Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jakobsschelpen en gerookte zalm met saffraan



    Sint-jakobsschelpen en gerookte zalm met saffraan


    Gemakkelijk, lekker, een altijd feestelijk receptje.

    voor 4 personen
    6 sint-jakobsschelpen,4 dunne plakken gerookte zalm,1 tomaat,
    100 g ui,4 dl visfumet,50 g boter,2 capsules saffraan,
    1/2 bosje peterselie,1/4 bosje bieslook,peper en zout.

                                       image


    Bereidingswijze : (20 + 15 minuten)

    • 1. Wrik de sint-jakobsschelpen open met een oestermesje. Haal de vruchten voorzichtig uit de schelp, spoel zeer goed en dep droog. Snijd het koraal (het rode gedeelte) weg en vries in voor een andere bereiding. Verwijder van het witte gedeelte (de nootjes) zorgvuldig de vliesjes.
    • 2. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn. Rol de plakken gerookte zalm op tot roosjes.
    • 3. Laat de visfumet tot de helft inkoken, roer de saffraan erdoor en breng eventueel op smaak met peper en zout.
    • 4. Snijd de ui fijn en smelt de boter. Snijd de sint-jakobsnoten doormidden en bak heel kort (2 minuten) in de hete boter met de fijngesnipperde ui.
    • 5. Verdeel de saffraansaus over diepe warme borden. Schik daarin telkens drie halve sint-jakobsnoten, een zalmroosje en blokjes tomaat. Versier de zalm met sprietjes bieslook en de sint-jakobsnoten met een takje peterselie.

      Tip; Doe er wat extra room in en snippers gerookte zalm,
      heel even doorkoken dat geeft de saus een gerookt smaakje.


      bron; visinfo.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:jacobsschelpen,zalm,ui,visfumet,boter,saffraan,peterselie,bieslook,
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse waterzooi met zeekraal



    Zeeuwse waterzooi met zeekraal


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:mosselen,waterzooi,zeekraal,ansjovis,reuzegarnalen,look,olijfolie,visbouillon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire wandelingen in Sluis



    Culinaire wandelingen in Sluis



    De Nederlandse grensgemeente Sluis is geliefd bij de Vlamingen, om te shoppen, maar ook om te eten. Naast het befaamde restaurant Oud Sluis van Sergio Herman vind je er nog andere degelijke restaurants. Zestien restaurants werken mee aan de nieuwe culinaire stadswandeling in Sluis.

    Het gaat om een rondwandeling waarbij je ook de toren van het enige belfort in Nederland beklimt. Verder verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, o.a. over hoofdonderwijzer Van Dale, de grondlegger van het vermaarde woordenboek. De wandeling duurt vier uur, maar wordt onderbroken voor het voor-, hoofd- en nagerecht, telkens in een ander restaurant. Je kunt boeken vanaf minimaal 10 personen. Dat kost 135 euro per groep plus 36 euro per persoon inclusief rondleiding en driegangenmenu. Drankjes zijn niet inbegrepen.

    Meer info: tel. 0031/117 46 17 00 en sluis@vvvzvl.nl

    bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:wandelen,sluis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle melk en boter gezonder dan gedacht?

     
    Volle melk en boter gezonder dan gedacht?


    Boter, kaas en volle melk zijn misschien niet zo slecht voor onze gezondheid als gedacht. Onderzoek bewijst dat deze vetten onterecht een slechte reputatie hebben en er weinig wetenschappelijk bewijs bestaat dat deze vetten uit het menu moeten geschrapt worden.

    Gezondheidskenners schrijven zo min mogelijk verzadigde vetten uit zuivelproducten voor. Deze zouden de aders doen dichtslibben wat leidt tot hart- en vaatziekten en beroertes.

    Deze veronderstelling is verre van duidelijk bewezen, zo blijkt uit vele resultaten, voorgesteld op een Amerikaans congres over voedingsadvies. Volgens onderzoeker Dr. Bruce Ferman van de universiteit van Californië is de koppeling tussen een inname van slechte vetten en gezondheid een té eenvoudige benadering in het voedingsadvies. "De relatie tussen vetten en gezondheid is ingewikkeld en hangt van verschillende factoren af zoals de menselijke genetica, leeftijd en levensstijl".

