Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse teriyakizalm met wokgroenten


    Japanse teriyakizalm met wokgroenten

    Ik weet niet hoe het met u is, maar ik vind het moeilijk om blije dingen
    over koken en eten te schrijven met al die ellende in Japan.

    voor 4 personen

    100 ml Japanse sojasaus (Kikkoman),100 ml saké (rijstwijn) of droge sherry
    50 ml mirin (zoete rijstwijn) of witte port,25 g suiker,1/2 appel, geraspt
    4 biologische zalmfilets (liefst met vel),200 g witte champignonhoedjes
    4-5 eetl. zonnebloem- of maïsolie,200 g diepvriespeultjes,125 g taugé

         

    Normaal gesproken is de gemiddelde leeftijd nergens zo hoog  en het aantal hart- en vaatziekten zo laag als in Japan. Tja, veel  vis en groenten hè,  voor ons een 21e eeuwse ontdekking  maar de Japanners eten al eeuwenlang zo, ook omdat het land nou niet echt geschikt is voor het aanleggen van sappige weilanden met mollige koeien, maar er wel overal zee en dus vis en zeewier is: dan ga je vanzelf sushi uitvinden.  

    Vergeet teriyakisaus uit een potje. Zelf maken is simpel, saké en mirin koop je bij de toko, slijter en zelfs in sommige supermarkten: sherry en port kunnen desnoods ook.

    Bereiding;

    Maak de teriyakisaus:
      verhit sojasaus, saké, mirin en suiker al roerend in een pannetje tot de suiker is gesmolten.  Draai het vuur uit en meng de appelrasp erdoor. Snijd de vleeskant van de zalmfilets met een scherp mesje ruitvormig in en beschenk of bestrijk ze rondom met teriyakisaus. Laat 20 minuten op kamertemperatuur marineren, bedruip regelmatig met eraf gelopen saus.  Kruis de champignonhoedjes in. 

    Verwarm de (oven)grill of grillpan voor.  Rooster de zalmmoten om en om bijna gaar  (nog een streep rood in het midden) en houd ze warm, onder alufolie of in een lauwe oven.

    Verhit de olie goed heet in een wok en roerbak eerst de champignonhoedjes, voeg vervolgens de peultjes toe en tenslotte de taugé.  Paar minuutjes maar, houd de groenten knapperig. Serveer de zalm met de gewokte groenten, rijst en overgebleven, warme saus.

    Loethe Olthuis
    bron; volkskrant.nl


    Categorie:WOKGERECHTEN
    Tags:sojasaus,rijstwijn,sherry,mirin,appel,zalmfilets,champignons,olie,peultjes,taugé
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten op het Britse platteland

     
    Genieten op het Britse platteland


    Genieten op het Britse platteland

     Genieten op het Britse platteland   

    Niet zo ver van bij ons ligt de prachtige regio van de Britse kust en het achterliggende platteland. Minstens even rustgevend als de Provence en Italië en je hoeft er helemaal geen duizenden kilometers voor af te leggen.
    Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt meestal aan Londen. Maar de streek van Dorset en Hampshire, op slechts enkele uurtjes rijden met de auto en de ferry is een prachtige uithoek die de Britse tradities ademt: thee, scones en appeltjes. En dat in combinatie met authentiek design en topgastronomie!


    New Forest
    New Forest © rr

    New Forest in Hampshire is zeker een bezoekje waard. De bosweide was ooit het jachtterrein voor de Engelse koning Willem I, maar nu heeft het gebied vooral een toeristische functie. New Forest is bekend omdat er grote aantallen wilde pony’s rondlopen die een belangrijke graasfunctie vervullen, wat het park een heel eigen ecologie geeft. Neem uitgebreid de tijd om het gebied voorzichtig te verkennen. Kwestie van het drukke stadsleven meteen achter jou te laten.

    Exbury Gardens
    Exbury Gardens © rr

    Exbury Gardens in Hampshire is een van de mooiste tuinen van zijn soort in Engeland. Je kan er prachtige rododendrons, azalea’s en camelia’s bezichtigen. Vooral in de lente en de herfst kan je hier mooie wandelingen maken.

    De kinderen zullen dan weer dol zijn op het stoomtreintje dat in de tuin werd aangelegd door Leopold Rothschild. Excentriek, chic (zelfs de koningin was hier al) en 'so british'...

