Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken roodbaarsfilet


    Gebakken roodbaarsfilet met gekonfijte sjalotcrème
    van knolselder en rucolapesto

    voor 4 personen;
    4 roodbaarsfilets, 8 sjalotten, 1/2 knolselder, 50 g boter, 150 g rucola,
    2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes, 1 teentje knoflook, 5 dl olijfolie,
    1 dl olijfolie voor de gekonfijte sjalot, peper van de molen, zeezout,
    4 eetlepels balsamicoazijn.

                                   gebakken roodbaarsfilet met gekonfijte sjalotcreme van knolselder en rucolapesto 

    Bereiding :

    1 Pel de sjalotten en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de olijfolie en gaar ze in een oven op 180°C gedurende ongeveer 35 à 40 minuten of tot wanneer ze helemaal zacht zijn.

    2 Schil de knolselder en snijd deze in grote stukken. Kook ze gaar in kokend gezouten water tot de knolselder zeer zacht is. Giet het water af en laat de knolselder goed uitstomen. Doe de knolselder in de keukenrobot, voeg er de boter aan toe en mix grondig tot een smeuïge massa. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.

    3 Mix de rucola, pijnboompitten, knoflook en 0,5 dl olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en zet in de koeling als je het niet meteen gebruikt.

    4 Bak de sjalotten lichtjes aan in de olijfolie tot ze mooi kleuren. Blus met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

    5 Bak de roodbaarsfilets mooi bruin in een weinig olijfolie en kruid met peper en zout.

    6 Schep de knolseldercrème op de borden, verdeel er de roodbaarsfilets over en schik hierop de gekonfijte sjalotten. Druppel de pesto rondom (pesto mag op kamertemperatuur zijn) en dien op.

    bron; gva.be
     ambiance.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:roodbaars,sjalot,knolselder,boter,rucola,pijnboompitjes,look,olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.India: Broodje Kipcurry


    India: Broodje Kipcurry

    V
    oor 2 personen;
    o 2 kleine volkoren stokbroodjes,
    o 6 uitgebeende kippenboutjes (bij voorkeur hoeve- of biokip),
    o peper, zout en olijfolie,2 granny smith appels, in stukjes gesneden,
    o 2 kleine gemsla's, gewassen en in slierten gesneden,
    o scheutjes (naar keuze),Currysaus,


                        india broodje kipcurry voor 2 personen 

    Bereidingswijze;

    1. Kruid de kippenboutjes met peper en zout en bak ze in wat olie krokant en gaar. Draai regelmatig. Haal uit, dep af en laat afkoelen. Snijd in stukjes.

    2. Snijd het stokbroodje in twee. Besmeer de beide kanten royaal met currysaus. Beleg de onderkant met sla, verdeel daarover de kip en appel, dek af met scheutjes en de bovenkant van het broodje.

    Weetjes

    - Kerrie is oorspronkelijk afkomstig uit India, waar het woord "kari" saus betekent. Het gebruik van dit type kruidenmengsels werd door de Engelsen overgenomen, waarbij het woord verhaspeld werd tot "curry". Ook in Thailand werd oorspronkelijk veel kerrie gebruikt. De toepassing van kerrie in de Indonesische keuken is door de Indonesiërs van India overgenomen. Via Indonesië is het gebruik van kerrie in Nederland terechtgekomen.

    - Curry is geen kruid op zich, maar een mengeling van specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel, koriander en gember. Vandaar dat curryproducten onderling sterk kunnen verschillen.

    bron; gva.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:Broodjes, Kipcurry,kip,appels,gemsla,curry,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerika: Krokante kippenboutjes met coleslaw


    Amerika: Krokante kippenboutjes met coleslaw

    Voor 2 personen;

    o 4 kippenboutjes (bij voorkeur hoeve- of biokip),
    o saus Américaine .

    Voor de marinade;
    o 4 el mirin,4 el sojasaus,4 el accaciahoning,
    o 1 el Chinees vijfkruidenpoeder,1 el gemberpoeder,1 el espelette,

    Voor de coleslaw;

    1/4 van een kleine witte kool, in smalle reepjes gesneden,
    1/2 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden,
    1 handvol icebergsla, in slierten gesneden,2 granny smith appels, in staafjes gesneden,3 radijsjes, in dunne plakjes gesneden,2 Mayonaise.

          amerika krokante kippenboutjes met coleslaw

    Bereidingswijze;

    1. Meng voor de marinade alle ingrediënten. Leg de kippenbouten er minstens 1 uur in en draai ze tussenin enkele keren. Haal ze uit de marinade, laat ze uitlekken en leg ze op het BBQ-rooster of in een ovenschaal die je onder de grill schuift (eerst laag, dan steeds hoger). Draai de bouten regelmatige en bestrijk ze telkens met de marinade.

