Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sauzenspecialist La William verfijnt je gerecht


    Sauzenspecialist La William verfijnt je gerecht

    sauzenspecialist la william verfijnt je gerecht

    Onovertroffen is de smaak van de Andalouse van La William: nét dat tikkeltje anders, nét dat tikkeltje beter. Als culinaire trendsetter heeft La William een uitgebreid gamma dat de veranderende smaken en behoeften altijd vóór is.

    Je vindt de sausen van La William in deze warenhuizen: Alvo - Colruyt - Cora - Ecomarché - Eurospar - Intermarché - Louis Delhaize - Makro - Match - Okay - Prima - Smatch - Spar Lambrechts
    bron; gva.be


    Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
    Tags:sausen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten


    Garnaalkroketten

                                             Garnaalkroketten 

    In tegenstelling tot de oorsprong van de aardappelkroketten, die geschiedkundig te bepalen is, is die van de garnaalkroketten niet te preciseren. De grijze garnalen maken, zoals de mosselen, deel uit van onze nationale gastronomie. Toeristen zijn makkelijk te herkennen aan de manier waarop ze onze garnaalkroketten proeven. Ze versnijden hun garnaalkroket, nemen onmiddelijk een hap en verbranden bijgevolg hun tong en gehemelte. Gezien de smeuïge samenstelling van de kroket is het onmogelijk om de hap weer uit te spuwen. De garnaalkroket wordt soms vereerd als een cultus en op meesterlijke wijze bereid, maar soms ook op een teleurstellende en zelfs walgelijke manier gereserveerd.

    Hebt u al geproefd van de kroketten van Les Armes de Bruxelles, die zoals de naam doet vermoeden in Brussel gevestigd is ? Hun garnaalkroketten roepen een fractie van pure gelukzaligheid op. Behalve de garnaalkroketten die u thuis zelf bereidt, kan geen enkele garnaalkroket tippen aan die van Les Armes de Bruxelles. Als u een uitgezakte garnaalkroket krijgt voorgeschoteld met drie takjes aangebrande, schriele peterselie, zult u met een krop in de keel mijmeren over hun garnaalkroketten. U zult met veel heimwee terugdenken aan hun knapperige korst met de juiste hoeveelheid paneermeel en aan de zachte vulling die overvloedig is voorzien van heerijke garnalen. Herrinert u zich ook het bosje gefrituurde peterselie ? Er valt weinig aan toe te voegen. Alleen dat de garnaalkroketten dikwijls worden toegetakeld en de daders veel te vaak vrijuit gaan.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:garnaalkroketten,Les Armes de Bruxelles,
    13-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Köttbullar


     
    Köttbullar

    Ze zijn klein, rond en onweerstaanbaar lekker: de Köttbullar oftewel de Zweedse gehaktballetjes van Ikea.
    Ik plan een bezoek aan de Zweedse meubelfabrikant altijd strategisch rond het middag –of avonduur zodat ik een mooi excuus heb om mijn bezoekje met balletjes te beginnen of eindigen.

    Geen idee wat ze eigenlijk zo speciaal maakt want volgens m’n vriend smaken ze gewoon naar curryworst (weet hij veel!). Misschien is het het ondefinieerbare bruine sausje waarin ze liggen, de besjes die erbij zijn of dat schattige Zweedse vlaggetje dat ze er op prikken. Geen idee, maar Ikea zou niet hetzelfde zijn zonder zijn balletjes.

    Ik heb bij het aanschuiven dikwijls overwogen om iets anders te nemen, maar als ik dan eenmaal moet bestellen worden het toch weer balletjes. Een normale portie, dat zijn er 12, en dat moeten er dan ook exact 12 zijn. Geen 10, geen 11, maar 12..en die worden nageteld. Want oh wee moest er eens eentje ontbreken

    Eén keer ben ik bij het buitengaan gestopt in de Zweedse shop en heb me zo’n zak diepvriesballetjes gekocht. Maar thuis, zonder sausje en besje, smaakten ze inderdaad gewoon naar ordinaire curryworst. En niet eens een goeie! Ze hebben me verteld dat je het sausje en de besjes ook in de shop kan vinden (en het vlaggetje??), maar daar heb ik blijkbaar overgekeken. Misschien moet ik dat volgende keer eens proberen. Of misschien moet ik gewoon wat vaker naar Ikea gaan..

    www.ikea.com
    bron;vitaya.tv


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:gehaktballetjes,
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel met tomaat en tijm


    Forel met tomaat en tijm


                                       Forel met tomaat en tijm

    Bereiding;

    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en takjes tijm. Bestrijk de forellen met olijfolie en klem ze in een visrooster. Rooster de forellen 10 cm boven een gloeiende barbecue in 10-15 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.

