Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippotje met groenten, knoflook en oestersaus


    Wok; Kippotje met groenten, knoflook en oestersaus

    Achterstevoren koken, kent u dat? Nee, niet verkeerd om voor de pitten staan, maar de volgorde omdraaien, dat bedoel ik. Dingen later doen die je anders eerst zou hebben gedaan...

    voor 4 personen;

    350 gram kipfilet,2 tenen knoflook (geperst),3 eetlepels sesamolie
    1 eetlepel maïzena, 3 eetlepels lichte sojasaus, 1 ui, in stukken,
    scheutje olie,1 rode paprika, in stukjes,100 gram doperwtjes, diepvries
    4 eetlepels oestersaus,1 à 2 eetlepels sambal manis
    Een handje korianderblad of basilicum,150 gram taugé

           

    Wij zijn gewend om vlees eerst aan te braden bij hoge temperatuur en dan de vlam lager te zetten, op het gas, de elektra, in de oven. Maar het kan allemaal best andersom.

    In vergeten tijden, Middeleeuwen, Renaissance, kookte of pocheerde men graag dingen om ze pas daarna even na te schroeien voor een fraaie kleur en geur.
    Iedereen braadde braaf eerst ­zijn blokjes kip aan en voegde toen dingen toe, groenten, kruiden, vocht.
    Na een half uur was alles klaar en de kip taai. Taai, droog, stug, zielloos, ten tweede male omgebracht door kokers die doodsbenauwd waren voor de onzichtbare ­levende have die een dode kipfilet met zich meedraagt.

    Bereiding;<20 minuten.

    Snijd het vlees aan dunne kleine plakjes en meng ze met de knoflook, sesamolie, maïzena en sojasaus. Bak de ui een a twee ­minuten in de olie en voeg de paprika en de gevroren erw­tjes toe. Roer de oestersaus los met de sambal en 1 dl water en doe erbij. Sluit de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.

    Pas de laatste 4, 5 minuten mogen de stukjes meedoen. Zodat ze mals en sappig zijn. En gaar genoeg - veilig dus.
    Voeg de kip toe, zet het vuur wat hoger en werk met twee spatels de stukjes van elkaar. 4, 5 minuten garen is zat. Meng er dan de kruiden en taugé door en serveer onmiddellijk, dan heeft de taugé nog crunch.

    Bron; volkskrant.nl

    Categorie:WOKGERECHTEN
    Tags:kip,look,paprika,erwtjes,look,ui,taugé,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ginseng en saffraan zijn lustopwekkend


    Ginseng en saffraan zijn lustopwekkend

    ginseng en saffraan zijn lustopwekkend  

    Vrouwen die wat meer pit in de slaapkamer willen brengen, gieten best wat saffraan en ginseng in hun soep. Uit een onderzoek van Canadese onderzoekers blijken deze twee stoffen namelijk lustopwekkend te zijn.

    Saffraan verbetert de bedprestaties aanzienlijk bij zowat alle koppels. Ginseng levert dan weer uitstekend werk bij mannen die last hebben van erectieproblemen. Ook voor vrouwen die maar moeilijk in de juiste stemming komen zou de stof wonderen doen.

    Beeld: Photonews
    Bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:saffraan,ginseng,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillon en ravioli van ossenstaart


    Bouillon en ravioli van ossenstaart

    Nodig: 

    1 kg ossenstaart, 1 wortel, 1 stengel bleekselder, 1 grote ui

    1 sjalot,
    1 prei (enkel het witte gedeelte)

    kruidentuiltje (takje peterselie, tijm, laurier)

    1 eetlepel gesneden bieslook, 100 g pastadeeg, 30 g boter

    1 dl olie,1 dl Madeira-wijn, 1 eigeel, peper en zout


    Bereidingstijd: 

    Verhit de olie in een ruime pot, en kleur de stukken ossenstaart op een hoog vuur.

    Snij 3/4 van de wortel, 3/4 van de prei, de selder en de ui in stukken, en voeg alles samen met het kruidentuiltje bij het vlees. Overgiet met water, breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot het vlees van de botten valt (+/-6 uur).

    Snij ondertussen de resterende groenten in fijne stukjes en kook 'al dente' in gezouten water. Zeef het kookvocht door een neteldoek, en breng het op smaak met zout, peper en Madeira-wijn.

    Voor de vulling van de ravioli: pluk 100 g van het ossenstaartvlees van het kraakbeen.

