Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persillade van boleten en aardappels

     Persillade van boleten en aardappels

    voor 2 personen:
    • 2 middelgrote vastkokende aardappelen geschild
    • 4-6 middelgrote tot grote boleten, schoongemaakt
    • handvol platte peterselieblaadjes
    • 2 knoflooktenen, gepeld en licht geplet
    • 3-4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper

    Bereiding:

    1. Snijd de aardappelen in fijne reepjes (eventueel met een keukenmachine), was ze onder de koude kraan tot het water helder is. Laat de reepjes uitlekken en droog ze met een theedoek.
    2. Snijd de boleten in schijfjes. Hak de peterseliesamen metde knoflook fijn. Let op: dit geeft een heel ander resultaat dan wanneer u peterselie en knoflook afzonderlijk fijnhakt.
    3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de boleten kort met een beetje zout en peper tot ze gaan verkleuren. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Doe nog een eetlepel olie in d epan en bak de aardappelen met een beetje peper en zout.
    4. Doe de boleten weer in de pan en meng de peterselie en knoflook erdoor.
    5. Zet het vuur even flink hoog en roer alles goed door elkaar.

      bron;plusmagazine.rnews.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:Persillade,boleten,aardappels,look,peterselie,
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bladerdeegtaartje met geroosterde groenten


    Bladerdeegtaartje met geroosterde groenten

    Sommige groenten zijn ideaal om te grillen. Met paprika’s, courgettes en aubergines lukt het perfect. Haal kant-en-klaar bladerdeeg, mozzarella en verse kruiden in huis, en je hebt alles om een heerlijke groententaart te bereiden. Een eenvoudige kruidenolie zorgt voor extra smaak.

    Voor 4 personen;

    1 courgette, 2 rode paprika's,1 aubergine,1 bolletje mozarella,
    2 vellen bladerdeeg (uitgerold),4 takjes tijm,2 takjes rozemarijn,
    enkele blaadjes basilicum en/of wat rucola,2 teentjes look,
    1⁄2 dl olijfolie, peper -  zout.


    foto;Dagelijkse kost

    bereiding

    de kruidenolie:

    • Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snipper de kruiden fijn met een scherp mes.
    • Pel de look, snipper de teentjes fijn en plet ze vervolgens tot pulp.
    • Doe de kruiden en de look in een schaaltje.
    • Giet de olijfolie erbij en meng alles goed.
    • Kruid de olie met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zet het schaaltje aan de kant.

    de groentetaart:

    • Snij de rode paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Schil de groente met een dunschiller. Snij elke halve paprika nog eens in twee.
    • De aubergine en de courgette hoef je niet te schillen. Snij ze in schijfjes van zo’n 1 à 1,5 cm breed.
    • Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloeiend heet worden. Plaats ook een schaal in de buurt.
    • Gril de schijfjes aubergine kort en krachtig. (ongeveer 30 sec. aan elke zijde). Haal ze van de grillpan en leg ze in een schotel.
    • Gril nu ook de schijfjes courgette, op dezelfde manier.
    • Gril tenslotte ook de stukken paprika. Dat gaat trager, dus laat de groente lang genoeg in de grillpan liggen.
    • Neem de schaal met vers gegrilde groenten. Strijk de stukken paprika, courgette en aubergine in met de kruidenolie.
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Rol het bladerdeeg uit, en leg het op een ovenschaal of een ovenrooster. Zorg ervoor dat het deeg op een vel bakpapier ligt.
    • Schik de groenten in het midden van de lap deeg. Hou een randje deeg onbedekt en plooi dit rondom naar binnen.
    • Strijk nu ook de randen van het deeg in met de kruidenolie.
    • Snij de mozzarella in stukjes of schijfjes en schik de kaas over de groetentaart.
    • Bak de taart gedurende ongeveer 40 minuten in een oven, op een temperatuur van 180°C.
    • Leg tenslotte enkele blaadjes verse basilicum op de warme taart en druppel er wat olijfolie over.
    • Serveer warm, eventueel met wat verse rucola erbij.
              bron; een.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:Bladerdeegtaartje,groenten,courgette,paprika,aubergine,mozarella,bladerdeeg,rucola,
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shabzi bazi pittig pangerecht met groentjes


