Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer met haring en rode ui



    Komkommer met haring en rode ui

    voor 10 stuks;
    2 zoute haringen – in smalle reepjes ,
    1 kleine komkommer – met schil in stukken van 3 cm,
    1 rode ui - fijngesnipperd,
    2 eetlepels peterselie - fijngehakt; vers of diepvries.

                                 Komkommer met haring en rode ui

    Bereiding<20 min.

    Halveer de komkommerstukken in de lengte en hol ze uit met een spits lepeltje. Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd weg. Meng de ui met peterselie. Dep de komkommer droog met keukenpapier. Leg de reepjes haring erop en verdeel het uimengsel erover. Fris op dienen.   

    Energie: 30 kCal | 125 kJ

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:haring, komkommer, ui, peterselie
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel met prei en erwtjes


    Zeeduivel met prei en erwtjes

    • voor 4 personen
    • 1 bosje peterselie, enkele zwarte olijven, 4 preistengels

    • 300 g erwtjes, 3 eetlepels boter, 8 kleine stukken zeeduivel

      Zeeduivel met prei en erwtjes

    Bereiding<  30 minuten

     Hak de peterselie fijn. En snij ook de olijven in stukjes.
    Verwijder de donkergroene bladeren van de prei en snij het overgebleven gedeelte fijn. Spoel grondig af onder stromend water.

    Bak de prei samen met de erwtjes en wat zout in een pan met boter.
    Laat zo'n 15 minuten sudderen terwijl je vaak omroert.
    Leg nu de stukken vis in de pan en laat nog 5 minuten garen.

    Voeg er tenslotte de peterselie, zwarte olijven en wat peper aan toe.
    Dien onmiddellijk op.

    bron; yunomi.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:zeeduivel, peterselie, olijven, erwtjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speltbrood bakken


    Speltbrood bakken

    Meer en meer mensen bakken hun brood zelf. Het is niet alleen een stuk goedkoper maar ook heerlijk om de geur van vers gebakken brood in huis te hebben.
    Al gehoord van spelt? Het is een gezonde graansoort die vroeger vaak gegeten werd en een tijdlang in de vergeethoek raakte. 

    Ingrediënten speltbrood

    400 gram speltmeel, 0,3 liter lauwwarm water, 12 gram verse gist
    8 gram zout, eventueel 8 gram honing of suiker

                    Brood bakken

    Bereiding

    Zorg ervoor dat het meel op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten door elkaar. De suiker of honing wordt toegevoegd voor meer korstkleur maar die kan je ook laten vallen. Kneed het deeg ongeveer een half uur. Laat het een uur rusten en dek het af met een natte doek of een stuk plastic.
    Druk het daarna plat, vouw het in de vorm van een envelop in de bakvorm en zet het een uur weg op een tochtvrije plaats op kamertemperatuur. Dek het opnieuw af. Bak het deeg 50 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C. Smakelijk!


    bron; yunomi.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:speltmeel, gist, honing,suiker,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart 'Genova'


    Taart 'Genova'

    Naar een recept van Chef-patissier Gunther Van Essche en
    eigenaar-patissier Bernard Proot van Del Rey.

    •  voor 10 stuks voor de jocondebiscuit:
      125 g amandelpoeder,160 g suiker,165 g eieren
      105 g eiwit,35 g bloem,25 g gesmolten boter
      rode voedingskleurstof (natuurlijk)

                                

      Bereidingswijze:
      Klop 125 g suiker samen met de eieren en het amandelpoeder schuimig.
      Klop het eiwit en de rest van de suiker op.
      Meng deel 1 met deel 2. Doe er voorzichtig de bloem bij en daarna de boter.

      Kleur een klein gedeelte van de biscuit met enkele druppels rode kleurstof. Strijk daarna de rest van het biscuit erop.
      Bak 4 à 5 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Houd het in de gaten, want het gaat bijzonder snel.

      Steek na het bakken ronde bodempjes uit de biscuit en hou de rest voor de zijkantjes.

      Voor de mascarponecrème:
      90 g mascarpone,20 g eidooier,20 g bloemsuiker
      60 g room, opgeklopt,1 blaadje gelatine, geweekt in koud water

      Bereidingswijze:
      Klop de eidooiers op met de bloemsuiker en meng er de mascarpone onder.
      Knijp de gelatine lichtjes uit en smelt in de microgolfoven op ca. 50 °C. Meng door het mascarponemengsel en spatel er de room onder.
      Giet in een laag van ongeveer 1,5 cm op flexipans.

