Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spliterwtenkroket
     
     
    Spliterwtenkroket
    Dat vegetarisch eten, eenmaal in de week, is heel leuk hoor,
    maar heb je wel eens een groentekroket gegeten?

      Ingrediënten:

      350 gr spliterwten ,2 eetl vers geraspte gember

      4 theel gemalen koriander ,4 theel komijnzaad ,4 theel gemalen kaneel

      2 theel kurkuma ,1 theel cayennepeper ,ghee ,zout.

       
      Foto: Frank van der Vleuten

      Bereidingswijze:

      Dat vegetarisch eten, eenmaal in de week, is heel leuk hoor, maar heb je wel eens een groentekroket gegeten? Dat kan natuurlijk niet. Voor het betere en complete vegetarische werk moet je natuurlijk in India zijn. En geloof me nu, dit is echt heerlijk. Laat de spliterwten een nacht weken in ruim water. Dan laten uitlekken. Gooi ze in de keukenmachine en zet die aan. Met een kan water ernaast. Laat de machine draaien en giet er zoveel water bij tot je een dikke pasta krijgt. Je moet er kroketten van kunnen vormen. Doe er op het laatst de helft van al de specerijen bij. En twee theelepels zout.

      Nu de truc. Los 4 theelepels zout op in een liter warm water. In een ruime kom. Dan vorm je kleine kroketjes van de erwtenpasta. Gaat het beste met natte handen.

      Indiërs gebruiken ghee, geklaarde boter, kan je in iedere Turkse super kopen. Laat een flinke laag in de pan smelten en frituur hier (160° C) de kroketjes in. Mooi bruin, dus. Even laten uitlekken en in het zoute water laten glijden. Kwartiertje. Niet langer. Meng inmiddels yoghurt met de rest van de specerijen en nog een snufje zout, en geef dit als dip bij de Matar dal Bara. Zo, dat is nog eens vegetarisch eten.

      Felix Wilbrink
      bron; telegraaf.nl


      Categorie:VEGETARISCH,
      Tags:Spliterwten,kroket,gember,koriander,komijnzaad,kaneel,kurkuma,ghee,
      27-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep op italiaanse wijze

       

      Mosselsoep op italiaanse wijze

      Ingrediënten
      - 1 kg schotse mosselen,
      - 1 blik van 500 ml gepelde tomaten (type san marzano),
      - 2 dl olijfolie ,2 lookteentjes ,1 chilipepertje,
      - guérandezout en peper ,2 takjes platte peterselie ,2 takjes basilicum.

                                            Mosselsoep op italiaanse wijze

      Bereiding
      1 Doe 1 dl olijfolie en 1 geplet lookteentje (geplet met het lemmet van een mes) in een grote kookpot. Laat alles zachtjes fruiten, zonder de look te verbranden. Voeg het blik gepelde tomaten, het chilipepertje, de gehakte peterselie en de basilicum erbij. Kruid met peper en zout. Laat alles 30 min. koken op een zacht vuurtje.

      2 Doe in een andere kookpot eveneens 1 dl olijfolie en 1 geplet lookteentje doen. Alles zachtjes laten fruiten, zonder de look te verbranden. Voeg de mosselen erbij en laat 10 min. koken, roer regelmatig alles goed om.

      3 Haal de mosselen uit hun schelp en filter het kookvocht om eventuele stukjes schelp te vermijden. 4 Voeg alles bij elkaar (mosselen en kookvocht) in de kookpot van de tomatensaus. Breng verder op smaak. De soep is klaar!

      bron; skynet.be


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:soep,mossels,tomaten,look,peterselie,basilicum,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstcompetitie onder leiding van Wout Bru



      Rijstcompetitie onder leiding van Wout Bru



      Rijstcompetitie onder leiding van Wout Bru

      Rijst, dé vedette van de wereldkeuken, is even smakelijk als voedzaam en is zonder twijfel het voedingsmiddel bij uitstek voor een kok die zijn creativiteit op een spectaculaire manier wil uitleven. Dit is precies de uitdaging die vijf kandidaten, uitgekozen na twee strenge selectierondes, zullen aangaan door een smakelijke creatie uit te vinden op basis van een aantal opgelegde ingrediënten, waarvan BOSTO rijst natuurlijk de belangrijkste is.

      Vijf Nederlanstalige kandidaten van de Bosto Rice Academy zullen het vijf weken lang op VTM evenals op
      www.bosto.be tegen elkaar opnemen. De winnaar wordt beloond met een weekend en een kookatelier bij Wout Bru, “de” Belgische chef van het Zuiden van Frankrijk. Wout Bru, die reeds twee Michelin sterren wist te behalen heeft zijn beroemde resturant “Chez Bru”, in Eygalières, vlakbij Saint-Rémy de Provence en Cavaillon, waar hij de meest veeleisende smaakpapillen verleidt.

