Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    17-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuren in Hôtel Lyon Métropole

    Kuren in Hôtel Lyon Métropole



    Het gigantische buitenzwembad van Hôtel Lyon Métropole staat al decennia lang bekend als 'Lyon Plage'. Maar minstens zo beroemd is het spa-aanbod, met een binnenzwembad met jacuzzi, een openlucht hydrojetparcours, sauna's en hamams. Dit jaar kreeg de spa er met de Espace Iyashi een bijzondere relaxatieruimte bij.

    Die telt vijf hightechbelevingen waaronder een hydromassagebad, een massagebed met douchedruppels, een futuristische zetel die al je zintuigen prikkelt en een floating cabine waar je op het water drijft. Het paradepaardje is de Iyashi Dôme (60 euro voor een halfuur). En terwijl mama en papa zich laten verwennen in de spa, worden de kinderen gratis opgevangen.

    Spa weekendbreak vanaf 145 euro voor twee, ontbijt en toegang tot de spa. Met het Duet Package (225 euro) krijg je er als extra een 30 minuten Iyashi-behandeling bij.

    Meer info: Lyon Métropole en tel. 0033/472 10 44 44

    bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Frankrijk,Lyon,Hôtel Lyon Métropole,
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier recepten voor een heerlijke picknick
     

    Vier recepten voor een heerlijke picknick

     

     
    Shutterstock

    Op een stralende lentedag trekken velen de natuur in om te picknicken. Als jij dat binnenkort ook van plan bent, vul je mand dan niet met saaie sandwiches. Verbaas liever met verse lekkernijen die eenvoudig te bereiden zijn en de openluchtmaaltijd naar een hoger niveau tillen.

    Frisse quiche met zalm

    - 2 eetlepels geraspte parmezaankaas
    - 2 eetlepels gedroogde peterselie
    - 300 gr magere cottage cheese
    - 1 selderstengel, in stukken gehakt
    - 1 gele paprika, in stukken gehakt
    - 2 eetlepels bloem
    - 1 ui, in fijne stukken gehakt
    - 1 eetlepel olie
    - 1 blikje zalm
    - 1 ei
    - wit van 2 eieren

    Bereidingswijze
    - Bekleed een taartvorm van 24 centimeter diameter met het deeg.
    - Laat de zalm uitlekken en maak hem vervolgens los. Gooi het vocht niet weg.
    - Verwarm de olie in een pan met diepe bodem en bak de stukjes ui, selder en paprika tot ze gaar zijn.
    -Meng de bloem, de zalm en het vocht erdoor.
    - Giet het mengsel in de taartvorm.
    - Klop het eiwit stijf en meng er voorzichtig de cottage cheese, parmezaankaas en peterselie door.
    - Giet ook dit mengsel in de taartvorm.
    - Bak gedurende 40 minuten in de oven op 200 graden. Als de bovenkant stevig is, mag je de quiche eruit halen.

    Kipwrapps met pesto

    - 5 tortillawraps
    - 1 potje groene pesto
    - 50 gr zongedroogde tomaten
    - 50 gr rucola
    - stukjes gegrilde kippenborst

    Bereidingswijze
    - Verwarm de wraps in een koekenpan op een middelhoog vuurtje tot ze een lichtbruine kleur krijgen. De pan hoeft niet ingevet te zijn.
    - Verdeel de gegrilde kippenblokjes en de pesto gelijkmatig over de warme tortilla’s.
    - Werk af met rucola.
    - Draai de tortilla’s dicht en snij ze in twee gelijke stukken.
    - Laat ze even afkoelen en steek ze vervolgens in zilverpapier om gemakkelijk te kunnen meenemen. 

    Watermeloensalade

    - 60 ml balsamico azijn
    - 1 eetlepel Dijonmosterd
    - 1 eetlepel fijngehakte knoflook
    - 1/2 koffielepel zout
    - 1/2 koffielepel versgemalen peper
    - 180 ml olijfolie
    - 700 gr watermeloen, in kleine blokjes gesneden
    - 130 gr verkruimelde fetakaas
    - 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
    - grof gemalen zwarte peper

     Voor de dressing
    - Meng de azijn met de Dijonmosterd.
    - Voeg knoflook, zout en peper toe aan het mengsel.
    - Giet al roerend de olijfolie door het mengsel.
    - Bewaar de dressing in de koelkast.

    Voor de salade
    - Neem een grote kom en meng er de blokjes watermeloen, uiringen en fetakaas in.
    - Voeg naar eigen smaak zwarte peper toe.
    - Neem de dressing uit de koelkast en giet hem over het slaatje.
    - Roer voorzichtig om.
    - Plaats de salade minstens een half uur in de koelkast voor je begint te eten.
    - Schenk de helft van de dressing over de salade en roer nogmaals voorzichtig om.

    Kokosmerengue

    - 125 gr boter
    - 125 gr kokosnootschilfers
    - 125 gr bloem
    - 2 x 50 gr ruwe rietsuiker
    - 1 theelepel vanille-extract
    - 1 1/2 theelepel bakpoeder
    - 1/4 theelepel zout
    - 80 ml melk
    - 3 eierdooiers
    - wit van 3 eieren

    Bereidingswijze
    - Verwarm de oven voor op 180 graden.
    - Vet een bakvorm met een diameter van 23 cm in.
    - Klop de boter, de eierdooiers en de rietsuiker tot een luchtig mengsel.
    - Meng het meel, bakpoeder en zout in een andere kom.
    - Voeg afwisselend de meelmix, de melk en het vanille-extract toe aan het botermengsel. Zorg dat je begint en eindigt met het meelmengsel.
    - Verdeel over de bakvorm.

    Voor het glazuur
    - Klop het eiwit zachtjes op.
    - Voeg de rest van de rietsuiker toe en klop het eiwit stijf.
    - Meng de kokosnootschilfers er voorzichtig door.
    - Verdeel het mengsel met een lepel over het beslag.
    - Laat een half uurtje bakken.

    bron; nieuwsblad.be
    Smulweb.nl, Allrecipes.nl,
    The guardian.   vwh


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:quiche,zalm,Kipwrapps,pesto,Watermeloen,Kokosmerengue,
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten op het Britse platteland

     
    Genieten op het Britse platteland


    Genieten op het Britse platteland

     Genieten op het Britse platteland   

    Niet zo ver van bij ons ligt de prachtige regio van de Britse kust en het achterliggende platteland. Minstens even rustgevend als de Provence en Italië en je hoeft er helemaal geen duizenden kilometers voor af te leggen.
    Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt meestal aan Londen. Maar de streek van Dorset en Hampshire, op slechts enkele uurtjes rijden met de auto en de ferry is een prachtige uithoek die de Britse tradities ademt: thee, scones en appeltjes. En dat in combinatie met authentiek design en topgastronomie!


