Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    16-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open lasagne met paddestoelen, linzenvinaigrette en chorizochips


    Zomerse lasagne
     
    Open lasagne met paddestoelen, linzenvinaigret 
    en chorizochips 



     
    Voor veel mensen staat lasagne gelijk aan een ovengerecht van laagjes pasta met tomatensaus en bechamel. Maar het kan ook anders : lekker open voor de zomer.

    Bij een open lasagne is de vulling het belangrijkste onderdeel van het gerecht. Er wordt gewoonlijk minder deeg in verwerkt dan in een ovenlasagne. De vulling mag daarom uit grofgesneden groenten, hele paddestoelen of grote stukken vis bestaan. Tijdens de opbouw van het gerecht komt de vulling vanonder het deeg piepen.

    Op die manier krijgt het gerecht wat meer volume en wordt de presentatie aantrekkelijker. Ook salades en groene kruiden helpen bij de opbouw van open lasagnes. Enkele plukjes raketsla of bladpeterselie duwen het deeg als het ware omhoog, zodat er meer lucht in het gerecht komt.

    Open lasagne met paddestoelen, linzenvinaigrette
    en chorizochips
     

    Voor 4 personen:
    200 g Italiaanse pastabloem (00) zeezout, 2 grote eieren,
    1 el olijfolie, 12 peterselieblaadjes,

    Voor de vinaigrette:

    3 el groene linzen, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 4 el olijfolie,
    2 el notenolie, 2 tl balsamico, 2 el rodewijnazijn, 2 tl malaga of rode port.

    Voor de paddestoelen:
    250 g oesterzwammen, 150 g paddestoelen, 2 portabellapaddestoelen,
    olijfolie, 1 zakje raketsla, 12 plakjes chorizo, sumac, peper en zout.

                                    
    Bereidingswijze;

    Zeef de bloem op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en voeg zout, eieren en olijfolie toe. Klop de eieren los en roer geleidelijk aan de bloem door de eieren. Voeg een scheutje water toe als het deeg te droog is.
    Kneed een tiental minuten tot een elastisch deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in vieren en rol uit met een pastamachine. Snij het deeg in vierkanten (6 per portie).
    Neem een deegvel en leg in het midden een blaadje peterselie. Bedek met een tweede deegvel en rol nogmaals uit. Herhaal met de rest van het deeg en de peterselie. Bedek met een vochtige doek tot gebruik.

    Kook de linzen in ongezouten water. Spoel onder stromend water en laat uitlekken. Snipper de sjalot en knoflook. Meng 4 eetlepels linzen met de sjalot, knoflook en resterende ingrediënten. Kruid met peper en zout.
    Blancheer de lasagneblaadjes, laat uitlekken en bestrijk met olijfolie.
    Maak de paddestoelen schoon en snij in stukken. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in olijfolie. Bak de chorizo in een droge pan krokant.

    Bouw de lasagne als volgt op: leg een lasagnevel op de borden en verdeel de helft van de paddestoelen over het deeg. Voeg een plukje raketsla toe. Herhaal en eindig met de laatste deegvellen.
    Lepel de vinaigrette rond de lasagne en werk af met de chorizo en sumac.
    Kooktijd: 1,5 u. + 1 u. rusten

    Het grote voordeel is dat je de pasta kan aromatiseren zoals je zelf wil.

    Met tomatenpuree, inktvisinkt, saffraan, chilipeper, oregano en zovele andere smaken. En wie een beetje meer moeite doet, kan de pasta zelfs decoreren met verse kruiden (bladpeterselie, koriander) of door middel van pasta in verschillende kleuren een strepenpatroon creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:lasagne,paddestoelen,linzen,chorizo,ei,olie,peterselie,sjalot,look,balsamico,port,raketsla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom Pérignon à la Andy Warhol


    Dom Pérignon à la Andy Warhol

                               Dom Pérignon à la Andy Warhol 

    Dom Pérignon brengt met een exclusief trio flessen een ode aan Andy Warhol. Voor het ontwerp is het Designlaboratorium van Central Saint Martin's School of Art & Design verantwoordelijk. Andy Warhol zelf gaf het labo de opdracht de klassieke Dom Pérignon fles van een nieuwe look in zijn typische stijl te voorzien. Dat resulteerde in een collectie van drie unieke flessen, elk voorzien van een eigen etiket in rood, blauw of geel. Een waardig eerbetoon aan het kleurenspel van één van de bekendste artiesten uit de 20ste eeuw. www.domperignon.com

    bron; skynet.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Dom Perignon,Andy Warhol,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met krab gevulde kipfilet


     
    Met krab gevulde kipfilet

    Voor 4 personen;
    1 rode peper, zaadlijsten verwijderd,
    1 el zonnebloemolie,
    2 tenen knoflook, fijngesneden,
    2 tl gember op zonnebloemoliebasis (potje 135 g),
    2 tl citroengras op zonnebloemoliebasis (potje 135 g),
    1 bakje surimisticks (vis, 150 g), 1 blikje krab (170 g), uitgelekt,
    1 ei, 4 kipfilets,  4 el olijfolie, 4 takjes basilicum,
    2 takjes munt, 1 citroen.  keukentouw