      Vanaf 28 februari, zullen de prestaties van elke deelnemer op VTM in de vorm van korte reportages van 2 minuten worden uitgezonden. De kijkers zullen via de website
      www.bosto.be, elke prestatie punten kunnen toekennen. Kijkers die stemmen, maken kans op een weekend genieten bij Wout Bru.


      Bron; skynet.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:rijst,wedstrijd,Wout Bru ,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept van Rosemary Moon Gevulde kool
        

      Gevulde kool recept uit de oude boerenkeuken van Rosemary Moon

      voor 4 personen:

      8 bladeren van een groene kool ,120 gr oud brood ,225 gr rundergehakt

      225 gr worstvlees ,1 ui, fijngehakt ,1 ei losgeklopt ,zout en peper.

      voor de saus

      2 uien dun in ringen ,30 gr boter ,30 gr bloem

      30 gr room ,zout en peper.

       
      Foto: Frank van der Vleuten

      Bereidingswijze:

      Neem de groene kool en haal er een paar grote bladeren af. Snij de nerf er uit en kook de bladeren 5 minuten in water met flink wat zout. Haal ze er uit en laat uitlekken. Week het brood even in wat bouillon en knijp uit. Doe het in een kom, samen met het gehakt en het worstvlees. Goed mengen, voeg de ui en peper en zout toe, en het losgeklopte ei.

      Nu een afsluitbare ovenschaal invetten. Leg er een laag kool in, een laag van het vlees, een laag kool, een laag vlees, eindig met de kool. Deksel er op, in de oven op 160°C. Een uurtje, mag ook iets langer.

      Smoor de uien in boter en een kopje water. Lekker lang, tot ze mooi zacht zijn. Dan de bloem erbij en wat room. Goed roeren even laten doorkoken. Maak er een mooie saus van, ook weer op smaak brengen met zout en peper.

      Serveer de gevulde kool met de saus er over.

      Felix Wilbrink
      bron; telegraaf.nl

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:kool,brood,gehakt,ei,worst,ui,boter,bloem,
      26-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende medicijnen mogen niet gecombineerd worden


                   Medicijnen mogen niet gecombineerd worden

      Verschillende medicijnen mogen niet gecombineerd worden met pompelmoes aangezien ze de werking van het medicijn versterkt.

      Dit is onder andere het geval met sommige bloeddruk- en cholesterolverlagers.

      Dit komt door de aanwezigheid van furocoumarinen.


      bron; seniorennet.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:pompelmoes,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze voeding is onontbeerlijk voor sixpack
       

      Deze voeding is onontbeerlijk voor sixpack


      Als je deze zomer wil uitpakken met stel getrainde buikspieren, dan kun je maar beter nu al beginnen. Dit krijg je echter niet alleen door te sporten, met de juiste voeding kun je ervoor zorgen dat je sneller een sixpack krijgt. Je houdt je best aan een dieet dat de vetverbranding versnelt.

      De belangrijkste maaltijd is die na het sporten. Veel mensen maken de fout deze net over te slaan, omdat ze denken dat ze dan lichaamsvet zullen verbranden. Maar de voeding die je opneemt na het sporten verhoogt het metabolisme, waardoor dit meteen naar de spierweefsels gaat. Probeer dus wat calorieën op te nemen meteen na het sporten, dit hou je gedurende de rest van de dag lager.

      Proteïnes

      Zorg ervoor dat je genoeg proteïnes bij elke maaltijd of snack opneemt. Als je ook wil afvallen, concentreer je dan op magere proteïnes als kip, vis en eiwitten en magere stukken rood vlees.

      Koolhydraten

      Schrijf koolhydraatrijke voeding als brood, pasta en rijst niet volledig af, veel diëten zeggen namelijk dat deze voedingsgroep een dikmaker is. Maar als je dit doet, dan daalt je metabolisme, waardoor het moeilijk wordt om af te vallen. Zorg er daarom voor dat je minstens een dag per week veel koolhydraten opneemt zodat je metabolisme versnelt. Op de dagen dat je veel sport, mag je wat extra van deze voedingsgroep opnemen.

