Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartiflette met Mechelse koekoek

     

    Tartiflette met Mechelse koekoek

    voor 4 personen

    1 Mechelse koekoek, 2 lookteentjes, ongepeld, 500 g aardappelen,
    120 g abdijkaas, 100 ml room, 4 sneden rauwe ham, 
    2 speculaaskoekjes, verkruimeld, 1 ui, fijngesnipperd, olijfolie,
    2 rode bietjes, geraspt, 1 appel, geraspt of in blokjes gesneden,
    1 eetlepel xeresazijn, 1/4 eetlepel hazelnootolie, 200 ml gevogeltefond,
    tijm, laurier, 6 jeneverbessen, nootmuskaat, peper en zout.

                                 

    Bereidingswijze

    Schil de aardappelen en kook ze voor 4/5 gaar. Snijd ze in schijfjes.
    Stoof de ui samen met de lookteentjes. Verwijder daarna de lookteentjes.
    Neem een ruime ovenschotel en schik hierin eerst een laag aardappel, ui, rauwe ham, terug een laag aardappel en eindig met een laag kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet met room en gaar gedurende 15  à 20 minuten in een oven van 180° C.

    Kruid de Mechelse koekoek royaal met tijm, peper en zout. Kruid ook de binnenkant en voeg de laurierblaadjes en de geplette jeneverbessen toe. Overgiet met wat olijfolie en gaar in een oven van 180°C gedurende 1 uur.
    Meng de rode biet met de appel en maak deze salade aan met xeresazijn en hazelnootolie. Kruid met peper en zout.
    Haal de Mechelse koekoek uit de oven en verwijder het overtollige vet uit de pan. Deglaceer de pan met de gevogeltejus of fond en laat even inkoken.

    Versnijd de Mechelse koekoek, schik op de borden en nappeer met saus. Verdeel de tartiflette.
    Garneer de borden met een streep verkruimeld speculaas.

    bron; mijnflandria.be.


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:Mechelse koekoek, look,aardapel,kaas,room,ham,speculaas,ui,olie,bietjes,appel,azijn,bouillon,tijm,laulier,jeneverbessen,nootmuskaat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finettes in mosterdsaus met prei en aardappelen


    Finettes in mosterdsaus met prei en aardappelen

    Voor 4 personen

    600 g Finettes,  1 prei, fijngesneden, 20 champignons, boter,
    8 gekookte aardappelen in stukjes gesneden,2 eetlepels grove mosterd,
    1 dl melk,2 dl zure room, peper en zeezout,

                                  
    Bereidingswijze

    Bak de prei en champignons gedurende enkele minuten in boter. 
    Bak de Finettes 2 à 3 minuten in boter. 
    Voeg dan de prei, champignons, aardappelen, mosterd, melk en zure room toe. Laat alles een paar min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

    bron; mijnflandria.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:Finettes,prei,champignons, boter,aardappelen,mosterd,melk,zure room,peper,zeezout,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas Pudding oftewel Plumpudding

    Christmas Pudding oftewel Plumpudding
     
    De verzoeken stromen weer binnen. Voor hen die staan te popelen,
    de Christmas Pudding, oftewel Plumpudding.
    Na het zwaarste Kerstmaal, en wanneer je echt denkt dat je geen hap
    meer kan, geeft het bitter je een geweldige kick.
    Ik geef het recept nu vast, want het moet echt even rijpen
    om extra lekker te zijn.

                                        

    Nodig:
    200 ml krenten, 200 ml rozijnen, 120 gr gesuikerde kersen, fijn gehakt, 120 gr gedroogde ananas, fijngehakt, 1 glas whisky, 350 ml bloem, 1 eetl bakpoeder, 2 theel sinaasappelrasp, 2 theel kaneel, 1 theel gemberpoeder, ½ theel kruidnagelpoeder, 50 gr bruine suiker, 40 gr boter, 4 eiwitten, 120 ml fijngehakte pecannoten, 1 glas whisky extra

    Doe het gedroogde en het gesuikerde fruit in een kom, giet er de whisky bij en laat koel drie dagen staan. Meng nu de bloem, het bakpoeder, de geraspte sinaasappelschil, gemberpoeder, kruidnagelpoeder en het kaneelpoeder door elkaar. Met de mixer, boter en suiker, tot het wit is en dan het eiwit erbij, laat maar gaan een poosje. Dan roer je met een houten lepel de helft van het bloemmengsel er in en de helft van de vruchten.

