Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte wijnen bij oesters



    Witte wijnen bij oesters

              Chablis 2008 Simonnet-Febvre       Amayna Sauvignon 2007

                                               Chablis 2008 Simonnet-Febvre

    Chili - Leyda Valley - Amayna Sauvignon 2007

    Dercor - 16,5 euro

    Intense fruitige aroma’s van limoen en ananas met lichte florale toetsen. Fruitig en fris in de mond met een mooie, lange afdronk.

    Spanje - Rueda Blanco Verdejo ‘Pie Franco’ - Vinedos de Nieva 2009

    Vitisvin - 12,75 euro

    100% Verdejo Pie Franco. Honderdjarige wijnranken die niet op Amerikaanse onderstokken zijn geënt. Zeer zuivere en complexe aroma’s van witte bloemen, vers fruit, perzikken, abrikozen, peren en limoen. Mooie minerale toetsen met een lichte kruidigheid zoals steranijs en lavendel. Frisse en elegante wijn met een schitterende afdronk.

    Frankrijk - Chablis 2008 Simonnet-Febvre

    Makro - 9 euro

    Mooie, fruitige neus van lichtrijpe citrusvruchten en perzik. Hints van honing, aanwezige botertoets en rijke mineraliteit. Zachte aanzet in de mond met een toets van citrusvruchten en een mooi ondersteunende molligheid. Vult de mond met een mooie frisheid en redelijk lange afdronk.

    Frankrijk - Loire - Petit Bourgeois Sauvignon 2009 - Vin de Pays du Jardin de la France - Henri Bourgeois

    Vitisvin - 8,95 euro

    100% Sauvignon Blanc. Deze wijn kan je vergelijken met een kleine Sancerre. Aromatisch, grassig, Sauvignon pur sang met een dominante rijpe citrus en kruisbes. Gekonfijte limoen overheerst met een zeer levendige frisheid.

    Jacques Appelmans
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Petit Bourgeois Sauvignon 2009,Chablis 2008 Simonnet-Febvre,Vinedos de Nieva 2009,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild is zot van fruitige wijnen

     
    Wild is zot van fruitige wijnen

    Rode wijn met een overheersende smaak van overrijp fruit doet
    uitstekend dienst bij wild zoals hert en hinde.

    Helius Petri 2009
    Minervois, Languedoc , Frankrijk, Delhaize, 5,99 euro
    Languedocwijn mag dan per definitie voor kracht en rijkheid staan, toch vallen in deze regio ook heel wat elegante wijnen op de kop te tikken. Een minervois waarbij de zon uit het glas springt met veel rijp tot overrijp rood en zwart besfruit, maar die verrassend soepel is in de mond en getuigt van een knappe frisheid. Bij niet al te rijk smakend wild.

    Château des Fines Roches 2008
    Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk, Colruyt en Alvo, 12,29 euro
    Een echte klassieker. Een châteauneuf-du-pape die beantwoordt aan zijn status: donker gekleurd, massief in de neus met zwart fruit, chocolade en kruiden, dik en goed gevuld in de mond, mooi fruit, goede bitters en donkere chocolade in de afdronk. Bij hert- en hindefilet.

    Alain Bloeykens
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Château des Fines Roches 2008,Helius Petri 2009,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeevissoep


    Noordzeevissoep

     voor 6 personen ;

    120 g zeeduivelfilet,120 g grietfilet,120 g schelvisfilet,
    120 g rode-poonfilet,4 wijtingfilets,4 Noordzeetongfilets,
    100 g gepelde Noordzeegarnalen,3 l garnalen- of kreeftenfumet,
    2 sjalotjes,2 stengels groene selderij,1 teentje knoflook,
    1/2 dl olijfolie,20 g kervel,cayennepeper,zout.

