Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash van lamsvlees



    Goulash van lamsvlees

    voor 4 personen;

    1 kg
    lamsstoofvlees,
    1 rode paprika, 3 tomaten, 120 ajuin, boter

    250 gr champignons, 1 groene paprika, 2,5 dl lamsbouillon, 1 laurierblad,

    2 teentjes look, 200 gr mosterd,  oregano, 1 el paprikapoeder,   peper, 

    2,5 dl
    room,
      suiker, 200 gr tomatenpuree, 4 wortelen, zout.

                  Goulash van lamsvlees

    Bereidingswijze

    1. Snij de ui en de paprika in reepjes.

    2. Pel de knoflookteentjes en tomaten en snij ze in stukken.

    3. Bak de stukken vlees in een kookpot met bakken en braden. Laat ze goed toeschroeien. Doe er de ui, look en paprikareepjes bij. Laat 15 minuten goed bakken en doe er dan de kruiden en de mosterd bij. Roer de tomatenpuree onder de lamsbouillon en voeg samen met de stukken tomaat bij het vlees. Snij de wortelen in blokjes en voeg ze met de suikerklontjes bij de stoofpot. Laat alles met deksel ongeveer 1 uur sudderen.

    4. Snij de champignons en voeg ze bij de bereiding en laat nog 15 minuten sudderen. Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuur sudderen.

    5. Serveer de goulash met rijst of couscous.




      bron; zesta.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, paprika, tomaten, champions, paprika, room, wortelen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met Brugge Oud en gekookte ham


    Muffins met Brugge Oud en gekookte ham

    Voor circa 20 muffins :

           
    • 150 g brugge oud geraspt, 150 g boter, 300 g bloem,

      1 el bakpoeder, snuifje zout,


      200 g gekookte ham in fijne reepjes gesneden

    • 1 kleine chilipeper ontpit en fijngesneden,
      2 eieren, 2.5 dl melk
       

                                                   afbeelding recept
      Bereiding;
    • Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder, het zout, de chilipeper, de ham, Brugge Oud, de eieren, de melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.

      Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg. Laat 20 à 25 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°. Werk af met een paar reepjes gekookte ham.  



      bron; kazenvanbijons

     


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:kaas, boter, bloem, ham, chilipeper, eieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taco met haring en avocado


    Taco met haring en avocado

    Voor 4 personen;   
  • 4 haringen, 1 rijpe avocado, 3 tomaten, 2 bosuitjes
  • sap van een halve citroen, 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 4 kleine soft-taco’s (of tortilla’s),3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels zure room, 75 gram waterkers of veldsla
  • zout en versgemalen zwarte peper. 

                                                Taco met haring en avocado
    Bereiding;

    Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de haringen in brede repen. Prak de helft van de avocadoblokjes fijn en voeg de zure room, 1 eetlepel citroensap en de helft van de tomaat, bosui en koriander toe en roer het geheel goed door elkaar. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper naar smaak overheen.

    Bestrijk de taco’s dun met 1 eetlepel olijfolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Leg de taco’s op vier borden en strijk het avocadomengsel erover uit. Meng de waterkers of veldsla met de rest van de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en ½ eetlepel citroensap tot een salade. Verdeel de salade en de haring over de taco’s. Sprenkel de rest van het citroensap erover en maal er wat peper boven.


    bron; visrecepten.nl


  • Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:Haringen, avocado, tomaten, taco, room, waterkers, veldsla,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van mango, avocado en gerookte kip


    Gezond lunchen met dit recept van Gordon Ramsay

    Salade van mango, avocado en gerookte kip

    Voor 4 personen:
    2 stevige maar rijpe mango's,2 rijpe avocado's,
    een scheutje citroensap,300-350 g gerookte kipfilet,
    200 g gemengde sla,2 el pijnboompitten, geroosterd.

    Voor de dressing:
    2 el sinaasappelsap,2 el citroensap,1 el grove mosterd,
    2 el extra vierge olijfolie,2 el avocado-olie,
    zeezout en zwarte peper.

                               
    Bereiding:

    1. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over vier borden.
    2. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in reepjes. Knijp er wat citroensap overheen om verkleuring van het vruchtvlees te voorkomen. Leg ze op de plakjes mango.
    3. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Leg de blaadjes sla in het midden.
    4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de dressing over de salade, garneer deze desgewenst met geroosterde pijnboompitten en serveer.

