Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    27-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk bier past bij jouw feestgerecht?


    Welk bier past bij jouw feestgerecht?



    De feestdagen staan synoniem voor rijke maaltijden en heel wat wijn. Het is lang not done geweest om tijdens dteze periode bier op tafel te zetten, maar tegenwoordig kan dit wel, daarom enkele combinatietips.

    Pils
    Er zijn genoeg variaties van deze drank om genoeg smaak en diversiteit te bieden bij feestmaaltijden. Pils is verfrissend en haast overal verkrijgbaar, maar is zelden een goede partner voor maaltijden met een sterke smaak. Er zijn tal van andere rijkere soorten met meer diversiteit.

    Amberbieren zijn fruitiger en robuust als rode wijn, ze passen dus ook bij gerechten als steak en spaghetti bolognèse. Pils lijkt dan weer op witte wijn, dit is iets verfijnder en zachter, deze combineren dus beter bij delicate gerechten als gegrilde vis en sushi.

    Kaas
    Hoewel wijn heel goed bij sommige kazen gaat, is bier een betere partner door zijn bubbels en diversiteit. Deze geven de tong namelijk een scrub, waardoor je beter voorbereid bent op de volgende hap.

    Vlees

    Steak past bij een droge, rode wijn, maar is ook een perfecte partner voor pittige bieren als Chimay Rood. Varkensvlees vraagt om meer subtiele smaken, kies daarom voor een amberbier.

    Schaaldieren

    Een rijke vissoep kan overweldigd worden door een sterk bier, kies daarom voor een stout als Guinness. Kreeft gaat goed samen met een pils.

    Chocolade
    Of het nu gaat om pure chocolade of een chocoladetaart, een donkere stout past hier het best bij.

    (ep)bron; hln.be 

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:bier,feestgerecht,combinatietips,
    24-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier: Gouden Carolus Christmas


    Bier: Gouden Carolus Christmas

    Enkele weken geleden kon u al lezen over Gouden Carolus Christmas, misschien wel het beste kerstbier dat we dit jaar proefden. Omdat het bijna Kerstmis is, staan we er wat langer bij stil. 

     Dit bier wordt beter als je het een jaar laat liggen  

                                    

    Het bier dat we tijdens een recente kerstbierproeverij aan de lippen zetten was één jaar oud. En misschien is dat wel het geheim van het succes. Brouwer Charles Leclef van Het Anker beaamde het: ze waren er zelf achtergekomen dat het bier beter wordt als je het een jaar laat liggen. Hij verkoopt trouwens nog zijn voorraad van vorig jaar. Hoe dat komt? "De tijd zorgt ervoor dat de mout en kruiden zich beter 'zetten'", aldus Leclef. Dit jaar haalde hij nog goud op de World Beer Awards in Londen, met zijn Gouden Carolus Classic, het bier waarop de Christmas is gebaseerd. Volgens de Britse bierauteur Tim Webb is dit bier "a clear, beefy dark brown ale gaining a touch of the Rocheforts about it."

    Tim Webb is zowat de Jeremy Clarkson van de bierwereld, hij durft wel eens een brouwer tegen de schenen schoppen. Maar hier heeft hij toch gelijk. De Gouden Carolus is een absolute klassieker onder de Belgische bieren, eigenlijk is het zelfs een echt cultbier. Het is er altijd geweest, zelfs in de periode dat de Belgen alleen maar pils dronken en hun speciale bieren van weleer links lieten liggen, in de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw.

    De Mechelse brouwerij Het Anker gaat terug tot 1369 (dat kan je aflezen op de fles). De Begijnhofbrouwerij zoals ze er nu nog altijd staat in hartje Mechelen dateert van 1872 en heeft een heus koelschip op de hoogste verdieping. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de Sint-Romboutstoren. De brouwerij kwam ooit in vreemde handen terecht, maar sedert 1997 is ze opnieuw de eigendom van een telg van de Van Breedam-familie, Charles Leclef, een veertiger die de brouwerij volledig moderniseerde en er zelfs een hotel bij aanbouwde.