    New Forest
    New Forest © rr

    New Forest in Hampshire is zeker een bezoekje waard. De bosweide was ooit het jachtterrein voor de Engelse koning Willem I, maar nu heeft het gebied vooral een toeristische functie. New Forest is bekend omdat er grote aantallen wilde pony’s rondlopen die een belangrijke graasfunctie vervullen, wat het park een heel eigen ecologie geeft. Neem uitgebreid de tijd om het gebied voorzichtig te verkennen. Kwestie van het drukke stadsleven meteen achter jou te laten.

    Exbury Gardens
    Exbury Gardens © rr

    Exbury Gardens in Hampshire is een van de mooiste tuinen van zijn soort in Engeland. Je kan er prachtige rododendrons, azalea’s en camelia’s bezichtigen. Vooral in de lente en de herfst kan je hier mooie wandelingen maken.

    De kinderen zullen dan weer dol zijn op het stoomtreintje dat in de tuin werd aangelegd door Leopold Rothschild. Excentriek, chic (zelfs de koningin was hier al) en 'so british'...

    De kettingbibliotheek van Wimborne Minster 
    © memorino  


    De kettingbibliotheek van Wimborne Minster  

    In de kerk van Wimborne in Dorset kunnen liefhebbers de kettingbibliotheek gaan bezichtigen. Het is een van de vier overblijvende kettingbibliotheken ter wereld. De boeken zijn vastgeketend om te vermijden dat ze uit de bibliotheek worden meegenomen. Op die manier werden ze ook beschermd tegen de brandstapel. In de collectie zit onder andere werk van Erasmus, Plato en Machiavelli en ook een van de oudste gedrukte werken uit 1495.

    Als je dan toch in Winborne bent, kan je van de gelegenheid gebruik maken om te genieten van een cream tea in een van de plaatselijke theesalons. Zonder thee en gebak is een bezoek aan het Engelse platteland niet compleet.

    Landgoed en kastelen 
     © rr

    Landgoed en kastelen
     
    Als je aan het Britse platteland denkt, schieten je meteen de beelden door het hoofd van de prachtige huizen en kastelen van de aristocratie uit de verhalen van Jane Austen. De gigantische huizen, de prachtige tuinen met perfect gemilimeterd gras... Twee domeinen die je moet gezien hebben:

    Kingston Lacy:

    Dit 'country house' werd gebouwd in 1663 door Ralph Bankes en bleef bewoond door zijn erfgenamen tot 1981. Nu is het eigendom van de National Trust. Het interieur is rijkelijk versierd. In de 19de eeuw verfraaide William Bankes het huis met Egyptische en andere antieke kunst. Een van de opvallendste overblijfsels daarvan is de obelisk die op het domein staat. In Kingston Lacy kan je ook werk bezichtigen van Rubens, Van Dyck en Titian. Buiten is er een prachtige Japanse tuin.

    Sherborne Castle:

    Sherborne Castle werd in 1594 gebouwd door Walter Raleigh (gespeeld door Clive Owen in de film Elizabeth) in ware Tudorstijl. Het kasteel wordt vaak gebruikt als locatie om fictie op te nemen. Je kan er zelfs bruiloften en andere evenementen organiseren. Niet te missen zijn de prachtige meubels, de tuin en de ruïnes van het oude kasteel. De portretten van de familie Digby zijn al even fascinerend.

    De kust
     
    © Jim Champion

    De kust
     

    De streek kan ook uitpakken met een prachtige kust. De stranden zijn bekend voor hun fossielen, spectaculaire kliffen en witte stranden. Ze trekken dan ook veel toeristen aan in het hoogseizoen. Een reden te meer om nu in de lente te gaan! Geen betere plek om 'fish and chips' te eten, te shoppen en lange strandwandelingen te maken.

    De gastronomie
     © Olga Nayashkova - Fotolia

    De gastronomie

    Natuurlijk moeten we het ook nog even over de gastronomie van deze streek hebben. Dorset en Hampshire zijn droombestemmingen voor lekkerbekken en liefhebbers van verse producten. De mix van verschillende smaken kan soms vreemd lijken, maar is vaak een aangename verrassing. Moeilijk om te weerstaan zijn de cupcakes en andere desserten. Niet goed voor de lijn, maar als je er naar vraagt, kan je ook licht eten.

    Ontbijt:
    Probeer een volledig English Breakfast: eitjes, worsten, ham, champignons en bonen met toast of 'fried bread'. Ideaal als je een vermoeiende dag voor de boeg hebt… en een stevige maag.

    Snacks:
    Sandwiches, panini’s, salades en cake vind je bijna overal. Probeer ook de 'wedged potatoes', dat zijn aardappelen die met de schil gebakken worden in de oven, geserveerd met kip, champignons of tonijn... De huisgemaakte cakes met crème au beurre of gearomatiseerde crème zijn ook aanraders.
    De bekendste snack is waarschijnlijk fish and chips: gepaneerde en gefrituurde vis met frietjes. Pas wel op voor de lokale gewoonte om azijn op de frieten te doen !

    Restaurants:
    Naast de Engelse traditie is ook de Franse/fusion keuken aanwezig in de Britse restaurants. De Engelse keuken werkt veel met contrasten: overal zal je wel vlees met muntsaus op het menu zien staan. Dorset en Hampshire zijn twee groene gebieden waar de landbouw floreert. De meeste restaurants in de streek gebruiken lokale producten vanuit het principe van 'slow food'.
    Een aanrader is
    Yalbury Cottage voor zijn traditionele keuken: subtiel, met kwaliteitsproducten en uitstekende bediening. Creatief en tegelijk ook klassiek met lekkere smaakcombinaties.

