Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier: Tournée Générale Tripel Hop



    Bier: Tournée Générale Tripel Hop

     
    Jean Blaute en Ray Cokes.

    Elke woensdagavond kan u op Eén kijken naar de nieuwe reeks met
    Jean Blaute en Ray Cokes. 

    Bij de televisiereeks hoort een tripel hop, gerijpt bij brouwerij Palm

    In hun 'route van de smaak' die ze met een aftands Volkswagen-busje voor de tweede maal aflegden, hield het olijke duo halt in Oostende. Op de pier stond een uitgelezen gezelschap dames uit de food- en drankwereld klaar voor een proeverijtje: Sofie Dumont, ex-Lady Chef of the Year van restaurant Les Eleveurs in Halle, Famke Robberechts, hoofdredactrice van Goed Gevoel, culinair journaliste Agnes Goyvaerts van De Morgen Magazine, en Sommelier van het Jaar Hilde Jonckheere.

    Ray Cokes en Jean Blaute broedden op een nieuw bier en ze hadden een wild plan: vrouwen veroveren. Daarbij wilden ze niet over één nacht ijs gaan, smaakadvies was erg welkom. Waardoor lieten de well-dressed and educated ladies zich verleiden? Wie dacht dat ze alleen maar voor zoete bieren zouden kiezen, kwam bedrogen uit.

    Vrouwen proeven even goed en misschien nog wel beter dan mannen. En ze houden van fris en bitter. De kleur is minder belangrijk, maar het bier mag niet te zwaar zijn en je schenkt het best in een elegant wijnglas. In het programma vielen de dames voor de pittige La Chouffe en ook wel voor Grimbergen Goud, het enige niet-zoete bier uit het Grimbergen-gamma en volgens mij ook het beste.

    Magnum en amarillo
    Ditmaal zou het bier van de televisieserie rijpen bij brouwerij Palm, het vorige stroomde uit de ketels van Duvel-Moortgat. De jonge brouwmeester van Palm, Alex De Smet, reisde vorig jaar een tijdje door de Verenigde Staten en proefde er heel wat hoppige bieren van plaatselijke microbrouwers. Die ervaring kwam goed van pas bij het brouwen van de nieuwe Tournée Générale Tripel Hop. Want dat is, een beetje atypisch voor Palm, een stevig gehopt biertje dat ons best kon bekoren.

    Men brouwt het met de techniek van de dry hopping, die Palm overigens al jaren toepast bij de Martin's Pale Ale, een opdrachtbier voor John Martin. Bij het drooghoppen voegt men tijdens de lagering een derde keer hop toe (de Amerikaanse Cascade) zonder die echter mee te laten koken, vandaar de term.

    Tijdens het kookproces zelf gebruikt men nog twee andere hopsoorten. Vroeg in het proces is er in de brouwketel een early hopping met de hopsoort Magnum die zorgt voor de basisbitterheid. Vervolgens wordt er een tweede keer gehopt met Amerikaanse Amarillo-hop wat, in combinatie met de techniek van de late hopping, zorgt voor uitgesproken citrustoetsen die uiteindelijk verfijnd worden door de drooghopping.

    Droogheid
    Het resultaat mag er zijn. Tournée Générale Tripel Hop is een heel delicaat bier, en het zou weleens kunnen slagen in zijn ambitie om er vrouwen mee aan te trekken. Ik hoop op een groot succes dat brouwers over de streep kan trekken om meer hop te gebruiken. Hop is een smaakmaker, maar zorgt ook voor de droogheid die je naar het volgende glas doet verlangen.

    Zoet bier zorgt immers snel voor een verzadigd gevoel, tenzij je het ijs- en ijskoud serveert. Ook de Tripel Hop van Tournée Générale laat zich best ijskoud drinken. Neem een groot wijnglas en schenk het fris en fijn uit de ijsemmer. Houblon Chouffe en Duvel Tripel Hop gaven het goede voorbeeld, wie volgt nog?

    Herkomst

    Brouwerij Palm, Steenhuffel

    Fles

    75 cl met hergisting

    Alcoholvolume

    7,5 vol. % alc

    Uitzicht

    Goudblond, lichtjes gesluierd, mooi wit en sterk wandklevend schuim.

    Aroma

    Hop, hop, hop maar ook een subtiel bananenaroma van de gist.

    Smaak

    Elegant, lichtvoetig en delicaat smaakpalet, waarbij de citrustonen (limoen, pompelmoes) overheersen en zelfs een beetje yoghurt komt opzetten. Lange, droge afdronk die een clean palate achterlaat. Smaakt onmiddellijk naar meer.