    Bereiden;

    1. 1. Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de knoflook en de peper 30 sec. Draai het vuur laag en voeg de gember en het citroengras toe. Bak 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de surimi in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de krab toe, draai het vuur uit en meng goed. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Meng het ei erdoor.
    2. 2. Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een steelpan of deegroller plat. Verdeel het krabmengsel over de kip en rol de filets voorzichtig op. Bind vast met het keukentouw.
    3. 3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gevulde kipfilet op niet te hoog vuur, met de deksel schuin op de pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen het blad van het basilicum en de munt in zeer fijne reepjes. Meng met de rest van de olijfolie. Pers een halve citroen uit en meng het sap met de kruidenolie. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Snijd de gevulde kipfilet doormidden en schep de kruidenolie eromheen. Geef de citroenpartjes erbij. Lekker met geroosterde krieltjes en avocadosalade.

      Tip; In plaats van citroengras op zonnebloemoliebasis
      kunt u ook het rasp van 1 limoen gebruiken.

      bron; ah.nl

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:rode peper,olie,look,gember,citroengras,surimisticks,kip,olie,bacilicum,munt,citroen,
    15-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surf- en turfspiesjes


    Surf- en turfspiesjes

    Voor 4 personen;
    20 reuzengarnalen (ongepeld zak 500 g diepvries), ontdooid,
    1/2 verse ananas, schoongemaakt,
    4 el verse basilicum, blad fijngesneden,
    1 zakje bosui (3 stuks), fijngesneden, 4 el olijfolie extra vierge,
    250 g varkenshaas, 2 rode uien, elk in 6 parten.

    grillpan, 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

    Bereiding;

    1. Pel de garnalen en rijg ze per 5 stuks op 4 satéstokjes.
    2.Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan.
    3. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3. parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in dezelfde pan in ca. 5 min. gaar.

    Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

    bron; ah.nl

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:spiesjes,reuzengarnalenananas,basilicum,bosui,olijfolie,varkenshaas,ui,,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vistapa's in Sevilla


    Vistapa's in Sevilla

     


    Er zijn echt nog verborgen plekjes in Spanje waar je heerlijk kunt genieten van de beste huisgemaakte tapa's en lekkere wijn.
     
    Zo is er
    Casablanca, gelegen in het hartje van Sevilla, een echte aanrader. We hebben er de beste witte wijn in jaren gedronken, samen met superlekkere vistapa's. We hebben ook goede herinneringen aan La Bodeguilla Frigiliana in, de naam zegt het zelf al, Frigiliana. Een minuscuul restaurantje uitgebaat door mama en vier dochters. Je kunt er lunchen op het terras met prachtig zicht op de Middellandse Zee, terwijl je geniet van de heerlijke, vers gemaakte visgerechten.

    Nog een laatste tip voor de bourgondiërs onder ons:
    D'Gustar in Malaga. Een heel atypische eterij: geen pata negra's aan het plafond, geen eiken vaten als tafeltje, maar een hip designrestaurant in hartje Malaga. Héérlijke schotels vis, vlees of vegetarisch naar believen. Ietsje duurder, maar zeker de moeite waard!

    Karin Dhoye
    bron; demorgen.be
     


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Sevilla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne moet je schenken als bier


    "Champagne moet je schenken als bier"



    Of u er zich het hoofd over breekt of niet, Franse wetenschappers hebben voor ons allemaal uitgevogeld hoe je het perfecte glas bubbels moet schenken. Op dezelfde manier als een glas bier, zo blijkt.

    Gérard Liger-Belair en zijn collega's testten twee inschenkmethodes. De ene houdt in dat je de champagne giet in een rechtopstaand glas, de andere was het laten 'glijden' van de drank langs de glaswand van een schuin gehouden glas, zoals je een biertje inschenkt.

    De laatste methode behield het CO2-gehalte in de drank dubbel zo goed, wellicht omdat het een 'zachtere' methode was. Meer CO2 betekent meer bubbels en dus meer smaak.

    Smaak, aroma en mondgevoel
    Vooral de bubbels zijn van belang bij het drinken van champagne, zo bleek al uit eerdere studies. De bubbels zijn de essentie van champagnes en schuimwijnen, en brengen zowel smaak, aroma als mondgevoel over.

    De studie bevestigt ook het belang van koeling voor het serveren champagne. 3 à 4 graden Celcius is perfect, en helpt ook om het CO2-verlies bij het inschenken te beperken.

     (edp) bron; hln.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Champagne,
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitig voorgerecht Spicy advocado

    Fruitig voorgerecht Spicy Avocado

    Voor 4 personen:
     

    • 2 avocado's, 2 limoenen, 2 lenteuien,
    • handvol bladpeterselie, handvol koriander,
    • 20 g chinese kool, 12 radijzen.