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Salade,mango,avocado,gerookte kip,pijncoompitten,citroen,mosterd,sinasappel,olie,
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mihoensalade met garnalen en Thaise dressing



    Mihoensalade met garnalen en Thaise dressing

    Voor 2-3 personen:

    100 g mihoen,scheutje sesamolie,200 g peultjes,1 grote rode paprika,
    1 grote gele paprika,2 lente-uien,200 g gekookte, gepelde garnalen,
    handvol blaadjes koriander,1 el geroosterd sesamzaad.

    Voor de dressing:
    1 sjalotje, gepeld en fijn gesnipperd,2 teentjes knoflook, gepeld en geperst,
    1 kleine rode Spaanse peper, ontdaan van zaad en zaadlijsten, fijngesneden,
    2-3 el limoensap,2 el vissaus,1 el lichte sojasaus,
    2,5 el ongeraffineerde suiker,2 el sesamolie.

                                
    Bereiding:

    1. Breng water aan de kook. Leg de mihoen in een grote hittebestendige kom en giet er kokend water op. De mihoen moet volledig bedekt zijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de mihoen in 5 minutenbeetgaar worden. Giet de mihoen af. Schep de noedels meteen om met wat sesamolie zodat ze niet aan elkaar kleven.
    2. Blancheer intussen de peultjes in een pan kokend water in 2 minuten beetgaar: ze zijn dan nog steeds felgroen. Laat ze schrikken in een kom ijskoud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de peultjes diagonaal in 2 tot 3 stukken. Halveer de paprika's, ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en snijd ze in dunne, lange reepjes. Snijd de lente-uien in schuine, dunne ringen.
    3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
    4. Doe de garnalen, lente-uien, peultjes en paprika's in een grote kom en voeg er de uitgelekte mihoen, blaadjes koriander en het sesamzaad aan toe. Giet de dressing over de salade en schep alles om. Serveer de salade meteen of zet deze tot gebruik in de koelkast.

      bron;plusmagazine.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Mihoen, garnalen, Thaise dressing, peultjes, paprika, lente-ui, koriander, sesamzaad, spaanse peper, vissaus, sojasaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winiefred kookt met stevia



                                    Winiefred kookt met stevia

    Het allereerste kookboek met de natuurlijke zoetmaker stevia van
    kruidenvrouw Winiefred Van Killegem.


    winiefred
      

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Stevia,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ras-el-hanout


    kruidenmengeling ras-el-hanout

    Ingrediënt: ras-el-hanout

    Ras-el-hanout is een Marokkaanse kruidenmengeling waarvan de naam zoveel betekent als 'het beste van de winkel'. Elke handelaar heeft echter zijn eigen samenstelling waardoor het overal dat tikkeltje anders smaakt. Enkele hoofdingrediënten zitten er uiteraard wel steeds bij: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma. Het merendeel van deze ingrediënten wordt eerst geroosterd en daarna fijngemalen.

    Bereiden

    Ras-el-hanout wordt voornamelijk gebruikt bij het bereiden van wild, lamsvlees, couscous en rijst.


    bron; libelle.be


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:Ras-el-hanout,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti vongole


    Spaghetti vongole 
    Voor 4 personen;
    400 g spaghetti (grano duro), 1 kg tapijtschelpen (of andere schelpdieren)
    2 tenen knoflook, 1 peperoncino (kleine Italiaanse peper)
    1 stuk gepelde gemberwortel, platte peterselie
    1 dl Noilly Prat of 1 dl droge witte wijn, peper, olijfolie
    geroosterde pijnboompitten.    
     

                                          
    Bereiding;

    Snij knoflook en gember fijn. Ontdoe een handvol platte peterselie van steeltjes en hak fijn. Kook de spaghetti al dente. Fruit de fijngesnipperde knoflook lichtjes in een grote pan en voeg er de fijngesneden en ontpitte peperoncino bij, evenals de gember.

    Doe de schelpdieren in de pan en zet op groot vuur. Schud de schelpen regelmatig op met het deksel op de pan. Giet Noilly Prat in de pan en voeg peper en platte peterselie toe. Giet het kookvocht van de pasta af. Meng de open schelpen met de pasta en dien op in diepe borden. Bestrooi met pijnboompitten en platte peterselie.



    bron; knack.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, tapijtschelpen, vongole, look, peperoncino,gember, noilly prat, pijnboompitten,
    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerganenbroodjes met Belgische asperges en gerookte zalm
     

    Meerganenbroodjes met asperges en gerookte zalm

    Voor 4 broodjes;
     
    4 meergranenbroodjes, asperges, boter, 4 plakjes gerookte zalm
    1 hardgekookt ei, gehakte peterselie, kervel en bieslook
     