    2. Doe alle ingrediënten voor de coleslaw - op de mayonaise na - in een slakom. Meng goed. Roer ca. 1 koffi elepel water door de mayonaise, je moet een vloeibare saus krijgen. Meng deze mayonaise onder de salade.

    3. Serveer de boutjes samen met de salade en de americainesaus.

    Tip: Ook lekker met kippenvleugeltjes. De salade is perfect als veggie meeneemlunch naar het werk.

    Weetjes

    - De Américiane Chef van La William is een sterk gekruide saus op basis van uien, kappers en kervel. Ze is heerlijk bij alle soorten rood vlees: rauw, gegrild of gebraden. Hierdoor wordt ze ook vaak gebruikt bij de barbecue.

    bron; gva.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:kippenboutjes,americanesaus,mirin,sojasaus,honing,chinees kruiden,gember,espelette,kool,sla,ui,appel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje: Lamsspiesjes


    Spanje: Lamsspiesjes

    Voor 2 personen;

    o 1/2 tl komijnzaad, 1/2 tl korianderzaad, 2 teentjes knoflook, fijngehakt,
    o zout, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl gedroogde oregano, 1 el citroensap,
    o 3 el olijfolie, 500 g mager lamsvlees, in blokjes gesneden,Andalousesaus.


                                     spanje lamsspiesjes voor 2 personen

    Bereidingswijze;

    1. Maal het komijn- en korianderzaad vooraf in een vijzel, voeg de knoflook en een snufje zout toe en laat een uurtje 'rusten'. Doe er paprikapoeder, oregano, olijfolie en citroensap bij.

    2. Snijd het lamsvlees in blokjes en rijg twee blokjes aan elke prikker. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en schenk er de marinade over. Marineer het vlees 2 uur op een koele plek, draai het regelmatig.

    3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de spiesjes naast elkaar in een ovenschaal, bedruppel met wat marinade en zet zo hoog mogelijk in de grill. Gril ze circa 5 minuten, bedruppel ze opnieuw met marinade, draai om en laat verder garen.

    4. Serveer warm met andalouse als dipsaus.

    Tip: Deze spiesjes zijn ook makkelijk klaar te maken op de BBQ. Dek het rooster dan wel af met een aluminiumfolie om vlammen te vermijden.

    bron; gva.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:Lamsspiesjes,lamsvlees,kruiden,look,citroen,olie,andalousesaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje: Gefritureerde inktvisringen



    Spanje: Gefritureerde inktvisringen

     
    Voor 2 personen;

    o 500 g schoongemaakte pijlinktvis, in ringen van 1 cm,
    o 80 g bloem, 80 g panko (Japans broodkruim),
    o zonnebloemolie om te frituren, partjes citroen,
    o zout, Andalousesaus


    spanje gefritureerde inktvisringen 

    Bereidingswijze;

    1. Meng de bloem en de panko.

    2. Bestrooi de ringen met zout, haal ze door de bloem/panko en schud de overtollige bloem/panko eraf.

    3. Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C en frituur de ringen in gedeelten goudbruin. Haal ze uit, laat ze uitlekken en houd ze warm terwijl u de rest bakt.

    4. Serveer met partjes citroen en de andalouse als dipsaus.

    Tip: Deze gebakken ringetjes kan je ook samen met een gemengde salade en krokant stokbrood serveren als lunch.

    bron; gva.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:inktvisringen,pijlinktvis,bloem,panko,olie,citroen,andalousesaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brazilië: Pittig gemarineerde spareribs


    Brazilië: Pittig gemarineerde spareribs

    Voor 2 personen:

    o 8 ribbetjes of 2 stukken met telkens 4 ribbetjes, 4 nieuwe aardappelen,
    o boter en oregano, La William Brasilsaus.

    Voor de marinade
    o 2 el sojasaus, 2 el droge sherry,
    o 2 el acaciahoning, 2 el tomatenpuree,
    o 1/2 el gemberwortel, geraspt, mespunt gemalen komijn,
    o mespunt paprikapoeder.

            brazilie pittig gemarineerde spareribs voor 2 personen

    Bereidingswijze;

    1. Breng alle ingrediënten voor de marinade aan de kook onder voortdurend roeren. Laat de marinade afkoelen.

    2. Leg de ribbetjes in een ovenschaal en giet er de marinade over tot de ribbetjes onderstaan. Dek de schaal af en laat enkele uren marineren in de koelkast. Draai de ribbetjes tussenin.

    3. Gril de ribbetjes op de BBQ of bak ze in de marinade ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Draai ze op de BBQ regelmatig om, in de oven na ca. 15 minuten.

