Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    27-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenfilet m/appel
     

    Eendenfilet m/appel 

    Voor 4 personen:

    400 g eendenfilet,
    100 g gemengde groene sla
    (kropsla, jonge spinazie, gladde peterselie, etc…),
    2 zoete appels, 50 g rozijntjes, 1 eetlepel olijfolie,
    200 ml dragonazijn, 6 teentjes knofloofk,
    40 g ongezouten, geroosterde pinda’s,
    3 cm verse gemberwortel i/stukjes, 2 takjes verse dragon,

    eendenfilets met appels

    doe de azijn m/evenveel water, de gepelde knoflook & de
    gember i/e pannetje

    verwarm 5 min. & laat weer afkoelen

    spoel de appels & wrijf ze goed droog

    verwijder klokhuis & pitten en snijd ze i/dunne partjes

    schenk de afgekoelde azijn met knoflook & gember i/e kom
    doe er de rozijntjes, de dragon & de appels bij

    dek af & zet een nacht i/d koelkast

    bak de eendenfilets i/hete olie

    leg ze eerst 6 min. o/d velkant, keer ze om & laat ook de andere
    kant 4 min. bakken, snijd ze i/plakken

    schep de appelpartjes uit de marinade

    schik ze o/e bedje v/groene sla

    leg er de warme plakken eendenfilet bij

    werk af m/d pinda’s serveer onmiddellijk

    bron; recept.skynetblogs.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:eend,kropsla,spinazie,peterselie,appels,rozijnen,olijfolie,pinda's,gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van ree met zachte kruiden


    Ragout van ree met zachte kruiden

      Voor 4 personen:
    300 g reeragout in blokjes van 1 cm 25 g, olijfolie,
    3 dl stevige rode wijn,
    200 g groenten (wortel, selder, ui en prei) gesneden in blokjes van 3 mm,
    1 teentje look, tijm, laurier, zout en zwarte peper uit de molen,
    1/2 koffielepel 4 kruidenmix (kaneel, komijn, curry en paprika ),
    1 koffielepel ambachtelijke siroop, rode bessengelei of fondantchocolade,

    Bereidingswijze

    Bak de stukjes vlees aan in de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en doe er de look, de thijm en de laurier bij. Zet het deksel op de kom en laat drie kwartier stoven. In de helft van de kooktijd mag u er de groenten, de kruiden en de siroop aan toevoegen. Controleer of het voldoende gekruid is en voeg de wijn toe.

    Let wel op dat de wijn goed inkookt, want dat is een absolute voorwaarde om de subtiele parfums van dit gerecht te bewaren.

    Serveer deze ragout met gebakken witloof en aardappelpuree met gebakken ui en spekjes.

    bron;knackweekend.rnews.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:ragout,ree,prei,wijn,curry,wortel,chokolade,olie,selder,ui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekonfijte aardappel met ganzenleverterrine


    Gekonfijte aardappel met ganzenleverterrine

    voor 4 personen:
    2 aardappelen, 250 g ganzenvet, 100 g ganzenleverterrine,
    1 ui, 1 el bloemsuiker, enkele cressblaadjes.


                                       


    Bereidingswijze:
    Schil de aardappel, maak vier mooie rondjes en konfijt ze ca. 20 min. in ganzenvet in een voorverwarmde oven op 90 °C.

    Snijd rondjes van dezelfde diameter uit de terrine.

    Pel de ui en snijd ze in dunne ringetjes, haal ze door de bloemsuiker, leg ze op bakpapier en droog ca. 2 uur in een voorverwarmde oven op 90 °C.

    Plaats de gekonfijte aardappelrondjes op een bord, leg er het rondje terrine op en werk af met uiringen en cress.

    bron; nina.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:aardappel,ganzenlever,ganzenvet,ui,bloemsuiker,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chips met pickles


    Chips met pickles

    voor 4 personen:
    2 aardappelen, 2 el pickles, zwarte peper, 


                                              

    Bereidingswijze:
    Schil en was de aardappelen, kook ze samen met de pickles gaar in water.

    Giet af en mix de aardappelen fijn, kruid met zwarte peper.

    Strijk de aardappelpicklespuree heel dun uit op een bakpapier en droog ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 90 °C.