    Je kan er dus 'slapen bij de brouwer', en sinds eind september kan je weer terecht in de eigen brasserie, na grondige renovatiewerken. Je kan er ook een tasting met vrienden organiseren in een speciale proefruimte op de hoogste verdieping. Beneden is er ook een winkeltje waar je de Carolus-bieren kan kopen, waaronder de Gouden Carolus Classic in een drieliterfles. Alvast een ideetje om een bierliefhebber met kerst gelukkig te maken. Bier in een grote fles smaakt bovendien nog beter. Hoe groter de recipiënt, hoe minder contact met lucht en dus hoe puurder het bier.

    Het Carolus-bier werd genoemd naar de gouden munten uit de zestiende eeuw met de beeltenis van Keizer Karel. Mocht hij nog leven, dan zou hij hier zeker langskomen om het te proeven. Wij scharen ons gezellig om de open haard en ontkurken een heerlijke Gouden Carolus Christmas in zijn plaats.

    Ben Vinken
    bron; demorgen.be

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:kerstbier,Gouden Carolus Crismas,classic,
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westvleteren verkoopt uit geldnood trappist in Colruyt



    Westvleteren verkoopt uit geldnood trappist in Colruyt


     

    Het veelgeprezen abdijbier van de paters in Westvleteren zal binnenkort allicht te koop zijn bij Colruyt. Dat staat in de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.

    De paters voelen zich genoodzaakt om deze "historische stijlbreuk" te plegen omdat de kosten voor de verbouwingen aan hun abdij hoger oplopen dan gedacht.

    "Uit principe brouwden we tot nu toe een beperkt aantal hectoliter bier en hielden we ons ver van platte handel, maar de kosten voor de verbouwingen aan onze abdij lopen veel hoger op dan gedacht. We zijn verplicht om minstens tijdelijk meer te brouwen en ons bier in de 'commerce' te gooien", bevestigde de 'broeder-telefonist' aan de krant.
     
    Degustatiebox
    De besprekingen met Colruyt zijn nog volop aan de gang. Mogelijk zal een soort degustatiebox in de winkelrekken komen, met drie flessen bier - in 2005 uitgeroepen tot 'beste bier ter wereld' - en een glas.
     
    De verbouwingen aan de abdij zijn noodzakelijk. Door scheuren en verzakkingen werd een deel van de gebouwen door de brandweer onveilig verklaard.

    (belga/tw)bron; demorgen.be 

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:westvleterenbier,
    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier: Duvel Tripel Hop


    Bier: Duvel Tripel Hop 

    Het bier uit Breendonk is onze nationale trots. Niks is mooier dan uitpakken met een Duvel bij buitenlands bezoek. Maar het kan nog straffer met de Duvel Tripel Hop.

      

    Op Facebook wilden 17.000 liefhebbers dat dit bier opnieuw werd gebrouwen
      

    Het gebeurde allemaal op een bierkaartje. Toen een delegatie van de biervereniging de Lambiekstoempers op bezoek was in Breendonk, ontstond aan de toog een discussie tussen de bierfanaten en Johan Van Dyck, de marketingmanager van Duvel Moortgat. Als ze er op Facebook minstens 10.000 mensen warm voor konden maken, zou Johan Van Dyck de Duvel Tripel Hop opnieuw laten brouwen.

    Opnieuw, want in 2007 was het een eenmalig brouwsel van 22.000 genummerde flessen. Alles werd in een contract gegoten, en Van Dyck liet de brouwmeesters veiligheidshalve al de nodige grondstoffen bestellen. Een vooruitziende beslissing: dankzij de kracht van het Facebookmedium liepen 17.000 mensen warm voor het idee. En zo kunnen we vandaag een flesje kraken van dit edele vocht.

    De kracht van een 'limited edition' blijft met andere woorden ongeëvenaard. Wat schaars is, ligt altijd goed in de markt. Opmerkelijk is dat ook in de erg traditionele bierbranche het internet een belangrijke rol begint te spelen: zo zijn heel wat microbrouwers groot geworden in de States.


