Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kaashandelaar beste van Europa



                   Belgische kaashandelaar beste van Europa


    De internationaal gerenommeerde kaasspeciaalzaak Michel Van Tricht & Zoon is door de vooraanstaande Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal uitgeroepen tot beste Europese kaaswinkel. De kaasaffineurs uit Berchem gaan in de top-10 twee topzaken uit Parijs vooraf. De krant wilde na de proeverij nog een tip kwijt: 'Keiems Bloempje', een heerlijke witte schimmelkaas.


                  


    Vader en zoon Van Tricht begeleiden hun kazen van de rijpkelder tot op de kaastafel van de meest gerenommeerde restaurants en hotels in België en Nederland. Ook het Belgisch koningshuis is klant bij de kaasmeesters.

    Volledige Top-10:

    1.
    Michel Van Tricht & Zoon - Berchem, België
    2.
    Laurent Dubois - Parijs, Frankrijk
    3.
    Alléosse - Parijs, Frankrijk
    4.
    Lou Canesteou - Vaison-la-romaine, Frankrijk
    5.
    Guffanti Formaggi - Arona, Italië
    6.
    L'Amuse - Zandpoort-Noord, Nederland
    7.
    Poncelet - Madrid, Spanje
    8.
    Chäs Vreneli - Zürich, Zwitserland
    9.
    La Fromagerie - Londen, Engeland
    10.
    Neal's Yard Dairy - Londen, Engeland

    David Bitoune
    bron; knackweekend.rnewsbe


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:kaas,winkel,winnaar,berchem,belgie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen met gegratineerde sabayon


    Vijgen met gegratineerde sabayon

     voor 4 personen;
    - 8 vijgen, 5 eidooiers, 20 cl witte wijn,
    - 1 scheutje cointreau of grand marnier,
    - 80 g suiker, 1 mespunt kaneel, 1 dl slagroom.

                                           Vijgen met gegratineerde sabayon

    Bereiding;
    1 Snijd de vijgen in partjes (6 of 8) en schik ze in schaaltjes of diepe borden.
    2 Klop de slagroom halfstijf met de kaneel.
    3 Klop de eidooiers, de witte wijn, de suiker en de Cointreau goed schuimig in een pannetje en zet de pan op een zacht vuurtje. Klop voortdurend tot je een luchtig en stevig eierschuim verkrijgt.
    4 Verdeel de sabayon over de vijgen en gratineer met behulp van een brandertje of onder de voorverwarmde grill op hoge stand.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Fruit,vijgen,drank,eieren,sabayon,
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen meestal tevreden over kookkunsten man


    Vrouwen meestal tevreden over kookkunsten man


    Zeven op tien Nederlandse vrouwen vindt dat haar man goed kan koken. Nederlandse mannen zijn minder kritisch: 92 procent is tevreden over de kookkunsten van vrouwlief.

    Dat blijkt uit een enquête bij 540 Nederlanders, onder wie evenveel mannen als vrouwen.

    8 op tien Nederlandse vrouwen is nog steeds de belangrijkste kok in huis, maar in zowat de helft van de huishoudens wordt toch al meer gekookt dan vroeger gekookt door mannen. In 15 procent van de gezinnen kookt manlief nooit. Mannen maken wel vaker dan vrouwen van koken hun beroep.

    Of vrouwen willen dat hun man vaker de kooktaken overneemt is niet bevraagd. Uit een eerdere bevraging bleek wel dat koken in de top-5 staat van klusjes die vrouwen liever aan iemand anders zouden overlaten. 

    (edp)bron; hln.be 

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:enquête,mannen,koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met gorgonzola saus en spinazie

    Penne met gorgonzola saus en spinazie

    Voor 4 personen;


    500 gram penne, 900 gram verse spinazie, muskaatnoot,
    200g gorgonzola kaas, 3dl room, bieslook, peper en zout. 