    Foodpairing

    Uitstekend bij pittige gerechten uit de oosterse keuken of kruidige vis, zeebaars met Provençaalse saus bijvoorbeeld.

     Enkel verkrijgbaar bij Delhaize of bij de gespecialiseerde bierhandel.

    bron;demorgen.be
    Ben Vinken

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:Tripel Hop,bier,
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense topbrasserie verklapt zijn favoriete kaasrecepten

     
    Londense topbrasserie verklapt zijn favoriete kaasrecepten  

     

    Cafe Luc

    Cougères Cafe Luc

    Cafe Luc is de Londense tegenhanger van de Gentse brasserie Café Théâtre. Deze piepjonge hotspot wordt geleid door Julie Van Oostende. Julie zette haar eerste stapjes in Gent, maar al op jonge leeftijd trok ze naar het buitenland. Haar hogere studies volgde ze in Lausanne om daarna naar New York te verhuizen waar ze een verslaving aan cheesecake aan overhield.

    Vijf jaar geleden settelde Van Oostende zich in Londen. Haar liefde voor stijlvolle, goeie restaurants kreeg ze met de paplepel mee van haar vader, Luc Van Oostende, uitbater van Café Théâtre. Drie jaar geleden trok ze haar stoute schoenen aan en besloot ze om een zusje voor Café Théâtre op te richten in Londen.

    Cafe Luc opende zijn deuren in juni 2010 en bouwde in enkele maanden al een veelbelovende reputatie uit. Van Oostende koos voor een uitvalsbasis in de trendy wijk Marylebone, een klein dorp vlakbij Oxford Street.

    Wij vroegen Julie naar haar drie favoriete gerechten. Ze koos voor drie kaasrecepten - Julie blijkt van kleins af aan een echte kaasliefhebber en gaat voortdurend op zoek naar nieuwe kazen.

    ,,London telt heel wat foodmarkets en delicatessenwinkels. De buurt waar ik werk en woon, Marylebone, is een echte foodiebuurt. Op zondag ga ik naar 'La Fromagerie' en 'The Farmers Market' om boodschappen te doen, perfect na een brunch bij Cafe Luc."

    1. Cougères

    Dit gerecht serveer je bij het aperitief. Dit recept voor Cougères is een oud familierecept dat Julie van haar grootmoeder kreeg. Ze raakte jaren geleden verknocht aan het gerecht bij een wijndegustatie in Chablis.
     
    voor zes personen.

    - 250 g gruyère,30 g geraspte parmesan,100 g boter
    - 150 g bloem,25 cl water,4 eieren,peper en muskaatnoot

              Cougères

    Werkwijze

    Breng het water aan de kook. Snij het blok gruyère in heel fijne stukjes van ongeveer 1 cm bij 5 mm. Zodra het water kookt, voeg je de bloem toe. Roer krachtig door het mengsel.

    Blijf roeren tot je een stevig mengsel hebt en haal de pan van de kookplaat. Laat het mengsel al roerend drogen zodat het niet aan de pan blijft kleven.

    Daarna voeg je de eieren een per een toe.  Blijf roeren zodat de eieren goed worden gemengd. Voeg de kleine blokjes gruyère toe aan het deeg.

    Neem een bakplaat met bakpapier en maak van het mengsel kleine hoopjes van 1,5 cm bij 2 cm. Strooi er de geraspte parmesaan op voor een krokant effect. Zet de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Serveer de hapjes lauw met een fris glaasje Chablis.

    Tip: opteer veeleer voor een blok kaas dan voor geraspte kaas.

    2. Vacherin Mont d’Or uit de oven

    Dit recept serveer je het best met Ratte du Toucquet en kleine stukjes stokbrood. voor twee personen.

    Ingrediënten

    - 1 Vacherin Mont D’Or,1 dl witte wijn,2 teentjes knoflook

                                         Vacherin Mont d’Or uit de oven

    Werkwijze

    Laat de Vacherin in zijn houten bakje en pak het bakje in met aluminiumfolie zodat er niets kan uitlopen. Prik gaatjes in de folie met een vork. Stop er twee gepelde knoflookteentjes in. Giet er de witte wijn in. Schuif het bakje 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    3. Cheesecake

    voor zes personen.