      Visolie
      Als je stevige buikspieren wil, dan kun je je vetopname maar beter zo veel mogelijk beperken. Met negen calorieën per gram, bevatten ze er twee keer zoveel als proteïnes en koolhydraten. Maar je heb twel visolie nodig. Dit verbetert namelijk je gevoeligheid voor insuline, dus wanneer je toch beslist koolhydraten op te nemen, kan je lichaam deze beter verwerken en is het risico kleiner dat deze in lichaamsvet omgezet worden. Probeer drie tot zes gram visolie in supplementen op te nemen, tenzij je die dag vette vis eet. Zalm en makreel zijn goede bronnen van vetzuren, dit zijn dus de types waar je je op moet concentreren.

      Zout
      Zorg dat je je zoutopname beperkt. Het speelt geen rol bij lichaamsvet, maar bepaalt wel hoe je er uitziet, want het maakt dat je water ophoudt, wat je dikker doet lijken. Hoe minder lichaamsvet je hebt, hoe meer impact een hoge zoutopname gaat hebben.

      (ep)bron; hln.be 

      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:sixpack,voeding,visolie,zout,Koolhydraten,Proteïnes,kip,vis,vlees,
      25-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige tagliatelle met champignons en gegrilde St. Jakobsschelpen


      Romige tagliatelle met champignons en gegrilde St. Jakobsschelpen


      Voor de echte lentekost is het nog te vroeg, maar met een lekker
      bereid visje voelt het alsof het voorjaar al is begonnen. 
      Deze heerlijke delicatesse is nu goed verkrijgbaar en combineert
      uitstekend met tal van kruiden en groenten.

      voor 4 personen;

      500 gram St. Jakobsschelpen (8 grote of 12 kleinere),
      400 gram tagliatelle,3 eetlepels olijfolie,1 ui (gesnipperd)
      500 gram kastanjechampignons, in vieren,250 gram ricotta
      sap van een halve citroen,15 gram verse basilicum (reepjes)
      75 gram rucola,zout en versgemalen peper

      Romige tagliatelle met champignons en gegrilde St. Jakobsschelpen

      Bereiding< 20 - 30 min.energie;  680 kCal | 2850 kJ

      Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar.

      Laat een grillpan goed heet worden. Dep de St. Jakobsschelpen goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de St. Jakobsschelpen in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de St. Jakobsschelpen als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper.

      Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor.

      Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe (pasta)borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde St. Jakobsschelpen.

      Lekker met een salade van tomaten.

      Tip: neem eens gemengde paddenstoelen in plaats van champignons.

      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:tagliatelle,champignons,St. Jakobsschelpen,ricotta,kruiden,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De food trends van 2011



                               De food trends van 2011


      De food trends van 2011
      © Slavko Sereda

      In 2011 denken we aan het milieu. Dat we ook met voeding iets in de ecologische pap te brokken hebben, dringt alsmaar meer door. Om onze voetafdruk laag te houden, kiezen we vooral voor producten van bij ons. Volgens Groentekok Frank Fol wordt productkwaliteit een echte rage. Liefst met zoveel mogelijk groentjes, ook in de restaurants. Wie groenten op zijn bord wil kan naar 't Aards Paradijs in Nevele, het beste groenterestaurant van de Benelux 2010.

      't Aards Paradijs, Merendreedorp 65, 9850 Nevele.


                              Van kaviaar naar pladijs

        © Barbro Bergfeldt

      Dat een vis als tonijn erg schaars wordt, hebben we blijkbaar eindelijk gesnopen. Ook dure en exclusievere vis met een hoog snobgehalte zoals kaviaar en langoustines laten we voor wat ze zijn. Pladijs en haring daarentegen kunnen ons meer dan bekoren. De Belg heeft duidelijk door dat overbevissing geen ver-van-ons-bed-show meer is. Uit cijfers van de Vlaamse overheid blijkt zelfs dat Belgische vissers, ondanks de dalende visquota van de afgelopen jaren, minder vis vangen dan de toegestane hoeveelheden. Een van de beste pladijzen van het land eet je in restaurant Stad Kortrijk in Oostende. No-nonsense Chef René is bekend tot ver buiten de badstad.

      Stad Kortrijk, Langestraat 19, 8400 Oostende.


      Nostalgische gerechten zijn hip
      |© Eva Gruendemann


      Nostalgische gerechten zijn hip

      Grootmoeders keuken is ronduit hot. Vooral nostalgisch getinte vleesbereidingen zoals niertjes, wangen en buikwand worden opnieuw klaargemaakt. Ook de vergeten groenten zijn eindelijk doorgebroken. In de supermarkt kopen we zonder blikken of blozen pastinaak, rode biet en aardpeer. Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop in Boechout outte zich al als fan van vergeten groenten. En van een topchef die een zestiende Michelinster op rij haalt, mogen we toch al wel iets aannemen, niet?