    4. Was de aardappelen en kook ze in de schil. Giet af, laat even uitdampen en snijd ze in twee. Leg de helften in een ovenschaal, overgiet met wat gesmolten boter en bestrooi met een beetje oregano.

    5. Serveer de ribbetjes met een tomatensalade, de aardappelen en brasilsaus.

    Tip
    Deze spareribs verliezen niets van hun pittigheid als je ze bakt in de oven.

    bron; gva.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags: spareribs,ribbetjes,aardappelen,boter,brasilsaus,sojasaus,sherrey,honing,tomatenpuree,gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland: Zalm met zilte groenten


    Schotland: Zalm met zilte groenten

    Voor 2 personen;

    o 2 zalmmoten, ca. 200 g/stuk, olijfolie en boter, peper en zout,
    o 150 g lamsoor, 150 g zeekraal, 8 krielaardappeltjes, Cocktailsaus.


    schotland zalm met zilte groenten voor 2 personen

    Bereidingswijze;

    1. Kruid de zalmmoten met peper en zout en kleur ze in hete olijfolie, leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C. De vis moet binnenin nog lichtjes rose zijn.

    2. Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in vier. Bak ze mooi goudbruin in wat olie.

    3. Was de lamsoor en zeekraal en blancheer ze - elk apart - enkele tellen in kokend water. Warm ze - elk apart - vlak voor serveren op in wat boter. Meng de lamsoor onder de aardappeltjes.

    4. Verdeel de vis over de borden samen met zeekraal en aardappeltjes. Werk af met cocktailsaus.

    Tip: Zeekraal is een bladloze plant met sterk vertakte, vlezige groene stengels. Hoe jonger ze zijn, hoe smakelijker. Lamsoor lijkt wat op spinazie, maar heeft langer, steviger en vleziger blad. Beide zilte groenten zijn ook lekker bij lamsvlees.

    Weetjes

    - Cocktail betekent letterlijk 'de staart van een haan'. Waar de naam vandaan komt, is niet meteen duidelijk. Van de kleurrijke - net zo kleurrijk als de staarten van hanen - drankjes die gemixt werden of van de 'cock-tailed', de naam die men in de 18de eeuw gebruikte voor niet-raszuivere - gemixte - renpaarden. Cocktails, of het nu om de drankjes, de gerechten of de sauzen gaat, hebben altijd iets feestelijks en altijd is er wel iets alcoholisch.

    bron; gva


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm,olijfolie,lamsoor,zeekraal,aardappelen,cocktailsaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België: Maatjes met groene boontjes


    België: Maatjes met groene boontjes


    Voor 2 personen;

    o 2 maatjes, gekuist en in stukjes gesneden, 2 nieuwe aardappelen,
    o 150 g groene boontjes, 1 takje bonenkruid,
    o 2 kleine tomaten, zonder vel of pitjes, in kleine blokjes gesneden,
    o 2 lente-uitjes, in ringen gesneden, bieslook, fijngesnipperd,
    o Mayonaise, mosterd.



    belgie maatjes met groene boontjes voor 2 personen


    Bereidingswijze;

    1. Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes.

    2. Kook de boontjes beetgaar in water met een takje bonenkruid.

    3. Meng voor de mosterddressing ca. 4 el mayonaise met 2 el mosterd (eigenlijk afhankelijk van je eigen smaak) en meng dit met een klopper goed door elkaar tot een gladde dressing. Vind je hem te dik, doe er dan een koffielepel water bij en klop opnieuw goed door.

    4. Meng een beetje dressing door de boontjes, verdeel ze over de borden samen met tomaatjes, aardappeltjes en maatjes. Werk af met uitjes en bieslook.

    Tip: Deze salade is een oerklassieker, serveer ze als amuse in kleine schaaltjes of als lunchsalade. De makkelijk zelf te maken mosterddressing is een must.

     weetje;
    Echte mayonaise bevat 80% olie. Fritessaus is een variant op mayonaise en bevat slechts 25% olie.

    bron; gva.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:maatjes,haring,aardappelen,boontjes,bonenkruid,tomaten,uitjes,mayonaise,mosterd,
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Warme risotto met eekhoorntjesbrood

     
    Warme risotto met 
    eekhoorntjesbrood

     Terwijl ik het recept van gisteren zat te maken, waar rijst bij moest, kreeg ik opeens visioenen van een groot bord risotto. En dan denk ik meteen, nee, die arme lezers die nemen daar de tijd niet voor. Risotto, dat vinden ze eng. Onzin natuurlijk, risottorijst is inmiddels overal te verkrijgen, er is een groot kwaliteitsverschil. Ook hier geldt, goedkoop is bijna altijd missmaak.

      voor 4 personen:
      20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 liter kippenbouillon (warm), 2 eetl olijfolie, 100 gr boter, 650 gr kastanjechampignon in plakjes, 3 tenen knoflook, geperst, 1 dl witte vermout, 1 ui, zeer fijn gesnipperd, 1 bosje zeer fijn gesneden verse peterselie, 450 gr risottorijst, 150 gr geraspte oude goudse of parmezaanse kaas.

