Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe aardappelsalade met kabeljauw

     

    Lauwe aardappelsalade met kabeljauw

    Voor 4 personen;
    - 300 g kabeljauw, 500 g nieuwe aardappels, 150 g knolselderij
    - zout en versgemalen peper, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rammenas
    - 2 sjalotjes, 5 el olijfolie, 2 el wijnazijn, 1 tl mosterd

                          Lauwe aardappelsalade met kabeljauw

    Voorbereiding: 15 minuten<Ontzouten: 6 uur<Kooktijd: 20 minuten
    - Leg de kabeljauw 6 uur in een zeef die je in een kom koud water hangt om het zout te verwijderen. Ververs het water regelmatig.
    - Schil de aardappels en knolselderij en kook ze elk afzonderlijk in gezouten water gaar. Giet ze af en houd ze warm. Was de bleekselderij en rammenas en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringen.
    - Klop de olie, azijn, sjalotjes, mosterd en een klein beetje zout en peper tot een vinaigrette.
    - Breng de ontzoute kabeljauw in schoon water aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de vis 4-6 minuten doorkoken, afhankelijk van de dikte. Laat de vis uitlekken, verwijder het vel en snijd hem in stukjes. Houd de vis warm tussen twee borden. Snijd de aardappels en knolselderij in plakjes.
    - Leg op elk bord een beetje van elk ingrediënt, besprenkel met vinaigrette en dien op.

    Tip: Je kunt de kabeljauw vervangen door schelvis die je even pocheert in melk om hem minder zout en wat zachter te maken.


    Hanne Vandenweghe
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Kabeljauw, Aardappels, Knolselderij, Bleekselder, Rammenas,
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidensalade met kwarteleitjes


    Kruidensalade met kwarteleitjes

    Voor 4 personen; 
    een handvol veldsla,een klein handvol raketsla
    ½ bosje dragon, ½ bosje kervel, ½ bosje bieslook,¼ bosje bladpeterselie
    4 tl pijnboompitten, 2 tl wijnazijn, 2 el walnotenolie, 2 tl witte azijn
    8 zeer verse kwarteleitjes, peper van de molen en fleur de sel

                             
    Bereidingswijze
    Was en zwier de veldsla, raketsla en kruiden droog. Doe in een grote slakom. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Hou apart. Maak een vinaigrette met de wijnazijn, walnotenolie, peper en zout.

    Breng een pan water aan de kook en voeg de witte azijn toe. Breek een kwarteleitje in een kopje. Zet het vuur lager zodra het water begint te koken. Laat het kwarteleitje voorzichtig in het water glijden en pocheer ca. 2 min. Verwijder het eitje met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de resterende kwarteleitjes.

    Maak de salade aan met de vinaigrette en verdeel over 4 borden.
    Strooi er de pijnboompitten over en leg er 2 kwarteleitjes per persoon op.
    Kruid met peper en zout en serveer meteen.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Veldsla, Raketsla?Dragon, Kervel, Bieslook, Peterselie, Kwarteleitjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met Noord-Hollandse Gouda

    Salade met Noord-Hollandse Gouda

    Ingrediënten

    4 el mayonaise, 8 gezouten ansjovisfilets, 2 el melk,
    peper, zout, stronkje broccoli, gemengde salade
    300 g Noord-Hollandse Goudakaas in blokjes
    150 g kerstomaatjes, 4 el broodcroutons

                                     
    Bereidingswijze
    Mix de mayonaise met de ansjovis en melk fijn en kruid met peper en zout.
    Kook en blancheer de broccoli. Meng de broccoli en alle overige
    ingrediënten voor de salade. Werk af met de mayonaisedressing.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Mayonaise, Ansjovis, Broccoli, Sla, Kaas, Tomaat,
    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met garnalen en groene sla.


    Koude salade van Avocado met Garnalen en groene sla

    Lekker licht gemakkelijk en vlug klaar.

    per persoon;
    1 halve avocado, 6 grote garnalen, sla, 1 gekookt eitje.


          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    Bereiding;
    leg een halve (in dunne partjes gesneden) avocado op het bord.
    in het midden de sla met daarop de garnalen.
    Besprenkel alles met olijfolie, versgemalen peper, enkele druppels citroen.
    Volgens smaak op de garnalen een schepje coctailsaus
    en om af te werken een gekookt eitje, bestrooit met paprikapoeder.
    Geef er wit of grof stokbrood bij.