    Ingrediënten voor het deeg

    - 100 g verkruimelde zandkoekjes,65 g gesmolten boter
    - 2 eetlepels witte suiker

    Ingrediënten voor het kaasmengsel

    - 95 g witte suiker,7 eetlepels bloem,320 g Philadelphiakaas
    - 2 eieren, gesplitst,7 koffielepels vanille-extract
    - 65 ml volle room,65 ml zure room,een snuifje zout

       Cheesecake


    Werkwijze;
    Voor het deeg

    Beboter een ronde cakevorm. Verkruimel de zandkoekjes en meng de kruimels met de boter en suiker. Schep het mengsel in de cakevorm en druk het aan met een spatel, zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld. Zet het geheel een uur in de koelkast. 

    Voor het kaasmengsel

    Meng de bloem en suiker. Voeg daarna de Philadelphia, het eigeel, het vanille-extract toe en meng het geheel met een elektrische mixer. Blijf mixen en giet er de room rustig bij
    zodat er zich geen luchtbelletjes vormen.

    Ondertussen klop je het eiwit met een snuifje zout. Voeg het eiwit voorzichtig bij het mengsel. Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de bakvorm. Zet het gedurende een uur en vijftien minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden tot het een gouden kleurtje heeft. Schakel de oven uit en laat de cheesecake rusten in de oven gedurende een uur. Laat hem daarna nog een uurtje bekomen in de koelkast. 

    Cafe Luc
    50 Marylebone High Street
    UK - London W1U 5HN
    www.cafeluc.com
    +44 207 258 9878

    Tamara De Mey bron; nieuwsblad.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:kaas,cafe luc,suiker,room,ei,zandkoekjes,wijn,look,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belegde broodjes zijn bedrieglijke caloriebommen
     

    Belegde broodjes zijn bedrieglijke caloriebommen

     

     Je kan geen gemeente meer bedenken zonder broodjeszaak. De broodjeszaken doen het uitstekend in België. Maar wanneer een patiënt wil afvallen, is dit een van de eerste vragen die voedingsdeskundige Amandine De Paepe stelt.

    ‘Belegde broodjes zijn ware boosdoeners tijdens diëten. Een belegd broodje bevat soms meer calorieën dan een pakje friet. Sommige broodjes bevatten tot 800 kcal. Ze lijken gezond maar schijn bedriegt’, aldus voedingsdeskundige De Paepe.

    Daarom enkele tips op om de dag op een gezonde manier door te komen.

    - Sla je tussendoortje om 10u nooit over, je hongergevoel zal minder intens zijn bij de lunch.
    - Drink verse soep rond 11uur of bij de lunch.
    - Vraag een piccolo i.p.v. een half stokbrood.
    - Eet een dessertje bijvoorbeeld een roomdessert van Vitalinea Danone.
    - Vraag een meergranenbroodje belegd met magere vleessoorten zoals kippenwit en groentjes.
    - Neem een ciabatta met mozarella, rucola en tomaat.
    - Vraag om Philadephia light als vervanger voor mayonaise, bijvoorbeeld een broodje met zalm, Philadephia light en waterkers.
    - Vermijd alle bereidingen met mayonaise zoals tonijnsla of preparé.
    - Maak zelf garnaal- of tonijnsalade. Meng daarvoor de garnalen of de tonijn met Saint-Moret Ligne & Plaisir.
    - Drink voldoende water bij je lunch.
    - Neem tijd voor je lucnh. Ga eten met een collega.
    - Kies voor een salade scampi of kip als je op restaurant gaat.
    - Breng rauwe groenten en fruit mee naar je werk als tussendoortje.

    Amandine De Paepe 
     bron; nieuwsblad.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:broodjes,
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Roodbaars met rookvlees


    Roodbaars met rookvlees

    Mijn informant, laat weten dat de roodbaars weer goed begint te worden.  

     voor 4 personen:

    4 roodbaarsfilets (400 gr), 8 plakken rookvlees ,bosje basilicum,

    2 eetl mosterd ,2 eetl groene pesto ,200 ml room,

    100 crème fraîche ,peper uit de molen.


     Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    Snij de filet in acht gelijke stukken en omwikkel die met plakjes rookvlees. Steek daar een paar blaadjes basilicum tussen. Heus, dat is niet moeilijk. Besprenkel het geheel met wat druppels citroensap en draai er wat peper over. Dan de vis met het rookvlees in boter bakken. Hoog beginnen en dan terugdraaien die temperatuur. Twee minuten per kant is meestal voldoende. Leg de vis op een warm bord.