    Verwarm de boter in een pannetje, voeg de ossenstaart toe en roer het vlees met een vork tot draadjes. Breng op smaak met zout, peper en bieslook.

    Rol het pastadeeg uit op een bebloemde werktafel en snij het in vierkantjes van +/-5 cm. Strijk de randen in met eigeel, en leg er - netjes van de rand weg - vulling op.

    Druk er een ander ravioli-vel over. Kook ‘al dente’ in gezouten water.

    Schenk de bouillon in voorverwarmde schaaltjes en garneer met de groenten

    en ravioli.

    Bron; kwaliteitsvlees.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:ossenstaart,wortel,selder,sjalot,prei,kruiden,bieslook,pasta,wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoten zijn het gezondste



    Walnoten zijn het gezondste

    walnoten zijn het gezondste  

    Walnoten zijn de gezondste noten. Dat concluderen enkele
    Amerikaanse onderzoekers.

    Walnoten bevatten de meeste en beste antioxidanten van alle noten.
    Hierdoor verlagen ze het cholesterolgehalte, het stressniveau
    en de kans op hart- en vaatziekten.

    walnoten zijn het gezondste

    Volgens de onderzoekers hebben noten voor niets een slechte naam. "Mensen denken dat ze dikmakend zijn, terwijl ze eigenlijk boordevol goede vetten zitten. Personen die dagelijks noten eten, vallen net af."

    Beeld: Photonews
    Bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:walnoten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignonsaus duivelssaus bearnaise en Provençaalse saus

    Recepten voor vleessauzen zoals champignonsaus,

    duivelssaus, bearnaise en Provençaalse saus.

    Champignonsaus: past vooral bij blank vlees zoals kalf en varken of bij gevogelte zoals kip en kalkoen.

    Duivelssaus: bij vlees op de barbecue of allerhande rollades. Deze rollades zijn vaak gekruid met groene kruiden die goed aansluiten bij de saus. 

    Bearnaise is een variant van hollandaisesaus. Ze past perfect bij geroosterd, gebakken of gefrituurd vlees.

    Provençaalse saus kun je verder afwerken met bijvoorbeeld plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.

    Vier recepten, gemakkelijk te bereiden en in een mum van tijd op tafel:

    Champignonsaus
    Voor 4 personen:
    250 g champignons,boter,citroensap
    5 dl gevogeltefond,4 el roux
    2 dl room,peper en zout  
                                               
    Bereidingswijze

    Snij de champignons in plakken en stoof ze gaar in boter met een scheut citroensap. Giet het bakvocht af en laat dat tot de helft inkoken.

    Breng de gevogeltefond aan de kook, bind met roux en giet door een zeef. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook. Zet van het vuur en voeg de champignons en het champignonvocht toe. Kruid met peper en zout.

    Tip; Champignonsaus is het lekkerst bij blank vlees zoals kalf en varken of bij gevogelte zoals kip en kalkoen.

    Duivelssaus

    Voor 4 personen:
    3 el azijn,1 fijngehakte sjalot
    3 dl ingekookte bruine fond,1 blik gepelde tomaten
    4 el gemengde fijngehakte groene kruiden (bieslook, dragon, basilicum, peterselie), cayennepeper en zout.

                                       
     Bereidingswijze

    Breng de azijn aan de kook en doe er de sjalot bij. Laat het vocht helemaal uitkoken. Voeg de bruine fond en de gepelde tomaten toe en laat 5 min. zacht koken. Mix de saus fijn en giet door een puntzeef. Voeg de fijngehakte kruiden toe en kruid met cayennepeper en zout.

    Tip;Duivelssaus past vooral bij vlees op de barbecue of allerhande rollades. Deze rollades zijn vaak gekruid met groene kruiden die goed aansluiten bij de saus.

    Provençaalse saus

    Voor 4 personen:
    5 fijngehakte sjalotten,4 fijngehakte tenen knoflook,olijfolie
    6 gepelde tomaten,peper en zout
    kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels samengebonden met keukentouw),suiker,droge witte wijn, fijngehakte peterselie.

                                       
    Bereidingswijze

    Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Hak de tomaten fijn en voeg toe, kruid met peper en zout. Voeg de kruidentuil en een snuif suiker toe en laat 25 minuten zacht pruttelen. Werk de saus af met een scheut droge witte wijn en fijngehakte peterselie.

    Tip; Eventueel kunt u deze basissaus verder afwerken met bijvoorbeeld plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.