    Laat afkoelen en breek in stukken.

    bron;nina.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel,pickles,zwarte peper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Penne met verse tomaten en courgette.

          
    Penne met verse tomaten en courgette.
      
    Voor 4 personen:
    4 tomaten, 1 courgette, 2 teentjes knoflook, 1 snee bruinbrood,
    1 ui, 350 g volkorenpasta (penne), 1 bosje peterselie,
    2 koffielepels olijfolie, peper en zout
     



                                                   

                                   

    • Snijd de tomaten in plakken. Pers de knoflookteentjes uit en verkruimel het kruim van het brood. Meng het broodkruim met het knoflook, peper en zout en 1 koffielepel olijfolie tot een smeuïge pasta. Strijk hier de plakken tomaat mee in. Hak de peterselie fijn.
    • Snijd de courgette in blokjes en de ui in ringen. Fruit deze groenten in de rest van de olijfolie en laat ze dan nog 10 minuten garen. Kruid met peper en zout.
    • Kook de pasta in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Rooster de plakken tomaat 3 minuten roosteren een hete ovengrill.
    • Laat de penne uitlekken en meng ze met het groentemengsel. Verdeel ze over kommen en schik er de geroosterde plakken tomaat bovenop. Werk af met de verse peterselie en eventueel wat blaadjes basilicum.

      bron; flandria.vlam.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,courgette,tomaat,peterselie,olijfolie,veggie,
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met gepaneerde champignons


    Eendenborst met gepaneerde champignons,

    gegratineerde aardappelen met boontjes en
    bouquet de moines

    voor 2 personen

    2 eendenborsten, 8 mooie champignons, 3 grote aardappelen, 250 g fijne boontjes, 2 bouquet de moines-kaasjes, 80 g gerookt spek in reepjes, 1 grote ui, bloem gekruid met peper en zout, paneermeel, 2 eiwitten losgeklopt, 1 eetlepel xeresazijn, 1 sjalot, 3 dl gevogeltejus, liefst eendenjus, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 teentje knoflook, 25 g boter.


                                 eendenborst met gepaneerde champignons gegratineerde aardappelen met boontjes en bouquet de moines




    Bereiding :

    1 Maak de champignons schoon met een borsteltje. Laat een weinig boter smelten in een kookpot op een laag vuur. Leg hierin de champignons en zet een deksel op de pot, laat de champignons ongeveer 10 minuten ‘uitzweten’. Laat de champignons uitlekken en bewaar al het vocht.

    2 Snipper de sjalot fijn, stoof aan in een weinig vetstof en blus met xeresazijn, voeg het vocht van de champignons en de gevogeltejus toe en laat zachtjes inkoken met de tijm, laurier en knoflook tot sausdikte. Zeef de saus en houd apart.

    3 Kook de aardappelen gaar in kokend gezouten water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in blokjes.

    4 Kook de boontjes gaar in ruim kokend gezouten water, ongeveer 5 à 6 minuten. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.

    5 Pel de ui en snijd in fijne schijfjes. Verhit een weinig olie in een pan en bak hierin de uiringen goudbruin. Voeg de spekreepjes toe en bak nog even verder aan. Voeg nu de aardappelblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper van de molen en zeezout. Verdeel de aardappelmengeling over 4 ingevette serveerringen of 4 ingevette vuurvaste schaaltjes. Vervolg met de boontjes, snijd ze eventueel bij indien nodig. Snijd de uiteinden van de bouquet de moines en snijd ze vervolgens doormidden. Leg telkens een schijfje kaas bovenop de boontjes.

    6 Haal de champignons achtereenvolgens door de gekruide bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel en leg ze op een bord. Bestrooi het bord eerst met wat paneermeel, zo blijven ze niet kleven.

    7 Verwarm de oven voor op 190°C en de friteuse op 180°C.

    8 Zet de aardappel-met-boontjes-taartjes in de oven gedurende ongeveer 10 minuten of tot wanneer de kaas mooi gesmolten is. Braad ondertussen de eendenborsten.

    9 Snijd de velkant van de eendenborsten kruislings in met een scherp mesje. Verhit een pan en leg hierin de eendenborsten met de velkant naar beneden gericht. Laat ze op een middelhoog vuur mooi aankleuren gedurende ongeveer 3 minuten en draai ze om. Laat nog even verder kleuren gedurende ongeveer 2 minuten. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet ze nog 3 minuten in de oven.