    Nu mosterd en pesto door het bakvet roeren, even op smaak laten komen, wat de room erbij, even goed laten inkoken. Zout is nauwelijks nodig, beetje peper nog wel. Op het laatst de crème fraîche erdoor, even roeren. Klaar. Giet de saus over de vis. Serveer met een lekkere aardappel en winterwortel die je in schijfjes hebt gesneden, bijna gaar gekookt in zo min mogelijk water, en die je met wat wat boter mooi glanzend hebt gemaakt. En geloof me, zo vinden ze het allemaal lekker.

    bron; telegraaf.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Roodbaars,rookvlees,room,mosterd,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks half glas melk voorkomt kanker

     
    Dagelijks half glas melk voorkomt kanker



    Kinderen die een half glas melk per dag drinken, lopen tot 40 procent minder kans op darmkanker als volwassene, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Jeugd
    De studie vergeleek 562 patiënten met darmkanker tussen 30 en 69 jaar met een gelijkaardig aantal gezonde vrijwilligers. Ze gaven uitleg over hun gezondheid en levensstijl. Volwassenen die tijdens hun jeugd tussen vier en zes jaar dagelijks melk dronken, liepen 20 procent minder kans op een darmtumor. Degenen die langer dan zes jaar melk dronken, liepen 40 procent minder risico.

    Kritiek
    De onderzoekers denken dat de consumptie van melk op lange termijn een hoog niveau van calcium in het lichaam opbouwt, wat de darmen zou beschermen tegen schade of voorkomt dat kankercellen een tumor kunnen vormen. Het Britse onderzoeksbureau voor kanker waarschuwt wel dat sommige studies aantoonden dat een eetpatroon rijk aan zuivel de kans verhoogt op het ontwikkelen van deze ziekte. Een woordvoerster: "De beste manier om het risico op darmkanker te beperken is een gezond gewicht te behouden, minder alcohol te drinken en veel lichaamsbeweging te krijgen."
     
    (ep) bron; hln.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskovieten halen kaviaar uit de muur

     

    Moskovieten halen kaviaar uit de muur


    © afp

    Kaviaar, een van de bekendste delicatessen van Rusland, is in de hoofdstad Moskou nu ook beschikbaar in automaten. De firma Jukra biedt de delicatesse aan in een dertigtal automaten. Die kregen de naam Ikramat - ikra is het Russische woord voor kaviaar.

    Vele Russen reageren sceptisch. Ze stellen vragen bij de kwaliteit van de automatenkaviaar of vinden dat kaviaar gewoonweg niet thuishoort in een automaat en verkiezen hun portie op de markt te kopen.

    Jukra benadrukt dat de kaviaar in de Ikramat-machines vers is. Het goedje wordt zonder conserveringsmiddelen bewaard bij -4 graden Celsius en is zo tot acht maanden houdbaar, zegt de firma.
     
    De kleinste portie kaviaar, 100 gram, kost in de automaat 150 roebel, zowat 4 euro. Er zijn ook gezinsverpakkingen van 320 gram, die ongeveer 15 euro kosten. De kostbaarste aller kaviaarsoorten, de Beluga, behoort niet tot het aanbod.

    (belga/odbs)
     bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:kaviaar,
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge groentjes in een karameljasje



    Jonge groentjes in een karameljasje

    Karamel maakt de zachtste groenten knapperig en de meest
    klassieke gerechten heerlijk zacht. 

    Voor 4 personen

    2 jonge wortelen (met loof), 200 g peultjes, 1 bundeltje lenteuitjes,
    1 koffielepel roze bessen, 100 g suiker, peper, zout.


    Bereiding:< 20 minuten voorbereiding,10 minuten kooktijd.

    • 1. Snijd de geschraapte wortelen in fijne reepjes.Rist de peulen af en snijd de uitjes (mét het loof maar zonder de worteltjes) in vier stukjes.
    • 2. Laat de wortelreepjes en de lente-uitjes 2 min blancheren in gezouten kokend water. Giet ze af onder de koudwaterkraan en dep droog. Herhaal dit met de peultjes (1 min blancheertijd).
    • 3. Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Voeg er 20 cl water aan toe. Laat op een laag vuurtje inkoken tot een korrelstroop. Om te controleren of de stroop voldoende is ingedikt, dompelt u een lepel in koud water, vervolgens in de
      stroop en dan opnieuw in koud water. Neem een beetje stroop tussen duim en wijsvinger en rol ermee: u moet kleverige korreltjes krijgen.
    • 4. Doe nu de groenten, de geplette roze bessen en peper en zout in de stroop. Laat drie min zachtjes koken terwijl u blijft roeren.Verdeel de bereiding over glaasjes en laat afkoelen tot de groenten een knapperig jasje hebben gekregen.

    tip; Serveer als origineel zoetzuur aperitiefhapje.

    Zo kunt u ook preistengels, paprikareepjes en bleekselderij bereiden.
    Witloof, sojascheuten en champignons hoeft u zelfs niet te blancheren!

