Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitig voorgerecht Spicy advocado

    Fruitig voorgerecht Spicy Avocado

    Voor 4 personen:
     

    • 2 avocado's, 2 limoenen, 2 lenteuien,
    • handvol bladpeterselie, handvol koriander,
    • 20 g chinese kool, 12 radijzen.

    Voor het gembersausje:

    • 1 cm gember, heel fijn gesneden, 1 groen chilipepertje, fijngesneden,
    • sap van 1/2 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el suiker, 4 el vissaus.
        
                                           
    Bereidingswijze;

    1. Meng alle ingrediënten voor het gembersausje.
    2. Ontpit de avocado's en snij ze in plakjes. Besprenkel ze onmiddellijk met wat limoensap.
    3. Snij de chinese kool in julienne en de radijzen in dunne plakjes. Spoel de blaadjes van de bladpeterselie en koriander. Snij de lenteui in julienne en leg 'm in ijswater.
    4. Verdeel de avocado over de borden en kruid met versgemalen peper. Verdeel de rest van de groenten en kruiden over de bordjes en besprenkel met de gembersaus. Lekker met geroosterde tortilla's.

    -> avocado: deze heerlijke vrucht is rijk aan gezonde, onverzadigde vetten en mineralen zoals ijzer. Prima voor een boost! Snij de vruchten niet te lang op voorhand, want dan slaan ze bruin uit.
    -> lente-ui: lekker pittig en pikant! Snij 'm in fijne julienne en leg de sliertjes in ijswater, zodat ze mooi gaan krullen.

    Foto's: Luk Thys
    bron; libelle.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:Avocado,limoen,ui,peterselie,koriander,kool,radijzen,gembersaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtortilla


     Zalmtortilla
     Ingrediënten;

    • 100 gram gerookte zalm, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt),
    • peper (versgemalen), 125 ml zure room, 2 tortilla.

                                           Zalmtortilla

      Bereiding;

    Meng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren.
    Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol ze op tot puntvormige zakjes, zet ze eventueel in een eierdop en garneer met de bieslooksprieten.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:tortilla's,zure room,bieslook,zalm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn met Alain Bloeykens Frivool Italiaans


    Wijn met Alain Bloeykens  Frivool Italiaans

     

    Mura 2008   Ambo Pinot nero   Cusumano Rosato 2009   Claps Pinot grigio 2009   Pinot grigio Garganega 2009,   Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2009

     
    Italiaanse wijn krijgt nogal vaak het etiket 'zonovergoten, krachtig en zwaar' opgekleefd. Maar Italië heeft ook elegante, frisse exemplaren te bieden, die hartje zomer het best tot hun recht komen. Proef maar eens van deze zes exemplaren, zowel uit het noorden als uit het zuiden van het land, en voor een keer niet uit streken met ronkende namen als Toscane of Piëmonte.

    Mura 2008
    Giba, Carignano del Sulcis, Sardegna

    Italië is al lang geen onbekende meer bij wijnliefhebbers, maar toch blijft Sardinië voor velen een groot vraagteken. Onterecht, want deze regio is de jongste jaren grote broer Sicilië probleemloos aan het bijbenen. Hun sterkste troef? Een resem lokale druivenvariëteiten die je nergens anders aantreft. Of wat te denken van deze 100% carignano del sulcis? Toegegeven, ook voor ons een ras waar we nog nauwelijks van gehoord hadden. Niet zo goedkoop maar zeker een aanrader voor wie de liefhebbers die van experimenteren houdt. Diepdonkere kleur met paarse toetsen, aroma's van zwart fruit in de neus, eerst kers en cassis, nadien pruimen, goed gedoseerd hout (12 maanden rijping op 750 liter vaten) en zuiderse kruiden. Krachtig maar zonder verlies aan elegantie in de mond, barstensvol zwart fruit, goed rijpe tannines, geen storende alcohol maar verrassend fris in finale. Blijft hoe dan ook een stevige krachtpatser die het best tot zijn recht komt bij een flink stuk rood vlees.

    Alcoholgehalte: 13%vol.
    Prijs: 19,60 euro.
    Te koop bij: Selezione Vini Italiani, 3520 Zonhoven.


    Ambo Pinot nero
    Provincia di Pavia, Lombardia

    Ook in de meer noordelijke regio's van Italië slaagt men erin prima rode wijn te maken. Vooral van druivenrassen die niet zo verlekkerd zijn op hitte, maar zich op hun best voelen onder een getemperd klimaat. Pinot nero of 'noir' behoort tot die categorie. Geen overrijpe, tot bijna zoet smakende wijn met een bom alcohol, maar een luchtige, uitgebalanceerde en frisse fles die het vooral van haar frisheid moet hebben. Briljante robijnrode kleur, fris geurend naar bosaardbei en krieken, misschien ietwat eenvoudig maar best wel charmerend. Dezelfde fruitimpressies in de mond, mooi elegant en bijzonder smakelijk, zachte tannines in finale, op-en-top vrouwelijke wijn. Enige minpuntje: geen jaartal op het etiket, maar te oordelen aan de versheid van het fruit best wel een jong exemplaar. Schenk vrij fris, rond de 14°C, bij een rijkelijk bord charcuterie.