    De kettingbibliotheek van Wimborne Minster 
    © memorino  


    De kettingbibliotheek van Wimborne Minster  

    In de kerk van Wimborne in Dorset kunnen liefhebbers de kettingbibliotheek gaan bezichtigen. Het is een van de vier overblijvende kettingbibliotheken ter wereld. De boeken zijn vastgeketend om te vermijden dat ze uit de bibliotheek worden meegenomen. Op die manier werden ze ook beschermd tegen de brandstapel. In de collectie zit onder andere werk van Erasmus, Plato en Machiavelli en ook een van de oudste gedrukte werken uit 1495.

    Als je dan toch in Winborne bent, kan je van de gelegenheid gebruik maken om te genieten van een cream tea in een van de plaatselijke theesalons. Zonder thee en gebak is een bezoek aan het Engelse platteland niet compleet.

    Landgoed en kastelen 
     © rr

    Landgoed en kastelen
     
    Als je aan het Britse platteland denkt, schieten je meteen de beelden door het hoofd van de prachtige huizen en kastelen van de aristocratie uit de verhalen van Jane Austen. De gigantische huizen, de prachtige tuinen met perfect gemilimeterd gras... Twee domeinen die je moet gezien hebben:

    Kingston Lacy:

    Dit 'country house' werd gebouwd in 1663 door Ralph Bankes en bleef bewoond door zijn erfgenamen tot 1981. Nu is het eigendom van de National Trust. Het interieur is rijkelijk versierd. In de 19de eeuw verfraaide William Bankes het huis met Egyptische en andere antieke kunst. Een van de opvallendste overblijfsels daarvan is de obelisk die op het domein staat. In Kingston Lacy kan je ook werk bezichtigen van Rubens, Van Dyck en Titian. Buiten is er een prachtige Japanse tuin.

    Sherborne Castle:

    Sherborne Castle werd in 1594 gebouwd door Walter Raleigh (gespeeld door Clive Owen in de film Elizabeth) in ware Tudorstijl. Het kasteel wordt vaak gebruikt als locatie om fictie op te nemen. Je kan er zelfs bruiloften en andere evenementen organiseren. Niet te missen zijn de prachtige meubels, de tuin en de ruïnes van het oude kasteel. De portretten van de familie Digby zijn al even fascinerend.

    De kust
     
    © Jim Champion

    De kust
     

    De streek kan ook uitpakken met een prachtige kust. De stranden zijn bekend voor hun fossielen, spectaculaire kliffen en witte stranden. Ze trekken dan ook veel toeristen aan in het hoogseizoen. Een reden te meer om nu in de lente te gaan! Geen betere plek om 'fish and chips' te eten, te shoppen en lange strandwandelingen te maken.

    De gastronomie
     © Olga Nayashkova - Fotolia

    De gastronomie

    Natuurlijk moeten we het ook nog even over de gastronomie van deze streek hebben. Dorset en Hampshire zijn droombestemmingen voor lekkerbekken en liefhebbers van verse producten. De mix van verschillende smaken kan soms vreemd lijken, maar is vaak een aangename verrassing. Moeilijk om te weerstaan zijn de cupcakes en andere desserten. Niet goed voor de lijn, maar als je er naar vraagt, kan je ook licht eten.

    Ontbijt:
    Probeer een volledig English Breakfast: eitjes, worsten, ham, champignons en bonen met toast of 'fried bread'. Ideaal als je een vermoeiende dag voor de boeg hebt… en een stevige maag.

    Snacks:
    Sandwiches, panini’s, salades en cake vind je bijna overal. Probeer ook de 'wedged potatoes', dat zijn aardappelen die met de schil gebakken worden in de oven, geserveerd met kip, champignons of tonijn... De huisgemaakte cakes met crème au beurre of gearomatiseerde crème zijn ook aanraders.
    De bekendste snack is waarschijnlijk fish and chips: gepaneerde en gefrituurde vis met frietjes. Pas wel op voor de lokale gewoonte om azijn op de frieten te doen !

    Restaurants:
    Naast de Engelse traditie is ook de Franse/fusion keuken aanwezig in de Britse restaurants. De Engelse keuken werkt veel met contrasten: overal zal je wel vlees met muntsaus op het menu zien staan. Dorset en Hampshire zijn twee groene gebieden waar de landbouw floreert. De meeste restaurants in de streek gebruiken lokale producten vanuit het principe van 'slow food'.
    Een aanrader is
    Yalbury Cottage voor zijn traditionele keuken: subtiel, met kwaliteitsproducten en uitstekende bediening. Creatief en tegelijk ook klassiek met lekkere smaakcombinaties.

