Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie uitstekende wijnen voor hertenkalf


    Drie uitstekende wijnen voor bij hertenkalf


    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules             Mount Benson (Australië) - Norfolk Rise Vineyard ’07         Saint-Emilion Grand Cru - Château Cantin 2007

    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules

    De winterse keuken vraagt om vlees met een uitgesproken smaakpalet. Nu het jachtseizoen nog volop aan de gang is, is hertenkalf de geknipte keuze voor een pittig vleesgerecht.
     
    Mount Benson (Australië) - Norfolk Rise Vineyard ’07

    Delhaize, 6,69 euro, www.delhaize.be

    Een shiraz voor de volle honderd procent. Krachtige wijn met een intense kersenrode kleur. Mix van rijp rood fruit, peper, chocolade, cederhout, verse kruiden en een frisse eucalyptustoets. Zachte, fruitige aanzet en mooie, frisse afdronk met zachte tannines.

    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules

    Vitisvin, 12,95 euro, www.vitisvin.be

    50% Syrah, 25% Carignan & 25% Mourvèdre. Warme donkerrode kleur. Intense neus met aroma’s van zwarte bessen, zwarte olijven, vanille, koffie en lichte kruidige toetsen. Elegante en evenwichtige wijn met terugkerende smaken van geconfijt zwart fruit en licht geroosterde toetsen met fluweelzachte tannines. Haalt een score van 90/100 bij Robert Parker.

    Saint-Emilion Grand Cru - Château Cantin 2007

    Makro, 11,99 euro, www.makro.be

    Deze wijn bevat voornamelijk merlotdruiven. Robijnrode kleur met lichte paarse schijn .
    Neus van rode bessen, zoethout en chocolade. Lichte kruidigheid met mooi verweven houttoetsen. Mooie zachte aanzet van rood fruit in de mond met soepele, ronde tannines.

    Jacques Appelmans
    bron;nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Saint-Emilion Grand Cru,Costières de Nimes Trassegum,Mount Benson (Australië),
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel met kaneel en vanilleijs


    Sinaasappel met kaneel en vanilleijs

    voor 4 personen

    4 eetappelsienen,2 persappelsienen,50 gram suiker
    4 kaneelstokjes of kaneelpoeder,4 bolletjes vanilleijs

           

    Bereiding:

    - Snij de persappelsienen doormidden en pers ze volledig uit. Leg de 4 lege helften enkele uren in de diepvriezer.

    - Verwarm het appelsiensap met de suiker en de kaneelstokjes of een snuifje kaneelpoeder en laat inkoken.

    - Schil de eetappelsienen en snij ze in dunne schijven. Neem 4 borden en plaats in het midden van elk bord een bevroren lege appelsienhelft. Schik de schijven appelsien er rond.

    - Vul de lege helften met een bolletje vanilleijs. Napeer de suikerstroop over het ijs en de appelsienschijven. Serveer met een ijswafeltje.

    Extra tips:
    Je kan ook nog andere specerijen aan de suikerstroop toevoegen, bijvoorbeeld steranijs, vanille, kruidnagel,...

    bron;hln.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Sinaasappel,kaneel,vanilleijs,suiker,kaneel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jonge kinderen allergisch aan hazelnoten

     
    Steeds meer jonge kinderen allergisch aan hazelnoten



    Uit een onderzoek van professor immunologie Didier Ebo blijkt dat steeds meer jonge kinderen allergisch zijn aan hazelnoten. Volwassenen vertonen eerder milde allergische reacties, bij kinderen worden veel hevigere symptomen opgemerkt. Dat schrijven de Concentrakranten.

    Een hazelnootallergie bij volwassenen heeft symptomen als een lichte zwelling van mond of keel. Allergische kinderen krijgen een felle huiduitslag, zwellingen in de keel en mond, ademhalingsproblemen waardoor ze bewusteloos en in shock kunnen geraken, en zelfs overlijden.
     
    De allergie duikt opmerkelijk genoeg ook op bij heel wat jonge kinderen en zelfs zuigelingen die nooit hazelnoten aten.
     
    Op zoek naar verklaringen voor de allergie stelde Ebo vast dat er jonge baby's zijn die de allergie via hun moeder gekregen hebben, zowel voor de geboorte via de placenta als erna via borstvoeding.

    Hazelnootallergie is relatief nieuw, hoewel notenallergie nochtans vaker voorkomt. Meestal is men dan allergisch aan pindanoten.