    Alcoholgehalte: 12,5%vol.
    Prijs: 5,99 euro.
    Te koop bij: Delhaize.

    Cusumano Rosato 2009
    Sicilia

    Een schitterend huis uit de omgeving van Palermo. Topoenoloog Mario Ronco maakt erhet mooie weer. Tel daar nog goed rijpe lokale nerello mascalesedruiven bij en je hebt alle ingrediënten om een verbluffende rosé te maken. Een wijn die vrijwel alles heeft: diep zalmroze gekleurd, aanstekelijke neus met een grootse diversiteit aan aroma's die lang aanhouden, klein rood pitfruit maar ook geplette aardbei, sap van cassis, rozen en wat versgemalen peper. Knap gestructureerd in de mond, knapperig fruit overgoten met frisse zuren, heel discrete tannines en zachte kruiden helemaal op het einde. Rosé voor bij de maaltijd, past probleemloos bij grillades, zuiderse slaatjes en diverse pastabereidingen. Leuk detail: afgesloten met een glazen stop die probleemloos weer in de fles klikt als je ze niet in één keer soldaat maakt. Alhoewel dat laatste ons sterk zou verbazen...

    Alcoholgehalte:
    13%vol.
    Prijs: 8,23 euro.
    Te koop bij: Selezione Vini Italiani, Industrieweg Zuid 1319, 3520 Zonhoven, 011-81.01.81, info@svi.be, www.svi.be

    Claps Pinot grigio 2009
    Cantina Vini Albino Armani, Friuli

    Pinot gris uit een van de allerbeste wittewijnstreken en gemaakt door een wijnhuis met naam en faam. Of er enige link is met het gelijknamige beroemde modehuis, durven we te betwijfelen, maar wat in de fles steekt is zeker van haute coutureniveau. Een tikkeltje duurder, maar de meest complexe witte wijn uit de reeks: volle gele kleur, mooi briljant, gevarieerd in de neus, eerst bloemig, nadien sappig fruit, citrusvruchten maar ook abrikoos en sinaasappel, tikkeltje mineraal. Veel smaak en vulling, één en al fruit maar niet te overladen, blijft fris en elegant, mooie rijkheid in finale met klein bittertje helemaal op het einde. Heerlijk bij geroosterde vis, schelp- en schaaldieren.

    Alcoholgehalte: 12,5%vol.
    Prijs: 10,41euro.
    Te koop bij: Selezione Vini Italiani, Zonhoven.


    Pinot grigio Garganega 2009,
    Pasqua, Venezie

    Een landwijn of IGT (Indicazione Geografica Tipica) uit het noorden van Italië gemaakt van pinot grigio (in Frankrijk pinot gris genoemd) en autochtone garganegadruiven. Night harvest ('s nachts geoogst) staat er te lezen op het etiket. Dat lijkt ons eerder goedkope marketing, want elke zichzelf respecterende wijnbouwer weet maar al te goed dat hij best zijn druiven zo koel mogelijk binnenbrengt. Voor het overige hoor je ons niet klagen over deze aparte maar prima geslaagde blend. De pinot gris zorgt voor de aromatische componenten terwijl de garganega de wijn structuur en frisheid bezorgt. Lichtgele kleur met groene toets, fraaie neus, doet denken aan rijpe citrusvruchten, kruisbes en pompelmoesschil. Strak en nerveus in de mond, flink wat zuren, maar dat wordt gecompenseerd door voldoende fruit en een klein beetje vet. Ook de finale blijft goed fris, maar de afdronk is nogal kort en de wijn verdwijnt vrij snel. Nog zo'n zomerse dorstlesser te schenken als partywijn of bij luchtige slaatjes.

    Alcoholgehalte: 12%vol.
    Prijs: 4,55euro.
    Te koop bij: Spar Retail.

    Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2009
    Moncaro, Marche

    De Marche is niet meteen de meest bekende wijnstreek van Italië. Ze strekt zich uit over het centrum van het land, grenzend aan de oostkust en de Adriatische Zee. De herkomstbenaming Castelli di Jesi is de absolute blikvanger, een witte wijn gemaakt van uitsluitend lokale verdicchiodruiven.
    Een op-en-top zomerse wijn die je het best zo jong mogelijk soldaat maakt. De jaargang 2009 kon ons alvast bekoren: Lichtgeel gekleurd met groene toets, discreet geurend naar witte bloemen, perzik en mango, zels een tikkeltje geroosterd. Vlot en soepel in de mond, goed fruitig, ietwat beperkt qua structuur en lengte, mooi fris in finale, maar nogal kort en verdwijnt vrij snel. Al bij al een geslaagde zomerse dorstlesser, goed fris schenken (rond de 6°C) als aperitief of bij diverse zeevruchten en schaaldieren.