    Lekker met een aardappel-bonensalade met een mosterdvinaigrette.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:forel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktaillolly's


    Cocktaillolly's
     

    Heerlijk in de zomer: ijslolly's met cocktailsmaak.  

    CHOCOLADELOLLY

    Nodig
    1 dl Batida de Coco
    1 dl suikerwater (te koop in de supermarkt)
    Chocoladegaletten
    Geraspte kokosnoot

    Bereiding
    Doe enkele chocoladegaletten in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en vul de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    BACARDI/LIMOEN/KIWILOLLY

    Nodig
    1 kiwi
    1 dl Bacardi
    1 dl suikerwater
    1 dl limoengrenadine

    Bereiding
    Schil en snij de kiwi in blokjes en doe dit in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet dit in de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    WODKA/PERZIKLOLLY
    Nodig

    1 perzik
    ½ blikje Ice Tea
    2 dl perziksiroop
    (grenadine)
    2,5 dl wodka

    Bereiding
    Schil en snij de perzik in kleine blokjes en doe dit in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet dit in de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    TEQUILA/FRAMBOOSLOLLY
    Nodig
    Verse frambozen
    1 dl tequila
    1 dl frambozensap
    1 dl suikerwater


    Bereiding
    Doe de verse frambozen in de lolly's. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet dit in de lolly's. Zet minstens een dag in de diepvriezer.

    Tip
    Lolly's met alcohol bevriezen niet zo snel als niet-alcoholische lolly's. Het is dus erg belangrijk dat je ze minstens een dag in de diepvries zet, maar hoe langer hoe beter!

    Uit: 'Laat het u Smaken', Jeroen De Pauw, Uitgeverij Lannoo, 240blz, 24,95euro
    bron.nieuwsblad.be


    Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES
    Tags:Cocktaillolly's,
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten met rovers in Venetië


    Eten met rovers in Venetië

     


    Dankzij een lezerstip bracht ik een weekje door in Albergo Santa Lucia te Venetië, een leuk hotel met goede prijs-kwaliteitsverhouding aan de rand van het weinig toeristische Canareggio.

    Na een rustige nacht en een lange morgen genietend kuieren langs de straatjes en kanalen van Canareggio, bezocht ik de gotische Santa Maria del'Orto en de San Alvise, een kerk met een heel bizar trompe-l'oeuilplafond. Toen was het de hoogste tijd om de inwendige mens te versterken.

    Een brug over een kanaaltje bracht me aan de prachtige Fondamenta della Sensa. Daar wenkten een viertal tafeltjes in de zon. Ze behoorden tot Osteria Ai 40 ladroni (Ali Baba mocht niet meedoen met zijn rovers). De kaart zag er veelbelovend uit: een selectie van Venetiaanse gerechten, recht uit de keuken van la mamma je kon zelfs een 'voorgerecht' kiezen, bestaande uit vier Venetiaanse appetizers met wat brood erbij hoefde je echt geen vervolg meer!

    Zelf ging ik voor een verrukkelijk verse fritto misto Adriatico en omdat ik voor de contorno aarzelde tussen artisjokken en spinazie, stelde een van de rovers me voor om half om half te doen. Voeg daarbij nog een verfrissend kwartje droge witte wijn. Zelfs de rekening viel mee: 24 euro, inclusief een flesje water en een koffie!

    Ik ging er nog een keer eten, deze keert een gemengde visgrill, andermaal op een bedje van spinazie en artisjokken. Zo mogelijk nog beter dan de gebakken zeevruchten! Meteen werd het me duidelijk dat het rovershol behoorlijk wat gasten aankan, want het is ingedeeld in twee kamers. In beide gevallen zat ik tussen mensen uit de buurt. Een goed teken dus.

    Jeanine De Landtsheer
    Ai 40 Ladroni Fta della Sensa 3253, Venezia
    Tel. 041.715736
    Op maandag nemen de rovers vrij

    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Venetië,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiërs kweken grootste garnaal ter wereld


    Australiërs kweken grootste garnaal ter wereld

     


    In Australië hebben wetenschappers de grootste en naar eigen zeggen best smakende garnaal ter wereld gekweekt. Op die manier hopen ze dat de bevolking de smaak te pakken zal krijgen voor het schaaldier.