    (belga/edp)bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:hazelnoten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén glas bier per dag is gezond en maakt slank

     
    Eén glas bier per dag is gezond en maakt slank


    Een gematigde consumptie van pils kan het risico op suikerziekte en hoge bloeddruk beperken en zelfs helpen afvallen, dat blijkt uit een Spaans onderzoek.

    Professor Ramon Estruch en professor Rosa Lamuela onderzochten 1.249 mannen en vrouwen ouder dan 57 jaar. Daaruit blijkt dat degenen die dagelijks een glas bier dronken in combinatie met een mediterraan dieet niet verdikten, sommigen vielen zelfs af, ze hadden over het algemeen een lager vetpercentage. De resultaten tonen ook aan dat een gematigde bierconsumptie de kans op diabetes en een hoge bloeddruk verlaagt.

    Wijn

    De wetenschappers zeggen op basis van hun bevindingen dat bier dezelfde gezondheidsvoordelen heeft als een gematigde consumptie van wijn. Dit drankje bevat foliumzuur, vitamines, ijzer en calcium, wat volgens de onderzoekers een beschermend effect op het cardiovasculaire systeem heeft. Daarnaast is het alcoholgehalte relatief laag in vergelijking met andere drankjes.

    Bierbuikje?
    Het feit dat dit pils zou leiden tot een bierbuikje zou volgens de vorsers komen doordat mensen vaak grote hoeveelheden drinken zonder te bewegen en hierbij chips en andere ongezonde snacks eten. Vrouwen mogen volgens de onderzoekers dagelijks twee kleine glazen pils opnemen, bij mannen is dat drie, wel moet dit in combinatie met een gezond eetpatroon en veel lichaamsbeweging.

    (ep)bron; hln.be 

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:bier,
    15-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schar met langoustine, prei en champignons



    Schar met langoustine, prei en champignons

    voor 4 personen ;

    4 scharren,4 langoustines,4 staven jonge prei,
    4 grote witte champignons,4 kastanjeboleten,4 enoki,
    4 shiitake,2 dl witte wijn,4 dl room,2 sjalotten,
    200 g polderpuree,50 g mousseline,1 selder,laurier, tijm,look.

                                      image
    Bereidingswijze :
    1. Verwijder het vel en de vinnen van de schar en fileer de vis. Stoom of pocheer de vis.
    2. Verwijder de kop van de staart van de langoustine. Pel de staartjes en verwijder het darmkanaal.
    3. Maak een bouillon van de langoustinekoppen, sjalot, selder, laurier, tijm en witte wijn. Laat kort opkoken en passeer door een zeef.
    4. Was de prei. Snijd het wit van de prei af (3 à 4 cm). Snijd het groen van de prei fijn en stoof kort in een weinig boter. Gaar het wit van de prei kort in boter.
    5. Snijd de champignons in dunne schijfjes en steek uit volgens de gewenste grootte. Stoof de resten van de champignons kort met wat sjalot en eventueel wat look en citroen. Mix nadien in de blender tot een crème of puree.
    6. Laat de bouillon van de langoustines met sjalot en witte wijn tot 1/2 inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. Werk op met mousseline en opgeklopte room.
    7. Glaceer de saus onder de salamander of de grill. Schik de vis erop. Dresseer de puree en alle garnituur op de schar.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:schar,langoustines,prei,champignons,shitake,enoki,kastanjeboleten,enoki,wijn,room,sjalot,puree,mousseline,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziesalade met pasta en avocado


    Spinaziesalade met pasta en avocado


    voor 4 personen;

    1 pak verse pasta met ricotta en spinazie (250 g),
    2 sneetjes brood, in kleine blokjes, 2 el olijfolie,
    300g panklare spinazie,15g basilicum, 100g knoflookdressing,
    1 avocado, in plakjes, 1 bakje cherry tomaten. 