      De Schone Van Boskoop, Appelkantstraat 10, 2530 Boechout.


                                           We bakken onze eigen pizza's
       © ellakay

      We bakken onze eigen pizza's

      Thuis taarten bakken blijft boomen. Volgens onderzoeksbureau Mintel schuift 28 procent van de bevolking minstens eens per week een taart, cake of gebakjes in de oven. Dit jaar focussen we ons na de cupcakes vooral op hartige taarten. We zoeken naar nieuwe recepten voor quiches en zelfs homemade pizza's!


      Vacuüm koken

        © La Grappe d'Or

      We houden het dit jaar simpelweg puur. En we nemen onze tijd om een gerecht te bereiden. Zelfs het vacuüm koken is weer populair. De ingrediënten worden luchtledig verpakt en garen op lage temperatuur, zodat de geuren beter bewaard worden en je maaltijd niet uitdroogt. Met de Chef Touch van Kitchen Aid is er nu het eerste vacuümapparaat waarmee ook hobbykoks zich op het vacuüm koken kunnen storten.

      La Grappe d'Or, Rue de l'Ermitage 18, 6767 Torgny


                                    Japanse specerijen 
       © Sushi Here

      Oosterse invloeden laten we meer dan ooit binnensijpelen. Vooral Japanse specerijen en smaakmakers zoals furikake en chanpon ponzu vinden hun weg naar de Belgische keuken. Het is een feit: sushibars en ook vooral Japanse take-away boomen als nooit tevoren!

      Sushi Here, Rue Saint-Paul 7, 4000 Luik


      De comeback van yoghurt 
      ©  

      De comeback van yoghurt
       
       

      Dé grootste culinaire verrassing is ongetwijfeld de comeback van yoghurt. We gebruiken het als vervanger voor room, ingrediënt voor sauzen en beleg. Yoghurt wordt zelfs ronduit hip. Zo liet drankgigant Bols weten met een alcoholisch yoghurtdrankje op de markt te komen. Yoghurt on the rocks! Uitzonderlijk frisse dips vind je in Nostradam in Mechelen.

      Nostradam, Blauwhondstraat 25, 2800 Mechelen

      bron; skynet.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Nostradam,La Grappe d'Or,pizza,De Schone Van Boskoop,Stad Kortrijk,'t Aards Paradijs,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipstukjes met spinazie en maïs



      Kipstukjes met spinazie en maïs

      Spinazie bestaat uit donkergroene bladeren die veel ijzer en vitaminen bevatten, maar weinig calorieën, en die heel gemakkelijk verteren.Dankzij het invriezen, kan men tegenwoordig heel het jaar lang spinazie eten.

       voor 4 personen:

      • 1 kg aardappelen ,zout en peper ,vloeibaare boter ,
        50 gr geraspte kaas ,100 ml melk ,4 kipfilets
        450 gr bladspinazie (diepvries) ,nootmuskaat ,1 blikje maïskorrels


        Bereiding:

      1. Schil de aardappels en snij ze in stukken.
      2. Kook de aardappels in zout in ongeveer 20 min gaar.
      3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
      4. Breng de puree op smaak wat wat vloeibaare boter en de geraspte kaas.
      5. Snij de kipfilet in blokjes.
      6. Verhit drie kneepjes vloeibaare boter in een pan en bak hierin de kipblokjes tot ze bruin en krokant zijn.
      7. Verwarm intussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
      8. Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng de maïskorrels erdoor.
      9. Spuit met behulp van een spuitzak een rand puree op de borden.
      10. Schep de spinazie in het midden en zet de kipstukjes op de spinazie.
      bron; msn.be


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:aardappel,kip,boter,kaas,melk,spinazie,maiskorrels,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: ijsjes van borstmelk


      Te koop: ijsjes van borstmelk
        

      Te koop: ijsjes van borstmelk


      Een crèmerie in de trendy Londense buurt van Covent Garden verkoopt sinds deze week ijscrème gemaakt van natuurlijke borstmelk. De eerste bollen zijn van de hand (of eerder borst) van een vrouw uit Leeds, maar de winkel heeft al vijftien vrouwen gevonden die bereid zijn in te staan voor de productie. De ijscrème wordt verkocht onder de naam 'Baby Gaga' en geserveerd door een lookalike van de eigenzinnige popster van het moment.

