Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieten- en kastanjesalade


    Bieten- en kastanjesalade


    Een uitstekend idee voor herfstige salade van gekookte bietjes en kastanje
    met wat uitgebakken spekjes of worst.
    Gekookte kastanjes zijn bij de natuurvoedingswinkel te koop,
    zelf rapen en koken kan natuurlijk ook.

    Voor 2 personen:
    400 g rode bieten, gekookt en in stukjes, 200 g wortel,
    150 g spek of worstjes, 150 g gekookte kastanjes, in blokjes,
    1 kleine appel, 3 flinke eetlepels mayonaise,
    1 à 2 theelepels mosterd, sap van 1/2 citroen,
    likje appelstroop, zout, beetje bieslook

                   
                                                                                                    © THINKSTOCK

    Bereiding;
    Was en schrap de wortel (of knolselderij) en kook die een kleine vijf minuten. Spoel af en snijd in blokjes. Bak het spek of de stukje worst, haal ze uit het vet en bak er de stukjes kastanje in. Rasp de appel. Maak een dressing van mayonaise, mosterd, citroensap, appelstroop, zout en peper.

    Roer de ingrediënten en de dressing door elkaar en laat de salade afkoelen. Strooi voor het opdienen wat fijngehakte bieslook of ander groen erover.

    Pay-Uun Hiu
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:rode biet, spek, kastanjes, appel, mayonaise, mosterd, appelstroop,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi

     

    • Gentse waterzooi

      Voor 4 personen;
      1 hele kip, 1 kg aardappelen, 1 wortel, 1 groene selder, 1 prei, 1 ui,
       roux, 2 eetlepels room, 1 laurierblaadje, gehakte peterselie, tijm,
       nootmuskaat, peper en zout.

                                       
      Bereidingswijze

      Maak de wortel, prei en selder schoon en snijd de mooiste delen in stukken van tien centimeter.

      Vul een hoge pot met koud water. Doe er de kip, de resterende stukken van de groenten, de ui, laurier, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Laat gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen.

      Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

      Versnijd de mooie stukken van de groenten in reepjes, kook ze in gezouten water beetgaar en spoel ze daarna direct met koud water.

      Neem de kip uit de bouillon, haal het vlees eraf en versnijd het in niet al te grote stukken.

      Zeef de bouillon, laat weer goed doorkoken en bind lichtjes met de roux.

      Voeg het kippenvlees en de groentjes bij de bouillon, laat nog even opkoken, werk af met room en peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.

      bron; nieuwsblad.be
      Auteur: alp

    Categorie:STREEKGERECHTEN
    Tags:kip, aardappel, room,
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep met croutons


    Witloofsoep met croutons

    Voor 4 personen;
    1 kg witloof, 2 dunne stengels prei, 1 ui, 2 aardappelen,
    2 eetlepels olijfolie, 1,5 l magere kippenbouillon, takjes kervel,
    peper en zout, 1 snede volkorenbrood voor de croutons,
    1 teentje knoflook, 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood.

    Bereidingswijze;

    Snijd met een mesje de bittere kern uit de witloofstronkjes en snijd de groente in stukjes.

    Maak de prei schoon (laat er wat van het groen aan) en snijd de stengels in ringetjes.

    Pel de ui en snipper hem fijn.

    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

    Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en fruit ze even.

    Overgiet alles met de bouillon en laat 25 minuten zachtjes koken.

    Mix de soep vrij grof en kruid ze met fijngehakte kervel, peper en zout.

    Pers de knoflook en rooster één snede brood. Wrijf het brood in met de knoflook en snijd het in vierkantjes.

    Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep. Serveer met twee sneden brood.

    Auteur: alp
    Bron; nieuwsblad.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:witlof, prei, aardappel, ui, brood, look,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks een glas alcohol vermindert risico op dementie


    "Dagelijks een glas alcohol vermindert risico op dementie"

    Af en toe een glas alcohol vermindert het risico op dementie. Zowel bier, wijn als sterke drank zijn heilzaam, met lichte voorkeur voor wijn. Vrouwen mogen echter niet meer dan één glas per dag drinken en mannen twee, want anders verhoogt het risico. Dat schrijft Bodytalk.Het gezondheidsmagazine baseert zich op recent onderzoek waarin 143 studies over de invloed van matige alcoholconsumptie op het cognitief functioneren geanalyseerd werden.