    Tip; gezonde aanvulling van gedroogd fruit zoals ananas, rozijnen, papaya....
     


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Avocado, Garnalen, eieren, sla,
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta Hollandse garnalen


    Bruschetta met garnalen

    • 150 gram garnalen, 2 dikke sneetjes bruin vloerbrood,
    • 1 eetlepels olijfolie, 1 bosuitje, 1 eetlepel fijngehakte dille + 2 takjes
    • 3 eetlepels knoflookmayonaise,30 gram rucola of veldsla,
      zout en peper


                     Bruschetta Hollandse garnalen

    • Bereiding;

      Voor originele bruchette met mooie bruine strepen roostert u de sneetjes op een grillplaat of in een grillpan: Verwarm de grillplaat of -pan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze op de plaat of in de grillpan in ongeveer 4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. U kunt de sneetjes natuurlijk ook in de broodrooster roosteren.

      Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep in een kom de garnalen met het bosuitje, de dille en 2 eetlepels mayonaise door elkaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Leg de bruchette op 2 bordjes en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de garnalensalade erop. Garneer met een lepeltje mayonaise en een takje dille.

      bron;visrecepten.nl


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:garnalen, brood, rucola, veldsla, dille,
    26-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huzarensalade


    Huzarensalade

    We gaan een bbq doen, wil jij helpen bij de bbq?
    Ik bestel het vlees, en dan wat saus, afbakbrood, huzarensalade enzo. 
    Zal ik die huzarensalade maken?

    Voor 30 personen:
    2 kilo vastkokende aardappelen, 300 gram worteltjes
    300 gram diepvriesdoperwtjes, 500 gram kippenvleugels
    2 appels, 1 klein potje zoetzure augurken
    Anderhalf potje zilveruitjes, 1/2 potje rode uitjes, 300 cc mayonaise
    2 volle el versgehakte bieslook, 4 volle el peterselie, 2 hardgekookt eieren
    4 takjes peterselie, mayonaise om af te strijken, paprikapoeder,1 krop sla

    © thinkstock

    Een metalen dienblad waarop je kunt serveren, en als garnering
    ga je diverse soorten uitjes uit het zuur en plakjes hardgekookt ei gebruiken.
    Omdat de gemiddelde mens anders de huzarensalade niet herkent.
    Afstrijken met mayonaise.
    Vrolijke blaadjes kropsla er om heen. Paprikapoeder en krulpeterselie. 

    Bereiding;
    Kook aardappelen, wortelen en erwtjes gaar. Kook de kippenvleugels
    met zout en en peper in 20 min gaar. Laat ze afkoelen.
    Haal het vlees van de botjes,  botten en vellen terug in de pan water.
    Laat het zachtjes pruttelen, dit wordt een lekker bouillonnetje dat verder
    niets te maken heeft met de huzarensalade.

    Snij aardappels, wortels, appels en augurken in blokjes van een halve centimeter.
    Meng de mayonaise met de kruiden en water tot het vloeibaar is.
    Meng alles door elkaar, proef op zout en peper en garneer zoals beschreven.
    En ga zitten glunderen, zoals ik, als mensen voor een tweede portie komen. 



    Tallina van den Hoed
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:aardappel, wortels, erwtjes, kip, appels, augurken, zilveruitjes, mayonaise, eieren, peterselie, sla,
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panzanella met geroosterde kip


    Panzanella met geroosterde kip

            Voor 4 personen
    • 2 kipfilets, 2 tomaten, 1 komkommer, 4 sneetjes oud brood

    • 1 rode ui, gesnipperd, 1 teentje look, gesnipperd

    • 2 dl olijfolie (liefst van eerste koude persing)

    • 0.5 dl balsamicoazijn, 2 el water

    • een handvol basilicumblaadjes, boter

      Panzanella met geroosterde kip

    Bereiding <30 min.

    Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de tomaten.

    Snijd de korsten van de sneetjes oud brood. Snijd ze daarna in dezelfde
    grootte als de groenten en voeg alles samen in een grote kom.
    Versnipper er een rode ui en een teentje look bij. Scheur wat
    basilicumblaadjes in stukjes en meng alles goed door elkaar. Meng de
    olijfolie en de balsamicoazijn met twee eetlepels water en overgiet de salade met deze dressing. Gebruik liefst een lekkere olijfolie van goede kwaliteit,
    want die zal het gerecht zijn heerlijke zuiderse smaak geven. Wees niet te
    zuinig met de olijfolie en de azijn: de panzanella mag goed vochtig zijn.
    Kruid af met peper en zout.