    En even later, na heel goed roeren doe je hetzelfde met de rest. De pecannoten mogen erbij en nog een beetje whisky. Nog een keer goed roeren. Stort het geheel in een komvormige vorm. Vouw daar een stuk bakpapier over en bind dat goed vast. Nu zet je de vorm in een pan met net zoveel water dat het tot de helft van de vorm komt. Stoom je pudding 2 tot 3 uur. Af en toe water nagieten. Na het stomen, af laten koelen en heel af en toe een paar druppels whisky er over druppelen. En voor het eten, weer een uur stomen. Heerlijk met whisky-botersaus.

    Felix Wilbrink
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:krenten,rozijnen,kersen,ananas,gehakt,whisky,bloem,bakpoeder,sinaasappelrasp,kaneel,gemberpoeder,kruidnagelpoeder,suiker,boter,ei,noten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professionele keukentips voor een heerlijk ontbijt


    Professionele keukentips voor een heerlijk ontbijt

    De Cafetaria opende een jaar geleden zijn deuren. Voor het concept inspireerde zaakvoeder Bert Janssen zich op Barcelona: een gezellige plek waar goede koffie gepaard gaat met een verse snack.

    Wij vroegen Bert Janssen om enkele tips die van elk
    ontbijt een succesverhaal maken.

                                     

    Het Deluxeontbijt

    Zorg voor voldoende keuze. Voorzie croissants, pistolets en kramiekbrood met een ruim assortiment van zoet en hartig beleg. Bereid zachtgekookte eitjes en vergezel ze van soldaatjes. Voor de soldaatjes rooster je enkele sneetjes brood. Die snij je vervolgens in smalle, krokante stukjes. Zet versgeperst sinaasappelsap en sprankelende cava op tafel. Schotel je gasten een sterke tas koffie voor.

    Het katerontbijt



    Een verse hamburger met 100% rundsvlees verricht wonderen voor elke kater.

    Ingrediënten

    Een wit broodje, IJsbergsla,Drie schijfjes tomaat,
    Twee schijfjes komkommer,Een schijfje cheddar,
    Mayonaise en/of ketchup en/of mosterd,
    Eén hamburger (100% rundsvlees),Twee sneetjes spek,
    Een handje koolsalade: meng fijngesneden wortel,
    fijngesneden kool, mayonaise, peper en zout.

    Bereidingswijze

    Bak de hamburger en het spek. Smeer het broodje langs beide binnenkanten in met mayonaise, ketchup en/of mosterd. Beleg het broodje met de groenten. Leg de hamburger en het spek erop. Voeg de cheddar toe. Werk af met de koolsalade.

    De instantvitamineboost

    Als je weinig tijd hebt, is een verse smoothie de geknipte oplossing voor een gezond begin van de dag. Giet 75ml melk, 75ml yoghurt, twee lepels havermout, een halve banaan, honing en 2cl suikersiroop in de blender.

    Als je graag af en toe varieert, kan je de yoghurt vervangen door platte kaas, ricotta of mascarpone. Werk altijd af met een theelepel honing.  Blend het mengsel tot je een stevige smoothie hebt.

    Tip

    Ten slotte geeft Bert Janssen nog een tip om van elk ontbijt een voltreffer te maken. ,,Kies voor koffie van goede kwaliteit. Mijn voorkeur gaat uit naar Caffenation (http://www.caffenation.be)." Bert houdt van een simpele, krachtige espresso. Maar hij lust ook graag latte met een smaakje. ,,Kies voor een bijzondere toets bij je latte. Probeer zeker eens soyamelk, honing of kaneel. Een ander succescombinatie is latte met een vleugje vanille en enkele meringuekruimels.''

    De Cafetaria
    Montignystraat 21
    2018 Antwerpen
    Tel.: 00 32 (0)3 294 45 70
    info@decafetaria.be
    www.decafetaria.be

     tdm
     bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:De Cafetaria,brood,tomaat,hamburger,komkommer,koolsalade,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen wil snufjes van Peter en Sergio


    Iedereen wil snufjes van Peter en Sergio




     Peperdure stoomovens, een Green Egg waarvan de meeste hobbykoks niet eens weten wat ermee te doen, espumaspuiten en uiteraard een uitgebouwd kookeiland. De Vlaamse keuken wordt steeds meer een culinair walhalla waar prijzige snufjes elkaar verdringen. Zo hopen we in de gastronomische voeten van Sergio, Peter en co te treden.

    Je kan je tv niet aanzetten of de keukentermen vliegen je om de oren. Komen Eten, De Beste Hobbykok van Vlaanderen, Mijn Restaurant! en met Njam nu ook een volledig culinaire zender: kookprogramma's domineren meer dan ooit de ether. Bovendien is de Vlaming niet alleen tevreden met theoretische kennis, we willen ook zelf ons kunnen achter het fornuis bewijzen. Volgens Geert Maes, organisator van Batibouw, doen we dat niet meer in een doorsneekeuken.