    Alternatieven
    Ook onderzoek aan de Harvard University ondervond dat de gevolgen van verzadigd vet op de cardiovasculaire risico's ook afhangen van andere voedingsstoffen. Door verzadigde vetten te vervangen door mono-onverzadigde vetten scheen het effect op de hart- en vaatziekten even onduidelijk. Verzadigde vetten vervangen door koolhydraten bleek zelfs schadelijker, vooral wanneer meer geraffineerde koolhydraten als zetmeel of suikers werden gebruikt in plaats van vet.

    Volle melk
    Eerder werd ontdekt dat volle melk bijvoorbeeld, rijker is aan vitamine A en D. Deze vitamine A bevordert de groei en zorgt voor een gezonde huid. Uit onderzoek blijkt dat het ook heilzaam is voor een goede klierwerking en het tegen ontstekingen werkt. De vitamine D helpt om het lichaam kalk op te laten nemen en dit mineraal vast te leggen in beenderen en het gebit.

    (lvl)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:melk,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten en kruiden die de vertering bevorderen



    Planten en kruiden die de vertering bevorderen



    digest

    Bladeren, bloemen, wortels, granen... de natuur helpt om onze spijzen beter te verteren. Waarom zouden we er niet volop gebruik van maken! Kruidenthees, gelules, inhalaties,... alle beetjes helpen. Een klein repertorium om bij de hand te houden...

    Citroenmelisse:

    deze winterharde plant wordt aanbevolen bij maag- en darmaandoeningen en helpt ook bij moeilijke spijsvertering doordat ze de galproductie stimuleert. De gedroogde bloemen en blaadjes zijn ideaal voor in een aftreksel, maar ook vers kunnen ze worden gebruikt. Zelfs de onvolprezen Hildegarde van Bingen, een religieuze uit de XIIe eeuw die bijzonder veel wist over de eigenschappen van planten en stenen, had er veel lof voor.

    Gember:

    net zoals bij kurkuma is ook hier het rizoom (de wortelstok) het meest interessante deel van de plant. Het werkt op de gal en de lever, op de spijsvertering, en helpt bij flatulentie. In de winkels is het te vinden in poedervorm. Indien u ervoor kiest om haar vers te gebruiken, dan schraapt u eerst de huid af en gebruikt u enkel het witgele vlees. Dit raspt u in fijne reepjes. Het is zeer krachtig en geparfumeerd en past in/bij heel wat gerechten. Ook te drinken in een tisane.

    Kurkuma:

    deze winterharde plant uit Azië is bij ons terug te vinden als specerij (van de plant wordt enkel het rhizoom gebruikt), herkenbaar aan de felgele kleur. Werkzaam tegen spijsverteringsproblemen, is ze in te nemen in capsules, dragees of tisanes. Als specerij is ze carminatief (ze helpt om het gas te verwijderen) en stimuleert ze de vertering. Goed om te weten: peper helpt de absorptie, wat interessant is bij culinair gebruik, waar een minder hoge dosering nodig is dan wanneer het als voedingssupplement wordt gebruikt.

    Pepermunt:

    stimuleert onze spijsverteringsfuncties, werkt antispasmodisch en vermindert flatulentie... Haar weldaden waren al in de oudheid gekend want overblijfselen van deze plant vond men al terug in Egyptische graven. Verwerkt in een tisane (een kruidenaftreksel), is het zelfs een aangename manier om de avond af te sluiten! Ook terug te vinden onder de vorm van essentiële olie (om te inhaleren, één of twee druppels opgelost in water) en capsules.

    Rammenas:

    stimuleert de spijsvertering en werkt zuiverend en versterkend op de gal, wat zeer belangrijk is voor mensen met leverkwalen. Het is misschien niet echt elegant als aperitief, maar gehakt en gemengd met verse platte kaas met wat tuinkruiden op kleine toastjes, is het zowaar een delicatesse. Een andere optie is de rammenas door de centrifuge te halen en de jus net voor de maaltijd in te nemen. Een drietal soeplepels volstaan.

    Venkel:

    hier is het niet alleen de knol die heilzaam is! Ook de bladeren, de granen, de bloemen zijn werkzaam tegen maag-darmproblemen, flatulentie, aerofagie... Voor een tisane die de spijsvertering bevordert, gebruik je het best de bloemen of de graantjes van de plant (vooraf fijnstampen in een vijzel). Bestaat ook in capsules en essentiële olie. In sla vergezelt ze graag gerookte vissoorten.


