Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige schuimomelet met gerookte vis


    Romige schuimomelet met gerookte vis


    Voor vier personen:
    175 g gerookte zalm of schelvis, in plakjes ,50 g koude boter ,
    1,75 dl slagroom ,4 eieren ,40 g kaas (geraspte belegen cheddar) ,
    zwarte peper ,een bundeltje waterkers.
     
                          

    Bereidingswijze

    Snijd de plakken vis in reepjes. Smelt de helft van de boter met 60 ml room in een pan met antikleeflaag. Voeg de gerookte vis toe en roer alles van het vuur af door elkaar. Laat afkoelen.

    Scheid de dooiers en de eiwitten. Doe de dooiers met een soeplepel room en wat zwarte peper bij de vis en roer door elkaar. Meng de rest van de room in een kom met de geraspte kaas. Klop de eiwitten tot sneeuw en schep met een spatel door het vismengsel. Verwarm een omeletpan met wat boter. Laat het vismengsel in de pan glijden en bak tot de onderkant bruin is.

    Giet het kaasmengsel over de omelet en zet de pan even onder de grill tot de bovenkant goudbruin is gegratineerd. Serveer met een toefje waterkers.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:zalm,boter,schelvis,slagroom,eieren,kaas,wterkers,
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde eieren met zalm en kruidensaus



    Gepocheerde eieren met zalm en kruidensaus

    Kippen hebben een vederfijn gevoel voor timing.
    Want kijk: op 1 maart, klokslag 12 uur, vond ik het eerste ei van dit jaar.  
    Ik krijg nu bijna dagelijks een nieuw ei. Dat vraagt om een recept met gepocheerde eieren, want pocheren gaat eigenlijk alleen goed met een kakelvers ei, waarvan het eiwit stevig is en niet teveel uitloopt in het water. 

    voor vier personen:

    20 g boter,20 g bloem,300 ml melk
    fijngehakte blaadjes van 1 bosje dille (of kervel)
    3 theel. kappertjes met vocht,4 verse eieren
    2 beschuitbollen, doormidden gesneden, 100 g gerookte zalm.

           


    Smelt de boter in een kleine pan. Roer de bloem erdoor en blijf een minuutje roeren tot het pruttelt. Haal van het vuur en klop (garde) met beetjes de koude melk erdoor tot klontloos. Zet de pan weer op het vuur en laat 3 minuten zachtjes koken en binden, blijf roeren. Meng de dille en kappertjes erdoor en breng op smaak met zout. Houd warm.
     
    Pocheer de eieren: breng ruim water met zout net aan de kook (azijn erbij helpt niks en geeft een bijsmaakje). Breek de eieren in vier kopjes. Roer het water rond tot een draaikolkje ontstaat en laat een ei in het midden glijden. Draai meteen het vuur laag (het water mag niet meer borrelen) en pocheer het ei 3 tot 4 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit het water, houd warm (onder alufolie) op een schaal met keukenpapier en pocheer de rest van de eieren.

    Rooster de halve beschuitbollen. Verdeel eerst de zalm over de beschuitbollen, dan de eieren en tenslotte de warme saus.

    Loethe Olthuis 
    bron; vokskrant.NL




    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:eieren,zalm,kruidensaus,boter,bloem,melk,dille,kappertjes,
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichte lunch met garnalen



     Lichte lunch met garnalen

    aardappelpuree met aspergus, garnalen en een zacht gekookt eitje.




         
     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    Tip; eieren makkelijk pellen gaat door de eieren te laten schrikken,
    na het koken direct onder koud stromend water houden.


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:aardappelen,eieren,aspergus,peterselie,garnalen,
    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gouden tips voor de perfecte omelet


    Gouden tips voor de perfecte omelet

    . Gebruik steeds heel verse eieren en voldoende vetstof.
    . Neem voor een omelet van 3 eieren een pan van ± 24 cm diameter, dan zal ze precies de goede dikte hebben.
    . Voeg per ei 1 eetlepel room toe, zo zal de omelet minder droog zijn.
    . Roer de eieren goed los, maar klop niet al te hard, ze mogen een beetje draderig blijven.
    . Laat de eieren zachtjes stollen, en niet al te lang, zodat de omelet lekker zacht blijft.
    . Schep de omelet niet uit de pan, maar laat ze op het bord glijden of rollen.
    . Voor een echte schuimomelet scheid je eerst de eieren en klop je het eiwit apart tot sneeuw. Dan spatel je het door de losgeroerde dooiers.

    bron; libelle.be


                         
                                  
                                     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
     
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be






    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:omelet,eieren,room,kruiden,
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerei met versgepelde garnalen



     
    Roerei met versgepelde garnalen

     

    3 eetlepels olijfolie, 1el olie of boter om te bakken,

    6 eieren, 1 scheutje Alpro soya room,

    Vers gemalen peper van de molen, 100g vers gepelde garnalen.