                                       image


    Bereidingswijze : (20 + 20 minuten)

    1. De selderij wassen en de draadjes van de stengels ritsen. De stengels in ringetjes snijden en de blaadjes apart houden voor de garnering. De sjalotjes pellen en fijnhakken. De knoflook pletten.
    2. De selderringetjes met de gehakte sjalotjes en de geperste knoflook in een ruime kookpan fruiten in de olijfolie. Kruiden met zout.
    3. De zes soorten visfilet in stukjes snijden. De vaste vissoorten (tong, griet, zeeduivel en rode poon) op de groente leggen. Voorzichtig overgieten met warme garnalenfumet en tot net onder het kookpunt brengen. Dan de zachtere vissoorten (schelvis en wijting) toevoegen en nog 2 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met cayennepeper en zout.
    4. Net voor het opdienen de gepelde garnalen toevoegen. Serveren in warme borden en versieren met selderijblaadjes en toefjes kervel.

      bron; visinfo.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:zeeduivel,griet,schelvis,rode-poon,wijting,zeetong,garnalen,bouillon,sjalot,selderij,look,olie,kervel,peper,zout,
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met Pruimen


    Recept: Konijn met Pruimen

    voor 4 personen;

    2 konijnenruggen, 8 plakjes rauwe ganzenlever,
    2 verse blauwe pruimen, 2 verse groene pruimen,

    Rode biet:
    1 rode biet, 200 g rijstazijn,100 g water,100 g suiker,

    Pruimencompote:
    200 g verse blauwe pruimen,100 g gedroogde pruimen,10 g rodewijnazijn,

    Soubise:

    4 Spaanse uien,1 dl gevogeltebouillon,room, citroensap,

    Specerijenjus:

    3 dl gevogeltebouillon,125 g sinaasappelsap,10 g gember,
    ½ eetlepel honing,15 g rodewijnazijn,1 steranijs,1 kruidnagel,
    ¼ kaneelstok,enkele bolletjes szechuanpeper,1 kardemomzaadje,



    Bereiding

    Specerijenjus: laat de gevogeltebouillon, sinaasappelsap, rodewijnazijn, honing en de specerijen inkoken tot een lekkere jus en zeef.

    Pruimencompote: mix de verse en gedroogde pruimen fijn met de azijn en laat zacht pruttelen tot een compote. Mix opnieuw en zeef.

    Soubise: snij de uien in schijfjes en bak in boter zonder te kleuren. Blus de warmte met gevogeltebouillon, wat citroensap en een scheutje room. Laat zacht pruttelen tot de uien gaar zijn.

    Rode biet:
    verwarm rijstazijn, water en suiker tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen. Schil de rode biet en steek er ronde schijfjes uit. Laat marineren in de afgekoelde marinade.

    Konijn:
    bak de konijnenruggen in boter, kruid met peper en zout. Laat verder 8 à 10 minuten garen in de oven op 180°C. Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij de 4 filets uit de konijnenruggen en serveer.

    Ganzenlever:
    rol de rauwe plakjes ganzenlever op, kruid met peper en zout. Hou koel.

    Pruimen
    : snij de verse pruimen in partjes en leg op het bord.

    Breng alle elementen samen op het bord.

    Gregory Schatteman van Mange Tout 
    bron; /knackresto.rnews.be

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:konijn,ganzelever,pruimen,rodebiet,rijsazijn,water,suiker,ui,bouillon,room,citroen,gember,shechuanpeper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vette vis voorkomt blindheid



    Vette vis voorkomt blindheid



    Een eetpatroon rijk aan vette vis kan de sleutel zijn in het voorkomen van blindheid bij tal van ouderen, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Twee keer per week
    Omega-3 vetzuren die je in vette vis als zalm, makreel en verse tonijn vindt, kunnen helpen tegen de meest voorkomende vorm van gezichtsverlies bij oudere mensen. Wetenschappers bestudeerden het effect van eetgewoonten bij mensen ouder dan 65 jaar. Daaruit blijkt dat degenen die twee keer per week vette vis of zeevruchten als krab, oesters en mosselen eten veel minder kans lopen op de ontwikkeling van op het ontwikkelen van maculaire degeneratie. Dit is een aandoening die voorkomt bij een derde van de ouderen en ontstaat door afsterving van cellen in het netvlies. Omega-3 vetzuren zou deze cellen beschermen tegen schade.

    Aandoening
    Er bestaat momenteel geen genezing voor de aandoening. De ziekte maakt dat patiënten hun centraal zicht verliezen, dit betekent dat ze niet langer kunnen zien wat zich direct voor hen bevindt. De aandoening bemoeilijkt activiteiten als lezen, schrijven, rijden en televisiekijken. Het is al lang geweten dat omega-3 vetzuren de bloeddruk helpt te verlagen, het risico op hartritmestoornissen, bloedklonters en het niveau van schadelijke triglyceriden beperkt, wat in verband staat met hartaanvallen. Vette vis zou ook het risico op prostaat- en huidkanker doen afnemen.