    Overnachten 
    © rr  
    Overnachten


    Er zijn twee opties als je een hotel kiest: ofwel kies je voor traditioneel ofwel ga je voor luxe en design. Als je houdt van design is het
    Captain’s Club Hotel van Christchurch een aanrader. Het stadje zelf is gezellig met enkele leuke jaarlijkse evenementen zoals de Food Fair. Je kan er ook een klooster uit de 11de eeuw bezichtigen.
    Het hotel is mooi en ruim met kamers waar veel licht binnenvalt, luxueuze suites en appartementen en dat vlakbij de rivier. Het restaurant biedt een fusion keuken. Het gebruik van kruiden en mediterrane producten zorgt voor uitgesproken smaken. Het hotel beschikt ook over een zwembad en wellnesscenter. Ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een origineel hotel met alle luxe. Voor een vakantie die je je zal blijven herinneren!

    Traditioneel 
    © rr

    Traditioneel 

    Een heel andere sfeer bij Poacher’s Inn. Het gebouw dateert uit de 17de eeuw, meer traditioneel en typisch Brits vind je niet. Als je houdt van plekjes met geschiedenis, pittoresk Engeland en lokale gerechten, ben je hier op je plaats.
    Gelegen in het centrum van deze prachtige regio, is het een geweldige uitvalsbasis. We raden je ook de appelcake en regionale bieren aan. Vraag een kamer in het oude gedeelte voor nog meer ontspanning. Het ontbijt vindt plaats in een gezellig zaaltje. En ook hier is er een zwembad!

    Hoe geraak je er? 
    © Stefan Kuhn

    Met de ferry zou je er al zijn! Een aangename manier van reizen trouwens.
    En als we dan toch naar Calais moeten, kunnen we evengoed ondertussen stoppen in Salisbury en het mythische Stonehenge.

    bron; skynet.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Groot-Brittannië,platteland,Dorset,Hampshire,
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krab smullen in Cambodja

     
    Krab smullen in Cambodja

     


    Ongeveer vijf uur rijden met de bus vanuit Phnom Penh ligt het stadje Kep. De naam is een verbastering van het Franse woord 'cape'. Kep is een klein haventje aan de golf van Thailand met een bijzonder mooi strand. Nog eens twaalf kilometer landinwaarts met de tuktuk, zo'n overdekte riksja die door een 125cc-motor wordt voortgetrokken, bevindt zich The Vine Retreat, een ecologisch project.

    Er wordt vier soorten Kampotpeper gekweekt, zwarte, rode, witte en groene. Je kunt er slapen naast de peperplantage, voor 20 tot 25 dollar (15 tot 20 euro) per nacht in een comfortabele dubbele kamer. Vanuit het guesthouse kun je een tochtje regelen naar een klein, afgelegen vissersdorp met een uitgestrekt zandstrand, begrensd door kokospalmen. Het is hier aangenaam zwemmen.

    Langs de hele kustlijn liggen eilandjes uitgestrooid op het water, als drijvende kokosnoten.  Je kunt ook een hapje eten in Kep, bekend om zijn uitmuntende krab. We belanden er in een prima visrestaurant waar je voor een prikje heerlijke, vuistgrote krabben kunt eten. Je kunt kiezen uit acht verschillende bereidingswijzen, en de Australische chardonnay is voortreffelijk.

    Het restaurant is weinig meer dan een loods met een golfplatendak, die half over de zee hangt. Maar boy, die kok kent er iets van.Niet moeilijk om je voor te stellen dat de Franse colons hier graag hun weekend doorbrachten.


    Herbert Moenaert
    bron; demorgen.be



    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Krab,Cambodja,Kep,
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien romantische hotels voor Valentijn

     
    Tien romantische hotels voor Valentijn


    De Villa Contessa in het Duitse stadje Bad Saarow is een echt liefdesnestje.


    De prachtige voorgevel van Santini Residence
    De prachtige voorgevel van Santini Residence


    Een romantische kamer in het Santini Residence te Praag
    Een romantische kamer in het Santini Residence te Praag


    Zeer smaakvolle kamer in het Hotel 41 in Londen
    Zeer smaakvolle kamer in het Hotel 41 in Londen


    Hotel 41 ligt vlakbij Buckingham Palace
    Hotel 41 ligt vlakbij Buckingham Palace


    Romantiek verzekerd in hotel Grodék
    Romantiek verzekerd in hotel Grodék


    Een fraai ingerichte kamer in Hotel Grodék
    Een fraai ingerichte kamer in Hotel Grodék


    De Villa Contessa in het Duitse stadje Bad Saarow is heel intiem
    De Villa Contessa in het Duitse stadje Bad Saarow is heel intiem


    Een wellness om u tegen te zeggen in de Villa Contessa
    Een wellness om u tegen te zeggen in de Villa Contessa


    Een hotel als een idylle: Hotel Moulin d' Abbaye in Brantôme
    Een hotel als een idylle: Hotel Moulin d' Abbaye in Brantôme


    De uiterst gezellige lobby van het Moulin D' Abbaye
    De uiterst gezellige lobby van het Moulin D' Abbaye


    De gezellige huiselijkheid van Hotel Amfitriti
    De gezellige huiselijkheid van Hotel Amfitriti


    Een kamer die bol staat van de romantiek in het Brugse Pand hotel
    Een kamer die bol staat van de romantiek in het Brugse Pand hotel


    Het prachtige domein van Il Cantico della Natura
    Het prachtige domein van Il Cantico della Natura


    Heerlijk intiem dineren in het Il Cantico della Natura
    Heerlijk intiem dineren in het Il Cantico della Natura


    De magnifieke omgeving van Villa Carona in Zwitserland
    De magnifieke omgeving van Villa Carona in Zwitserland


    Een zeer charmante kamer in het Italiaanse hotel Ca'n Simó
                               Een zeer charmante kamer in het Italiaanse hotel Ca'n Simó

    Jaarlijks wisselen verliefde koppeltjes cadeaus als bloemen en juwelen uit op Valentijnsdag. Diegenen die hun geliefde willen imponeren geven in plaats daarvan een onvergetelijk romantisch weekendje weg. Hotelprijsvergelijker Trivago heeft een selectie gemaakt van de gezelligste romantische hotels. De volgende oogstrelende accomodaties, die zeer goede beoordelingen van reizigers hebben gekregen, garanderen een bijzondere tijd samen.

    1. Santini Residence, Praag
    De elegante Santini Residence beschikt over negen ruime suites waar stellen samen kunnen genieten van een romantische tijd. Sommige kamers hebben een speciale toets gekregen: sierlijke plafondschilderijen die de aandacht van alle bezoekers trekken. Gelegen in het midden van het historische centrum van Praag is het luxueuze hotel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de hoofdstad van Tsjechië. De Praagse Burcht en de Karelsbrug zijn gemakkelijk bereikbaar. 's Avonds kunnen gasten ontspannen op de gezellige sofa's in de lounge met een glas rode wijn onder muzikale begeleiding.