    Gwenaëlle Ansieau
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:venkel,Rammenas,Pepermunt,Kurkuma,Gember,Citroenmelisse,
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccolisoep met kruidenkaas en ham


    broccolisoep met kruidenkaas en ham

     Broccoli is veelzijdig en zeer gezond. Combineer ze met kruidenkaas en blokjes ham en je krijgt een stevige en smakelijke soep voor bij de boterham, de lunch of zomaar tussendoor.

     voor 4 personen
    2 broccoli's, 1 prei, 2 uien, 1 teentje look, 3 l groentebouillon,
    100 g verse kruidenkaas met look en tuinkruiden,
    200 g gekookte ham (dikke snee of in blokjes), een paar blaadjes laurier,
    een paar takjes verse tijm, een klontje boter of wat olijfolie.


     
                                                                                                              Foto's van Dagelijkse kost

    bereiding

    • Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een deel van het groen van de prei.
    • Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
    • Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde achterblijft.
    • Verzamel de groenten in een vergiet en laat ze uitlekken.
    • Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
    • Pel de uien en de look. Snij de groenten grof.
    • Stoof de uien en de look in de olijfolie. Roer regelmatig en laat de uien niet bruin worden.
    • Hou enkele kleine broccoliroosjes opzij. De rest van de broccoli en de stukken prei mogen de pot in. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
    • Maak een bouquet garni en voeg het toe aan de groenten.
    • Schenk de groentebouillon bij de groenten.
    • Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
    • Verwijder het bouquet garni en mix de soep grondig. Voor een fijner resultaat kan je de soep ook zeven.
    • Schep de kruidenkaas in de soep en mix alles nog even.
    • Strooi (kort voor het serveren) de overgebleven roosjes broccoli in de soep. Laat ze heel even garen.
    • Snij de gekookte ham in kleine kubusjes.

    afwerking:

    • Strooi in elke soepkom of –bord een portie hamblokjes. Schep er ook telkens een beetje verse kruidenkaas bij.
    • Schenk er de warme broccolisoep over.

      bron; een.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:broccolisoep,kruidenkaas,ham,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vissla voor op de boterham

     
    vissla voor op de boterham

     voor 4 personen

    de koolvis:

    • 250 g koolvis (staartstukken, eventueel ontveld), 2 eieren,
      2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 4 takjes dragon,
      takje peterselie (enkele),2 takjes dille, handvol verse kervel,
      limoensap, peper, zout, scheutje olijfolie,
      brood of stokbrood naar keuze.

    bereiding

    de koolvis:

    • De vis wordt gepocheerd (gegaard in weinig vocht, zonder te koken). Giet een bodem water in een kookpot of stoofpannetje. Kruid het water met een snuif zout en peper van de molen. Schenk er ook wat olijfolie in. Verwarm op een matig vuur. Het gekruide water hoeft niet te koken.
       
    • Ontvel de vis (indien nodig).
       
    • Leg de vis in het hete water en pocheer hem op een zacht vuur, gedurende ongeveer 15 minuten. Prik even in de vis om te controleren of hij gaar is.
       
    • Schep de gare koolvis uit het kookvocht. Prak de vis met een vork en laat hem verder afkoelen.
       

    de eieren en kruiden:

    • Breng water aan de kook in een tweede pannetje. Kook daarin de eitjes hard, gedurende ongeveer 8 minuten (de dooier mag nog een tikkeltje vochtig blijven).
       
    • Zodra de eieren gaar zijn, spoel je ze even onder koud stromend water. Zet de eieren opzij om af te koelen.
       
    • Neem er de verse kruiden bij. Je kan kruiden naar keuze gebruiken, maar Jeroen doet het met verse dragon, kervel, peterselie en dille. Snipper al het groen extra fijn.
       

    afwerking:

    • Prak de hardgekookte eieren onder de vis. Let er wel op dat de vis en de eieren voldoende afgekoeld zijn.
       
    • Voeg vervolgens de verse kruiden toe en meng alles.
       
    • Voeg ook de yoghurt en de mayonaise toe en meng alles tot een smeuïge sla. Proef en kruid naar smaak met wat zout, peper van de molen en een scheutje limoensap.
       
    • Smeer de verse vissla op een boterham naar keuze. Restjes vissla kan je nog een paar dagen koel bewaren.