    Overnachten 
    © rr  
    Overnachten


    Er zijn twee opties als je een hotel kiest: ofwel kies je voor traditioneel ofwel ga je voor luxe en design. Als je houdt van design is het
    Captain’s Club Hotel van Christchurch een aanrader. Het stadje zelf is gezellig met enkele leuke jaarlijkse evenementen zoals de Food Fair. Je kan er ook een klooster uit de 11de eeuw bezichtigen.
    Het hotel is mooi en ruim met kamers waar veel licht binnenvalt, luxueuze suites en appartementen en dat vlakbij de rivier. Het restaurant biedt een fusion keuken. Het gebruik van kruiden en mediterrane producten zorgt voor uitgesproken smaken. Het hotel beschikt ook over een zwembad en wellnesscenter. Ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een origineel hotel met alle luxe. Voor een vakantie die je je zal blijven herinneren!

    Traditioneel 
    © rr

    Traditioneel 

    Een heel andere sfeer bij Poacher’s Inn. Het gebouw dateert uit de 17de eeuw, meer traditioneel en typisch Brits vind je niet. Als je houdt van plekjes met geschiedenis, pittoresk Engeland en lokale gerechten, ben je hier op je plaats.
    Gelegen in het centrum van deze prachtige regio, is het een geweldige uitvalsbasis. We raden je ook de appelcake en regionale bieren aan. Vraag een kamer in het oude gedeelte voor nog meer ontspanning. Het ontbijt vindt plaats in een gezellig zaaltje. En ook hier is er een zwembad!

    Hoe geraak je er? 
    © Stefan Kuhn

    Met de ferry zou je er al zijn! Een aangename manier van reizen trouwens.
    En als we dan toch naar Calais moeten, kunnen we evengoed ondertussen stoppen in Salisbury en het mythische Stonehenge.

    bron; skynet.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Groot-Brittannië,platteland,Dorset,Hampshire,
    17-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een zo licht mogelijke versie van Garnaalkroketten
     

    Een zo licht mogelijke versie van Garnaalkroketten

    voor 8 kroketten;

    350 g ongepelde garnalen ,3 dl halfvolle melk ,25 g light sojaboter,
    25 g bloem ,3 gelatineblaadjes, geweekt in koud water ,peper,
    een paar druppels citroensap ,een schaaltje bloem
    een schaaltje eiwitten ,een schaaltje paneermeel ,plantaardige frituurolie
    peterselie,1 tl olie voor de peterselie ,citroen (een paar druppels per kroket)

                        Garnaalkroketten

    Bereiding;
    - Pel de garnalen. Doe de garnaalkoppen in de melk en breng ze tegen het kookpunt. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Zeef de melk.
    - Warm de boter en de bloem op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot het lekker begint te ruiken, dan is de bloemsmaak verdwenen. Voeg de 'garnalenmelk' er beetje bij beetje bij en laat telkens indikken. Voeg de geweekte gelatineblaadjes en ten slotte de garnalen toe. Werk af met peper en een paar druppels citroensap. Giet de vulling in een ovenschotel en laat een nacht of minimaal een paar uur opstijven in de koelkast.
    - Vorm kroketjes, de warmte van je hand zorgt ervoor dat je ze mooi kan vormen. Maak ze zo glad mogelijk en rol ze door de bloem. Gooi de kroketten wat heen en weer van je ene naar je andere hand zodat het teveel aan bloem eraf valt, haal ze door het eiwit en rol ze ten slotte door het paneermeel. Doe dat zorgvuldig, zodat de kroketten een egaal korstje krijgen.
    - Besprenkel de peterselie met olie en gaar hem ongeveer 4 minuten in de oven op 180 °C.
    - Frituur de kroketjes ongeveer 4 minuten goudbruin op 180 °C. Serveer de kroketten met de peterselie en wat citroen als voorgerecht of met een salade als hoofdgerecht.

    Weetje;
    Dit is een zo licht mogelijke versie van garnaalkroketten. Gebruik geen room, geen kaas, alleen een beetje light sojaboter en bloem. Deze kroketten bevatten 120 kcal/100 g, terwijl een gemiddelde diepvriesgarnaalkroket 180 kcal/100 g bevat. Beide getallen gelden voor nog niet gefrituurde kroketten. Frieten bereid in een friteuse bevatten ongeveer drie keer meer calorieën dan frietjes uit de oven of de Actifry. Het vet kan namelijk in de hele aardappel dringen, maar bij kroketten is dat anders: het gepaneerde korstje van kroketten zorgt ervoor dat het vet niet binnen kan. Eén kroket neemt 'maar' 2 gram vet op, per kroket levert dat 15 calorieën extra. Kies voor plantaardige frituurolie, die bevat minder verzadigde vetten. De peterselie besprenkelen we met een beetje olie en garen we in de oven.

