Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta lekkerste gerecht ter wereld


    Pasta lekkerste gerecht ter wereld


    Pasta is wereldwijd het lievelingsgerecht. Dat blijkt uit een enquête van ontwikkelingsorganisatie Oxfam in het kader van de campagne 'GROEI. Voedsel. Leven. Aarde.' die Oxfam op 1 juni lanceerde. Vlees- en rijstgerechten, pizza en kip vervolledigen de top vijf.

    Oxfam ondervroeg tussen 6 april en 6 mei 16.421 mensen uit 17 landen. België was daar niet bij. Negen procent daarvan verkoos pasta als lievelingsmaaltijd, 6 procent eet liever vlees en 5 procent geeft de voorkeur aan rijst, pizza of kip.

    Populaire nationale gerechten
    "De resultaten tonen aan dat de westerse eetgewoonten zich verspreid hebben over de hele wereld. Hoewel nationale gerechten populair blijven, zoals paella in Spanje en schnitzels in Duitsland, zijn pizza en pasta de lievelingsgerechten geworden van heel wat mensen", aldus Oxfam.

    Fastfood scheert geen hoge toppen, ondanks de populariteit van de westerse eetgewoonten. Kentucky Fried Chicken staat op plaats 107, kort voor McDonald's, dat op plaats 113 staat.

    Stijgende voedselprijzen

    De peiling maakt ook duidelijk dat de voedselprijzen de grootste zorg zijn van 66 procent van de ondervraagden. 54 procent zegt niet meer hetzelfde te eten als 2 jaar geleden, een derde daarvan wijt dit aan de stijgende voedselprijzen.

    De campagne GROEI promoot daarom een nieuwe aanpak van het gebruik en het beheer van grondstoffen, en een eerlijkere manier om voedsel te telen en te delen. GROEI onderlijnt het fundamentele mensenrecht op voedsel.


    (belga/adha)
    bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Pasta, Vlees, rijst, pizza, kip,
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heek in zuiderse saus


    Aqua Pazza; Heek in zuiderse saus 

    Voor 4 personen;
    - 4 mooie moten van de heek
    Voor de basissaus
    - 1 kg romatomaten, 2 witte uien, 5 cl olijfolie
    - 1 teentje knoflook, 20 cl witte wijn, peper en zout, olijfolie
    Voor de sausvulling
    - 1 eetlepel gehakte zwarte rozijnen, 1 eetlepel kappertjes
    - 1 eetlepel gehakte zwarte olijven,1 eetlepel fijngesneden basilicumblad
    - 1 eetlepel geroosterde dennenpitten


                               Aqua Pazza
    Bereiding
    1 Bereid eerst de basissaus. Snipper de ui en zet aan in olijfolie.
    Ontvel de tomaten, snijd ze in grove stukken en doe bij de ui.
    Voeg fijngesneden knoflook en de wijn toe en laat op een zacht
    vuurtje lekker pruttelen tot alles supergaar is.

    2 Roer de vulling door de saus en leg er vervolgens de stukken vis in.
    Laat de vis zachtjes garen in de warme saus op een laag pitje.

    3 Schep de gare vis voorzichtig uit de saus en leg op 4 borden.
    Geef er extra saus bij en serveer met spinaziebrood.

    Tip; Voor de garnering spinaziebrood (voeg gare; uitgelekte en gehakte spinazie toe aan brooddeeg alvorens het af te bakken)


    Bron; skynet.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:heek, tomaten, ui, olijfolie, look, wijn, rozijnen, kappertjes, olijven, dennepitten, basilicum,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden


          Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden

    • Voor 4 personen;
    • 200 g Griekse pasta, 150 g gemarineerde ansjovis

    • 4 tomaten, 100 g kappertjes, 20 scampi’s, 2 eetlepels boter 

    • olijfolie, witte-wijnazijn, enkele takjes bieslook

    • enkele takjes dragon, enkele takjes koriander

      Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden

    Bereiding; <30 min.

    Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet af en laat koud worden.

