Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie's echte Amerikaanse keuken


    Jamie's echte Amerikaanse keuken

    © Jamie's Amerika

     Jamie Oliver behoeft geen introductie. Het nieuwe boek van The Naked Chef, daarentegen, mag wel voorgesteld worden. Jamie's Amerika is een ratatouille geworden van allerlei Amerikaanse gerechten die hij tijdens zijn reis daar het land bij elkaar gesprokkeld heeft. No junkfood of supersized porties, maar de echte Amerikaanse keuken van New York tot Wyoming! We schotelen jullie een hapje, een salade, echte spareribs en een dessert voor! En als top of the bill een authentieke hamburger...

    Jamie’s Amerika, Jamie Oliver, Kosmos Uitgevers, € 34.95

    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:boek,jamie oliver,amerikaanse keuken,
    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste hobbykok van Vlaanderen: Het handboek


    De beste hobbykok van Vlaanderen: Het handboek


     Aan de slag!
    Kookboeken en culinaire programma’s op televisie zijn al enkele jaren waanzinnig populair. Topchefs groeiden uit tot heuse beroemdheden. Hier te lande hebben we natuurlijk een eetcultuur waarin een lekker diner en een goed glas wijn zeker geapprecieerd worden.

    Mijn favoriete kookprogramma is ongetwijfeld De beste Hobbykok van Vlaanderen. De eerste editie van de zoektocht naar de ultieme hobbykok leverde boeiende televisie op: tegelijk spannend, emotioneel en educatief. De twaalf finalisten werden begeleid en gecoacht door twee driesterrenchefs: Peter Goossens en Sergio Herman.

    Ook voor de tweede editie kwamen honderden kandidaten zich aanmelden voor de selectie. Het mag duidelijk zijn dat Vlaanderen heel wat fervente hobbykoks telt.

    Dat ondervinden we ook bij Knack Weekend. Een van de langstlopende rubrieken in het blad is Hoe maakt u het?, een rubriek waarin de amateurkoks hun recepten prijsgeven. Het gaat om haalbare recepten, een tegenwicht voor de weliswaar creatieve, maar vaak moeilijke recepten van professionele chefs.

    Knack Weekend en de makers van De beste Hobbykok van Vlaanderen hebben nu de handen in elkaar geslagen om beginnende hobbykoks op weg te helpen. Culinaire hoogstandjes vertrekken immers van een goede basis. Dit handboek biedt u de nodige elementaire kookkennis, van snij- tot kooktechnieken, en voorts vijfendertig onmisbare basisrecepten.

    U vindt in dit handboek ook de inspirerende voorbeelden van Claudia Allemeersch, Hedwig Verlinden en Tim Nowé, de top drie van de eerste editie van De beste Hobbykok van Vlaanderen. Zij stellen drie van hun beste creaties voor.

    Met dit handboek kunt u zo aan de slag. Veel succes!

    Trui Moerkerke
    Hoofdredacteur Knack Weekend
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:kookboek,hobbykok,peter goossens, sergio herman,
    18-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Oliver gaat gezond


    Jamie Oliver gaat gezond en vegetarisch koken

    Tv-kok Jamie Oliver is ongezonde voeding meer dan beu en belooft vanaf nu gezond te gaan koken. Oliver brengt binnenkort ook een kookboek met vegetarische recepten uit.

    Dit soort taferelen wil Jamie Oliver de wereld uit helpen.
    Dit soort taferelen wil Jamie Oliver de wereld uit helpen.

    Jamie pakte het 'zware' probleem van obesitas in de Verenigde Staten aan met zijn show  'Food Revolution'. Ondertussen is de tv-chef ook bezig aan een heus vegetarisch kookboek. "In alle boeken die ik geschreven heb, bestond al 60 to 65 procent van de recepten uit vegetarische gerechten", zegt Oliver.

    "Maar dit jaar gaan we al mijn vegetarische recepten bundelen in één gigantisch dik vegetarisch kookboek. Vroeger waren er niet zo veel vegetariërs, nu wel. Het is een geweldig concept. We moeten minder vlees eten, we eten veel te veel vlees."

    (gb)bron; hln.be 

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Jamie Olivier,boek,vegetarisch,
    15-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het complete Libelle bakboek



                                Het complete Libelle bakboek


    Een eenvoudige maar spectaculaire marmercake om een woensdagnamiddag mee op te vrolijken? Mueslirepen om de collega's te trakteren? Een chocoladerol met glamour om op zondag mee te pronken? Elke reden is goed om aan het bakken te slaan. Met Het Complete Libelle Bakboek krijg je massa's ideetjes én tips om het bakken tot een goed einde te brengen.