    Zet de salade in de koelkast en verhit intussen een grillpan. Snijd de kipfilets
    in kleine stukken en wrijf ze in met wat boter. Kruid ze met peper, zout en eventueel wat Provencaalse kruiden. Als de grillpan gloeiend heet is, schroei dan de kippenblokjes snel aan beide kanten dicht.
    Draai het vuur daarna iets lager en bak de kip tot ze gaar is.
    Doe wat van de gekoelde salade op elk bord en werk af met lauwe stukjes krokant geroosterde kip.


    bron; yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip, tomaten, komkommer, brood, ui, look, olijfolie, azijn, basilicum,boter,
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesarsalade met ansjovis

    Caesarsalade met ansjovis

    Deze salade dankt zijn naam aan zijn bedenker, de Mexicaans-Italiaanse kok Caesar Cardini.
    Hij creëerde de salade begin jaren 1920.


    Voor 4 personen:

    1 krop Romeinse sla, 4 sneden witbrood zonder korst, boter
    1 teen knoflook, 10 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
    1 afgestreken tl mosterdpoeder, sap van 1 citroen, 2 el worcestersaus
    2 eierdooiers, versgemalen zwarte peper en grof zout
    1,5 dl olijfolie, 5 el schilfers Parmezaanse kaas

                                

    Bereidingswijze

    Maak de sla schoon en snij in reepjes van 1 cm dik. Doe deze in een kom en zet koel weg, dat maakt de sla extra knapperig. Snij het brood in blokjes van 1 cm x 1 cm en bak deze krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de knoflook en wrijf er de wanden van een slakom mee in. Plet de knoflook tegelijkertijd fijn met een vork. Haal de grootste stukken knoflook uit de kom.

    Doe de ansjovisfilets in de slakom en roer ze met een lepel rond in de kom. Voeg het mosterdpoeder, citroensap, de worcestersaus en eierdooiers toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Giet er de olijfolie straalsgewijs en al kloppend onder, zodat een gebonden saus ontstaat. Voeg de reepjes sla, de croûtons en Parmezaanse kaas toe. Meng alles voorzichtig en luchtig onder elkaar en serveer meteen.

    Tip
    De smaak van de salade wordt gedragen door de ansjovis en worcestersaus.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:romeinsesla, brood, look, ansjovis, citroen, eieren, parmezaanse kaas, worcestersaus,
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snel een slaatje als we fris, licht en gezond willen eten

    Snel een slaatje

    Slaatjes zijn populair, zeker in de zomer, als we fris, licht en gezond
    willen eten. 
    Gepofte aardappelen gevuld met salade

    Voor 4 personen

    - 4 grote aardappels (van ongeveer 365 g elk),
    - 4 plakken prosciutto, 310 g maïskorrels uit blik, uitgelekt,
    - 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden, 100 g verse jonge spinazie

    Dressing
    - 2 ½ eetlepel tomatensap, 1 ½ eetlepel rodewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie

                              Gepofte aardappelen gevuld met salade
    Bereiding
    1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Borstel de aardappels goed af en prik ze hier en daar in met een vork. Leg ze op een bakplaat en bak 1 uur tot ze gaar zijn. Als je haast hebt kun je de aardappels in de magnetron garen, op een hoge stand, in ongeveer 20 minuten. Leg 1 aardappel middenin de magnetron en de andere eromheen.
    2. Klop intussen de dressingingrediënten in een kleine kom goed door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper en zet apart.
    3. Zet een koekenpan op een hoog vuur. Doe de prosciutto erin en bak deze gedurende een paar minuten droog aan beide kanten, tot hij knapperig is. Breek de ham in kleine stukjes en zet apart.
    4. Leg de aardappels op een snijplank en snijd er met een scherp mesje een kruis in, zodat ze in vier parten openvallen. Snijd niet helemaal door, de schil moet van onderen heel blijven.
    5. Doe de maïs, selderij en spinazie in een kom, schenk twee derde van de dressing eroverheen en schep alles luchtig om en om. Vul elke aardappel met een royale lepel salade, bestrooi met de prosciutto en dien meteen op.