    Alcoholgehalte: 12%vol.
    Prijs: 3,99euro
    Te koop bij: Colruyt


    Alain Bloeykens
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Mura 2008,Ambo Pinot nero,Claps Pinot grigio 2009,Pinot grigio Garganega 2009,Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde makreel met noten en ham


    Gevulde makreel met noten en ham

    Makreel op de barbecue

    Voor 4 personen:

    2 makrelen, 60 g pijnboompitten, 50 g gepelde hazelnoten,
    80 g fijne sneetjes Spaanse gedroogde ham,4 kruidnagels,
    2 eetlepels fijngehakte platte peterselie,sap van 1/2 citroen,
    versgemalen zwarte peper.

                                      

    BEREIDING;


    Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Neem ze uit de pan.

    Doe de hazelnoten in de pan en rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Hak ze fijn.

    Snijd de ham in reepjes en rooster ze krokant op de grillplaat boven de barbecue of in een grillpan.

    Maak de makrelen schoon als de vishandelaar dit nog niet gedaan heeft.

    Haal het knopje uit de kruidnagels en verpulver dit met je vingers. Wrijf hiermee de binnenkant van de makrelen in.

    Vul de makrelen met de geroosterde noten, de pijnboompitten en de hamreepjes. Kruid met zwarte peper.

    Leg de makrelen in een visrooster en klem vast.

    Rooster de makrelen 15 minuten aan elke kant op een matig hete barbecue.

    Leg op een schotel. Bestrooi met peterselie en besprenkel met citroensap.


    Uit: Dominique Wynter, 'Op de barbecue',
    Standaard Uitgeverij, 160 blz, 12,5 euro

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:makreel,noten,ham,pijnboompitten,noten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krentenbrood


    Krentenbrood


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:krentenbrood,
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothies: lekker en gezond


    Smoothies: lekker en gezond

    Het is geen milkshake, geen gewoon vruchtensap en al helemaal geen cocktail... het is een smoothie! Het drankje vol goede eigenschappen maak je met fruit of groenten... of alletwee! Verfrissend, lekker en gezond: haast je naar je blender!

     
    © Larousse

    Wat is een smoothie?

     Een smoothie is een koud drankje op basis van fruit of groenten, gemend met ijs en meestal melkproducten (melk, yoghurt, room). Om de smoothie meer smaak te geven, kan je ook ingevroren fruit gebruiken in plaats van ijsblokjes. Drink je smoothie meteen vers zodat hij zijn smeuïge structuur behoudt.

    © Larousse

    Hoe maak je smoothies?

    Voor sommige recepten heb je een fruitpers of centrifugeermachine nodig. Basis is een goede blender met glazen kom, die je gemakkelijk kan schoonmaken. Om te voorkomen dat er stukjes fruit in blijven steken, doe je best eerst de vloeibare ingrediënten in de blender.

    © Larousse
    'Exotico' (kokos, kiwi)

    Een goed humeur is verzekerd met deze smoothie.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    3 kiwi’s
    1 soeplepel kokosnootpoeder
    20 cl kokosmelk
    40 cl kokossap
    3-4 ijsblokjes

    Bereiding:
    Schel de kiwi en snijd in stukjes.

    Doe de kiwiblokjes in de blender en voeg het kokospoeder, de kokosmelk en het kokossap toe. Mix. Voeg het ijs toe en mix opnieuw.

                             
    © Larousse

    'Simplement délicieux' (vijg, braambes)

    Een vijg is rijk aan vezels en bezorgt je veel energie.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    4 vijgen
    125 gram braambessen
    40 cl havercrème
    1 soeplepel eucalyptushoning (of kastanjehoning)
    enkele blaadjes munt

    Bereiding:
    Verwijder de pel van de vijgen en snijd in stukjes. Was de braambessen.

    Doe de stukjes fruit in de blender, giet de havercrème erbij. Mix en voeg daarna de honing toe.

    Serveer de smoothie vers met enkele blaadjes munt.


    © Larousse

    'Mijn favoriet afrodisiacum' (mango, passievrucht, banaan, ananas)

    Exotische ingrediënten voor een licht ontvlambare smoothie. Voeg een vleugje muskaatnoot of gember toe om het afrodisiacumeffect te versterken.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    1 mango
    1 passievrucht
    2 mini-bananen
    1/4 ananas
    3-4 ijsblokjes

    Bereiding:
    Schil de mango. Snij in twee, verwijder de steen en snij de vrucht in blokjes. Snij de passievrucht in twee en schep de binnenkant eruit met een koffielepel. Pel de bananen en snij in schijfjes. Schil de ananas en snijd in stukken.