      Voor de aardbeienframbozencrème:
      40 g aarbeienpuree,15 g frambozenpuree,10 g limoensap
      25 g bloemsuiker,100 g room, opgeklopt
      2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

      Bereidingswijze:
      Knijp de gelatine lichtjes uit en smelt in de microgolfoven op ca. 50 °C.
      Breng de fruitpurees even aan de kook. Mix er de bloemsuiker door, voeg de gelatine toe, laat afkoelen tot 30 °C en meng er de room onder.

      Opbouw:
      Bekleed inox cirkeltjes (3,5 cm) met een bandje biscuit tot ca. 0,5 cm onder de rand.

      Leg onderin een rondje jocondebiscuit. Vul tot de helft met mascarponecrème, leg daarop de aardbeien-frambozencrème en strijk gelijk met de rand. Vries in voor 24 uur.

      bron; nina.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:amandelpoeder, suiker, ei, bloem, mascarponecrème, aardbeienframbozencrème,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soyjoy: de eerste en enige sojareep vol fruit




    Soyjoy: de eerste en enige sojareep vol fruit


    Soyjoy: de eerste en enige sojareep vol fruit

    Met de lancering van Soyjoy op de Belgische markt, krijgen de tussendoortjes er een concurrent bij: de eerste en enige sojareep boordevol fruit. Laat je verrassen door de kleurrijke repen en ontdek één voor één de verschillende smaken.

    Soyjoy werd geboren in Japan. Het vernieuwende recept op basis van soja viel meteen in de smaak en won snel aan populariteit in Azië en Amerika. Nutrition & Santé, een belangrijke Europese speler in gezondheidsvoeding, lanceert de fruitige sojareep nu ook in België.

    Soyjoy is dan ook de eerste en enige fruitreep op basis van sojameel, gewonnen uit de sojaboon. De reep zit boordevol vezels, eiwitten en fruit. Een gezonde bron van energie dus (130 kcal), zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Elke reep bevat minstens 34% zachte en malse vruchten met een intense smaak.

    Soyjoy is er in 7 smaken: bosbes, banaan, appel, pruim, gojibes, sinaasappel en aardbeien.


    bron; skynet.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Soyjoy, soja, fruit,
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue sardines met tomatensaus

    Barbecue sardines met tomatensaus

    Voor 4 personen:
    12 verse sardines, 50 g grijze garnalen
    1 pak Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat
    1 dl droge witte wijn, 1 fijngesnipperde sjalot
    2 fijngesnipperde knoflookteentjes, olijfolie, cayennepeper, peper en zout
    fijngesnipperde verse kruiden (basilicum, peterselie, dragon,...)

                                     

    Bereidingswijze
    Doe de sjalot en de look met een beetje olijfolie in een kom. Stoof 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht. Giet de wijn erbij en zet nog 1 minuut in de oven. Meng er nu de tomaten onder en zet 2 minuten in de microgolfoven. Roer de garnalen door de saus. Kruid de saus met peper, zout en cayennepeper.

    Borstel een beetje olijfolie op de sardientjes, leg ze op de barbecue of de grill en laat ze aan elke kant ± 2 minuten garen. Strooi de fijngesnipperde kruiden op de saus en serveer het geheel met partjes citroen.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:tomaat, kruiden, sardienen, garnalen, wijn, sjalot,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met vis, maïs en druiven


    Pastasalade met vis, maïs en druiven

     Voor 4 personen;  
    2-3 el citroensap, 1 el druivenpitolie, 4-6 blaadjes ijsbergsla
    100 g groene druiven, 100 g blauwe druiven,300 g gekookt/gestoomd witte vis,
    250 g gekookte penne, uitgelekt en afgekoeld, 50 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
    4 el remouladesaus, witte peper van de molen en zout

                    

    Bereidingswijze

    Maak een vinaigrette met het citroensap met de druivenpitolie, peper en zout. Was de slablaadjes en scheur ze in hapklare stukken. Halveer en ontpit de druiven. Trek de vis in stukjes. Meng de penne met de ijsbergsla, druiven en maïskorrels. Giet er de vinaigrette over en laat afgedekt 30 min. koel marineren.
    Schep er nadien voorzichtig de vis onder. Schik de pastasalade op 4 borden en leg er een lepel remouladesaus bij.