    Bearnaisesaus

    Voor 4 personen:
    4 eierdooiers, 350 g geklaarde boter, cayennepeper, zout
    2 el fijngehakte verse dragon, 1 el fijngehakte kervel

    Voor de gastrique:
    3 dl droge witte wijn,1,5 dl azijn,1 fijngehakte sjalot
    6 tot 10 dragonstengels, 1 el geplette witte peperkorrels,
    kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels samengebonden met keukentouw).

                                      

     Bereidingswijze
    Maak eerst de gastrique. Doe de ingrediënten bij elkaar en laat inkoken tot de helft.

    Klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en klop nadien op zacht vuur tot schuim. Klop er straalsgewijs en van het vuur weg de boter doorheen. Wordt de saus te dik, roer er dan wat gastrique, citroensap of water door. Kruid met cayennepeper en zout en roer er de dragon en kervel door.

    Tip; Bearnaise is een variant van hollandaisesaus. Ze past perfect bij geroosterd, gebakken of gefrituurd vlees.

    Bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
    Tags:champignons,tomaten,eieren,wijn,dragon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinaigrettes


    Vinaigrettes

    Elke lekkere salade heeft een vinaigrette nodig.Maar hoe breng je genoeg variatie op dat groene thema? Makkelijk, door creatief te zijn met je vinaigrettes.

    De basis

    Om een lekkere vinaigrette te maken meng je 1 deel azijn (balsamico, framboos, rode of witte wijn, dragon, enz.) met 2 delen olie (olijfolie, zonnebloemolie, notenolie, sesamolie, arachideolie, enz.). Het enige wat je nu nog moet doen, is je verbeelding aan het werk zetten en vrij combineren.

    Wees creatief!

    Hoe kan je de basis aanvullen? Er zijn tal van mogelijkheden. Je kan er nog een vloeistof aan toevoegen voor meer smaak, of om de smaak net te temperen: room, yoghurt, sojasaus, pompelmoes of tamarinde. Of werk met verse kruiden: peterselie, koriander, bieslook, basilicum, munt of tijm. Houd je van diepte? Doe er dan knoflook, fijngehakte sjalot of mosterd bij. Heb je het liever wat zoeter? Dan zijn honing, basterdsuiker of ahornsiroop een goede keuze.

            Vinaigrettes

    Yoghurtvinaigrette

    Wat heb je nodig: een potje yoghurt, mosterd, olijfolie, paprikapoeder, citroen, peper en zout.

    Hoe maak je het klaar? Klop de yoghurt met twee koffielepels mosterd, doe er 4 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, citroenschil, peper en zout bij, en meng goed.

    Bron; yunomi.be

    Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
    Tags:yogurt,mosterd,olijfolie,citroen,room,sojasaus,pompelmoes,kruiden,look,sjalot,honing,wijn,azijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloenmedley met feta en munt


    Meloenmedley met feta en munt

    Voor 4 personen; 
    ½ Charentaismeloen ,½ galiameloen ,
    2 takjes munt 125 g feta ,2 el olijfolie
    een scheutje balsamicoazijn ,peper van de molen

                               

    Bereidingswijze

    Halveer en ontpit de meloenen. Vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker en doe deze in een slakom. Zet koel weg. Haal de muntblaadjes van de takjes en snij ze fijn. Snij de feta in kleine blokjes. Voeg beide toe aan de meloen. Kruid met de olijfolie, balsamicoazijn en peper. Schep voorzichtig om en zet koel weg tot aan het gebruik.

    Tip: voor meer kleur kunt u ook een kwart van een kleine watermeloen, ontpit en fijngesneden, toevoegen aan deze salade.

    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:meloen,munt,feta,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joachim Boudens beste sommelier van België



    Joachim Boudens beste sommelier van België


     Joachim Boudens (links) en Gert De Mangeleer (chef van Hertog Jan).

    Joachim Boudens (links) en Gert De Mangeleer (chef van Hertog Jan).

    Joachim Boudens van tweesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge) is verkozen tot 'Sommelier of the year 2011'. In de einduitslag van de verkiezing ging hij alle laureaten van de verschillende provincies vooraf. Meer dan 3.000 consumenten en 700 professionals brachten hun stem uit.

    Boudens neemt de fakkel over van Pieter Verheyde van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Een sommelier kan de titel slechts een keer krijgen.

    De verkiezing, die voor de tweede keer werd georganiseerd, is een initiatief van de culinaire uitgeverij mjPublishing.