    Meer info: Santini Residence

    2. Hotel 41, Londen
    Gasten in Hotel 41 bevinden zich in de buurt van de Queen: het luxe stadshotel is te vinden achter Buckingham Palace. Op een rustige en exclusieve locatie verwelkomt het hotel zijn gasten met de flair van een traditionele Londense club. In de smaakvol ingerichte lounge met kroonluchters en antiek meubilair kunnen stellen genieten van hun afternoon tea in een elegante sfeer. Na een wandeling over de Tower Bridge en door de straten van de bruisende hoofdstad wachten comfortabele en stijlvolle kamers op de hotelgasten.

    Meer info: 41hotel

    3. Hotel Gródek, Krakau
    Het Grodek hotel is weggestopt in een kleine zijstraat in het historische centrum van Krakau. De 23 kamers zijn individueel ingericht met grote aandacht voor detail. Vanaf hier kunnen we een reis ondernemen naar het verleden. De populaire 'Kings Way' voert reizigers mee langs de herdenking van de Slag om Tannenberg, een grote gotische toren en de middeleeuwse markt. Het charmante stadshotel ligt op slechts twee minuten afstand van dit stadsdeel. In de intieme sfeer van het hotelrestaurant kunnen gasten 's avonds genieten van een romantisch diner bij kaarslicht.

    Meer info: Hotel Grodék

    4. Villa Contessa, Bad Saarow (Duitsland)
    Villa Contessa ligt in Bad Saarow aan de Scharmützelsee in Brandenburg op slechts ongeveer een uur rijden van Berlijn. Gelegen in een pittoreske natuurlijke omgeving, biedt dit kleine hotel onderdak aan acht wereldse en liefdevol ingerichte kamers. Highlight voor koppels: The Rose Spa Suite met een eigen infraroodsauna en een hemelbed. Gasten die de luxesuite boeken kunnen privé genieten van de bekroonde keuken op het terras aan het meer. Stellen kunnen tijd besteden aan een romantisch ritje, in de populaire thermische baden of op een boot op het meer.

    Meer info: Villa Contessa

    5. Moulin d'Abbaye, Brantome (Frankrijk)
    Moulin d'Abbaye ligt in het charmante stadje Brantome in een gerestaureerd molenhuis aan de rustige rivier de Dronne. De kamers zijn allemaal vernoemd naar bekende wijnen en met oog voor detail versierd. In de kleine stad in de Dordogne is veel te zien: middeleeuwse overblijfselen, ruïnes en gotische gevels op de Rue Joussen. Na een wandeling door de stad kunnen reizigers genieten van een romantisch diner in het hotelrestaurant en betoverd worden door de magie van dit hotel.

    Meer info: Moulin d'Abbaye

    6. Amfitriti Paradosiakos Xenonas, Nafplio (Griekenland)
    Het Amfitriti Paradosiakos Xenonas is een klein en elegant hotel in de prachtige havenstad Nafplio. Elk van de vijf kamers is individueel ingericht in een bepaalde kleur. Handgemaakte tapijten en antiek meubilair geven de kamers een romantisch historisch gevoel zonder in te boeten aan modern comfort. Met uitzicht op zee vanaf het ontbijtterras kunnen de gasten hun dag beginnen op de Peleponnesos. Liefhebbers van Griekse mythologie hebben ook veel te ontdekken met in de buurt de archeologische sites van Mykene en Epidauros.

    Meer info: Amfitriti

    7. Hotel The Pand, Brugge
    Het eersteklas hotel The Pand is gelegen in het centrum van Brugge. Versierd met tal van kunstwerken, antiek en mooie stoffen worden de gasten omgeven door luxe. Een boottocht op de prachtige Reien is een must tijdens een bezoek aan de stad. Langs de oevers valt veel te ontdekken: verborgen tuinen, artistieke gevels en middeleeuwse huizen. Gasten kunnen ook wat tijd doorbrengen bij de open haard in de bibliotheek van The Pand.

    Meer info: The Pand

    8. Il Cantico della Natura, Magione (Italië)
    Il Cantico della Natura is opgebouwd uit massieve stenen uit de 16e eeuw en is de thuisbasis van twaalf kamers en suites. Omgeven door olijfbomen hebben gasten een adembenemend uitzicht op het Meer van Trasimeno. De kamers zijn gezellig en individueel ingericht met mooie meubels. In de jacuzzi of de sauna kunnen koppeltjes genieten van 'la dolce vita'. Voor geïnteresseerden organiseert het hotel regelmatig verschillende activiteiten zoals zeilen, mountainbiken of kooklessen waarin verse ingrediënten uit de regio Umbrië worden gebruikt.

    Meer info: Il Cantico della Natura

    9. Villa Carona, Carona (Zwitserland)
    In Ticino, in het zuiden van Zwitserland, is Villa Carona te vinden in het artistieke dorp Carona. In het tweehonderd jaar oude adellijke huis heeft het hotel 18 individueel ingerichte kamers. In deze familiale gerunde herberg staan rust en recreatie op de voorgrond. Met name de tuinen van het huis zijn een klein paradijs: hier kunnen gasten een ontbijt met uitzicht op Monte Generoso nemen voordat ze de populaire wandeling van Carona naar het pittoreske dorpje Morcote maken.

    Meer info: Villa Carona

    10. Ca'n Simó, Alcudia (Mallorca)
    Het kleine familiehotel Ca'n Simó met slechts zeven kamers is gelegen tussen de baai van Alcudia en Pollença. In traditionele Mallorcaanse stijl kunnen gasten genieten van de gemakken van moderne luxe, weg van de toeristische drukte van Mallorca. Het gebied rond de levendige stad van Alcudia is ook een plek voor rustzoekers: of het nu een romantische wandeling op het strand, een rondleiding op de nabijgelegen golfbaan of een excursie naar de grotten van de draak van Porto Cristo is. Na een spannende dag op de Balearen kunnen gasten ontspannen in de whirlpool of sauna van het hotel.
     