      Tip;
      Om geen hopeloos vet slaatje te maken, kan je ook yoghurt gebruiken.

      bron; een.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:koolvis,ei,mayonase,yoghurt,brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke recepten uit de Provençaalse keuken



    Heerlijke recepten uit de Provençaalse keuken

    La Provence, een familiezaak zoals je er nog zelden tegen het lijf loopt, opende in augustus 2008 de deuren aan het Sint-Annaplein in Gent. De locatie is een voltreffer: het imposante gebouw ademt met zijn oude krakende vloer, authentieke schouwen en gracieuze moulures grandeur en geschiedenis uit. Maar het eten hoeft niet onder te doen voor het interieur.

    Olivier De Wit studeerde in 2003 af aan de Gentse Hotelschool Tweebruggen en deed ervaring op bij binnen- en buitenlandse chefs waar hij zich specialiseerde in de Frans-Belgische keuken. In La Provence serveert Olivier De Wit verfijnde maar eerlijke gerechten.

                  

    ,,Mijn voorliefde voor de Franse keuken vloeide voort uit de vele familiereizen naar de Provence. De Provençaalse keuken is een zeer aparte keuken die je toelaat om verschillende ingrediënten te combineren. Voor mij was het de ultieme uitdaging om de Provençaalse keuken te verenigen met de Belgische kooktradities."

    Carpaccio van Sint Jacobsnoten met fris slaatje van noten

     voor één persoon

    - Sint-Jacobsnoten vier stuks,ruccola en frisé,
    - Provençaalse olie met basilicum en look,
    - pijnboompitten,amandelen,peper en zout.

    Werkwijze

    Snij de Sint-Jacobsnoten flinterdun en schik ze mooi in het midden van het bord. Kruid de carpaccio met peper en zout en besprenkel met olie. Meng de frisésla en de ruccola met een beetje olijfolie, kruid met peper en zout en voeg de noten toe. Presenteer de salademix in het midden van het bord en werk af met een takje groen.

    Tournedos “Rossini” met seizoensgroenten

    voor één persoon

    - één stuk filet pur (rond gesneden) +/- 200 gr,10 g truffelpasta,
    - 50 g foie gras,1 dl porto,30 g suiker,4 cl frambozenazijn,
    - 1 dl bruine fond,100 g boter,een handje broccoli,
    - enkele jonge wortels,een handje peultjes,bloem,peper en zout.

    Werkwijze

    Stoom de groentjes tot ze beetgaar zijn. Laat ze schrikken onder koud water om de frisse kleur te bewaren.

    Zet een steelpan op een laag vuurtje en voeg boter en suiker toe. Laat dit mengsel zachtjes carameliseren. Blus het met een weinig frambozenazijn en voeg daarna de porto toe. Zodra het geheel is ingekookt, voeg je de bruine fond toe en laat je het mengsel opnieuw inkoken. Breng op smaak met peper en zout en bind met koude boter.

    Kruid het stukje foie gras met peper en zout en wentel het in bloem. Bak het kort in de pan en leg het drie minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Kruid de filet pur met peper en zout en bak hem kort aan in de pan. Leg de filet pur in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal het vlees op tijd uit de oven naargelang de gewenste bakwijze.

    Terwijl de filet pur in de oven zit, stoof je de groentjes in een weinig boter. Serveer het geheel op een warm bord. Schik de groentjes bovenaan en de filet pur eronder. Napeer met saus en leg het stukje foie gras op de filet. Werk af met een takje groen.

    Crème brûlée van lavendel

    Ingrediënten

    - melk 2 dl,room 2dl,lavendelbloesem 1 stuk,
    - 1 vanillestok 1 stuk,3 eidooiers,95 g suiker,bruine cassonade.

    Werkwijze

    Breng de melk en de room met de vanillestok en de lavendelbloesem aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker tot een homogene massa. Haal de lavendelbloesem en de vanillestok uit de melk en voeg ze al roerend toe aan de homogene massa.

    Laat het mengsel afkoelen en verdeel het in verschillende potjes. Zet het veertig minuten in een voorverwarmde oven op 100 graden. Laat alles afkoelen en bestrooi met bruine suiker. Brand het bovenste laagje af voor een krokant korstje.