      "Borstmelk is het natuurlijkste wat er bestaat in onze wereld", aldus Matt O'Connor, die het maffe idee bedacht en nu commercialiseert. "Mijn drie jongens zijn ermee opgegroeid. Als het goed genoeg is voor onze kinderen, zal het ook wel goed genoeg zijn voor onze ijscrème. Bovendien is het ijs getest op zijn veiligheid." De ijscrème zou zoetig zijn, al kan het stevige prijskaartje van 14 pond (16 euro) voor een bol wel voor een bittere nasmaak zorgen.

      (hlnsydney/odbs)
      bron; hln.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:ijsjes,Baby Gaga,
      24-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme hervekaas met ardense ham en luikse siroop
       

      Warme hervekaas met ardense ham en luikse siroop

        voor 10 bordjes

      1 kg hervekaas, 1 l melk, 2 dl olijfolie, zeezout, garnituur, 2 flinterdunne sneetjes ardense ham gedroogd, 60 g boerenbrood (bijna zwart geroosterd in een toaster), 24 stuks rozemarijnblaadjes gefrituurd op 160 °c, 12 theelepels luikse siroop, 120 g friseesalade plukken tot kleine blaadjes, 50 g walnoten gehakt engeroosterd, 1 theelepel witte wijnazijn, 1 eetlepel walnotenolie, zeezout.

                                                 warme hervekaas met ardense ham en luikse siroop

      Bereiding :

      1 Snijd de kaas in kleine stukjes. Breng de melk met de olijfolie aan de kook. Voeg de kaas toe en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Kruid met een beetje zeezout.

      2 Breek het geroosterde brood in kleine stukjes.

      3 Meng de azijn met de walnotenolie, zout en peper. Vermeng dan de vinaigrette met de salade en de walnoten.

      4 Verdeel de salade over 10 kleine bordjes, verdeel ook het brood, de Luikse siroop, de ham en de rozemarijnblaadjes.

      5 Serveer de warme soep in een klein kommetje. Giet de soep over de salade.

                                 warme hervekaas met ardense ham en luikse siroop

      biance.be
      bron; gva.be


      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:hervekaas,ardenseham,luiksesiroop,melk,olie,brood,salade,noten,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel met rozemarijnspiesje van sint-jakobsnoot


       Zeeduivel met rozemarijnspiesje van sint-jakobsnoot
       op een tartaar van gekarameliseerd witloof

       voor personen :

      200 g zeeduivelfilet per persoon, 8 sint-jakobsnoten, 10 witloofstronkjes, 2 rode paprika’s, 6 sjalotten kervelpluksels, 250 g bruine suiker, 250 g boter, 3 dl witte wijn, snuifje cayennepeper, peper en zout, olijfolie, 4 verse takjes rozemarijn met kruin.

                                          zeeduivel met rozemarijnspiesje van sint jakobsnoot op een tartaar van gekarameliseerd witloof

      Bereiding :

      1 Halveer het witloof en snijd de harde kern eruit. Smelt de boter en stoof hierin het grof gesneden witlof aan. Voeg na enkele minuten de bruine suiker toe en kruid met peper en zout. Neem, zodra het witlof begint te karameliseren, de pan van het vuur.

      2 Ontdoe de paprika van de schil door hem in een oven te stoppen, lichtjes overgoten met olijfolie. Neem de paprika, zodra hij begint te verschrompelen, uit de oven, doe hem even schrikken onder koud water ontdoe hem van zijn schil. Snijd nu de paprika in grove stukken en pureer hem tot een gladde massa.

      3 Hak de sjalotten fi jn en zet ze op met de witte wijn en de cayennepeper. Laat inkoken tot de helft. Meng er dan de malse boter in kleine stukken onder. Roer tot je een gladde saus bekomt. Voeg de paprika toe en passeer het geheel door een fi jne zeef. Kruid goed af met peper en zout.

      4 Dep de zeeduivel af en kruid hem met peper en zout. Laat hem goudbruin kleuren in de hete olijfolie. Bak hem daarna verder af in de oven. De zeeduivel is gaar wanneer je met een vork zonder moeite de vis kan doorprikken, je mag geen weerbaarheid meer voelen, net zoals bij malse boter.

      5 Dep de sint-jakobsnoten droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag. Rits een verse rozemarijnstengel af tot bijna aan de top maar laat de top eraan als garnituur. Steek de gebakken sint-jakobsnoten erop.