                    

    De kracht van sociale media is bekend. Het komt er, zoals bij andere kanalen die zich lenen tot hypes, gewoon op aan om een zo groot mogelijke 'community' te creëren. 'Rumour around the brand' heet dat in marketingturbotaal. Marketing via internet is heel goedkoop en als men er creatief mee omspringt, kan het voor heel wat kleine brouwers soelaas bieden. Zij hebben immers niet de middelen voor televisie- of baanreclame.

    Lambiekstoempers
    Maar terug naar het bier. Het wordt - net zoals alle flessen van 75 centiliter bij Duvel Moortgat - afgevuld in Achouffe. Daar staat een ultramoderne afvullijn die 12.000 flessen per uur aankan. Chris Bauweraerts, een van de stichters van de brouwerij van Achouffe, ligt mee aan de basis van dit bier.

    Toen hij in 2006 de brouwerij verkocht aan Duvel Moortgat, werd er tijdens de onderhandelingen bijna uitsluitend Houblon Chouffe gedronken, een sterk gehopte versie van La Chouffe met 9 graden alcohol die het inmiddels behoorlijk doet op de markt. De inspiratie voor dit bier vond Chris Bauweraerts in Amerika, waar de IPA-bieren (India Pale Ale) een hype waren. Ze zijn vooral bekend voor hun sterke hopgift. Voor de Houblon Chouffe gebruikte hij drie verschillende hopsoorten: Amarillo, Tomahawk en Saaz. En dat heeft Michel Moortgat op zijn beurt ongetwijfeld geïnspireerd om een jaar later uit te komen met zijn Duvel Tripel Hop, gebrouwen met de Amerikaanse Amarillo-, de Tsjechische Saaz- en de Sloveense Styrian Golding-hop.

    De 22.000 flessen kregen een duur prijskaartje (10 euro) en waren in no time de deur uit. Het was bedoeld als een eenmalige versie, maar daar hebben de Lambiekstoempers inmiddels anders over beslist. Benieuwd hoe snel het biertje de weg zal vinden naar de Duvel-liefhebbers.

    (Ben Vinken) bron; demorgen.be

    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:dranken,bier,duvel,
    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen aan de mojito


    Iedereen aan de mojito


    Zo maak je de perfecte mojito

    2 koffielepels bruine rietsuiker, 8-tal muntblaadjes,
    20 ml suikersiroop, 50 ml rum, Bruiswater,Gemalen ijs,

    Bereiding:

    Stamp de stukken limoen samen met de bruine rietsuiker en de munt op de bodem van het glas. Vul het glas tot boven met gemalen ijs. Voeg eerst de suikersiroop en vervolgens de rum toe. Vul het glas verder aan met bruiswater. Roer met de barlepel alle ingrediënten dooreen.

    Versiering: Limoen/muntblaadjes

     

                             Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan. wdk         Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan. wdk

    Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan.  

    Elke zichzelf respecterende horecazaak heeft tegenwoordig mojito op zijn cocktailkaart staan. Er zijn ook mojitofuiven, mojitosorbet en mojitochocolaatjes. Zelfs op seniorennet worden recepten uitgewisseld. Bacardi kan de vraag naar rum amper bijbenen.

    Ernest Hemingway was er vijftig jaar geleden al dol op. Of het daarmee te maken heeft, is weinig waarschijnlijk. Maar vandaag is de mojito met stip de populairste cocktail in Vlaanderen. 'Omdat hij zo fruitig en verfrissend is,' zegt Filip Smette van cocktailcateringbedrijf Cocktails at Home. 'En omdat iedereen hem wil drinken. Arm en rijk, jong en oud. Zelfs een West-Vlaams rusthuis vroeg me al eens om een workshop te organiseren. De klant krijgt altijd de keuze welke cocktail hij wil leren maken en proeven. In 85 procent van de gevallen is de mojito erbij.'

    Ook elke zichzelf respecterende horecazaak heeft de cocktail tegenwoordig op de kaart staan. Taverne en ijssalon De Lepeleer in Koningshooikt bijvoorbeeld biedt de mojito al een paar jaar aan. 'Omdat klanten ernaar vroegen, hebben we het op de kaart gezet,' zegt zaakvoerster Tanja Ceulemans. 'Aanvankelijk als een exotisch aperitiefje, maar vandaag drinkt iedereen het.' Om aan de klanten tegemoet te komen, hebben ze in De Lepeleer ook een huisgemaakte mojitosorbet gemaakt die in de zomer als zoete broodjes over de toonbank gaat.