    Snij de ansjovis in stukjes en de tomaten in blokjes. Voeg ze bij de
    afgekoelde pasta. Snipper ook de kruiden en voeg ze samen met de
    kappertjes bij de pasta. Meng alles goed door elkaar. Kruid verder
    af met peper, zout, olijfolie en een scheutje witte-wijnazijn.

    Pel de scampi verwijder het darmkanaal en bak ze in een
    hete pan met olijfolie en weinig boter.
    Serveer de scampi bij de Griekse pastasalade.

    Tip;
    Griekse pasta of kritharaki vind je probleemloos in de
    pastarayon van je supermarkt


    bron; yunomi.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:griekse pasta, ansjovis, tomaten,kappertjes, scampi, olijfolie, azijn, bieslook, dragon, koriander,
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante inktvissalade met komkommer en kappertjes


    Pikante inktvissalade met komkommer en kappertjes

    Voor 4 personen;

  • 1 kg inktvisreepjes, 2,5 el olijfolie, 2 teentjes look, 1 rode chilipeper
  • 1 komkommer, 200 gr gele kerstomaatjes, 2 selderstengels
  • 1 handvol basilicumblaadjes, 1 el citroensap
  • zeezout, zwarte peper, 1 el gezouten kappertjes

          

    bereidingswijze: <15 -30 min. 
    1. Doe de inktvis in een niet-metalen kom met 1½ eetlepel olijfolie, de knoflook en de chilipeper en
       meng goed om de inktvis te bedekken.
      Dek af en laat 2-3 uur in de koelkast marineren.
    2. Verwarm een grote braadpan op een hoog vuur. Leg de inktvis erin
      en bak 1-2 minuten aan weerskanten tot hij net gaar is – pas op dat
      je de inktvis niet te gaar laat worden, anders wordt hij taai.
    3. Doe de komkommer, tomaten, selderie, selderieblaadjes en basilicum in een grote kom.
      Klop de rest van de olijfolie met het citroensap en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
      Doe de inktvis in de kom en meng goed. Schik de salade op een groot bord, bestrooi met de
      kappertjes en sprenkel de citroendressing erover. Dien meteen op.


      bron; zesta.be


  • Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:inktvis, olijfolie, look, chilipeper, komkommer, tomaat, selder, basilicum, citroen, kappertjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel in 't blauw


    Forel in 't blauw

    Voor 4 personen:
    zout, 2 grofgehakte stengels bleekselderij, 1 grofgehakt preiwit
    3 grofgehakte wortelen, 1 grofgehakte ui, kruidentuil
    het sap van 2 citroenen, 2,5 dl azijn, 4 superverse forellen
    gekookte aardappelen, fijngehakte peterselie, 1 citroen in partjes

                       

    Bereidingswijze
    Breng lichtgezouten water aan de kook. Hak alle groenten grof en doe met
    de kruidentuil in het water. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken.
    Voeg dan het citroensap toe. Warm de azijn licht op en giet over de forel.

    Doe de forel in de court-bouillon en kook op laag vuur in een
    viertal min. gaar. Haal uit de pan en serveer meteen. Geef er gekookte aardappelen, fijngehakte peterselie en citroen bij. U kunt eventueel ook de (vooraf in een mooie vorm gesneden) groenten uit de court-bouillon mee serveren.

    Tip: enkel en alleen wanneer de forel ultravers is en het liefst zelfs nog leeft, kan men forel 'in 't blauw' maken. Door de chemische reactie azijn en citroensap krijgt de slijmlaag die enkel op de superverse vis zit een blauwachtige schijn.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:forel, selderij, prei, wortel, ui, kruidentuil, citroen, azijn, aardappel, peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing overvloedig aanwezig door warme weer


    Honing overvloedig aanwezig door warme weer 


    honing overvloedig aanwezig door warme weer

    Het warme weer heeft de bloemen sneller doen bloeien en de bijtjes meer kans gegeven om overvloedig honing te produceren. Dat resulteert in een lenteoogst van 2011 die hoger ligt dan de lente- en zomeroogst van 2010 samen.

