Romige aspergesoep

Voor 4 personen;


- 1 kg witte soepasperges, 8 witte asperges, 25 g boter,
- 25 g bloem, 1 tablet groentebouillon, 200 ml room,
- 3 lente-uitjes, in ringen, peper en zout.

        Romige aspergesoep

Bereiding;

- Snijd de soepasperges in stukken.
- Schil de andere asperges met een dunschiller en snijd 5 centimeter van de uiteinden af.
- Zet de soepasperges, uiteinden én de schillen net onder water en breng ze met een beetje zout aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken, voeg de asperges toe en laat nog 5 minuten koken.
- Haal de asperges uit het kookwater.
- Zeef de rest en bewaar het kookvocht. De soepasperges, uiteinden en schillen worden niet meer gebruikt.
- Smelt de boter in een pan en roer de bloem erbij. Laat de bloem 1 minuut garen en schenk dan het aspergekookvocht erbij.
- Goed doorroeren tot een egale soep en even laten doorkoken.
- Voeg het groentebouillontablet toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de asperges in schuine stukken van 3 centimeter en roer ze met de room en lente-ui door de soep.

Bron; nieuwsblad.be