    (ep)bron; hln.be 

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:vis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man eet 60 dagen lang alleen maar aardappelen


    Man eet 60 dagen lang alleen maar aardappelen


    Een Amerikaanse man legde zichzelf een vrij bizar dieet op: hij at 60 dagen lang niks anders dan aardappelen. Elke dag mocht hij 20 aardappelen naar binnen werken, verder niks.

    Chris Voigt wou als bestuurder van de Washington Potato Commission een beetje aandacht genereren voor zijn geliefde aardappel, zo meldt hij op zijn blog. "Ik ging deze uitdaging aan om mensen te herinneren aan de voedisngswaarde van aardappelen", schrijft hij. "Daarnaast wou ik bewijzen dat je er lange tijd van kan leven zonder dat het ongezond voor je is."

    Thanksgiving-patat
    De man begon zijn dieet op 1 oktober en breide er gisteren een eind aan. Al die tijd at hij niks anders dan 20 aardappelen per dag - de enige extraatjes die hij zichzelf toestond waren een lepeltje olie en wat kruiden om één en ander op smaak te brengen. Zelfs het oerklassieke Thanksgiving-diner werd helemaal met patatten bereid, met als - nu ja - hoogtepunt een namaakkalkoen gemaakt van aardappelen.

    Efficiënt
    Lekker of vol te houden lijkt het dieet niet meteen, werken doet het blijkbaar wél. Op 60 dagen verloor Voigt naar eigen zeggen 9,5 kilo, terwijl zijn cholesterolniveau en bloedsuiker naar beneden donderden.

    "Ik ga dit dieet missen!", jubelt Voigt als conclusie op zijn blog, wat ons dan weer sterk lijkt. Gesteld dat die aardappelen op frietformaat worden gesneden, gefrituurd en samen met een paar frisse pinten geserveerd: dán zouden wij dat ook graag eens 60 dagen proberen.

    (hlnsydney/tw)
    bron; hln.be
     

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:aardappel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canneloni van muskaatpompoen en langoustine


    Canneloni van muskaatpompoen en langoustine

    voor 4 personen:

    Voor de muskaatpompoen:
    1 muskaatpompoen,1 dl chardonnay-azijn,100 g suiker

    Voor de vanille-olie:
    1 dl druivenpitolie,1/2 vanillestok,

    Voor de crème van passievrucht:
    2 dl passievruchtsap,2 g agar agar,

    Voor de langoustines:
    4 langoustines (4/7),1 el sojasaus,1 el Japanse rijstazijn,
    20 g versnipperde sjalot,1 el druivenpitolie.
    ,
    En verder:
    wattle seeds (zaadjes van de Australische acaciaboom, te koop in delicatessenwinkels)
    grof zout

                                  

    Bereidingswijze:
    Schil de pompoen en snijd in dunne plakken, maak een marinade met de suiker en de azijn, giet op de pompoen en laat 24 uur marineren.

    Schraap voor de vanille-olie de vanille uit zijn huls, voeg de druivenpitolie toe en laat 2 uur trekken op 50 °C.

    Breng voor de crème van passievrucht de passievruchtjus samen met de agar agar aan de kook, laat afkoelen en opstijven, en mix tot een gladde crème.

    Snijd de langoustines in blokjes en meng met de sojasaus, rijstazijn, sjalot en druivenpitolie. Leg de pompoenvellen open, lepel er de langoustines op, rol op en werk af met vanille-olie en crème.

    bron; nina.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:pompoen,azijn,suiker,olie,vanille,passievruchtsap,agar agar,logoustine,sjalot,sojasaus,rijstazijn,
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ST. JACOBSVRUCHTJES MET TARTAAR VAN MANGO EN AVOCADO



    St. Jacobsvruchtjes met tartaar van mango en avocado

    voor 4 personen;

    2 kleine rijpe mango’s,1 rijpe avocado,
    peper en zout,limoensap,olie,

    Limoendressing:
    sap van 2 limoenen + de schil geraspt tot zeste,
    sap van ½ sinaasappel,2 eetlepels honing,
    1 theelepel geplet korianderzaad,1 dl maïsolie,

    Wasabimayo:
    1 eidooier,1 koffielepel mosterd,2 dl maïsolie,
    sap van 1 limoen,peper en zout,wasabi naar smaak.