    Het kweekproces duurde tien jaar, maar wetenschappers van de 'Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation' hebben eindelijk hun gigantische garnaal gevonden. Ze hopen dat de grote garnalen de invoer van de schaaldieren - populair op visschotels en op de barbecue - zo kan doen afnemen.

    Volgens Bruce Lee, directeur van de organisatie, is het nu mogelijk om garnalen te produceren op momenten waarop de vraag groot is. Zo kunnen Australiërs nu ook met Kerstmis van verse garnalen genieten. "We kunnen de garnalen ook duurzaam kweken. We hoeven niet langer met een net over de oceaanbodem te schuren", zegt hij. De garnalen krijgen bovendien visvervangers te eten, die gemaakt worden op basis van bijproducten.

    (gb)bron; demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:garnalen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granité van cava en rode vruchten

    Granité van cava en rode vruchten

    voor 4 à 6 personen:

    100 g frambozen, 150 g aardbeien, 75 g griessuiker,
    ½ fles cava brut (37,5 cl), verse munt voor de afwerking.

    Granité van cava en rode vruchten

     Bereiding:

    Spoel het fruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in stukken. Doe alles in een smal recipiënt, voeg de suiker toe en mix tot een gladde coulis.
    Giet de coulis in een platte doos met deksel, voeg de cava toe, meng goed en laat enkele uren opstijven in de diepvriezer.
    Roer los met een vork om fijne ijskristallen te bekomen. Giet in coupes of glazen, werk af met verse munt en dien meteen op.
    Om van te genieten met een lepel of om van te nippen met een rietje naarmate de granité smelt.

    Tips:

    Hoe breder de doos, hoe sneller de granité zal bevriezen.

    bron; delhaize.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Granité,cava,rode vruchten,suiker,aardbeien,frambozen,
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sta achter de barbecue met Peter Goossens

     

    Sta achter de barbecue met Peter Goossens 

    Barbecuegegadigden kunnen nu enkele
    sterren op tafel toveren achter hun grill.
    Niemand minder dan Peter Goossens,
    Sergio Herman en Roger Vandamme helpen je daarbij.


    sta achter de barbecue met peter goossens
     

    Vorig jaar sloegen sterrenkoks Peter Goossens, Sergio Herman en Roger Vandamme de handen in elkaar. Hun doel: heerlijk eten op de borden van Vlamingen toveren zonder dat die teveel de handen zelf uit de mouwen moesten steken. De cateringdienst Mnu was geboren. Na een uiterst succesvolle kerst- en Nieuwjaarseditie en een Valentijnbox komt het trio nu op de proppen met een op en top zomerse creatie: de barbecuebox.

    In de box zitten heerlijke hapjes, een papillot van vis, gelakt buikspek, het vermaarde Wagyu rund en een sappige bout van een hoevekip. Ook aan de zijgerechten is gedacht. Zo vind je er een pittige venkel en dille salade in terug en verschillende soorten brood. Ook de sauzen, dressings, olies en boter zitten mee in het pakket.

    En positief nieuws, de prijs van de box is in prijs verlaagd. Zo betaalde je voorheen nog ruim 150 euro voor een box voor twee personen, terwijl je nu voor 200 euro eten krijgt voor 4 personen. Een uitspatting voor de fijnproevers onder ons.

    bron; gva.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde rauwe champignons


    Gemarineerde rauwe champignons

    Niets beter dan een marinade van olijfolie met citroen om de smaken
    en het krokante van rauwe champignons te ontdekken !

    ongeveer 6 personen :

    • 500 g witte, niet te grote champignons,
    • 1 grote citroen, 1 sjalot, ½ bosje basilicum,
    • 25 cl olijfolie, peper en zout.

    Gemarineerde rauwe champignons

    Bereiding:
    Giet het citroensap in een kom. Snij de champignons in fijne schijfjes en meng geleidelijk onder het sap.
    Voeg de fijngesnipperde sjalot, het fijngehakte basilicum en de olijfolie toe. Kruid bij met peper en zout en meng goed. Dek af en zet min.stens 2 u. in de koelkast.
    Neem de kom 20 min. op voorhand uit de koelkast zodat de olie terug vloeibaar wordt. Dien koel op als tapa of mezzegerecht. Ook heel lekker bij grillades.

