Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardappelpannenkoekjes



     Gegratineerde aardappelpannenkoekjes



    Ingrediënten:

    voor 4 personen:

    • 6 aardappelen
    • 3 eieren
    • 2 uien
    • 100 g boter
    • 40 g Nazareth Classic
    • peper en zout

    Bereiding:

    De aardappelen schillen en fijnraspen. De uien pellen, tot moes raspen en mengen met de aardappelen. De eieren erdoor roeren en het geheel kruiden met peper en zout.
    Intussen boter verhitten in een pan. Een flinke lepel van het mengsel in de pan drukken en de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.
    Vervolgens de pannenkoeken bestrooien met de kaas en een paar minuten gratineren in de oven.

    Tip: de ui kan worden vervangen door een teentje knoflook; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde ui met Brugge Broodje Apero kaas




    Gevulde ui met Brugge Broodje Apero kaas





     
    Ingrediënten:

    voor 4 personen:

    • 150 g Brugge Broodje Aperokaas
    • 15 g broodkruim
    • 1 ei
    • 150 g filet américain
    • 150 g kalfsgehakt
    • 4 uien van elk +/- 250 g
    • peper en zout
    • 25 g boter

    Bereiding:

    Pel en hol de uien uit. Houd de hoedjes apart. Snijd de Brugge Apero kaas zeer fijn.
    Snijd ongeveer 1/3 van de uien fijn en meng deze in een ruime kom met het ei, de américain, het gehakt, de Apero kaas, het broodkruim en peper en zout.
    Vul de uien met dit mengsel en zonder de hoedjes in een gesloten ovenschaal met 25 g boter Laat 30 minuten bakken bij 200°C en dan nog eens 15 minuten in de oven bij 200°C zonder deksel en met de hoedjes erop.

    Brugge Broodje Apero




    Hij is, net zoals het Brugge Broodje Classic, een broodkaas met een zachte, romige smaak en een gul karakter. Hij heeft een mooie witte natuurkorst. Aan dit Brugge Broodje werden voor de Apero mosterdzaadjes en fenegriekzaadjes toegevoegd die voor een vernieuwende smaakbeleving zorgen. Fenegriek is een kruid dat gekend staat voor zijn positieve, gezonde eigenschappen. Fenegriek geeft een specifieke, nootachtige smaak aan de kaas en in combinatie met de mosterdzaadjes heb je uiteindelijk een UNIEKE KAAS.

    Doorsnede : licht geel, zacht en zeer smedig met fenegriek- en mosterdzaadjes

    Bijkomende smaak : combinatie van nootachtige smaak en mosterdsmaak dankzij de fenegriekzaadjes en mosterdzaadjes

    Tip : Zoals de naam laat vermoeden is dit een overheerlijke en heel speciale aperitief-kaas, het is ook de verrassing op een kaasschotel.

    Website : www.Bruggekaas.be
    Kaasmakerij
    Belgomilk
    Stationsstraat 149
    B-8890 Moorslede

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOZZARELLA DI BUFALA - RECEPTEN
     

    MOZZARELLA DI BUFALA RECEPTEN;
    SALTIMBOCCA DI SORRENTO
    &
    MOZZARELLA IN CARROZZA



    mozzarelladibufala



    Er zijn twee soorten Mozzarella:

    (Traditionele) Mozzarella die bereid is met melk van zwarte waterbuffels en mozzarella van koemelk (die elders gemaakt wordt en eigenlijk een soort 'namaak' Mozzarella is).

    Weetje: Italianen hebben het - als er koemelk voor deze kaas gebruikt wordt - niet over Mozzarella, maar over Fior di latte (bloem van melk).

    De meeste Mozzarella heeft een bolvorm (het gewicht kan variëren, meestal is het zo'n 20 tot 400 gram). De kleinste zijn zo groot als een walnoot en hebben een eigen naam, ze heten bocconcini (= lekkernij). Ook een dikke vlecht is een typische mozzarellavorm.


    De traditionele Mozzarella van buffelmelk (die al vanaf 1600 in delen van Italië gemaakt wordt) kreeg in 1993 een beschermde handelsnaam(DOP).

    De kaas wordt nu (exclusief) geproduceerdin Italië in de regio's Campania en Lazio en heet officieel: Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. (en die naam moet, als het om echte mozzarella gaa,t ook op het etiket staan).

    Mozzarella van buffelmelk is zacht en goed snijdbaar. Erg verse Mozzarella heeft van binnen een soort laagjesstructuur die door rijpen verdwijnt. De kaas heeft een speciaal mild en romig aroma.