    Volgens de onderzoekers remt lichte tot matige alcoholconsumptie het verminderen van de cognitieve functies bij ouderen af, waardoor dementie ietwat wordt uitgesteld. Bij mannen en vrouwen werd dezelfde impact vastgesteld, terwijl vrouwen toch andere drinkgewoonten hebben. Ze drinken doorgaans minder en verkiezen wijn boven bier. Bij jonge mensen die af en een glaasje drinken heeft alcohol nog geen invloed op de hersenwerking. 

    Bodytalk wijst er echter op dat het gunstige effect van matig alcoholgebruik relatief beperkt is en vergelijkbaar met de gunstige invloed van andere factoren waaronder een mediterraan eetpatroon (veel groenten, fruit, granen, vis, olijfolie), een hoge opleiding, een actieve, sportieve levensstijl en zelfs tuinieren.
     
    "Dat matige drinkers een iets kleiner risico lopen op dementie dan geheelonthouders mag voor die laatsten dus geen reden zijn om te gaan drinken", aldus Bodytalk. Matige alcoholconsumptie heeft overigens ook een vergelijkbare gunstige invloed op hart en bloedvaten zodat het risico op hartinfarct licht daalt.

    (belga/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:alcohol, bier, wijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whoopies zijn hip

    Whoopies zijn hip

    Whoopies met aardbeien. 
    © Van Parys

    Bakken is helemaal terug van weggeweest, vooral jonge vrouwen vinden er plezier in. Eerst waren er cupcakes, de leuke minicakes in vrolijke kleuren, nu kondigen whoopie pies zich aan. Deze lekkernijen bestaan uit twee koekjes, die, met een vulling ertussen, als een sandwich op elkaar worden gelegd.

    Whoopies zijn eenvoudig te maken, ze passen in de tijdgeest en behoren tot het huiselijke plezier. De baksels zijn meestal rond of ovaal, vaster dan een cake of makaron en zachter dan een koekje.

    De geschiedenis van de whoopie pie gaat zo’n honderd jaar terug. De bewoners van New England beweren dat zij deze baksels op de wereld hebben gezet, andere bronnen vermelden de Amish in Pennsylvania als origine van het dessert. De benaming zou komen van de Whoopie!-reactie bij
    Amishkinderen bij het zien van de lekkernij.

    Hoe dan ook, de chocoladeversie met marshmallowvulling en de pompoenversie met room en botervulling groeiden in the States uit tot klassiekers. Maar net als met cupcakes kun je met whoopie pies eindeloos variëren in smaak en kleur. Elke bakprinses kan zich uitleven in de samenstelling van het beslag en de vulling: walnoot-whoopies, amandel-whoopies, speculaas-whoopies, limoen-whoopies, praliné-whoopies…
    Het repertoire is onuitputtelijk!

    bron; weekend.knack.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:whoopie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade-whoopies gevuld met kwarkcrème

    Chocolade-whoopies gevuld met kwarkcrème

    Voor 14 stuks:
    Voor het beslag:
    120 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 250 g bloem
    1 kl chemische gist, 150 ml melk, 70 g bittere chocolade

    Voor de crème:
    150 g kwark/verse kaas (bv. Saint-Môret), 2 el vanillesiroop,
    1 el glaceersuiker, 75 ml vloeibare room, stukjes chocolade

                               
    Bereidingswijze

    Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Voeg de melk toe en klop glad.

    Breek de chocolade en laat smelten in een warmwaterbad. Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen en roer door het beslag. Breng met twee eetlepels hoopjes beslag aan op een ovenplaat met bakpapier. Bak 10 minuten en laat afkoelen.