      6 Afwerking. Dresseer het gekarameliseerde witloof met behulp van een ring in het midden van het bord. Leg hierop de gebakken zeeduivel. Schik daarop het spiesje van sint-jakobsnoten. Giet de paprikacoulis rond het geheel en werk af met kervelpluksels.

      bron; gva.be
      .ambiance.be


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:Zeeduivel,rozemarijn,sint-jakobsnoot,witloof,paprika,sjalot,kervel,suiker,wijn,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterolgehalte van eieren in dalende lijn

       

      "Cholesterolgehalte van eieren in dalende lijn"

       cholesterolgehalte van eieren in dalende lijn

       
      Elke dag twee eitjes eten, is niet zo schadelijk voor de gezondheid als dokters ons willen laten geloven. Een Amerikaans onderzoek wees aan dat het cholesterolgehalte van eieren in de voorbije jaren flink is gedaald. Dat zou te wijten zijn aan het verbod op beendermeel in kippenvoer, dat na de BSE-crisis werd ingevoerd. Zo schrijft The Sunday Times zondag.

      Bovendien zouden er vandaag in eieren meer vitamientjes zitten dan vroeger het geval was. Er werd tot 64 procent meer vitamine D gemeten in tien jaar tijd.

      Eerdere studies toonden al aan dat cholesterol uit eieren het cholesterolgehalte in het bloed niet doet stijgen, en dat de echte problemen te zoeken zijn bij verzadigde vetzuren en de aantasting van de lever door een ongezonde levensstijl.

      Een studie uit 2009 aan de Britse Surrey University wees dan weer dat één of twee eieren per dag eten, helpt bij afslanken. De onderzoekers beweerden dat mensen zich meer verzadigd voelden en daardoor later op de dag minder nood hadden aan extra calorieën.

      bron; gva.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:eieren,
      23-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote



      Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote

       voor 4 personen:

      Voor de appel-gembercompote:

      4 zoete appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukken gesneden
      50 g gekonfijte stemgember,snufje kaneel,50 g suiker,boter

      Voor de panna cotta van geitenkaas:
      1 dl room (40%),500 g verse geitenkaas
      peper en zout,scheutje olijfolie

                                        
      Bereidingswijze:

      Stoof voor de compote de appel aan in een klontje boter, doe er de kaneel en suiker bij en laat zachtjes stoven tot de appel gaar is.

      Voeg de stemgember toe en mix alles in een blender. De hoeveelheid gember kan je naar eigen smaak aanpassen.

      Warm voor de panna cotta de geitenkaas samen met de room op en laat mooi in elkaar smelten. Kruid met peper en zout en wat olijfolie.

      Leg een bodempje compote in een glaasje, verdeel daarover de panna cotta en laat opstijven in de koelkast.

      Haal uit, dek af met compote, plaats vlak voor serveren 2 min. in een voorverwarmde oven op 120 °C en werk eventueel af met wat Japanse munt.

      bron; nina.be

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:Panna cotta,geitenkaas,appel,gember,compote,suiker,boter,olie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vitamines en smaak in biologische groenten

       
      Minder vitamines en smaak in biologische groenten


      Bij het telen van biologische groenten komen geen chemische stoffen aan te pas, nu blijkt echter dat deze aanpak niet voor gezondere of lekkerdere producten zorgt.

      Smaak en stoffen
      Een controversiële studie van de Britse consumentenorganisatie Which? Gardening suggereert dat de moderne aanpak bij de productie van groenten beter voor je is. Daaruit blijkt namelijk dat bij broccoli waar pesticiden aan te pas kwamen meer antioxidanten bevatten dan biologische geteelde stalen. Dit zijn voordelige stoffen die je algemene gezondheid verbeteren en kanker helpen te voorkomen. Ook bevatten aardappelen meer vitamine C dan hun biologische tegenhangers. Een smaaktest toonde aan dat modern geteelde tomaten een sterkere smaak hebben dan groenten waar geen pesticiden aan te pas kwamen.

      Organisaties van biologische boeren weerleggen de beweringen, ze zeggen dat de studie te kleinschalig is om betekenisvolle resultaten te bieden.

      (ep)bron; hln.be 

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:groenten,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribeye met pittige tomaten


      Ribeye met pittige tomaten

       voor 4 personen:

      1 kg ribeye,250 g Belles de Fontenayaardappelen,
      Perfect Roast-kruiden van Blue Ribbon NYC* ,Cajun Spice (ook van BRNYC),
      1 teentje knoflook, geplet en fijngesnipperd,
      1 takje rozemarijn, naaldjes afgeritst voor de tomatensaus,
      4 sjalotten, fijngesnipperd,12 tomaten, ontveld en ontpit,
      in brunoise( blokjes) gesneden,scheut olijfolie,scheut witte wijn,
      2 el tijm (gevriesdroogd),2 laurierblaadjes,2 el Heinzketchup,
      1 el groentebouillon (in poeder),peper en zout,snufje chilipoeder,
      scheutje room,handvol platte peterselie, fijngesnipperd.