     


     Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    Eieren, 2el olie, room, en de peper van de molen in kommetje met vork loskloppen.

    Enkele minuten bakken op zacht vuur, dubbel leggen in de pan,
    ondertussen in een pannetje 1 lepel olijfolie verwarmen, van het vuur
    nemen en de garnalen er in leggen vermengen met de warme olie.

    De eieren op een bord schuiven en de garnalen er overheen smakelijk.
     
    Garnalen zeker niet op kookpit laten staan anders worden het rubber garnalen.  


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:ei,olijfolie,boter,room,peper,garnalen,
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLKORENBROOD MET KRUIDENOMELET


    VOLKORENBROOD MET KRUIDENOMELET


    4 sneetjes meergranenbrood besmeerd met boter, 3 eieren,
    2 eetlepels melk, 50 g geraspte magere kaas, versgemalen peper,
    1 eetlepel bakken en braden, 2 geroosterde paprika's,
    gemengde sla, verse basilicum, bieslook.

                                    Volkorenbrood met kruidenomelet
    Bereidingswijze:

    Begin met de omelet. Hak hiervoor basilicum en bieslook fijn. Klop voor 2 personen in een kom 3 eieren los met 2 eetlepels melk, geraspte kaas, de kruiden en versgemalen peper. Smelt 1 eetlepel bakken en braden in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet. Snijd 2 geroosterde paprika’s uit pot in repen. Bestrijk 4 sneetjes meergranenbrood met boter. Verdeel er gemengde sla over. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met de reepjes basilicum.

    bron;http://www.becel.be


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:brood,ei,melk,kaas,paprika,sla,basilicum,bieslook,
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerd ei met spinazie en rode wijn



    Gepocheerd ei met spinazie en rode wijn

    Voor 4 personen;

    • 4 eieren, 400 g spinazie, 2 dl azijn, 2 l water,
      2 dl goede rode wijn (Bordeaux), 1 sjalot, 2 laurierblaadjes,
      2 takjes tijm, 1 snuifje suiker 200 g boter, 1 lepel olijfolie,
      peper en zout, 1 mespuntje muskaatnoot, 2 sneden wit brood.

    Gepocheerd ei met spinazie en rode wijn

    bereiding;

    • Het pocheren van de eieren gebeurt in 2 kookpotten. De ene pot vullen we met 1 l water en 2 dl azijn, de andere met 1 l water en een koffielepel zout. Breng het water in beide potten aan de kook. Laat het zachtjes, rimpelend koken.
    • Breek de eieren alle vier apart in vier kopjes of kommetjes .
    • Giet ze één voor één in het zacht kokende azijnwater. Laat ze gedurende 2 minuten langzaam garen.
    • Hevel de eieren, met behulp van een schuimspaan, één voor één voorzichtig over in de pot met zout water en laat ze daarin nog anderhalve minuut liggen. Niet meer koken, anders
    • worden de eieren hard.
    • Haal de eieren uit het water en laat ze uitdruppen op een doekje of een velletje keukenrol.
    • Snijd de aanhangsels van het eiwit wat weg, zonder de dooier te raken.
    • Smelt een klontje boter in een pan. Stoof daarin de schoongemaakte en goed gewassen spinazie. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Laat een minuutje stoven.
    • Haal de spinazie, zonder vocht, uit de pan en verdeel ze over schaaltjes. Leg er telkens een gepocheerd ei op.
    • Snijd het brood in driehoekjes en toast deze. Leg ze bij het ei in de schaaltjes.
    • Nu maken we de saus. Smelt een klontje boter, snipper de sjalot fijn en stoof deze in de boter. Voeg er tijm en laurier aan toe, alsook een snuifje suiker tegen de bitterheid.
    • Deglaceer met de rode wijn en laat die inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. Roer daar nu, één voor één, kleine stukjes harde boter onder.
    • Kruid met peper en zout en giet door een fijne zeef.
    • Giet de saus rond de spinazie en druppel wat olijfolie over de eieren.

    Wijntip;
    Drink er dezelfde wijn bij als die gebruikt voor de saus; een jonge Bordeaux of een Bordeaux supérieur.