    'Twee jaar geleden wilde mijn echtgenote een nieuwe keuken. De eerste vraag in de keukenzaak was waar het kookeiland moest komen. Dat vat de hele evolutie in een zin samen', zegt hij. 'De keuken was vroeger afgescheiden van de rest van het huis, nu kan er niet genoeg mee uitgepakt en in geïnvesteerd worden. Daarbij horen alle technische snufjes en architecturale hoogstandjes, zoals weggewerkte afzuigkappen en steamers. Het leuke is dat dankzij de kookprogramma's iedereen die toestellen kent en erover kan meepraten.'

    Dat beseffen ze bij toestellenproducent Miele ook. 'In veel kookprogramma's gebruiken de chefs en de kandidaten onze hogedrukstoomoven. Het design daarvan valt het meest op, en dat werpt zijn vruchten af. Want hoewel het met goed 2.300 euro het duurste product op de markt is, is het ook de meest gekochte stoomoven in België dit jaar.'

    Betere puree met passe-vite

    Ook in de kookwinkels rinkelt de kassa. 'We merken het erg goed wanneer Peter Goossens en Sergio Herman op televisie een specifiek product, zoals onlangs nog het befaamde Green Egg (een eivormige keukenbarbecue van minstens 450 euro, nvdr.), gebruiken. Je kan er vergif op innemen dat er daags na de uitzending misschien tien mensen uitleg komen vragen', zegt Vital Mafrans van Kookhuys Mafrans in Leuven. Dat geldt ook voor keukenmateriaal 'uit grootmoeders tijd'. 'Onze klanten weten dankzij de programma's dat puree die je maakt met een passe-vite (een vergiet met een draaimolen, nvdr.) lekker is dan met een keukenrobot en dat koken au bain-marie heel wat voordelen heeft.'

    In De Gentse Kookwinkel is op dit moment geen enkele espumaspuit (waarmee je culinair verantwoorde schuimpjes kan maken) meer te vinden. Het kleinood van 129 euro is niet het enige luxekooktuig dat dezer dagen de deur uitvliegt. 'Dat geldt ook voor de betere pastamachines, de messen van Jamie Oliver en de potten en pannen van Le Creuset', zegt Barbara Rogge.

    Met andere woorden: als we maar de juiste uitrusting hebben, dan ontluikt ons culinaire talent wel vanzelf. Al lukt dat niet altijd, zeggen ze bij Ikea België. 'Bijna alle klanten vragen vandaag om een kookeiland. Maar helaas is dat in erg veel gevallen technisch niet mogelijk. En dat leidt wel eens tot teleurstellingen.'

    Dat ondervindt ook Mario Muylle, medezaakvoerder van Dovy Keukens. 'Vooral mensen die een huis bouwen of verbouwen voorzien heel wat plaats voor een keuken. Daarin zijn duurdere toestellen zoals een inductiekookplaat of een erg goed gasvuur een must. Maar veel mensen zien hun keuken zo groots dat het kostenplaatje te duur uitvalt, waardoor ze noodgedwongen hun plannen moeten aanpassen.'

     StefTelen bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:stoomovens, Green Egg,hobbykoks,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien speelt vals bij het koken

     
    Vier op tien speelt vals bij het koken


    Vier op de tien Britten haalt kant-en-klaargerechten voor een etentje met vrienden, maar doet alsof die zelfgemaakt zijn.

    Ook Groot-Britannië worden kookprogramma's op televisie veel bekeken, met als resultaat dat etentjes voor vienden populair zijn. Maar gebrek aan zelfvertrouwen zorgt ervoor dat vier op de tien toch hun toevlucht neemt tot bereide maaltijden. Dat bleek uit een enquête van puddingfabrikant Devilishh, waarvoor 3.000 Britten ondervraagd werden.

    Vooral sauzen, bouillon en dessert worden vaak uit een potje gehaald. Twaalf procent haalt een afhaalmaaltijd en doet alsof ze zelf gemaakt is en één tiende laat zijn moeder of een traiteur koken. Een kwart van de ondervraagden vindt dat koken te veel rommel en stress veroorzaakt, nog een kwart hecht meer belang aan het imponeren van  vrienden dan aan de eer van het zelf maken. Meer dan één op de tien heeft door dit bedrog al gênante momenten meegemaakt, bijvoorbeeld als de gasten naar het recept vroegen.