    Doe al het fruit in de blender. Mix en voeg daarna het ijs toe.


    © Larousse

    'De Italiaan' (komkommer, tomaat, paprika, citroen)

     Met deze smoothie roep je mediterrane sferen op. De gele paprika is heerlijk sappig en zacht.

     Ingrediënten (voor 2 personen):
    1 komkommer (of 25 cl komkommersap)
    2 ronde tomaten
    1 gele paprika
    Het sap van 1 citroen
    3-4 ijsblokjes

    Bereiding:

    Schel de komkommer, snijd in twee en verwijder de pitjes. Centrifugeer tot je sap krijgt.

    Was de tomaten. Verwijder de pel en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.

    Doe de stukjes tomaat en paprika in de blender, voeg het komkommersap en het citroensap toe. Voeg ook de ijsblokjes toe en mix het geheel.

    © Larousse

    'Uit onze kindertijd' (banaan, aardbei)

    Dit ludieke recept brengt de herinneringen aan onze kindertijd naar boven. Een periode die, zo moeten we toegeven, nog steeds verder leeft in ons.

    Ingrediënten (voor 2 personen):
    1 banaan
    250 gram aardbeien
    100 gram guimauve-snoepjes met aardbei
    25 cl slagroom

    Bereiding:
    Pel en snij de banaan in schijfjes. Verwijder de steeltjes en was de aardbeien.

    Doe de snoepjes met de slagroom in een pan. Laat tien minuten smelten op een zacht vuurtje terwijl je roert met een spatel. Laat vervolgens afkoelen en blijf regelmatig mengen zodat het geheel niet opstijft.

    Giet de crème in de blender, voeg geleidelijk de schijfjes banaan en aarbei toe. Mix en serveer.

    © Skynet Blogs

    Lekkere portie fruit

    Smoothies zijn lekker en licht: de ideale manier om je dagelijkse portie fruit op te nemen. Wie aan zijn lijn denkt, moet wel opletten met de hoeveelheid melkproducten die in vele recepten gebruikt wordt.
    Om smoothies te maken heb je gewoon een portie creativiteit en een blender nodig.

    bron; skynet.be

    Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
    Tags:smoothie,fruit,groenten,melk,yoghurt,room,kiwi,vijg,melk,braambes,honing,munt,
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vacantie ; Toertocht met onze boot over de Nederlanse wateren


    Vacantie ; Toertocht met onze boot over de
    Nederlanse wateren
     
    http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/

    Onze laatste aanlegplaats was in de Jachthaven Pietersplas we hebben er heerlijke dagen gehad met voldoende rust en stilte.
    Om te gaan eten was er geen enkel probleem met het Restaurantje SOFA aan de kade ( in het groen) we hebben er lekker ge eten, zie hieronder de photo's van het restaurantje met photo van een lekkere salade.


                  
     
                 Heerlijk gerechtje; Carpacio van Pastrami,rucolasla,olijfolie,en kaas 


                   



                   
                                                        Photo's; Hobbyfotografie J & G

    Restaurant SOFA Hogeweerd 6 6229 am Maastricht NL.
    http://www.sofamaastricht.nl/


    Bekijk onze zomertoertocht volledig op de volgende link
    http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:foto's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken hondshaai met, gewokte duinasperges, tuinbonen en jonge spinazie


    Gebakken hondshaai met salade van gewokte
    duinasperges, tuinbonen en jonge spinazie

    Voor 4 personen; 

    600 g hondshaaifilet,jonge spinazie,250 g tuinbonen,
    middeldikke duinasperges (heeft een typische zilte smaak),
    een scheut melk,

    Voor de dressing:

    2 el notenolie, 2 el olijfolie, 2 el balsamico-azijn,
    een weinig mosterd, zout en zwarte peper.

    Voor de garnituur:
    150 g lamsoortjes (ook zeespinazie genoemd)
    Bereidingswijze : (15 + 15 minuten)

                                     image

    1. Tuinbonen zijn de zaden van een grote viltachtige peul. Duw de zaden uit de tuinboon.
    2. Kook de bonen ca. 15 minuten. Voeg aan het kookwater een scheut melk toe. De bonen blijven dan mooi blank.
    3. Maak de spinazie schoon. Stoof de tuinbonen en de spinazie kort aan in wat boter.
    4. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Snijd de stengels in stukken van ong. 3 cm en laat deze in de wok in wat olie beetgaar bakken.
    5. De hondshaai per portie in bloem wikkelen, aankleuren en een 10-tal minuten laten garen in de oven op 180°C.
    6. De dressing klaarmaken door de aangegeven ingrediënten samen te voegen.