    Voor het gembersausje:

    • 1 cm gember, heel fijn gesneden, 1 groen chilipepertje, fijngesneden,
    • sap van 1/2 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el suiker, 4 el vissaus.
        
                                           
    Bereidingswijze;

    1. Meng alle ingrediënten voor het gembersausje.
    2. Ontpit de avocado's en snij ze in plakjes. Besprenkel ze onmiddellijk met wat limoensap.
    3. Snij de chinese kool in julienne en de radijzen in dunne plakjes. Spoel de blaadjes van de bladpeterselie en koriander. Snij de lenteui in julienne en leg 'm in ijswater.
    4. Verdeel de avocado over de borden en kruid met versgemalen peper. Verdeel de rest van de groenten en kruiden over de bordjes en besprenkel met de gembersaus. Lekker met geroosterde tortilla's.

    -> avocado: deze heerlijke vrucht is rijk aan gezonde, onverzadigde vetten en mineralen zoals ijzer. Prima voor een boost! Snij de vruchten niet te lang op voorhand, want dan slaan ze bruin uit.
    -> lente-ui: lekker pittig en pikant! Snij 'm in fijne julienne en leg de sliertjes in ijswater, zodat ze mooi gaan krullen.

    Foto's: Luk Thys
    bron; libelle.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:Avocado,limoen,ui,peterselie,koriander,kool,radijzen,gembersaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtortilla


     Zalmtortilla
     Ingrediënten;

    • 100 gram gerookte zalm, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt),
    • peper (versgemalen), 125 ml zure room, 2 tortilla.

                                           Zalmtortilla

      Bereiding;

    Meng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren.
    Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol ze op tot puntvormige zakjes, zet ze eventueel in een eierdop en garneer met de bieslooksprieten.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:tortilla's,zure room,bieslook,zalm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn met Alain Bloeykens Frivool Italiaans


    Wijn met Alain Bloeykens  Frivool Italiaans

     

    Mura 2008   Ambo Pinot nero   Cusumano Rosato 2009   Claps Pinot grigio 2009   Pinot grigio Garganega 2009,   Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2009

     
    Italiaanse wijn krijgt nogal vaak het etiket 'zonovergoten, krachtig en zwaar' opgekleefd. Maar Italië heeft ook elegante, frisse exemplaren te bieden, die hartje zomer het best tot hun recht komen. Proef maar eens van deze zes exemplaren, zowel uit het noorden als uit het zuiden van het land, en voor een keer niet uit streken met ronkende namen als Toscane of Piëmonte.

    Mura 2008
    Giba, Carignano del Sulcis, Sardegna

    Italië is al lang geen onbekende meer bij wijnliefhebbers, maar toch blijft Sardinië voor velen een groot vraagteken. Onterecht, want deze regio is de jongste jaren grote broer Sicilië probleemloos aan het bijbenen. Hun sterkste troef? Een resem lokale druivenvariëteiten die je nergens anders aantreft. Of wat te denken van deze 100% carignano del sulcis? Toegegeven, ook voor ons een ras waar we nog nauwelijks van gehoord hadden. Niet zo goedkoop maar zeker een aanrader voor wie de liefhebbers die van experimenteren houdt. Diepdonkere kleur met paarse toetsen, aroma's van zwart fruit in de neus, eerst kers en cassis, nadien pruimen, goed gedoseerd hout (12 maanden rijping op 750 liter vaten) en zuiderse kruiden. Krachtig maar zonder verlies aan elegantie in de mond, barstensvol zwart fruit, goed rijpe tannines, geen storende alcohol maar verrassend fris in finale. Blijft hoe dan ook een stevige krachtpatser die het best tot zijn recht komt bij een flink stuk rood vlees.

    Alcoholgehalte: 13%vol.
    Prijs: 19,60 euro.
    Te koop bij: Selezione Vini Italiani, 3520 Zonhoven.


    Ambo Pinot nero
    Provincia di Pavia, Lombardia

    Ook in de meer noordelijke regio's van Italië slaagt men erin prima rode wijn te maken. Vooral van druivenrassen die niet zo verlekkerd zijn op hitte, maar zich op hun best voelen onder een getemperd klimaat. Pinot nero of 'noir' behoort tot die categorie. Geen overrijpe, tot bijna zoet smakende wijn met een bom alcohol, maar een luchtige, uitgebalanceerde en frisse fles die het vooral van haar frisheid moet hebben. Briljante robijnrode kleur, fris geurend naar bosaardbei en krieken, misschien ietwat eenvoudig maar best wel charmerend. Dezelfde fruitimpressies in de mond, mooi elegant en bijzonder smakelijk, zachte tannines in finale, op-en-top vrouwelijke wijn. Enige minpuntje: geen jaartal op het etiket, maar te oordelen aan de versheid van het fruit best wel een jong exemplaar. Schenk vrij fris, rond de 14°C, bij een rijkelijk bord charcuterie.