    12 St. Jacobsvruchten,1/2 krop rode krulsla



     

    Schil en snijd de mango en avocado in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje limoensap en olie toe en zet onder folie koud in de ijskast.

    Meng voor de dressing het limoen- en sinaasappelsap met de honing, limoenzeste, geplet korianderzaad, peper, zout en olie. Meng heel goed door elkaar en laat zeker een uurtje trekken.

    Meng de eidooier en mosterd in een kom en voeg de olie zeer geleidelijk toe onder voortdurend roeren. Voeg limoensap, peper, zout en wasabi toe naar smaak. Meng er een beetje water onder tot gewenste dikte.

    Spoel de sla en meng de dressing eronder vlak voor het opdienen.
    Bak de st.jacobsvruchten in olijfolie, kruid met peper en zout. Dresseer de tartaar van avocado en mango op het bord en plaats de gebakken st. jacobsvruchtjes op de tartaar.

    bron;vt4.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:mango,avocado,olie,limoen,wasabi,mayonaise,st jacopsvruchten,ei,mosterd,koriander,honing,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskroontje met een kriekbiersausje en gewokte shitakés


    Lamskroontje met een kriekbiersausje en gewokte shitakés

     voor 4 personen
    2 lamskroontjes van 350 gr elk,1 bosje pijpajuin,
    300 gr shitaké,4 trosjes kerstomaat,1 kg aardappelen,
    100 gr boter,peper & zout,nootmuskaat,
    scheutje melk,verse tijm, 1 eetlepel,1 sjalot,
    1 flesje kriekbier,400 ml kalfsfond,200 ml room.

    Bereiding

    Schil en kook de aardappelen. Pureer met boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Pluk de tijmblaadjes los van de steeltjes en voeg aan de puree toe.
    Snijd de sjalot fijn en stoof aan in wat boter. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Giet er het kriekbier bij en laat enkele minuten koken, voeg dan de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
    Schroei het vlees even in een hete pan aan en zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 12 minuten. Snijd even doormidden om de gaarheid te controleren: lamsvlees moet rosé zijn. Zet afgedekt aan de kant en laat een kleine 10 minuten rusten. Terwijl het vlees rust, zet je de kerstomaatjes 10 minuutjes in de oven.
    Snijd de lente-ui in stukjes van ongeveer 3 cm, snijd de shitake’s en bak samen in een hete wok.

    bron; vt4.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees,pijpajuin,shitaki,kerstomaat,aardappel,boter,melk,tijm,sjalot,kriekbier,kalfsfond,room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosbavarois met passievruchtencoulis en een gemberkoekje


    Kokosbavarois met passievruchtencoulis
    en een gemberkoekje
     voor 4 personen

     Kokosbavarois:
    4 dl kokosmelk,1 dl melk,3 gelatine blaadjes,
    90 gr suiker,4 eidooiers.

    Coulis:
    10 passievruchten,150 gr suiker,2 dl water,

    Gemberkoekje:
    50 gr boter,50 gr bloemsuiker,50 gr bloem,
    1 eiwit,1 bolletje gekonfijte gember.


    Bereiding;

    Kokosbavarois :
    Breng de kokosmelk en de melk samen aan de kook. Scheid de eidooiers van het wit en klop de dooiers schuimig samen met de suiker. Leg de gelatine blaadjes in koud water te week. Meng de warme melk al roerend met het dooier- en suikermengsel en voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe. Schenk in mooie glazen en zet in de koeling gedurende minstens 6 uren.

    Coulis :
    Halveer de passievruchten en wrijf de inhoud door een fijne zeef. Breng het sap aan de kook samen met het water en de suiker. Kook tot sausdikte en laat afkoelen.

    Gemberkoekje :
    Zeef de bloem en bloemsuiker en meng met het eiwit. Smelt de boter en meng alles goed tot een homogeen deeg. Snijd het bolletje gekonfijte gember zeer fijn en meng onder het deeg. Smeer het deeg open op bakpapier in rondjes van 5 cm diameter en bak in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 min).
    Als het koekje uit de oven komt, leg je het direct op een plat vlak en laat afkoelen.
    Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos.