                

    Bereiden;

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Leg de blokjes brood op keukenpapier in een schaaltje, besprenkel ze met de olie en bak ze 2-3 min. in de magnetron op vol vermogen. Schep de croutons halverwege om. Schep de spinazie en het basilicum om met de knoflookdressing. Giet de pasta af en schep samen met de avocado en tomaten door de spinaziesalade en strooi de croutons erover. Bestrooi de salade met peper en zout naar smaak.

    bron; ah.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Spinazie,salade,pasta,avocado,brood,olijfolie,knoflookdressing,tomaat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluimererwtjes kip en mosterdzaad

                            
    Sluimererwtjes kip en mosterdzaad


    voor 4 personen :

    3 kippenborsten, 200 g sluimererwtjes, 100 g sojascheuten, 1 eetlepel bruine mosterdzaadjes, 1 eetlepel gele mosterdzaadjes, 200 g eiernoedels voor de marinade 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel rijstazijn (of gebruik witte wijnazijn), 1 teentje knoflook. 

                                    gewokte kippenreepjes met sluimererwtjes en mosterdzaad



    gewokte kippenreepjes met sluimererwtjes en mosterdzaad

    Bereiding :

    1 Snijd de kippenborsten in heel fijne reepjes met een scherp mes.

    2 Marineer de kippenreepjes in de sojasaus, sesamolie, gesnipperde knoflook en de rijstazijn.

    3 Snijd de sluimererwten in schijfjes en blancheer ze heel kort in kokend water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.

    4 Kook de eiernoedels gaar volgens de verpakking.

    5 Bak de kippenreepjes aan in een wokpan met een weinig wokolie. Gebruik als het kan sojaolie.

    6 Voeg er de sojascheuten en sluimererwtjes aan toe en tot slot de mosterdzaadjes.

    7 Voeg op het laatste moment de marinade toe en bak nog even kort verder.

    8 Schep de inhoud van de wok over de eiernoedels en serveer!

    www.ambiance.be
    bron; gva.be

     


    Categorie:WOKGERECHTEN
    Tags: Sluimererwtjes,mosterdzaad,kip,sojascheuten,noedels,
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge eend met rode boter


    Heerlijk wild - Jonge eend met rode boter

    Voor 6 personen

    6 (zo goed mogelijk) ontvette eendenfilets, 6 eetlepels viervruchtenjam (van rode vruchten), 1 teentje knoflook, 1 ui, 3 sjalotjes, 40 cl rode wijn, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, zout en peper van de molen, 100 g boter, 2 eetlepels ontpitte kersen, 2 eetlepels frambozen, een groene salade, balsamicoazijn.

                      gibier

    Bereiding

    1. Maak enkele inkepingen in het vel van de eendenfilets. Bak ze snel goudbruin aan in een stoofpan (op de vetkant). Leg de eendenfilets in een ovenschotel en smeer ze in met 4 eetlepels viervruchtenjam. Voeg de gepelde en fijngesnipperde ui en knoflook toe. Zet de schotel circa 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

    2. Pel intussen de sjalotjes en snipper ze fijn. Doe ze in een steelpan met de rode wijn, de laurier en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat daarna inkoken. Werk er al kloppend de in stukjes gesneden boter onder. Voeg er dan 2 eetlepels jam aan toe, en de gewassen en ontpitte kersen en de frambozen.

    3. Snijd de eendenfilets in plakjes en overgiet die met de saus. Dien op met een groene salade, op smaak gebracht met balsamicoazijn.

    Françoise Plume
    bron; plusmagazine.rnews.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:eend,boter,jam,look,ui,sjalot,wijn,laulier,tijm,kersen,frambozen,salade,balsamico,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met noga gelakte patrijs en appel


    Heerlijk wild -  Met noga gelakte patrijs en appel
    in de oven gevuld met amandelen

    Voor 6 personen

    3 patrijzen, 2 eetlepels bloem, 50 g boter, 50 g zachte noga, 60 g witte noga, het sap van 1 citroen, 5 cl olie, 4 eetlepels armagnac, een beetje water, zout en peper van de molen, 6 appels (type renet), 6 eetlepels amandelschilfers, 18 gedroogde en ontpitte pruimen, 6 koffielepels vloeibare honing, 60 g boter, bladpeterselie.

                    

    Bereiding:

    1. Bestrooi de patrijzen met bloem en bak ze in een stoofpot, in 50 g boter goudbruin aan. Leg ze in een ovenschotel. Overgiet ze met het braadvet.

    2. Smelt de zachte noga en 40 g witte noga in het citroensap, de olie, de armagnac en een beetje water. Voeg peper en zout toe. Overgiet de patrijzen met deze saus.

    3. Snijd van elke appel een hoedje en boor de appels voorzichtig uit. Meng de amandelschilfers met 3 in dunne plakjes gesneden pruimen, de honing en de boter. Vul de appels met deze bereiding. Leg ze in de schotel met de patrijzen. Voeg er de resterende gedroogde pruimen aan toe.