    TOP TIEN VAN MEEST GEBRUIKTE TRUCS:

    1. Bereide desserts (50%)

    2. Bereide bouillon (35%)

    3. Saus uit een pakje (33 %)

    4. Diepvriesgroenten (19%)

    5. Afhaalmaaltijd (12%)

    6. Je moeder laten koken (10%)

    7. Een traiteur bellen (10%)

    8. Microgolfmaaltijden uit de supermarkt (9%)

    9. Soep uit blik (8%)

    10. Vrienden laten koken (8%)

    tib) bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:TOP TIEN VAN MEEST GEBRUIKTE TRUCS,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterkost vliegt supermarkten uit

     

    Winterkost vliegt supermarkten uit


    De Belg past zich ook in de keuken snel aan de winter aan. 'De verkoop van typische wintergroenten als kolen is de laatste dagen met liefst 40 procent gestegen, de verkoop van witloof met 10 procent', zegt Lars Vervoort van Carrefour.

    'We verkopen ook opvallend meer hard fruit. Vooral de boskoop, dé appel bij uitstek voor een dampende appelmoes, is een succesnummer: zowel de zakken van twee kilogram als de schaaltjes boskoop zijn in verkoop verdubbeld. En ook de verkoop van kant-en-klare soepen en van zakken stoofgroenten om snel soep te bereiden, groeide de voorbije drie dagen met 10 procent.'

    Eenzelfde trend bij Colruyt. 'We zien eigenlijk al twee weken de vraag naar typische winterkost stijgen', zegt Tony De Bock, directeur Vers & Diepvries. 'Ik heb het dan over een meerverkoop van 20 procent voor linzen en spliterwten - voor de erwtensoep natuurlijk - en een stijging tot 50 procent van de verkoop van spruiten, prei, witloof en groene kool. Ook de verkoop van rookworst, hammetjes en casselerrib is goed vertrokken.'

    Ook Carrefour merkt in zijn beenhouwerijafdeling een stijging van typische winterproducten zoals gourmet, fondue en wild. 'Maar we verkopen ook meer gerookte ham en salami, ongetwijfeld voor bij een winterse zuurkool', zegt Lars Vervoort.

    (KRS)
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:wintergroenten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte wijnen bij oesters



    Witte wijnen bij oesters

              Chablis 2008 Simonnet-Febvre       Amayna Sauvignon 2007

                                               Chablis 2008 Simonnet-Febvre

    Chili - Leyda Valley - Amayna Sauvignon 2007

    Dercor - 16,5 euro

    Intense fruitige aroma’s van limoen en ananas met lichte florale toetsen. Fruitig en fris in de mond met een mooie, lange afdronk.

    Spanje - Rueda Blanco Verdejo ‘Pie Franco’ - Vinedos de Nieva 2009

    Vitisvin - 12,75 euro

    100% Verdejo Pie Franco. Honderdjarige wijnranken die niet op Amerikaanse onderstokken zijn geënt. Zeer zuivere en complexe aroma’s van witte bloemen, vers fruit, perzikken, abrikozen, peren en limoen. Mooie minerale toetsen met een lichte kruidigheid zoals steranijs en lavendel. Frisse en elegante wijn met een schitterende afdronk.

    Frankrijk - Chablis 2008 Simonnet-Febvre

    Makro - 9 euro

    Mooie, fruitige neus van lichtrijpe citrusvruchten en perzik. Hints van honing, aanwezige botertoets en rijke mineraliteit. Zachte aanzet in de mond met een toets van citrusvruchten en een mooi ondersteunende molligheid. Vult de mond met een mooie frisheid en redelijk lange afdronk.

    Frankrijk - Loire - Petit Bourgeois Sauvignon 2009 - Vin de Pays du Jardin de la France - Henri Bourgeois

    Vitisvin - 8,95 euro

    100% Sauvignon Blanc. Deze wijn kan je vergelijken met een kleine Sancerre. Aromatisch, grassig, Sauvignon pur sang met een dominante rijpe citrus en kruisbes. Gekonfijte limoen overheerst met een zeer levendige frisheid.

    Jacques Appelmans
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Petit Bourgeois Sauvignon 2009,Chablis 2008 Simonnet-Febvre,Vinedos de Nieva 2009,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild is zot van fruitige wijnen

     
    Wild is zot van fruitige wijnen

    Rode wijn met een overheersende smaak van overrijp fruit doet
    uitstekend dienst bij wild zoals hert en hinde.

    Helius Petri 2009
    Minervois, Languedoc , Frankrijk, Delhaize, 5,99 euro
    Languedocwijn mag dan per definitie voor kracht en rijkheid staan, toch vallen in deze regio ook heel wat elegante wijnen op de kop te tikken. Een minervois waarbij de zon uit het glas springt met veel rijp tot overrijp rood en zwart besfruit, maar die verrassend soepel is in de mond en getuigt van een knappe frisheid. Bij niet al te rijk smakend wild.