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:hondshaai,spinazie,tuinbonen,aspergus,melk,olie,balsamico,mosterd,lamsoortjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeesoep


    Noordzeesoep

    Voor 4 personen;

    600 g Noordzeevis (rode poon, steenbolk, inktvis, pollak, garnaal),
    1 l visbouillon, 300 g seldersap, 2 uien, 1 dl room, 5 g kerriepoeder,
    1 wortel, 1 tomaat,1 stuk groene selder,1 lente-uitje,
    2 dl mosterdmayonaise, 15 g dragon, 20 g Oud Brugge, 1 polderaardappel.

                             image

    Bereidingswijze :

    1. Portioneer de vis en gaar in de bouillon.
    2. Laat de visbouillon met het seldersap reduceren. Voeg er de room en kerrie aan toe.
    3. Kook de groente beetgaar en kruid af.
    4. Mix de mosterdmayonaise met de dragon in de kaas.
    5. Lepel bolletjes uit de aardappel en bak in boter.
    6. Schik de vis en de groente in een diep bord. Schik er de aardappelbolletjes erbij en doe er een druppel mayonaise bovenop. Giet de jus ertussen. Werk af met enkele schilfers kaas.

      bron;visinfo.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:rode poon,steenbolk,inktvis,pollak,garnaal,selder,ui,room,wortel,kerrie,tomaat,lenteuitje,mayonaise,kaas,aardappel,
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue ongekende dikmaker


    Barbecue ongekende dikmaker

    barbecue ongekende dikmaker 


    De zomermaanden zouden net de afslankperiode voor de warme, knusse, en vaak ook dikmakende winter moeten betekenen. Maar spijtig genoeg gooit de barbecue daarbij roet in het eten.

    Een barbecue levert gemiddeld 3.000 calorieën per persoon op. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Vooral de lengte van een barbecuefeest is de grote boosdoener. Doordat mensen uren aan tafel zitten, eten ze veel meer dan tijdens een normale maaltijd. Bij de Britten betekent dat: twee worsten, anderhalve burger, twee kippenbouten, anderhalve saté en een stuk vis, afgewerkt met vette aardappel- en pastasalade en heel weinig groenten. Zo'n maaltijd houdt een 3.000 calorieën in, de drankjes niet inbegrepen.

    Volgens de onderzoekers is het dan ook belangrijk te beseffen wat je allemaal binnenspeelt tijdens een barbecue, en de aantal stukken vlees nauwkeurig te tellen. "Bezie een barbecue eerder als een tuinfeest dan een eetfestijn" is hun laatste raad.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:barbecue,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss gaat jam produceren


    Kate Moss gaat jam produceren

    kate moss gaat jam produceren


    Het topmodel heeft er een nieuwe hobby bij. De blondine denkt er namelijk over na om haar fruitplantages te gaan gebruiken voor een professionele jamproductie.

    "Kate heeft ongelooflijk veel fruitbomen op haar eigendom staan. Om de heerlijke zoetigheden handig te gebruiken begon ze dan maar jam te maken. Dat beviel haar zo, dat ze professionele apparatuur heeft gekocht en nu hoopt ze dat haar jamlijn binnenkort in de winkels zal liggen. Ze heeft haar bekende vrienden alvast overtuigd van haar kunnen door iedereen een pot jam op te sturen", aldus een insider.

    bron; gva.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:Kate Moss,jam,
    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen aan de mojito


    Iedereen aan de mojito


    Zo maak je de perfecte mojito

    2 koffielepels bruine rietsuiker, 8-tal muntblaadjes,
    20 ml suikersiroop, 50 ml rum, Bruiswater,Gemalen ijs,

    Bereiding:

    Stamp de stukken limoen samen met de bruine rietsuiker en de munt op de bodem van het glas. Vul het glas tot boven met gemalen ijs. Voeg eerst de suikersiroop en vervolgens de rum toe. Vul het glas verder aan met bruiswater. Roer met de barlepel alle ingrediënten dooreen.

    Versiering: Limoen/muntblaadjes

     

                             Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan. wdk         Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan. wdk

    Manuel Wouters van cocktailbar Sips in Antwerpen heeft twaalf mojitovariaties op de kaart staan.  

    Elke zichzelf respecterende horecazaak heeft tegenwoordig mojito op zijn cocktailkaart staan. Er zijn ook mojitofuiven, mojitosorbet en mojitochocolaatjes. Zelfs op seniorennet worden recepten uitgewisseld. Bacardi kan de vraag naar rum amper bijbenen.

    Ernest Hemingway was er vijftig jaar geleden al dol op. Of het daarmee te maken heeft, is weinig waarschijnlijk. Maar vandaag is de mojito met stip de populairste cocktail in Vlaanderen. 'Omdat hij zo fruitig en verfrissend is,' zegt Filip Smette van cocktailcateringbedrijf Cocktails at Home. 'En omdat iedereen hem wil drinken. Arm en rijk, jong en oud. Zelfs een West-Vlaams rusthuis vroeg me al eens om een workshop te organiseren. De klant krijgt altijd de keuze welke cocktail hij wil leren maken en proeven. In 85 procent van de gevallen is de mojito erbij.'