    Fans van honing kunnen hun hart ophalen deze lente, want het zoete goedje is meer dan ooit aanwezig. Dankzij het warme weer bloeiden de planten ruim 4 weken vroeger, en het tekort aan regen zorgde ervoor dat de bijen ongehinderd hun werk konden doen. Daardoor is er in de lente van 2011 al evenveel honing geproduceerd als in de lente en zomer van 2010 samen. Volgens imkers zou de grote bloei echter al in juli afgelopen zijn.



    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Honing,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde rabarber met gember en witte chocoladesabayon



    Gemarineerde rabarber met gember en witte chocoladesabayon

    Voor 4 personen:

    300 g jonge rabarber, een snuifje speculaaskruiden
    4 el vloeibare honing, 2 el water
    1,5 dl gemberbier,1 kaneelstokje, 1 sneetje peperkoek

    Voor de witte chocoladesabayon:

    50 g witte chocolade, 2,5 cl gemberstroop, 1,25 dl slagroom
    2 eierdooiers, 2 el suiker,4 el gemberbier

                                

    Bereidingswijze< 25 min.

    Snij de rabarber in stukjes. Meng speculaaskruiden, honing en water. Giet over de rabarber. Grill aan beide kanten tot de rabarber licht gekaramelliseerd is. Verhit gemberbier en kaneel. Giet over de rabarber en laat 30 min. trekken. Laat uitlekken en verdeel over 4 glazen.

    Kook de siroop in en druppel over de rabarber. Rooster de peperkoek, laat afkoelen en maal fijn. Smelt de witte chocolade met de gemberstroop en 2,5 cl room. Klop de rest van de slagroom op en spatel er de gesmolten chocolade onder.

    Maak een sabayon met de eierdooiers, suiker en het gemberbier. Klop de sabayon van het vuur weg koud. Spatel de chocoladeroom onder de sabayon en schep in de glazen. Werk af met de peperkoekkruimels.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, honing, bier, peperkoek, chocolade, slagroom, ei, stroop,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder maar betere nieuwe aardappelen


    Minder maar betere nieuwe aardappelen

     
    minder maar betere nieuwe aardappelen

    Er zijn dit jaar een pak minder nieuwe aardappelen van Belgische bodem,
    maar ze smaken wel stukken beter.

    Door de droogte ligt het aantal primeur-aardappelen zo'n 30% lager dan het vorige jaar. Maar dat zal niet te merken zijn aan de prijs, zo betaal je per kilo ongeveer een euro. Dat de prijs niet stijgt heeft voornamelijk met de internationale markt te maken. Daar zijn wel genoeg aardappelen voorhanden, waardoor de Belgische prijs de hoogte niet kan inschieten.

    Voordeel van de droogte is wel dat de smaak van de aardappelen verbeterd is. Zo is er meer calcium en magnesium aanwezig in de knollen, waardoor de smaakintensiteit verhoogd is.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:aardappel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplette aardappeltjes met zeebrugse garnalen


    Geplette aardappeltjes met zeebrugse garnalen

    Voor 6 personen:

    6 middelgrote vastkokende aardappelen (Charlotte of Exquisa)
    2 el lichte room (20% vetgehalte), 1 el boter
    grofgemalen zwarte peper, fleur de sel de Camargue
    150 g versgepelde grijze garnalen

    Bereidingswijze

    Schil de aardappel en kook ze beetgaar.
    Prak fijn met een vork en meng er de room en boter onder.
    Kruid met peper en zout.
    Maak in het midden van 6 kleine bordjes met een metalen ring een
    torentje van aardappel.
    Duw er met een ei een kuiltje in en strooi er de garnalen over en rond.

     
    Bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:Eieren, Champagne, Garnalen, Room, Boter, Peper, Bier,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tartaar van geitenkaas en aardappel


    Tartaar van aardappel, tomaten en geitenkaas


    voor 4 personen;

    2 Aardappelen(vastkokende), 60 gr tomatenblokjes, ½ ui, geitenkaas,

    2 el olijfolie, 10 blaadjes koriander,

    Peper en zout, 1 el limoensap,  12 olijven.