    Alcoholgehalte: 12,5%vol.
    Prijs: 5,99 euro.
    Te koop bij: Delhaize.

    Cusumano Rosato 2009
    Sicilia

    Een schitterend huis uit de omgeving van Palermo. Topoenoloog Mario Ronco maakt erhet mooie weer. Tel daar nog goed rijpe lokale nerello mascalesedruiven bij en je hebt alle ingrediënten om een verbluffende rosé te maken. Een wijn die vrijwel alles heeft: diep zalmroze gekleurd, aanstekelijke neus met een grootse diversiteit aan aroma's die lang aanhouden, klein rood pitfruit maar ook geplette aardbei, sap van cassis, rozen en wat versgemalen peper. Knap gestructureerd in de mond, knapperig fruit overgoten met frisse zuren, heel discrete tannines en zachte kruiden helemaal op het einde. Rosé voor bij de maaltijd, past probleemloos bij grillades, zuiderse slaatjes en diverse pastabereidingen. Leuk detail: afgesloten met een glazen stop die probleemloos weer in de fles klikt als je ze niet in één keer soldaat maakt. Alhoewel dat laatste ons sterk zou verbazen...

    Alcoholgehalte:
    13%vol.
    Prijs: 8,23 euro.
    Te koop bij: Selezione Vini Italiani, Industrieweg Zuid 1319, 3520 Zonhoven, 011-81.01.81, info@svi.be, www.svi.be

    Claps Pinot grigio 2009
    Cantina Vini Albino Armani, Friuli

    Pinot gris uit een van de allerbeste wittewijnstreken en gemaakt door een wijnhuis met naam en faam. Of er enige link is met het gelijknamige beroemde modehuis, durven we te betwijfelen, maar wat in de fles steekt is zeker van haute coutureniveau. Een tikkeltje duurder, maar de meest complexe witte wijn uit de reeks: volle gele kleur, mooi briljant, gevarieerd in de neus, eerst bloemig, nadien sappig fruit, citrusvruchten maar ook abrikoos en sinaasappel, tikkeltje mineraal. Veel smaak en vulling, één en al fruit maar niet te overladen, blijft fris en elegant, mooie rijkheid in finale met klein bittertje helemaal op het einde. Heerlijk bij geroosterde vis, schelp- en schaaldieren.

    Alcoholgehalte: 12,5%vol.
    Prijs: 10,41euro.
    Te koop bij: Selezione Vini Italiani, Zonhoven.


    Pinot grigio Garganega 2009,
    Pasqua, Venezie

    Een landwijn of IGT (Indicazione Geografica Tipica) uit het noorden van Italië gemaakt van pinot grigio (in Frankrijk pinot gris genoemd) en autochtone garganegadruiven. Night harvest ('s nachts geoogst) staat er te lezen op het etiket. Dat lijkt ons eerder goedkope marketing, want elke zichzelf respecterende wijnbouwer weet maar al te goed dat hij best zijn druiven zo koel mogelijk binnenbrengt. Voor het overige hoor je ons niet klagen over deze aparte maar prima geslaagde blend. De pinot gris zorgt voor de aromatische componenten terwijl de garganega de wijn structuur en frisheid bezorgt. Lichtgele kleur met groene toets, fraaie neus, doet denken aan rijpe citrusvruchten, kruisbes en pompelmoesschil. Strak en nerveus in de mond, flink wat zuren, maar dat wordt gecompenseerd door voldoende fruit en een klein beetje vet. Ook de finale blijft goed fris, maar de afdronk is nogal kort en de wijn verdwijnt vrij snel. Nog zo'n zomerse dorstlesser te schenken als partywijn of bij luchtige slaatjes.

    Alcoholgehalte: 12%vol.
    Prijs: 4,55euro.
    Te koop bij: Spar Retail.

    Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2009
    Moncaro, Marche

    De Marche is niet meteen de meest bekende wijnstreek van Italië. Ze strekt zich uit over het centrum van het land, grenzend aan de oostkust en de Adriatische Zee. De herkomstbenaming Castelli di Jesi is de absolute blikvanger, een witte wijn gemaakt van uitsluitend lokale verdicchiodruiven.
    Een op-en-top zomerse wijn die je het best zo jong mogelijk soldaat maakt. De jaargang 2009 kon ons alvast bekoren: Lichtgeel gekleurd met groene toets, discreet geurend naar witte bloemen, perzik en mango, zels een tikkeltje geroosterd. Vlot en soepel in de mond, goed fruitig, ietwat beperkt qua structuur en lengte, mooi fris in finale, maar nogal kort en verdwijnt vrij snel. Al bij al een geslaagde zomerse dorstlesser, goed fris schenken (rond de 6°C) als aperitief of bij diverse zeevruchten en schaaldieren.