      Penne met gorgonzola saus en spinazie


    Bereiding;

    Verwijder de nerven van de spinaziebladeren en kook deze gedurende 2-3 minuten in lichtgezouten water af. Kruid de spinazie met peper en zout en voeg een flinke scheut gemalen muskaatnoot toe. Laat de spinazie vervolgens goed uitlekken en snij hem fijn.

    Kook ondertussen de penne in lichtgezouten water beetgaar, volg het advies op de verpakking voor de kooktijd.

    Warm vervolgens 3dl room op in een steelpannetje en voeg de verbrokkelde gorgonzola kaas toe. Laat de gorgonzola kaas al roerend smelten en kruid de saus bij met peper en zout naar smaak. Wanneer de gorgonzola saus klaar is voegen we nog wat fijngehakte bieslook toe.

    We scheppen de gorgonzola saus over de penne en voegen de spinazie toe. we scheppen en roeren alles goed onder en verdelen de penne met gorgonzola over vier borden. We serveren deze overheerlijke pasta met een fris wijntje.


    bron; kookplaza.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,penne,spinazie,kaas,room,bieslook,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slankmakend recept- Kipsalade


                       Slankmakend recept- Kipsalade
    Voor 2 personen:
    - 2 kipfilets, gekookt in magere bouillon en in plakjes gesneden,
    - 4 plakken ananas in stukje sgesneden en een beetje ananassap,
    - 1 grote appel in ronde plakjes gesneden,
    - 100 g geraspte knolselder, sojascheuten,  enkele pijnboompitten,
    - 1 citroen, 1 kleine sla, 2 soeplepels olijfolie, 1 soeplepel mosterd,
    - 1 soeplepel ciderazijn, citroensap,  peper en zout.



                                    cuisineminceur     

    Een recept dat niet minder dan 3 slankmakende voedingsmiddelen bevat.

    Ananas heeft een vochtafdrijvende werking en bevat veel vitamines.

    Kipfilet is bijzonder mager vlees dat prima kadert in een dieet omdat hett toch de nodige eiwitten levert.

    Appel tenslotte, is een bekende hongerstiller. Maar bovendien bezit dit fruit ook heel wat vitamientjes, vooral net onder de schil!

    Andere voedingsmiddelen die een hongerstillend effect hebben: vis, het wit van een ei, aardappelen, bepaalde algen. 

    Bereiding:

    • Bereid een vinaigrette op basis van mosterd, ananassap, citroensap, olijfolie, ciderazijn, peper en zout.
    • Besprenkel de knolselder en het fruit met citroensap. Vermeng en laat een kwartiertje rusten.
    • Vermeng het geheel en leg telkens een beetje van het mengsel op een blaadje sla. Laat een uur rusten in de koelkast.

      Recette minceur : ananas, pomme et poulet




    TIP:
    Probeer ook eens de Thaïse versie van dit recept. Het volstaat verse koriander, sesamolie en enkele gehakte pijpajuintjes toe te voegen. 

    Rachel Brichant 
    bron; Plus.be

     


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,bouillon,ananas,appel,knolselder,citroen,sla,olie,mosterd,noten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met zongedroogde tomaten


    Spaghetti met zongedroogde tomaten


    Food & Styling: foto spaghetti met zongedroogde tomaten

    Nodig; 400 g spaghetti, 4 el olijfolie, 2 gesnipperde teentjes look, 1 gesnipperd chilipepertje, 1 bosje basilicum, 1 pakje rucola, 16 zongedroogde tomaten, zout, peper en parmezaan naar smaak.

    Bak de look en het pepertje eventjes aan in olie, zonder te laten kleuren. Roer er de  gesnipperde basilicum, rucola en tomaatjes door. Vermeng met de al dente gekookte pasta en dien onmiddellijk op.

    bron; foodstyling.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,italiaans,spaghetti,tomaten,rucola,look,
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.penne al forno met gehaktballen en mozarella

     

    penne al forno met gehaktballen en mozarella

    De Italianen die een nieuw leven begonnen in de Verenigde Staten, hebben er voor een hele waaier smakelijke gerechten gezorgd. In de tv-serie The Sopranos eten ze graag pasta met meatballs. Jeroen meus is een fan van Tony Soprano en z’n maten en misschien nog meer van z’n food. Vandaar dit gerechtje.