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:ei,spinazie,azijn,rode wijn,sjalot,laulier,tym,brood,muskaatnoot,olijfolie,
    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMELET met CHAMPIGNONS
     

    OMELET met CHAMPIGNONS en TOMAAT 

    omeletchampignons



    In
    grediënten voor 4 personen:

    -         12 eieren

    -         1 bakje (250 gram champignons)

    -         boter

    -         2 tomaten

    -         2 soeplepels gehakte peterselie

    -         4 soeplepels geraspte emmenthaler

    -         peper en zout

     

    Bereiding:

    -         was en snijd de champignons in schijfjes

    -         breek de eieren en doorroer ze stevig (kloppen kan ook)

    -         schil en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes

    -         meng de eieren met de champignons, de tomaten, de geraspte kaas en de peterselie

    -         kruid met peper en zout

    -         bak de omelet in een pan met een klontje boter

    -         wil je de omelet doen rijzen, dan dek je de pan af en voeg je alvorens je de eieren laat stollen een klein scheutje spuitwater toe

    bron; recept.skynetblogs.be


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignon-ham-omelet

     

    Champignon-ham-omelet



     

    Ingrediënten

    - 200 g champignons
    - 0.5  paprika (rood)
    - 2  ui
    - 150 g ham
    - 2 cl olijfolie (extra vierge)
    - 4  ei
    - 0.2 dl melk (vol)
    - 0  peper
    - 0  paprikapoeder
    - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    Bereiding

    De champignons schoonmaken en in schijfjes verdelen. De paprika wassen, de zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. De ui pellen en fijnsnipperen. De ham in reepjes snijden.

    De olie verhitten en hierin de champignons, de paprika en de ui bakken. Af en toe omroeren. De eieren loskloppen met melk en kruiden met peper en paprikapoeder. De ham erdoor roeren en over het groentemengsel gieten. Onder deksel licht laten stollen op een laag vuurtje.

    Eventueel opdienen met bruin brood of stokbrood.

    bron; skynet.be


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met pompoen en champignons



    Omelet met pompoen en champignons




     
    Ingrediënten

    - 6  ei
    - 200 g pompoen
    - 1  ui
    - 200 g champignons
    - 3 cl olijfolie (extra vierge)
    -   peper
    -   zout
    - 0.2 dl water

    Bereiding

    Maak de pompoen schoon en snij in kleine stukjes. Snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak de champignons. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Verwarm opnieuw wat olijfolie en fruit de ui. Voeg de pompoen toe, plaats een deksel op de pan en laat de pompoen op een zacht vuur gaar worden. Klop intussen de eieren los met wat water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de champignons bij de gare pompoen en overgiet de groenten met de losgeklopte eieren. Laat op een matig vuur drie tot vier minuten bakken. Plaats een bord of een deksel op de pan en keer de omelet. Bak ook langs de andere kant nog enkele minuten.

    bron; skynet.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde eitjes



    Gevulde eitjes




     

    Ingrediënten;

    - 4  ei
    - 1 eetlepel mosterd
    - 3 eetlepel mayonaise
    - 0  zout
    - 0  peper
    - 1 krop sla
    - 1  tomaat
    - 1 bosje peterselie

    Bereiding;

    Breng  in de kookpan genoeg water met het zout aan de kook om de eieren onder water te laten staan. Prik een gaatje in de eieren en laat de eieren in 9 minuten hardkoken. Laat ze afkoelen. Pel de eieren. Snij de eieren in de lengte door. Haal het eigeel eruit. Voeg de mayonaise, mosterd, zout en peper toe en roer alles tot een gladde massa.

    Vul de halve eieren met het eidooiermengsel. (Hiervoor kan u een lepel of een spuitzak gebruiken). Leg de eieren op het bord, met onder de eieren, de sla en de tomaten. Op de eieren legt u nog een beetje peterselie.

    bron; skynet.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beierse eieren



    Beierse eieren


    Bereidingstijd: 30 minuten

    Een paar jaar geleden kocht ik in München het Beierse Kookboek. Maar dat is helemaal geen Beiers kookboek, daar staat gewoon alles in. Langzaam neemt de Duitse keuken in Europa weer de plaats in die ze verdient. Veel verfijnder dan wij soms wel denken. Ik sloeg het vanmorgen open, toevallig bij de eieren. Opvallend, ik heb nog nooit in een kookboek gezien dat je eieren en yoghurt door elkaar kunt doen. Het kan dus.



     

    Foto: © Frank de Ruiter

    Snij de geschilde aardappels in plakjes, doe hetzelfde met de tomaten. Snij het spek in stukjes en bak het een beetje uit. Doe daar de in ringen gesneden ui bij samen met de peterselie. Laat glazig worden. Leg aardappels, tomaten en ui met peterselie en de basilicum dakpansgewijs in een beboterde vuurvaste schaal. Doe er zout en peper over. Klop nu de eieren met de room en de yoghurt, breng op smaak met zout, peper en de paprikapoeder. Giet het mengsel over de aardappels en tomaten. Bak in een voorverwarmde oven op 175°C in drie kwartier gaar. Wel af en toe even kijken. Gaarsnelheid hangt af van de dikte van de yoghurt. Geef er een stevige herfstsalade bij.

    bron; telegraaf.nl


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!