    Ook elke zichzelf respecterende horecazaak heeft de cocktail tegenwoordig op de kaart staan. Taverne en ijssalon De Lepeleer in Koningshooikt bijvoorbeeld biedt de mojito al een paar jaar aan. 'Omdat klanten ernaar vroegen, hebben we het op de kaart gezet,' zegt zaakvoerster Tanja Ceulemans. 'Aanvankelijk als een exotisch aperitiefje, maar vandaag drinkt iedereen het.' Om aan de klanten tegemoet te komen, hebben ze in De Lepeleer ook een huisgemaakte mojitosorbet gemaakt die in de zomer als zoete broodjes over de toonbank gaat.

    Mojitomacaron

    Ook andere producenten springen op de kar. Chocolatier Pierre Marcolini verkoopt sinds enige tijd macarons met een mojitosmaakje. Graanstokerij Filliers bracht dit jaar mojitojenever op de markt, terwijl er aan een echte mojito natuurlijk geen jenever te pas komt. Maar ook Bacardi kwam vorig jaar met een kant en klare variant op de markt.

    'Ons belangrijkste product blijft de klassieke rum, Bacardi superior,' zegt marketingdirecteur voor de Benelux Dirk Wouters. 'De verkoop ervan gaat elk jaar met tien procent omhoog.'

    Waar eind jaren negentig de vodka erg populair was, doet rum het vandaag beter. 'Een tiental jaren geleden is onder invloed van opkomende interesse in Cuba, de Caraïben en de bijhorende muziek, de mojito populair geworden in Europa. Bacardi heeft zich vanaf het begin ingezet voor de ondersteuning van deze cocktail,' zegt Dirk Wouters. 'Waar Bacardi met cola vooral 's nachts in discotheken wordt gedronken, zie je mojito op terrassen, op festivals en op feestjes thuis opduiken. Mede door de populariteit van mojito is de rummarkt en daarmee ook Bacardi, een van de sterkst groeiende segmenten in België.'

    De mojitococktail van Bacardi speelt in op dat veranderend consumptiepatroon. 'Ook wie zelf geen cocktails wil gaan mixen, wil de mojito drinken,' zegt Wouters. 'Met ons nieuwe kant en klare product spelen we in op die bredere doelgroep. Met succes. In navolging van Bacardi Mojito vorig jaar zijn andere producenten ook begonnen met het aanbieden van kant en klare mojito's.'

    Twaalf soorten

    En de cocktailbars tenslotte, waar de mojito toch core business is? Ook daar blijft het drankje een absolute topper, al doen ook andere cocktails het goed. 'Vijf jaar geleden verkochten we vijftig procent klassieke mojito's,' zegt Manuel Wouters van de bekende Antwerpse cocktailbar Sips


    'Vandaag is dat ietsje minder. Maar ook wij varen goed bij de hype. Omdat mensen het ondertussen kennen, willen ze bij ons wel eens iets anders proberen.' En dat is geen probleem bij Sips, want Manuel Wouters biedt meer dan honderdvijftig cocktails aan. 'Vandaag hebben we maar liefst twaalf mojitovariaties op de kaart staan, met ondermeer gember, anijs, bessen of champagne.'

    ElineBergmans
    wdk bron; nieuwsblad.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:mojitosuiker,munt,rum,water,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse supermarkt verkoopt eekhoornvlees


    Britse supermarkt verkoopt eekhoornvlees

     

    if, ss

    if, ss

    Een Britse supermarkt biedt sinds kort een nieuwe specialiteit aan: eekhoornvlees. Gruwelijk, vinden dierenactivisten.

    Een filiaal van de Britse supermarktketen Budgens heeft het aan de stok met de dierenactivisten van Viva (Vegetarians international voice for animals). De Londense eigenaar Andrew Thornton verkoopt al enkele maanden eekhoornvlees, en dat is de organisatie een doorn in het oog: 'Wat krijgen we straks nog voor gruwelijke producten in het schap? Merel? Veldmuis? Mol?', vraagt de Viva-woordvoerder zich af.

    Maar de uitbater is zich van geen kwaad bewust: volgens Thornton is de grijze eekhoorn in overvloed aanwezig in de Britse natuur en is er her en der zelfs sprake van een heuse plaag. Is het dan niet beter de dieren op te eten in plaats van ze zinloos af te maken en te verbranden, zo vraagt hij zich af. 'Bovendien is de productie van eekhoornvlees veel minder milieubelastend dan de productie van een biefstuk', stelt Thornton, die naar eigen zeggen wekelijks een dozijn eekhoorns voor drie tot vier euro per stuk verkoopt.