                                 
       Bereiding;

    - Schil de aardappelen en snijd, samen met de geitenkaas, in blokjes.
    - Kook de aardappelblokjes in gezouten water 3/4e gaar en spoel ze koud.
    - Hak de ui, de olijven en de koriander fijn en meng samen met de 
      aardappel-, geitenkaas- en tomatenblokjes.
    - Breng op smaak met limoensap, olie, peper en zout.
    - Druk aan in ringen en serveer fris.
     

    Tip;
    Heerlijke variatie de geitenkaas vervangen door feta en de koriander door basilicum.

    tip; ahc 
    bron;Aardappel.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel, tomaat, geitenkaas, olijfolie, koriander, limoen, olijven,
    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol-au-vent

  • Vol-au-vent

    Voor 4 personen;
    1 kip, 1 wit van prei,1 stengel selder,1 ui,1 wortel, 1 teentje look
    tijm, laurier, 1 l water, 300 g gehakt,50 g margarine,
    50 g bloem, 0,25 l melk, 0,25 l kippenbouillon
    citroensap, 200 g champignons, 4 eetlepel gehakte peterselie



  • Bereidingswijze:< 30 - 60 min. 

    1. Kook de kip met wit van prei, selder, ui, look wortel, tijm laurier, kruid goed met peper en zout en laat 1 uur koken. Maak balletjes van het
      gehakt en rol ze in wat bloem, kook ze gaar in de kippenbouillon
      ongeveer 10 minuten. Pluk het vlees van de kip.

    2. Maak een roux met boter en bloem en maak er een béchamel van met
      melk en bouillon. Voeg er de versneden champignons en de balletjes
      aan toe en doe dan wat citroensap erbij.
      Voeg op het laatste het vlees toe. Versier met peterselie.



      zesta.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:kip, prei, selder, ui, wortel, knoflook, gehakt, boter, bouillon, champignons, tijm, laulier, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met grote garnalen en courgette


    Risotto met grote garnalen en courgette

    Voor 2 personen;
    • 1 bakje grote roze garnalen (150 g), 3 lente-uitjes

    • 2 teentjes knoflook, 3 el Bertolli vloeibaar, 200 g risottorijst

    • 1 courgette, 100 ml droge witte wijn

    • 1 Bouillonketeltje Kip, 1 tl gedroogde oregano

      Risotto met grote garnalen en courgette

    Bereiding;

    Pel en pers de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snijd deze in schuine stukjes. Doe de garnalen samen met de knoflook, lente-uitjes, twee eetlepels Bertolli vloeibaar en 2 koffielepels bouillon van het keteltje in een schaal. Goed doorroeren en de marinade 5 tot 10 minuten laten intrekken.

    Verwarm 1 el Bertolli vloeibaar en bak hierin de courgette 1 minuut. Voeg de ongekookte risottorijst toe en bak de rijst kort mee. Blus af met de wijn . Voeg de rest van het bouillonketeltje en 300 ml water toe en de oregano. Breng het geheel roerend aan de kook en laat het zachtjes doorkoken, onder af en toe doorroeren, totdat bijna alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.

    Voeg een minuut voor het einde de gemarineerde garnalen en lente-uitjes toe en warm ze even mee.

    Let op: de rijst hoort een beetje smeuïg te zijn bij het serveren!

    Tip;

    Voor een meer uitgesproken smaak: voeg 1 el witte Balsamico azijn toe aan de marinade.
    Roze garnalen zijn al gegaard. Neem je rauwe garnalen, bak dan de garnalen 5 minuten in de marinade voor dat je ze toevoegt aan de risotto


    bron; yunomi.be


    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Tags:garnalen, lente-ui, knoflook, rijst, courgette, wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoep jezelf een weg naar een frisse lichaamsgeur


    Snoep jezelf een weg naar een frisse lichaamsgeur


    snoep jezelf een weg naar een frisse lichaamsgeur
     
    Een nieuw voordeel van snoepen ontdekt!
    Het geeft je een frisse lichaamsgeur.
    Toch als je welbepaalde snoepjes opknabbelt.