    Salade van garnalen en rijstnoedels

    Voor 4 personen

    • - 700 g rauwe garnalen, schoongemaakt en gepeld, met behoud van de staartjes, 1 eetlepel olijfolie, 250 g rijstnoedels
      - 1 wortel, in dunne stokjes gesneden (julienne)
      - ½ komkommer, ontdaan van het zaad en in dunne stokjes gesneden
      - 2 ½ royale handvol verse korianderblaadjes
      - 80 g geroosterde, ongezouten pinda's, gehakt
      - 50 g krokant gebakken uitjes

      Dressing
      - 125 ml rijstazijn, 1 eetlepel geraspte palmsuiker
      - 1 teen knoflook, fijngehakt, 2 rode chilipepertjes, fijngehakt
      - 2 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, 2 eetlepels pindaolie

      Salade van garnalen en rijstnoedels

      Bereiding
      1. Doe de noedels in een grote vuurvaste schaal, schenk er kokend water overheen en laat ze 10minuten wellen. Laat ze uitlekken, spoel af onder de koude kraan en laat opnieuw uitlekken. Doe de noedels in een grote dienschaal.
      2. Steek intussen de barbecue aan of verwarm een grillplaat of -pan tot ze heet is. Bak de garnalen al schuddend in de olie ongeveer 2-3 minuten tot ze net niet meer doorschijnend zijn. Neem de pan van het vuur en meng de garnalen met de noedels, de wortel, de komkommer en de koriander.
      3. Maak de dressing door de azijn, suiker en knoflook in een steelpannetje aan de kook te brengen. Zet het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes inkoken. Doe de dressing in een kom met de chilipepertjes, de vissaus en het limoensap. Klop er geleidelijk aan de pindaolie doorheen en breng
      op smaak met zout en peper.
      4. Hussel de salade en de dressing goed door elkaar en strooi er op het laatst de pinda's en uitjes overheen.

      Tip: Krokant gebakken uitjes zijn in strooidoosjes verkrijgbaar bij
      de meeste supermarkten.

    Salade van sint-jakobsschelpen

    Voor 4 personen

    - 300 g sint-jakobsschelpen, zonder de kuit
    - olie om de pan mee in te smeren, 100 g verse jonge spinazie
    - 1 kleine rode paprika, in dunne reepjes gesneden, 50 g taugé

    Sakedressing
    - 25 ml sake, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel vissaus
    - 2 theelepels palmsuiker, geschaafd, of bruine basterdsuiker

                            Salade van sint-jakobsschelpen

    Bereiding

    1. Snijd de sint-jakobsschelpen bij en verwijder eventuele harde spiertjes of velletjes. Spoel ze af en dep ze droog. Klop alle dressingingrediënten in een kommetje tot de suiker is opgelost.
    2. Verwarm een grillplaat of -pan tot ze heet is en bestrijk ze licht met olie.
    Bak de sint-jakobsschelpen 1 minuut aan elke kant tot ze net gaar zijn.
    3. Verdeel de spinazie, paprika en taugé over vier borden. Schik de sint-jakobsschelpen erbovenop, schenk er dressing overheen en dien de salade onmiddellijk op.

    Oosterse salade van gegrilde zalm

    Voor 4 personen

    - 700 g zalmfilets,1 eetlepel olijfolie,2 eetlepels limoensap
    - 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels vloeibare honing
    - 2 rijpe mango's, geschild en in dunne plakjes gesneden
    - 200 g taugé, 1 kleine krop sla (liefst romaine of bindsla)
    - 1 handje verse koriander

    Oosterse dressing
    - 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels limoensap
    - 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt, ½ theelepel suiker

            Oosterse salade van gegrilde zalm

    Bereiding

    1. Verwijder eventuele graten uit de zalm en leg de filets in een ondiepe schaal (geen metalen). Klop in een kommetje olie, limoensap, sojasaus en honing door elkaar. Schenk het mengsel over de zalm en zorg ervoor dat hij er goed mee bedekt is. Dek de schaal af en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Klop intussen alle ingrediënten voor de oosterse dressing door elkaar.
    Zet de kom apart.
    3. Verhit een grillplaat of -pan tot ze heet is. Als je ervan houdt dat de zalm nog een beetje roze is vanbinnen, bak de filets dan 5 minuten aan één kant en
    4 minuten aan de andere kant. Laat ze anders nog een minuut langer grillen nadat je ze hebt omgedraaid. De baktijd hangt af van de hitte van de grill en de dikte van de filets. Laat de zalmfilets even afkoelen en breek ze dan in stukjes.
    5. Leg de mango, taugé en slablaadjes in een dienschaal, voeg de zalmstukjes toe en hussel alles voorzichtig door elkaar. Schenk de dressing erover en bestrooi met korianderblaadjes.