    Shabzi bazi pittig pangerecht met groentjes


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:Shabzi bazi,broccoli, raap, courgette,wortelen,bloemkool,ui,look,chilipepertje,gember,kurkuma,komijn,koriander,
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gevulde kastanje champignons uit de oven




    Gevulde kastanje champignons uit de oven

    Voor 4 personen:
    Bereidingstijd: 40 min.

     500 gram kastanje champignons,
    1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden, 2 bosuitjes,
    50 gram parmezaanse kaas, 75 gram veldsla of rucola,
    2 el balsamico azijn, 2 el olijfolie, kersttomaatjes,

                                 Foto van Gevulde kastanje champignons uit de oven

    Bereiding;
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Veeg de kastanjechampignons schoon met een stukje keukenpapier en breek de steeltjes eruit. Maak de Boursin in een diep bord met een vork los en meng de in ringen gesneden bosui erdoor. Vul de champignonhoedjes met het Boursin mengsel en zet ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi de parmezaanse kaas erover. Bak de champignons in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Klop de azijn en olijfolie in een kom tot een dressing en schep de veldsla en kersttomaatjes er luchtig door. Verdeel de salade over vier borden en zet de champignons op de salade.

    Deze gevulde champignons zijn warm of lauwwarm ook lekker als feestelijk hapje.


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:champignons,boursinknoflook,kaas,veldsla,rucola,balsamico,uitjes,
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crêpes gevuld met paddestoelen



    Crêpes gevuld met paddestoelen

     Voor 4 personen

    • 125 g bloem,2 eieren,500 ml melk,60 g boter,
      1 schaaltje bimi (groente, 200 g),4 sjalotten, gesnipperd,
      1 teen knoflook, fijngesneden, paddestoelenmelange (a 150 g),
      1 tl gedroogde dragon, 3 takjes platte peterselie, fijngesneden.


      Crêpes gevuld met paddestoelen
    1. Bereiden

      1. Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. 2. Verhit 10 g boter in een koekenpan, voeg 1/4 van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie.

      3. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de bimi en kook deze 1 min. Laat uitlekken. 4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de bimi en de dragon toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken.

      5. Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddestoelenmengsel over. Vouw dubbel. Bestrooi met peterselie. Lekker met geraspte jong belegen kaas (biologisch).

      bron; ah.nl


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:Crêpes,groenten,paddestoelen,look,ui,dragon,peterselie,
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met pompoen


    Ovenschotel met pompoen
    Voor 4 personen;

    500 g geschilde aardappelen, (Fontenay, Pompadour)
    500 g geschilde pompoen in fijne plakjes, peper en zout,
    5-kruidenpoeder (ras-el-hanout), 150 g cheddar, 4 dl room.


    Foto: Philippe Desnerck

    Bereidingswijze;

    Leg de geschilde aardappelen en de geschilde pompoen in een grote kom en kruid ze rondom met peper, zout en 5-kruidenpoeder ( niet te veel). Leg de helft van de groenten in een ingevette ovenschaal. Strooi er 75 g cheddar over en giet er dan 2 dl room bij. Leg de rest van de groenten in de ovenschaal en doe er nog eens dezelfde hoeveelheid cheddar en room over. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

    bron; libelle.be

     


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:aardappelen,pompoen,ras el hanout,cheddarkaas,room,
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Linguine met kastanjes

    Linguine met kastanjes

     Voor 4 personen:

     8 grote, tamme kastanjes, 3 teentjes knoflook, 500 g pasta,
      eetlepel olijfolie, 125 g hazelnoten, 6 blaadjes verse salie,
      peper en zout, parmezaan.