                     DSC04564 by Jonny King.

                                                                                                Foto:flickr.com/photos/jonnyking

      bereiding;
      Week het eekhoorntjesbrood en knijp de uit en snij ze klein. Doe het vocht bij de bouillon. Roerbak de champignons met het eekhoorntjesbrood even in de olijf olie. Breng op smaak met zout en peper. Zet de rijst even aan in de rest van de olie, samen met de uitjes en de knoflook. Gebruik een flinke pan met dikke bodem.

      Giet de vermout erbij. Begin nu heel langzaam scheut voor scheut de bouillon toe te voegen, steeds roeren. Na een kwartier de paddestoelen erbij. Ga verder tot je proeft dat de rijst in het midden nog een beetje beet heeft. Roer er de boter, en de peterselie door en als laatste de kaas.   

      bron;telegraaf.be


      Categorie:RIJSTGERECHTEN
      Tags:risotto,eekhoorntjesbrood,champignons,rijst,look,olie,ui,peterselie,vermout,boter,kaas,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuzekes worden hype
       

      Neuzekes worden hype




       
      rr

       

      Roomijs, jenevers, zoete desserts, chocolade en binnenkort zelfs confituur en advocaat. We kunnen in de supermarkten tegenwoordig niet meer naast producten met de smaak van het aloude 'neuzeke' kijken. De cuberdon nestelt zich met sprekend gemak in het zog van de populaire speculaaspasta en staat klaar om het buitenland te veroveren.

      Op dit moment wordt in de jeneverstokerij Filliers in het Oost-Vlaamse Deinze de laatste hand gelegd aan een nieuw product dat over goed twee maanden in de winkelrekken moet liggen. 'De cuberdonjenever die we vorige zomer lanceerden, is zo'n groot succes dat we enkele experimenten hebben gedaan', zegt Julia Wiatrzyk van Filliers. 'Het resultaat is een advocaat met de smaak van neuzekes. Een roze advocaat, uiteraard.'

      Ook de collega's van Peterman brachten vorig jaar een cuberdonjenever op de markt en sinds eind vorig jaar levert de Waalse chocoladeproducent Dolfin een bittere tablet met een subtiele hint van neuzekes. 'Het was de bedoeling om die enkel met de feestdagen te maken', zegt commercieel verantwoordelijke Arthus de Bousies. 'Maar de verkoop loopt zo goed dat we de tablet in ons gamma houden. Binnenkort lanceren we de chocolade zelfs in een aantal speciaalzaken in de Verenigde Staten.'

      Streekproduct

      Ook bij diepvriesketen O'Cool zijn de cuberdons een blijver, zegt Annemie Mouton, de marketingdirecteur van het bedrijf. 'Op dit moment zijn cuberdons een echte hype. Dat gebeurt, in tegenstelling tot de speculaaspasta, volledig op eigen kracht en zonder de enorme aandacht van een televisieprogramma (De bedenkers, nvdr). Momenteel bieden we een bavarois aan op basis van cuberdons, maar het is niet uitgesloten dat er nog producten volgen.'

      Voor Daniël Bernon, de verkoopverantwoordelijke bij cuberdonproducent Geldof in Eeklo, zijn het gouden tijden. 'Sinds 2009 zijn cuberdons erkend als streekproduct. Sindsdien is the sky the limit. Op dit moment zijn er vier ijsvarianten op de markt en gaan steeds meer koks met ons product aan de slag. Een restauranthouder heeft zelfs cuberdons in zijn saus voor bij de fazant verwerkt', zegt hij. Bij Geldof worden ieder jaar 450.000 ton neuzekes gemaakt. De omzet steeg op tien jaar tijd van 1,2 miljoen euro naar meer dan 3 miljoen euro vorig jaar. 'De productie kan nog opgedreven worden. Dat is ook nodig, want we werken momenteel aan een dessertsaus, een confituur en een smeerpasta. Ook zijn we in gesprek met de zuivelsector voor drinkyoghurt en andere melkproducten', zegt Bernon. 'Maar belangrijker nog: we hebben een octrooi genomen op cuberdons gedipt in pure chocolade. Daardoor drogen de snoepjes niet uit en kunnen we ze voor het eerst naar het buitenland exporteren.'