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:eekhoorn,
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenrestaurant opent deuren in Sydney


    Hondenrestaurant opent deuren in Sydney

    Dit is toch ook eten en genieten?


    In de Australische stad Sydney is sinds kort een hondenrestaurant geopend. Het restaurant 'Chew Chew' is uitsluitend bestemd voor honden, hun baasjes of bazinnetjes mogen wel ter begeleiding mee naar binnen, maar kunnen er niets eten

    Vissoep of lamsbotjes?
    'Chew Chew' biedt de honden een menu met onder meer biefstuk met champignons en kippenvleugeltjes. Andere specialiteiten van het huis zijn vissoep en lamsbotjes.

    Volgens initiatiefnemer en eigenaar Naoko Okamoto van het resaurant blijkt zijn horeca-voorziening een echt gat in de markt te zijn. Hij zegt: "Veel mensen hebben me al laten weten op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze met hun hond terechtkonden".
     
    (lb) bron; hln.be 

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Hondenrestaurant,Sydney,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koeken


    De smaak van de Belgen, 
    Koeken (boterkoeken).


                                                                                                  Photo;Hobbyfotografie J & G

    « Goeiedag, vier boterkoeken alsjeblieft, niet te hard gebakken, twee chocoladekoeken en twee rozijnenkoeken. Ja, dat is alles. Dank u. »

    Maar wat voor koeken zijn dat ?, zou een buitenlandse vriend mij vragen bij de bakker. Het is waar dat men onder het woord « koek » in België, naargelang van de streken, verschillende dingen kan begrijpen. In sommige streken buiten Wallonië kan het ook een sandwich betekenen. Dan zijn er nog de Koeken van Dinant die heel hard zijn, en de couques suisses die men niet mag verwarren met de rozijnkoeken. Even ter zake, de koeken waarover ik het heb, zijn gemaakt op basis van boter. De variant met chocolade is een chocoladebroodje, die met rozijnen heten eenvoudigweg rozijnenkoeken. Nu alles duidelijk is, kunnen we het hebben over de basiskoek : de boterkoek. Deze doek lijkt ietwat op een croissant, maar heeft een rondere vorm. Een boterkoek bevat ook meer suiker en is zwaarder te verteren. Als de bakker overvloedig gebruik heeft gemaakt van boter en suiker, blijft de boterkoek aan het gehemelte plakken. U geniet langer van de smaak, maar uw spraak wordt gehinderd. Bovendien blijven de kruimels op de tanden kleven, zodat het niet aan te raden is om uw mooiste glimlach boven te halen !
    Zijn smaak is zo uniek dat Belgen elders ter wereld klagen dat ze nergens vergelijkbare boterkoeken vinden. Over het algemeen wordt de boterkoek zonder meer gegeten, maar niets verhindert u om er een laag boter en confituur op te smeren. Een kop sterke koffie hoort er ook bij. Alleen al door erover te vertellen,komt het water me in de mond…
    De rozijnenkoek is eigenlijk een boterkoek met een heleboel krenten, in het papieren zakje van de bakker zijn de boter en rozijnenkoeken moeilijk te onderscheiden, tenzij er toevallig een krent aan de buitenkant van de koek bengelt. De rozijnenkoek is doorpekt met stukjes chocolade. Als u hem in de auto op eet, bestaat het risico dat het hele stuur volhangt en dat u uw handen bevuilt, maar afgezien van dit detail is het een waar festijn !

    De smaak van de Belgen, door Eric Boschman en Nathalie Derny
    bij uitgeverij Editions Racine, 34,95 euro bij de betere boekhandel.
    bron;sensum.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:koeken,boterkoeken,
    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jakobsvruchten op een knapperig groentebedje


    Sint-Jakobsvruchten op een knapperig groentebedje
    Voor 4 personen;
    8 grote of 12 kleinere sint-jakobsvruchten,
    1 bosje jonge worteltjes, 2 preiwitten, 1 sjalotje,
    1 el boter of olie,  2 el kruidenvinaigrette,  peper en zout.



    Bereidingswijze;

    1. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Schil de worteltjes en snij ze in staafjes, snij de prei in ringetjes. Roerbak de groenten samen in 3 tot 5
    minuten beetgaar in olie.
    2. Bestrijk de sint-jakobsvruchten rondom lichtjes met olie en kruid ze met peper en zout. Rooster ze 3 tot 5 minuten aan elke kant.
    3. Verdeel de sint-jakobsvruchten en de groenten over voorverwarmde borden.
    4. Lepel er een likje gekoelde kruidenvinaigrette bij.
    Lekker met warme toost.