    La Provence
    Nieuwebosstraat 1
    B-9000 Gent
    T: +32(0)9 223 37 74
     
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:jacobsnoten,rucola,pijnboompitten,amandelen,Crème brûlée,lavendel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nordic dieet: slank en fit de winter door

     
    Het Nordic dieet: slank en fit de winter door


     

    Inwoners van Scandinavische landen hebben eetgewoontes om ‘U’ tegen te zeggen. Volgens voedingsdeskundige Amandine De Paepe zou die gezonde levensstijl wel eens de plaats van de mediterrane diëten kunnen innemen.

    Noord-Europeanen eten dagelijks maaltijden, rijk aan beschermende voedingsmiddelen. Zo zijn magere eiwitten ideaal voor je gewicht, bevorderen vezels de spijsvertering en stoelgang, beschermen anti-oxidanten (spruitjes en kolen) tegen veroudering en beperken onverzadigde vetzuren het ontwikkelen van hart-en vaatziekten.

    Het klimaat is bijzonder gunstig voor groenten die onder de grond groeien, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wortelen, aardappelen, rode bieten en verschillende bloemsoorten bevatten vitaminen, mineralen en vezels die noodzakelijk zijn om een winter te doorstaan.

    Hieronder vind je twee typsiche producten:
    Brood:
    Niet zomaar een wit stokbrood maar ‘Vollkornbrot’ is een donkerbruine, bijna zwarte broodsoort, gemaakt op basis van tarwe en rogge. Het vezelgehalte bedraagt tot 8,5 à 12%, wat 4 keer hoger is dan het gehalte in wit brood.

    Vis:
    In Scandinavische landen worden zowel vetrijke (zalm, haring) als magere vissoorten (kabeljauw, tonijn) gegeten. Vetrijke vissoorten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid omega-3-vetzuren. Deze zijn belangrijk om je gewicht onder controle te houden maar beschermen eveneens je hart en voorkomen depressies. Deze vetten bevorderen ook de communicatie tussen de neuronen in de hersenen. Magere vissoorten geven een verzadigd gevoel zonder dat je meer begint te wegen.


    Amandine De Paepe
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Nordic dieet,vis,brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietaardappel dubbel zo duur in vier maanden tijd


    Frietaardappel dubbel zo duur in vier maanden tijd

     
    rr

    De frietaardappel is dubbel zo duur geworden in vier maanden tijd. Dat berichten de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

    Volgens de kranten gaat het om de prijs die wordt vastgesteld voor Belgapom, de federatie van de aardappelhandel. Die komt tot stand na overleg van vertegenwoordigers uit de verwerkende nijverheid en mensen uit de handel. Maar voor de aardappelen in de winkel liggen, komen er nog kosten van transport en verwerking bij, en de winstmarge van de verkopers.

    De hoge prijzen zouden ook in de buurlanden voorkomen en het gevolg zijn van de sterke mondiale vraag, en tegenvallende oogsten. Navraag van Gazet van Antwerpen leert dat enkele frituren de prijzen ook al doorrekenden aan klanten - zij het in relatief beperkte mate.

    Bron: belga . ivb. nieuwsblad.be 


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Frietaardappel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van Provençaalse daube


    Stoofpotje van Provençaalse daube


    Voor 8 personen:
    2 kg rundstoofvlees,150 g fijngesneden gerookt spek, in reepjes,
    2 grofgehakte uien,5 tenen knoflook,
    fijngesneden stukjes sinaasappelschil van 1 sinaasappel,
    4 grote wortelen, in grove stukken,4 uien, in grote stukken,
    8 pruimtomaten, in vieren gesneden,500 g champignons, in schijfjes,
    1 handvol zwarte, ontpitte olijven.

    Marinade:
    2 uien, in vieren gesneden4 wortelenbouquet garni
    1 fles rode wijn (Côte du Rhone)1 glas rodewijnazijn

                                     

    Bereidingswijze

    Snij het vlees in stukken, marineer minstens 6 uur. Giet de marinade af en bewaar. Dep het vlees droog en kook het vocht van de marinade tot de helft in. Bak het spek. Haal uit de pan en bak de ui goudbruin in het spekvet.

    Haal de ui uit de pan. Laat het vet heet worden en voeg eventueel wat olijfolie toe. Bak het vlees aan. Roer de aanbaksels los met een scheut marinade en breng alles over in een stoofpot. Voeg versneden knoflook, de groenten, sinaasappelschil, kruiden en groenten van de marinade en de ingekookte marinade toe, met wat water. Laat afgedekt 4 uur zacht pruttelen.