    bron; knackweekend.rnews

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:druiven, vis, pasta, maïs, remouladesaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselpannetje met tomaat


          Mosselpannetje met tomaat

    • voor 4 personen
    • 3 tomaten, 1 el margarine vloeibaar, 1.5 kg Zeeuwse mosselen

    • 1 el verse, fijngehakte basilicum, 1 el verse, fijngehakte koriander

    • 1 snuifje piment (chili bijvoorbeeld), 1 snuifje zachte curry

      Mosselpannetje met tomaat

    Bereiding;

    Schil en snij de tomaten in blokjes.
    Spoel de mosselen in ruim water. Haal de mosselen die drijven, wijd openstaan of kapot zijn eruit, want die zijn slecht.
    Verhit de margarine in een hete pan.
    Voeg de schoongemaakte mosselen toe en roer om tot ze openen.
    Voeg alle kruiden, specerijen en de tomatenblokjes toe.
    Kruid naar smaak met peper en zout en dien ten slotte op in kleine kommetjes.

    Tips;
    Kies voor trostomaten. Laat je neus je daarbij leiden, want ze moeten sterk geparfumeerd zijn.
    Geen mosselliefhebber? Vervang door zalm, met een witte-wijnsaus erbij.

    bron;yunomi.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:mosselen, tomaten,kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten



    Flan van Passendale Classic met carpaccio

    van tomaten en pijnboompitten

    voor 4 personen:

    • 1 dl volle melk, 1 dl room, 100 g boter, 200 g Passendale
    • 50 g gegrilde pijnboompitten, 10 zongedroogde tomaten
    • 1 rijpe tomaat, 4 gelatineblaadjes

    • 4 blaadjes basilicum,
      peper, grof zeezout

                                      afbeelding recept


      Bereiding;

      Breng de melk samen met de room aan de kook en voeg er de geweekte

      gelatineblaadjes aan toe. Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen

      met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme

      roommengsel aan toe te voegen. Kruid met peper en zout, giet in vormpjes

      en laat een nacht opstijven in de koelkast.


      Vries de tomaat kort in en snij ze nadien in flinterdunne schijfjes. Kruid de

      carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum.

      Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en
      zongedroogde tomaten.

    kazenvanbijons.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:passendale, pijnboompitten, tomaten, gelatine,
    17-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde prei met tagliatelle



    Gegratineerde prei met tagliatelle

    voor 4 personen:

    • 8 preiwitten, 300 g tagliatelle, 400 g ham
    • 100 g Nazareth Classic, 20 g paneermeel, 5 g boter,
       2 cl olijfolie (extra vierge), 50 g bloem (tarwebloem)
    • 50 g boter, 5 dl melk (halfvol), peper, zout en nootmuskaat 

      afbeelding recept

      Bereiding;
    De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden. Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
    Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie. Afgieten en met de prei mengen.
    Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren. De melk er al roerend bijgieten en laten indikken. Kruiden met peper, zout en
    nootmuskaat.
    De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken. Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel
    .
    Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.

    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:prei, pasta, ham, kaas,
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaartje met gorgonzola



    Zalmtaartje met gorgonzola

    • 200 g verse zalmfilet
    • 5 plakjes roomboter bladerdeeg – ontdooid
    • 150 g gorgonzola – op kamertemperatuur
    • 3 bosuitjes – in dunne ringetjes
    • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge met kruiden

     Zalmtaartje met gorgonzola

    Bereiding< 20 min.

    Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop.

    Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel het geheel kruidenolie erover. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.

    Energie:125 kCal | 520 kJ

    bron; visrecepten.nl

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:zalm, bladerdeeg, gorgonzola, bosuitjes, olijfolie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip



    Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

    voor 4 personen;

    • 250 g kipfilet,1 pot Pesto alla Calabrese, 400 g tagliatelle

    • 250 g sperzieboontjes, 2 paprika's (geel en rood), 8 takjes peterselie,

      6 el Olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 150 g gemengde salade

      Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

    Bereiding< 20 min.

    Snijd de kipfilet in 20 plakjes. Bestrijk ze aan beide kanten met in totaal 2 el pesto en marineer 5-10 min. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in dunne schuine plakjes.

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 4 min. mee. Giet de tagliatelle en sperzieboontjes af. Spoel met koud water af tot ze koud zijn. Laat goed uitlekken.

    Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de paprika, ¾ van de peterselie, de tagliatelle met sperzieboontjes en de rest van de pesto. Hussel vlak voor het eten de gemengde salade erdoor. Verdeel de salade over borden.

    Gril de plakjes kipfilet op de hete barbecue, grill of grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ca. 5 min. Leg de kip op de salade. Bestrooi met de rest van de peterselie

    Tip; verse erwtjes of uit de diepvries, fijngesneden sjalotje, een knoflook teentje,
    kunnen een lekkere aanvulling zijn.

    bron; yunomi.be
     

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip, pesto, pasta, boontjes, paprika, salade,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supergezond afvallen met aardbeien




    Supergezond afvallen met aardbeien



    Aardbeien zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook supergezond én ze helpen je afvallen. Uit recent onderzoek blijkt dat in aardbeien stoffen zitten die je metabolisme stimuleren en je hongergevoel onderdrukken.

    Een bakje aardbeien van een halve kilo heeft minder dan 100 calorieën. Wie 100 gram aardbeien eet, heeft bovendien z'n hoeveelheid vitamine C voor één dag binnen. Er zit ook maar 7 gram koolhydraten in 100 gram aardbeien.

    Het ellaginezuur en de anthocyanen die ontdekt zijn in aardbeien helpen ook nog eens bij het afvallen. Op drie manieren zelfs: ze werken als een ontstekingsremmer, en deblokkeren zo de hormonen die je gewicht doen verliezen. Ze stimuleren bovendien de aanmaak van het hormoon adiponectine, dat je metabolisme stimuleert en je hongergevoel onderdrukt. En ze vertragen de opname van zetmeel, en gaan zo de stijging van je bloedsuikerspiegel tegen. Dat laatste maakt dat aardbeien een goeie keuze zijn voor mensen met diabetes type 2.

    Ellaginezuur voorkomt ook de binding van carcinogenen aan DNA en versterkt bindweefsel, wat de verspreiding van kankercellen kan voorkomen.

    Het aardbeienseizoen loopt van eind april tot augustus. Smullen maar!


    bron; nina.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Aardbeien,
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencurry met gamba's




    Tomatencurry met gamba's

     voor 2 personen:
    • 12 gamba's, 1 grote ui, 2 tenen knoflook
    • 2 eetlepels (roerbak)olie, ¾ eetlepel currypasta of kerriepoeder
    • 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 2 dl kokosmelk (uit blik)
    • zout en versgemalen peper

                                    Tomatencurry met gamba's
    Bereiding< 20 a 30 min.

    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.

    Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

    Energie:340 kCal | 1420 kJ

    Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.

    Tip; kan ook met garnalen.

    bron; visrecepten.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:gamba, ui, look, currypasta, tomaat, kokosmelk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail nieuwe stijl


     
    Garnalencocktail nieuwe stijl

     voor 2 personen
    100 gram garnalen, 1 tomaat zonder zaadjes, gepeld en in blokjes
    1 theelepel citroensap, 2 eetlepels verse kervel fijngehakt
    versgemalen peper, 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd
    2 eetlepels zure room, 1 eetlepel mayonaise
    halve eetlepel oude jenever of sherry
    Tip; 8-10 borrelglaasjes indien als aperitiefhapje

                                   

    Bereiding< 10 min.

    • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
    • Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
    • Roer de zure room, mayonaise, jenever/sherry en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

    Wijntip

    Het zilte van de garnalen en romige van de saus vraagt om een frisse pinot blanc d' alsace met rondeur.

    bron;smaakexperience.com
    Nederlands Visbureau

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:garnalen, tomaat, citroen, kervel, sla, room, mayonaise, jenever,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerbrood met aardbeien en amandelen


          Suikerbrood met aardbeien en amandelen
          Lekker en zomerse kleur op je bordje

    • voor 4 personen
    • 4 el geschaafde amandelen, 4 el suiker, 250 g aardbeien

    • 1 suikerbroodje, margarine voor op brood

      Suikerbrood met aardbeien en amandelen

    Bereiding< 15 min.

    Rooster in een droge pan de amandelen goudbruin. Strooi de suiker erover, schud alles even om en neem de pan van het fornuis zodra de suiker goed met de amandelen gemengd is. Laat de gesuikerde amandelen op keukenpapier uitlekken.

    Maak de aardbeien schoon en snijd ze in sneetjes.