    4. Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven.

    5. Versnijd de patrijzen, bestrooi ze met de rest van de witte noga (in stukjes gesneden), overgiet ze met de saus. Dien op met de gestoofde appels en de gedroogde pruimen. Versier met een takje bladpeterselie.


    Françoise Plume
    bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:noga,patrijs,appel,amandelen,boter,citroen,olie,armagnac,amandel,pruimen,honing,peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agar-agar: geschenk van de Japanse goden


    Agar-agar: geschenk van de Japanse goden

    Het is een algensoort die in Japan sinds mensenheugnis wordt gegeten. Maar ook bij ons vinden we agar-agar - vaak zonder dat we het beseffen - terug in taarten, desserten, yoghurts. Vooral in gedroogde vorm zijn de voordelen talrijk... zonder gevolgen op de weegschaal.


                           agar

    Het was onder de invloed van vegetariërs en aanhangers van de natuurlijke voeding dat het rode zeewier agar-agar in onze keukens terechtkwam. Dat gebeurde vooral omdat het een zeer krachtig geleermiddel is dat met succes dierlijke gelatine vervangt. Voor de Japanners is het echter tot vandaag toe een magisch product: uiterst voedzaam, en toch met een minimum aan calorieën. Wanneer u het gebruikt in een dessert, wordt dit vederlicht. Bovendien is agar-agar rijk aan vezels (zo'n tachtig procent) en zodra het in de maag terechtkomt, zwelt het op en zorgt het heel snel voor een gevoel van verzadiging. En dat terwijl de calorische toevoer bijna nul is (0,3kcal/g)! De rijke toevoer van vezels vermindert bovendien de glykemische index van sommige suikers, verbetert de darmtransit en voorkomt constipatie. Vandaar de stevige reputatie van agar-agar als gezel tijdens een ingrijpend dieet.

    Plantaardig geleermiddel

    Zelfs zij die niet de neiging hebben om te verdikken, kunnen profijt halen uit het gebruik van agar-agar. Het is immers wat men een krachtig plantaardig slijm noemt. Dit wil zeggen dat deze substantie opzwelt wanneer ze in contact komt met vloeistoffen, snel vergroot in volume en stroperig wordt. Daarom kan ze zonder enig probleem de gelatine van dierlijke oorsprong vervangen. Meer nog, ze is ronduit te verkiezen boven gelatine omdat deze laatste gemaakt is uit beendermeel, huiden en poten van varkens en in mindere mate uit rund (zo'n 20 %). Dat gelatine in de tijd van de gekkekoeienziekte over de hekel werd gehaald, was onterecht want de gebruikte beenderen worden gesteriliseerd tot op 140 graden. Maar toch gaan steeds meer mensen kiezen voor agar-agar en dat zijn lang niet allemaal vegetariërs, aanhangers van de gezonde keuken of joden en moslims die volgens hun voorschriften geen varkensvlees mogen eten. Om hetzelfde resultaat te bekomen, heb je immers acht keer minder agar-agar nodig dan gelatine. Het is wat moeilijker te doseren, maar toch kunt u er perfecte flans, desserten, snoep, pasteien mee maken.
    Misschien eens proberen in Cake  !

    Zuiverend

    De lijst van kwaliteiten van dit magische wier is lang. Het levert geen vet, maar wel een goeie dosis eiwitten en mineralen (calcium, fosfor, magnesium en ijzer). Het heeft ook fagocyte eigenschappen: zo slorpt het de zware metalen en andere vervuilende stoffen uit onze voeding op, waardoor het een zeer interessant voedingsmiddel wordt in combinatie met zuiverende diëten. Niet verwonderlijk dus dat het in de loop van de zeventiende eeuw, in Japan de naam kanten kreeg, voedsel van de goden. Bij ons was en is het minder gekend. Het zit verwerkt in flans, yoghurt, gelei, pastei... Het wordt reeds lang gebruikt door de voedingsmiddelenindustrie omdat ze stevigheid en textuur geeft aan light- producten en aan producten op basis van water. Indien u de code E406 op de verpakking ziet staan, dan hebt u prijs!