    Alcoholgehalte: 12%vol.
    Prijs: 3,99euro
    Te koop bij: Colruyt


    Alain Bloeykens
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Mura 2008,Ambo Pinot nero,Claps Pinot grigio 2009,Pinot grigio Garganega 2009,Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde makreel met noten en ham


    Gevulde makreel met noten en ham

    Makreel op de barbecue

    Voor 4 personen:

    2 makrelen, 60 g pijnboompitten, 50 g gepelde hazelnoten,
    80 g fijne sneetjes Spaanse gedroogde ham,4 kruidnagels,
    2 eetlepels fijngehakte platte peterselie,sap van 1/2 citroen,
    versgemalen zwarte peper.

                                      

    BEREIDING;


    Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Neem ze uit de pan.

    Doe de hazelnoten in de pan en rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Hak ze fijn.

    Snijd de ham in reepjes en rooster ze krokant op de grillplaat boven de barbecue of in een grillpan.

    Maak de makrelen schoon als de vishandelaar dit nog niet gedaan heeft.

    Haal het knopje uit de kruidnagels en verpulver dit met je vingers. Wrijf hiermee de binnenkant van de makrelen in.

    Vul de makrelen met de geroosterde noten, de pijnboompitten en de hamreepjes. Kruid met zwarte peper.

    Leg de makrelen in een visrooster en klem vast.

    Rooster de makrelen 15 minuten aan elke kant op een matig hete barbecue.

    Leg op een schotel. Bestrooi met peterselie en besprenkel met citroensap.


    Uit: Dominique Wynter, 'Op de barbecue',
    Standaard Uitgeverij, 160 blz, 12,5 euro

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:makreel,noten,ham,pijnboompitten,noten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krentenbrood


    Krentenbrood


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:krentenbrood,
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothies: lekker en gezond


    Smoothies: lekker en gezond

    Het is geen milkshake, geen gewoon vruchtensap en al helemaal geen cocktail... het is een smoothie! Het drankje vol goede eigenschappen maak je met fruit of groenten... of alletwee! Verfrissend, lekker en gezond: haast je naar je blender!

     
    © Larousse

    Wat is een smoothie?

     Een smoothie is een koud drankje op basis van fruit of groenten, gemend met ijs en meestal melkproducten (melk, yoghurt, room). Om de smoothie meer smaak te geven, kan je ook ingevroren fruit gebruiken in plaats van ijsblokjes. Drink je smoothie meteen vers zodat hij zijn smeuïge structuur behoudt.

    © Larousse

    Hoe maak je smoothies?

    Voor sommige recepten heb je een fruitpers of centrifugeermachine nodig. Basis is een goede blender met glazen kom, die je gemakkelijk kan schoonmaken. Om te voorkomen dat er stukjes fruit in blijven steken, doe je best eerst de vloeibare ingrediënten in de blender.

    © Larousse
    'Exotico' (kokos, kiwi)

    Een goed humeur is verzekerd met deze smoothie.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    3 kiwi’s
    1 soeplepel kokosnootpoeder
    20 cl kokosmelk
    40 cl kokossap
    3-4 ijsblokjes

    Bereiding:
    Schel de kiwi en snijd in stukjes.

    Doe de kiwiblokjes in de blender en voeg het kokospoeder, de kokosmelk en het kokossap toe. Mix. Voeg het ijs toe en mix opnieuw.

                             
    © Larousse

    'Simplement délicieux' (vijg, braambes)

    Een vijg is rijk aan vezels en bezorgt je veel energie.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    4 vijgen
    125 gram braambessen
    40 cl havercrème
    1 soeplepel eucalyptushoning (of kastanjehoning)
    enkele blaadjes munt

    Bereiding:
    Verwijder de pel van de vijgen en snijd in stukjes. Was de braambessen.

    Doe de stukjes fruit in de blender, giet de havercrème erbij. Mix en voeg daarna de honing toe.

    Serveer de smoothie vers met enkele blaadjes munt.


    © Larousse

    'Mijn favoriet afrodisiacum' (mango, passievrucht, banaan, ananas)

    Exotische ingrediënten voor een licht ontvlambare smoothie. Voeg een vleugje muskaatnoot of gember toe om het afrodisiacumeffect te versterken.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    1 mango
    1 passievrucht
    2 mini-bananen
    1/4 ananas
    3-4 ijsblokjes

    Bereiding:
    Schil de mango. Snij in twee, verwijder de steen en snij de vrucht in blokjes. Snij de passievrucht in twee en schep de binnenkant eruit met een koffielepel. Pel de bananen en snij in schijfjes. Schil de ananas en snijd in stukken.

    Doe al het fruit in de blender. Mix en voeg daarna het ijs toe.


    © Larousse

    'De Italiaan' (komkommer, tomaat, paprika, citroen)

     Met deze smoothie roep je mediterrane sferen op. De gele paprika is heerlijk sappig en zacht.