      Erotisch snoepje

      Het succes van de cuberdons en alle afgeleide producten verbaast trendwatcher Herman Konings niet. 'Uiteraard profiteert het product, dat kan beschouwd worden als Belgisch culinair erfgoed, volop van het aanhoudende succes van speculaas, een ander typisch Belgisch culinair product', zegt hij. 'Anderzijds biedt het neuzeke ook heel wat culinaire mogelijkheden. In de betere restaurants pakken de chefs nu uit met hun eigen cuberdons en wel omdat het zo moeilijk om een neuzeke te maken. Speculaas is misschien iets volkser, terwijl er ook mensen zijn die cuberdons te zoet en kleverig vinden. Maar het grote voordeel van het neuzeke is dat er een zekere sensualiteit en erotiek uitgaat van een rood snoepje waaraan je moet zuigen. Bovendien is het even populair in beide landsdelen, terwijl speculaas vooral in Vlaanderen in trek is.' Of de afgeleiden van cuberdons een even lang leven beschoren zijn als de speculaaspasta, weet Konings nog niet. 'Als je over vijf jaar nog cuberdonjenever kan kopen, wel. Maar speculaaspasta is een evidenter product. Eigenlijk maakten we dat vroeger zelf door een boterham met speculaas in de koffie te dopen. Dat kan je van cuberdonijs niet zeggen.'

      Of er na de neuzekes en speculaas nog een Belgische klassieker binnenkort in hernieuwde vorm furore maakt, is koffiedik kijken. 'Danone heeft een tijdje geleden de Luikse siroop opnieuw gelanceerd in een yoghurt. Mogelijk zijn er daarmee nog wel wat mogelijkheden. Verder verwacht ik wel een en ander van advocaat en - waarom niet - de guimauve (marshmallow, of snoepje in de vorm van een lievevrouwbeeldje, nvdr). Belgischer en traditioneler kan bijna niet.'

      StefTelen en JanClaeys 
       
      bron;nieuwsblad.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:Neuzekes,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte mannen eten vlees

       

      'Echte mannen eten vlees'


      BELGA

      Vegetariërs zijn geen echte mannen. Want een vent eet -in de ogen van de vrouw- vlees, blijkt uit een Canadese rondvraag. 'Maar vegetariërs hebben een beter seksleven', reageert Herr Seele.

      Stel u twee mannen voor die in niets van elkaar verschillen. Op hun eetgewoonten na. De eerste zet graag zijn tanden in een knapperige steak, de andere weigert vlees te eten. Hoe zou jij de persoonlijkheid van beide heren typeren? De universiteit van British Columbia in Canada deed de test bij honderden studentes. Hun conclusie is slecht nieuws voor veggies Brad Pitt, Chris 'Coldplay' Martin en Paul McCartney: vegetariërs worden bestempeld als watjes. Carnivoren worden ervaren als mannelijk.

      Onderzoeksleider Steven Heine zoekt de verklaring in de geschiedenis. 'Mannen en vlees zijn altijd samengegaan. Vlees werd in de oertijd geassocieerd met macht en privileges', meent hij. 'Door vlees af te zweren lijkt de man zich te ontdoen van zijn macht, status en mannelijkheid.'

      Striptekenaar Herr Seele kan die gedachtegang volgen. 'Het heeft wel iets stoers: een kippenbout pakken en daarvan met de hand een stuk afscheuren. Vlees eten maakt - overdreven gesteld - bloeddorstiger en agressiever', beweert de Oostendenaar.

      En ook: 'Vegetariërs kunnen het niet aanzien dat een dier geslacht wordt voor consumptie. Ze volgen dus hun emoties. En vrouwen hebben een patent op emoties. Vandaar dat mannelijke vegetariërs als sentimenteler worden ervaren.'

      Dat hij al dertig jaar groenten en granen verkiest boven vlees, heeft bij Herr Seele niets met energie haalt. 'Ik noem me liever macrobioot, ook al omdat ik heel af en toe nog eens vlees eet.'

      Zoals afgelopen weekend, toen hij een winters stoofpotje bereidde. 'Die portie vulde mijn maag zodanig dat ik daarna geen zin meer had in seks. Ik denk sowieso dat vegetariërs een beter seksleven hebben, omdat ze minder verzadigd eten en hun diepere energie uit granen halen.'

      (dhs) Bron.nieuwsblad.be



      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:vegetariërs,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patat, koffie en elixir zijn Vlaams streekproduct


      Patat, koffie en elixir zijn Vlaams streekproduct

      Natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen, Kempense koffie, Moese patat en een elixir uit Roeselare zijn erkend als Vlaams streekproduct door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

      Het water van de Ginstbergbronnen in de Vlaamse Ardennen wordt gefilterd door lagen kalkachtige zandsteen en keizand. Bij Huis Manendonckx brandt men al vier generaties lang en op dezelfde plek in Geel Kempense koffie (Koffie De Maan). De vroege aardappelen van Moerzeke, door het bedrijf Agra Claessens geteeld in een vruchtbare bocht van de Schelde, hebben sinds lang naam en faam. Elixir de Roulers maakt al sinds 1871 deel uit van het gamma van de stoomstokerij Sint-Michiel van de familie Vyncke-Daels in Roeselare. Al deze producten zijn nu ook 'officieel' volgens streektradities gemaakt.