    Tips:
    Was de champignons niet, want ze nemen teveel vocht op : borstel ze schoon.


    bron; delhaize.be


    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwrug met puree en zomerse groenten

    Kabeljauwrug met puree en zomerse groenten

    4 personen:

    800 g kabeljauwrug met vel, 2 courgettes, 2 zomerraapjes,
    1 rijpe tomaat of enkele kerstomaatjes, 1 bos platte peterselie,
    takjes verse koriander, enkele groene olijven, citroentijm,
    1 onbespoten citroen, 1,5 dl olijfolie,
    rodewijnazijn (type cabernet sauvignon, zuurzoet),
    750 g vastkokende aardappelen, 50 g boter,

                 

    Bereidingswijze;

    Dompel de tomaat in kokend water, verfris en pel. Snij in dobbelsteentjes. Doe er de fijngesneden olijven bij. Hak peterselie en koriander fijn en voeg toe. Overgiet met rodewijnazijn, olijfolie en kruid met peper en wat grof zout.

    Snij de courgettes overlangs, haal er de pulp uit en snij in plakjes. Schil de raapjes en snij in plakjes.
    Kook de aardappelen in de schil, pel ze, prak grof en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Trek de zeste van de citroenschil, hak fijn en meng door de geprakte aardappelen.
    Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bak op de velkant in boter en zet 6 minuten in een hete oven. Kruid met peper, zout en citroentijm.

    Bak de groenten kort in boter met olijfolie, kruid naar smaak.

    Maak een vorm van de aardappelen en leg er de vis op. Schik de groenten eromheen en schep 2 à 3 lepels van het tomatenmengsel over de vis.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolzaadolie van Alvenat


    Lichte zomersalades met Koolzaadolie van Alvenat


    Start uw "slankheidsplan" deze zomer door aan uw salades energierijke, maar lichte ingrediënten toe te voegen, en deze op te vrolijken met wat koolzaadolie of een tomatenvinaigrette, een nieuwigheid ! Op het menu : kip, rauwe vis,
    feta, watermeloen, paprika’s... En laat je gerust gaan, want het is licht!


    © Alvenat -

    Koolzaadolie van Alvenat

    Stel je voor... een olie met een ongelooflijk hoog gehalte aan omega 3 en 6 in de perfecte verhouding van 2 tot 1, volledig natuurlijk, geproduceerd in België met een minimale impact op het milieu én gewoonweg heerlijk … Wel, dit product bestaat echt. Het is de koolzaadolie van Alvenat !

    Koolzaadolie, overigens heel rijk aan vitamine E, is een uitstekende cholesterolregelaar is en kan het cholesterolgehalte in het lichaam spectaculair kan laten dalen. Het volledig natuurlijke en unieke procedé van Alvenat -zonder verhitten of branden- geeft de koolzaadolie een heel fijne smaak met een lichte geur van hazelnoten.

    De koolzaadolie van Alvenat is de enige in België geproduceerde koolzaadolie voor voedingsdoeleinden verkregen bij de eerste koude persing met een heel lage CO²-balans en een heel korte traceerbaarheid zonder conserveermiddelen en in geen geval afkomstig van ggo’s.

    Alvenat kreeg hiervoor de Premier Prix d’Entreprise Innovation van de provincie Namen. Dankzij zijn dieet- en gastronomische kwaliteiten gebruiken heel wat vooraanstaande koks de heerlijke koolzaadolie van Alvenat.


    © Alvenat -

    Het uitgebreide gamma van Alvenat

    Naast de zuivere olie heeft Alvenat ook een heel assortiment gearomatiseerde olie ontwikkeld op basis van Alvenat-olie. Zo zijn er volgende maceraten: Citroen, Citroen-Sinaasappel, Pompelmoes, Tijm-Marjolein, Knoflook, Spaanse peper en Truffel.

    En vervolgens de infusies: Fleur de Serpe, M’Dina en Aillade rose.

    Tot slot is er ook nog de vinaigrette Gariguette, die de olie van Alvenat combineert met mosterd, azijn, zorgvuldig geselecteerde specerijen en aromatische kruiden om een perfecte mix tot stand te brengen voor slaatjes of als finishing touch voor gegrilde vis of vlees.

    Kwaliteitsproduct geproduceerd in ambachtelijke hoeveelheden. De koolzaadolie van Alvenat is verkrijgbaar in delicatessenwinkels en bij de betere kruidenierszaak.
    Meer informatie op alvenatproduction

    bron; skynet.be


    Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen door de Provence


                                 Fietsen door de Provence

    Steeds meer toeristen nemen hun fiets mee naar Zuid-Frankrijk.
    Niet om cols te beklimmen, maar om onderweg nog meer te genieten
    van al het goede van de streek.