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Jonge groentjes,karamel,wortel,peultjes,lenteuitjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige zalm met champignons en sojasaus



    Knapperige zalm met champignons en sojasaus

    Zinnenprikkelend visgerecht voor Valentijn

    voor 4 personen:

    1 koffielepel korianderzaad, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels
    sherryazijn, 1,5 eetlepel arachideolie, 700 g zalmfilet zonder vel of graten,
    600 g vrij grote champignons, 2 takjes koriander,
    4 takjes bieslook, peper, zout.



    Bereiding; 15 min.voorbereiding, 10 min. kooktijd.


    • 1.Plet de korianderzaadjes. Klop de sojasaus, de sherryazijn, de olie,  de suiker en de korianderzaadjes met een vork.Snijd de zalm in dunne plakken.  leg ze in een diepe schotel  en overgiet ze met het sojasausmengsel. Dek af met vershoudfolie en laat een uurtje trekken in de koelkast.
    • 2. Borstel de champignons schoon, snijd de onderkanten eraf en schik de hoedjes ondersteboven op een dienschotel.
    • 3. Laat de plakken zalm uitlekken en vang de marinade op. Warm de marinade op in een pan met dikke bodem. Zodra de vloeistof begint te borrelen, voegt u de zalm toe. Laat 5 min zachtjes koken en draai de plakken voorzichtig om in de
      helft van de kooktijd. Kruid met peper en zout.
    • 4. Haal de zalm uit de pan en leg hem op de champignonhoedjes. Laat het kookvocht inkoken tot een dikke stroop en besprenkel er de zalm mee.Versier met korianderblaadjes en bieslooktakjes.

    tip;

    De stroop is dik genoeg als ze blijft kleven aan een lepel.

    U kunt dit gerecht ook laten afkoelen en koud serveren.De zalm is dan lekker knapperig.

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:zalm,champignons,sojasaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekaramelliseerd varkenshaasje met bieslook



    Gekaramelliseerd varkenshaasje met bieslook

    Zoet varkenshaasje voor Valentijn

    Voor 4 personen 

    1 varkenshaasje van ongeveer 600 g, 4 eetlepels vloeibare honing, 1 koffielepeltje roze bessen, 1/2 koffielepel peperbolletjes, 4 cl sojasaus, 1,5 eetlepel olie, 1 flink bosje bieslook, zout.


    Bereiding:<10 minutenvoorbereiding, 25 minuten kooktijd  
     

    • 1. Plet de roze bessen en de peperbolletjes en meng ze met de honing en de sojasaus. Leg het varkenshaasje in een schotel en overgiet het met het mengsel. Keer het vlees verscheidene malen om zodat het goed bedekt wordt door de marinade. Laat één uur trekken.Haal het vlees dan uit de marinade en dep het droog.
    • 2. Warm de olie op in een stoofpan met een dikke bodem (bij voorkeur gietijzer). Doe het varkenshaasje in de pan en laat het aan alle kanten bruin worden. Giet er de marinade en een klein glaasje water bij.Voeg zout toe en dek af. Laat 20 minuten zachtjes koken.
    • 3. Neem vervolgens het deksel van de pan en laat doorkoken op een wat hoger vuur tot er slechts een bodempje vocht overblijft.Draai het varkenshaasje nu verscheidene keren om zodat het aan alle kanten een karamellaagje krijgt.
    • 4. Leg het vlees in een schotel en versier royaal met stukjes bieslook.

    tip;

    Geef hier basmatirijst en gewokte groenten bij.

    Op dezelfde manier kunt u stukken kippenwit, kalkoenlapjes, eendenborst of konijnenrug een karamellaagje geven.

    bron; plusmagazine.be

     


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:Gekaramelliseerd,varkenshaasje,bieslook,honing,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatintaartjes van bladerdeeg en mango



    Tatintaartjes van bladerdeeg en mango

    Heerlijk zoet nagerecht voor Valentijn

     Voor 4 taartjes

    2 mango’s, 80 g boter, 100 g poedersuiker, 300 g bladerdeeg.

             Bereiding: < 20 minuten voorbereiding,20 minuten baktijd

    • 1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in brede repen.
    • 2. Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Voeg driekwart van de boter toe (in partjes). Warm alles op een laag vuurtje op tot u een amberkleurige karamel krijgt. Leg er demangorepen in en laat ze karamelliseren terwijl u ze voortdurend omdraait. Haal de pan van het vuur en laat het fruit afkoelen in de karamel.
    • 3. Boter 6 individuele taartvormpjes in.Verdeel de mangorepen over de vormpjes.
    • 4. Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 rondjes uit die net iets groter zijn dan de vormpjes. Leg de deegrondjes over de mango’s en duw de deegrand tussen de wand van het vormpje en de vruchten met behulp van de steel van een lepel.
    • 5. Laat de taartjes 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal ze uit de oven en stort ze meteen op borden (met het fruit naar boven gekeerd).

             tip;

    • Het wordt helemaal smullen als u deze taartjes lauw opdient met vanille-ijs of dikke slagroom.