    Meng de verse kaas met de suiker en de vanillesiroop. Klop de room op en spatel door de crème. Doe de crème in een spuitzak met mondstuk en verdeel over de helft van de koekjes. Dek af met een tweede koekje. Versier met stukjes chocolade.

    bron; weekend.knack.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:boter, chocolade, eieren, suiker, bloem, kwark, room, vanillesiroop, melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whoopie ‘red velvet’ met chocoladestukjes
     

    Whoopie ‘red velvet’ met chocoladestukjes

    Voor 14 stuks:
    Voor het beslag:
    120 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, merg uit ½ vanillestok
    250 g bloem, 1 kl chemische gist, 150 ml melk
    1 kl rode voedingskleurstof (of sap van rode biet)
    1 el cacaopoeder

    Voor de crème:
    40 g boter, 3 el suiker
    150 g marshmallowcrème, 150 g stukjes chocolade

                        

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven op 180°C.

    Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren en het vanillemerg toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Klop glad met melk, kleurstof en cacao.

    Vul een spuitzak met mondstuk met het beslag. Spuit hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 10 minuten en laat afkoelen in de opening van de oven.

    Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg marshmallowcrème toe en vul de spuitzak met stervormig mondje met de crème. Spuit de crème op de helft van de koekjes en dek af met een tweede koekje. Breng de chocoladestukjes aan.

    bron; weekend.knack.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:boter,eieren, suiker, bloem, gist, melk, chocolade, marshmallocreme,
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse wijn en Spaanse cava zijn populairste drankjes


    Franse wijn en Spaanse cava zijn populairste drankjes

    franse wijn en spaanse cava zijn populairste drankjes 

    Belgen drinken het liefst een Franse wijn of een Spaanse cava. Dat blijkt uit cijfers van de wijnbeurs Megavino en het marktonderzoeksbureau AC Nielsen.


    77.407.000 liter wijn, zoveel hebben de Belgen tussen augustus 2010 en juli 2011 gedronken. Dat is een lichte stijging van 1,07%. Wat we het liefst drinken? Witte, rode en roséwijn, zolang hij maar van Frankrijk komt is het allemaal goed. Bij de mousserende wijnen doet de Spaanse cava het bijzonder goed. Volgens de onderzoekers kunnen we zelfs spreken van een blijver op het mousserende wijnvlak.

    Megavino vindt plaats in Brussels Expo van 21 tot en met 24 oktober.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Wijn, Cava,
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Brusselse specialiteit bloedpens


    Brusselse specialiteit;  Bloedpens

                                                  
                         Bloedpens 


    De bloedpens of bloempanch, zoals de echte « Brusseleers » zeggen, is geen gewone zwarte pens. Door ernaar te kijken, ziet u het meteen. Wat opvalt, is de omvang van de bloedpens. Hij is veel dikker dan de zwarte pens. Bovendien is de bloedpens niet helemaal zwart en wordt hij doordrongen van witte stukjes. Dit alles vraagt om meer uitleg.

    Zoals eerder vermeld, is de bloedpens een Brusselse specialiteit waarvan de oorsprong tot een ver verleden teruggaat. Hij heeft een heleboel leuke namen gekregen, gaande van « biefstuk met ruitjes » en « bufsteik mè roeite » tot « ham uit Congo ».

    De basisingrediënten voor alle soorten pensen zijn varkensbloed en darmen om het geheel vorm te geven. Voor de bloedpens worden geen varkens-, maar runderdarmen gebruikt. Vandaar de indrukwekkende omvang en de gelijkenis met een biefstuk als de pens doormidden wordt gesneden. De witte stukjes in de pens zijn afkomstig van een varkenskop : kraakbeen, stukjes oor en snuit. In de bloedpens worden ook spekreepjes en zwoerd verwerkt. Kortom, alleen lichte en gezonde dingen ! Om al deze ingrediënten te binden, wordt gezworen bij het gebruik van boekweitbloem. Enkele specirijen, zoals kaneel, nootmuskaat en andere kruiden geven het geheel meer smaak.