    Voeg aan het einde de zwarte olijven toe. Serveer de 'daube' met gnocchi, pasta of gekookte aardappelen met peterselie.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:Provencaalse,rundstoofvlees,spek,sinaasappel,wortel,ui,tomaat,champignons,olijven,wijn,
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkere schoonmaak



    De lekkere schoonmaak

    Onderstaande suggesties voor 3 gezonde maaltijden
    Onder catogerie vetten/caloriearm.
     



    Gezond eten kan leuk en lekker zijn, geeft extra energie en is beter dan een eenmalige, jaarlijkse reinigingskuur. Het vergt alleen wat organisatie. Enkele menusuggesties.

    Duurzaam anders gaan eten om zoveel mogelijk de giftige stoffen in je lichaam te elimineren en de lever te ontlasten, komt neer op een totaalvisie op lange termijn en is iets helemaal anders dan het zoveelste dieet tussendoor. Het heeft te maken met investeren in jezelf en je lichaam koesteren. Dat kan inhouden dat je 's morgens meer tijd besteedt aan een voedzaam ontbijt, dat je dagelijks tien minuten uittrekt om te gaan shoppen voor een groenterijk tussendoortje en dat je 's avonds de tijd neemt voor een wandeling van een half uur.

    Belangrijk hierbij is vooral de voorbereiding en organisatie. Begin met elke week een lijstje te maken van wat je gaat koken en haal liefst biologische producten in huis. Koop elke dag wat je nodig hebt, zodat je altijd met verse ingrediënten werkt.

    Wat op het menu niet mag ontbreken zijn veel donkergroene bladgroente, avocado (in beperkte mate), eieren (maar niet meer dan vier keer per week), groentesap, tofoe, buffelmozzarella en ricotta, peulen en linzen, vette vis, kip, bruine rijst, plat water en groene thee. Te mijden of in beperkte mate te gebruiken zijn onder meer rood vlees, alcohol, suiker, conserven, tarwe en groentesoorten uit de nachtschadefamilie, zoals tomaten, aubergines, paprika en aardappelen.

    Nog een paar tips: begin 's ochtends met een glas warm water met een scheutje citroensap om de nieren te spoelen, eet langzaam, kauw alles goed en drink een tot twee liter water per dag. Olijfolie wordt beschouwd als een sterk reinigend product, net als alle koudgeperste oliën, zoals zonnebloem-, lijnzaad- en sesamolie. Vermijd overschotjes, vooral van groente.

    Combinaties

    Hieronder enkele suggesties voor ontbijt en lunch. In combinatie met de bijgaande, lekkere maaltijdideeën moeten ze ontgiften, slanker maken en zorgen voor nieuwe energie.

    Ontbijtsuggesties
    - Een kop Griekse yoghurt met biologische honing en een banaan.
    - Tarwe- en glutenvrije muesli met sojamelk.
    - Gekookt ei op roggebroodtoast.

    Tussendoortip voor 's ochtends
    Rauwe bloemkool en wortels met hummusdip.

    Lunchsuggesties
    - Buffelmozzarella met een streepje extra vierge olijfolie en gerookte zalm.
    - Bruine rijst, ricotta en avocadosalade.
    - Koude kip met zelfgemaakte dragonmayonasie en knapperige ijsbergsla.

    Tussendoortip voor 's na middags
    Een handvol hartige zaden.

    bron;knackweekend.rnews.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:De lekkere schoonmaak,ontgiften, slanker,energie,maaltijdideeën,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortel- en bietensalade



    Wortel- en bietensalade

    Voor 2 personen:
    200 g geschilde wortels,1 forse gepelde rode biet,70 g verse spinazie.

    Voor de dressing:
    2 tl komijnzaad,2 tl venkelzaad,
    1/2 kop koudgeperste extra vierge olijfolie,1/2 kop citroensap.

                            

    Bereidingswijze

    Bak de komijn- en venkelzaadjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren. Vermeng met de olijfolie en het citroensap en zet opzij.

    Rasp de wortelen en doe ze in een kom. Rasp de rode biet en doe in een andere kom.

    Leg de spinazieblaadjes op een bord, schep er wat geraspte wortel en biet bovenop en besprenkel met de dressing.

    Je kunt de ingrediënten ook eerst mengen in een schaal alvorens ze op te dienen.
     