    (kve)bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Hotels,Valentijn,
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan tafel in Maastricht


    Aan tafel in Maastricht

    Voor wie van lekker eten houdt en graag eens een kijkje neemt in Maastricht, is de restaurantweek Maastricht aan Tafel een must. Twee weken lang, van 6 tot en met 20 februari, worden je smaakpapillen getrakteerd op een mooi menu tegen de vaste prijs van 25,20 euro.

    Mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen of Aziatische specialiteiten; iedereen kan wel ergens terecht tijdens deze culinaire weken, met een keuze uit dertig restaurants. En er zijn activiteiten die je niet wil missen. Een speciale wandeling langs de gastronomische geheimen van de stad, vlaaien leren bakken bij de Bisschopsmolen.. of neem een pakket met bijzondere ingrediënten mee naar huis om het daar nog eens dunnetjes over te doen.

    Twintig cent

    Met het menu (voor- en hoofdgerecht en dessert of koffie) draag je bovendien bij aan het goede doel Extraordinary Ones, een initiatief van Maastrichtenaar Leon Aarts. Voor 20 eurocent kan een kind in een derde wereldland worden voorzien van een maaltijd op school. Steeds vaker wordt met 20 cent dit initiatief gesteund. Naar aanleiding van de eerste editie van Maastricht aan Tafel voor Extraordinary Ones (februari 2010) is er nu ook vanuit de rest van Limburg, Nederland en zelfs België, Duitsland en Engeland interesse voor het project.

    bron;telegraaf.nl


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:restaurantweek,Maastricht,
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire topadresjes in de Ardennen


    Culinaire topadresjes in de Ardennen

                                 
                                                                                  foto's lagourmandine.com

    Wie sfeervol wil logeren en tezelfdertijd van culinaire verwennerij wil genieten, hoeft niet ver te reizen. Veel knusse chambre d’hôtes in de Ardennen staan bekend om hun smakelijke, lokale bereidingen. Wij geven je alvast drie topadresjes mee.

    L’auberge du Notaire in Vielsalm is een opgeknapte notariële woning. Van zodra je binnenkomt, vervaagt het clichébeeld van een groezelige bed&breakfast in de Ardennen meteen. Hier slaap je in kraaknette, rustgevende kamers die ondanks hun moderne inrichting de authentieke bouwstijl van het pand respecteren.

    Deze chambre d’hôte wordt uitgebaat door Mart en Monique, een Nederlands koppel. De twee bereiden iedere avond een heerlijk driegangenmenu voor hun gasten en proberen met zoveel mogelijk lokale producten te koken. Vooral tijdens het wildseizoen lokt L’auberge du Notaire veel fijnproevers.

    Info: vanaf 129 euro per nacht, inclusief ontbijt. www.aubergedunotaire.com

    La Gourmandine in Nassogne wordt omringd door uitgestrekte wouden. De Vlaming Paul Fourrier, afgestudeerd aan de hotelschool van Brugge, besloot om het 19de-eeuwse gebouw te renoveren en er een culinaire bed&breakfast van te maken. Je overnacht er in eenvoudige maar comfortabele kamers en bevind je op amper acht kilometer van een natuurdomein dat het Waalse Bokrijk wordt genoemd.

    Info: vanaf 90 euro per nacht, inclusief ontbijt. www.lagourmandine.com

    Een verblijf in
    La Ferme des Belles Gourmandes in Furfooz, vlakbij Dinant, wordt nog interessanter als je het combineert met een indrukwekkende natuurwandeling. Zo kan je ondermeer de prehistorische grotten en ruïnes van middeleeuwse nederzettingen verkennen.

    Als je na een lange tocht honger begint te krijgen, kan je in het aanpalende huis aan tafel schuiven. Anders dan de meeste chambre d’hôtes heeft deze zaak een restaurant dat volledig autonoom werkt. In het eethuis Les Belles Gourmandes krijg je typische streekgerechten voorgeschoteld.

    Info: 65 euro per nacht, inclusief ontbijt. La Ferme des Belles Gourmandes

    vwh Bron: hln
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:La Ferme des Belles Gourmandes,La Gourmandine in Nassogne,L’auberge du Notaire in Vielsalm,
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire wandelingen in Sluis



    Culinaire wandelingen in Sluis



    De Nederlandse grensgemeente Sluis is geliefd bij de Vlamingen, om te shoppen, maar ook om te eten. Naast het befaamde restaurant Oud Sluis van Sergio Herman vind je er nog andere degelijke restaurants. Zestien restaurants werken mee aan de nieuwe culinaire stadswandeling in Sluis.

    Het gaat om een rondwandeling waarbij je ook de toren van het enige belfort in Nederland beklimt. Verder verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, o.a. over hoofdonderwijzer Van Dale, de grondlegger van het vermaarde woordenboek. De wandeling duurt vier uur, maar wordt onderbroken voor het voor-, hoofd- en nagerecht, telkens in een ander restaurant. Je kunt boeken vanaf minimaal 10 personen. Dat kost 135 euro per groep plus 36 euro per persoon inclusief rondleiding en driegangenmenu. Drankjes zijn niet inbegrepen.

    Meer info: tel. 0031/117 46 17 00 en sluis@vvvzvl.nl

    bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:wandelen,sluis,
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische chocolatier in Tasmanië

    Belgische chocolatier in Tasmanië


     
    Soms ga je er niet bewust naar op zoek, maar kom je ze toevallig tegen. Ik heb het over Belgen in het buitenland. In Tasmanië gaat de eer van meest geïntegreerde Belg naar Igor Van Gerwen, een Antwerpenaar die eind jaren tachtig naar hier verhuisde en sindsdien amper vier keer terugkeerde naar België.

    Igor leerde in Antwerpen de metier van chocolademaker en patisserie en verleidt met zijn zoet talent sinds 1998 duizenden Tasmaniërs en internationale passanten. The House of Anvers is niet alleen een winkel/restaurant maar ook een gevestigde waarde in Tasmanië en zelfs ver daarbuiten. Bekende chefs in Melbourne en Sydney zijn klant bij hem. Igor leverde onlangs de chocolade voor de first class van Malaysian Airlines en heeft meerdere klanten met klinkende namen.

    Het meest succesvol zijn zijn handgemaakte truffels en de zoetigheid met zelfgemaakte fudge. Het geheim van zijn succes? Kwaliteit leveren en trouw blijven aan de regels van goede chocolade maken.

    Volgens Igor zijn er maar een paar Belgische chocolademaker en -merken meer die volgens de aloude principes hun ding doen. Wie weet moeten we voor echte Belgische chocolade en pralines ooit naar Tasmanië reizen.