                                     

    Bereidingswijze;

    Pel 8 grote, tamme kastanjes en snij ze in fijne plakjes. Snij 3 teentjes knoflook in fijne plakjes. Kook 500 g pasta beetgaar, giet af en spoel even onder koud water. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de kastanjes, look en 125 g grof gehakte hazelnoten. Doe er 6 blaadjes verse salie (in stukken) bij en laat alles even stoven. Meng de pasta met de saus. Meng wat extra olijfolie onder de pasta, kruid alles met wat peper en zout en werk af met geraspte Parmezaan.

    Tip
    Dit gerecht kan zonder vlees, maar is natuurlijk ook lekker met wat krokant gebakken spekjes.

    Foto: Philippe Desnerck bron; libelle.be 


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:kastanjes,knoflook,hazelnoten,parmezaan,linguine,
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige rijst met champignons



    Kruidige rijst met champignons

    Voor 4 personen;

    • 1 kruidnagel, 1 rode ui 1 steranijs, 3 korianderzaadjes,
      1 eetlepel arachideolie, 200 g basmatirijst, fleur de sel,
      200 g bruine champignons, peper van de molen,
      2 kardemomzaadjes.

                                   Kruidige rijst met champignons
    Bereiding;

    Pel de ui en hak fijn. Giet de olie in een kookpan en stoof er de ui in aan. Haal van het vuur en doe er de rijst bij. Meng zodat de rijst de olie opneemt. Voeg vervolgens de kruiden toe en overgiet met water. Laat 8 min. koken met gesloten deksel. Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden champignons toe. Laat op een zacht vuurtje koken en roer regelmatig tot de rijst gaar is. Voeg bij een te snelle verdamping tijdens het koken eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

    Tip;
    Dit vegetarische gerecht met zachte kruiden past ook perfect bij wild of gevogelte. Voeg op het einde een doosje uitgelekte tonijn toe om er een volwaardig gerecht van te maken.

    bron; delhaize.be


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:kruidnagel,ui,steranijs,koriander,olie,rijst,champions,kardemon,
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazieschotel met ei


    Spinazieschotel met ei

    Voor 4 personen;

    6 eieren, 1 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 600 g, verse spinazie of  diepvries,
    600 g, aardappelschijfjes , 1 pot bechamelsaus (400 g),
    3 tomaten, in plakjes, 1 tl oregano (potje 10 g). 

                      

    Bereiden;

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat je een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

    2. Leg 200 g van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Herhaal dit met weer 200 g van de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.

    3. Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.
    Tip;
    De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

    bron; ah.nl


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:spinazieschotel,ei,olie,aardappel,bechamelsaus,tomaten,oregano,
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van tomaat en courgettes (vegetarisch)


    Carpaccio van tomaat en courgettes (vegetarisch)  

     


    Bereiding;
    Snijd één tomaat en een halve courgette in dunne plakjes. Snipper 1 sjalot fijn. Meng de fijngesnipperde sjalot met 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel notenolie, 1 koffielepel balsamico-azijn, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel pijnappelpitten,
    peper en zout. Schik de plakjes groenten op een bord, overgiet ze met de dressing en laat 5 minuten trekken in de koelkast.


    bron; starttoeat.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli met groente-kaassaus


    Vegetarische pasta; Fusilli met groente-kaassaus

    nodig 4 pers;

    300 g fusilli pasta, 2 el olijfolie, 400 g grofgesneden wokgroenten,
    2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 el Italiaanse kruiden,
    250 g vegetarische balletjes, 500g passata di pomodoro, 
    150 g gemalen kaas 

                     

    Bereiden;

    1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    2 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de wokgroente 8 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de Italiaanse kruiden, de vegetarische balletjes en de passata toe en breng de saus al roerend aan de kook. Warm de saus 3 min. door en breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de kaas erdoor.