    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags: Zaden, Olie, Fruitsap, Komijn, Wortel, Spinazie ,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde zalm met quinoa en dressing van rode ui


    Gestoomde zalm met quinoa en dressing van rode ui

     Voor 2 personen:
    1 kop quinoa,2 filets van Noorse zalm (150 g elk),
    40 g fijngesneden babyvenkel.

    Voor de dressing:
    1/3 kop extra vierge olijfolie,1/3 kop citroensap,
    1 kleine rode ui, gesnipperd,1/2 tl honing.

    Voor de versiering:
    raketsla of waterkers.



    Bereidingswijze

    Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.

    Spoel de quinoa goed af en doe in een middelgrote steelpan met twee kopjes koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag, dek af en laat 10 minuten zacht doorkoken of tot het water verdampt is en de quinoa zacht en glazig is.

    Kruid de zalm en leg in een stoommandje op een pan met zacht kokend water. Stoom een zestal minuten of tot de zalm gaar is.

    Verdeel de quinoa over de borden, schep er de venkel en de sla op, eindig met de zalm. Werk af met de dressing en dien op.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:zalm,quinoa,dressing,ui,venkel,olijfolie,sla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met zwarte peper, dahl en sambal van appel en kokosnoot

     
    Kip met zwarte peper, dahl en sambal van appel en kokosnoot

    Voor 4 personen:
    Voor de dahl:
    2 el zonnebloemolie
    1 grofgesneden ui
    2 geplette knoflookteentjes
    1/2 el zwarte mosterdzaadjes
    200 g mung dahl (splitlinzen)
    300 g butternutpompoen, in dobbelsteentjes
    1/2 tl per persoon gemalen kurkuma, komijn en koriander

    Voor de kokossambal:
    1 granny smithappel
    1/3 kop muntblaadjes
    1/2 kop geroosterde kokoskrullen
    2 el zonnebloemolie
    1/2 kop citroensap

    Voor de kip:
    4 borstfilets van bio- of scharrelkip
    2 tl gemalen zwarte peper
    1/2 kop zonnebloemolie

    Voor de versiering:
    gekookte bruine basmatirijst

                                   

    Bereidingswijze

    Dahl: fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de mosterdzaadjes toe en braad tot ze knapperig zijn. Voeg de linzen, pompoenblokjes, kurkuma, komijn, koriander en 700 ml water toe. Breng aan de kook. Roer geregeld om en laat ongeveer 25 minuten zacht doorkoken, tot de dahl wat papperig wordt. Is het water verdampt voordat de linzen gaar zijn, giet er dan 150 ml kokend water bij. Breng op smaak, meng goed door elkaar en dien warm op.

    Snij voor de sambal de appel fijn, snipper de muntblaadjes grof, voeg de overige ingrediënten toe en mix.

    Snij de kipfilets doormidden en drenk in een mengeling van zwarte peper, zout en olie. Zet een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de kip erin zodra de pan heet is. Braad ongeveer 2 minuten aan de ene zijde en 1 minuut aan de andere.

    Dien de gekruide kip op met basmatirijst en een lepel dahl erover. Serveer er apart de sambal bij.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:kip,zwarte pepor,sambal,appel,kokosnoot,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parmentier van zalm met wortel en prei



    Parmentier van zalm met wortel en prei

    Voor 4 personen:
    600 g verse zalm,2 sneden gerookte zalm,1 el citroensap,
    2 el olijfolie,4 wortels,2 preien,zout en citroenpeper.

    Voor de aardappelpuree:
    6 aardappels,1 dl room,1 dl melk,20 g boter,
    zout, peper en nootmuskaat,paneermeel (facultatief).

                                   

    Bereidingswijze

    Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in gezouten water net gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels dampen. Stamp, plet of vermaal de aardappels tot puree en vermeng met boter, room, melk, peper, zout en een snuif nootmuskaat.

    Schil de wortels en maak de prei schoon. Snij beide groenten in staafjes en stoof ze kort in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Verdeel de rauwe en gerookte zalm in stukjes over de groenten. Besprenkel de vis met citroensap en kruid met citroenpeper en zout.

    Dek af met een laag aardappelpuree, bestrooi met een weinig paneermeel en zet de schaal 40 minuten in een oven van 180°C.
     