    Toch zijn er twee minpuntjes aan het product: het is zeer laxatief in te hoge dosis - daarom is 3 gram per dag het absolute maximum - en zelfs al bevat het interessante voedingsstoffen, eiwitten en vezels, toch mag het maar in homeopatische dosissen worden gebruikt.

    Aan tafel!

    Agar-agar wordt gehaald uit sommige rode algensoorten, maar na wassen en drogen is het niet meer dan een fijn, wit poeder, zonder smaak of geur. Dit is zeker geen nadeel, want zo kan het aan om het even welk gerecht worden gevoegd, zout of zoet. Het zal niets aan de originele smaak van de ingrediënten - fruit, groenten, oliehoudende producten, zuivel - veranderen. Het kan probleemloos in klassieke recepten worden gebruikt (chocolademousse, taart...) of het kan dienen om de hoeveelheid vetten te vervangen of te verminderen. Dit laatste met een lichter en gezonder product als resultaat. Agar-agar is verkrijgbaar in biowinkels, Aziatische speciaalzaken en bij sommige kruideniers die delicatessen verkopen (ongeveer euro 5/12g).

    Hoe gebruikt u het?

    Agar-agar vindt u onder de vorm van schilfertjes of poeder. Om het u niet te moeilijk te maken wat de dosering betreft, kiest u het best voor de poedervorm: zakjes van 2g. Eén tot twee gram is meestal de hoeveelheid die in recepten gebruikt wordt per liter: één gram om lichtjes op te stijven, twee gram (dit is ongeveer een koffielepel) wanneer je een stevige textuur wilt bekomen. Het procédé is identiek voor elk recept: los het poeder op in een koude vloeistof (water, melk, bouillon, thee, room...), breng deze vloeistof op kookpunt en laat gedurende enkele minuten  sudderen. Daarna haalt u het geheel van het vuur zonder u ongerust te maken dat het nog vloeibaar is. Agar-agar lost namelijk op boven de 85°C, maar wordt pas stevig bij 40°. Laat geleren in een voldoende klein recipiënt zodat de vorm mooi bewaard blijft.

    De Japanners gebruiken agar-agar op de simpelste manier. Zij lossen een koffielepel op in hun soep, hun groene thee of om het even welke andere warme vloeistof. Zij doen dit elke dag, vijftien minuten voor de maaltijd, om een lichtjes verzadigd gevoel te krijgen vooraleer ze aan tafel gaan. Uiteraard bij voorkeur warm te drinken, vooraleer de agar-agar opstijft.

    Twee vlugklaarideetjes:

    Fris fruitdessert: 500ml fruitsap laten koken, 2g agar-agar toevoegen en zoeten met suiker, honing, aspartaam,... Na twee minuten van het vuur halen en laten afkoelen in de koelkast nadat u het in kleine vormpjes (glaasjes, kopjes...) hebt gegoten. Haal uit de vormpjes en versier met stukjes vers fruit.

    Framboos-vanillesnoepjes: los 1 gram agar-agar op in een 1/4de liter frambozen- en 1/4de liter frambozenthee. Laat twee minuten koken en voeg suiker toe naar smaak. Haal van het vuur en laat afkoelen in een moule met minivormpjes. Na twee of drie uur kunt u uitgebreid smullen.

    Voor info en ideetjes voor recepten: Agar-agar, het zuiverende en slankmakende wondermiddel uit Japan, geschreven door Clea,
    uitg. Deltas, € 9,95 (isbn: 978 90 447 2029 7).

    Michèle Rager
    bron; plusmagazine.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:agar-agar,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische goulash met frietjes

    Vegetarische goulash met frietjes
     
     voor 4 personen
    1 groene paprika,1 rode paprika,1 gele paprika,3 wortelen,
    2 ajuinen,bakboter,600 gram gerookte tofoe, in blokjes,
    1 blik gezeefde tomaten,paprikapoeder,tomatenketchup,tabasco.

                  

    Bereiding:

    - Was en ontpit de paprika's, schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes. Schil de ajuinen en snij ze in ringen.

    - Doe bakboter in een braadpan en bak de blokjes seitan tot ze krokant zijn.

    - Doe bakboter in een kookpot en fruit de ajuinen tot ze glazig worden. Voeg de paprika's en wortelen toe en laat even stoven.

    - Giet de gezeefde tomaten erbij en roer goed door mekaar. Laat stoven op een zacht vuurtje tot de groenten zacht zijn. Voeg eventueel een beetje water toe.