    Debbie Pappyn
    bron;demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Tasmanië,The House of Anvers,Belgische chocolatier,
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste kaasstolp ter wereld staat in Brussel

     

    Grootste kaasstolp ter wereld staat in Brussel

    grootste kaasstolp ter wereld staat in brussel


    grootste kaasstolp ter wereld staat in brussel

     
    Sinds dinsdag 30 november kunnen kookfans naar Brussel afzakken voor een wel erg spectaculair culinair hoogtepunt. Daar staat namelijk de grootste kaasstolp ter wereld.

    Een kaasstolp met maar liefst 46 verschillende kazen, dat is wat je in Brussel kan verwachten. Kijklustigen kunnen het hebbeding nog bezoeken tot vrijdag, maar voor wie nog dichterbij wilt, is er een speciale wedstrijd voorzien waarbij niemand minder dan kaasmeester Michel Van Tricht en sommelier Eric Boschman zorgen voor een selectie van topkazen en bijpassende topwijnen om te degusteren. Jo Lemaire en Boogie Boy zorgen voor de sfeer met een uniek duoconcert.

    Meer informatie over de kaasstolp en de bijhorende wedstrijd vind je op www.degrootstekaasplank.be.

    bron; gva.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:kaas,kaasstolp,
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten in Hotel Metropole in Monte Carlo

     
    Genieten in Hotel Metropole in Monte Carlo


    Hotel Metropole in Monte Carlo is één van de absolute toppers in het prinsdom en aan de Azurenkust. Het hotel huisvestte tal van beroemde prominenten in zijn ruim 100-jarig bestaan. Het maakt terecht deel uit van de Leading Hotels of the World.


    Naast de prestigieuze kamers pronkt het Metropole vooral met twee grote trekpleisters: zijn schitterende wellnessinfrastructuur en zijn vernieuwend Japans restaurant Yoshi, dat onder het toezicht staat van de beroemde sterrenchef Joël Robuchon - die overigens in het hotel ook het tweesterrenrestaurant Joël Robuchon Monte-Carlo runt - en waar de Japanse chef Takéo Yamazaki je zeker zal verrassen met zijn creatieve en verrassende bereidingen.

    Wellness
    De prijzen voor de gerechten en menu's zijn - naar Monegaske normen - betaalbaar. Bovendien biedt dit restaurant een verpozing en een aangename afwisseling tijdens een dagje wellness in de 'Espa' van het hotel. De waaier aan behandelingen in het ruim 2.000 m2 grote spa-gedeelte is erg ruim en gevarieerd: van diverse soorten massages, over hot stone therapie, Ayurveda en veel meer. Bijzonder is dat je hier terechtkunt in je privé-spa. Je geniet er van de beste zorgen in twee suites en je kunt er baden in een sfeervol kader met kaarsjes en zacht licht. Dit is puur genieten gedurende ten minste drie uur. Je kunt natuurlijk ook voor een langer verblijf opteren.

    Bewonder in het hotel ook het schitterende interieur. En natuurlijk baden de stijlvolle kamers in luxe. 

    Meer info: Hotel Metropole Monte Carlo,
    tel. 00377/93 15 13 70,
    http://www.metropole.com


    bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Hotel, Metropole Monte Carlo,
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizar belegde budgetbroodjes in New York City

     

    Bizar belegde budgetbroodjes in New York City


     

     

    Onlangs deelde Michelin sterren uit in New York City. De 'fine dining scene' kan dus beginnen tafeltjes reserveren voor volgend jaar. Maar ook voor wie 'on a budget' is, heeft NYC heel wat te bieden, zoals de zotste sandwiches oftewel 'broodjes van de stad'? Misschien is NYC wel de kampioen in het bedenken van bizar maar inventief belegde broodjes.

    In restaurant
    St. Anslem in Williamsburg kan je een 'Neward Double' bestellen: een broodje van pizzadeeg met daarin twee gefrituurde hotdogs, ajuinringen en frietjes. Of bestel een 'O.G. Po Boy' in restaurant Honeychiles: een broodje gevuld met gefrituurde varkenshuid en frietjes. De website 'NY Eater' schrijft over Honeychiles dat het vreemd is dat niet meer klanten ter plekke sterven aan een hartinfarct.

    Goed nieuws voor het veggie en vegan front in NYC. In
    Foodswings kan je een 'Vegan Double Down' bestellen. Dat is een dubbeldikke sandwich tjokvol met "gezonde" dingen. Al lopen de calorieën ook bij deze sandwich wel op.  

    Via de smakelijke
    NY Eater vind je meest originele broodjeszaken. De website geeft bij elk adresje nog een handige Google Map. Zo weet je tenminste hoe ver je jezelf nog moet terugslepen naar je hotel, na het eten van één van deze broodjes.

    Debbie Pappyn
    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:reizen, Amerika,New York,
    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn- en wellnesshotel op eiland Madeira


    Wijn- en wellnesshotel op eiland Madeira
     

     

    Madeira staat al langer bekend om zijn schitterende hotels en lekkere wijnen.
    In de hoofdstad Funchal is nu ook het Vine Hotel met interieurs van de bekende architect Nini Andrade Silva. Het hotel telt 79 kamers, verdeeld over vijf verdiepingen. Het uitzicht op Funchal is uniek, en binnen heb je een palet van heerlijke verrassende kleurencombinaties. Zwembad, jacuzzi, panoramisch restaurant bevinden zich op het dakterras.
    In de spa zijn allerlei wijntherapieën mogelijk.

    Meer info: http://www.designhotels.com/the_vine_hotel

    bron; HLN

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:hotel,madera,wijnterapie,
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotisch Voedingssalon in Brussel



    Exotisch Voedingssalon in Brussel

    Van 9 tot 24 oktober kunnen foodies opnieuw terecht in de Brusselse Expohallen voor het Voedingssalon. Voor de eerste keer ontvangt de expo een gastland: Vietnam. Bovendien tonen de Franse overzeese gebieden in hun Village het beste uit hun keukens. Naast Vietnamese lenterolletjes, nems en wokgerechten kun je proeven van vanille-bourbon uit Madagascar, exotische bloemen uit Guadeloupe en tropische fruitsappen.