                  

    In het oude dorpscentrum van Eygalières is
    La Brasserie Chez Bru van Wout Bru te vinden.

    Lunchtip: La Brasserie Chez Bru, rue de la République, Eygalières, tel. 0033/490 90 60 34, http://www.chezbru.com 

    Meer info betreffende deze trip ;  http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/

    bron; hln.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde lamskoteletten met gegrilde groenten en

    Gegrilde lamskoteletten met gegrilde groenten
    en krielaardappelen met
    pijnboompitten en koriander

    4 personen:
    350 g ongeschilde krielaardappelen, olijfolie, een handvol pijnboompitten,
    verse koriander, peper en grof zeezout,
    zuiderse groenten naar keuze (venkel, kleine courgettes, aubergine, paprika, verse ui, zoete pepers, enz.),
    16 lamskoteletjes,4 el olijventapenade,

     
                                                             
    Foto; HobbyfotograffieJ&G
    Bereidingswijze;

    Spoel de aardappelen en droog ze af. Kook ze halfgaar in de schil en laat afkoelen. Bak ze nadien in wat olijfolie. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan en doe ze bij de aardappelen. Hak de verse koriander fijn, doe bij de aardappelen en kruid met peper en grof zeezout. Houd warm.

    Maak de groenten schoon en snij ze in individuele porties. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze op de barbecue. Rooster tegelijkertijd gedurende enkele minuten de lamskoteletjes, die vooraf eventueel werden gemarineerd in olijfolie met fijngehakte gedroogde Spaanse peper en knoflook. Verdeel de tapenade over de groenten, schik op de borden met de lamskoteletjes en de aardappelen.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief: Toastjes met ansjovispasta


    Aperitief: Toastjes met ansjovispasta


    4 personen;

         20 gezouten ansjovissen,3 teentjes knoflook,150 ml olijfolie,
         1 koffielepel azijn, peper.

    Bereiding;                             

    1. Ondoe de ansjovis van het zout onder koud stromend water. Verwijder eventueel graat en staart indien dat nog niet gebeurd is.
    2. Hak de look en de ansjovis fijn.
    3. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper
    4. Doe de pasta op toastjes. Doe er eventueel een heel klein beetje azijn op.

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht: Aubergineflan


    Voorgerecht: Aubergineflan


    4 personen;

    8 aubergines,6 soeplepels olijfolie,2 teentjes knoflook,
    2 grote uien,tijm,laurier,4 eieren,250 ml room,peper en zout.

    Bereiding;                

    1. Maak de aubergines schoon en snijd ze in schijfjes. Stoof ze in olijfolie met peper, zout en kruiden gedurende 35 min. op een zacht vuur.
    2. Mix de aubergines, voeg er de losgeklopte eieren en de room aan toe.
    3. Meng alles en doe dit in een ovenschotel.
    4. Bak gedurende 45 minuten in een matig warme oven (165°C)

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zonnige Provençaalse keuken, een klassieke bouillabaise


    De zonnige Provençaalse keuken en de Provence op uw bord.
    Daarbij een koel roséwijntje en laat de krekels maar tsjirpen.

    een klassieke bouillabaise

    4 personen;

    • 4 ontschubde en schoongemaakte schorpioenvissen,
    • 4 ontschubde en schoongemaakte pietermannen,
    • 4 stukken zeeaal,
    • 1 kg zonnevis, ontschubd en schoongemaakt,
    • 1 kg schaaldieren,1 teentje knoflook, peper en zout,

    Ingrediënten voor de fond:

    • 1 kg rotsvissen,2 preien,2 uien,1 teentje knoflook,
      6 takjes peterselie,6 stengels venkel,4 tomaten,
      4 koffielepels olijfolie,2 laurierblaadjes,1 Cayennepeper,
      2 mespuntjes safraan in poeder.