    Snijd boterhammen van het brood en besmeer ze met margarine. Beleg de boterhammen met sneetjes aardbeien en bestrooi met de gesuikerde amandelen.

    bron; yunomi.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:amandelen, aardbeien, suikerbrood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscoussalade


    Couscoussalade

    voor 2 personen:
    150 g couscous, 1 blokje groentebouillon, olijfolie
    2 wortelen, in stukjes gesneden en geblancheerd
    1/2 gele paprika, ontdaan van vel en pitjes, in stukjes gesneden en geblancheerd
    1/2 rode paprika, ontdaan van vel en pitjes, in stukjes gesneden en geblancheerd
    2 tomaten, ontpit en in stukjes gesneden
    100 g erwtjes (verse of uit diepvries), geblancheerd
    1/2 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes gesneden
    1/2 bosje koriander, blaadjes afgeritst

    Voor de vinaigrette:
    1 el citroensap, 4 el yoghurt, 2 el mayonaise

                                  
    Bereidingswijze:

    Bereid de couscous zoals aangegeven op het pak.

    Gebruik groentebouillon in plaats van water.

    Maak de korreltjes los en fruit ze even in olijfolie. Laat afkoelen.

    Doe de couscous in een kom en meng er de groenten en tomaten onder.

    Klop voor de vinaigrette de ingrediënten samen tot een gladde saus.

    Werk de couscous af met rode ui en koriander. Geef de vinaigrette apart.

    bron; nina.be

    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Tags:couscous, olijolie, wortel, paprika, erwtjes, ui, vinagrette,
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sliptong met komkommersaus



    Sliptong met komkommersaus

    voor 4 personen:
    • 4 sliptongen, 1 komkommer, 3 bosuitjes, sap van een halve citroen
      4 eetlepels bloem, 4 eetlepels vloeibare margarine
      125 ml crème fraîche, 1½ eetlepel dille (fijngehakt)
      weinig zout en versgemalen peper

                                      Sliptong met komkommersaus

    Bereiding< 20 min.

    Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.

    Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door.

    Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.
    Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

    Voedingswaarde:405 kCal | 1690 kJ
    bron; visrecepten.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:sliptongen, komkommer, bosuitjes, citroen, komkommersaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pita's met garnalentomatensalade

    Pita's met garnalentomatensalade

    voor 4 personen:

    100 gram garnalen, 1 tomaat, 1 kleine ui
    3 eetlepels fijngehakte bladselderij, 4 pitabroodjes
    50 gram gewassen spinazie, 1 dl knoflooksaus, peper

                                 Pita's met garnalentomatensalade

    Bereiding; <20 min.

    Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel en hak de ui fijn.
    Meng de tomaat met de ui, de selderij, een snufje peper, en de garnalen.
    Toast de pitabroodjes in een broodrooster of onder de hete grill,
    snijd ze open en vul ze met de spinazie, de garnalensalade en de knoflooksaus.


    Energie:175 kCal | 730 kJ

    bron; visrecepten.nl

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:garnalen, tomaat, ui, bladselderij, pittabroodjes, spinazie, knoflooksaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes zijn populair

    Courgettes zijn populair

    Het heeft lang geduurd voor de courgette écht populair werd, maar nu zijn de culinaire toepassingen bijna grenzeloos. En zelfs de bloem is lekker!

                  

    Culinair is de courgette geschikt voor de meest uiteenlopende bereidingen: verwerkt in soep, als puree, gebakken, gegrild, opgevuld, gegratineerd, in beignets, in pasta- en rijstschotels, op de pizza, en zelfs gecombineerd met chocolade op gebak! Het is een van de belangrijkste culinaire producten in het hele Middellandse Zeegebied. De courgette bevat weinig calorieën, is rijk aan mineralen, vezels en vitamines, licht verteerbaar als ze jong is, kortom: gezond en heel erg geschikt in de keuken.

    Typisch voor de Provençaalse en Italiaanse keuken, maar ook bij ons in opmars, is de courgettebloem. Lekker als beignet, lichtjes geparfumeerd en heerlijk krokant. Maar de culinaire toepassingen zijn veel uitgebreider. Je kunt ze gevuld eten - warm of koud -, verwerkt in een omelet, in een slaatje, in risotto of in hartige en zelfs zoete taarten. Kies mooie verse bloemen uit en laat uw fantasie de vrije loop!

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:courgette, groenten,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!