    David Bitoune
    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Joachim Boudens,restaurant Hertog Jan,Sint-Michiels (Brugge),
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge spinazie met roodbaarsfilet


    Jonge spinazie met roodbaarsfilet

    voor 4 personen;

    • 4 roodbaarsfilets,Solo Light Vloeibaar,1 doosje trostomaatjes

    • grof zout,scheutje olijfolie,1 ciabatta,1 teentje look

    • 2 sjalotten,2 zakken jonge, voorgewassen spinazie,nootmuskaat


      Jonge spinazie met roodbaarsfilet

    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op 80°C.

    Bak de roodbaarsfilets aan beide kanten zo’n 4 minuten in een pan met 2 à 3 eetlepels margarine Light Vloeibaar.

    Doe de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met wat grof zout en olijfolie. Laat ze in de oven, gedurende 4 uur drogen.

    Snijd van de ciabatta zeer dunne sneden en bak die in een pan met een eetlepel magarine vloeibaar, peper en zout, opdat ze mooi glazig en krokant worden.

    Pel en snipper een sjalot en stoof die in een pan met een eetlepel magarine vloeibaar, voeg de jonge spinazie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Prik het teentje look op een vork en gebruik dit om de spinazie (die je hooguit 2 minuten laat bakken) om te roeren.

    Leg de spinazie (zonder het teentje look) op de ciabatta en daarbovenop de gebakken roodbaarsfilets. Decoreer ten slotte met de halfgedroogde trostomaatjes.

    Tip;

    Voor een specialere toets kan je de spinazie vervangen door zeekraal, andijvie of paksoi. Roodbaars kan je vervangen door alle platvissen.

    Niet veel tijd? Gebruik dan kant-en-klare gedroogde tomaatjes in je gerecht

    bron;yunomi.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:roodbaars,tomaat,ciabatta,look,sjalot,spinazie,
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met tonijn


    Salade met tonijn

    • Voor 4 personen
    • 300 g peulerwten, 4 eieren , 2 kleine rode uien

    • 0.5 bosje peterselie ,blaadjes kropsla ,20 zwarte olijven, ontpit

    • 1 bakje kerstomaatjes ,1.5 el kappertjes

    • 4 verse tonijnfilets (à 100 g) ,1 el olijfolie

    • 6 el Aceto Balsamico di Modena,zwarte peper uit de molen , zeezout

      Salade met tonijn

    Bereiding;< 20 min.

    Haal de peulerwten af en kook ze in een bodempje water met wat zout gaar. Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat het geel nog iets zacht is. Pel en halveer ze. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de peterselie. Halveer de tomaatjes.

    Leg de slablaadjes op de borden. Meng de sugar snaps peulerwten met de olijven, peterselie, tomaatjes en kappertjes en verdeel dit over de sla.

    Klop de olie met de azijn tot een dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade.

    Verhit de olie in een pan en bak de tonijnfilets 30 à 45 seconden per kant. Bestrooi de vis met zout en peper.

    Leg de tonijn en het ei op de salade en serveer direct

    bron; ynomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tonijn,peulerwten,ei,ui,sla,olijven,tomaat,kappertjes,balsamico,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwtjes & worteltjes met een Aziatische touch


    Doperwtjes & worteltjes met een Aziatische touch

    Met de lente in zicht verlang je naar iets fleurigs. En met wat goed weer dienen zich binnenkort de eerste verse worteltjes uit de tuin weer aan. Verse doperwten laten wat langer op zich wachten, al zijn die tegenwoordig ook het hele jaar door in de supermarkt te krijgen. 

    Met een paar kleine, ietwat aziatisch getinte ingrepen is er ook van deze degelijkheid iets florissanters te maken. Bijvoorbeeld met wat gember, dat in de Chinese gezondheidsleer een verwarmende kracht wordt toegeschreven en dat is met beginnende lentetemperaturen nooit weg. Het kenmerk van worteltjes en dop­erwtjes is zoet en dat is mooi te versterken met een paar blokjes stemgember en gembersiroop. Als tegenwicht gaan er een paar eetlepels citroen- of limoensap bij en dan heb je in aanzet zomaar doperwtjes en worteltjes in zoetzure saus. Voor de liefhebber uit te breiden tot zoetzure pittige saus met een schepje sambal (bij voorkeur sambal djeroekperoet).
     
    Ingrediënten;

    olie,1 theel. kerrie,1/2 theel. kurkuma,4 à 5 kardemompeulen
    1 theel. mosterdzaad,1 theel. ketoembar,4 blokjes stemgember, fijngehakt
    3 eetl. gembersiroop,3 eetl. citroensap,250 gr. worteltjes in schuine plakjes
    150 gr. doperwtjes,scheutje bouillon, beetje peterselie, fijngehakt.