    Ingrediënten voor de rouille:

    • 6 teentjes knoflook,2 Spaanse pepertjes,olijfolie,
      wit brood,3 eierdooiers,

      recettesprovence

    Bereiding;

    1. De rotsvissen niet ontschubben.  Enkel de grote reinigen en schoonmaken.
    2. Was en snijd de prei, de uien en de look. Was de peterselie en de venkel en laat uitlekken. Plet de tomaten.
    3. Fruit de groenten in de olijfolie op een zacht vuurtje samen met de laurier en de cayennepeper. laat 15 minuten stoven. Voeg de rotsvissen toe. Laat alles gedurende 15 minuten verder stoven. Voeg vervolgens 3 liter kokend water toe. Laat gedurende 10 minuten net niet koken.
    4. Verwijder de venkel. Stamp met een pureestamper en giet vervolgens door een puntzeef. Voeg de safraan toe. Breng op smaak.
    5. Maak de rouille: laat het brood weken in een weinig visbouillon. Snipper de lookteentjes en de Spaanse pepertjes heel fijn. Meng die samen met wat zout door de eierdooiers. Doe er al roerend heel langzaam de helft van de olijfolie bij. Meng er vervolgens het geweekte brood onder. Blijf roeren en doe de rest van de olie erbij tot je een dikke mayonaise bekomt.
    6. Breng de rest van de visfond aan de kook. Pocheer hierin de vissen, te beginnen met de vaste soorten. Voeg de schaaldieren toe. Laat 6 tot 10 minuten pruttelen op zacht vuur. 
    7. Serveer met stokbrood en rouille. 

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert: ijs op basis van nougat van Montelimar


    Dessert: ijs op basis van nougat van Montelimar


    4 personen;

    6 eigelen,100 g suiker,400 ml melk,100 ml dikke room,
    2 stokjes vanille,150 g fijngestampte harde nougat.


    Bereiding:

    1. Breng de melk aan de kook met de vanille
    2. Klop de eigelen met de suiker.
    3. Giet de melk bij de eieren en meng goed
    4. Verwarm de bereiding al roerend totdat het mengsel een vel vormt op de achterzijde van een houten lepel. Let op: niet laten koken.
    5. Voeg de room toe en laat afkoelen.
    6. Doe het mengsel in een ijsmachine, voeg de fijngestampte nougat toe en plaats in de vriezer.

      bron;plusmagazine.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediterrane vissoep met rouille

     Mediterrane vissoep met rouille

    4 personen;

    • 600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis
    • 2 teentjes knoflook geperst,1 eetlepel tijm fijngehakt
    • 3 eetlepels olijfolie,1 ui in ringen,1 stengel bleekselderij in boogjes,
    • 1 wortel in plakjes,1 venkelknol in ringen,1 liter visbouillon,
    • 1 envelopje saffraandraadjes,2 eetlepels tomatenpuree,
    • 2 vleestomaten ontveld, zonder zaadjes, in partjes gesneden,
      1 theelepel sinaasappelrasp,peper versgemalen,zout.
    • voor de rouille:
    • 1 rode paprika zonder zaadjes in blokjes,1 rode peper zonder zaadjes,
      in ringen,2 teentjes knoflook gehakt,
    • 2 eetlepels witbroodkruim, 4-5 eetlepels olijfolie,

      Ciabattabrood of stokbrood, Staafmixer of keukenmachine.


     Mediterrane vissoep met rouille
    uit: kookboek 'Vis  

    Bereiding;

    Snijd de vis in kleinere stukken en meng deze met knoflook, tijm en 2 eetlepels olijfolie. Laat dit even intrekken.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime soeppan en bak de ui, bleekselderij, wortel en venkel zachtjes 3 minuten.
    Voeg de visbouillon, de saffraan, de vleestomaten, tomatenpuree en sinaasappelrasp toe, breng alles aan de kook en kook zachtjes 10 minuten.
    Schep de vis erbij en stoof zachtjes 10-15 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak intussen de rouille. Pureer daarvoor de ingrediënten met de staafmixer.
    Besmeer sneetjes ciabattabrood of stokbrood met de rouille en serveer ze bij de soep. Dit is een traditioneel Franse combinatie

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Haring rauw

     
    Haring rauw


    4 personen ;

    4 verse haringfilets, 2 hardkokende aardappelen,
    2 dl sojaolie, 50 g kruidensla, 50 g mayonaise,

    image

    Bereidingswijze :

    1. Fileer de haring in de lengte, zonder de graat.
    2. Kook de aardappel in de schil in gezouten water. Snijd de gekookte aardappel in dobbelsteentjes en meng met weinig sojaolie.
    3. Mix de goed zure mayonaise met de kruiden.
    4. Schik op een bord.

      Tip :

      Vette vis, die goed is voor gezonde cholesterol.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!