    Net voor opdienen, giet je de coulis over de bavarois en serveer je met een gemberkoekje.

    bron; vt4.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:kokosmelk,melk,gelatine,suiker,ei,passievruchten,suiker,water,boter,bloemsuiker,bloem,gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep als maaltijd


    Soep als maaltijd

     
    Soep blijft populair. Zo populair zelfs dat we er niet langer alleen als voorafje van genieten, maar er een heuse maaltijd van maken. Wij geven u enkele warme ideeën om de winterkou te bestrijden.

    Soep is sinds enkele jaren weer helemaal in en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Soep voor de maaltijd, soep na de maaltijd... Waarom niet soep als maaltijd? Zeker nu we nog niet meteen van de koude wintermaanden af zijn, hebben we behoefte aan troost.

    Om van soep een maaltijd op zich te maken, is er wel wat meer nodig dan groenten en bouillon. Eiwitten (vlees, vis, peulvruchten) en koolhydraten (rijst, deegwaren, aardappelen) vormen de ruggengraat van de beste maaltijdsoepen. En omdat koolhydraten soms wat weinig smaak hebben, kan het geen kwaad om de brij flink op te peppen met pittige specerijen of verse kruiden. Zuivelproducten maken hem rijker van smaak, wat dan weer het troostende karakter versterkt.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:soep,maaltijdsoep,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili sin carne-soep met nacho's


    Chili sin carne-soep met nacho's

    Voor 4 personen:
    2 rode uien,1 rode paprika,2 rode pepers,2 tenen knoflook,
    2 el olijfolie,2 tl gemalen komijn,2 tl gedroogde oregano,
    1 el gemalen paprika,2 x 400 g rode nierbonen in blik,
    8 dl groentebouillon,400 g tomatenblokjes in blik,
    2 el tomatenpuree,cayennepeper en zout,1 pakje koriander,
    200 g zure room,100 g geraspte cheddar,
    1 zakje tortillachips met chilismaak.


                                           


    Bereidingswijze

    Snij de uien, paprika, pepers en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de groenten. Voeg de komijn en oregano toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de nierbonen, groentebouillon, tomatenblokjes en -puree toe. Kruid naar smaak met cayennepeper en breng aan de kook.

    Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en kook tot de bonen zeer zacht zijn. Pureer de soep en voeg voldoende bouillon toe tot de gewenste consistentie bereikt is (de soep moet redelijk dik zijn). Hak de koriander fijn en roer door de soep, samen met de zure room. Kruid met zout en verdeel over kommen of borden.

    Werk af met de geraspte kaas en serveer met de tortillachips.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Tomaten, Peper, Knoflook, Bonen, Olie, Ajuin, Room, Oregano, Komijn, Paprika, Koriander, Chilipeper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise krabsoep met kokos, rijstnoedels en sluimerwten


    Thaise krabsoep met kokos, rijstnoedels en sluimerwten

    Voor 4 personen:
    4 sjalotten,2 tenen knoflook,2 groene pepers,
    2 stengels citroengras,1 bosje koriander,1 bosje basilicum (optie),
    2 el plantaardige olie,2 el kurkuma,8 dl kokosmelk,
    4 dl visbouillon,100 g rijstnoedels,200 g sluimerwten,
    100 g diepvrieserwten,450 g krabvlees,1-2 el vissaus,sap van 1 limoen,
    Thaise maniokchips of kroepoek, voor de afwerking.


                                      

    Bereidingswijze

    Pureer de eerste vijf (of zes) ingrediënten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de kruidenpasta en kurkuma. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook beetgaar.

    Blancheer intussen de sluimerwten in gezouten water. Voeg de erwten, krab en sluimerwten toe aan de soep. Kruid de soep met vissaus en limoensap. Verdeel over kommen of borden en dien onmiddellijk op. Geef er maniokchips of kroepoek bij.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Basilicum, Knoflook, Peper, Fruitsap, Olie, Ajuin, Kokos, Citrusvruchten, Krab, Kurkuma, Melk, Koriander, Erwten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappelchowder met gerookte heilbot en maïs

     
    Zoete aardappelchowder met gerookte heilbot en maïs

    Voor 4 personen:
    500 g gerookte heilbot,6 dl melk,1 grote ui,50 g boter,
    500 g zoete aardappelen (met oranje vruchtvlees),
    150 g maïskorrels,1 pakje dragon,
    1 dl room,zwarte peper en zout,4 eieren.

    Voor de papavercroutons:
    4 sneden toastbrood,1 el olijfolie,
    1 el papaverzaad,25 g boter.