               
    Bereiding;

    Verwarm in een braadpan olie met kerrie, kurkuma, kardemompitjes, mosterdzaad en ketoembar. Voeg, als de mosterdzaadjes gaan springen, de stukjes gember, de siroop en het citroensap toe. Doe er de worteltjes en doperwtjes bij (diepvries doperwten kunnen er wat later bij) en laat ze op zacht vuur ca. 10-15 minuten stoven. Doe er indien nodig een scheutje bouillon bij. Breng op smaak met zout en peper, strooi er peterselie over.

    Pay Uun Hiu
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:erwtjes,worteltjes,olie,kerrie,kurkuma,kardemompeulen,mosterdzaad,ketoembar,gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto van spannercrab en palourdes met verse tuinbonen



    Risotto van spannercrab en kokkels met verse tuinbonen en een tuille van Parmezaanse kaas

    voor 4 personen:

    3 st spannercrab, 200 g risottorijst, 2 dl witte wijn, 5 dl kippenbouillon, limoenrasp, 1 sjalotje, 1 tl knoflookolie, 120 g dubbelgedopte tuinbonen, 1 el boter, 28 st kokkels, court-bouillon, geraspte Parmezaanse kaas.

                              

    Bereiding:

    Kook de krabben 15 minuten in de court-bouillon, laat afkoelen in het vocht en neem het vlees eruit. Van de schalen kan een bisque of bouillon gemaakt worden. Kook de palourdes kort in een scheutje witte wijn met kippenbouillon tot de schelpen openstaan. Hak de sjalot fijn, zweet aan in de knoflookolie, voeg de rijst toe en zweet nog kort. Blus af met de witte wijn en blijf roeren.

    Voeg na 8 minuten, als de wijn is ingekookt, de bouillon toe en laat zachtjes garen onder voortdurend roeren. Voeg de uitgehaalde kokkels, het krabvlees, de tuinbonen en een klontje boter toe en breng de risotto op smaak. Vul stekers met de risotto, plaats op het bord en werk af met enkele palourdes en tuinboontjes. Bak een beetje geraspte Parmezaanse kaas in een anti-kleefpan tot het krokant is en serveer op de risotto.

    bron; visenseisoen.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:crab,rijst,wijn,tuinbonen,kokkels,kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadomousse met krab
     

    Lekker voorgerecht uit Mexico Avocadomousse met krab

    Voor 4 personen

    4 avocado’s, Sap van 1 citroen lookpoeder, zout, peper,
    ½ l dikke room, 200 g krab (of surimi) in stukjes.

          

    Bereiding

    Mix de avocado’s met het zout, een beetje peper, een mespuntje lookpoeder,
    sap van een halve citroen en 2/3 van de room. Ga door tot u een mooie,
    lichte mousse krijgt. Giet de mousse in glazen en zet ze in de koelkast.

    Meng de stukjes krab met de rest van de room. Voeg kruiden toe (zonder look deze keer) en de rest van het citroensap. Doe deze bereiding op de avocadomousse en werk af met een half citroenschijfje, een beetje peterselie en ½ kerstomaatje.

    Minstens 1u in de koelkast laten afkoelen en koud opdienen.

    bron; reiswereldmagazine.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:avocado,look,room,krab,citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Chorizo


                                           Chorizoworst

    De afgelopen dagen heb ik in Extremadura doorgebracht, een prachtig stuk Spanje. Naar rechts moet je, meer richting Portugal, mega groot, mega stil en op iedere hoek wel wat bijzonders en lekkers. Olijfolie natuurlijk maar dan heel zacht en het Iberico varkens waar ze heel veel lekkere ham van maken. En ze maken worst. Chorizoworst.

    Dit is zo’n uiterst simpel maar misschien juist wel daarom, zo’n heerlijk klein recept waar je knapperige stukken brood bij eet en een glaasje wijn bij drinkt. 

    Gebakken Chorizo

    Nodig:

    1 eetl olijfolie ,500 gr chorizo in plakken van 2 cm dik

    1 rode ui in grove stukken ,1 teen knoflook, gehakt

    blaadjes van een takje tijm of een ¼ theel gedroogde tijm

    2 dl droge cider ,2 dl kippenbouillon.