    Foto: Philippe Desnerck


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:jacopsvruchten,wortel,prei,sjalot,boter,olie,kruidenvinaigrette,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso-buco alla milanese


    Osso-buco alla milanese

    Voor 4 personen;
    4 sneden kalfsschenkel, 2 eetlepels bloem, 1 ui,2 takjes groene selder,
    1 grote wortel, 200 g shiitake paddenstoelen, 10 cl droge witte wijn,
    10 cl passata (tomatenpuree),5 dl kippenbouillon, 1 onbespoten citroen,
    1 bosje verse basilicum, 1 takje verse rozemarijn,
    2 eetlepels fijngehakte platte peterselie, olijfolie, peper en zout.


                                    osso-bucco.jpg

    Bereiding;
    1 Hak de ui, selder en wortel in kleine stukjes.
    2 Draai de stukken kalfsschenkel in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
    3 Laat in een pot, waarin de 4 stukken naast elkaar passen, wat olijfolie warm worden. Leg het vlees in de pan en laat langs alle kanten mooi goudbruin kleuren.
    4 Schep het vlees uit de pan en houd apart. Voeg wat nieuwe olijfolie toe en doe de fi jngehakte groenten in de pan. Laat op een zacht vuur fruiten gedurende een kwartier. Roer regelmatig zodat de groenten niet te fel kleuren.
    5 Giet de witte wijn bij de groenten. Laat koken tot de wijn bijna volledig verdampt is. Giet de gevogeltebouillon en de passata in de pot. Roer en breng aan de kook.
    6 Schik de osso bucco’s naast elkaar in de saus. Het vlees moet volledig bedekt zijn met vocht. Indien dit niet het geval is: vul aan met bouillon. Zet het deksel op de pot en laat zacht stoven gedurende een uur.
    7 Prik in het vlees met een mesje. Indien dit al zacht begint te worden, laten we nog een kwartier verder stoven zonder deksel. Indien niet laten we het deksel nog op de pan. Maar we laten in elk geval nog een kwartiertje stoven zonder deksel om de saus wat consistentie te laten krijgen.
    8 Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen. Snijd de gele schil in kleine stukjes. Hak de basilicum, de peterselie en de rozemarijn fijn.
    9 Leg het vlees in de serveerschotel en giet er de saus over uit. Strooi de citroenschil en de kruiden uit over de osso bucco. Laat nog een minuut of twee rusten en serveer.

    bron;sensum.be   
    Ambiance Culinaire

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:Osso-buco alla milanese,kalfschenkel,selder,wortel,paddenstoelen,wijn,tomatenpuree,kippenbouillon,citroen,basilicum,rozemarijn,peterselie,olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige zalmtaart


    Hartige zalmtaart


    Voor 4 personen;
    1 groot blik zalm (400 gram),
    1 potje geroosterde paprika (400 gram), 4 eieren,
    2 dl crème fraîche of Room, 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    50 gram boter, 6 ontdooide vellen filodeeg, zout en peper.

    Hartige zalmtaart
    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op 180ºC.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

    Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

    bron;visrecepten.nl

     

     

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalmtaart,zalm,paprika,ei,room,peterselie,boter,filodeeg,
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duyvis brengt Szechuan Pepper uit


    Duyvis brengt Szechuan Pepper uit

    Duyvis brengt Szechuan Pepper uit

    Laat u verrassen door het nieuwe recept Szechuan Pepper van Duyvis Oven Roasted.Duyvis lanceert een nieuw recept van in de oven geroosterde noten: Szechuan Pepper. De combinatie van peper, chillipeper en koriander zorgt voor een verrassende smaakervaring bij uw apreitiefDry roasted crac a nuts worden langzaam, zonder olie of vet geroosterd in de oven. Daardoor bevatten ze 30% minder vet.
    Meer info op
    Duyvis

    bron;skynet.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Szechuan Pepper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 Belgische bieren krijgen World Award


    6 Belgische bieren krijgen World Award


    Belga

    Op de internationale wedstrijd World Beer Awards in Brussel zijn zes Belgische bieren in de prijzen gevallen.

    De Saint-Feuillien Triple van de gelijknamige brouwerij in het Waalse dorp Le Roeulx werd uitgeroepen tot het beste blonde bier van hoge gisting.

    Bij de bruine bieren van hoge gisting ging de prijs naar Gouden Carolus Classic van Het Anker in Mechelen. Rodenbach Grand Cru van de groep Palm scoorde in de stijl "flavoured".

    Daarnaast werden er per werelddeel nog prijzen uitgereikt. In de categorie Pale Ale Imperial was Houblon Chouffe van de Ardense brouwerij Achouffe, een dochter van Duvel-Moortgat, de beste.

    Urthel Saisonnière van De Leyerth uit Ruiselede in West-Vlaanderen werd onderscheiden als beste seizoensbier. Floris Kriek van brouwerij Huyghe uit Melle werd uitgeroepen tot beste gefruit witbier.

    Aan de wedstrijd namen meer dan 500 bieren uit 27 landen deel. Vorig jaar werden vijftien Belgische bieren onderscheiden.

    bron; deredactie.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:World Beer Awards,Belgische bieren,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!