    Bereidingswijze

    Doe de heilbot in een sauteuse en giet er de melk en 2 dl water op. Breng aan de kook en haal van het vuur. Laat afkoelen (de vis gaart in de hitte van de melk). Snij de ui fijn. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui. Giet de vis af en voeg de gearomatiseerde melk toe aan de ui.

    Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en kook de aardappelen gaar in de melk. Pureer de soep en voeg de heilbot, maïs, fijngehakte dragon en room (indien gewenst) toe. Kruid met peper en zout en hou warm. Kook de eieren hard en duw ze nadien door een grove rasp om mimosa te maken.

    Snij de korsten van het brood en snij het brood in blokjes. Meng de blokjes met de olijfolie en het papaverzaad. Bak de blokjes goudbruin in de boter. Verdeel de soep over kommen of borden en werk af met de eiermimosa en croutons.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Boter, Peper, Olie, Ajuin, Eieren, Room, Mais, Melk, Heilbot, Dragon, Brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balleke's seldersaus'


    Balleke's seldersaus'

    Selder is op z’n best in de herfst en de winter. De groente is   
    geschikt om er een heerlijke schotel met gehaktballetjes mee te maken. Misschien een leuk alternatief voor de klassieker met tomatensaus.
     
    voor 4 personen;

    500 g gemengd gehakt, 1 teentje look, 1⁄2 bussel peterselie,
     peper, zout, 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, 1 witte selder,
    2 sjalotten, een scheutje witte wijn, 2 dl room, een bouquet garni.

     
    Foto van de muur door de Dagelijkse Kost

    bereiding;

    • Plet de look fijn met de zijkant van een breed mes en hak de perselie.
    • Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het paneermeel, het ei, de geplette look en de peterselie toe.
    • Tip: Er kan ook een gesnipperde sjalot bij het gehaktmengsel, maar dan moet je deze vooraf kort aanstoven.

    • Kneed het vleesmengsel en voeg naar smaak wat zout en peper van de molen toe.
    • Rol egale balletjes (van zo’n 3 à 4 cm diameter).
    • Verhit een klont boter in een pan en bak de balletjes rondom rond goudbruin. De balletjes moeten nog niet doorbakken zijn, want straks garen ze verder in de seldersaus. 
       
      Hak de sjalotten fijn en snij de bleke stengels van de selder in kleine stukjes. Jeroen verkiest de binnenste stengels van de groente. Wie de buitenste stengels gebruikt, kan ze beter vooraf even schillen, zodat er geen harde vezels in de pot terecht komen.
    • Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof de sjalot en de selder aan op een matig vuur. De selder mag gerust een beetje kleuren. Maak intussen een bouquet garni door enkele takjes tijm en de laurier samen te binden met keukentouw, en voeg dit toe aan de pot.
    • Voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol even verdampen. (Wie niet van wijn houdt, kan ook groenten- of kippenbouillon gebruiken.)
    • Schenk de room in de pot.
    • Doe de balletjes bij dit mengsel, zet het deksel op de pot en laat alles een kwartier sudderen op een zacht vuur.
    • Serveer de balletjes met selder met puree of een gekookte aardappel.
    bron; een.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:gehakt,look,peterselie,peper,zout,paneermeel,ei,selder,sjalot,witte wijn,room,kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus



    Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus

     voor 4 personen ;

    12 zeetongfilets,12 krielaardappelen,1 kg champignons,
    5 sjalotjes,5 dl visfumet,1 dl wijn (Sauvignon),2 dl room,
    30 g boter, olijfolie,peper en zout.

                              image

    Bereidingswijze : (15 + 30 minuten)

    • 1. Kruid de tongfilets met peper en zout, rol ze op en prik ze vast.
    • 2. Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
    • 3. Voor de champignonpuree: hak de champignons fijn in de cutter. Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot een deel van het vocht verdwenen is en werk af met ca.1 dl room.
    • 4. Pocheer de tongrolletjes 2 minuten in de visfumet, haal de tongrolletjes er uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
    • 5. Voor de witte-wijnsaus: snijd de resterende sjalot fijn en smoor in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met 1 dl room en 30 g boter. Breng op smaak met peper en zout.
    • 6. Giet een sausspiegel op het bord, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel. Versier met gehakte peterselie.