    Château des Fines Roches 2008
    Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk, Colruyt en Alvo, 12,29 euro
    Een echte klassieker. Een châteauneuf-du-pape die beantwoordt aan zijn status: donker gekleurd, massief in de neus met zwart fruit, chocolade en kruiden, dik en goed gevuld in de mond, mooi fruit, goede bitters en donkere chocolade in de afdronk. Bij hert- en hindefilet.

    Alain Bloeykens
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Château des Fines Roches 2008,Helius Petri 2009,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeevissoep


    Noordzeevissoep

     voor 6 personen ;

    120 g zeeduivelfilet,120 g grietfilet,120 g schelvisfilet,
    120 g rode-poonfilet,4 wijtingfilets,4 Noordzeetongfilets,
    100 g gepelde Noordzeegarnalen,3 l garnalen- of kreeftenfumet,
    2 sjalotjes,2 stengels groene selderij,1 teentje knoflook,
    1/2 dl olijfolie,20 g kervel,cayennepeper,zout.

                                       image


    Bereidingswijze : (20 + 20 minuten)

    1. De selderij wassen en de draadjes van de stengels ritsen. De stengels in ringetjes snijden en de blaadjes apart houden voor de garnering. De sjalotjes pellen en fijnhakken. De knoflook pletten.
    2. De selderringetjes met de gehakte sjalotjes en de geperste knoflook in een ruime kookpan fruiten in de olijfolie. Kruiden met zout.
    3. De zes soorten visfilet in stukjes snijden. De vaste vissoorten (tong, griet, zeeduivel en rode poon) op de groente leggen. Voorzichtig overgieten met warme garnalenfumet en tot net onder het kookpunt brengen. Dan de zachtere vissoorten (schelvis en wijting) toevoegen en nog 2 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met cayennepeper en zout.
    4. Net voor het opdienen de gepelde garnalen toevoegen. Serveren in warme borden en versieren met selderijblaadjes en toefjes kervel.

      bron; visinfo.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:zeeduivel,griet,schelvis,rode-poon,wijting,zeetong,garnalen,bouillon,sjalot,selderij,look,olie,kervel,peper,zout,
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met Pruimen


    Recept: Konijn met Pruimen

    voor 4 personen;

    2 konijnenruggen, 8 plakjes rauwe ganzenlever,
    2 verse blauwe pruimen, 2 verse groene pruimen,

    Rode biet:
    1 rode biet, 200 g rijstazijn,100 g water,100 g suiker,

    Pruimencompote:
    200 g verse blauwe pruimen,100 g gedroogde pruimen,10 g rodewijnazijn,

    Soubise:

    4 Spaanse uien,1 dl gevogeltebouillon,room, citroensap,

    Specerijenjus:

    3 dl gevogeltebouillon,125 g sinaasappelsap,10 g gember,
    ½ eetlepel honing,15 g rodewijnazijn,1 steranijs,1 kruidnagel,
    ¼ kaneelstok,enkele bolletjes szechuanpeper,1 kardemomzaadje,



    Bereiding

    Specerijenjus: laat de gevogeltebouillon, sinaasappelsap, rodewijnazijn, honing en de specerijen inkoken tot een lekkere jus en zeef.

    Pruimencompote: mix de verse en gedroogde pruimen fijn met de azijn en laat zacht pruttelen tot een compote. Mix opnieuw en zeef.

    Soubise: snij de uien in schijfjes en bak in boter zonder te kleuren. Blus de warmte met gevogeltebouillon, wat citroensap en een scheutje room. Laat zacht pruttelen tot de uien gaar zijn.

    Rode biet:
    verwarm rijstazijn, water en suiker tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen. Schil de rode biet en steek er ronde schijfjes uit. Laat marineren in de afgekoelde marinade.

    Konijn:
    bak de konijnenruggen in boter, kruid met peper en zout. Laat verder 8 à 10 minuten garen in de oven op 180°C. Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij de 4 filets uit de konijnenruggen en serveer.

    Ganzenlever:
    rol de rauwe plakjes ganzenlever op, kruid met peper en zout. Hou koel.

    Pruimen
    : snij de verse pruimen in partjes en leg op het bord.

    Breng alle elementen samen op het bord.