            Ook lekker met peren, appels of meloen in plaats van mango’s.
            Of met verse vijgen!

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Tatintaartjes,bladerdeeg,mango,
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolf met parmaham en olijven

     
    Zeewolf met parmaham en olijven

     voor 4 personen:

     600 gram zeewolffilet,100 gram parmaham,3 eetlepels olijfolie,
     2 vleestomaten,2 eetlepels groene of zwarte olijven zonder pit,
    1 eetlepel verse of gedroogde tijm,versgemalen peper.


     Zeewolf met parmaham en olijven

    Bereidingstijd:<  20 - 30 min.

    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart. Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan. Strooi er een beetje peper over. Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Lekker met krielaardappeltjes en een groene salade.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Zeewolf,parmaham,olijven,tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde mosseltjes met frisse vinaigrette


    Gepaneerde mosseltjes met frisse vinaigrette
    Een lekker voorgerechtje.

    Voor 4 personen;

    32 jumbomosselen,1 volledige selder, gesneden,
    2 uien, gesneden,1 bussel platte peterselie, fijngehakt,
    Witte wijn,Peper en zout,100 g bloem,3 eiwitten, losgeklopt,
    Paneermeel,2 limoenen,Olijfolie,1 lepeltje mosterd.        

                                                                      NO CREDIT 

    Bereiding;

    Gaar de mosselen met wat selder, uien, peterselie, witte wijn, peper, zout en een klontje boter. Laat ze afkoelen en haal het vruchtvlees uit de schaal.
    Zodra ze afgekoeld zijn, ga je de mosselen klassiek paneren: haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopt eiwit en vervolgens door het paneermeel. Dit heet in vaktermen: paneren à l'anglaise.

    Vinaigrette
    Meng het limoensap en de olijfolie met een lepeltje mosterd en voeg er dan gehakte peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

    Verwarm de frietketel op 170°C. Bak de mosseltjes mooi goudgeel in frituurolie.

    Tip;
    Paneermeel wordt lekkerder met verschillende verse of gedroogde kruiden. Als je bakt in de pan, kun je ook fijngemalen noten gebruiken. Hak ze fijn of vermaal ze in de cutter. Mosselvocht is een ideale basis voor heerlijke vissauzen.
     
    Uit: 'Laat het u smaken', Jeroen De Pauw, Uitgeverij lannoo, 240blz, 24,95 euro
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:mosselen,paneermeel,citroen,peterselie,wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroensorbet


    Recept om zelf Citroensorbet te maken
      
    Voor 6 Personen:
    Sap van 6 citroenen, 225 gram suiker, 4 dl water,
    1 eetlepel zeer fijn geschaafde citroenschil.

           

    Bereidingswijze;

    Warm het water lichtjes op en voeg de suiker toe. Los de suiker op in het water. Voeg het citroensap en de geschaafde citroenschil toe, omroeren en laat alles rustig afkoelen.
    Zet de sorbet in de diepvries. Klop het geheel om het uur eens goed op.
    Na minimum zes a zeven uur in de diepvries is de sorbet klaar.
    Het mengsel moet vast zijn, maar niet hard.

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Citroensorbet,citroen,suiker,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met curry en kokosmelk



    Mosselen met curry en
    kokosmelk
    smaken lekker exotisch.

    Voor 4 personen;
    2 wortels,4 stengels witte selder,2 uien,1 bakje sluimerwten,
    5 kg mosselen,2 blikjes kokosmelk van 2,5 dl,1 koffielepel kerriepoeder,
    peper en zout,2 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden.


    Bereiding;
    Schil de wortelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Dat is vrij belangrijk, want mosselen moeten maar een zestal minuten op een heet vuur staan. Als je de wortelen niet fijn genoeg snijdt, dan kunnen ze in die korte tijd niet garen. Was de selder, de uien en de sluimerwten en snij die fijn.

    Doe nu alle groenten in een mosselpot.
    Was de mosselen grondig en schik ze op de groenten.