    Tip: Voeg de dressing pas vlak voor het opdienen toe, anders gaat het knapperige van de taugé en de sla eraf.



    Foto's Credits: *
    Supersalades,terra
    Bron; nieuwsblad.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:aardappel, prosciutto, maïskorrels,spinazie, selderij, garnalen, noten, sint-jakobsschelpen, paprika, taugé, zalm, mango,
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Niçoise

    Salade Niçoise


    Deze salade smaakt echt lekker met gekookte aardappelen
    en prinsessen boontjes.

    Voor 4 personen
  • 1 blik tonijn op eigen nat, 2 eetlepels azijn
  • Provençaalse kruiden, 4 porties sla, 6 tomaten,  
  • 1 uiolijven (zwarte), 8 eetlepels extra vergine olijfolie,  
  • 1 eetlepel mosterd, 1 blik artisjokharten

    Salade Niçoise

     













    Bereiding;< 20 min.
    1. Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
    2. Pel en snij de ui in plakjes.
    3. Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
    4. Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
    5. Schik de sla met de tomaten op de borden.
    6. Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
    7. Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.

      Tip; kan ook met mosterd vinaigrette.

    bron; solo.be

  • Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tonijn, azijn, kruiden, sla, tomaten, ui, olijven, olijfolie, mosterd, artisjokken,
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm tartaarsalade


    Zalm tartaarsalade


    Nodig;
    komkommer, zalmtartaarsalade, gerookte zalm, kervel,
    b.v.luzernescheuten, dille, citroensap, balsamicosiroop,    

                            
    • Snij een komkommer op zijn langst doormidden.
    • Besmeer beide helften met de zalm tartaarsalade en bedek ze met plakjes gerookte zalm.
    • Versier het gerecht met een mengeling van kervel en luzernescheuten.
    • Werk af met dille, een druppeltje citroensap en balsamico siroop.

      Tip; dit receptje kan aangevuld worden als lunch met ciabatabroodje.

    bron; delio.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:komkommer, zalmtartaarsalade, gerookte zalm, kervel, luzernescheuten, balsamico,
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse salade


    Griekse salade

    voor 4 personen

    Fetakaas van schapenmelk, groene, gele en oranje paprika,
    zoete ui, komkommer, tomaten, ontpitte zwarte olijven,
    zeezout, zwarte peper, provençaalse kruiden, lekkere olijfolie.

                               

    Bereidingswijze< 15 min.
    Snijd de groenten in niet te fijne reepjes.
    Voeg alles samen in een mooie schaal, en kruid royaal naar smaak met olijfolie, zeezout, peper en provencekruiden.
    Leg bovenop de blokjes feta en meng voorzichtig.

    Heb je nog verse kruiden in de buurt? Snipper peterselie, basilicum of bieslook erover. Smakelijk!


    bron; mijnflandria.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:fetakaas, paprika, ui, komkommer, tomaten, olijven, olijfolie, kruiden,
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met roquefort en perensorbet

    Salade met roquefort en perensorbet

    Voor 4 personen;  
    1 krop friséesla, 150 g roquefort, 4 el walnotenolie
    1 el wijnazijn, 3 dl perensorbet, peper van de molen en zout

                           

    Bereidingswijze

    Maak de blaadjes van de sla los en was ze grondig. Zwier nadien goed droog. Snij de roquefort in kleine blokjes. Maak een vinaigrette met de walnotenolie, wijnazijn, peper en zout. Giet over de salade en meng goed.