     Ingrediënten (voor 2 personen):
    1 komkommer (of 25 cl komkommersap)
    2 ronde tomaten
    1 gele paprika
    Het sap van 1 citroen
    3-4 ijsblokjes

    Bereiding:

    Schel de komkommer, snijd in twee en verwijder de pitjes. Centrifugeer tot je sap krijgt.

    Was de tomaten. Verwijder de pel en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.

    Doe de stukjes tomaat en paprika in de blender, voeg het komkommersap en het citroensap toe. Voeg ook de ijsblokjes toe en mix het geheel.

    © Larousse

    'Uit onze kindertijd' (banaan, aardbei)

    Dit ludieke recept brengt de herinneringen aan onze kindertijd naar boven. Een periode die, zo moeten we toegeven, nog steeds verder leeft in ons.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    1 banaan
    250 gram aardbeien
    100 gram guimauve-snoepjes met aardbei
    25 cl slagroom

    Bereiding:
    Pel en snij de banaan in schijfjes. Verwijder de steeltjes en was de aardbeien.

    Doe de snoepjes met de slagroom in een pan. Laat tien minuten smelten op een zacht vuurtje terwijl je roert met een spatel. Laat vervolgens afkoelen en blijf regelmatig mengen zodat het geheel niet opstijft.

    Giet de crème in de blender, voeg geleidelijk de schijfjes banaan en aarbei toe. Mix en serveer.

    © Skynet Blogs

    Lekkere portie fruit

    Smoothies zijn lekker en licht: de ideale manier om je dagelijkse portie fruit op te nemen. Wie aan zijn lijn denkt, moet wel opletten met de hoeveelheid melkproducten die in vele recepten gebruikt wordt.
    Om smoothies te maken heb je gewoon een portie creativiteit en een blender nodig.

    bron; skynet.be

    Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
    Tags:smoothie,fruit,groenten,melk,yoghurt,room,kiwi,vijg,melk,braambes,honing,munt,
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vacantie ; Toertocht met onze boot over de Nederlanse wateren


    Vacantie ; Toertocht met onze boot over de
    Nederlanse wateren
     
    http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/

    Onze laatste aanlegplaats was in de Jachthaven Pietersplas we hebben er heerlijke dagen gehad met voldoende rust en stilte.
    Om te gaan eten was er geen enkel probleem met het Restaurantje SOFA aan de kade ( in het groen) we hebben er lekker ge eten, zie hieronder de photo's van het restaurantje met photo van een lekkere salade.


                  
     
                 Heerlijk gerechtje; Carpacio van Pastrami,rucolasla,olijfolie,en kaas 


                   



                   
                                                        Photo's; Hobbyfotografie J & G

    Restaurant SOFA Hogeweerd 6 6229 am Maastricht NL.
    http://www.sofamaastricht.nl/


    Bekijk onze zomertoertocht volledig op de volgende link
    http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:foto's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken hondshaai met, gewokte duinasperges, tuinbonen en jonge spinazie


    Gebakken hondshaai met salade van gewokte
    duinasperges, tuinbonen en jonge spinazie

    Voor 4 personen; 

    600 g hondshaaifilet,jonge spinazie,250 g tuinbonen,
    middeldikke duinasperges (heeft een typische zilte smaak),
    een scheut melk,

    Voor de dressing:

    2 el notenolie, 2 el olijfolie, 2 el balsamico-azijn,
    een weinig mosterd, zout en zwarte peper.

    Voor de garnituur:
    150 g lamsoortjes (ook zeespinazie genoemd)
    Bereidingswijze : (15 + 15 minuten)

                                     image

    1. Tuinbonen zijn de zaden van een grote viltachtige peul. Duw de zaden uit de tuinboon.
    2. Kook de bonen ca. 15 minuten. Voeg aan het kookwater een scheut melk toe. De bonen blijven dan mooi blank.
    3. Maak de spinazie schoon. Stoof de tuinbonen en de spinazie kort aan in wat boter.
    4. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Snijd de stengels in stukken van ong. 3 cm en laat deze in de wok in wat olie beetgaar bakken.
    5. De hondshaai per portie in bloem wikkelen, aankleuren en een 10-tal minuten laten garen in de oven op 180°C.
    6. De dressing klaarmaken door de aangegeven ingrediënten samen te voegen.

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:hondshaai,spinazie,tuinbonen,aspergus,melk,olie,balsamico,mosterd,lamsoortjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeesoep


    Noordzeesoep

    Voor 4 personen;

    600 g Noordzeevis (rode poon, steenbolk, inktvis, pollak, garnaal),
    1 l visbouillon, 300 g seldersap, 2 uien, 1 dl room, 5 g kerriepoeder,
    1 wortel, 1 tomaat,1 stuk groene selder,1 lente-uitje,
    2 dl mosterdmayonaise, 15 g dragon, 20 g Oud Brugge, 1 polderaardappel.