    snoep jezelf een weg naar een frisse lichaamsgeur

    Deo Perfume Candy heet de nieuwste creatie van enkele Japanse geniën.
    In de snoep zit een chemische stof uit essentiële oliën waardoor het snoepje hetzelfde effect krijgt als look: als je er genoeg van eet, wordt de geur door je poriën afgestaan.
    Volgens de onderzoekers zouden de snoepjes je naar rozen doen geuren.
    De snoepjes zijn spijtig genoeg enkel in Bulgarije, Hongarije en Tsjechië verkrijgbaar.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:snoep,
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter met een smaakje

    Boter met een smaakje

    Niets zo handig als boter met een smaakje om vis, vlees, garnalen
    of kip overheerlijk te laten smaken. Net dat ietsje méér


    Boter beter

    Basis

    Als basis gebruik je telkens zo'n 125 gram zachte roomboter die je voor
    een extra romig effect goed mixt. Daarna voeg je er gewoon de
    smaakmakers aan toe!
    Afkruiden met peper en zout kan altijd, volg gewoon je eigen smaak.

    Limoenboter

    Bij garnalen, kip of Thaise gerechten in het algemeen kan je limoenboter maken, door er 1 el fijngehakt citroengras, 1tl geraspte limoenschil
    en 1 el limoensap aan toe te voegen. Wil je het extra spicy?
    Dan kan je er nog wat rode chilipeper bijdoen.

    Zouter, zoutst

    Hak 20 g kappertjes en 20 g ansjovis fijn en zet die allebei onder de boter.
    Voeg daar eventueel nog een tl fijngehakte verse dille aan toe en...
    Smakelijk!

    Geitenkaas en waterkers

    Neem 120 g verse geitenkaas op kamertemperatuur en vermeng die met
    de boter, samen met 240 g fijngehakte waterkersblaadjes. Karaktervol,
    en vooral heel lekker!

    Zoete botervariatie

    Omdat het niet altijd hartig moet zijn, en omdat we graag afsluiten met
    iets zoets, ten slotte dit receptje. Meng eens 1 el kaneel, 1 el honing en
    20 g poedersuiker onder de boter. Serveer dat bij een stukje cake,
     frangipane of croissants... Genieten!


    bron; yunomi.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise kip-komkommercurry


    Thaise kip-komkommercurry

    Ben je een weekje op vakantie en meteen ligt heel Belgie, Nederland én Frankrijk plat. 'Concombres tueurs arrivés au Côte d'Or!!', kopte het
    sufferdje bij onze plaatselijke Morvandische bakker. En de eigenaar
    van het poppensupermarktje, waar we elke dag het complete assortiment
    wijn, kaas en groenten opkochten, verbood ons de aanschaf van zijn komkommers: 'Die komen niet van hier, trop dangereux!'


    Thuisgekomen lees ik dat na de moordkomkommers nog killertomaten, bloeddorstige soja/taugé en nu zelfs letale bietenkiemen zijn langsgekomen. Voor we het weten eten we, alleen nog weeë doperwten uit blik, overigens
    een culinair hoogtepunt voor kinderen die eigenlijk meer groenten zouden moeten eten.
    De oplossing: neem een moestuin. Spit eindelijk eens die grijze doodgraverstegels weg en zaai worteltjes en sla. Het kan nog de hele maand, véél lekkerder dan dahlia's. Laat een pompoen tegen uw schuurtje klimmen. Sloop de lobelia's en zet courgettes in de border. Een moesbalkon kan ook, met tomaten, rucola en radijs in plaats van hangpetunia's of geraniums. Komkommers doen het alleraardigst in een moeshuiskamer, bijvoorbeeld als raamomlijsting op het zuiden: wel even bukken als je de gordijnen dicht doet. Paprika's op de vensterbank zijn een stuk vrolijker dan sanseveria's, stoksperziebonen langs je voordeur bloeien en geuren als lathyrus, basilicum naast je bed houdt de muggen weg.

    Thaise kip-komkommercurry

    Voor twee personen:
    Olie (zonnebloem), 1 volle eetlepel groene currypasta
    100 g santen, ca. 200 g kipfilet, in blokjes, 1 kleine ui, gesnipperd
    1 kleine komkommer, geschild, in blokjes, 1 vleestomaat, in blokjes
    ca. 1/2 eetl. Thaise vissaus, limoensap.