    10 Bak de gepaneerde champignons en laat ze goed uitlekken. Warm de saus weer op en laat het klontje boter er van het vuur in wegsmelten, kruid met peper en zout.

    11 Schik de aardappeltaartjes op de borden, snijd de eendenborst in fi jne plakjes en schik het vlees erbij. Werk af met de gepaneerde champignons en de saus.

    www.ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:eend,champignons,aardappel,boontjes,spek,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel met blauwe kaas en lamsvlees


    Aardappel met blauwe kaas en lamsvlees

     voor 4 personen:
    4 aardappelen, 100 g blauwe kaas, 4 lamskoteletjes,
    150 ml melk, 50 ml volle room.

                                           

    Bereidingswijze:
    Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in dunne plakjes. Leg ze in een ovenschaal met tussen elk plakje een stukje blauwe kaas.

    Kruid met peper, zout en nootmuskaat en overgiet met melk en room.

    Gaar ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

    Bak de koteletten en serveer samen met de aardappel en wat bakjus.

    Werk af met blaadjes tuinkers.

    bron; nina.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:aardappel,blauwe kaas,lamsvlees,tuinkers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten in Hotel Metropole in Monte Carlo

     
    Genieten in Hotel Metropole in Monte Carlo


    Hotel Metropole in Monte Carlo is één van de absolute toppers in het prinsdom en aan de Azurenkust. Het hotel huisvestte tal van beroemde prominenten in zijn ruim 100-jarig bestaan. Het maakt terecht deel uit van de Leading Hotels of the World.


    Naast de prestigieuze kamers pronkt het Metropole vooral met twee grote trekpleisters: zijn schitterende wellnessinfrastructuur en zijn vernieuwend Japans restaurant Yoshi, dat onder het toezicht staat van de beroemde sterrenchef Joël Robuchon - die overigens in het hotel ook het tweesterrenrestaurant Joël Robuchon Monte-Carlo runt - en waar de Japanse chef Takéo Yamazaki je zeker zal verrassen met zijn creatieve en verrassende bereidingen.

    Wellness
    De prijzen voor de gerechten en menu's zijn - naar Monegaske normen - betaalbaar. Bovendien biedt dit restaurant een verpozing en een aangename afwisseling tijdens een dagje wellness in de 'Espa' van het hotel. De waaier aan behandelingen in het ruim 2.000 m2 grote spa-gedeelte is erg ruim en gevarieerd: van diverse soorten massages, over hot stone therapie, Ayurveda en veel meer. Bijzonder is dat je hier terechtkunt in je privé-spa. Je geniet er van de beste zorgen in twee suites en je kunt er baden in een sfeervol kader met kaarsjes en zacht licht. Dit is puur genieten gedurende ten minste drie uur. Je kunt natuurlijk ook voor een langer verblijf opteren.

    Bewonder in het hotel ook het schitterende interieur. En natuurlijk baden de stijlvolle kamers in luxe. 

    Meer info: Hotel Metropole Monte Carlo,
    tel. 00377/93 15 13 70,
    http://www.metropole.com


    bron; hln.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Hotel, Metropole Monte Carlo,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozart voor een zoetere banaan

     
    Mozart voor een zoetere banaan



    In de rijpingskamers van een Japans fruitbedrijf klinkt onafgebroken muziek van Mozart door de luidsprekers. Het fruit zou hierdoor een zoetere smaak krijgen. Dat schrijft de Japan Times.

    Volgens woordvoerder Isamu Okuda lijken de bananen een voorkeur te hebben voor de strijkkwartetten en de pianosonates van de beroemde Oostenrijkse componist. "We importeren de bananen uit de Filipijnen en laten ze in Japan rijpen. Voor ons lijdt het geen twijfel: de muziek van Mozart leidt tot zoetere bananen".

    (eb)bron; hln.be 

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:banaan,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade verdrijft vermoeidheid



    Chocolade verdrijft vermoeidheid


    Heb je vaak last van een dodelijke vermoeidheid, gepaard gaande met spierpijn en hoofdpijn? Dan heb je waarschijnlijk last van het chronisch vermoeidheidssyndroom. Een stukje chocolade kan je daarbij helpen om de slaperigheid te verdrijven.
     