    3 Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de groente-kaassaus erop en serveer met de rest van de kaas.

    bron; ah.nl


    Categorie:VEGETARISCH,
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde groene paprika's met ansjovis en rozijnen


    Gevulde groene paprika’s met ansjovis en rozijnen

                Ingrediënten voor 4 pers; 4 tot 8 kleine groene paprika’s, boter,
                olijfolie, eventueel rodepaprikacoulis


                   

    Voor de vulling:
    150 g droog wit broodkruim (bij voorkeur geraspt oud wit brood, zeker geen paneermeel!)
    75 g donkere rozijnen
    16 fijngehakte zwarte olijven
    10 fijngehakte ansjovisfilets (op olie, maar uitgelekt)
    2 el kappers
    2 el fijngehakte peterselie
    1 el fijngesneden basilicum
    6 el olijfolie
    peper en zout

    Bereidingswijze;

    Meng de ingrediënten voor de vulling. Kruid goed af met peper en zout. Snij een hoedje van de paprika’s en snij voorzichtig de zaadlijsten uit. Vul de paprika’s op met de vulling en druk goed aan. Leg bovenop een klont boter en zet de hoedjes er weer op. Zet de parika’s in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Druppel wat olijfolie erover en giet een kleine scheut water eromheen. Zet gedurende 1 uur in een oven van 200°C. Serveer eventueel met rodepaprikacoulis.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:VEGETARISCH,
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept; Ratatouille



    Recept; Ratatouille



                                               

    Ingrediënten voor 4 pers;
     
       2 uien
    - 2  aubergine
    - 2  courgette
    - 1  paprika (rood)
    - 1  paprika (groen)
    - 4  tomaat
    - 3 cl olijfolie (extra vierge)
    - 0  peper
    - 1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    - 2 teentje knoflook

    Bereiding;

    De olijfolie verwarmen en er de fijngesneden uien in fruiten.

    De aubergines in blokjes, de courgetten in dikke plakken en de paprika's in reepjes snijden.De groenten bij de uien voegen en even laten stoven. Kruiden met peper, basilicum en geperste knoflook.De tomaten pellen, in vieren snijden en ze bij de andere groenten voegen.

    Alles ongeveer 15 minuten laten stoven.
    Opdienen met vlees en rijst of bruin brood.

    bron;skynet.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saladeboeket met gemarineerde tofu en witloof



                       Saladeboeket met gemarineerde tofu en witloof




                                                            



    Ingrediënten voor 4 personen:


    400 g tofu
    ½ krop  lollo bionda
    ½ krop  lollo rossa
    ½ krop  eikenbladsla
    2  trostomaten
    1 komkommer
    1 stronkje witloof
    olijfolie extra vergine
    gehakte peterselie
    peper zout.


    Bereiding;

    Snijd de tofu in plakjes. Overgiet ze met olijfolie, kruid goed met peper en zout en laat ze een nacht trekken.
    Haal de bladeren van de drie slasoorten uit elkaar (snijd zo nodig eerst de wortelkluit weg). Spoel ze in ijskoud water en sla of draai ze droog.
    Snijd de trostomaten in partjes. Snijd de uiteinden van de komkommer en verdeel hem in 4 gelijke cilinders. Hol elke cilinder uit. Snijd de bittere kern uit het witloofstronkje en haal de blaadjes van elkaar.

    Leg voor elke portie blaadjes lollo bionda en lollo rossa op elkaar, rol ze op en steek ze rechtop in de komkommercilindertjes. Zo verkrijgt u een decoratief 'boeket'. Versier het boeket eventueel verder met een aspergepunt en scheutjes.
    Laat de tofu uitlekken. Schik plakjes tofu en een 'boeket' op elk bord. Versier het verder met blaadjes eikenbladsla, partjes trostomaat en blaadjes witloof. Besprenkel royaal met olijfolie van de marinade en bestrooi met gehakte peterselie.