    bron; nieuwsblad.be



    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:garnaalkroketten,garnalen,melk,sojaboter,bloem,gelatineblaadjes,citroen,ei,paneermeel,peterselie,olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutspotje van groen en oranje

     

    Hutspotje van groen en oranje

    Ingrediënten:

    300 gram spruiten, 8 bladeren savooiekool, 4 worteltjes, 4 zoete aaardappelen, roomboter of ghee. Kruiden: cayennepeper, knoflook, bonenkruid, gember, oregano, peterselie.

                     hutspotje van groen en oranje

                                      hutspotje van groen en oranje


    Bereiding:

    Snijd de spruiten in tweeën. Snijd de savooiekool in fijne reepjes. Snijd de worteltjes in plakjes van 0,5 cm. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakken van 0,5 cm. Bak of wok alle groenten in roomboter of ghee, gedurende 45 minuten met gesloten deksel. Kruid. Roer af en toe om. Werk af met een toefje peterselie.

    Dit recept komt uit het boek '12 maanden groente' van Hilde Demurie. Uitgegeven bij Davidsfonds Uitgeverij, 19,95 euro.

    bron; gva.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:spruiten,savooiekool,worteltjes,aardappel,boter,look,bonenkruid,gember,peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke groenten eet je in maart?


    Welke groenten eet je in maart?

     welke groenten eet je in maart


    ls je een centje wilt uitsparen, eet je best zoveel mogelijk seizoensgebonden groenten en fruit. De toppers van de maand maart voor jullie op een rijtje.

    In maart zijn de aardperen, alfalfa, aubergine, bloemkool, champignons, groene selder, hopscheuten, ijsbergsla, knolselder, knoflook, kropsla, oesterzwammen, pastinaak, pompoen, postelein, prei, raap, radijs, rammenas, rode biet, rode ui, rodekool, rucola, savooikool, schorseneren, shiitake, spinazie, spruiten, sjalot, tuinkers, veldsla, waterkers, witloof, wittekool en wortelen erg goed van smaak.

    Van fruit eet je best ananas, avocado, citroen, kiwi, mandarijn, peer, rabarber, appel, banaan, framboos, lychee, mango, passievrucht, pompelmoes en sinaasappel.

    bron; gva.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:groenten,fruit,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fish Sticks met savooistoemp



    Fish Sticks met savooistoemp

    Voor 4 personen;

    • 1 pak Fish Sticks ,1 kg aardappelen, 25 g spek in blokjes,
      500 g savooiekool in reepjes gesneden,
      3 eetlepels boter vloeibaar, peper, zout en nootmuskaat,
      4 eetlepels geraspte kaas naar keuze,1 citroen.

                                     Fish Sticks met savooistoemp

    Bereiding;<20 minuten

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en
    leg er de Fish Sticks op.
    Bak af in 12 à 15 minuten. Keer halverwege eenmaal om.

    Smelt 2 eetlepels boter(vloeibaar) in een grote kookpan en bak er het spek lichtjes in aan.
    Neem uit de pan. Doe de kool in de pan en bak kort mee.
    Leg de geschilde en in blokjes gesneden aardappel op de kool en voeg 200 ml water toe.

    Doe het deksel op de pan en laat de groenten in 15 minuten gaar stomen.
    Giet het vocht af maar houd het nog even bij.
    Stamp de groenten met de pureestamper tot een smeuïge massa en voeg eventueel het kookvocht nog toe.
    Breng op smaak met een extra lepeltje boter, peper, zout en nootmuskaat.

    Schep op elk bord wat groentepuree en schik er de Fish Sticks naast.
    Garneer de puree met enkele blokjes gebakken spek en bestrooi met weinig kaas

    bron; yunomi . be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:fish sticks,savooiekool,boter,kaas,spek,
    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet in bladerdeeg


    Zalmfilet in bladerdeeg

    Een lekker korstje geeft de vis vaak net iets meer. Bovendien blijven de smaakvolle sappen bewaard en droogt de vis bij de bereiding niet uit. Er zijn veel methoden om de vis een heerlijk jasje te geven. Meng een los geklopt ei met paneermeel, broodkruim, cornflakes of Parmezaanse kaas voor een extra knapperig korstje. Zoek je iets meer feestelijks, bereid dan de vis in bladerdeeg.  

     Voor 4 personen;

    4 zalmfilets (à 125 gram), 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
    2 stengels bleekselderij, 2 bosuitjes, halve citroen
    125 ml crème fraîche, zout en versgemalen peper.