                                  chocolade verdrijft vermoeidheid

    Uit een Brits onderzoek bleek dat proefpersonen die dagelijks 3 keer 15 gram chocolade moesten eten gedurende 8 weken nadien een pak minder klachten hadden. Ze getuigden van een beter algemeen welzijn en een drastisch verminderd gevoel van vermoeidheid. De test werd zowel uitgevoerd bij chocolade die veel cacao bevatte als bij een variant met minder cacaopoeder, maar de uiteindelijke resultaten bleven steeds hetzelfde.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:chocolade,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoentaart




    Pompoentaart

     Voor 8-10 personen 
    450 g pompoenvlees, 2 eieren, 1 eierdooier, 1 el kandijsiroop,
    75-100 g lichtbruine suiker, ½ tl kaneel, ¼ tl nootmuskaat,
    ¼ tl kruidnagel, ½ tl gember, 2,75 dl room, 1 el bruine rum,
    Voor het deeg:
    150 g bloem, 1 el poedersuiker, een snuifje zout,
    75 g boter, 50 g fijngehakte pecannoten, 1 eierdooier,
    1-2 el koud water, 1 eiwit. 
                    
                       

    Bereidingswijze;

    Maak eerst het deeg: meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Wrijf er de boter door. Voeg de pecannoten, eierdooier en het water toe. Meng snel tot een glad deeg. Zet 30 minuten koel weg.

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit en bekleed er een diepe taartvorm van 21 cm doorsnede mee. Prik gaatjes in het deeg en bestrijk met het losgeklopte eiwit. Bak 25 minuten.

    Stoom de pompoen gaar en pureer. Meng met de eieren en eierdooier. Verwarm de siroop, suiker naar smaak, specerijen en room tot een homogeen mengsel. Roer door de pompoenpuree en voeg de rum toe. Giet in de taartvorm en bak nog 35 à 40 minuten tot de vulling net gestold is.
     Serveer lauw of op kamertemperatuur.

     bron;weekendknack.rnews


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:pompoen,deeg,noten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoentaart garantie voor seks

     
    Pompoentaart garantie voor seks

     pompoentaart garantie voor seks

     Vrouwen die wat meer pit in de slaapkamer willen, kunnen best een pompoentaartje bakken. Dat is volgens onderzoekers een garantie voor sekssucces.

    De geur van pompoentaart haalt net als bij lavendel angst en stress weg, waardoor de mannen meer open staan voor seks. Bovendien zit er in pompoenzaden heel wat zink, wat het testosteronniveau in het lichaam van mannen verhoogt. Pompoentaart wordt in Amerika traditioneel gebakken bij Thanksgiving.
     
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:pompoentaart,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten uit ondergelopen moestuin niet opeten

     
    "Groenten uit ondergelopen moestuin niet opeten"


    Mensen die hun groententuin onder water zagen lopen tijdens de recente watersnood, mogen die groenten niet meer opeten. Dat melden de Coreliokranten op basis van informatie van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid.

    In vervuild beek- en rivierwater, plus rioolwater en overstroomde septische putten zitten bacteriën, virussen en micro-organismen die achterblijven als het water wegtrekt en die eventueel ziekteverwekkend kunnen zijn. Hetzelfde water kan chemisch vervuild zijn door bijvoorbeeld overstroomde stookolietanks.
     
    Naar containerpark
    De groenten uit de ondergelopen tuinen zijn daardoor niet meer geschikt voor consumptie. Ze mogen zelfs niet meer gecomposteerd worden, zegt het agentschap. Afvoeren naar een containerpark is dan ook de aangewezen optie.
     
    Bovendien mag de groentetuin in de lente niet zomaar opnieuw in gebruik worden genomen. Er moeten eerst grondstalen worden genomen om uit te maken hoe zwaar de eventuele vervuiling is.
     
    Putten schoonmaken
    Tot slot mag het putwater niet zomaar gebruikt worden als drinkwater. De putten moeten worden schoongemaakt, ontsmet en de kwaliteit van het water moet eerst worden geanalyseerd, luidt het.

    (belga/tw)hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:groenten,
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel met zure room en haringkaviaar

     
    Aardappel met zure room en haringkaviaar

     voor 4 personen:
    4 aardappelen, 50 g zure room, 6 sprietjes bieslook, fijngesneden,
    peper en zout, 80 g haringkaviaar (avruga).