    Mojitomacaron

    Ook andere producenten springen op de kar. Chocolatier Pierre Marcolini verkoopt sinds enige tijd macarons met een mojitosmaakje. Graanstokerij Filliers bracht dit jaar mojitojenever op de markt, terwijl er aan een echte mojito natuurlijk geen jenever te pas komt. Maar ook Bacardi kwam vorig jaar met een kant en klare variant op de markt.

    'Ons belangrijkste product blijft de klassieke rum, Bacardi superior,' zegt marketingdirecteur voor de Benelux Dirk Wouters. 'De verkoop ervan gaat elk jaar met tien procent omhoog.'

    Waar eind jaren negentig de vodka erg populair was, doet rum het vandaag beter. 'Een tiental jaren geleden is onder invloed van opkomende interesse in Cuba, de Caraïben en de bijhorende muziek, de mojito populair geworden in Europa. Bacardi heeft zich vanaf het begin ingezet voor de ondersteuning van deze cocktail,' zegt Dirk Wouters. 'Waar Bacardi met cola vooral 's nachts in discotheken wordt gedronken, zie je mojito op terrassen, op festivals en op feestjes thuis opduiken. Mede door de populariteit van mojito is de rummarkt en daarmee ook Bacardi, een van de sterkst groeiende segmenten in België.'

    De mojitococktail van Bacardi speelt in op dat veranderend consumptiepatroon. 'Ook wie zelf geen cocktails wil gaan mixen, wil de mojito drinken,' zegt Wouters. 'Met ons nieuwe kant en klare product spelen we in op die bredere doelgroep. Met succes. In navolging van Bacardi Mojito vorig jaar zijn andere producenten ook begonnen met het aanbieden van kant en klare mojito's.'

    Twaalf soorten

    En de cocktailbars tenslotte, waar de mojito toch core business is? Ook daar blijft het drankje een absolute topper, al doen ook andere cocktails het goed. 'Vijf jaar geleden verkochten we vijftig procent klassieke mojito's,' zegt Manuel Wouters van de bekende Antwerpse cocktailbar Sips


    'Vandaag is dat ietsje minder. Maar ook wij varen goed bij de hype. Omdat mensen het ondertussen kennen, willen ze bij ons wel eens iets anders proberen.' En dat is geen probleem bij Sips, want Manuel Wouters biedt meer dan honderdvijftig cocktails aan. 'Vandaag hebben we maar liefst twaalf mojitovariaties op de kaart staan, met ondermeer gember, anijs, bessen of champagne.'

    ElineBergmans
    wdk bron; nieuwsblad.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:mojitosuiker,munt,rum,water,
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 Belgische bieren krijgen World Award


    6 Belgische bieren krijgen World Award


    Belga

    Op de internationale wedstrijd World Beer Awards in Brussel zijn zes Belgische bieren in de prijzen gevallen.

    De Saint-Feuillien Triple van de gelijknamige brouwerij in het Waalse dorp Le Roeulx werd uitgeroepen tot het beste blonde bier van hoge gisting.

    Bij de bruine bieren van hoge gisting ging de prijs naar Gouden Carolus Classic van Het Anker in Mechelen. Rodenbach Grand Cru van de groep Palm scoorde in de stijl "flavoured".

    Daarnaast werden er per werelddeel nog prijzen uitgereikt. In de categorie Pale Ale Imperial was Houblon Chouffe van de Ardense brouwerij Achouffe, een dochter van Duvel-Moortgat, de beste.

    Urthel Saisonnière van De Leyerth uit Ruiselede in West-Vlaanderen werd onderscheiden als beste seizoensbier. Floris Kriek van brouwerij Huyghe uit Melle werd uitgeroepen tot beste gefruit witbier.