                              

    "Het leuke aan bakken begint bij de voorbereiding: een recept uitkiezen, alles netjes klaarzetten, nauwgezet afwegen - want bij bakken zijn juiste hoeveelheden echt van belang! - en dan smossen, mengen en spatelen. Chemie zonder risico's, eigenlijk! Wie heeft als kind niet met wiebelbenen op het keukenaanrecht gezeten, vol ongeduld wachtend tot het mocht: de spatel aflikken? Uitkijken naar het resultaat was - en is - even heerlijk: de geur die het hele huis vult en die je uiteindelijk watertandend naar de oven doet lopen om het kunstwerk - het ene al creatiever dan het andere - tevoorschijn te halen."

    Bovendien is dit kookboek handig ingedeeld:
    basisrecepten, zoet gebak, hartig gebak, brood.

    Het blijft een wonder dat je met slechts vier basisingrediënten - bloem, suiker, boter en eieren - zo veel lekkers kan klaarmaken. Het complete Libelle bakboek vertelt alles wat je moet weten voor je aan het bakken slaat. Je krijgt meer dan 200 recepten van zoet en hartig gebak voorgeschoteld die niemand zal kunnen weerstaan. Leer de klassiekers als cake, biscuit en kruimelgebak. Pak uit met brownies, cupcakes of donuts. Verwen je gasten met een aardbeientaart op Napolitaanse buche, en geniet op een koude winteravond van een hartige taart met reblochon of een quiche lorraine. Korton, van klassiek tot trendy, van buitenlands gebak tot koekjes en wafels, van brood tot focaccia en hartige snoeperijen.

    Het complete Libelle bakboek
    Uitgeverij Lannoo - ISBN 9789020989717
    Prijs: 19,95 euro

    bron;libelle.be
    Ditte Van de Velde


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:boek,libelle,bakken,brownies,cake,brood,
    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiders Oil & Vinegar


    Zuiders Oil & Vinegar

                                Zuiders Oil & Vinegar 

    Deze zomer niet tot bij onze zuiderburen geraakt? Niet getreurd want dankzij Oil & Vinegar haal je de ontspannen sfeer van La Douce France permanent in huis. De keten biedt niet alleen de typische smaken aan, maar verrast ook met een reeks functionele en decoratieve objecten die één en al Zuiden uitademen. Onmisbaar in de Franse keuken zijn de herbes de provence en een heerlijke roquefort crème. Wij zijn vooral dol op de typische dressingflesjes, de originele azijnkruik en de authentieke camembertschaal die Oil & Vinegar in huis heeft.
     
    www.oilvinegar.com
    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Oil&Vinegar,dressingflesjes,azijnkruik,camenbertschaal,
    01-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elegant flesje water

    Elegant flesje water

    Om genoeg vocht binnen te krijgen tijdens warme dagen, gaan we vaak lurkend aan een flesje water door het leven. Nu kan dit ook anders met 1 Litre, een elegante petfles die tegelijk een beker is.

    We kunnen het ons wel voorstellen. Gênante paparazzifoto’s van een joggende Oprah die water uit een flesje naar binnen klokt, zijn nu verleden tijd. De bovenkant van de 1 Litre-fles is namelijk een beker als je deze eraf haalt. Wanneer je hem er weer opzet, vormt de beker weer een geheel met de fles. Mooi en handig,

    Bron; DeTelegraaf.nl


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:water,flesjes,petfles,beker,
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duvel drinken wordt een kunst


    Duvel drinken wordt een kunst

    Duvel, het bekende goudblonde speciaalbier van hoge gisting, lanceert de ‘Duvel Collection’. De succesvolle brouwerij uit Breendonk (Puurs) vroeg internationale artiesten om het iconische Duvelglas onder handen te nemen. De eerste drie kunstglazen zijn nu te koop.


    Duvel drinken wordt een kunst


    Ze werden van een originele print voorzien door de Belgische graficus Denis Meyers, de Nederlandse dj-designer Parra en het Brits-Japanse ontwerpersduo Elley Kishimoto.

    Elk designglas kost 8 euro en is in eerste instantie te koop via de website of ter plekke in de Duvel Shop van de brouwerij in Breendonk. Vanaf september zullen ze ook te koop zijn in een selectie supermarkten en drankencentrales. Van elk glas zijn er 25.000 exemplaren beschikbaar.