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:Boter, Nootmuskaat, Peper, Fruitsap, Olie, Prei, Room, Zalm, Wortel, Melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkooltaart

                                
    Recept - Bloemkooltaart

    Voor 4 personen:
     
    1 bloemkool, in roosjes, kant-en-klaar bladerdeeg, 2 grote uien,
    4 el olijfolie, 3 el balsamico, grofgemalen peper,
    1 kl versgemalen nootmuskaat, 1 el tijm, 3 eieren, 2,5 dl sojaroom,
    200 g gemalen kaas (mengeling van 3 kazen), 10-tal ansjovisfilets
    op olijfolie, uitgelekt.
     

                                    
                                    

    Bereidingswijze;

    Verwarm de oven voor op 190°. Kook de bloemkool beetgaar in water. Giet af.

    Snij de uien in fijne ringen en stoof op laag vuur gaar in olijfolie. Kruid met versgemalen peper, nootmuskaat en tijm. Voeg balsamico toe en laat nog even stoven.

    Smeer een diepe taartvorm in met boter, leg er het bladerdeeg in. Duw het deeg omhoog tegen de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met gemalen kaas, dan bloemkool en wat extra gemalen peper. Leg daarbovenop de ansjovis en het uimengsel. Klop de room met de eieren en een weinig gemalen kaas en giet over de taart.

    Zet ongeveer twintig minuten in de oven. Dien lauw op.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:bladerdeeg,bloemkool,sojaroom,ui,gemalen kaas,ansjovis,eieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodbaars met dille


    Roodbaars met dille

     Voor 4 personen:
    4 roodbaarsfilets (samen 300 à 400 g),1 bosje dille,
    250 g room,50 g melk,1 teentje knoflook,
    olijfolie,peper en zout.

                               

    Bereidingswijze:

    Blancheer de dille - houd wat apart voor de afwerking - in gezouten kokend water gedurende 2 minuten. Laat uitlekken en koel af in ijskoud water.

    Pel de knoflook. Leg de knoflook in koud water en breng aan de kook. Giet af, schenk opnieuw koud water in de pan en breng opnieuw aan de kook, doe dit drie keer.

    Breng de room en de melk aan de kook en doe er de look en dille bij. Mix en breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm.

    Wrijf de filets in met wat olijfolie en grill ze in een hete pan of op de plancha.

    Verdeel de saus over de borden en leg er de roodbaarsfilets op.

    Werk af met plukjes dille.

    Tip;Lekker met rijst of paste. 

    bron;nina.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Roodbaars,dille,room,melk,look,olijfolie,
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persillade van boleten en aardappels

     Persillade van boleten en aardappels

    voor 2 personen:
    • 2 middelgrote vastkokende aardappelen geschild
    • 4-6 middelgrote tot grote boleten, schoongemaakt
    • handvol platte peterselieblaadjes
    • 2 knoflooktenen, gepeld en licht geplet
    • 3-4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper

    Bereiding:

    1. Snijd de aardappelen in fijne reepjes (eventueel met een keukenmachine), was ze onder de koude kraan tot het water helder is. Laat de reepjes uitlekken en droog ze met een theedoek.
    2. Snijd de boleten in schijfjes. Hak de peterseliesamen metde knoflook fijn. Let op: dit geeft een heel ander resultaat dan wanneer u peterselie en knoflook afzonderlijk fijnhakt.
    3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de boleten kort met een beetje zout en peper tot ze gaan verkleuren. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Doe nog een eetlepel olie in d epan en bak de aardappelen met een beetje peper en zout.
    4. Doe de boleten weer in de pan en meng de peterselie en knoflook erdoor.
    5. Zet het vuur even flink hoog en roer alles goed door elkaar.

      bron;plusmagazine.rnews.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:Persillade,boleten,aardappels,look,peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme pasteitjes met garnalen


    Warme pasteitjes met garnalen

    Nodig:

    1 doos minipasteitjes, 150 gr grof gesneden Brugge Oud, 50 cc slagroom, 75 gr garnalen, peper en citroensap

                                                afbeelding recept

    Bereiding:

    Doe in ieder pasteitje wat Brugge Oudkaas, enkele garnalen, enkele druppeltjes citroensap en een dessertlepeltje room. Plaats de pasteitjes 15 minuten in een voorverwarmde oven.

    Tip:

    De koekjes zijn op hun best lauwwarm en ovenvers. Deze pasteitjes begeleiden een subtiel glaasje sprankelende Champagne alsook een stevig, pittig streekbier.

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:pasteitjes,garnalen,kaas,slagroom,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!