten van de haringen en snijd de haringfilets in dunne reepjes. Meng de tomaten met de lente-uitjes, de haring en de dressing.
    Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd de komkommerhelften in 6 stukken.
    Vul elk komkommerschuitje met de haring en lente-uisalade. Bestrooi de schuitjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over 4 kleine bordjes.

    Lekker met roggebroodrondjes.

    Tip:
    Maak de dressing zelf met 4 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap,
    ½ eetlepel tuinkruiden (gedroogd of vers), zout en peper.


    Energie: 115 kCal | 475 kJ


    bron; visrecepten.nl

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:haringen, tomaat, lente-ui, tuinkruiden, yoghurtdressing, komkommer,
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocotte van eieren met ansjovis


    Cocotte van eieren met ansjovis

    Voor 4 personen

    Enkele blaadjes roquettesla, 1 tomaat, 1 eetlepel kappertjes,
    8 ansjovisfilets op olie, boter, 4 eieren.



     bereiding;

    1. Was en droog de roquettesla, en hak hem grof.

    2. Dompel de tomaat enkele seconden in heet water en pel ze.
    Haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes.

    3. Laat de kappertjes uitlekken. Was de ansjovis, droog hem met
     keukenpapier en snijd in tweeën.

    4. Boter ovenschaaltjes in en breek in elk schaaltje een ei.
    Klop het lichtjes los.

    5. Vul een braadslee met water en zet er de ovenschaaltjes in. Laat ongeveer 10 minuten bakken in een oven van 200°C. Haal de schaaltjes uit de oven van zodra het wit vast wordt.


    Françoise Plume
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:raketsla, tomaat, eieren, kappertjes, ansjovis,
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflookzalf met olijfolie en toast


    Knoflookzalf met olijfolie en toast

     voor 4 personen

    4 middelgrote ongepelde knoflookbollen
    een scheut olijfolie, toast naar keuze, peper en zout

    Bereidingswijze

    Zet de knoflookbollen in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en laat zacht garen in een oven van 180°C (ongeveer 45 min.). Duw de knoflookzalf met een vork uit de tenen en smeer op toast. Kruid met olijfolie, peper en zout.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:knoflook, olijfolie, toast,
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer met haring en rode ui



    Komkommer met haring en rode ui

    voor 10 stuks;
    2 zoute haringen – in smalle reepjes ,
    1 kleine komkommer – met schil in stukken van 3 cm,
    1 rode ui - fijngesnipperd,
    2 eetlepels peterselie - fijngehakt; vers of diepvries.

                                 Komkommer met haring en rode ui

    Bereiding<20 min.

    Halveer de komkommerstukken in de lengte en hol ze uit met een spits lepeltje. Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd weg. Meng de ui met peterselie. Dep de komkommer droog met keukenpapier. Leg de reepjes haring erop en verdeel het uimengsel erover. Fris op dienen.   

    Energie: 30 kCal | 125 kJ

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:haring, komkommer, ui, peterselie
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten



    Flan van Passendale Classic met carpaccio

    van tomaten en pijnboompitten

    voor 4 personen:

    • 1 dl volle melk, 1 dl room, 100 g boter, 200 g Passendale
    • 50 g gegrilde pijnboompitten, 10 zongedroogde tomaten
    • 1 rijpe tomaat, 4 gelatineblaadjes

    • 4 blaadjes basilicum,
      peper, grof zeezout

                                      afbeelding recept


      Bereiding;

      Breng de melk samen met de room aan de kook en voeg er de geweekte

      gelatineblaadjes aan toe. Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen

      met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme

      roommengsel aan toe te voegen. Kruid met peper en zout, giet in vormpjes

      en laat een nacht opstijven in de koelkast.


      Vries de tomaat kort in en snij ze nadien in flinterdunne schijfjes. Kruid de

      carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum.

      Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en
      zongedroogde tomaten.

    kazenvanbijons.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:passendale, pijnboompitten, tomaten, gelatine,
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaartje met gorgonzola



    Zalmtaartje met gorgonzola

    • 200 g verse zalmfilet
    • 5 plakjes roomboter bladerdeeg – ontdooid
    • 150 g gorgonzola – op kamertemperatuur
    • 3 bosuitjes – in dunne ringetjes
    • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge met kruiden

     Zalmtaartje met gorgonzola

    Bereiding< 20 min.

    Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop.

    Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel het geheel kruidenolie erover. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.

    Energie:125 kCal | 520 kJ

    bron; visrecepten.nl

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:zalm, bladerdeeg, gorgonzola, bosuitjes, olijfolie,
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glacé van erwtjes met munt


    Glacé van erwtjes met munt
    Een lekker verfrissend drankje.

    • voor 4 personen;
    • 1 sjalot, 500 g verse erwtjes, 1 el boter, 0.5 l gevogeltefond

    • 1 el verse, gehakte munt, 1 flesje kookroom

      Glacé van erwtjes met munt

    Bereiding

    Pel en snipper de sjalot.
    Verhit de boter in een hete pan en bak de sjalot en de erwtjes.
    Voeg de gevogeltefond en de munt toe en laat ongeveer 20 minuten garen.
    Voeg de kookroom toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat daarna anderhalf uur in de koelkast afkoelen.

    serveer tip; Dien op in een wijnglas.

    Tip;  Vervang de erwtjes eens door wortelen.
             Ook venkel is enorm geslaagd ter vervanging.


    bron; yunomi.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:sjalot, erwtjes, room,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!