    Naar jaarlijkse gewoonte staat de succesvolle formule van het interactieve Degustatietheater centraal, met culinaire hoogstandjes en gastronomische ontdekkingen à volonté. Gerenommeerde chefs gunnen je een blik in hun kookpotten. Er worden kooksessies georganiseerd. En bezoekers krijgen een drankje aangeboden, proeven van de bereide gerechten, kunnen vragen stellen aan de kok en keren huiswaarts met het bereide recept.

    Het Voedingssalon bedient fijnproevers en lekkerbekken 16 dagen lang op hun wenken, maar ook 'tips en tricks' op vlak van mode, verzorging, wellness en wonen komen aan bod in de zones Feel Good - Home & Living en Feel Good - Mode & Beauty.

    Praktisch;
    Van zaterdag 9 tot en met zondag 24 oktober 2009, van 10 tot 18 uur.
     In Brussels Expo, Paleizen 4, 5, 8 en Patio
     

    David Bitoune
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:voedingssalon,exotisch,expohallen,brussel,
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste eetfestijnen in Europa


    De lekkerste eetfestijnen in Europa

    Reizen is een ideale gelegenheid om de lokale keuken te ontdekken. Daarom zocht Life voor jou de leukste najaarsbestemmingen waar heerlijke eetfestijnen georganiseerd worden. Smakelijk!

     

    Honingfeest in Roquebrune-sur-Argens, Frankrijk
    De honingboeren uit de Provence zakken elk jaar in oktober af naar Roquebrune-sur-Argens om hun lekkernij voor te stellen. Op dit festival proef je heerlijke honing op basis van rozemarijn, kastanjes, lavendel of dennenappel en kan je leren hoe het bijenproduct gemaakt wordt.

    Wanneer: 2 en 3 oktober
    Meer informatie:
    arts-traditions.org

    Feest van de vergeten groenten in La Haye-de-Routot, Frankrijk
    Iedereen weet wat een tomaat of wortel is, maar vroeger bestond er een scala aan groenten waar we anno 2010 zelden of nooit van gehoord hebben. Op dit festival word je meegenomen naar een lang vervlogen tijd, proef je het verleden en ontdek je hoe je zelf vergeten groeten kan kweken en koken.

    Wanneer: 3 oktober
    Meer informatie:
    cdt-eure.fr

    Fruit- en ciderfestival in Hardanger, Noorwegen
    Hardanger staat bekend als de fruittuin van Noorwegen. Hier groeien de beste appelen, peren, wilde kersen en pruimen. Deze streek is tevens bekend voor zijn ciderproductie. Om dit te vieren, houden de Noren elk jaar in oktober een groot fruit- en ciderfestijn. Naast de vele lezingen en tentoonstellingen die plaatsvinden, wordt er ook een award toegekend aan de beste ciderproducent.

    Wanneer: 8 en 9 oktober
    Meer inforlatie:
    siderfestival.no

    Kastanje- en walnotenfestijn in Sardinië
    Het bergstadje Aritzo, in hartje Sardinië, ligt tussen de kastanjebomen en notelaars. Volgens de legende zouden deze weelderige bossen in een mum van tijd aangelegd zijn door St Efisio. Hij vroeg aan de dorpelingen om het verhaal van de lekkere noten voort te vertellen en die traditie wordt tot op vandaag in ere gehouden. Ieder jaar, tijdens het laatste weekend van oktober, wijdt de plaatselijke bevolking een driedaags feest aan de noot oogst. Hier geniet je van kastanjes, walnoten, cake, carapigna (soort locale citroensorbet) en muziek van folkgroepen.

    Wanneer: 29 tot 31 oktober
    Meer informatie:
    sardegnaturismo.it

    Olijffestival in Mallorca, Spanje
    Het dorpje Caimari in Mallorca is omringd door olijfbomen en sinds de Romeinse tijd het epicentrum van de olijfolieproductie. Elk najaar organiseert het dorp een heus festival om de olijfkweek te vieren. In het charmante dorpscentrum kan je allerlei producten kopen die gemaakt zijn op basis van de vrucht.

    Wanneer: 13 en 14 november
    Meer informatie:
    mallorcaweb.com

    Bron: The Guardian
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:eetfestijn,najaar,
    15-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vistapa's in Sevilla


    Vistapa's in Sevilla

     


    Er zijn echt nog verborgen plekjes in Spanje waar je heerlijk kunt genieten van de beste huisgemaakte tapa's en lekkere wijn.
     
    Zo is er
    Casablanca, gelegen in het hartje van Sevilla, een echte aanrader. We hebben er de beste witte wijn in jaren gedronken, samen met superlekkere vistapa's. We hebben ook goede herinneringen aan La Bodeguilla Frigiliana in, de naam zegt het zelf al, Frigiliana. Een minuscuul restaurantje uitgebaat door mama en vier dochters. Je kunt er lunchen op het terras met prachtig zicht op de Middellandse Zee, terwijl je geniet van de heerlijke, vers gemaakte visgerechten.

    Nog een laatste tip voor de bourgondiërs onder ons:
    D'Gustar in Malaga. Een heel atypische eterij: geen pata negra's aan het plafond, geen eiken vaten als tafeltje, maar een hip designrestaurant in hartje Malaga. Héérlijke schotels vis, vlees of vegetarisch naar believen. Ietsje duurder, maar zeker de moeite waard!

    Karin Dhoye
    bron; demorgen.be
     


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Sevilla,
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten met rovers in Venetië


    Eten met rovers in Venetië

     


    Dankzij een lezerstip bracht ik een weekje door in Albergo Santa Lucia te Venetië, een leuk hotel met goede prijs-kwaliteitsverhouding aan de rand van het weinig toeristische Canareggio.

    Na een rustige nacht en een lange morgen genietend kuieren langs de straatjes en kanalen van Canareggio, bezocht ik de gotische Santa Maria del'Orto en de San Alvise, een kerk met een heel bizar trompe-l'oeuilplafond. Toen was het de hoogste tijd om de inwendige mens te versterken.

    Een brug over een kanaaltje bracht me aan de prachtige Fondamenta della Sensa. Daar wenkten een viertal tafeltjes in de zon. Ze behoorden tot Osteria Ai 40 ladroni (Ali Baba mocht niet meedoen met zijn rovers). De kaart zag er veelbelovend uit: een selectie van Venetiaanse gerechten, recht uit de keuken van la mamma je kon zelfs een 'voorgerecht' kiezen, bestaande uit vier Venetiaanse appetizers met wat brood erbij hoefde je echt geen vervolg meer!