    © GETTY

    Bereiding;
    Verhit een scheutje olie in een wok/braadpan en bak de ui 3 minuten op
    laag vuur. Roer eerst de currypasta en daarna de komkommer erdoor en
    voeg vervolgens de santen en tomaatblokjes toe. Laat 10-12 minuten met
    het deksel op de pan zachtjes stoven tot de komkommer bijna zacht is,
    schep af en toe om.

    Voeg de kip toe, schep even om en stoof nog
    5-8 minuten (afhankelijk van de grootte van de kipblokjes) tot de kip
    nèt gaar en dus nog mals is. Maak op smaak af met vissaus en wat
    limoensap en warm nog even door.
    Serveer met witte rijst.

    Tip;
    Santen of creamed coconut is een ingedikte kokosmelk.
    en heeft een zoete milde noten smaak.
    Wordt in vele indonesische gerechten verwerkt. bv kerrie gerechten ...

    Loethe Olthuis
    bron; volkskeuken.nl

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:olie, currypasta, santen, kip, ui, komkommer, tomaat, thaise vissaus, limoen,
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit




    Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit

    Gedroogde vruchten zoals rozijnen, dadels en vijgen blijken net zo gezond te zijn als vers fruit. Ze zijn een even grote bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen én helpen ons in de strijd tegen kanker en hartproblemen.

    Veel mensen op dieet proberen zoveel mogelijk vers fruit te eten, omdat ze denken dat de gedroogde varianten minder gezond zijn. Maar volgens dr. Daniel Gallaher van de universiteit van Minnesota "zijn gedroogde vruchten uitstekende bronnen voor voedingsvezels en helpen ze bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen."

    Kanker
    Volgens dr. Andriana Kaliora van de Harokopio universiteit in Athene helpt gedroogd fruit bovendien in de strijd tegen kanker. "We weten nog niet precies waarom, maar de extracten uit gedroogde vruchten lijken de aanmaak van kankercellen tegen te gaan en de reeds bestaande cellen te doden."

    Vruchtensap
    Wat daarentegen wel erg ongezond is, zijn gesuikerde vruchtensappen. "Ouders moeten hun kinderen water geven in plaats van schijnbaar gezonde vruchtendrankjes die veel te zoet zijn", zegt Hans-Peter Kubis van de Bangor universiteit in Noord-Wales. "Het wordt tijd dat vruchtensapjes niet meer gepromoot worden als gezonde alternatieven."


    (lbs)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:gedroogd fruit,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eet je tegen cellulitis?



    Wat eet je tegen cellulitis? 



      
        
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be  

    Om cellulitis te bestrijden vertrouw je beter niet op dure crèmes. Probeer in plaats daarvan het sinaasappelgehalte van je billen onder controle
    te houden met sport, veel water en de juiste voedingsmiddelen.


        
      
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    1. Appelsienen en kiwi's. Deze vruchten zitten boordevol vitamine C, essentieel voor de aanmaak van collageen.

    2. Rode en blauwe bessen, kersen. De antioxidanten in de bessen gaan de strijd aan met de vrije radicalen die het bindweefsel van je huid doen verharden.

    3. Fruit met veel water. Watermeloenen, aardbeien en druiven houden je lichaam gehydrateerd.

    4. Volkorengranen. Ze stabiliseren je suiker, zodat je lichaam niet het signaal krijgt dat het vet moet opslaan.

    5. Pure chocolade. Cacao verstevigt de huid.

    6. Eieren, want die bevatten lecihitine dat het huidweefsel herstelt.

    7. Ananas, een klassieker in de strijd tegen cellulitis omdat de enzymen de proteïnen die zich vasthechten aan het bindweefsel, afbreken.

    8. Mango en wortelen: het bètacaroteen maakt de huid elastischer.


    tib
    bron; nieuwsblad.be 
    Bron: healthmango, feeling  

     

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:appelsien, kiwi, bessen, kersen, granen, meloen, aardbei, druiven, chocolade, eieren, ananas, mango, wortel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misleid je brein voor minder kilo’s


    Misleid je brein voor minder kilo’s

    Vrouwen die vlot gewicht wil verliezen, kunnen zichzelf wijsmaken dat ze alleen maar calorierijk voedsel eten. Die tactiek onderdrukt het hongergevoel, zo blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Yale.