      Tip : Ook heerlijk met tongschar, pladijs, wijting...
      Zeer gezond gerecht, pas echter op om niet te veel room en boter toe te voegen. 

      bron;visinfo.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zeetongfilets,krielaardappelen,champignons,sjalotjes,visfumet,wijn,room, boter, olijfolie,peper en zout.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tournedos van zalm met maïsflan


    Gegrilde tournedos van zalm met maïsflan, spinazie, hanenkampaddenstoelen en ricotta-waterkerssaus

     voor 4 personen :

    1 mooie zalmfilet, 80 g maïsbloem (geen maïzena maar maïsmeel), 4 + 1 maïskolven, 2 eieren, 1 eigeel, 2 dl room, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje kurkuma of kerriepoeder, 200 g hanenkampaddenstoelen (girolles), 1 teentje knoflook, 1 kg spinazie, peper, zout, 100 g ricotta, 2 dl visbouillon, 1 sjalot, 1 bussel waterkers.

                                    gegrilde tournedos van zalm met maisflan spinazie hanenkampaddenstoelen en ricotta waterkerssaus

    Bereiding :

    1 Verwijder de graten van de zalmfilet en snijd deze over de lengte in repen van max. 1 cm. Rol de zalmrepen op in spiraalvorm en steek er telkens evenwijdig 2 lange houten spiesjes door op ongeveer 2 cm van elkaar. Dit vergemakkelijkt het omdraaien op de grillplaat. Leg de zalmtournedos weer in de koeling.

    2 Was de spinazie grondig. Van jonge spinazie hoef je de steeltjes niet te verwijderen, anders wel. Zwier de spinazie droog na het wassen.

    3 Maak de paddenstoelen grondig schoon.

    4 Snijd de maïskorrels van de kolven. Kook de maïskorrels in 5 à 6 minuten gaar in kokend, gezouten water. Giet af.

    5 Verwarm de room en mix die samen met de maïskorrels kort in een blender.

    6 Meng apart de eieren en het eigeel, zonder ze schuimig te kloppen. Voeg de gezeefde maïsbloem toe en meng goed. Voeg nu de gemixte maïsroom toe en meng alles met een garde. Breng het geheel op smaak met de kurkuma, cayennepeper en zout.

    7 Vet 4 ovenschaaltjes (ramequins) in en vul ze 3/4 met het maïsmengsel.

    8 Verwarm de oven voor op 120°C. Zet de schaaltjes in een diepe plaat en vul de plaat met heet water tot de potjes voor ongeveer de helft in het water staan.

    9 Gaar de maïsfl ans in 25 à 30 minuten. Ze mogen alleen in het midden nog een beetje bewegen. Laat de maïsfl ans een 15-tal minuten staan alvorens ze te ontvormen.

    10 Was de waterkers grondig. Stoof het sjalotje aan in een weinig olijfolie, voeg de visbouillon en de ricotta toe en breng aan de kook. Voeg van het vuur de waterkers toe en mix zeer grondig tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout en zeef de saus. De saus mag je warm houden, maar ze mag niet meer koken. Als ze te lang verwarmd blijft, zal ze ook verkleuren. Voeg de waterkers dus op het laatste moment toe!

    11 Bak de spinazie in een grote pan met een weinig olijfolie. Prik het lookteentje op een vork er roer hiermee de spinazie om in de pan. Bak de hanenkampaddenstoelen kort op een hevig vuur in een weinig olie. Kruid de spinazie en de paddenstoelen met peper en zout.

    12 Maak de grillpan of -plaat goed heet en grill hierop de zalmtournedos, ongeveer 2 minuten aan elke zijde. Kruid met peper en zout en verwijder de houten spiesjes.

    13 Ontvorm de maïsfl ans en schik er de spinazie en hanenkampaddenstoelen bij. Leg op elke fl an een zalmtournedos en omring met de saus.