    - Voeg de blokjes seitan toe en laat nog 10 minuten stoven. Breng op smaak met paprikapoeder, tomatenketchup en tabasco. Serveer met verse frietjes en mayonaise.

    Tip:
    Lekker met rijst of pasta.

    bron; hln.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:goulash,frietjes,paprika,wortel,ui,boter,tofoe,tomaat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kropsla met muntmayonaise en ei



    Kropsla met muntmayonaise en ei

    voor 4 personen;

    • 2 eieren,1 bakje verse munt (15 g),3 el mayonaise,
    • 1 el citroensap,1 kropsla, 2 el knoflookcroutons (zakje a 120 g),

                           Kropsla met muntmayonaise en ei

    Bereiden

    Kook de eieren in een kleine pan in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat even afkoelen. Snijd de eieren in dunne plakken. Snijd de helft van de muntblaadjes zeer fijn. Maak in een vijzel of met de staafmixer een dressing van de fijngesneden munt, de mayonaise, het citroensap en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Haal de slabladeren los en was ze. Doe de blaadjes sla en de rest van de blaadjes munt in een schaal. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met de croutons. Serveer met de muntmayonaise.
     
    Tip; om de mayonaise minder vettig te maken kun je mengen met yoghurt.

    Energie 135 kcal- Eiwit 5 g- Vet 12 g- Koolhydraten 2 g (per eenpersoonsportie)

    bron; ah.nl


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:ei,munt,mayonaise,citroen,kropsla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makreelpakketje met sperziebonen



    Makreelpakketje met sperziebonen

     Voor 2 personen

    1 gerookte makreel,200 gram sperziebonen,1 rode ui (dunne partjes),
    2 tenen knoflook (plakjes),1 rode paprika (reepjes),
    1 eetlepel verse oregano of tijm (fijngehakt),versgemalen zwarte peper,
    1-2 eetlepels olijfolie,4 eetlepels medium dry sherry,
    2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm

                                           Makreelpakketje met sperziebonen

    Bereiding< 35 min. of meer

    Kook de gehalveerde sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, knoflook, paprika en oregano. Schep er wat zout en peper naar smaak door en sprenkel de olie erover. Verdeel dit mengsel over de stukken bakpapier. Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graten. Leg de stukken vis op de groenten, maal er wat peper boven en sprenkel de sherry erover. Vouw het bakpapier langs de groenten en vis omhoog en draai het als een pakketje dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat de groenten en vis in de oven in 20-25 minuten gaar en heet worden.

    Tip; Lekker met couscous of zilvervliesrijst.

    bron;.visrecepten.nl


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:makreel,sperziebonen,ui,look,paprika,kruiden,olijfolie,sherry.
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkoolschotel uit de oven

    Boerenkoolschotel uit de oven

     Voor 4 personen
    2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g),1 ui,
    4 eetlepels boter of margarine, gemengd gehakt (350 g),
    aardappelpuree ( 300 g), 600 ml melk,
    gemalen oude kaas (150 g).

                          Boerenkoolschotel uit de oven
    Bereiden;

    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In pan boerenkool ca. 5 minuten koken. Boerenkool afgieten en in vergiet laten uitlekken. Intussen ui pellen en snipperen. In koekenpan helft van boter verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Fijngehakt toevoegen en ca. 4 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappelpuree bereiden . Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, gehakt, puree en helft van kaas. Eindigen met aardappelpuree. Rest van kaas erover strooien. Schotel ca. 20 minuten in midden van oven bakken.

  • bron; ah.nl


  • Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:boerenkool,boter,aardappel,melk,kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk opnieuw grootste wijnproducent ter wereld

     
    Frankrijk opnieuw grootste wijnproducent ter wereld


    © afp

    Frankrijk staat voor 2010 opnieuw op de eerste plaats in de lijst met grootste wijnproducenten ter wereld, een positie die het land in 2009 kwijtgeraakt was aan Italië. Dat blijkt uit een studie van Vinexpo, een wijn- en sterkedrankensalon dat van 19 tot 23 juni plaatsvindt in Bordeaux.

    Hoewel Frankrijk, net als Italië, de VS, Zuid-Afrika en Duitsland, een kleine druivenoogst kende in 2010, herwon het land toch de eerste plaats voor Italië en Spanje.
     
    Verwacht wordt dat de productie tegen 2014 zal blijven dalen (met gemiddeld 5,54 procent), wat Frankrijk zijn koppositie volgens de verwachtingen niet zou kosten.
     