    Het is niet de eerste keer dat Duvel Moortgat de kunstige toer opgaat. In 2007 voorzag Arne Quinze zowel het Duvelflesje als het glas al eens van een nieuw design.

    Arne Quinze zal trouwens ook een glas voor de nieuwe Duvel Collection ontwerpen. De brouwerij is overigens al jaren actief als sponsor-mecenas van hedendaagse kunst, design en architectuur, onder meer als partner van het SMAK, het Wiels en de biënnales van Venetië en Lyon.

    bron; standaard.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:bier,glas,
    17-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truffels&Tandoori


    Truffels&Tandoori: een roman om op te smullen

    truffels tandoori een roman om op te smullen


    Een roman die je doet snakken naar meer, je watertandend achterlaat en je in een nieuwe smaakvervoering brengt bij iedere omgeslagen pagina. Truffels&Tandoori, een culinaire roman van Richard C. Morais, doet het allemaal.

    Een Indiaas restaurant, een onhebbelijk luidruchtige familie, racisme zoals enkel slachtoffers kunnen navertellen en dat alles opgepeperd met een heerlijke aromatische saus van de beste gerechten, zowel Indiaas als Frans. Truffels&Tandoori speelt zich af tegen een Indiase/Franse achtergrond en vertelt het verhaal van een Indiase familie die na de dood van 'mammie' een nieuw leven in Europa tracht op te bouwen. Wat hun speciaal maakt? Hun voorliefde voor koken, ondernemen en het restaurantwezen.

    "Een goede kok heeft iets, iets wat je niet kan aanleren"

    Voor lezers die wel houden van de nodige dramatiek en spanning is Truffels&Tandoori een kostbaar goed. Tussen de beschrijvingen van heerlijke gerechten door, leer je de familie Haji kennen. Een gezin getormenteerd door verdriet, racisme en gezondheidsproblemen. En Madame Mallory, een typische Franse kranige oude dame, die koste wat kost haar restaurantklasse wil bewaren en stilaan ten onder gaat aan de strijd om een derde Michelinster binnen te rijven. Een tip: lees het boek niet wanneer je op dieet bent. De vele aromatische gerechtenbeschrijvingen gaan je zelfbeheersing namelijk ernstig beschadigen.

    Truffels&Tandoori, Richard C. Morais, Mouria, 18,95 euro.

    bron;gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Truffels&Tandoori, Richard C. Morais, Mouria,
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvalbak en opdienblad ineen


    Afvalbak en opdienblad ineen
                   
           afvalbak en opdienblad ineen

    Niets zo zomers als heerlijk buiten eten, maar al dat gezeul met borden en bestek is er dan iets te veel aan.

    De Table Bin bestaat uit een handig vakje voor al je bestek en een apart groter vak voor je borden. Zo moet je maar 1 keer op en neer lopen en heb je meteen al je servies bij de hand.

    Maar daar stopt het niet, want eenmaal gegeten kan je al je etensrestjes perfect in de Bin doen, eventjes naar de composthoop lopen en de vuilnisbak ledigen. Daarna kunnen je vuile borden terug in de Bin en kan jij je weg naar de vaatwasser aanvangen.

    Foto: royalvkb.com
    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Table Bin,Afvalbak,opdienblad,
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten op de barbecue

    Groenten op de barbecue

    De Amerikaanse barbecuegoeroe Steven Raichlen (4 miljoen verkochte exemplaren van Culinair Barbecueën) brengt het antwoord.

     


    Eten maken in openlucht maakt ons weer een beetje oermens. Bij grillen op houtskool denken we meestal aan vlees en vis. Maar wat als je vegetariër bent? De Amerikaanse barbecuegoeroe Steven Raichlen (4 miljoen verkochte exemplaren van Culinair Barbecueën) brengt het antwoord. In Vegetarisch Barbecueën geeft hij uitleg over diverse technieken (direct of indirect grillen, op houtskool of gas, roken, braden, poffen in de as) en gevarieerde, internationale recepten.

    Het repertoire is breed: sandwiches en broodjes (bruschetta, tostada en panino), gegrilde groenten (asperges met sesamzaad, paprika’s ‘Buenos Aires’), fruit (mandarijn-teriyakitofoe), salades, sausen en desserts (gegrilde perziken met Bourbon-karamelsaus). De recepten zijn duidelijk uitgelegd met tekst en foto’s en zijn zowel bestemd voor beginners als voor gevorderden.