    Gregory Schatteman van Mange Tout 
    bron; /knackresto.rnews.be

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:konijn,ganzelever,pruimen,rodebiet,rijsazijn,water,suiker,ui,bouillon,room,citroen,gember,shechuanpeper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vette vis voorkomt blindheid



    Vette vis voorkomt blindheid



    Een eetpatroon rijk aan vette vis kan de sleutel zijn in het voorkomen van blindheid bij tal van ouderen, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Twee keer per week
    Omega-3 vetzuren die je in vette vis als zalm, makreel en verse tonijn vindt, kunnen helpen tegen de meest voorkomende vorm van gezichtsverlies bij oudere mensen. Wetenschappers bestudeerden het effect van eetgewoonten bij mensen ouder dan 65 jaar. Daaruit blijkt dat degenen die twee keer per week vette vis of zeevruchten als krab, oesters en mosselen eten veel minder kans lopen op de ontwikkeling van op het ontwikkelen van maculaire degeneratie. Dit is een aandoening die voorkomt bij een derde van de ouderen en ontstaat door afsterving van cellen in het netvlies. Omega-3 vetzuren zou deze cellen beschermen tegen schade.

    Aandoening
    Er bestaat momenteel geen genezing voor de aandoening. De ziekte maakt dat patiënten hun centraal zicht verliezen, dit betekent dat ze niet langer kunnen zien wat zich direct voor hen bevindt. De aandoening bemoeilijkt activiteiten als lezen, schrijven, rijden en televisiekijken. Het is al lang geweten dat omega-3 vetzuren de bloeddruk helpt te verlagen, het risico op hartritmestoornissen, bloedklonters en het niveau van schadelijke triglyceriden beperkt, wat in verband staat met hartaanvallen. Vette vis zou ook het risico op prostaat- en huidkanker doen afnemen.

    (ep)bron; hln.be 

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:vis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man eet 60 dagen lang alleen maar aardappelen


    Man eet 60 dagen lang alleen maar aardappelen


    Een Amerikaanse man legde zichzelf een vrij bizar dieet op: hij at 60 dagen lang niks anders dan aardappelen. Elke dag mocht hij 20 aardappelen naar binnen werken, verder niks.

    Chris Voigt wou als bestuurder van de Washington Potato Commission een beetje aandacht genereren voor zijn geliefde aardappel, zo meldt hij op zijn blog. "Ik ging deze uitdaging aan om mensen te herinneren aan de voedisngswaarde van aardappelen", schrijft hij. "Daarnaast wou ik bewijzen dat je er lange tijd van kan leven zonder dat het ongezond voor je is."

    Thanksgiving-patat
    De man begon zijn dieet op 1 oktober en breide er gisteren een eind aan. Al die tijd at hij niks anders dan 20 aardappelen per dag - de enige extraatjes die hij zichzelf toestond waren een lepeltje olie en wat kruiden om één en ander op smaak te brengen. Zelfs het oerklassieke Thanksgiving-diner werd helemaal met patatten bereid, met als - nu ja - hoogtepunt een namaakkalkoen gemaakt van aardappelen.

    Efficiënt
    Lekker of vol te houden lijkt het dieet niet meteen, werken doet het blijkbaar wél. Op 60 dagen verloor Voigt naar eigen zeggen 9,5 kilo, terwijl zijn cholesterolniveau en bloedsuiker naar beneden donderden.

    "Ik ga dit dieet missen!", jubelt Voigt als conclusie op zijn blog, wat ons dan weer sterk lijkt. Gesteld dat die aardappelen op frietformaat worden gesneden, gefrituurd en samen met een paar frisse pinten geserveerd: dán zouden wij dat ook graag eens 60 dagen proberen.

    (hlnsydney/tw)
    bron; hln.be
     

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:aardappel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canneloni van muskaatpompoen en langoustine


    Canneloni van muskaatpompoen en langoustine

    voor 4 personen:

    Voor de muskaatpompoen:
    1 muskaatpompoen,1 dl chardonnay-azijn,100 g suiker

    Voor de vanille-olie:
    1 dl druivenpitolie,1/2 vanillestok,

    Voor de crème van passievrucht:
    2 dl passievruchtsap,2 g agar agar,

    Voor de langoustines:
    4 langoustines (4/7),1 el sojasaus,1 el Japanse rijstazijn,
    20 g versnipperde sjalot,1 el druivenpitolie.
    ,
    En verder:
    wattle seeds (zaadjes van de Australische acaciaboom, te koop in delicatessenwinkels)
    grof zout

                                  

    Bereidingswijze:
    Schil de pompoen en snijd in dunne plakken, maak een marinade met de suiker en de azijn, giet op de pompoen en laat 24 uur marineren.

    Schraap voor de vanille-olie de vanille uit zijn huls, voeg de druivenpitolie toe en laat 2 uur trekken op 50 °C.

    Breng voor de crème van passievrucht de passievruchtjus samen met de agar agar aan de kook, laat afkoelen en opstijven, en mix tot een gladde crème.