    Voor 4 personen;

    400 g penne, 2 bolletjes mozarella (liefst buffelmozarella),
    1 bussel basilicum, 2 grote uien, 2 plakken gezouten spek,
    1 bakje kerstomaten, 800 g tomatenvlees of passata (blik of brik),
    1 teentje look, 1 koffielepel sambal, 4 takjes verse rozemarijn,
    4 takjes verse oregano, rode wijn, 800 g gemengd gehakt (kalfs-varken),
    1 ei, 1 blaadje verse salie, 4 eetlepels paneermeel, olijfolie,
    een klontje boter, zout, peper.


                        
                                                                                                      Foto;wijnuititalie.skynetblogs.be

    bereiding;

    de meatballs:
    Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en oregano, en neem een blaadje salie. Hak deze verse kruiden heel fijn.

    Stoof de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.

    Doe het gehakt in een ruime mengschotel en voeg het ei, het paneermeel, de versnipperde kruiden en de gestoofde snippers ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met voldoende peper van de molen en zout.

    Rol forse balletjes van het gehakt (bijvoorbeeld balletjes van zo’n 4 centimeter diameter).

    Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan. Kies voor een ruime pan, zodat je alle balletjes in één keer kan aanbakken.

    Bak de gehaktballen zodat ze een smakelijk goudbruin korstje krijgen. Later zullen de balletjes verder garen in de saus.

    de saus:
    Neem een kookpot en verhit er een beetje olijfolie in. Versnipper de ui en stoof deze aan op matig vuur.

    Voeg er geplette knoflook aan toe, een lepeltje pittige sambal en het gezouten spek dat je in fijne stukjes hebt gesneden. Laat alles even verder stoven.

    Na een paar minuutjes blus je dit mengsel met een bodempje rode wijn.

    Laat de alcohol even verdampen en voeg er de tomatenpulp aan toe. Schep ook de gehaktballen in de saus, samen met een takje rozemarijn, wat basilicum en oregano. Laat alles zo’n kwartiertje verder pruttelen op een matig vuur.

    Snij de kleine kerstomaten in halfjes en voeg ze toe aan de pruttelende saus.

    penne:
    Kook de penne beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.

    afwerking:
    Neem een ruime ovenschotel en stort er de penne in.
    Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Vis er de takjes kruiden uit. Zet alvast de ovengrill op.
    Snij de bolletjes buffelmozarella in dikke sneetjes en verdeel ze royaal over de schotel.
    Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren.
    Werk de schotel af met enkele blaadjes verse basilicum.

    bron; een.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:penne,mozarella,ui,basilicum,spek,kerstomaten,look,rozemarijn,gehakt,rode wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse vissersstoofpot


    Provençaalse vissersstoofpot

    Voor 4 personen;

    2 aardappelen, geschild, 4 el olijfolie, 2 uien, in ringen,
    2 tenen knoflook, fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, in stukjes,
    2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1 sinaasappel, schoongeboend,
    2 laurierblaadjes, 250 g zalmfilets, 250 g kabeljauwfilets,
    8 reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid,
    1 kg verse mosselen, 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt.



    Bereiden;

    1. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook. 2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven. 3. Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe. 4. Voeg na 5 min. de ongepelde garnalen, de mosselen en de olijven toe. Laat de mossel­schelpen op hoog vuur afgedekt in ca. 6 min. opengaan. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.

    Tip;

    U kunt dit gerecht grotendeels 's ochtends al bereiden. Volg voor serveren het recept vanaf stap 3.