                             image

    Bereidingswijze :

    1. Portioneer de vis en gaar in de bouillon.
    2. Laat de visbouillon met het seldersap reduceren. Voeg er de room en kerrie aan toe.
    3. Kook de groente beetgaar en kruid af.
    4. Mix de mosterdmayonaise met de dragon in de kaas.
    5. Lepel bolletjes uit de aardappel en bak in boter.
    6. Schik de vis en de groente in een diep bord. Schik er de aardappelbolletjes erbij en doe er een druppel mayonaise bovenop. Giet de jus ertussen. Werk af met enkele schilfers kaas.

      bron;visinfo.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:rode poon,steenbolk,inktvis,pollak,garnaal,selder,ui,room,wortel,kerrie,tomaat,lenteuitje,mayonaise,kaas,aardappel,
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue ongekende dikmaker


    Barbecue ongekende dikmaker

    barbecue ongekende dikmaker 


    De zomermaanden zouden net de afslankperiode voor de warme, knusse, en vaak ook dikmakende winter moeten betekenen. Maar spijtig genoeg gooit de barbecue daarbij roet in het eten.

    Een barbecue levert gemiddeld 3.000 calorieën per persoon op. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vooral de lengte van een barbecuefeest is de grote boosdoener. Doordat mensen uren aan tafel zitten, eten ze veel meer dan tijdens een normale maaltijd. Bij de Britten betekent dat: twee worsten, anderhalve burger, twee kippenbouten, anderhalve saté en een stuk vis, afgewerkt met vette aardappel- en pastasalade en heel weinig groenten. Zo'n maaltijd houdt een 3.000 calorieën in, de drankjes niet inbegrepen.

    Volgens de onderzoekers is het dan ook belangrijk te beseffen wat je allemaal binnenspeelt tijdens een barbecue, en de aantal stukken vlees nauwkeurig te tellen. "Bezie een barbecue eerder als een tuinfeest dan een eetfestijn" is hun laatste raad.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:barbecue,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss gaat jam produceren


    Kate Moss gaat jam produceren

    kate moss gaat jam produceren


    Het topmodel heeft er een nieuwe hobby bij. De blondine denkt er namelijk over na om haar fruitplantages te gaan gebruiken voor een professionele jamproductie.

    "Kate heeft ongelooflijk veel fruitbomen op haar eigendom staan. Om de heerlijke zoetigheden handig te gebruiken begon ze dan maar jam te maken. Dat beviel haar zo, dat ze professionele apparatuur heeft gekocht en nu hoopt ze dat haar jamlijn binnenkort in de winkels zal liggen. Ze heeft haar bekende vrienden alvast overtuigd van haar kunnen door iedereen een pot jam op te sturen", aldus een insider.

    bron; gva.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:Kate Moss,jam,
    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen aan de mojito


    Iedereen aan de mojito


    Zo maak je de perfecte mojito

    2 koffielepels bruine rietsuiker, 8-tal muntblaadjes,
    20 ml suikersiroop, 50 ml rum, Bruiswater,Gemalen ijs,

    Bereiding:

    Stamp de stukken limoen samen met de bruine rietsuiker en de munt op de bodem van het glas. Vul het glas tot boven met gemalen ijs. Voeg eerst de suikersiroop en vervolgens de rum toe. Vul het glas verder aan met bruiswater. Roer met de barlepel alle ingrediënten dooreen.

    Versiering: Limoen/muntblaadjes

     

                             Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan. wdk         Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan. wdk

    Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan.  

    Elke zichzelf respecterende horecazaak heeft tegenwoordig mojito op zijn cocktailkaart staan. Er zijn ook mojitofuiven, mojitosorbet en mojitochocolaatjes. Zelfs op seniorennet worden recepten uitgewisseld. Bacardi kan de vraag naar rum amper bijbenen.

    Ernest Hemingway was er vijftig jaar geleden al dol op. Of het daarmee te maken heeft, is weinig waarschijnlijk. Maar vandaag is de mojito met stip de populairste cocktail in Vlaanderen. 'Omdat hij zo fruitig en verfrissend is,' zegt Filip Smette van cocktailcateringbedrijf Cocktails at Home. 'En omdat iedereen hem wil drinken. Arm en rijk, jong en oud. Zelfs een West-Vlaams rusthuis vroeg me al eens om een workshop te organiseren. De klant krijgt altijd de keuze welke cocktail hij wil leren maken en proeven. In 85 procent van de gevallen is de mojito erbij.'

    Ook elke zichzelf respecterende horecazaak heeft de cocktail tegenwoordig op de kaart staan. Taverne en ijssalon De Lepeleer in Koningshooikt bijvoorbeeld biedt de mojito al een paar jaar aan. 'Omdat klanten ernaar vroegen, hebben we het op de kaart gezet,' zegt zaakvoerster Tanja Ceulemans. 'Aanvankelijk als een exotisch aperitiefje, maar vandaag drinkt iedereen het.' Om aan de klanten tegemoet te komen, hebben ze in De Lepeleer ook een huisgemaakte mojitosorbet gemaakt die in de zomer als zoete broodjes over de toonbank gaat.