    De bloedpens wordt koud gegeten in plakjes, of lauw warm geprakt met een vork. In en Brussels cafeetje met een fris pintje uiteraard.

    bron; skynet.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:bloedpens,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenpannenkoek


    Pompoenpannenkoek

    Ingrediënten:

    300 gr pompoen, een handvol rozijnen, 1 ei
    125 gr volkoren meel, 2 1/2 dl melk, boter of zonnebloemolie

                  Pompoenpannenkoek
                                                                                                                      © Andriy Markov


    Bereiding
    :

    Kook de pompoen tot ook de schil zacht is. Meng ondertussen meel, melk en ei, en voeg de pompoen toe als ze gaar is. Doe er eventueel wat rozijnen bij. Maak hiervan kleine dikke pannenkoeken en strooi er wat kaneel over.
    bron; skynet.be

    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:pompoen, rozijnen, ei, meel, melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chivas Regal-whiskey


    Chivas Regal-whiskey


    vivienne westwood herdecoreert chivas regal whiskey  

    Vivienne Westwood heeft de fles van Chivas Regal in een nieuw jasje gestoken. De modeontwerpster viert daarmee de 210de verjaardag van het whiskey-merk.


    Een warm bontje met de Union Jack-print erop, zo ziet de verjaardagseditie van Vivienne Westwood voor Chivas Regal eruit. De Britse vlag moet de roots van Westwood onderstrepen en is meteen een verwijzing naar buurland Schotland, waar Chivas Regal afkomstig van is.

    Eerder werkte het merk al samen met topontwerpers als Christian Lacroix en Alexander McQueen.

    Beeld: Stylefrizz.com
    bron; gva.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:whiskey,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier gaat osteoporose tegen


    Bier gaat osteoporose tegen 

    bier gaat osteoporose tegen 

    Het is misschien niet de favoriete drank van heel wat dames, maar 1 pintje bier per dag kan wonderen doen voor de botkwaliteit op latere leeftijd. Volgens een Amerikaanse studie helpt bier osteoporose tegen te gaan.


    De studie van de universiteit van Cambridge toont aan dat gehopt bier de ideale bron van het chemische element silicum is. Deze chemische stof is cruciaal in de vorming van nieuwe botstructuur.

    “Een pintje bier bevat ongeveer 8 milligram silicum, wat een derde van onze dagelijkse aanbevolen opname is”, vertelt professor Jonathan Powell, van de universiteit van Cambridge.

    Bovendien zit er in bier nog een goed voedingselement: ethanol, de chemische stof die botverlies helpt te voorkomen. Voor vrouwen die nog niet in de menopauze zitten, kan een half pintje al wonderen doen. Diegenen die deze vervelende periode voorbij zijn, drinken best 1 biertje per dag.

    Leeftijd

    Het zijn vooral de oudere dames die belang hebben bij een dagelijkse inname van de stof. “Het hormonenniveau daalt bij oudere vrouwen. Daardoor wordt silicum vanzelf al moeilijker gebonden aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Een verhoogde opname van de stof is daarom cruciaal om de gezondheid van de botten te garanderen”, legt professor Powell uit. Bovendien halen we alsmaar minder silicum uit onze dagelijkse voeding. “We halen steeds minder silicum uit koren en graan omdat ons voedsel steeds meer bewerkt en minder gezuiverd wordt”, besluit Powell.

    Foto: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:BIEREN & BIERWEETJES,
    Tags:Bier,
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode aan de ontbijttafel


    Mode aan de ontbijttafel

  •                         Gucci Loops
    Tricia Clarke-Stone - de vrouw achter de culinaire blog Sip, Chat, Chow - vindt de gewone cornflakedozen er maar wat saai bijstaan op de ontbijttafel. Ze ontwierp daarom de serie Cereal Couture voor elke modebewuste vrouw die van cornflakes houdt.

    Zo kreeg Tony de Frostiesleeuw, een Burberrysjaalte rond zijn nek en staat op de Chaneldoos te lezen 'Flavored with Real Coco'. Voorlopig blijft het bij dit leuke Photoshopwerk, maar aangezien de modehuizen altijd op zoek zijn naar leuke uitbreidingsmogelijkheden, moeten ze volgens Clarke-Stone eens de markt van de onbijtgranen overwegen.