      (BLG)bron;nieuwsblad.be



      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:friet,koffie,elixir,streekproduct,
      01-02-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aubergines



      Gevulde aubergines

       Voor 4 personen:
      2 middelgrote aubergines ,50 ml olijfolie ,50-100 ml water
      1 à 2 fijngesneden uien ,2 tomaten, gepeld en in partjes
      3 fijngesnipperde knoflookteentjes ,1 bosje verse peterselie
      dille en munt (fijngehakt) ,2 tl tomatenpuree ,½ el zout
      1 snuifje suiker ,sap van ½ citroen ,grof versgemalen peper

              De aubergine is de ster onder de groenten in Turkije. Imam bayildi (gevulde aubergines) is veruit het populairste gerecht van het land.

      Bereidingswijze;


      Verdeel in een kom het zout over de ui en kneed met de hand tot de ui zacht wordt. Voeg tomatenpuree, knoflook en kruiden, versgemalen peper, suiker en citroensap toe, en als laatste de tomatenblokjes. Proef en voeg naar smaak zoet, zuur of zout toe.

      Verwijder de steelaanzet van de aubergines, met behoud van de harde kern. Trek om de paar centimeter een reep van 1 centimeter van de schil af, zodat er afwisselend een geschilde en ongeschilde baan ontstaat, maar niet tot helemaal onderaan. Beide uiteinden van de aubergine moeten heel blijven. Snij de aubergines in de lengte door en hol een diepte van 1 centimeter van het vruchtvlees uit.

      Leg de groenten in een lage brede pan en verdeel de uivulling erover. Druk goed aan en zorg ervoor dat al het vruchtvlees bedekt is. Giet er de olijfolie en het water over, tot het vocht halverwege de aubergine komt. Dek af en laat 45 à 60 minuten zacht stoven. Giet af en toe wat kookvocht over de aubergines. Laat afkoelen in de pan, bij voorkeur een dag of nacht lang. Serveer op kamertemperatuur of lichtgekoeld. Versier met een takje dille.

      bron;knackweekend.rnews.be
       

      Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
      Tags:aubergines,olie,look,peterselie,tomatenpuree,suiker,citroen,tomaten,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde macaroni met rundergehakt



      Gegratineerde macaroni met rundergehakt
       

       Voor 4 personen:
      400 g macaroni,300 g rundergehakt,400 g tomaten, ontdaan van huid,
      1 ui,2 tenen knoflook,basilicum,tijm,30 g boter,olijfolie,
      100 g gemalen kaas (half gruyère, half parmezaan).

                                  

      Bereidingswijze;

      Kook de macaroni beetgaar in een grote pan gezouten water (zie voorschriften). Giet het kookvocht af, giet er snel wat koud water over en schud de macaroni droog. Giet wat olijfolie over de deegwaren en roer om.

      Verwarm de oven op 200°C. Pel de ui en de tenen knoflook, snij fijn en stoof kort in een bakpan met olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het vlees gaar. Voeg de versneden tomaten, basilicum, tijm, peper en zout toe en laat alles een kwartier pruttelen.

      Smeer een ovenschotel in met boter, Doe er de macaroni in en vervolgens het gehakt. Strooi de kaas uit over de bovenkant en leg enkele klontjes boter op de kaas. Zet de schotel in de oven en laat 10 minuten gratineren.

      Serveer dit klassieke gerecht met een frisse groene salade.

      bron;knackweekend.rnews.be

      Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:pasta,macaroni,rundergehakt,tomaten,ui,look,basilicum,boter,olie,kaas,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne haalt tijger in je naar boven

       
      Champagne haalt tijger in je naar boven


       champagne haalt tijger in je naar boven


       
      Champagnehuis Dom Péringon houdt van verandering, zeker als het over uiterlijkheden gaat. Deze valentijn pakken ze uit met een wel erg wilde fles.

      Dom Pérignon stak zijn Rosé Vintage 2000-fles in een paarse panterprint. Het resultaat mag gezien worden, al moet je wel wat over hebben voor zo'n fles te bemachtigen. Prijzen starten namelijk pas vanaf 1.020 euro en de fles is enkel verkrijgbaar in de klassevollere nachtclubs.

      bron; gva.be


      Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
      Tags:Champagne,Dom Péringon,
      31-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood kan wel helpen vermageren

       

      "Brood kan wel helpen vermageren"



      Koolhydraatarme diëten als dat van professor Atkins zorgden ervoor dat brood een slecht imago kregen bij dames die op hun lijn letten. Maar steeds meer nutrionisten zeggen echter dat boterhammen wel passen in een dieet, het zou zelfs helpen meer vet te verbranden.