    Aan de wedstrijd namen meer dan 500 bieren uit 27 landen deel. Vorig jaar werden vijftien Belgische bieren onderscheiden.

    bron; deredactie.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:World Beer Awards,Belgische bieren,
    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antilliaanse punch
     

    Antilliaanse punch

    Er gaat niets boven een etentje buiten, in de tuin, waarbij de zon je uitnodigt voor het aperitief onder de parasol.

    Voor ongeveer 10 glazen:

    40 cl bruine rum, 60 cl vers geperst sinaasappelsap, 60 cl ananassap,
    2 limoenen, 10 cl rietsuikersiroop, 1 vanillestokje,
    1 kaneelstokje, een snuifje geraspte nootmuskaat, verse munt .

    Antilliaanse punch

    Bereiding:
    Giet de rum en de fruitsappen in een grote kom. Voeg het sap van 1 limoen toe, de rietsuikersiroop, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje en de nootmuskaat. Meng goed, dek af en laat 12 u. trekken in de koelkast.
    Verwijder het vanille- en kaneelstokje. Snij de tweede limoen in fijne schijfjes en doe ze bij de punch, evenals enkele muntblaadjes.
    Serveer koel in de kom en giet met een kleine pollepel in de glazen.

    Tips:
    Maak voor de kinderen een alcoholvrije punch, waarin je de rietsuikersiroop vervangt door grenadinesiroop.


    bron; delhaize.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:punch,rum,sinasappelsap,ananassap,limoenen,rietsuikerstroop,
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktaillolly's


    Cocktaillolly's
     

    Heerlijk in de zomer: ijslolly's met cocktailsmaak.  

    CHOCOLADELOLLY

    Nodig
    1 dl Batida de Coco
    1 dl suikerwater (te koop in de supermarkt)
    Chocoladegaletten
    Geraspte kokosnoot

    Bereiding
    Doe enkele chocoladegaletten in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en vul de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    BACARDI/LIMOEN/KIWILOLLY

    Nodig
    1 kiwi
    1 dl Bacardi
    1 dl suikerwater
    1 dl limoengrenadine

    Bereiding
    Schil en snij de kiwi in blokjes en doe dit in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet dit in de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    WODKA/PERZIKLOLLY
    Nodig

    1 perzik
    ½ blikje Ice Tea
    2 dl perziksiroop
    (grenadine)
    2,5 dl wodka

    Bereiding
    Schil en snij de perzik in kleine blokjes en doe dit in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet dit in de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    TEQUILA/FRAMBOOSLOLLY
    Nodig
    Verse frambozen
    1 dl tequila
    1 dl frambozensap
    1 dl suikerwater


    Bereiding
    Doe de verse frambozen in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet dit in de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    Tip
    Lolly's met alcohol bevriezen niet zo snel als niet-alcoholische lolly's. Het is dus erg belangrijk dat je ze minstens een dag in de diepvries zet, maar hoe langer hoe beter!

    Uit: 'Laat het u Smaken', Jeroen De Pauw, Uitgeverij Lannoo, 240blz, 24,95euro
    bron.nieuwsblad.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:Cocktaillolly's,
    20-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail: Mojito

     
    Cocktail: Mojito

    pers: 1
    10-tal verse muntblaadjes, 1 tl rietsuiker, 4,5 cl Bacardi Reserva,
    ¼ limoen, 10 cl limoensap,crushed ice,
    munttakje (decoratie)


      Bereidingswijze;

      Stamp de muntblaadjes samen met de rietsuiker fijn in een Mojito-glas. Doe de rum en het limoensap er bij.  Knijp het limoenpartje uit in het glas en voeg het toe. Het glas opvullen met crushed ice en goed roeren. Werk af met een munttakje.

      bron; libelle.be


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      17-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie zomercocktails op zijn Italiaans


      Drie zomercocktails op zijn Italiaans

      Cocktails hoeven niet altijd complex te zijn. Geheel in lijn met haar Italiaanse roots creëerde Martini enkele eenvoudige cocktails voor de komende zomer.
      Vul alvast de diepvriezer met ijsblokjes en laat het feest beginnen.