    Karakter Uitgevers B.V., ISBN 978 90 61 12 998 1. 19,95 euro.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Vegetarisch, Barbecueën,
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom eten we konijn met pruimen?


                       Waarom eten we konijn met pruimen?

               Nieuw boek - De Ouden Belgen in de Keuken - auteur Marc Declercq

        Konijn met salade van pruimen en crumble van peperkoek: Belgische 'traditional' in nieuwe versie


    In zijn nieuwe boek De Ouden Belgen in de Keuken doet auteur Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten als potjesvlees, tarte al djote of stoofkarbonaden op een boeiende manier uit de doeken.
    Hij geeft de originele bereidingen, presenteert de geschiedenis ervan en lekkere adressen uit de streek van herkomst.
    Deze vaak eeuwenoude recepten maken deel uit van ons culinaire erfgoed.
    Sommige zijn nauwelijks veranderd, andere evolueerden.
    Om te bewijzen dat de gerechten nog steeds actueel zijn, creëerde Kwinten De Paepe, chef van het Leuvense restaurant Trente, 25 nieuwe versies van de traditionals.


    Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts, 32,50 euro. ISBN 9789089311207.  
     
    Pieter Van Doveren
    bron; knackweekend.rnews.be.


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op speelse wijze leren eten

     

    Op speelse wijze leren eten


    op speelse wijze leren eten


    Kinderen hebben vaak heel wat vragen over het voedsel dat ze krijgen voorgeschoteld. Is kaas van een koe? Waarom is chocolademelk bruin en wat kan je voor de rest nog verbinden aan choco? Het boek Samen koken en kwartetten helpt ouders op weg.

    Als volwassene is het vaak moeilijk om de denkwijze van je kind te doorgronden. Wat jij als vanzelfsprekend vindt, is voor hem of haar een geheel nieuwe ontdekking. Daarom schreef Juliet van der Weijden het boek Samen koken en kwartetten. In de doos zit een kwartetspel waarin voedingsmiddelen aan elkaar gekoppeld worden. Zo komen je kinderen meer te weten over melk, cacao, fruit en groenten en dieren.

    Na het spelletje kwartetten kunnen kinderen zich verdiepen in het bijgevoegde boekje. Dat leert hen waarom appels soms zuur smaken, hoe chocolade gemaakt wordt en waarom een koe gras eet om melk te maken. Bovendien staan in het boek ook allerlei handige kinderrecepten die ze samen met hun ouders kunnen uitproberen. Speels koken was nog nooit zo leerrijk.

    Samen koken en kwartetten, Juliet van der Weijden, Inmerc, 14,95

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedere dag soep



    Iedere dag soep


    iedere dag soep


    Omdat soep zo gezond, vullend en overheerlijk is, ontwikkelde styliste Anya van Wetering een soepkalender. Niet alleen mooi in je interieur, ook een onuitputtelijke bron van kooktips én je handleiding voor een slanke lijn.

    Iedereen kent het soepdieet wel, maar je wordt het al snel beu om iedere dag dezelfde soep binnen te spelen. Nu kan je echter met hernieuwde moed aan je dieet beginnen met de soepkalender van styliste Anya van Wetering. Zij bundelde 365 recepten van heerlijke soepjes in één kalender, en omdat de kalender geen jaartallen heeft kan je hem gewoon iedere dag opnieuw gebruiken. Handig!

    De Soepkalender, 14,95 euro, Uitgeverij Snor.

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit nog aangebrande toast!

     

    Nooit nog aangebrande toast!


    nooit nog aangebrande toast


    Aangebrande toast is vanaf nu definitief verleden tijd. Het bedrijf Magimix heeft namelijk een transparante broodrooster op de markt gebracht. Met de 'Toast Vision' bepaal je zelf hoe bruin je brood wordt.

    Het lijkt heel simpel, maar de ingenieurs van Magimix hebben maar liefst 15 jaar nodig gehad om de Toast Vision te perfectioneren. Het toestel is uitgerust met twee glazen wanden waardoor je de toast perfect in de gaten kan houden en ingrijpen indien nodig. De tijd van aangebrande toast lijkt dus voorbij. Bovendien biedt het apparaat voldoende ruimte om stokbrood te roosteren.

    Er is wel een minpuntje: de Toast Vision is enkel in GrootBrittannië verkrijgbaar. Het toestel komt hoogstwaarschijnlijk ook naar België, maar over een prijskaartje is nog niets bekend.