    De wetenschappers lieten een groep van 46 proefpersonen een milkshake drinken van 380 calorieën. Aan sommigen vertelden ze dat het drankje slechts 120 calorieën bevatte, terwijl anderen te horen kregen dat de lekkernij 620 calorieën bevatte. De vorsers bestudeerden ghreline, het hormoon dat een hongergevoel opwekt. Het ghreline-niveau piekt net voor de maaltijd en wordt weer stabiel na het eten. Indien het echter hoog blijft, neemt de kans op overeten toe.

    Bij proefpersonen die ervan overtuigd waren dat de milkshake een caloriebom was, daalde het ghreline-niveau aanzienlijk. Degenen die dachten dat ze een caloriearm drankje hadden gedronken, bleven zitten met een knagend hongergevoel.

    Ali Crum leidde het onderzoek en meent dat deze resultaten mensen op dieet kunnen helpen. “Je kunt je brein heel makkelijk in de maling nemen. Door jezelf ervan te overtuigen dat je iets heel ongezonds eet of drinkt, wordt je hongergevoel getemperd en verklein je het risico op extra kilo’s“, klinkt het.


    vwh bron; nieuwsblad.be
    newscientist.com
      

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:caloriearm,
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met asperges en aardappelwafeltjes



    Lamsfilet met asperges en aardappelwafeltjes

    Voor 4 personen

    600 g lamsfilet, 200 g punten van asperges, 1 dl room
    2 teentjes knoflook

    Voor de saus:
    1 sjalot, 3 dl lamsfond, 200 g asperges zonder punten

    Voor de aardappelwafeltjes:
    375 g bloem , 3 eieren, 60 g gist, opgelost in 1 dl lauwe melk
    1/2 teentje knoflook, gedroogde tijm, 375 g gesmolten boter
    nootmuskaat, 500 g aardappelpuree, ‘nat’ gekookt


                          

    Bereidingswijze

    Maak de saus : kook de asperges in zo weinig mogelijk melk en pureer. Versnipper het sjalotje, stoof het, voeg de lamsfond toe, laat inkoken en meng met de gepureerde asperges. Kruid met peper en zout. 

    Bak de punten van de asperges in wat vetstof. 

    Kruid het vlees en schroei dicht aan beide kanten. Laat het vlees met de teentjes knoflook 10 minuten verder garen in een oven van 180°C. Laat het vlees kort rusten en versnij. 

    Meng de ingrediënten voor de wafeltjes en laat het beslag 45 minuten rusten. Bak de wafeltjes met behulp van een wafelijzer. 

    Dien het vlees, de aspergesaus, de punten van de asperges en de wafeltjes op warme borden op.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, asperges, room, knoflook, sjalot, eieren, bloem, melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade



    Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade

      Voor 4 personen;
      3 zoute haringen, 1 tomaat, 4 lente-uitjes
      4 eetlepels tuinkruiden yoghurtdressing
      1 komkommer, paprikapoeder

                           Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade
    Bereidingtijd;<20 min.

    Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes.
    Snijd de lente-uitjes in lange schuine plakjes.
    Verwijder de staarten van de haringen en snijd de haringfilets in dunne reepjes. Meng de tomaten met de lente-uitjes, de haring en de dressing.
    Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd de komkommerhelften in 6 stukken.
    Vul elk komkommerschuitje met de haring en lente-uisalade. Bestrooi de schuitjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over 4 kleine bordjes.

    Lekker met roggebroodrondjes.

    Tip:
    Maak de dressing zelf met 4 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap,
    ½ eetlepel tuinkruiden (gedroogd of vers), zout en peper.


    Energie: 115 kCal | 475 kJ


    bron; visrecepten.nl

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:haringen, tomaat, lente-ui, tuinkruiden, yoghurtdressing, komkommer,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!