    Met de rest van de mosselen kunt u een lekker borrelhapje maken, zoals mosselen met pijnboompittensaus. 
    bron; ah.nl


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:aardappels,ui,bleekselderij,tomaat,sinasappel,zalm,kabeljauw,garnalen,mosselen,olijven,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Linguine met kastanjes

    Linguine met kastanjes

     Voor 4 personen:

     8 grote, tamme kastanjes, 3 teentjes knoflook, 500 g pasta,
      eetlepel olijfolie, 125 g hazelnoten, 6 blaadjes verse salie,
      peper en zout, parmezaan.

                                     

    Bereidingswijze;

    Pel 8 grote, tamme kastanjes en snij ze in fijne plakjes. Snij 3 teentjes knoflook in fijne plakjes. Kook 500 g pasta beetgaar, giet af en spoel even onder koud water. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de kastanjes, look en 125 g grof gehakte hazelnoten. Doe er 6 blaadjes verse salie (in stukken) bij en laat alles even stoven. Meng de pasta met de saus. Meng wat extra olijfolie onder de pasta, kruid alles met wat peper en zout en werk af met geraspte Parmezaan.

    Tip
    Dit gerecht kan zonder vlees, maar is natuurlijk ook lekker met wat krokant gebakken spekjes.

    Foto: Philippe Desnerck bron; libelle.be 


    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:kastanjes,knoflook,hazelnoten,parmezaan,linguine,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde filet van jonge duif met verjus, vijgen en pijnboompitten


    Gemarineerde filet van jonge duif met verjus,
    vijgen en pijnboompitten

    Voor 4 personen:
    2 jonge duiven, 4 el verjus (sap van onrijpe druiven), 4 el whisky,
    4 el olijfolie, zwarte peper en zout, 6 gedroogde vijgen,
    1 sinaasappel, 3 el pijnboompitten, grof brood.

                                

    Bereidingswijze;

    Fileer de duiven en trek het vel van de filets (of laat dit doen door een poelier). Leg de 4 duivenborsten in een schotel. Meng verjus, whisky, olijfolie, zwarte peper en zout en sprenkel over de duif.

    Zet afgedekt 1 uur in de ijskast, draai regelmatig om. Snij de gedroogde vijgen in dobbelstenen van 5 mm dik. Schil de sinaasappel en snij de parten tussen de vliezen uit.

    Meng met de pijnboompitten onder de vijgen en kruid licht met peper en zout. Schik op borden. Snij de duivenborsten schuin in plakken en leg op de vijgen. Lepel de marinade rondom. Serveer met donkerbruin of grof brood.

    bron; knackweekend.rnews.be 

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:duif,whisky,olie,vijgen,sinasappel,notenbrood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tong met druiven


    Visrecept-Tong met druiven


    Voor 4 personen;
    8 tongfilets, 2 sjalotjes, 20 g boter, 4 dl droge witte wijn, 4 dl room, 
    1 dl druivensap, 300 g witte druiven, citroensap, peper, zout.


    Bereidingswijze;

    1. Kruid de tongfilets met peper en zout. Pel en snipper de sjalotten fijn. Bestrijk een groot vel aluminiumfolie met boter.
    2. Leg de tongfilets naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal. Strooi er de sjalotsnippers bij. Schenk er de wijn bij. Leg er het aluminiumfolie bovenop, met de beboterde kant op de filets. Zet 15 minuten in de oven op 200° C.
    3. Pel de druiven. Halveer ze, haal de pitjes eruit. Vang sap dat uitloopt op.
    4. Hou de visfilets warm onder het aluminiumfolie. Doe het pocheervocht en de sjalotjes in een pannetje. Laat inkoken tot praktisch al de vloeistof verdampt is. Schenk er het druivensap en de room bij. Laat nog een paar minuten inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    5. Doe er de druiven bij. Laat 1 minuut goed doorwarmen.
    Verdeel de visfilets over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij. Serveer meteen.