      1.    Martini Rosato Royal

                                    
      Ingrediënten;
      6 cl Martini Rosato
      6 cl Martini Brut
      1 Braambes
      Kaneelstokje
      IJsblokjes

      Bereiding;
      1. Vul het wijnglas met ijsblokjes.
      2. Voeg eerst Martini Rosato toe, gevolgd door Martini Brut.
      3. Werk af met een stokje kaneel en een braambes.

      Op de San Francisco World Spirits Competition 2010 kreeg Martini Rosato een gouden medaille toegekend in de categorie aperitieven. Deze internationale wedstrijd staat bekend als één van de meest gerespecteerde internationale drankencompetities ter wereld .


      2. Martini Bianco Fizz                  

                                                  
      Ingrediënten;
      6 cl Martini Bianco
      4 cl vers citroensap
      2 cl rietsuikersiroop
      IJsblokjes

      Bereiding;

      1. doe in een shaker een vijftal ijsblokjes, gevolgd door de Martini Bianco, het citroensap en de rietsuikersiroop
      2. schud krachtig en schenk uit in een shortdrinkglas
      3. Werk af met een schijfje citroen


      3. Martini Rosso Arancia
                   

                                             

      Ingrediënten;

      6 cl Martini Rosso
      6 cl vers sinaasappelsap
      IJsblokjes

      Bereiding;

      1. doe een vijftal ijsblokjes in een longdrinkglas en schenk er de Martini Rosso en het sinaasappelsap over.
      2. Meng alles goed en werk af met een schijfje  sinaasappel.

      (lvl)
      bron; hln.be

      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      23-04-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste Sex and the City cocktails onthuld

       

      De nieuwste Sex and the City cocktails onthuld


      de nieuwste sex and the city cocktails onthuld


      2 juni 2010 staat bij heel wat vrouwen rood aangevinkt in hun agenda. Die dag volgt namelijk de Belgische lancering van de film Sex and The City 2. En daar horen enkele hippe, nieuwe cocktails bij. Wij konden de hand leggen op de
      recepten van deze magische cocktails, zodat je nu al helemaal in de stemming kan komen.

      De cosmpolitan werd razend populair dankzij de tv-serie en bijhorende film Sex and The City. Voor de lancering van de tweede prent komt champagneproducent Moët & Chandon met vier extra glamoureuze nieuwe cocktails op de proppen. The Fashionista, The Player, The Socialite en The Bombshell brengen ons al helemaal in de filmstemming.

      The Fashionista

      20 ml granaatappelsap
      90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
      Een rozenblaadje

      Giet het granaatappelsap in een champagneglas en vul langzaam bij met de champagne. Roer alles langzaam met een lepel en werk af met een rechtopstaand rozenblaadje.

      The Player

      10 ml vers limoensap
      10 ml gemberlikeur
      90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
      Schil van een limoen

      Begin met het limoensap en giet er vervolgens de gemberlikeur over. Afwerken doe je met champagne. Roer alles zachtjes door elkaar en laat een stukje limoenschil naar de onderkant van het glas zakken.

      The Socialite

      15 ml vlierbessen likeur
      90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
      Bruin suikerklontje

      Plaats het suikerblokje onderaan je champagneglas en giet er de vlierbessen likeur over. Afwerken doe je met de champagne.

      The Bombshell

      15 ml mandarijnsap
      10 ml Marashino likeur
      90 ml Moët Impérial/Rosé Impérial
      Maraschino kers

      Plaats de kers in je champagneglas en giet er het mandarijnsap en de maraschino likeur over. Afwerken doe je met de champagne.

      bron; gva.be


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      13-03-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste whisky kost 11.000 euro per fles



      Oudste whisky kost 11.000 euro per fles






      De oudste single malt whisky is 70 jaar oud, en werd gisteravond gepresenteerd in het Schotse Edinburgh. De 54 flessen van 0,7 liter kosten 11.000 euro per stuk, wat neerkomt op meer dan 400 euro per slokje. De 162 flesjes van 0,2 liter moeten ieder 2.750 euro opleveren.

      Geschiedenis
      Op 15 oktober 1938 stond John Urquhart aan de wieg van de Mortlach 70 Years Old Speyside Single Malt Whisky, die hij liet rijpen in een Spaans eikenhouten sherryvat. Zijn achterkleinkinderen maken nog steeds whisky, en besloten de drank nu te bottelen in speciale flessen in de vorm van een druppel met zilveren dop.