    Verdeel over 4 borden/glaasjes en strooi er de blokjes roquefort over. Vorm kleine bolletjes van de perensorbet met een bolletjessteker en schik deze op de salade. Serveer meteen.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:friseesla, roquefort, walnotenolie, wijnazijn, perensorbet,
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo


    Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo

     Voor 4 personen:
    250 g sperziebonen, 175 g kerstomaten, 2 stengels groene selderij
    400 g kikkererwten in blik, 50 g chorizo in sneetjes
    1 el dijonmosterd, 2 el witte balsamicoazijn, 4 el olijfolie
    50 g kalamataolijven (paarszwarte Griekse olijven), zwarte peper en zout

                                  

    Bereidingswijze

    Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water en verfris in ijswater. Halveer de kerstomaten en snij de selderij fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snij de chorizo in reepjes.

    Doe de groenten, kikkererwten en chorizo in een grote kom. Meng de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie onder elkaar. Kruid naar smaak en maak er de salade mee aan. Verdeel over 4 borden en werk af met de olijven.


    bron; plusmagazine.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:sperziebonen, tomaten, selderij, kikkererwten, chorizo, mosterd, olijven, balsamico,
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met vis, maïs en druiven


    Pastasalade met vis, maïs en druiven

     Voor 4 personen;  
    2-3 el citroensap, 1 el druivenpitolie, 4-6 blaadjes ijsbergsla
    100 g groene druiven, 100 g blauwe druiven,300 g gekookt/gestoomd witte vis,
    250 g gekookte penne, uitgelekt en afgekoeld, 50 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
    4 el remouladesaus, witte peper van de molen en zout

                    

    Bereidingswijze

    Maak een vinaigrette met het citroensap met de druivenpitolie, peper en zout. Was de slablaadjes en scheur ze in hapklare stukken. Halveer en ontpit de druiven. Trek de vis in stukjes. Meng de penne met de ijsbergsla, druiven en maïskorrels. Giet er de vinaigrette over en laat afgedekt 30 min. koel marineren.
    Schep er nadien voorzichtig de vis onder. Schik de pastasalade op 4 borden en leg er een lepel remouladesaus bij.

    bron; knackweekend.rnews

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:druiven, vis, pasta, maïs, remouladesaus,
    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip



    Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

    voor 4 personen;

    • 250 g kipfilet,1 pot Pesto alla Calabrese, 400 g tagliatelle

    • 250 g sperzieboontjes, 2 paprika's (geel en rood), 8 takjes peterselie,

      6 el Olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 150 g gemengde salade

      Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

    Bereiding< 20 min.

    Snijd de kipfilet in 20 plakjes. Bestrijk ze aan beide kanten met in totaal 2 el pesto en marineer 5-10 min. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in dunne schuine plakjes.

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 4 min. mee. Giet de tagliatelle en sperzieboontjes af. Spoel met koud water af tot ze koud zijn. Laat goed uitlekken.

    Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de paprika, ¾ van de peterselie, de tagliatelle met sperzieboontjes en de rest van de pesto. Hussel vlak voor het eten de gemengde salade erdoor. Verdeel de salade over borden.

    Gril de plakjes kipfilet op de hete barbecue, grill of grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ca. 5 min. Leg de kip op de salade. Bestrooi met de rest van de peterselie

    Tip; verse erwtjes of uit de diepvries, fijngesneden sjalotje, een knoflook teentje,
    kunnen een lekkere aanvulling zijn.

    bron; yunomi.be
     

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip, pesto, pasta, boontjes, paprika, salade,
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmsalade met gemarineerde groenten en wakame


    Zalmsalade met gemarineerde groenten en wakame

    voor 2 personen:
    200 g zalmfilet, sap van 1 citroen, olijfolie, Noilly Prat
    1 tl venkelzaad, gekneusd, grof zeezout, 1/2 rammenas
    1 wortel, handvol taugé
    1/2 potje wakamésalade (kant-en-klaar)

    Voor de marinade:
    1 tl gembersiroop, 1 tl acaciahoning, scheutje sushi-azijn
    scheutje wittewijnazijn, enkele blaadjes koriander, fijngesnipperd

    Voor de wasabimayonaise:
    2 el mayonaise, 1 el wasabi, enkele druppels limoensap

                                     

    Bereidingswijze:
    Leg de zalmfilet in een stenen schaal.

    Roer citroensap, 20 ml olijfolie, wat Noilly Prat en venkelzaad door elkaar, giet over de zalm en bestrooi met wat zeezout. Laat ca. 30 minuten marineren op een koele plek, maar niet in de koelkast. Snijd vlak voor serveren in blokjes.

    Schil rammenas en wortel en haal er met een dunschiller slierten van.