    Lekker met gegratineerde aardappelroosjes of (als voorgerecht) met halvemaantjes van bladerdeeg.

    Tip: Met gepelde druiven uit blik gaat het natuurlijk sneller. Koop de variant zonder toegevoegde suiker, of doe maar een deel van het sap bij de saus, anders wordt het té zoet!

    bron; libelle.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:tong,sjalot,witte wijn,room,druivensap,druiven,sitroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sandwich met kip en koolsalade

    Sandwich met kip en koolsalade

     Voor 4 personen:
    8 sneetjes brood, 2 kipfilets, ¼ wittekool, 2 wortelen,
    2 lente-uitjes, 4 el mayonaise, 2 kl citroensap,
    8 blaadjes kropsla, boter, peper en zout.




    Bereidingswijze;

    1 Bak de kipfilets gaar en goudbruin in wat boter. Laat afkoelen en snij in dunne plakjes.
    2 Schaaf de kool fijn. Rasp de wortelen. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Doe ze samen in een kom.
    3 Meng de mayonaise met het citroensap, peper en zout. Maak er de salade mee aan.
    4 Beleg 4 sneetjes brood met een blaadje sla, plakjes kip en koolsalade. Dek af met een tweede blaadje sla en een tweede sneetje brood.
    5 Snij de boterhammen diagonaal doormidden en serveer.

    bron; libelle.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:brood,kip,witte kool,worteleb,mayonaise,citroen,kropsla,
    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn- en wellnesshotel op eiland Madeira


    Wijn- en wellnesshotel op eiland Madeira
     

     

    Madeira staat al langer bekend om zijn schitterende hotels en lekkere wijnen.
    In de hoofdstad Funchal is nu ook het Vine Hotel met interieurs van de bekende architect Nini Andrade Silva. Het hotel telt 79 kamers, verdeeld over vijf verdiepingen. Het uitzicht op Funchal is uniek, en binnen heb je een palet van heerlijke verrassende kleurencombinaties. Zwembad, jacuzzi, panoramisch restaurant bevinden zich op het dakterras.
    In de spa zijn allerlei wijntherapieën mogelijk.

    Meer info: http://www.designhotels.com/the_vine_hotel

    bron; HLN

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:hotel,madera,wijnterapie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde eendenbout met rode wijnsaus, appel en witlof


    Gestoofde eendenbout met rode wijnsaus, appel en witlof


    Stoven doe je nu eenmaal op een zo laag mogelijk vuurtje. En hoe langer dat proces duurt, hoe malser je vlees wordt. De anderhalf uur die in dit recept voor de eendenbouten staat, is dan ook het minimum. Heb je de tijd, laat ze dan lekker een uurtje langer pruttelen.

    Nodig voor 4 personen:
    1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree,
    2 blaadjes laurier, 2 dl rode wijn, 5 dl runderbouillon, 4 eendenbouten,
    2 stevige appels, 8 stronkjes witlof.
     
                         

    Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng de eendenbouten op smaak met zout en peper en braad ze aan. Voeg de grof gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree en laurier toe. Bak het een minuut mee en blus af met de wijn en bouillon. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat het vlees minstens anderhalf uur zachtjes stoven. Haal de poten uit het stoofvocht en schenk het vocht door een zeef. Breng het vocht aan de kook en laat het inkoken tot een derde. Schil ondertussen de appeltjes, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Voeg ze toe aan het stoofvocht en laat ze 5 minuten meestoven. Snijd de stronkjes witlof in vieren. Kook ze 3 minuten in water met zout en laat ze goed uitlekken, en draai ze even door de hete boter. 

    Verdeel de witlof over de borden, leg er een eendenbout op en schep de saus met appeltjes er over.

    Bron; DeTelegraaf.nl 


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:eend,rode wijnsaus,runderboillon,rode wijn,appels,witlof,
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerijpt rundvlees, duxelle, aardappelschijfjes en pastinaak.