      Lof
      Een Britse expert bejubelde de smaak, en noemde de drank een "verfijnde, frisse, dynamische, fruitige whisky, met ongewone eigenschappen als wasachtig en rokerig". Eerder gold een 64 jaar oude Glenfiddich als oudste whisky ter wereld.

      (anp/sam)
      bron; hln.be

      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      29-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier is goed voor de botten

                                                

      Bier is goed voor de botten


      Niet alle vrouwen zijn gek op bier. Nochtans is het goed voor hen:
      een beetje bier kan osteoporose voorkomen.

      bier

      Uit een studie van de Spaanse Universiteit van Extremadura bij 1.700 vrouwen blijkt dat bier positieve effecten heeft op het vrouwelijke beendergestel.

      De vrouwen uit het onderzoek waren gemiddeld 48 jaar oud. De dichtheid van de botten in hun vingers werd gemeten, en vergeleken met hun leeftijd, gewicht en alcoholgebruik. De vrouwen die af en toe tot geregeld bier dronken – maximum vijf eenheden alcohol per dag – bleken een grotere botdichtheid te hebben dan de vrouwen die niet dronken. Een lage botdichtheid is een indicatie van osteoporose.

      Critici wijzen erop dat de negatieve effecten van alcoholgebruik niet uit het oog verloren mogen worden. Wekelijks 35 eenheden alcohol drinken, is immers het dubbele van wat aangeraden wordt voor vrouwen.

      De Spaanse onderzoekers onderstrepen daarom dat het heilzame effect voornamelijk ligt in de fytoestrogenen uit bier. Die kunnen ook gewoon in een supplement gestopt worden.

      Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nutrition en in Test-Gezondheid. Dat laatste magazine wijst er echter op dat niets zegt of het robuustere beendergestel van bierdrinksters gepaard gaat met een lager aantal breuken. Het is volgens het blad immers best mogelijk dat bier drinkende vrouwen vaker vallen dan vrouwen die geen alcohol drinken. Zo zouden ze dus toch meer kans lopen op breuken.

      bron; gezondheidsnet.rnews.be


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      25-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taiwanese whisky verslaat Schotse malt in blinde degustatie

       

      Taiwanese whisky verslaat Schotse malt in blinde degustatie


      Een Taiwanese whisky heeft, tegen alle verwachtingen in, drie Schotse whisky's verslagen tijdens een blinde degustatie in Edinburgh, de regionale hoofdstad van Schotland. Dat meldt de Britse krant The Times.

      Whisky Kavalan, gedistilleerd in Taiwan, bood het hoofd aan drie Schotse en één nieuwe Engelse whisky tijdens een proeverij georganiseerd rond de feestelijkheden van Burns Night in een hotel in Leith, een voorstad van Edinburgh. Na de bekendmaking van de resultaten riep whiskyexpert en schrijver Charles MacLean: "Oh my God!"

      De degustatie werd gehouden in een poging om de deskundigen "in de val te laten lopen" en om te zien of ze in staat waren om de in november vorig jaar gelanceerde Engelse whisky 'St George's' (Sint-Joris) te onderscheiden van de traditionele Schotse drank. Tot hun verbazing kwam de Taiwanese whisky het best uit de degustatie. Voorzitter van de jury Charles MacLean onthulde enkele nota's waarin melding werd gemaakt van "exotische fruitsmaken" in het Aziatische brouwsel.

      Zelf distilleren

      De whisky sleepte 27,5 punten op een totaal van 40 in de wacht. De drie jaar oude Schotse whisky Langs behaalde 22 punten, gevolgd door Robert King (20 punten) en de Engelse malt (15,5 punten). Het was de Schotse whisky Bruichladdich X4+3 die laatste eindigde met slechts 4,5 punten.