                                                                   

    Bereiding; < Bereidingstijd:20 - 30 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit.

    Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij.

    Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

    Tip: Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:bladerdeeg,zalm,selderij,uitjes,citroen,room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta uit de oven met gerookte zalm


    Pasta uit de oven met gerookte zalm

    voor 4 personen;
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten, 1 prei, 250 g paddestoelen

    • 200 g gerookte zalm, 200 ml verse room

    • 250 g penne pasta, 100 g geraspte kaas, 1 bosje bieslook.

      Pasta uit de oven met gerookte zalm

      Bereiding;

    Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven op 200°C). Los het bouillonketeltje op in een halve liter heet water. Was de prei en snijd deze in ringen. Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier. Snijd de zalm in reepjes.

    Doe de ongekookte pasta in de ovenschaal. Verdeel de prei, paddestoelen en zalm erover. Meng de verse room door de bouillon met een klopper en vul de saus aan met heet water tot 750 ml. Giet de saus over de groente en pasta. Zorg dat alle pasta met saus bedekt is. Bestrooi de schotel met kaas en laat het gerecht in 40-45 minuten gaar worden in het midden van de oven.
    Bestrooi het gerecht voor serveren met fijngehakte bieslook.

    Serveer tips

    Maak een knapperige salade erbij van een dunne prei in ringetjes gesneden, vermengd met 1 appel in fijne reepjes en 50 g verkruimelde walnoten, aangemaakt met 2 el Effi slasaus honing-mosterd.

     Tip;
    Vervang voor een pittigere variant de prei door rode paprika
    en voeg 1/2 tl chilipoeder toe aan de saus.

    bron; yunomi .be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,gerookte zalm,bouillon,prei,paddestoelen,room,kaas,bieslook,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige schuimomelet met gerookte vis


    Romige schuimomelet met gerookte vis


    Voor vier personen:
    175 g gerookte zalm of schelvis, in plakjes ,50 g koude boter ,
    1,75 dl slagroom ,4 eieren ,40 g kaas (geraspte belegen cheddar) ,
    zwarte peper ,een bundeltje waterkers.
     
                          

    Bereidingswijze

    Snijd de plakken vis in reepjes. Smelt de helft van de boter met 60 ml room in een pan met antikleeflaag. Voeg de gerookte vis toe en roer alles van het vuur af door elkaar. Laat afkoelen.

    Scheid de dooiers en de eiwitten. Doe de dooiers met een soeplepel room en wat zwarte peper bij de vis en roer door elkaar. Meng de rest van de room in een kom met de geraspte kaas. Klop de eiwitten tot sneeuw en schep met een spatel door het vismengsel. Verwarm een omeletpan met wat boter. Laat het vismengsel in de pan glijden en bak tot de onderkant bruin is.

    Giet het kaasmengsel over de omelet en zet de pan even onder de grill tot de bovenkant goudbruin is gegratineerd. Serveer met een toefje waterkers.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:zalm,boter,schelvis,slagroom,eieren,kaas,wterkers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde vis uit de oven
     

    Gestoofde vis uit de oven

    750 gram victoriabaars, verse of diepvries peterselie,
    ui en knoflook, droge witte wijn, olie, zout en peper.

                 

    Bereiding;

    Was en snij de aardappeltjes in stukken, meng ze met salie en room in een ovenvaste schaal.
    Mise-en-place ondertussen de pastinaak, blancheer en zet klaar om af te bakken in olijfolie.
    Ga naar de viswinkel en haal de nodige victoriabaars.
    Snipper ui en knoflook en doe dat met zout, gekneusde peperkorrels en olie in een ovenschaal.
    Leg de vis daarop, doe er versgehakte peterselie en een goeie scheut witte wijn bij.
    Verwarm de oven op 180 graden en doe de vis er afgedekt 20 minuten in.

    Weet je? Die vis is toch wel lekker, zo gestoofd uit de oven.

    Tallina van den Hoed
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:victoriabaars,peterselie,ui,look,wijn,pastinaak,aardappel,
    15-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde gele kerriekool met garnalen


     Gestoofde gele kerriekool met garnalen

    voor 4 personen:

             350 g cocktailgarnalen (schoongemaakt, rauw uit de diepvries)

    • 600 g gesneden witte kool, 1 tl gemberpoeder

    • 1 zakje Knorr Currysaus, 300 g tagliatelle

    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten, 3 el boter vloeibaar

    • 1 teentje knoflook, 2 el gehakte peterselie

       Gestoofde gele kerriekool met garnalen

    Bereiding; <25 minuten

    Ontdooi de garnalen, laat ze uitlekken in een zeef en dep ze droog.
    Verwarm 1 el margarine in een pan en bak de gesneden kool enkele minuten. Voeg de gemberpoeder en het zakje kerriesaus en 50 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en zet het vuur meteen laag zodra het kookt. Laat de kool in 15-20 minuten gaar stoven.