      Gerijpt rundvlees, duxelle, aardappelschijfjes en pastinaak.

    Voor 4 personen:
    800 g rundvlees (Limousin), 2 bakjes Parijse champignons,
    3 aardappelen, geschild en in schijven gesneden, 3 sjalotten,
    boter, peterselie, zure room, 2 pastinaken, kippenbouillon,
    maldonzout & peper.

                           

    Bereidingswijze;

    Verhit de pan tot 240°C. Kruid het vlees met peper en schroei het aan beide zijden dicht. Laat 5 à 15 minuten rusten in de oven op 180°C.

    Snij de champignons in vieren en bak kort op hevig vuur. Breng op smaak met peper, zout, gehakte peterselie en fijngesnipperde sjalot. Laat nog even bakken. Voeg tot slot 2 eetlepels zure room toe en meng.

    Kook de aardappelschijven beetgaar in kippenbouillon en giet het kookvocht af. Bak de schijfjes goudbruin in olijfolie.

    Schil de pastinaak en versnij in smalle repen. Stoof gaar in boter met wat kippenbouillon.

    Dresseer twee aardappelschijven op een bord en nappeer met duxelle van paddenstoelen. Versnij het vlees en leg op ieder bord 2 à 3 stukken. Dresseer de reepjes pastinaak. Kruid met maldonzout en zwarte peper.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees,champions,aardappelen,sjalot,kippenboillon,pastinaken,zure room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotisch Voedingssalon in Brussel



    Exotisch Voedingssalon in Brussel

    Van 9 tot 24 oktober kunnen foodies opnieuw terecht in de Brusselse Expohallen voor het Voedingssalon. Voor de eerste keer ontvangt de expo een gastland: Vietnam. Bovendien tonen de Franse overzeese gebieden in hun Village het beste uit hun keukens. Naast Vietnamese lenterolletjes, nems en wokgerechten kun je proeven van vanille-bourbon uit Madagascar, exotische bloemen uit Guadeloupe en tropische fruitsappen.

    Naar jaarlijkse gewoonte staat de succesvolle formule van het interactieve Degustatietheater centraal, met culinaire hoogstandjes en gastronomische ontdekkingen à volonté. Gerenommeerde chefs gunnen je een blik in hun kookpotten. Er worden kooksessies georganiseerd. En bezoekers krijgen een drankje aangeboden, proeven van de bereide gerechten, kunnen vragen stellen aan de kok en keren huiswaarts met het bereide recept.

    Het Voedingssalon bedient fijnproevers en lekkerbekken 16 dagen lang op hun wenken, maar ook 'tips en tricks' op vlak van mode, verzorging, wellness en wonen komen aan bod in de zones Feel Good - Home & Living en Feel Good - Mode & Beauty.

    Praktisch;
    Van zaterdag 9 tot en met zondag 24 oktober 2009, van 10 tot 18 uur.
     In Brussels Expo, Paleizen 4, 5, 8 en Patio
     

    David Bitoune
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:voedingssalon,exotisch,expohallen,brussel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgevulde aardappel met Brugge Broodje Apero



    Opgevulde aardappel met

    Brugge Broodje Apero kaas


    voor 4 personen:

    4 grote aardappelen (vb bintjes), 250 g Brugge Broodje

    Apero kaas, 3 eierdooiers en 1 eetlepel mosterd (pikant)



    afbeelding recept


    Bereiding:

    De aardappelen goed wassen, halveren en uithollen. De holle

    aardappelen gedurende 10 minuten in kokend water leggen

    en daarna laten uitlekken. De Brugge Broodje Apero kaas in

    kleine blokjes snijden.