      Brood had lang een slecht imago, omdat de koolhydraten je dik zouden maken. Uit Brits onderzoek blijkt dat verkoop van brood in supermarkten met 10 procent steeg, gespecialiseerde bakkerijen schieten er als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer voedingsexperts zeggen dat brood gezond is: het bevat essentiële voedingstoffen, vitamines en mineralen, zeker als je voor granenbroden gaat. Zelfs wit brood, lang als een grote dikmaker bestempeld, is een goede bron van calcium.

      Nieuw dieet

      Een nieuw Amerikaans dieetboek, 'The Carb Lovers Diet', beweert dat brood niet dik maakt, maar net calorieën helpt te verbranden. Volkorenbrood is rijk aan resistent zetmeel, een type van koolhydraat dat je langer een vol gevoel geeft omdat het moeilijker te verteren is. Auteurs Ellen Kunes en Frances Largeman-Roth: "Onderzoek toont aan dat resistent zetmeel het hongergevoel aanpakt, de bloedsuikerspiegel controleert en het metabolisme versnelt. Volkorenbrood bevat enkel 80 tot 100 calorieën per snede, wat je kan helpen afvallen, zolang je het beleg mager houdt, natuurlijk."

      Tips
      Wie een opgeblazen gevoel heeft na het eten van brood, hoeft niet meteen te vrezen dat ze glutenintolerant zijn, dit is enkel een gevolg van het eten van vezels, wat goed voor je is. Kunes raadt aan tussen 10 en 15 gram resistent zetmeel dagelijks op te nemen, hiermee verhoog je de verbranding van vet met ongeveer 25 procent. Toch zijn niet alle koolhydraten goed. Voedingsmiddelen rijk aan resistent zetmeel zijn brood, chips, aardappelen, linzen, bruine rijst, bonen en bananen. De rest van de maaltijd moet bestaan uit magere proteïnes, vetarme zuivel, fruit en groenten en gezonde vetten.

      (ep)bron; hln.be 

      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:brood,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caloriebom: de hamburger van 4.200 calorieën
       

      Caloriebom: de hamburger van 4.200 calorieën


      Waarom zou je zes keer eten als je in één maaltijd evenveel calorieën kan opnemen als je nodig hebt in twee dagen (als man) of 2,5 dagen (als vrouw)? Het kan, met de 'Titanic', een gigahamburger van 4.200 calorieën. Gemaakt in... de hamburgerbar 'Oscar's diner' in het Britse Telford. Daarmee verslaat deze hamburger de vorige recordhouder: de Super Scooby van 2.645 kcal.

      De burger bestaat uit het onmisbare broodje (100 calorieën), mayonaise (150 kcal), gesmolten mozzarella (200 kcal), zes repen spek (600 kcal), twee kippenborsten (400 kcal), 2 rundsburgers (2300 kcal), uienringen (200 kcal), aardappelwafel (200 kcal) met tussendoor wat reepjes sla (0 kcal), een schijfje tomaat (20 kcal), gesnipperde ui (10 kcal) en augurk (20 kcal).

      Bijgerechten
      Samen goed voor ruim 1,1 kilogram hamburger,  waarvan drie kwart vlees: 500 gram rundsvlees, 230 gram kip en de spekrepen. Een 'bijgerecht', zoals frieten, een milkshake en koolsla kan de caloriebalans brengen op 6.685 calorieën, of voldoende voor drie tot vier dagen.

      45 minuten
      De burger, gemakkelijk dertig centimeter hoog, werd de 'Titanic burger' genoemd, en de uitdaging toepasselijk 'Sink the Titanic'. Wie erin slaagt de burger, een grote portie frieten, een pot koolsla en een milkshake naar binnen te werken binnen 45 minuten, moet de maaltijd niet betalen, krijgt een T-shirt, een plekje in de 'wall of fame' en nog een gratis maaltijd in de diner.

      De uitdagers
      Tot nu toe gingen 100 mensen de uitdaging aan. Vijftien ervan slaagden in het opzet, waarvan één in amper zeven minuten. "De meeste kunnen niet meer na 20 minuten, maar sommigen stranden op letterlijk drie frieten van de eindmeet", aldus manager Nikk Lindop.