    Kook de tagliatelle gaar in ruim water met het bouillonketeltje volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Verwarm 2 el margarine in een pan en bak in tussen de garnalen in 2-4 minuten gaar. Voeg het geperste teentje knoflook toe en schep de garnalen goed door.

    Verdeel de tagliatelle over 4 borden, schep daarop de gestoofde kerriekool en daarop de garnalen. Garneer met gehakte peterselie.

    Tip;
    Voeg 2 el gembersiroop toe aan de kerriekool.
    Zo wordt de saus lekker zoet en blijft toch pittig.

    bron; yunomi.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:kool,pasta,garnalen,currysaus,look,peterselie,bouillon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebak van rabarber met zure room.
     

    Aan de slag met fruit; gebak van rabarber met zure room.

    In maart kan je snoepen van allerlei heerlijke fruitsoorten. Appelen vind je nu in alle soorten, maten en smaken. Sinaasappelen zijn nu ook heel lekker, net als pompelmoezen en mango's. Ten slotte is in maart rabarber een uitblinker voor op je tafel. 

    Nodig;


    100 g boter op kamertemperatuur, 100 g lichtbruine suiker, 100 g gemengde noten (hazelnoten, amandelen, walnoten, enz.), 1 tl kaneel, 250 g donkerbruine suiker, 1 groot ei, 225 g bloem, 1 el bicarbonaat, 2 x 145 ml zure room, 300 g rabarber in stukjes van 1 cm.

                    Maartse lekkernijen

    Bereiding;

    1.     Smelt ongeveer 15 g boter en meng met de lichtbruine suiker, de notenmix en de kaneel. Zet daarna opzij.

    2.     Meng de rest van de boter met de donkerbruine suiker en het ei tot je een romig mengsel krijgt. Zet daarna de bloem, het bicarbonaat en de zure room onder, met een snuifje zout. Roer er ten slotte de rabarber onder.

    3.     Schep dat mengsel in een ingevette bakvorm en sprenkel er het mengsel van suiker en noten over. Bak 30-35 minuten op 180°C en check met een prikker of het gebak gaar is.

    Je kan het gelijk warm serveren of laten afkoelen en als broodpudding in stukken snijden. Aan jou de keus!

    bron; yunomi.be


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:rabarber,boter,suiker,noten,ei,bloem,zure room,
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetterolletjes met feta kaas


    Courgetterolletjes met feta kaas 

    Voor 4 personen:
    2 courgettes,2 ½ el olijfolie,1 rode ui,1 teen knoflook
    ½ tl gedroogde oregano,2 pruimtomaten,100 g feta
    3 zongedroogde tomaten,6 zwarte olijven
    1 el wit broodkruim,2 el tapenade,zout en zwarte peper

                                           
    Bereidingswijze

    Was de courgettes en verwijder het uiteinde met de steel. Snij elke courgette in de lengte in zes dunne plakken. Snij de rest van de courgettes in blokjes. Bestrijk de courgetterepen met olijfolie en rooster ze aan beide kanten onder een hete grill: 5 à 10 minuten.

    Snipper de ui en knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook, oregano en courgetteblokjes. Dompel de tomaten onder in kokend water en verwijder de schil en pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de feta eveneens in blokjes en hak de tomaten en olijven fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de ui en courgette. Kruid met zout en peper.

    Leg een theelepel vulling op een smal uiteinde van elke courgettereep en rol de repen op. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het broodkruim goudbruin. Werk de courgetterolletjes af met het broodkruim. Serveer drie rolletjes per persoon en geef er tapenade bij.

    bron; knackweekend.rnews.be

     


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Look, Tomaten, Courgette, Peper, Knoflook, Olie, Ajuin, Feta, Oregano, Olijven, Brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met asperges en doperwten

     
    Risotto met asperges en doperwten

     voor 2 personen:
    4 groene asperges,15 g geraspte Parmezaanse kaas
    2 sjalotjes, fijngesnipperd,olijfolie,100 g risottorijst (liefst carnaroli)
    1/2 dl witte wijn,2 dl groentebouillon
    2 el doperwten (versgedopte of diepvries),schilfers Parmezaanse kaas


                                

    Bereidingswijze:

    Breek de harde onderkant van de asperges af. Schil ze tot vlak onder het topje. Snijd het topje af en de rest in reepjes.