    De uitholling gaarkoken, afgieten, de kaasblokjes, de mosterd

    en de eierdooiers toevoegen en fijn mixen. Eventueel nog peper

    en zout toevoegen. De holle aardappelen vullen met dit

    mengsel, op een beboterde ovenplaat leggen en in een

    voorverwarmde oven van 200°C plaatsen. Mooi bruin laten

    bakken. Deze aardappelen serveren bij vis, bij vlees of kip.


    bron;kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:aardappelen,kaas,eierdooiers,mosterd,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoten helpt negatieve effecten stress te bestrijden


    Walnoten helpt negatieve effecten stress te bestrijden



    Walnoten helpen niet alleen cholesterol te verlagen, nu blijkt uit onderzoek dat het ook kan helpen stress te bestrijden en een hoge bloeddruk te beperken.

    Bloeddruk
    Voor het onderzoek gaven deelnemers een toespraak van drie minuten of hielden ze een voet gedurende drie minuten in koud water. Beide zijn oorzaken van stress. De deelnemers volgden drie verschillende diëten, eentje zonder noten, eentje met walnoten en olie hiervan en een derde met walnoten en lijnzaadolie. "Daaruit blijkt dat lijnzaadolie geen invloed heeft op de bloeddruk, maar helpt ontstekingen in de aders te beperken. Dit kan het risico op hartziekten beperken. De gemiddelde druk in de aders wanneer het hart in rust is, was duidelijk lager bij degenen die walnoten aten", aldus professor Sheila West. 

    Omega-3
    "Dit is de eerste studie die aantoont dat walnoten de bloeddruk verlagen bij stress. Mensen die lichamelijk overdreven reageren op stresserende situaties lopen meer risico op hartziekten. Dit onderzoek suggereert dat walnoten de bloeddruk beperkt wanneer een je blootgesteld wordt aan stress tijdens je dagelijkse leven", aldus de onderzoekers. Walnoten bevatten omega-3 vetzuren, deze stoffen helpen de slechte cholesterol te verlagen en beperken zo het risico op hartziekten.

    (ep)bron; hln.be 


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:walnoten,onderzoek,stress,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granaatappelsap slorpt vetrolletjes op



    Granaatappelsap slorpt vetrolletjes op



    Granaatappel is heilzaam voor hart en seksleven, maar werkt ook tegen vetrolletjes. Schotse wetenschappers geloven dat het 'supervoedsel' hardnekkig vet rond de buik kan afbreken.

    Vrijwilligers die een maand lang elke dag een fles granaatappelsap opslorpten, bleken opmerkelijk minder vetcellen rond hun middel te stockeren. Ook hun bloeddruk scheen lager, wat het risico op harkwalen, beroerten en leverziekten verlaagde.

    Vetzuren
    Volgens de onderzoekers aan de Universiteit van Edinburgh verlaagt granaatappelsap de hoeveelheid vetzuren in het bloed. Vetzuren zorgen voor een verhoogde vetopname en verhogen het risico op diabetes II en hartkwalen. Granaatappels bevatten voorts heel wat antioxidanten die de genitaliën van voldoende bloed voorzien. Daardoor verbeteren ze ook het seksleven.

    (lvl)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:granaatappel,onderzoek,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebak versieren met de decoratiepen


    Gebak versieren met de decoratiepen


    Gebak versieren is niet langer weggelegd voor profs. Een chocoladen hartje, een honingzoet zinnetje of een geglazuurd gezichtje: met de decoratiepen van Cuisipro lijkt decoreren kinderspel.

    Opzuigsysteem
    De decoratiepen is een pen met opzuigsysteem. Het binnenste van de pen (16 ml) kan je vullen door de neus onder te dompelen in een
    vloeibare substantie en vervolgens het hendeltje omhoog te trekken. Zowel chocoladesaus, glazuur, honing als siroop kunnen dienen om letters of versiersels te schrijven. Door zachtjes aan de zijkanten van de pen te duwen, komt het goedje vrij. Dun schrijven kan je met het rode neusje erop, dik schrijven zonder.
     
    Bron; HLN.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:versieren,decoratie,pen,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!