    .ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalmfilet,maïsbloem,maïskolven,eieren,room,cayennepeper,kurkuma,hanenkampaddenstoelen,knoflook,spinazie, peper, zout,ricotta,waterkers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griet met kruidenkorstje


    Griet met kruidenkorstje, jonge worteltjes met
    vinaigrette van citroen en tijm

     voor 4 personen:

    800 g grietfilet, 1 bussel jonge worteltjes, sap van 1 citroen, zeste van de citroen, 4 eetlepels olijfolie, 1 flinke eetlepel honing (gebruik bij voorkeur tijmhoning verkrijgbaar in een speciaalzaak), 5 takjes verse tijm, 5 sneden wit brood, 80 g boter in blokjes op kamertemperatuur, 1 busseltje platte peterselie (gewassen en geplukt), enkele takjes dragon, dille, munt, peper en zout.

    griet met kruidenkorstje jonge worteltjes met vinaigrette van citroen en tijm

    Bereiding :

    1 Verwijder de graten uit de grietfilet en verdeel de grietfilet in 4 mooie porties.

    2 Verkruimel het brood en doe het in een foodprocessor.

    3 Was en pluk de kruiden, voeg ze bij het brood, voeg de boter toe en kruid met peper en zout. Mix alles gron- dig tot een mooie groene pasta. Vorm dit tot een blok (zoals een klomp boter), wikkel dit in plasticfolie en zet de kruidenpasta in de koeling.

    4 Schil de worteltjes en snijd het loof tot op 1 à 2 cm van de wortel. Kook de worteltjes beetgaar in kokend, gezouten water. Verfris onder koud stromend water.

    5 Snijd de citroenzeste in zeer fijne reepjes, blancheer de citroenreepjes in koud water, laat opkoken, spoel de citroenzeste onder koud water en herhaal deze bewerking nog 2 maal. 1 maal is voldoende als je een biocitroen gebruikt.

    6 Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik de grillstand als je deze hebt.

    7 Schik de porties grietfilet op een bakplaat bekleed met ingevette aluminiumfolie. Snijd 4 mooie plakjes van 3 à 4 mm van de kruidenpasta en leg een plakje kruidenpasta op elke portie griet. Zet de grietfilets in de oven en gaar in 6 à 7 minuten.

    8 Verhit de honing in een antikleefpan tot wanneer deze lichtjes karameliseert en blus met het citroensap. Voeg de geritste tijm, citroenzeste en de olijfolie toe en warm de worteltjes hierin op. Kruid met een weinig peper van de molen en wat zeezout.

    9 Schik de worteltjes op de borden, schik er de griet met kruidenkorst bij en druppel wat van de citroen-tijmvinaigrette over de worteltjes...

    .ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:grietfilet,worteltjes,citroen,olijfolie,honing,tijm,brood,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spotgoedkope kerstpudding voor 150 euro aangeboden op eBay


    Spotgoedkope kerstpudding voor 150 euro
    aangeboden op eBay

     spotgoedkope kerstpudding voor 150 euro aangeboden op ebay


    spotgoedkope kerstpudding voor 150 euro aangeboden op ebay


    Een kerstpudding van de hand van Heston Blumenthal zorgt voor heel wat commotie. De sterrenchef produceerde een groot lot puddings ter waarde van 16 euro voor de keten Waitrose, die direct uitverkocht was. Nu brengen de puddings op eBay maar liefst 150 euro op.

    Gegadigden die een versie van Heston Blumenthal's kerstpudding op de kop konden tikken, en die nog niet verorberd hebben, kunnen flink wat geld slaan uit hun koopje. De kerstpudding ging namelijk over de toonbank voor slechts 16 euro, maar is zo gegeerd dat hij op eBay 150 euro opbrengt.

    De keten Waitrose zegt zich bewust te zijn van de hetze, maar "de sinaasappel in de pudding moet 7 weken rijpen. We raken nooit op tijd klaar met een nieuw lot puddings."

    Heston Blumenthal is chef in het sterrenrestaurant The Fat Duck. Het restaurant staat bekend als het derde beste restaurant ter wereld.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Heston Blumenthal,kerstpudding,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade brengt ode aan babelutten en cuberdons



    Chocolade brengt ode aan babelutten en cuberdons


    chocolade brengt ode aan babelutten en cuberdons

     

    chocolade brengt ode aan babelutten en cuberdons


    Vrouwen die met weemoed terugdenken aan die heerlijke babelutten en cuberdons uit hun kindertijd kunnen nu herinneringen ophalen met een blokje chocolade.

    Chocolade gecombineerd met babelutten en cuberdons, dat is wat de nieuwste creatie van Dolfin belooft. Elke reep wordt bovendien gemaakt met echte Belgische chocolade.

    Voor een reep betaal je zo'n 2,19 euro. Enkel verkrijgbaar bij Delhaize.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:chocolade,cuberdons,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!