    Laat de sjalot even fruiten in de olijfolie. Doe er de rijst bij en bak deze mee tot hij gaat glanzen.

    Doe er de wijn bij, laat die intrekken en zet de rijst onder met de bouillon. Draai als de rijst begint te koken, het vuur lager. Doe er de aspergereepjes en erwtjes bij en laat op een zacht vuurtje 13 min. koken. Voeg na 8 min. de aspergetopjes toe en eventueel nog wat water.

    Neem de pan van het vuur. Roer er boter en geraspte kaas door. Bestrooi met schilfers parmezaan en serveer meteen.

    bron; nina.be

    Categorie:RIJSTGERECHTEN
    Tags:risotto,asperges,dopperten,kaas,sjalot,olijfolie,rijst,wijn,doperten,bouillon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentesoep met pesto
     

    Groentesoep met pesto

      voor 2 personen:

    1 rode ui, in fijne ringen gesneden,1 kleine prei, in ringetjes gesneden.
    1 bokaal tuinbonen,1/2 tl gedroogde tuinkruiden.
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd,olijfolie.
    1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
    2 wortels, in stukjes gesneden
    100 g sperziebonen, beetgaar gekookt en in stukjes gesneden
    1 l water,6 kerstomaatjes, in 4 gesneden
    versgemalen zwarte peper en zout, fijngehakte peterselie.

    Voor de pesto:
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd,10 basicilicumblaadjes,
    4 el Parmezaanse kaas, geraspt,4 el extra vergine olijfolie.

                   

    Bereidingswijze:

    Mix voor de pesto knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas en pureer tot een glad mengsel. Voeg terwijl je mixt langzaam de olijfolie toe tot je een smeuïge saus hebt.

    Roerbak ui en prei in wat olie tot de ui zacht wordt. Voeg selder, wortels, tuinkruiden en 1 l water toe. Breng aan de kook en laat alles afgedekt 10 min. sudderen.

    Doe er de sperziebonen bij, breng op smaak met zout en peper en laat 20 min. pruttelen. Voeg tomaten en tuinbonen toe en laat nog 10 min. sudderen.

    Breng op smaak met peper, schep in soepborden, bestrooi met peterselie en werk af met een lepel pesto.

    bron; nina.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:ui,prei,tuinbonen,tuinkruiden,look,olijfolie,selderij,sperziebonen,tomaat,kaas,basilicum,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kook eens een eitje in de urine van kinderen

     

    Kook eens een eitje in de urine van kinderen


    © epa


    © epa


    Een traditioneel recept in de Chinese provincie Zhejiang staat klaar om de wereld te veroveren. In de streek rond Dongyang kookt men al honderden jaren eieren in de urine van kinderen. Het recept is gepromoveerd tot cultureel erfgoed en de plaatselijke autoriteiten willen dat ook u en ik er kunnen van proeven.

    Tienjarige jongetjes
    De kookvloeistof, urine dus, wordt verzameld in scholen uit de buurt. "De plas van tienjarige jongetjes wordt als ideaal beschouwd", zegt chef Lu Ming. "De kinderen plassen in emmers die we elke dag gaan ophalen. Kwestie van versheid, uiteraard".

    Tweemaal koken
    De eieren worden voor een eerste keer gekookt in de schelp. Nadien worden ze gepeld en vervolgens gedurende een dag en een nacht opnieuw gekookt. Dan zijn ze klaar om opgegeten te worden.

    Lekker en gezond
    Volgens kok Lu Ming zijn de eieren overheerlijk en bovendien erg gezond. "Ze werken koorstwerend en scherpen je concentratievermogen aan wanneer je je wat slapjes voelt", aldus de man.

    De chef ijvert er voor om het recept ook buiten China ingang te doen vinden. "We willen dat de hele wereld kan genieten van de traditionale Chinese keuken", is zijn motto.

    (eb) bron;hln.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:eieren,
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges à ma flamande
     

    Asperges 'à ma flamande'

    voor 4 personen:
    20 witte asperges,4 eieren,12 kwarteleitjes
    50 g peterselie, fijngesnipperd,50 g spek, fijngesneden
    10 g boter,peper, zout en nootmuskaat
    2 sneden witbrood, in kleine croutons gesneden,olijfolie
    peper en zout,erwtenscheutjes (of scheutjes naar keuze)

                                        

    Bereidingswijze:

    Schil de asperges en kook ze beetgaar.