    Vreemd genoeg is de consumptie van roséwijnen tussen 2005 en 2009 met een vijfde gestegen.
     
    (belga/sam)bron; hln.be
     

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid

     
    Abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid


    abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid


    abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid
     

    Vrouwen die wekelijks naar de zonnebank trekken om er stralend bruin uit te zien, kunnen nu heel wat centjes besparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat groenten je de allermooiste bruine kleur ooit kunnen geven.

    Groenten met veel carotenoïden in zorgen ervoor dat je huidsteint een mooie goudgele ondertoon krijgt. Je uitstraling verbetert met andere woorden zienderogen wanneer je groenten met veel van deze antioxidanten eet. Vooral gele en rode paprika's, spinazie, abrikozen en meloenen zitten boordevol carotenoïden.
     
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Abrikozen,spinazie,paprika,meloen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen eten steeds meer streekproducten


    Belgen eten steeds meer streekproducten

      belgen eten steeds meer streekproducten

    Belgen zijn verzot op streekproducten omdat die beter smaken. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd door TNS Dimarso in opdracht
    van de Noord-Hollandse Gouda kaas met het Rode Zegel.

    We zijn verzot op kaas, maar liefst 99,8% eet graag een plakje gouden glorie. 27% eet zelfs dagelijks zo'n 44 gram kaas. Daarbij kiezen we voor streekproducten omdat deze een betere smaak (19,4%) hebben, een garantie van oorsprong bieden (18%), gemaakt zijn volgens een traditioneel recept (17,3%), en een garantie van kwaliteit bieden (14,7%).

    Streekproducten zitten bovendien in onze genen. Zowel Nederlanders als Belgen zijn er trots op en vinden onder meer dat zij hun land goed vertegenwoordigen. Wil je zeker zijn dat je een streekproduct in handen hebt? Echte streekproducten hebben een 'Beschermde Oorsprongsbenaming'.

    Bij de kazen kiezen we vooral voor halfharde varianten, zoals de Noord-Hollandse Gouda kaas met het Rode Zegel omdat die varianten volgens consumenten puur van smaak zijn en toch nog smeuïg. Bij het kopen van een blokje kaas letten we vooral op de smaak (83,2%), de prijs (43%), het vetgehalte (27,5%) en de herkomst (22,1%).

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire topadresjes in de Ardennen


    Culinaire topadresjes in de Ardennen

                                 
                                                                                  foto's lagourmandine.com

    Wie sfeervol wil logeren en tezelfdertijd van culinaire verwennerij wil genieten, hoeft niet ver te reizen. Veel knusse chambre d’hôtes in de Ardennen staan bekend om hun smakelijke, lokale bereidingen. Wij geven je alvast drie topadresjes mee.

    L’auberge du Notaire in Vielsalm is een opgeknapte notariële woning. Van zodra je binnenkomt, vervaagt het clichébeeld van een groezelige bed&breakfast in de Ardennen meteen. Hier slaap je in kraaknette, rustgevende kamers die ondanks hun moderne inrichting de authentieke bouwstijl van het pand respecteren.

    Deze chambre d’hôte wordt uitgebaat door Mart en Monique, een Nederlands koppel. De twee bereiden iedere avond een heerlijk driegangenmenu voor hun gasten en proberen met zoveel mogelijk lokale producten te koken. Vooral tijdens het wildseizoen lokt L’auberge du Notaire veel fijnproevers.

    Info: vanaf 129 euro per nacht, inclusief ontbijt. www.aubergedunotaire.com

    La Gourmandine in Nassogne wordt omringd door uitgestrekte wouden. De Vlaming Paul Fourrier, afgestudeerd aan de hotelschool van Brugge, besloot om het 19de-eeuwse gebouw te renoveren en er een culinaire bed&breakfast van te maken. Je overnacht er in eenvoudige maar comfortabele kamers en bevind je op amper acht kilometer van een natuurdomein dat het Waalse Bokrijk wordt genoemd.

    Info: vanaf 90 euro per nacht, inclusief ontbijt. www.lagourmandine.com

    Een verblijf in
    La Ferme des Belles Gourmandes in Furfooz, vlakbij Dinant, wordt nog interessanter als je het combineert met een indrukwekkende natuurwandeling. Zo kan je ondermeer de prehistorische grotten en ruïnes van middeleeuwse nederzettingen verkennen.