    Overgiet met de kokosmelk en kruid met kerriepoeder, zout en peper. Zet een deksel op de kookpot en kook de mosselen ongeveer 6 minuten. De kooktijd hangt een beetje af van je eigen smaak. Volgens mij mogen mosselen niet te lang koken, anders worden ze rubberachtig. Wanneer de mosselen opengaan, zijn ze gaar. Vergeet ze niet enkele keren op te schudden, zodat de groentjes bovenaan zitten.

    Snij de ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes en strooi ze over de mosselen als garnituur.
     
    Uit: 'Laat het u smaken', Jeroen De Pauw, Uitgeverij Lannoo, 240blz, 24,95euro.


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:mosselen,curry,kokosmelk,tomaten,
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentartaar met citroen, kappers en olijven


    Tomatentartaar met citroen, kappers en olijven

    Voor 4 personen:
    4 rijpe tomaten ,1 teen knoflook ,2 takjes bladpeterselie (of koriander)
    snuifje suiker,geraspte schil van 1 citroen,2 el olijfolie met citroenaroma
    piment d'Espelette ,zout ,1 tl witte balsamicoazijn
    1 el grove mosterd ,4 el extra vergine olijfolie ,2 tl kappertjes
    6 ontpitte groene olijven, fijngehakt,12 sneetjes ciabatta met zwarte olijven
    4 kapperappels, voor de afwerking.

                          

    Bereidingswijze

    Pel en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng onder de tomaten. Voeg de suiker, citroenschil en citroenolie toe. Kruid met piment d'Espelette en zout. Meng goed en laat 1 u. marineren op kamertemperatuur. Laat nadien uitlekken en vang het sap op. Mix dit met de balsamicoazijn, mosterd en olijfolie tot een gladde emulsie.

    Doe de kappertjes en olijven bij de tartaar en bind met een scheutje vinaigrette. Rooster de sneetjes brood en verdeel er de tartaar over. Werk af met de kapperappels en geef er de rest van de vinaigrette apart bij.

    bron;knackweekend.rnews.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:Tomaten, Look, Peterselie, Citrusvruchten, Olijfolie, Balsamico, Mosterd, Kappertjes, Olijven,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenrug met barolo, uien en puree van witte bonen

     

    Konijnenrug met barolo, uien en puree van witte bonen

    Voor 4 personen:
    1 konijnenrug, uitgebeend en toebereid (2 filets) ,4 rode uien
    2 el boter ,1 el olie ,200 ml wildfond ,400 ml barolowijn
    8 takjes tijm ,400 g witte bonen, uit blik ,100 ml groentebouillon
    2 el room ,4 sneden ciabatta, 2 el olijfolie, 4 el tapenade.

                       

    Bereidingswijze

    Spoel de konijnenrug en dep droog. Kruid met peper en zout en bak aan alle kanten in 1 eetlepel niet te warme boter. Bak 20 à 25 minuten af in een voorverwarmde oven op 80°C. Het vlees moet roze blijven.

    Pel ondertussen de uien en snij ze in kleine blokjes, fruit ze in de warme olie zonder ze te laten kleuren. Blus met de barolowijn en de wildfond. Voeg vier takjes tijm toe en laat tot een kwart inkoken.
    Bak de sneden ciabatta in de warme olie aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Besmeer met tapenade.

    Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Doe ze in een kookpan met de groentebouillon en de room. Breng aan de kook en mix fijn. Voeg wat zout toe.

    Verwijder de tijm uit de saus, draai het vuur uit, voeg de koude boter toe en kruid met peper en zout.

    Schik een quenelle bonenpuree op elk bord, voeg een sneetje ciabatta en het in plakken gesneden konijn toe. Overgiet met de saus en bestrooi met tijm.

    bron;knackweekend.rnews.be 


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags: Konijn, Wijn, Fond, Ajuin, Bonen, Bouillon,
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Oliver mag niet filmen in scholen van Los Angeles
     

    Jamie Oliver mag niet filmen in scholen van Los Angeles


    Overheid vreest negatieve publiciteit

    © photo news

    Het 'gezonde' hamburgerkraam dat Oliver opstelde in LA. © photo news
    'Naked Chef' Jamie Oliver mag niet langer filmen in de scholen van Los Angeles. De kruistocht die de populaire Britse tv-kok voert tegen de ongezonde eetgewoontes van de Amerikaanse jongeren wordt zo weer tegengewerkt. Vorig jaar startte hij de Food Revolution-realityreeks voor televisie. Toen wou hij een van de ongezondste steden van de VS, Huntington in West Virginia, bekeren tot gezondere maaltijden. Ook al met weinig succes.