              
                                                                                                                   Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    Verhit de olie in een koekenpan, niet te heet en bak de plakken chorizo zo’n tien minuten. Daar komt veel vet bij vrij en daarvan schep je de helft er uit. Voeg ui, knoflook en tijm toe en bak dat 5 minuten mee. Nu mag de cider erbij, alweer 5 minuten pruttelen tot de alcohol weg is en dan de bouillon erbij gieten. Nog even, heel laag, 10 minuten. Breng op smaak met zout, vooral peper. Scheur dat brood maar vast in stukken.

    Felix Wilbrink
    bron; telegraaf.nl

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:chorizo,olijfolie,look,tijm,cider,bouillon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken witte kaas

    witte kaas

    Simpel vegetarisch recept. Dit is wel heel erg eenvoudig, het enige probleem is dat je er witte kaas bij nodig hebt. Een beetje goede kaasboer heeft het. Je kan er ook meikaas voor gebruiken, maar die komt officieel pas in de handel als de koeien buiten lopen. En ben je ten einde raad, dan neem je mozzarella.
    Serveer dit op een knapperig pita broodje. En pas op, het gaat snel.

    Gebakken witte kaas

    Nodig 2 personen:

    2 eetl olie ,½ theel komijnzaad ,2 eetl ui, fijngehakt

    stukje verse gember 2 cm, geschild en fijngehakt ,120 gr tomaten, in stukjes

    300 gr witte kaas, in reepjes gesneden ,1 theel kurkuma

    ¼ theel cayennepeper ,snuf zout

    ¼ theel garam massala ( vers of kant en klaar) 

       
                                                                                                         Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    Verhit de olie in een koekenpan, doe het komijnzaad erbij en de uien. Even bakken tot de uien bruin beginnen te worden. Voeg de gember toe en de tomaten en laat goed heet worden. Nu het vuur heel laag zetten en in één keer de kaas, de kurkuma, cayenne, het zout en de garam massala toevoegen.
    Nog één keer omscheppen.
    Op de broodjes scheppen en lekker heet opknabbelen.

    Felix Wilbrink
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:olie,komijnzaad,ui,gember,tomaat,kaas,kurkuma,garam marsala,peper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse zeetong in Oostende


    Verse zeetong in Oostende

     

    Ik raad graag restaurant Impérial in De Panne aan, gerenommeerd voor zijn heerlijk en democratisch kreeftenmenu. Het terras ligt op het strand en creëert een instant St.Tropez-gevoel. Ook de Fiskebar in Antwerpen mag niet op het lijstje ontbreken. Een hippe zaak en vaste waarde als het over visrestaurants gaat.

    In Oostende eet ik graag zeetong of pladijs bij René in 't Stad Kortrijk, een eenmanszaak zonder complimenten, met verse mayonaise, frieten en sla. En heerlijke vis, recht uit de zee. Op en top charmant en niet duur. Op de site van Toerisme Vlaanderen vond ik deze passende omschrijving: no-nonsense visrestaurant van René Coolsaet. Je hebt de keuze uit een paar klassieke maar lekkere visgerechten tegen een meer dan betaalbare prijs. Geen gezever, vis in de pan, zelfgesneden frietjes en als het echt moet wat citroen of mayonaise.

    Waar de naam vandaan komt? De vader van René was afkomstig uit Kortrijk. Naast de beste prijs-kwaliteitverhouding voor gebakken zeetong met frieten is er chef René, die alles in zijn eentje runt: koken, opdienen, afruimen. Het verhaal doet de ronde dat er één keer per week iemand komt afwassen. René maakt er dan ook geen probleem van dat (vaste) klanten zelf de fles wijn ontkurken of mayonaise bijscheppen uit de grote pot. Nergens aan de kust is de zeetong zo vers en zo goedkoop als hier.

    Joke Michiel 
    bron; demorgen.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:t'Stad Kortrijk, Oostende, Impérial, De Panne, Fiskebar, Antwerpen,
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas



    Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas

     

    voor 4 personen:

    8 vastkokende aardappelen, 400 g spinazie

    700 g Mandjeskaas, 200 g Brugge Oud, 3 dl melk

    50 g bloem, 70 g boter, 1 el olijfolie, peper en zout.

                                              afbeelding recept

    Bereiding;
    Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de spinazie in de olijfolie.
    Kruid met peper en zout en knijp goed uit.
    Meng er de Mandjeskaas onder.
    Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm.
    Beboter een ovenschaal met de helft van de boter.
    Leg er een laag aardappelplakjes in.
    Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op.
    Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
    Smelt de rest van de boter.
    Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt.
    Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus
    gebonden is.
    Kruid met peper en zout en meng er de gemalen Brugge Oud kaas onder.
    Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 min. in de oven. Serveer meteen.