    Mojitomacaron

    Ook andere producenten springen op de kar. Chocolatier Pierre Marcolini verkoopt sinds enige tijd macarons met een mojitosmaakje. Graanstokerij Filliers bracht dit jaar mojitojenever op de markt, terwijl er aan een echte mojito natuurlijk geen jenever te pas komt. Maar ook Bacardi kwam vorig jaar met een kant en klare variant op de markt.

    'Ons belangrijkste product blijft de klassieke rum, Bacardi superior,' zegt marketingdirecteur voor de Benelux Dirk Wouters. 'De verkoop ervan gaat elk jaar met tien procent omhoog.'

    Waar eind jaren negentig de vodka erg populair was, doet rum het vandaag beter. 'Een tiental jaren geleden is onder invloed van opkomende interesse in Cuba, de Caraïben en de bijhorende muziek, de mojito populair geworden in Europa. Bacardi heeft zich vanaf het begin ingezet voor de ondersteuning van deze cocktail,' zegt Dirk Wouters. 'Waar Bacardi met cola vooral 's nachts in discotheken wordt gedronken, zie je mojito op terrassen, op festivals en op feestjes thuis opduiken. Mede door de populariteit van mojito is de rummarkt en daarmee ook Bacardi, een van de sterkst groeiende segmenten in België.'

    De mojitococktail van Bacardi speelt in op dat veranderend consumptiepatroon. 'Ook wie zelf geen cocktails wil gaan mixen, wil de mojito drinken,' zegt Wouters. 'Met ons nieuwe kant en klare product spelen we in op die bredere doelgroep. Met succes. In navolging van Bacardi Mojito vorig jaar zijn andere producenten ook begonnen met het aanbieden van kant en klare mojito's.'

    Twaalf soorten

    En de cocktailbars tenslotte, waar de mojito toch core business is? Ook daar blijft het drankje een absolute topper, al doen ook andere cocktails het goed. 'Vijf jaar geleden verkochten we vijftig procent klassieke mojito's,' zegt Manuel Wouters van de bekende Antwerpse cocktailbar Sips


    'Vandaag is dat ietsje minder. Maar ook wij varen goed bij de hype. Omdat mensen het ondertussen kennen, willen ze bij ons wel eens iets anders proberen.' En dat is geen probleem bij Sips, want Manuel Wouters biedt meer dan honderdvijftig cocktails aan. 'Vandaag hebben we maar liefst twaalf mojitovariaties op de kaart staan, met ondermeer gember, anijs, bessen of champagne.'

    ElineBergmans
    wdk bron; nieuwsblad.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:mojitosuiker,munt,rum,water,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse supermarkt verkoopt eekhoornvlees


    Britse supermarkt verkoopt eekhoornvlees

     

    if, ss

    if, ss

    Een Britse supermarkt biedt sinds kort een nieuwe specialiteit aan: eekhoornvlees. Gruwelijk, vinden dierenactivisten.

    Een filiaal van de Britse supermarktketen Budgens heeft het aan de stok met de dierenactivisten van Viva (Vegetarians international voice for animals). De Londense eigenaar Andrew Thornton verkoopt al enkele maanden eekhoornvlees, en dat is de organisatie een doorn in het oog: 'Wat krijgen we straks nog voor gruwelijke producten in het schap? Merel? Veldmuis? Mol?', vraagt de Viva-woordvoerder zich af.

    Maar de uitbater is zich van geen kwaad bewust: volgens Thornton is de grijze eekhoorn in overvloed aanwezig in de Britse natuur en is er her en der zelfs sprake van een heuse plaag. Is het dan niet beter de dieren op te eten in plaats van ze zinloos af te maken en te verbranden, zo vraagt hij zich af. 'Bovendien is de productie van eekhoornvlees veel minder milieubelastend dan de productie van een biefstuk', stelt Thornton, die naar eigen zeggen wekelijks een dozijn eekhoorns voor drie tot vier euro per stuk verkoopt.

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:eekhoorn,
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenrestaurant opent deuren in Sydney


    Hondenrestaurant opent deuren in Sydney

    Dit is toch ook eten en genieten?


    In de Australische stad Sydney is sinds kort een hondenrestaurant geopend. Het restaurant 'Chew Chew' is uitsluitend bestemd voor honden, hun baasjes of bazinnetjes mogen wel ter begeleiding mee naar binnen, maar kunnen er niets eten

    Vissoep of lamsbotjes?
    'Chew Chew' biedt de honden een menu met onder meer biefstuk met champignons en kippenvleugeltjes. Andere specialiteiten van het huis zijn vissoep en lamsbotjes.

    Volgens initiatiefnemer en eigenaar Naoko Okamoto van het resaurant blijkt zijn horeca-voorziening een echt gat in de markt te zijn. Hij zegt: "Veel mensen hebben me al laten weten op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze met hun hond terechtkonden".
     
    (lb) bron; hln.be 

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Hondenrestaurant,Sydney,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!