      "De Aziaten bevinden zich niet enkel bij de belangrijkste consumenten van whisky, maar zijn ook zelf gestart met het distilleren van moutsoorten welke concurreren met de beste distilleerderijen in Schotland", aldus de Times. (afp/dea)

      bron; demorgen.be

      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      06-12-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caipirinhee: de alcoholvrije cocktail met alcoholsmaak

       

      Caipirinhee: de alcoholvrije cocktail met alcoholsmaak



      De Nederlandse tv-kok Pierre Wind heeft een alcoholvrije cocktail bedacht die volgens hem toch naar alcohol smaakt. Met als ingrediënt sushi-azijn in plaats van rum smaakt de 'caipirinhee' nagenoeg hetzelfde als de cocktail caipirinha, aldus de chefkok.

      De caipirinhee is een van de 14 recepten voor alcoholvrije cocktails die Wind bedacht voor de alcoholpreventiecampagne 'happy drinks'. De campagne moet het comazuipen onder Nederlandse jongeren tegengaan.

      Wind noemt de cocktail met sushi-azijn een "mega-vondst". Volgens de kok hebben alle veertien drankjes een bepaalde 'kick'. Zo zou The Battery, met als ingrediënt sechuan buttons, smaken alsof je een batterij hebt ingeslikt.

      "Liever bier dan flauwe sinaas"

      Wind hoopt dat cafés en bars de drankjes zullen schenken. Het aanbod alcoholvrije dranken is veel te klein, vindt hij. "Als het alternatief een flauwe sinaas is, dan nemen jongeren toch liever dat biertje", aldus Wind. Hij wil ook scholen benaderen om via schoolfeesten jongeren warm te maken voor het alcoholvrije alternatief.

      De happy drinks zijn volgens de kok niet de ultieme oplossing tegen alcoholmisbruik onder jongeren, maar het helpt wel. "Iedere happy drink die een jongere bestelt, is weer een biertje minder", besluit hij. (belga/jv)

      bron; demorgen.be

      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      19-11-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Hennessy cognac
       


      Nieuwe Hennessy cognac
       

       
      Paradis Horus

      Paradis Horus © Hennessy

      Paradis Horus is de nieuwste cognac in het Hennessy-gamma, en het is er niet zomaar eentje. Het drankje is gemaakt van meer dan honderd zeldzame eaux-de-vie, allen van 25 tot 130 jaar oud.

      Bij Hennessy wordt Paradis Horus omschreven als ‘een godendrank’, ‘de meest flamboyante van alle cognacs’. De naam verwijst dan ook naar de mythologische zonnegod Horus, om ‘de stralende schoonheid van de cognac, die krachtig en warm als het licht van de zon is’ te benadrukken. Ook de verpakking verwijst hiernaar. De Italiaanse architect Ferriccio Laviani heeft voor de cognac een glanzende, in goud gehulde karaf ontworpen. Ook de zwarte geschenkdoos met goude accenten is van de Italiaan zijn hand.

      Een fles Paradis Horus van Hennessy is verkrijgbaar vanaf €1250.

      Hanne Vandevoorde bron: knackweekend.rnews.be


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
      28-10-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacardi eert 100 jaar Daiquirí




      Bacardi eert 100 jaar Daiquirí




      ©

      De populaire cocktail Daiquiri bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd met een collector’s item: de Bacardi Heritage Bottle.

      Het was een Amerikaanse mijningenieur die met een origineelmengsel van limoensap, suiker, eneenstevige scheut rum- later Daiquirí genoemd - pionierswerk leverde.Het recept van de Cubaanse cocktail zou snel de wereld rondgaan en uiteindelijk een klassieker worden op het menu vanalle grote bars uit de vier windstreken.

      Nu, een centennium later, brengt Bacardi de Heritage Bottle uit. De fles met een gelimiteerde oplage (slechts 1,400 flessen in België) is geïnspireerd op het exemplaardatdestijds in Cuba van hand tot hand ging, dus met hetzelfde smaakprofiel, alcoholgehalte en vorm van de fles. Een collector’s item dus.

      Info:Bacardi Limited Edition Heritage Bottle wordt geleverd in een zwarthouten kist en is in België beschikbaar in speciaalzaken vanaf december 2009 (29,99 euro).

      David Bitoune

      Bron; knackweekend.rnews.be


      Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!