    Snijd de langoustines in blokjes en meng met de sojasaus, rijstazijn, sjalot en druivenpitolie. Leg de pompoenvellen open, lepel er de langoustines op, rol op en werk af met vanille-olie en crème.

    bron; nina.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:pompoen,azijn,suiker,olie,vanille,passievruchtsap,agar agar,logoustine,sjalot,sojasaus,rijstazijn,
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ST. JACOBSVRUCHTJES MET TARTAAR VAN MANGO EN AVOCADO



    St. Jacobsvruchtjes met tartaar van mango en avocado

    voor 4 personen;

    2 kleine rijpe mango’s,1 rijpe avocado,
    peper en zout,limoensap,olie,

    Limoendressing:
    sap van 2 limoenen + de schil geraspt tot zeste,
    sap van ½ sinaasappel,2 eetlepels honing,
    1 theelepel geplet korianderzaad,1 dl maïsolie,

    Wasabimayo:
    1 eidooier,1 koffielepel mosterd,2 dl maïsolie,
    sap van 1 limoen,peper en zout,wasabi naar smaak.

    12 St. Jacobsvruchten,1/2 krop rode krulsla



     

    Schil en snijd de mango en avocado in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje limoensap en olie toe en zet onder folie koud in de ijskast.

    Meng voor de dressing het limoen- en sinaasappelsap met de honing, limoenzeste, geplet korianderzaad, peper, zout en olie. Meng heel goed door elkaar en laat zeker een uurtje trekken.

    Meng de eidooier en mosterd in een kom en voeg de olie zeer geleidelijk toe onder voortdurend roeren. Voeg limoensap, peper, zout en wasabi toe naar smaak. Meng er een beetje water onder tot gewenste dikte.

    Spoel de sla en meng de dressing eronder vlak voor het opdienen.
    Bak de st.jacobsvruchten in olijfolie, kruid met peper en zout. Dresseer de tartaar van avocado en mango op het bord en plaats de gebakken st. jacobsvruchtjes op de tartaar.

    bron;vt4.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:mango,avocado,olie,limoen,wasabi,mayonaise,st jacopsvruchten,ei,mosterd,koriander,honing,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskroontje met een kriekbiersausje en gewokte shitakés


    Lamskroontje met een kriekbiersausje en gewokte shitakés

     voor 4 personen
    2 lamskroontjes van 350 gr elk,1 bosje pijpajuin,
    300 gr shitaké,4 trosjes kerstomaat,1 kg aardappelen,
    100 gr boter,peper & zout,nootmuskaat,
    scheutje melk,verse tijm, 1 eetlepel,1 sjalot,
    1 flesje kriekbier,400 ml kalfsfond,200 ml room.

    Bereiding

    Schil en kook de aardappelen. Pureer met boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Pluk de tijmblaadjes los van de steeltjes en voeg aan de puree toe.
    Snijd de sjalot fijn en stoof aan in wat boter. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Giet er het kriekbier bij en laat enkele minuten koken, voeg dan de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
    Schroei het vlees even in een hete pan aan en zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 12 minuten. Snijd even doormidden om de gaarheid te controleren: lamsvlees moet rosé zijn. Zet afgedekt aan de kant en laat een kleine 10 minuten rusten. Terwijl het vlees rust, zet je de kerstomaatjes 10 minuutjes in de oven.
    Snijd de lente-ui in stukjes van ongeveer 3 cm, snijd de shitake’s en bak samen in een hete wok.

    bron; vt4.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees,pijpajuin,shitaki,kerstomaat,aardappel,boter,melk,tijm,sjalot,kriekbier,kalfsfond,room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosbavarois met passievruchtencoulis en een gemberkoekje


    Kokosbavarois met passievruchtencoulis
    en een gemberkoekje
     voor 4 personen

     Kokosbavarois:
    4 dl kokosmelk,1 dl melk,3 gelatine blaadjes,
    90 gr suiker,4 eidooiers.

    Coulis:
    10 passievruchten,150 gr suiker,2 dl water,

    Gemberkoekje:
    50 gr boter,50 gr bloemsuiker,50 gr bloem,
    1 eiwit,1 bolletje gekonfijte gember.


    Bereiding;

    Kokosbavarois :
    Breng de kokosmelk en de melk samen aan de kook. Scheid de eidooiers van het wit en klop de dooiers schuimig samen met de suiker. Leg de gelatine blaadjes in koud water te week. Meng de warme melk al roerend met het dooier- en suikermengsel en voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe. Schenk in mooie glazen en zet in de koeling gedurende minstens 6 uren.