    Mozzarella di Bufala wordt vaak koud en puur gegeten (bijvoorbeeld in Insalata Caprese met tomaat en basilicum).
    Mozzarella di Bufala heeft een vetgehalte van circa 50 %. De bolletjes Mozzarella van koemelk- die samen met wei (het vocht dat ontstaat bij de productie) verpakt in plastic zakjes in het koelvak van de supermarkt te vinden zijn - worden meestal in Duitsland of Denemarken gemaakt.Mozzarella van koemelk is zacht, licht elastisch en makkelijk snijdbaar. De smaak is vlak, maar ondanks het feit dat het 'koemelk' is, is deze mozzarella toch erg populair omdat de kaas niet uitloopt en lekker draderig wordt als hij smelt.Dit type

    Mozzarella wordt vaak gebruikt voor warme bereidingen (bijvoorbeeld op een pizza of om een gerecht te gratineren).Mozzarella (van koemelk) bevat circa 25 procent vet. Er is ook een halfvolle variant met circa 15 procent vet en een magere mozzarella met 0 procent vet



    Bereidingswijze:

    Voor Mozzarella wordt eerst aangezuurde melk gestremd. Daarna wordt de wrongel gesneden en de vrijgekomen wei afgetapt. De wrongel wordt - na rijping - overgebracht in rond draaiend heet water. Daar ontstaan lange draden kaas die snel samenklonteren. Als de juiste structuur bereikt is wordt de klomp kaas gekneed en in stukken gescheurd, die - met de hand of machinaal - tot bolletjes verwerkt worden. De bolletjes worden in koud water of koude wei gegooid om af te koelen (omdat ze dan hun vorm bewaren en niet uitdrogen). .

    Weetje: De naam mozzarella is afgeleid van het Italiaanse werkwoord mozzare wat afscheuren betekent

    RECEPTEN;

    SALTIMBOCCA DI SORRENTO


    Per persoon: 1 zeer dun sneetje rundsvlees, 1 sneetje salame uit Napels, 1 snede mozzarella di bufala

    Ingrediënten voor de saus:
    olio extra vergine, een vleugje boter, zout, peper, 5 lepels tomatenpulp,een lepeltje oregano

    Bereiding; warm enkele eetlepels olie en de boter op in een pan op een middelmatig vuurtje
    bak het vlees en neem het uit de pan
    laat het bakvocht in de pan en voeg de tomatenpulp, zout, peper en oregano toe laat eventjes pruttelen totdat de saus wat geconcentreerd lijkt

    andere ingrediënten:
    een lepeltje rode wijn en een lepel geraspte grana padano

    neem een klein ovenschaaltje en doe er de wijn en wat boter in

    leg er eerst het gebakken vlees in en daarop een sneetje salami, een sneetje

    mozzarella en daarover het tomatensausje en bestrooi uiteindelijk met de

    parmigiano of grana padano

    zet 10 minuten in de oven op 180°C


    MOZZARELLA IN CARROZZA




    Ingrediënten per persoon;
    2 sneden wit brood, 1 snede mozzarella, 2 eieren, bloem, zout, eventueel kruiden (oregano)

    bereiding;
    snij de korstjes van de sneden brood snij de mozzarella in dunne sneetjesleg een snede mozzarella op een van de sneden brood en bestrooi eventueel met kruiden

    strooi op de randen van het brood rondom de mozzarella wat bloem

    leg er de 2de snede brood bovenop en druk een beetje aan met vlakke hand maak je vingers wat nat en bevochtig het brood aan de randen en druk een beetje zodat de sneetjes aan elkaar kleven (d.m.v. de bloem)en de mozzarella er niet tussenuit komt bij het frituren

    klop 2 eieren los in een diep bord en doe er wat zout bij dompel de “mozzarella in carrozza” in de losgeklopte eieren totdat het brood goed doordrenkt is

    frituur in zeer hete olie langs beide zijden, wanneer langs twee kanten een goudbruine kleur ontstaat, uit de olie halen en met keukenpapier droogdeppen dien warm op.

    bron; wijnuititalie.skynetblogs.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    30-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus
     


    Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus




    Ingrediënten:

    • 4 eieren
    • 250 g La Prihel
    • 20 g Brugge Goud
    • 2 sneetjes spek (gerookt)
    • 15 g boter
    • peper
    • nootmuskaat
    • 150 g erwtjes
    • 3 dl vleesbouillon
    • 50 g boter
    • 20 g kervel

    Bereiding:

    4 soufflévormpjes nemen en in elke vorm een beetje lauwe boter gieten. Hiermee de randen goed insmeren.
    Het spek in reepjes snijden en krokant uitbakken. Verdelen over de potjes.
    De eieren losslaan met de verse kaas en de geraspte kaas. Kruiden met nootmuskaat en peper. Dit mengsel in de vormpjes lepelen.
    De vormpjes gedurende 20 minuten au bain-marie in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen.
    Voor de saus de erwten 5 minuten koken in de bouillon. De helft van het kookvocht bewaren voor een soep en in de andere helft de boter scheppen. Met de mixer er een gladde puree van maken en op smaak brengen met peper.
    De flan op warme borden uitstorten en er wat saus rond lepelen. Versieren met enkele kervelpluksels.

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!