    Tip voor de versiering: gekookte aspergepunten,  en/of een handvol scheutjes (luzerne, prei, kool.)

    bron; flandria.vlam.be


    Categorie:VEGETARISCH,
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetterolletjes met feta




                                Courgetterolletjes met feta


                                           

    ingrediënten voor 4 personen:


    2 courgettes
    2 ½ el olijfolie
    1 rode ui
    1 teen knoflook
    ½ tl gedroogde oregano
    2 pruimtomaten
    100 g feta
    3 zongedroogde tomaten
    6 zwarte olijven
    1 el wit broodkruim
    2 el tapenade
    zout en zwarte peper

    Bereidingswijze;

    Was de courgettes en verwijder het uiteinde met de steel. Snij elke courgette in de lengte in zes dunne plakken. Snij de rest van de courgettes in blokjes. Bestrijk de courgetterepen met olijfolie en rooster ze aan beide kanten onder een hete grill: 5 à 10 minuten.

    Snipper de ui en knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook, oregano en courgetteblokjes. Dompel de tomaten onder in kokend water en verwijder de schil en pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de feta eveneens in blokjes en hak de tomaten en olijven fijn.

    Voeg deze ingrediënten toe aan de ui en courgette. Kruid met zout en peper. Leg een theelepel vulling op een smal uiteinde van elke courgettereep en rol de repen op. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het broodkruim goudbruin. Werk de courgetterolletjes af met het broodkruim.

    Serveer drie rolletjes per persoon en geef er tapenade bij.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten eierschotel




    Noten eierschotel
     

     Vegetarisch, ik geef toe het is lastig. Per kind heb ik natuurlijk een paar maanden tot hooguit een jaar vegetarisch gekookt. Maar kennelijk niet goed genoeg want na enige tijd waren de plakjes worst toch te verleidelijk en werd het dierenleed vergeten. Het probleem met vegetarisch is natuurlijk dat je heel anders over een maaltijd moet denken. Dit is een gouden ouwe. De tamme kastanjes zijn een optie. Je moet er maar aankomen. Maar de noten een must. Een beetje vegetariër zorgt voor een goed adres waar je noten kunt kopen. En waar is dat dan? Juist voor een fractie van de prijs bij de Marokkaanse en Turkse winkels.


     

    Foto: Frank van der Vleuten

    Ideaal natuurlijk met rijst erbij. Zet de kastanjes op in licht gezouten water. Laat ze een kwartier koken en maak ze schoon. Ja, ook het bruine velletje er af. Je moet er iets voor over hebben. Klop zout en marjolein door de eieren. De noten, de kastanjes,de champignons, de ui, allemaal in een ingevette ovenschaal. Dan het ei er over gieten, daar bovenop een mengsel van geraspte kaas, het broodkruim en het sesamzaad. Nu drie kwartier in de oven op 180°C. En weer een vegetarische dag. Salade erbij, met druiven er in, beetje camembert?

    Felix Wilbrink
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:VEGETARISCH,
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten met kaas



    Tomaten met kaas 

     Ik blijf het een lekker idee vinden. Een mooi schotel voor vegetariërs.



     

    Foto: Frank van der Vleuten

    Snij de tomaten in plakjes en leg ze in een beboterde ovenschaal. Bedek met de kaas. Klop de eieren los en schenk ze over de kaas.Roer nu de zure room met de mosterd en de bieslook, en breng dat op smaak met zout en peper. Dit giet je weer over de losgeklopte eieren. De oven stond natuurlijk al op 220°C. En daar gaat de schaal twintig minuten tot een half uur in. Snij de ansjovis in reepjes en leg die over de schotel. Of alleen de kappertjes natuurlijk. Heerlijk bij gebakken aardappels.

    bron; telegraaf.nl
     


    Categorie:VEGETARISCH,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!