    Beeld: The Telegraph
    bron; gva.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer de verkeerde snijplank

     

    Nooit meer de verkeerde snijplank


    nooit meer de verkeerde snijplank


    Verschillende snijplanken hebben, is erg bevorderend voor de hygiëne in de keuken. Maar hoe weet je nu of je de snijplank voor groenten of vis vasthebt?

    Keukenproducent JosephJoseph helpt je graag een handje in de keuken. Een van zijn nieuwe designs laat je zelfs toe om een snijplank per voedingsbron te gebruiken. Zo maakt de producent onderscheid tussen een plankje voor vis, vlees, groenten en warme bereidingen. Erg hygiënisch en bovendien bijzonder kleurrijk.

    Foto: JoesphJoseph
    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het Fishes Kookboek



     Het Fishes Kookboek


    Van Olphen heeft de halve wereld rondgereisd om zijn boek te schrijven. Samen met de Engelsman Tom Kine, die de rechterhand van Jamie Oliver is. 

      In Nederland heet het 'Het Fishes Kookboek', maar in Engeland hebben ze het 'Fishes Tales' gedoopt. Drie jaar kostte het om het boek uit te brengen. De Amsterdammer pakte onder andere het vliegtuig naar verre dorpjes in Alaska om, wat hij zegt, de lekkerste zalm van de wereld te halen.

      Het is dan ook niet alleen een receptenboek voor de hobbykok geworden, maar ook een reisboek. Hij kwam erachter dat vissen op zee niet alleen een eenzaam beroep is, maar ook uiterst gevaarlijk.

      De recepten moesten allemaal vissen betreffen die bij de supermarkt te krijgen zijn. Zijn favoriete recept uit het boek? Dat is in rode biet ingelegde zalm. "Als je wilde vis hebt, moet je er niet al te veel mee doen. Je moet het eigenlijk zo puur mogelijk eten", aldus onze 38-jarige visgoeroe.

      Alaska was het meest indrukwekkend van zijn reizen. "We waren de derde Europeanen in vijftig jaar in dat dorp. Het is een piepklein dorpje in West-Alaska waar 96 procent van de beroepsbevolking werkloos is. Ze kunnen maar twaalf weken per jaar werken, want anders raakt de zalm op."

      Gespreksonderwerp bij de presentatie was dan ook de grote overbevissing in de wereld. De Amsterdammer wil daar ten strijde tegen trekken en bezweert alleen maar daar op aarde te vissen waar rekening wordt gehouden met de visstand.

      "Er moet voldoende vis overblijven", vindt Van Olphen. "Als we daar niet voor zorgen, is er voor de volgende generatie geen vis meer", waarschuwt hij. We kunnen het niet controleren, maar in zijn winkels wordt slechts 'milieuvriendelijke' vis verkocht. Twee keer per week wordt, uit vele delen van de wereld, de verse vis naar Schiphol gevlogen.

      "Zeven jaar geleden wist ik nog niks van vis", sprak de Amsterdammer. Per toeval is Van Olphen in de vis beland. "Ik las in de krant dat Nederlanders slechts één keer in de drie weken vis eten. Toen ben ik een viswinkel op de Utrechtsestraat begonnen. Maar ik wilde wel wilde verse vis en ook lekkere vis, zoals je die in een haventje in Spanje kunt krijgen."

      "Nu word ik gezien als een soort visgoeroe. Ik was laatst op een congres waar de bezoekers werd gevraagd hun hand op te steken als ze dachten het beter te hebben dan hun ouders. Echt, iedereen stak zijn hand op. De vraag die daarop volgde, was of de volgende generatie het beter krijgt dan ons. Bij het antwoord daarop vloog slechts een hand de lucht in. Dat zegt genoeg."

      bron; telegraaf.nl


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      27-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvouwbaar vergiet



      Opvouwbaar vergiet


      opvouwbaar vergiet


      In de keuken heeft iedereen last van te weinig opbergruimte. Speciaal daarom lanceert de keukengereiproducent Rösle het opvouwbare vergiet.

      Niets dat zoveel ruimte inneemt als een groot vergiet. Dat weet ook keukenproducent Rösle. Zij bedachten daarom een uniek concept om het vergiet opvouwbaar te maken. Het hebbeding bestaat uit een roestvrijstalen onder- en bovenkant met tussenin flexibele siliconen. De nieuwigheid zou begin volgend jaar in de winkels verkrijgbaar moeten zijn.

      bron; gva.be


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      21-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken als een topchef




      Koken als een topchef





      ‘De essentie: de hedendaagse keuken’stelt de Belgisch haute cuisine in de kijker.