    Zelf ging ik voor een verrukkelijk verse fritto misto Adriatico en omdat ik voor de contorno aarzelde tussen artisjokken en spinazie, stelde een van de rovers me voor om half om half te doen. Voeg daarbij nog een verfrissend kwartje droge witte wijn. Zelfs de rekening viel mee: 24 euro, inclusief een flesje water en een koffie!

    Ik ging er nog een keer eten, deze keert een gemengde visgrill, andermaal op een bedje van spinazie en artisjokken. Zo mogelijk nog beter dan de gebakken zeevruchten! Meteen werd het me duidelijk dat het rovershol behoorlijk wat gasten aankan, want het is ingedeeld in twee kamers. In beide gevallen zat ik tussen mensen uit de buurt. Een goed teken dus.

    Jeanine De Landtsheer
    Ai 40 Ladroni Fta della Sensa 3253, Venezia
    Tel. 041.715736
    Op maandag nemen de rovers vrij

    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Venetië,
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen door de Provence


                                 Fietsen door de Provence

    Steeds meer toeristen nemen hun fiets mee naar Zuid-Frankrijk.
    Niet om cols te beklimmen, maar om onderweg nog meer te genieten
    van al het goede van de streek.

                  

    In het oude dorpscentrum van Eygalières is
    La Brasserie Chez Bru van Wout Bru te vinden.

    Lunchtip: La Brasserie Chez Bru, rue de la République, Eygalières, tel. 0033/490 90 60 34, http://www.chezbru.com 

    Meer info betreffende deze trip ;  http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/

    bron; hln.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op restaurant met de haaien

     
    Op restaurant met de haaien


    op restaurant met de haaien


    Een pretpark in het Zuid-Afrikaanse Durban heeft een restaurant geopend naast een groot aquarium. Je kan er letterlijk dineren tussen de haaien.

    Het Cargo Hold-restaurant in het pretpark Ushaka Marine World bevindt zich naast een immens aquarium waarin een oud schip is nagebouwd.

    De kans is groot dat je vergezeld wordt door haaien tijdens de maaltijd.

    Foto Ushaka Marine World.


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk proef de Provence



    Frankrijk proef de Provence: Feest van de honing,
    de wijn en de picodon in Taulignan - 5&6 juni



    Het middeleeuwse stadje Taulignan is gesitueerd in de Drôme Provençale, tussen bekendere steden als Grignan, Dieulefit, Nyons en Valreas. Taulignan ziet er vandaag nog steeds prachtig uit, met zijn 700 meter lange stadsmuur gebouwd in de 14de eeuw, zijn elf ronde torens en zijn mooie inkompoort geflankeerd door twee torens. Elk jaar, tijdens het eerste weekend van de maand juni, wordt in Taulignan het feest van de honing, de wijn en de picodon gevierd.

           1

    Eenmaal geparkeerd op de grote plein voor het stadhuis, in de schaduw van platanen en linden, zullen jullie met plezier een wandeling maken door de nauwe straatjes van Taulignan. In en voor de huizen met de zo typische blauwe luiken staan een groot aantal exposanten klaar om jullie ogen en smaakpapillen te verwennen met hun uitstekende Provencaalse terroirproducten.

    1                           

                                              
                

    Honing
    Wie Provence zegt, zegt velden met zonnebloemen, acaciabomen, cipressen, pijnbomen, lavendel. Een paradijs voor bijen die er hun nectar overvloedig kunnen verzamelen. Lavendelhoning is dé specialiteit van de streek. De kleur van deze heerlijke honing kan variëren van goudgeel tot parelwit. Lavendelhoning wordt door kenners bijzonder geapprecieerd en kan in veel recepten verwerkt worden.

    Maar laten wij ook de tijmhoning niet vergeten met zijn typische donkere kleur en de smaak van puur tijm! Tijmhoning wordt behalve in de keuken, ook als medicijn gebruikt om de luchtwegen te versterken. Elke ochtend een theelepeltje voor het ontbijt en je kan er weer tegen.
     
     1


    Wijn
    Alle Côtes du Rhône-wijnen, en zeker de  een zeer markante identiteit. Of ze nu rood, rosé, wit of 'vins doux naturels' zijn, allemaal hebben ze de potentie in zich om hoge smaaktoppen te bereiken.

    De rode wijnen in de streek worden gemaakt van grenache-druiven, die voor fruit, volheid en rondeur zorgen. De syrah- en mourvèdredruiven geven de wijn zijn kruidige aroma's, kleur en een stevige structuur en maken hem geschikt om te verouderen. Carignan- en cinsaultdruiven zorgen dan weer voor finesse.

    De witte streekwijnen combineren aroma's en frisheid dankzij een assemblage van cépages als bourboulenc, grenache blanc, roussanne, marsanne, clairette, viognier en sauvignon blanc. De streek biedt enorm veel keuze aan goede wijndomeinen waar men kan gaan proeven en zeker zijn goesting gaat vinden...


    1
                                                

    Picodon
    Het fameuze en schitterende geitenkaasje! De karakteristieke smaak van Picodon is afkomstig van volle geitenmelk. Vroeger produceerden de geiten weinig melk in de winter. Toen kwamen de boeren op het idee om de melk langer te houden onder de vorm van kaas: de Picodon .

    Na het stremmen wordt de geitenkaas in ronde vormen van 5 tot 7 cm diameter gedaan om na 14 dagen (of langer) te affineren op verluchte rekken als Picodon genuttigd te worden. Er zijn twee soorten van affineren: klassiek met een wit of blauw korstje en Dieulefit met een gewassen korst en een langdurige rijping. Als de rijpingstijd van de Picodon tenminste met een maand verlengd wordt - afgewisseld met wassen en drogen, opgeslagen in een vochtige kelder, volgens de methode picodon Dieulefit - krijgen de geitenkaasjes een sterkere smaak die dan ook een AOC label kunnen hebben


    1


    Du vin, du miel, du Picodon

    Het feest van de honing, de wijn en de Picodon in Taulignan is een mooi
    evenement, een traditionele ontmoeting tussen de producenten en
    consommateurs, een gezellige bijeenkomst van lokale producties, met
    uiteraard de Honing, de Wijn en de Picodon op de eerste plaats.

    Voor mensen die van antiek en brocante houden is er op 6 juni ook een
    brocantemarkt.

    E. en L. Vermeersch
    bron; detafelvantine.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!