    Meng alle ingrediënten voor de marinade.

    Hussel rammenas, wortel en taugé door de marinade en laat ca. 1/2 uur marineren op een koele plek, maar niet in de koelkast.

    Meng voor de mayonaise alle ingrediënten.

    Verdeel de wakamesalade over de borden, leg er de uitgelekte groenten op en werk af met de zalm. Geef de mayonaise apart.

    bron; nina.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:zalm, citroen, wortel, wakamésalade, mayonaise, marinade,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van groene boontjes


    Salade van groene boontjes met kwarteleitjes

    voor 2 personen:
    150 g dunne groene boontjes, 150 g peultjes, bonenkruid
    500 g tuinbonen in de peul (geeft gepeuld 100 g)
    handvol rodebietenblad, 10 kwarteleitjes, erwtenscheutjes
    olijfolie, citroensap, gemalen peper

                             

    Bereidingswijze:
    Kook de boontjes en peultjes beetgaar in water met een takje bonenkruid. Giet af en spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.

    Trek de helften van de groene boontjes uit elkaar.

    Haal de tuinbonen uit hun peul en blancheer ze. Ontvel de boontjes en kook ze beetgaar en krokant samen met een takje bonenkruid.

    Kook de kwarteleitjes ca. 4 minuten, laat schrikken onder koud water en lichtjes afkoelen. Kwarteleitjes pellen makkelijker als ze nog lauw zijn.

    Meng boontjes, peultjes, sla en tuinboontjes, doe er een scheutje olijfolie en citroensap bij en hussel goed door elkaar.

    Werk af met de kwarteleitjes, erwtenscheutjes en peper.

    bron; nina.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:boontjes, peultjes, tuinbonen, kwarteleitjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royale salade met gerookte paling


    Royale salade met gerookte paling

    voor 2 personen:
    5 witte asperges, 5 groene asperges, 100 g zeekraal
    8 kerstomaatjes, in tweeën gesneden, gemengde sla (naar keuze)
    scheutjes (naar keuze), 3 gerookte palingfilets, in reepjes gesneden

    Voor de vinaigrette:
    3 el olijfolie, 1 el sherryazijn, versgemalen peper

                                     

    Bereidingswijze:
    Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaal met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in de bokaal. Voor gebruik opnieuw even schudden.

    Breek de harde uiteinden van de witte asperges, maar gooi ze niet weg. Schil de asperges met een dunschiller: begin dun aan de kop en ga dikker naar beneden toe. Snijd de asperges eventueel in stukken.

    Kook de schillen en uiteinden ca. 20 min. Haal de schillen en stukken uit en kook in deze bouillon nu de witte asperges in ca. 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht en laat ze afkoelen in ijswater. Snijd in stukken.

    Breek de harde uiteinden van de groene asperges, maar houd ze niet bij. Snijd de asperges eventueel in stukken. Kook de asperges beetgaar in wat water. Haal uit en laat ze afkoelen in ijswater. Snijd in stukken.

    Spoel de zeekraal goed en blancheer in kokend water. Giet af en laat afkoelen in ijswater.

    Spoel de sla en zwier droog. Leg de sla in een slakom samen met de asperges en tomaatjes. Besprenkel met vinaigrette en hussel alles goed door elkaar.

    Verdeel er de palingreepjes over en werk af met scheutjes. Geef de vinaigrette apart.

    bron; nina.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:asperges, zeekraal, tomaten, sla, paling, olijfolie, vinagrette,
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse tomatensalade met fetakaas

    Griekse tomatensalade met fetakaas

     voor 2 personen:
    3 tomaten (1 rode, 1 oranje, 1 gele), in plakken gesneden
    1/2 pakje fetakaas (echte Griekse), verkruimeld
    4 plakjes pancetta, krokant gebakken en in stukjes getrokken
    groene olijven(griekse), in ringen gesneden (hoeveelheid naar smaak)
    gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout, griekse olijfolie.

                                 
    Bereidingswijze:

    Leg een bodem tomatenplakjes, daarop feta en pancetta, daarop weer tomaat en opnieuw feta en pancetta en sluit af met tomaat.

    Werk af met olijven, Italiaanse kruiden en olijfolie.

    Tip; Lekker met gegrild brood, ingewreven met knoflook.

    bron; nina.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tomaten,fetakaas, pancetta, olijven, olijfolie,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!