    Coulis :
    Halveer de passievruchten en wrijf de inhoud door een fijne zeef. Breng het sap aan de kook samen met het water en de suiker. Kook tot sausdikte en laat afkoelen.

    Gemberkoekje :
    Zeef de bloem en bloemsuiker en meng met het eiwit. Smelt de boter en meng alles goed tot een homogeen deeg. Snijd het bolletje gekonfijte gember zeer fijn en meng onder het deeg. Smeer het deeg open op bakpapier in rondjes van 5 cm diameter en bak in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 min).
    Als het koekje uit de oven komt, leg je het direct op een plat vlak en laat afkoelen.
    Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos.

    Net voor opdienen, giet je de coulis over de bavarois en serveer je met een gemberkoekje.

    bron; vt4.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:kokosmelk,melk,gelatine,suiker,ei,passievruchten,suiker,water,boter,bloemsuiker,bloem,gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep als maaltijd


    Soep als maaltijd

     
    Soep blijft populair. Zo populair zelfs dat we er niet langer alleen als voorafje van genieten, maar er een heuse maaltijd van maken. Wij geven u enkele warme ideeën om de winterkou te bestrijden.

    Soep is sinds enkele jaren weer helemaal in en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Soep voor de maaltijd, soep na de maaltijd... Waarom niet soep als maaltijd? Zeker nu we nog niet meteen van de koude wintermaanden af zijn, hebben we behoefte aan troost.

    Om van soep een maaltijd op zich te maken, is er wel wat meer nodig dan groenten en bouillon. Eiwitten (vlees, vis, peulvruchten) en koolhydraten (rijst, deegwaren, aardappelen) vormen de ruggengraat van de beste maaltijdsoepen. En omdat koolhydraten soms wat weinig smaak hebben, kan het geen kwaad om de brij flink op te peppen met pittige specerijen of verse kruiden. Zuivelproducten maken hem rijker van smaak, wat dan weer het troostende karakter versterkt.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:soep,maaltijdsoep,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili sin carne-soep met nacho's


    Chili sin carne-soep met nacho's

    Voor 4 personen:
    2 rode uien,1 rode paprika,2 rode pepers,2 tenen knoflook,
    2 el olijfolie,2 tl gemalen komijn,2 tl gedroogde oregano,
    1 el gemalen paprika,2 x 400 g rode nierbonen in blik,
    8 dl groentebouillon,400 g tomatenblokjes in blik,
    2 el tomatenpuree,cayennepeper en zout,1 pakje koriander,
    200 g zure room,100 g geraspte cheddar,
    1 zakje tortillachips met chilismaak.


                                           


    Bereidingswijze

    Snij de uien, paprika, pepers en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de groenten. Voeg de komijn en oregano toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de nierbonen, groentebouillon, tomatenblokjes en -puree toe. Kruid naar smaak met cayennepeper en breng aan de kook.

    Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en kook tot de bonen zeer zacht zijn. Pureer de soep en voeg voldoende bouillon toe tot de gewenste consistentie bereikt is (de soep moet redelijk dik zijn). Hak de koriander fijn en roer door de soep, samen met de zure room. Kruid met zout en verdeel over kommen of borden.

    Werk af met de geraspte kaas en serveer met de tortillachips.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Tomaten, Peper, Knoflook, Bonen, Olie, Ajuin, Room, Oregano, Komijn, Paprika, Koriander, Chilipeper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise krabsoep met kokos, rijstnoedels en sluimerwten


    Thaise krabsoep met kokos, rijstnoedels en sluimerwten

    Voor 4 personen:
    4 sjalotten,2 tenen knoflook,2 groene pepers,
    2 stengels citroengras,1 bosje koriander,1 bosje basilicum (optie),
    2 el plantaardige olie,2 el kurkuma,8 dl kokosmelk,
    4 dl visbouillon,100 g rijstnoedels,200 g sluimerwten,
    100 g diepvrieserwten,450 g krabvlees,1-2 el vissaus,sap van 1 limoen,
    Thaise maniokchips of kroepoek, voor de afwerking.


                                      

    Bereidingswijze

    Pureer de eerste vijf (of zes) ingrediënten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de kruidenpasta en kurkuma. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook beetgaar.

    Blancheer intussen de sluimerwten in gezouten water. Voeg de erwten, krab en sluimerwten toe aan de soep. Kruid de soep met vissaus en limoensap. Verdeel over kommen of borden en dien onmiddellijk op. Geef er maniokchips of kroepoek bij.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Basilicum, Knoflook, Peper, Fruitsap, Olie, Ajuin, Kokos, Citrusvruchten, Krab, Kurkuma, Melk, Koriander, Erwten,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!