    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:aardappelen,spinazie,kaas,melk,bloem,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheermessen met paprika


    Scheermessen met paprika, lente-ui en sesam

    voor 4 personen;
    - 12 scheermessen ,1 rode papika
    - 2 roma tomaten gepeld ontpit en in blokjes gesneden
    - 3 lente-uitjes ,4 takjes koriander geplukt en fijngehakt
    - 1 eetlepel sesamzaad ,1 teentje knoflook ,1 mespunt sambal
    - 1 eetlepel olie ,1 afgestreken eetlepel aardappelzetmeel
    - 2 eetlepels sojasaus ,1 limoen in partjes gesneden

                             Scheermessen met paprika, lente-ui en sesam

    Bereiding
    1 Spoel de scheermessen in ijskoud water.
    2 Schil de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
    3 Snipper het teentje knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn
    4 Verhit een weinig olie in een grote pan en voeg de scheermessen toe, plaats een deksel op de pan en laat de scheermessen mooi open komen.
    5 Neem de pan van het vuur en haal de scheermessen eruit. Giet het kookvocht in een kom.
    6 Stoof de paprika en de knoflook aan in een weinig olie, voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zachtjes sudderen, voeg de sambal en de lente-uitjes toe.
    7 Roer het aardappelzetmeel los in het kookvocht van de scheermessen en voeg de sojasaus toe.
    8 Voeg de scheermessen bij de paprika en roer goed om, voeg nu het kookvocht toe en laat alles nog 2 minuten sudderen, bestrooi met het sesamzaad en de fijngehakte koriander.
    9 Schik de scheermessen op de borden en serveer met enkele partjes limoen.


    bron; skynet.be



    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:scheermessen,paprika,tomaat,lente-ui,look,limoen,sambal,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedelsalade met snijbonen, sluimererwten en kalkoenhapjes


    Noedelsalade met snijbonen, sluimererwten en kalkoenhapjes

    Voor 4 personen:
    100 g snijbonen ,100 g sluimererwten (mange-tout)
    1 bosje lente-uien ,250 g eiernoedels ,blaadjes van ½ bosje koriander

    Voor de dressing:
    1 tl sambal oelek ,1,5 el lichte sojasaus ,4 el sesamolie
    2 el arachideolie ,2 el rijstazijn ,2 el geroosterde sesamzaadjes

    Voor de kalkoenhapjes:
    2 stengels citroengras ,4 cm gember ,1 teen knoflook
    350 g kalkoenfilet ,1 tl zout ,3 el arachideolie 

                                

    Bereidingswijze
    Snij de snijbonen en sluimererwten in dunne plakjes en blancheer deze 1 minuten in kokend gezouten water. Verfris in ijswater. Snij de lente-uien fijn.

    Kook de noedels gaar in gezouten water en spoel nadien onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en roer door de noedels.

    Maak de kalkoenhapjes: verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest fijn. Doe het citroengras in een foodprocessor met de gember, knoflook, kalkoen en het zout. Mix tot een homogene massa en vorm er kleine hapjes van. Bak de kalkoenhapjes aan beide kanten goudbruin in arachideolie.

    Meng intussen de noedels met de snijbonen, sluimererwten en lente-uien. Verdeel de noedelsalade over 4 borden en schik er de gebakken kalkoenhapjes naast. Werk af met korianderblaadjes.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WOKGERECHTEN
    Tags:bonen,erwten,kalkoen,gember,look,koriander,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom lente, welkom dieet!


    Welkom lente, welkom dieet!
     

    Er zijn maar enkele zonnestralen nodig of we denken al aan onze bikini... En dus ook aan alle diëten die we zouden kunnen volgen om die overtollige kilo's kwijt te raken.

    Ik had jullie graag willen vertellen dat ik een mirakeloplossing had, een klein pilletje en hop, we lopen rond in het lichaam van Gisèle Bundchen, maar dat is jammer genoeg nog niet aan de orde en dus overlopen we de verschillende methodes die er op de markt zijn nog eens.


                                     Weight Watchers 
                                                                                                                                © WW
    Weight Watchers

    Dit is het dieet dat alle modetrends overleeft. Sinds de indrukwekkende resultaten van hun laatste gezicht, actrice en zangeres Jennifer Hudson, gaan we opnieuw punten tellen en trekken we naar de wekelijkse meetings die blijkbaar hun vruchten afwerpen. En nu de gespecialiseerde producten ook in de winkelrekken van de grote winkels ligt, is het berekenen van punten per maaltijd nog makkelijker.