    Als je na een lange tocht honger begint te krijgen, kan je in het aanpalende huis aan tafel schuiven. Anders dan de meeste chambre d’hôtes heeft deze zaak een restaurant dat volledig autonoom werkt. In het eethuis Les Belles Gourmandes krijg je typische streekgerechten voorgeschoteld.

    Info: 65 euro per nacht, inclusief ontbijt. La Ferme des Belles Gourmandes

    vwh Bron: hln
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:La Ferme des Belles Gourmandes,La Gourmandine in Nassogne,L’auberge du Notaire in Vielsalm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de culinaire trends

     
    Dit zijn de culinaire trends van 2011


     

    Weg met de moleculaire keuken, leve de groenten van bij ons: wij zochten uit wat het komende jaar hip wordt in de keuken.

    - Dure visproducten met een snobgehalte zoals kaviaar en langoustines kunnen ons niet meer bekoren en ook de tonijnschaarste begint stilaan aan ons geweten te knagen. Daarom kiezen we voor meer alledaagse en minder dure vissen, zoals makreel, pladijs en haring.

    - Topkok Ferran Adrià verdwijnt twee jaar op de achtergrond en met hem ook de moleculaire keuken: koken met stikstof, espuma's van aardappels tot zwanworstjes en mondpoppers verliezen aanzienlijk aan populariteit.

    - Wel populair is dit jaar het vacuüm koken. Je ingrediënten worden luchtledig verpakt en garen op lage temperatuur, zodat de geuren beter bewaard worden en je maaltijd niet uitdroogt. De Chef Touch van Kitchen Aid is het eerste vacuümapparaat waarmee ook hobbykoks aan de slag kunnen. www.cheftouch.eu

    - Om onze voetafdruk laag te houden, kiezen we vooral voor 'local food', producten van bij ons, liefst biologisch en op kleine schaal geteeld.

    - Grootmoeders keuken is populairder dan ooit, inclusief vergeten vleesbereidingen zoals niertjes, wangen en buikwand. In de groentenafdeling vinden we voor het eerst sinds lang weer pastinaak, kweepeer, zuringwortel, rode biet en peterseliewortel.

    - Het groen komt uit de zee: zeekraal en lamsoor zijn de nieuwe waterkers en voor een schaaltje wakame als zijgerecht draait niemand zijn hand nog om.

    - Na de cupcakerage wordt er dit jaar weer hartig gebakken: haal die recepten voor worteltaart, courgettecakes en stevige home-made pizza's maar boven.

    - Ook de zoete cocktails hebben hun beste tijd gehad, want we drinken met z'n allen terug pure drankjes zoals vermouth met wat ijs en een schijfje citroen of pure whisky. Mad Men-style.

    - Yoghurt wordt een belangrijk ingrediënt, niet alleen als minder calorierijke vervanger van room in desserts, maar ook in sauzen en dips.

    Bron: weekend.be, hln weekend 
     tib
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:makreel,pladijs,haring,vacuüm koken,pastinaak, kweepeer, zuringwortel, rode biet,peterseliewortel,zeekraal,lamsoor,yoghurt,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Griekse salade


     Griekse salade
     Eenvoudig recept waarmee je een dagje zonder vlees aan de slag kan.

    voor 4 personen
    •2 komkommers,4 rijpe tomaten,4 rode ajuinen,400 gram feta,
    •200 gram zwarte olijven,gedroogde oregano,zwarte peper,olijfolie.

                  

    Bereiding:
    - Was en ontpit de komkommer en de tomaten en snij ze in blokjes. Schil de ajuinen en snij ze in ringen. Snij de feta in blokjes of plakjes.

    - Verdeel de komkommer- en tomatenblokjes, de ajuinringen en de olijven over 4 kommetjes en meng ze door mekaar. Schik de feta er bovenop. Bestrooi met oregano en peper. Bedruip met olijfolie.

    - Serveer er Turks brood of stokbrood bij.

    Extra tips:
    Zet de oregano, peper en olijfolie op tafel voor wie nog wil bijkruiden.
    Lekker met een glaasje Retsina, een witte Griekse wijn gemaakt van hars.

    bron; demorgen.be
    cvo opleidingscentrum merchtem
     

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:griekse,salade,komkommer,tomaat,ui,feta,kaas,olijven,oregano,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!