      Bent u benieuwd naar de juiste gaartemperatuur voor vis of wilt u meer te weten komen over het roken van voedingsmiddelen? Haast je naar de dichtstbijzijnde boekenhandelaar: Unilever heeft een boek ‘De essentie: de hedendaagse keuken’ uitgebracht dat honderd procent Belgisch haute cuisine in de kijker stelt.

      Zeven topchefs, ondermeer Peter Goossens - Hof van Cleve - en Yves Mattagne - Sea Grill -, geven aan de hand van schematische voorstellingen advies. In tegenstelling tot andere kookboeken staan hier vooral de ingrediënten, de techniek en de uitrusting in een keuken centraal. Het 416 pagina’s dik kookboek zal alle huismoeders in een topchef omtoveren.

      Joëlle Verstraeten
      bron; knackweekend.rnewsbe


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      16-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sneeuwvlokken en Haardvuur



      Sneeuwvlokken en Haardvuur


      Dit boek is meer om visueel van te genieten dan daadwerkelijk als kookboek te gebruiken. De maagdelijk witte pagina's zijn gevuld met letterlijk hartverwarmende gerechten uit Scandinavië, Rusland en winters Europa. Veel aardappels, vlees en groente. Allemaal schitterend gefotografeerd! Sneeuwvlokken & Haardvuur spoort in ieder geval aan om lekker te genieten in de koude maanden.

        Jane Lawson is kok en auteur van vele kookboeken over onder andere de Spaanse en Japanse keuken. Onlangs verscheen haar boek Specerijen.

        ISBN: 978 90 475 1020 8

        Prijs € 29,95

        bron; telegraaf.nl


        Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
        11-11-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe friteuse doet het met minder olie



        Nieuwe friteuse doet het met minder olie

        Zuiniger, veiliger en sneller: met de nieuwe frituurpan van Nova wordt frieten bakken een hightechgebeuren. Anders dan bij de klassieke friteuse, die de frieten in een bad van kokende olie onderdompelt, worden in de Nova Eco Frit de frieten besproeid met hete olie. Dat maakt dat je slechts een halve liter frituurolie nodig hebt in plaats van de drie liter in een klassiek toestel.

        De sproeikop zit bovenaan het toestel en spuit de olie op een geperforeerd rooster. De hete olie druipt dan door het rooster af op de frieten, die in een korf liggen. Per jaar zou je met de Eco Frit tot 30 liter frituurolie besparen. Volgens de producent verbruik je ook 50 procent minder elektrische energie.

        Het toestel schakelt de sproeikop automatisch uit wanneer het deksel wordt opgetild. De friteuse heeft een lcd-schermpje waarop de temperatuur en de baktijd staan vermeld.

        Het reinigen van de Eco Frit gaat vlotter omdat er minder olie moet worden weggegoten. De binnenwand van het toestel kan in de vaatwasmachine worden gestopt. Wie toch voor de klassieke bakmethode opteert, kan de Eco Frit ook als een gewone frituurpan gebruiken. Kostprijs: 119 euro.

        (jmb) bron; standaard.be 

        www.nova-int.be 
         
         Nova Eco Frit!

         

         De meest innovatieve frituese met uniek oliesproeisysteem!


        Door middel van de oliesproeipomp wordt de frituurolie gelijkmatig over de frituurwaren verspreid. Dankzij deze vinding verbruikt de pan maar liefst 85% minder olie. Daardoor is deze kostenbesparend (olie- en energiebesparend). Kortere opwarmtijd dan met een gewone friteuse. De Eco Frit friteuse is door de kortere totale baktijd energiezuiniger en dus kostenbesparend. Deze friteuse is veiliger doordat met minder olie gewerkt wordt.
        De frituurpan, met 3 liter capaciteit, heeft slechts 0.5 liter frituurolie nodig, deze is dus eenvoudig te verversen en bespaart hierdoor 30 liter frituurolie op jaarbasis.
        Het lcd-display toont temperatuur, baktijd en resterende baktijd en is voorzien van een zeer nauwkeurige temperatuurinstelling. Het deksel is voorzien van geur- en vetfilters en kijkvenster. De friteuse is ook te gebruiken zonder oliesproeisysteem, als 3-literfriteuse.



        bron.nova-int.be


        Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,


        >

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!