    En dit jaar was Oliver al twee weken aan het opnemen in de West Adams Preparatory High School in het zuiden van Los Angeles toen de plaatselijke beleidsleiders de boel stillegden. Zij eisten garanties dat de buurt "in een positief daglicht" zou geplaatst worden, maar die kregen ze natuurlijk niet. "We zijn niet geïnteresseerd in dramatische conflicten zoals tijdens de vorige reeks in Huntington", luidt het.

    Olivers woordvoerster laat weten dat de kok gewoon verder gaat met de opnames, ondanks het verbod in de scholen zelf te filmen.

     (jv)bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:Jamie Oliver,
    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerei met verse kaas en tomaat



    Roerei met verse kaas en tomaat

     

    voor 4 personen:       

    4 eieren, 125g mandjeskaas,1 dl melk (halfvol )

    2 tomaten,1 eetlepel,bieslook,(fijngehakt)
    peper,zout.


                                           afbeelding recept


    Bereiding:

    De eieren met de melk, wat peper en zout schuimig kloppen.

    De tomaten spoelen,ontvellen, in blokjes snijden en in een zeef laten uitlekken.

    Een klontje boter in de pan doen, het smelten zonder te laten kleuren en er de

    tomaten bijvoegen. De eieren erover gieten.

    Even laten stollen en er de verse kaas doorroeren.

    Nog eens op het vuur plaatsen en afwerken met fijngesnipperd bieslook.

    Onmiddellijk tussen twee sneetjes bruin brood leggen. 


    tip; Mandjeskaas e
    en verse magere plattekaas waarvan de wrongel

    uitlekt in mandjes.


    Deze kaas is door VLAM erkend als traditioneel Vlaams streekproduct.

    bron; kazenvanons.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:Roerei,kaas,tomaat,ei,bieslook,
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsvlees Marengo

    Kalfsvlees Marengo

    voor 4personen

    800 g kalfsschouder in stukken gesneden,1 ui,1 bakje champignons
    1 bosje verse zilveruitjes,2 el bloem,2 dl droge witte wijn
    1 blik gepelde tomaten;4 sneetjes wit brood,2 bakjes tuinkers
    boter,maïsolie,suiker,laurier,enkele takjes verse tijm,peper en zout.

                              

    Bereidingswijze

    Kruid het kalfsvlees met peper en zout en schroei het dicht in boter en olie, half om half.
    Snipper intussen de ui en doe die bij het vlees. Strooi er de bloem overheen en laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren.
    Blus met de witte wijn en doe er de tomaten bij. Breng op smaak met een kruidentuiltje van laurier en verse tijm. Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur heel rustig sudderen.
    Schil intussen de zilveruitjes. Fruit ze glazig in boter. Kruid met peper, zout, een snuifje suiker en doe er wat water bij. Laat langzaam gaarstoven onder gesloten deksel.
    Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.
    Doe de garnituren bij het kalfsvlees.
    Snijd het brood in vier diagonale stukken en bak ze goudbruin in maïsolie.
    Schep het stoofpotje in de borden en werk af met de croutons en wat tuinkers.

    Geert Van Der Bruggen
    bron; mijnflandria.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:kalfsvlees,Champignon , Tomaat , Ui , Boter , Brood , Laurier , Tijm , Peper , Suiker , Tuinkers ,wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met rodekool

    Blinde vinken met rodekool

    voor 4personen

    4 blinde vinken ,2 sjalotten ,2 ontvelde en ontpitte tomaten
    boter ,peper en zout

    Voor de rode kool
    1 rode kool ,1 grote ui ,2 jonagold appelen ,2 el bruine suiker
    een scheutje frambozenazijn ,boter ,1 takje tijm
    1 blaadje laurier ,peper en zout

                                    Slasoep


    Bereidingswijze

    Snijd de rode kool in stukken en blancheer enkele minuten in gezouten kokend water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
    Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Stoof de ui glazig in boter. Voeg de appel toe en strooi er de suiker overheen. Laat licht karameliseren en blus vervolgens met de azijn. Leg de kool er bovenop en laat heel rustig gaar sudderen met tijm, laurier, peper en zout.
    Snipper de sjalotten en stoof ze glazig in boter. Schroei in een tweede pan de gekruide blinde vinken rondom dicht in hete boter. Leg het vlees vervolgens op de gestoofde sjalotten in een ovenschotel en leg er de tomaten bovenop. Bak rustig gaar in een oven op 170°C.
    Serveer de blinde vinken met de rode kool en een natuuraardappel. 

    Geert Van Der Bruggen
    bron; mijnflandria.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:Blinde vinken,rodekool,sjalot,tomaat,ui,appelen,suiker,azijn,boter,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!