                                           

      Bereidingswijze:
      Stoof voor de saus de sjalotten glazig in de olie. Bevochtig met de witte wijn, voeg de tomaten toe en laat ca. 10 min. zachtjes stoven. Doe er alle kruiden en ketchup bij en laat nog ca. 1 uur sudderen. Breng op smaak met peper, zout, room en peterselie.

      Grill of bak de ribeye naar eigen smaak.

      Kook de aardappelen half gaar in de schil, snijd ze in vieren, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met perfect roast, knoflook en rozemarijn.

      Bak krokant in een voorverwarmde oven op 200 °C.

      * Te koop op de website Blue Ribbon Restaurants

      bron; nina.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:Ribeye,tomaten,aardappel,kruiden,look,sjalot,ketchup,room,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtortilla


      Zalmtortilla

      Gemakkelijk en vlug klaar.

      100 gram gerookte zalm ,1 eetlepel bieslook (fijngehakt),

      peper (versgemalen),125 ml zure room,2 tortilla.

      Zalmtortilla

      Bereidingstijd: < 20 min.

      Meng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren.
      Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol ze op tot puntvormige zakjes, zet ze eventueel in een eierdop en garneer met de bieslooksprieten.

      Tip; kan ook met gerookte forel.

      bron; visrecepten.nl



      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:Zalm,tortilla,bieslook,zure room,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree
       

      Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree

      voor 4 personen

      • 8 tongscharfilets,6 Tasty Tom tomaten,
      • 25 gram hazelnoten of amandelen (fijngehakt),
      • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt),6 eetlepels olijfolie,
      • 1 kilo kruimige aardappels,4 tenen knoflook (fijngehakt),
      • 1 eetlepel citroensap,3 eetlepels bloem,
      • 1 eetlepel verse tijmblaadjes (fijngehakt),
      • 100 ml melk,zout en versgemalen peper.


           Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree

      Bereiding

      Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Halveer de tomaten, zet ze met de snijkant naar boven in een laag ovenschaaltje. Meng de hazelnoten met kaas en peper naar smaak en verdeel dit over de tomaten. Druppel er wat olijfolie over. Schuif het schaaltje 15 cm onder een hete grill en laat de tomaatjes in 6-8 minuten goudbruin kleuren.

      Wrijf de tongscharfilets in met zout en peper. Meng de bloem met de tijm en peper en wentel de filets erdoor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tongscharfilets (in gedeelten) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.

      Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes zonder te kleuren. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de knoflookolie en zoveel melk erdoor dat een heel smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

      Schep de knoflookpuree als een bedje op vier warme borden en leg de tongscharfilets er schuin op. Zet de gegrilde tomaatjes ernaast.

      Lekker met roergebakken witlof: snijd struikjes witlof in de lengte in repen en roerbak ze in wat olijfolie in 3-4 minuten beetgaar. Sprenkel er wat balsamicoazijn over en breng op smaak met zout en peper

      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:tongscharfilet,knoflook, puree,noten,kaas,aardappel,citroen,bloem,tijm,melk,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bridges in Amsterdam


      Bridges in Amsterdam

      Weinig lekkernijen smaken beter uit het vuistje dan een broodje nieuwe haring met uitjes. In Amsterdam, waar veel fijne restaurants 's middags gesloten zijn, blijft dat een aangename hongerstiller. Net als een bezoek aan Bridges dat voor de lunch wel open is.

      •  


      Collega Johannes van Dam van Het Parool stuurt er naar eigen zeggen al zijn bemiddelde vrienden heen. Visrestaurant Bridges aan de Amsterdamse Oudezijds Voorburgwal stond vorig jaar dan ook met een 10 minus hoog in zijn jaaroverzicht (met minnetjes en plusjes nuanceert hij zijn beoordelingscijfer nog wat). Over zo'n puike score wordt in Amsterdam nog lang gesjouweld. Van Dam is in de Nederlandse hoofdstad immers terecht gierig met de punten. Regelmatig durft hij restaurants minder dan de helft van de punten geven, maar steeds sterk onderbouwd.