    Je moet wel tijd hebben om de vergaderingen bij te wonen en gedisciplineerd genoeg zijn om op te schrijven wat je allemaal eet, want anders werkt het niet.

    Er bestaat nu trouwens ook een online versie die automatisch je verbruikte punten telt. Nu nogwachten op een smartphone applicatie en dan zou het helemaal perfect zijn !

                             Het Dukan dieet 
                                                                                                                © Fotolia

    Het Dukan dieet 

    Het dieet van Dr Dukan maakt al enkele maanden furore en zorgde voor een comeback van het proteïnedieet. De nadruk wordt gelegd op natuurlijke proteïnen, namelijk vlees, eieren en vis. Dokter Dukan is de eerste die het regelamtig volgen van een gezond en doeltreffend dieet aanbeveelt.

    Wil je meer weten over zijn techniek, dan kan je een van de vele boeken over het onderwerp lezen.

    Het Nordic dieet

    © Fotolia 

    Het Nordic dieet

    Het boek van Anne Dufour doet eveneens van zich spreken. Het principe zit vol gezond verstand: gezond en lokaal eten. De laatste studies hebben aangetoond dat de oudste honderdjarigen in de landen van het Hoge Noorden wonen en niet aan de Middellandse Zee of in Japan. Dit was voldoende om zich over hun levensstijl te buigen (ze doen veel aan sport) en hun eten. Veel bessen, granen (het bekende roggebrood), wortelgroenten (aardappelen, wortels), wild en vis (en levertraan).

    Het voordeel? Dit lijkt heel erg op wat er momenteel lokaal in België ontstaan is, namelijk gezond eten en minder betalen door seizoens- en lokale groenten te gebruiken.
    Maar het doel is voornamelijk een goede gezondheid en niet zozeer een lager gewicht. Als je natuurlijk ook suikers en bloem van je menu schrapt, zal je ook wel gewicht verliezen. Maar het is vooral belangrijk om evenwichtig te eten.


                   Bloedgroepen 
                                                                                                                             © Fotolia
    Bloedgroepen

    Het is Dr Peter J. d’Adamo die deze weg insloeg en enkele boeken publiceerde omtrent het onderwerp. De theorie is eenvoudig: we hebben een verschillende bloedgroep, die verantwoordelijk zou zijn voor de manier waarop ons metabolisme werkt. Zo moet een O bijvoorbeeld niet hetzelfde eten als een A om op te nemen wat hij nodig heeft.

    In een tijd waarin allergieën steeds vaker voorkomen kan dit dieet een goede basis zijn. Melkproducten, gluten, eieren, citrusvruchten, chocolade of rode vruchten, je overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen (die zich soms gewoon kan vertalen in een opgeblazen gevoel na het eten of een tragere transit) kunnen op die manier beheerd worden, waardoor gewichtsverlies makkelijker wordt.

    Om het voorbeeld te nemen van gluten: als je lichaam dit niet kan verwerken (voor wie een bloedgroep O heeft), gaat hij het ontbinden in onherkenbare stukjes voor de rest van het organisme, die het vervolgens niet correct zal kunnen elimineren en het gaat opslaan. Dus zal ook het dieetbrood of de granenpasta ervoor zorgen dat je verdikt...

         De andere diëten 
    © Fotolia

    De andere diëten

    Vergeten we vooral ook de soepdiëten, het mediterane dieet of het Okinawadieet niet.
    In ieder geval, wat je ook beslist te doen, het is in ieder geval het goede moment om te starten: de komst van de lente en de bikini's in de etalages van winkel zijn zeker een motivatie.

    Wat je ook doet, vergeet niet dat een dieet best onder medische begeleiding gebeurt, vooral wanneer je veel gewicht wil verliezen.
    Neem de tijd om te analyseren hoe je lichaam werkt, wat je het meest frustreert en bespreek met je dokter een doeltreffende en duurzame oplossing...

    bron; skynet.be

    Tip van Josephine; Vegetarische soep is een prima maagvuller (gezond en kalorie-arm) en helpt je zeker om je ochtend- of middagdip door te komen zonder dat je naar de snoepkast gaat.
    Probeer zeker s'avonds licht en een beperkte hoeveelheid te eten.

     

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:diëten,dieet,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!