    Gucci Loops
    Tricia Clarke-Stone
     edm
    bron; nieuwsblad.be


  • Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Gucci, ontbijt,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met prei en ei


    Gebakken aardappelen met prei en ei

    gemakkelijk en goedkoop, als je prei niet lekker vindt vervang
    je die door andere groenten.


    Voor 4 personen;
     1 kg aardappelen, 4 preistengels, 8 eieren,
     5 eetlepels olijfolie, gemalen kaas, peper en zout.                    

                             

    Bereidingswijze;

    Was de aardappelen grondig en snijd ze in partjes.

    Warm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de aardappelen gedurende 20 minuten, roer regelmatig.

    Was de preistengels en snijd het preiwit in dunne ringen.

    Voeg bij de aardappelen, kruid met peper en zout en laat 10 minuten meestoven.

    Kluts de eieren, kruid met peper en zout en giet over de groenten.

    Bestrooi met gemalen kaas, laat het ei stollen en de kaas smelten.

    Auteur: alp
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:aardappelen, prei, eieren, kaas,
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs met rozemarijn


    Pladijs met rozemarijn

    Voor 4 personen;
    1 grote pladijs, 500 g krielaardappelen, 4 teentjes knoflook
    3 takjes rozemarijn, 2 tomaten, olijfolie,
    1 eetlepel fijngehakte platte peterselie, peper en zeezout

                                                                      
                                                                                
                                                                                                                                 rr


    Bereidingswijze

    Kook de aardappeltjes in gezouten water gedurende 15 minuten. Giet af en laat wat afkoelen.

    Snijd de krieltjes in twee en houd bij.

    Snijd de tomaten in schijfjes.

    Trek de blaadjes van twee rozemarijntakjes. Hak de blaadjes grof. Steek een takje rozemarijn en een fijngehakte teen knoflook in de pladijs.

    Peper en zout ook de binnenkant van de vis.

    Bestrijk een grote ovenschotel met olijfolie. Leg de pladijs in het midden van de schotel. Peper en zout.

    Leg er de aardappelen rond. Bedek de vis zelf met schijfjes tomaat.

    Bestrooi de schotel met drie fijngehakte teentjes knoflook. Bestrooi ook met de blaadjes rozemarijn.

    Overgiet met een streepje olijfolie.

    Schuif de vis in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210°C. Laat 10 tot 15 minuten braden.

    Overgiet een paar keer met het braadvocht.

    Haal de gare vis uit de oven en bestrooi met fijngehakte peterselie.

    Auteur: alp
    bron; nieuwsblad.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Pladijs, schol, Aardappelen, look, rozemarijn, tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast champignon


    Toast champignon

    Voor 4 personen;

    500 g middelgrote champignons, 4 sneden wit brood

    boter, verse bieslook of peterselie, 1 citroen, peper en zout

         

    Bereidingswijze

    Maak de champignons schoon met een vel keukenpapier en snijd de steeltjes af.

    Toast de boterhammen en snijd ze bij.

    Verwarm een flinke klont boter tot hazelnootkleur.

    Kleur de champignons op de kant van de hoedjes snel goudbruin. 
    Kruid met peper en zout.

    Draai de champignons om en zet het vuur wat lager. Kruid opnieuw met peper en zout. Laat de champignons niet te lang bakken, ze moeten binnenin lekker sappig blijven en bij voorkeur hun grootte behouden.

    Sprenkel er enkele druppels citroensap overheen om de smaak te peppen.

    Werk af met flink wat fijngesneden verse kruiden.

    Schik de champignons op de toast.