                                      

    Bereidingswijze:
    Kook de aardappelen in de schil, snijd de kanten af en haal met behulp van een lepel de aardappel leeg.

    Meng de aardappelpulp met zure room en bieslook.

    Bewaar wel enkele sprietjes voor de afwerking.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Vul de aardappel weer op.

    Werk af met de haringkaviaar en een sprietje bieslook.

    Serveer met een glaasje wodka of aquavit.

    bron; nina.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:aardappel,zure room,haringkaviaar,avruga,bislook,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van kip

     

    Tajine van kip

     Ingrediënten voor 2 personen:

    4 kippenboutjes (bij voorkeur bio),1 /2 citroen,
     stukje verse gember van 1 cm,1 ui, en 1 teentje knoflook, fijngesnipperd,
    1 tl kaneel,1 tl paprikapoeder,1 tl komijn, 1 tl raz-el-hanout,
    olijfolie, 100 g zachte gedroogde abrikozen, in kwartjes gesneden,
    1 blikje kikkererwten, uitgelekt, 2 wortels, in ringetjes gesneden,
    1 stengel bleekselder, in stukjes gesneden,
    1/4 butternutpompoen, geschild en in stukken gesneden,
    1/2 l groentebouillon, handvol korianderblaadjes, fijngesnipperd.

                                     

    Bereidingswijze:
    Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan met dikke bodem (type Le Creuset). Bak er de ui in, samen met de gember en knoflook.

    Wrijf de stukken kip in met citroen en laat ze op een zacht vuurtje rondom bruinen. Voeg komijn, raz-el-hanout, paprikapoeder en kaneel toe.

    Overgiet met bouillon (en eventueel water) tot de kip onder staat. Laat ca. 45 minuten garen op een laag vuurtje.

    Doe er de groenten, abrikozen en kikkererwten bij en laat alles nog ca. 20 minuten verder garen. De groenten moeten beetgaar zijn.

    Serveer in de stoofpan of in een voorverwarmde tajine, bestrooi met koriander en geef er couscous en apart nog wat saus bij.

    bron; nina.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kip,tajine,abrikozen,kikkererten,wortel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zeeduivel met knolselderpuree en linzen



    Zeeduivel met knolselderpuree en linzen

    Voor 4 personen

    600 g zeeduivelfilets, 500 g knolselder, 100 g groene linzen,
    10 dl groentebouillon, 1 ui, olijfolie, bieslook, zout.                                      

    image

    Bereidingswijze : (25 + 7 minuten)

    Schil de knolselder en snijd in gelijke stukken. Kook gaar in 4 dlgroentebouillon. Mix de knolselder met zijn kookvocht tot een
    gladde puree. Breng op smaak met olijfolie en zout.

    • Versnipper de ui en stoof glazig in olijfolie. Spoel de linzen grondig in
      koud water. Voeg de linzen bij de ui, giet er 6 dl groentebouillon bij
      en laat langzaam, zonder deksel, garen. Ontvlies de zeeduivelfilets grondig. Stoom ze gaar, versnijd in 12 gelijke stukken. Kruid met zout.
    • Smeer de puree uit op het bord, schik 3 keer de linzen met de zeeduivel erop.
    • Werk af met versneden bieslook.

    Tip :

    Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie. Ze zijn klein, plat en halfrond en bestaan in verschillende kleuren. De meest bekende soorten zijn de grauwe (grijs-bruine) linzen en de groene linzen.
    In dit gerecht worden de groene linzen Du Puy gebruikt.

    bron; visinfo.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zeeduivel,knolselder,linzen,ui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van champignons en chinese kool



    Soep van champignons en chinese kool

    voor 1,5 l soep:

    • 400 g champignons, ¼ Chinese kool,
    • 1,5 l magere kippenbouillon, 100 g vermicelli,
    • 1 eetlepel sojasaus, 150 g grijze garnaaltjes, peper en zout.


      Bereiding;
      Borstel de champignons schoon en snijd ze in gelijke plakjes.
    • Was het stuk Chinese kool en haal de bladeren uit elkaar. Snijd elk blad in stukjes.
    • Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de champignons en de Chinese kool toe. Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
    • Voeg de vermicelli toe en laat nog 5 minuten koken.
    • Voeg de sojasaus, de garnaaltjes, peper en zout toe en laat nog even doorwarmen. koken.
    • Neem een royale portie soep voor de lunch en vries de rest in.