      Verzadigd vet
      Voedingsdeskundigen zijn voorspelbaar ongerust over de 'maaltijd' en de potentiële effecten voor de gezondheid. Het vlees alleen al is goed voor bijna 3.000 kcal en 90 gram verzadigd vet, of drie (mannen) tot 4,5 (vrouwen) de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.  Dit is zonder de vetten in de mozzarella, wat betekent dat de burger voor meer dagen aan vet bevat dan aan calorieën.

      De hele burger zou 103 gram verzadigd vet tellen. Inclusief de koolsla, frieten en milkshake komt het op 165 gram verzadigd vet, oftewel 5,5 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 8 keer voor vrouwen.

      Goede koop?
      Aan 15 pond (18 euro) is deze burger wel een goede koop, gesteld dat je dan echt drie tot vier dagen niet meer eet... 

      (edp)bron; hln.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:hamburger,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme perziken met honing en Vanilleijs


      Warme perziken met honing en vanilleijs


      voor 4 personen;


      25 g ongezouten boter,

      2 rijpe nectarines of perziken, zonder pit en in dikke partjes,

      2 el vloeibare honing, sap van 1/2 sinaasappel,

      8 blaadjes basilicum, in reepjes,4 bolletjes vanille-ijs.




      Bereiding;

      Smelt de boter in een pannetje.

      Voeg de partjes nectarine of perzik toe en bak ze aan beide kanten tot ze

      zacht worden, maar niet uit elkaar vallen.

      Voeg de honing toe en roer voorzichtig.

      Doe er het sinaasappelsap bij en laat eventjes opkoken.

      Haal de pan van het vuur, roer de reepjes basilicum door de saus en

      verdeel het fruit over 4 mooie schaaltjes of glazen.

      Serveer het fruit warm, met een ijskoud bolletje vanille-ijs.

      bron; cartedor-diner.be

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:perziken,honing,vanilleijs,boter,basilicum,sinasappel,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor panzanella

      Tv-kok Jeroen De Pauw deelt zijn recept voor panzanella

      voor 4 personen;
      2 tomaten,1 komkommer,4 sneetjes oud brood,
      1 rode ui, gesnipperd,1 teentje knoflook, gesnipperd,
      Een handjevol basilicumblaadjes,Peper en zout,
      4 dl olijfolie,Ongeveer 1,5 dl balsamicoazijn (hoe meer, hoe zuurder),
      Water,Parmezaanse kaas, geraspt,Verse basilicum.

                                                NO CREDIT


      Bereiding;

      Pel de tomaten en snij ze in blokjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij hem in even grote stukjes als de tomaten.
      Verwijder de korsten van het oude brood. Snij het brood in even grote stukken als de groenten en voeg ze samen.

      Snipper er een rode ui en een teentje knoflook bij.
      Scheur wat basilicumblaadjes in stukken en meng alles in een grote kom.
      Voeg er nu peper en zout, olijfolie en balsamicoazijn en een lekje water aan toe.
      De panzanella mag goed nat zijn. Wees dus niet te zuinig met de olijfolie (pas op voor de calorien) en de azijn. Gebruik het liefst een héél lekkere olijfolie, want die maakt het verschil!
      Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en een takje basilicum.

       
      Uit: 'Laat het u smaken', Jeroen De pauw, Uitgeverij lannoo, 240blz, 24,95euro
      bron; nieuwsblad.be


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:panzanella,tomaten,komkommer,brood,ui,look,basilicum,olijfolie,parmezaanse kaas,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel boterham met avocado


       Forel boterham met avocado


      Voor 2 personen;

      2 gerookte forellen, 6 eetlepels mayonaise,
      2 theelepels wasabi ( Japanse vak supermarkt), 1 limoen,
      4 (maïs)boterhammen, 1 eetrijpe avocado,
      2 rode paprika’s uit pot, 50 g rucola sla.

                                 Forel boterham
      Bereiding;

      Roer de mayonaise los met de wasabi-pasta, maak de mayonaise verder op smaak met wat zout. Let op met peper want de wasabi is al pittig.
      Maak de limoen schoon en rasp de helft van de schil eraf, roer hier 1 theelepel van door de mayonaise. Besmeer de boterhammen met de op smaak gebrachte mayonaise.
      Maak de avocado schoon en snijd deze in dunne plakjes, verdeel ze over 2 boterhammen. Haal de ontvelde paprika’s uit de pot en dep ze goed droog met keukenpapier, snijd ze vervolgens in repen. Leg ze op de avocado.
      Maak de gerookte forel schoon, maak er kleinere stukjes van en verdeel ze over de belegde boterhammen. Leg er tenslotte wat rucola sla en nog wat limoenrasp op. Dek de belegde boterhammen af met de overige 2 besmeerde boterhammen.

      bron; visrecepten.nl


      Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
      Tags: Forel,brood,avocado,mayonaise,wasabi,limoen,paprika,rucola,sla,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!