    Auteur: dar
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:champignons, brood, bieslook,
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiecake met karamelnoten

    Koffiecake met karamelnoten

    Voor 4-6 personen:
    150 g boter, op kamertemperatuur, 150 g bruine suiker
    1 ei, 1 eierdooier, 150 g bloem, gezeefd
    1 tl bakpoeder, 1 el oploskoffie, 1 tl heet water, 4 el melk

    Voor de karamelnoten:
    200 g suiker, 25 g boter, 1,25 dl dunne room
    100 g noten (amandelen, walnoten en pecannoten)

                            
    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm van 18 cm diameter in en bekleed met bakpapier. Roer de boter en suiker 8 à 10 min. onder elkaar tot een bleke, romige massa ontstaat. Voeg het ei en de eierdooier toe en meng goed. Spatel er de bloem en het bakpoeder onder. Meng de oploskoffie met het water. Roer onder het beslag, samen met de melk. Schep het beslag in de bakvorm en bak 1 u. tot de cake gaar is.

    Maak nadien de karamelnoten: doe de suiker in een pannetje met een scheut water. Laat 8 à 10 min. inkoken tot een donkere karamel ontstaat. Haal van het vuur en roer er voorzichtig de boter en room onder. Voeg ook de noten toe en wentel ze in de karamel. Schep over de cake en serveer meteen.

    Tip: gebruik een nat deegborsteltje om bij het maken van de karamel de suikerkorrels van de randen van de pan in de siroop te duwen. Dit voorkomt dat de suiker kristalliseert en de karamel hard wordt.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:noten, cake,
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jacobsvruchten met slaatje


    Sint-jacobsvruchten met slaatje

    Voor 4 personen:

    20 sint-jakobsschelpjes, 4 reepjes sla, 4 eetlepels pijnboompitten
    3 eetlepels balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie
    boter, Olijfolie, Kervel en dille

    Bereiding:

    • Meng de sla met de balsamicoazijn en olijfolie.
    • Bak de sint-jakobsschelpjes aan beide kanten bruin in olijfolie met een klontje boter.(2 a 3 min) 
    • Serveer de sla met de sint-jakobsschelpjes en overstrooi met pijnboompitten, kervel en dille.
    bron; kookeiland.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:sint-jacobsschelpen, sla, pijnboompitten, kervel, dille,
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen



    Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen

     Voor vier personen:

    1 kg schoongemaakte varkenswangen, arachideolie,
    kruidentuiltje van 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 peterselie,
    1 fijngesneden grote ui, 2 sneden peperkoek, 1 koffielepel mosterd,
    bruine fond, 2 flesjes donker bier, 1 kg aardappelen van gelijke grote ,
    peterselie, peper en zout. 

                       

    Bereidingswijze

    Spoel de wangen schoon, verwijder het vliesje en snij het overtollige vet af. Verhit een scheut olie in een bakpan, kruid de wangen met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten op hoog vuur. Giet het overtollige vet af, blus de warmte met wat bier en breng alles over naar een kookpot.

    Verhit wat olie in de bakpan en bak de ui langzaam bruin. Blus de warmte met bier en voeg toe aan het vlees. Voeg de rest van het bier, het kruidentuiltje, de bruine fond en de peperkoek, ingesmeerd met mosterd, toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de wangen gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd.

    De aardappelen wassen, tonvormig snijden met 6 tot 8 snijvlakken en vervolgens gaar koken of stomen. Schik de varkenswangen en de aardappelen op de warme borden en versier met gehakte peterselie.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:varkenswangen,olie,ui,peperkoek,bier,aardappelen, kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei
     

    Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

    Voor 4 personen:
    600 g varkensgehakt, boter, peper en zout
    1 kl komijnpoeder, 4 dl passata, tabasco
    worcestersaus, 5 eieren, scheut room, brood

                                    
    Bereidingswijze;
    Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak langs alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder en voeg de passata toe. Laat 5 minuten goed doorstoven en kruid met tabasco en worcestersaus.

    Maak roereieren in een aparte pan. Smelt boter, breek de eieren in de pan en bak al roerend gaar. Roer er op het einde een scheut room door. Snij de roereieren in stukken en doe bij de gehaktballen. Serveer met brood.

    Tip; Een variatie op de Marokkaanse bereiding 'kefta'.
    Eventueel kan men lamsgehakt in plaats van varkensgehakt gebruiken.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:gehakt, pasata, eieren, room, brood,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!