      Bridges is natuurlijk niet zomaar een restaurant. Met een aparte ingang zou een nietsvermoedende bezoeker niet eens opmerken dat het deel uitmaakt van hotel Sofitel The Grand. Het Amsterdamse tophotel palmde begin jaren negentig het voormalige historische stadhuis in. Daarmee blies het meteen een van de meest legendarische gebouwen van Amsterdam nieuw leven in. Restaurant Bridges vond binnen dat reusachtige en statige gebouwencomplex heel toepasselijk een plekje in de voormalige kantine. Waar vroeger wethouders en stedelijke ambtenaren 's middags met een broodje kaas of soep energie tankten, kan je nu stijlvol lunchen en dineren. Let bij binnenkomst op de muurschildering Vragende kinderen van Karel Appel.

      Dat Bridges ook 's middags opent, is een zegen voor de stad. Zoals bekend doen in Amsterdam heel wat klasserestaurants voor de lunch niet open. De calvinistische lunchmentaliteit houdt heel wat rendementsgedreven restaurantondernemers tegen om al vroeg op de dag de fornuizen te laten branden. In een internationaal hotel kan je zoiets alleen al vanuit het gastvrijheidsprincipe natuurlijk niet maken. Tijdens onze lunch horen we rondom ons voornamelijk vreemde talen. Toeval? In een hotel-restaurant tafelen doe je meestal als er met zekerheid ook meerwaarde wordt gecreëerd.

      Daarvoor zorgt de Franse chef Aurélien Poirot. Hij leerde het vak in zijn vaderland bij verscheidene topchefs. In Amsterdam mag hij helemaal zijn ding doen en kiest hij voor de zee als hoofdthema. In Bridges laat hij een rawbar bemannen waar je vis rauw of in tartaar kan nuttigen aan de toog naast kaviaar en schaal- en schelpdieren. Aan tafel proeven we van carpaccio van octopus, geserveerd op leisteen en op smaak gebracht met zalmeitjes, muntolie en pijnboompitten. Fris, origineel en prikkelend lekker. Tartaar van jonge tarbot en koningskrab krijgt met fijngesneden venkel en crème van avocado een originele vegetale toets. Van onder de salamander serveert de chef daarna yellowtail kingfish, een makreelsoort die hij subtiel parfumeert met verse bergamot, korianderolie, lente-ui en een toefje Franse kweekkaviaar.

      Poirot serveert ook een aantal vleesgerechten en we bestellen als tussendoortje de consommé van pekingeend die hij normaal met kalfszwezerik combineert. Verrukkelijk smaakt dit heldere soepje waarin hij galangawortel, chili en citroenbladeren heeft laten trekken en zeste van verse yuzu lengte en nervositeit brengt. Het tempurahapje van het gelakte vlees als hapje op het bord geserveerd, maakt ons helemaal gek. De eend heeft hij blijkbaar bij een Chinese collega gehaald. Heel verstandig want zo'n ding correct bereiden blijft een hele klus. 

      Als hoofdgerecht genieten we ten slotte van zeebaars onder zoutkorst. Volgens de Franse school perfect sappig geserveerd en met groene olijfolie als extra smaakdrager. Buiten het seizoen een meer dan waardig alternatief voor jonge haring vers van het mes.
      • Bridges, Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam, 0031-20/555.35.60. www.bridgesrestaurant.nl

      Willem Asaert   
      bron; demorgen.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Bridges,Amsterdam,hotel Sofitel The Grand,
      22-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met zeevruchten

       

      Spaghetti met zeevruchten


       
      voor 4 personen:

      • 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Pasta & Rijst ,tijm
      • 200 g mosselen (vlees) ,1 blik kokosmelk ,400 g spaghetti
      • 200 g gepelde zoetwatergarnalen ,4 soeplepels margarine
      • 1 wortel ,1 blik tomatensaus ,peper en zout ,1 ui.
                            
                                  

      Bereiding:

      1. Snipper de ui en snij de wortel in zeer fijne plakjes.
      2. Stoof de ui en de wortel in de Solo aan en doe er de tomatensaus bij.
      3. Giet er de kokosmelk bij en breng verder op smaak met tijm, peper en zout.
      4. Laat er de garnalen in garen en voeg dan de mosselen toe.
      5. Laat alles goed opwarmen.
      6. Kook de pasta beetgaar in kokend water en 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Pasta & Rijst. Giet af.
      7. Verdeel de pasta over de borden en overgiet met de saus.
          tip;
          
      Tijm werkt ontsmettend en verdunt slijm.
           Je kunt thee van tijm gebruiken om een verkoudheid te verlichten.
           Maar tijm is ook een ideale vervanger voor zout.

           bron;.msn.com


      Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:Spaghetti,zeevruchten,bouillon,tijm,mosselen,kokosmelk,garnalen,boter,wortel,tomatensaus,ui,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!