      Tip; Doe een half teelepeltje suiker in de soep en je zal zien, de kleur van de soep is optimaal! Smakelijk!

      bron; flandria.vlam.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:soep,champignons,chinese kool,vermicelli,garnaal,sojasaus,
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpap terug populair als ontbijt



    Havermoutpap terug populair als ontbijt



    De verkoop van havermoutvlokken stijgt snel in Groot-Brittannië. Het Britse volk herontdekt het gezonde ontbijt met havermoutpap, voornamelijk omdat dit goedkoop is.

    Voordelen
    Sinds januari 2009 verdubbelde de verkoop van havermout. Verschillende celebs als David Cameron, Demi Moore en Kate Moss gaven al toe verzot te zijn op havermoutpap. Het is goedkoop en gezondheidsexperts zeggen dat dit de ideale optie is voor een gezond ontbijt. Het is rijk aan vezels en proteïnes, het verteert traag, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt. Havermout verlaagt de cholesterol, zorgt dat het lichaam meer testosteron aanmaakt, wat goed is voor de seksdrift van mannen. Volgens sommigen is de economische crisis verantwoordelijk voor de plotse populariteit van havermoutpap. Het is een van de goedkoopste voedingsmiddelen, zeker wanneer je dit met water klaarmaakt kost het haast niets. 

    Mooier
    Voedingsexperte Amanda Ursell: "Havermout voorkomt dat cholesterol in het lichaam geabsorbeerd wordt, het bevat relatief weinig calorieën en maakt je huid nog eens mooier dankzij de mineralen die er in zitten.

    (ep)bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:havermout,
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensalade met parmezaan en radijsscheuten


    Tomatensalade met parmezaan en radijsscheuten

    Voor 4 personen:

    12 trostomaten, parmezaankaas, 50 gram radijsscheuten,
    2 sjalotten, knoflook, 4 eetlepels olijfolie,
    2 eetlepels wittewijnazijn, peper en zout.

    Bereidingswijze;

    Pel de tomaten, snijd in plakken. Pel de knoflook en wrijf er een kom mee in. Doe de tomaat in de kom en bestrooi met fijngehakte sjalot. Meng olie met azijn, peper en zout en giet over de tomaten. Laat 20 minuten staan en serveer met de kaas en de radijsscheuten.

    bron; knackweekend.rnews.be 

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:tomaten,parmezan,radijsscheuten,
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte Erwtensoep



    De echte Erwtensoep

    voor 4 personen

    • 1 pak spliterwten (500 g),300 g hamlappen,1 schouderkarbonade,
      1 speklapje,1 dunne prei, fijngesneden,1/2 struik bleekselderij, fijngesneden,
      1 winterpeen, in kleine blokjes,
      1 grote aardappel kruimig, geschild en in blokjes,
      2 laurierblaadjes,2 uien, gesnipperd,1 rookworst.


                     Erwtensoep stap-voor-stap
    1. Bereiden

      stap 1. Was de spliterwten in een pan. Breng de erwten met 2 liter koud water, zout naar smaak, de hamlappen, de karbonade en het speklapje aan de kook. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur koken.

      Stap 2. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer af en toe goed door. Schraap dan ook even over de bodem van de pan; zo voorkomt u dat de soep gaat aanbranden.

      Stap 3. Voeg de prei, de bleekselderij (bewaar wat van het groene blad), de winterpeen, de aardappel, de laurier en de ui toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken. Roer ook nu weer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

      Stap 4. Dreigt de soep toch aan te branden, voeg dan een beetje warm water uit de kraan toe (100 ml om te beginnen). Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.

      Stap 5. Haal de hamlappen, de karbonade en het spek uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

      Stap 6. Schep de soep in vier (voorverwarmde) kommen. Strooi de bleekselderijblaadjes erover.

    Tip
    Gooi nooit de gele blaadjes van de bleekselderij weg!
    Die gebruik je om de soep te garneren.
    De groene blaadjes worden knapperig als je ze even in ijskoud water legt.

    bron; ah.nl


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:erwtensoep,spliterten,vlees,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!