    Kook de eieren 5 min. in kokend water. Pel ze en prak ze met een vork.

    Smelt de boter, neem van het vuur en doe er de eitjes bij. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.

    Pocheer de kwarteleitjes in kokend gezouten water.

    Bak het spek krokant in een scheutje olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    Bak de croutons goudgeel in een scheutje olie.

    Verdeel de asperges over de borden en werk af met de geprakte eitjes, het spek, de kwarteleitjes en de scheutjes. Serveer met nieuwe aardappeltjes.

    bron; nina.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:asperges,eieren,peterselie,spek,boter,brood,olijfolie,scheutjes,
    12-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruidenmengeling Ras el Hanout

    kruidenmengeling; Ras el Hanout

    Ingrediënten:

     2 ½ theel gemalen zwarte peper , 2 theel gemberpoeder

    2 theelgemalen korianderzaad , 2 theel kaneelpoeder

    ½ theel geraspte nootmuskaat , ½ theel gemalen kardemomzaad

    ½ theel scherpe paprikapoeder , ½ theel kurkuma

    ½ theel gemalen zeezout , ½ theel piment

    ½ theel kruidnagelpoeder , ½ theel gemalen komijnzaad

    ½ theel cayennepeper , ½ theel gemalen foelie.



    Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    En deze zat vandaag in de mail.  

    „Toen ik vanmorgen je recept las, waarin je het had over de verrukkelijke geur van ras el hanout, vroeg ik me af of je dit kruidenmengsel wel in de juiste menging kan krijgen.

    Ben al diverse variaties tegengekomen, allen uitgeprobeerd, maar geen enkele haalt het bij het mengsel waarvan ik het recept kreeg van een Marokkaanse vriendin (haar naam kan ik niet noemen, want zij heeft het weer van haar zeer strenge schoonmoeder). Ik kreeg het enkele jaren geleden, toen ras el hanout bijna nergens te krijgen was, zelfs niet bij de Turkse supermarkt.”

    Geef het graag aan je door. Bewaren in een goed afgesloten potje, liefst donker glas.”

    bron;
    Gees IJdens,
    Felix Wilbrink
    de telegraaf.nl


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:ras el hanout,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in de tajin
     
    Kip in de tajin

    Nu hoop ik dus maar dat jullie het Marokkaanse kruidenmengsel van gisteren al hebben gemaakt. De ras el hanout. Mocht je het mengsel direct willen gebruiken, dan hierbij een simpel recept van een tajine met kip en kikkererwten (en natuurlijk ras el hanout).

    voor 2 personen:

    6 drumsticks , 1 eetlepel ras el hanout , 1 rode ui

    1 fijngehakt teentje knoflook , 3 bosuitjes in ringetjes

    1 blikje kikkererwten (400g) , handje rozijnen , koriander.

     
    Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    Wrijf de kip in met ras el hanout en zout, even laten intrekken.
    Fruit in een scheutje olijfolie kort de ui en knoflook.
    Braad de kip kort mee. Voeg de bosuitjes en 1 dl. water toe en laat een half uurtje sudderen (deksel op de tajine).
    De kikkererwten en rozijnen toevoegen en nog ca. 10 minuten laten sudderen.

    Voor het opdienen bestrooien met fijngehakte koriander.
    Lekker met een groene salade en vers boerenbrood.”

    bron; telegraaf.nl
    Gees IJdens
    Felix Wilbrink


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kip,ras el hanout,ui,look,bosuitje,kikkererwten,rozijnen,
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggetoastjes met kruidenkaas
     


    Roggetoastjes met kruidenkaas

     voor 4 personen:

    • 1 roggebrood, 1 witbrood
    • 1 portie Senteurs d'Automne, peper en zout
    • groene kruiden, 1 komkommer, enkele radijsjes

                                                   afbeelding recept
    Bereiding;
    Snijd beide broodsoorten in dunne sneetjes en maak er vierkantjes van (zonder de korsten). Rooster die even voor onder de grill en leg ze dan in dambordvorm op een schaal, afwisselend donker en wit. Laat ze afkoelen. Roer de fijngehakte kruiden door de kruidenkaas en kruid desgewenst extra met peper en zout. Voeg eventueel wat room toe als de kaas erg dik is en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit de kruidenkaas op de toastjes en garneer alles met schijfjes komkommer en radijs.

    Tip; Meer informatie 
    Senteurs d'Automne
    bron; kazenvanbijons.be



    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:roggebrood,kruidenkaas,witbrood,kaas,groene kruiden,kokommer,radijsjes,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!