    Bereiding;

    De broodjes doorsnijden en insmeren met een beetje boter. De plakjes zalm openleggen en insmeren met een mengeling van geplet hardgekookt ei, gehakte peterselie, zo'n 20 g malse boter, peper en een snuifje zout.
    De asperges in de zalm rollen, tussen de broodjes leggen en versieren met takjes kervel en enkele steeltjes bieslook.




    bron; knack.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:meergranenbroodjes, asperges, zalm, ei,peterselie, kervel, bieslook,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knusse brasserie in Deurle

    Knusse brasserie in Deurle

    Het gezellige eethuis Vinois is al zestien jaar een brasserie geschoeid op Franse leest. In de keuken worden culinaire evergreens gekoppeld aan moderne gastronomische suggesties

    © Daniel Geeraerts

    Dimitri Vinois, zoon van Bob Vinois (restaurant A Table) vormde een bruin café met pianobar om tot een brasserie met nostalgische inslag. Zijn voormalige echtgenote Véronique De Vos nam de zaak over en engageerde recentelijk een jong duo koks: Julie Baekelandt en haar vriend Cederic De Mey. De twee werden opgeleid in de Provençe bij Wout Bru en werkten in Antwerpen in Graanmarkt 13.

    Brasserie Vinois is bekend om zijn klassiekers, zoals mergpijp met toast, kroketten van garnaal of zwezerik, stoverij met Kasteelbier en vol-au-vent. Deze onvergankelijke lekkernijen zorgden ervoor dat Vinois een ankerplaats werd.De conservatieve burgerij voelt zich thuis in de knusse omgeving en de sfeer is gemoedelijk.

    Vinois heeft ook een nieuwe sommelier in huis, die waakt over de uitgebreide wijnvoorraad. Op de achtergrond adviseert Jean-Paul Perez. De foodie-miljonair installeerde zijn Winefit, zodat men grote wijnen per glas kan drinken. De proefglazen voorziet Perez in primeur van een code-etiket, zodat de liefhebber via de iPhone informatie over de wijn kan opvissen.

    Onze keuze

    Wij troffen een gezellige drukte aan. Er kwamen twee voorgerechten op tafel: toast met gegrilde sardines met pistou van tomaten en basilicumijs (15,50 euro) en garnaalkroketten met dunne, brosse korst en smakelijke, vloeibare vulling (14,50 euro). Er waren twee hoofdgerechten: flauw gekruide en te kort gegaarde asperges met gepocheerd hoeve-ei, gebakken nobashigarnaal en schuim van peterselie (17,50 euro) en drie bereidingen van Brasvarken uit Nevele (26,50 euro).

    Een smakelijk kroketje van poten en oren werd begeleid door picklessaus. Gelakt buikspek kwam met koolsla. Langzaam gegaarde wangen verschenen in een Staubpotje. Afsluiten deden wij met aardbeien en een lauwe espuma van witte chocolade, waarin wij zout proefden. Het koksduo zet zich onvoorwaardelijk in, maar mist maturiteit, waardoor er hier en daar wel eens wat mis loopt.

    Kader: knus gedecoreerde brasserie
    Onthaal en bediening: vriendelijk
    Keuken: culinaire evergreens gekoppeld aan moderne gastronomische suggesties

    Brasserie Vinois, Ph. De Denterghemlaan 31, 9831 Deurle. Tel. 09/282.70.18. Maandag, dinsdag en zaterdagvoormiddag gesloten. Lunch drie gangen: 20 euro.

    ( PvD) bron;knack.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:brasserie Vinois, Deurle,
    12-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbersorbet


    Rabarbersorbet

    Voor
    4 personen

    500 g rabarber in stukjes , 200 g rietsuiker, 1 tl roze peperbessen,
    Optioneel, sap van 1 citroen , Extra : aardbeien

                                                
    Bereidingswijze;

    Stoof de rabarber met de suiker en de peperbessen gaar op een laag vuur.
    Laat afkoelen. Voeg het citroensap toe en mix fijn in de keukenmachine.
    Doe de coulis in de ijsmachine en draai tot ijs.
    Serveer met aardbeien. 

    Tip; Of giet de coulis in een ijsblokvorm en laat bevriezen. 
            Mix de ijsblokjes kort en krachtig in de keukenmachine.




    Recept; D. Mangelaere         
    bron; mijnflandria.be 


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, rietsuiker, aardbeien, peperbessen,
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met artisjokken op mediterrane wijze



    Lamsvlees met artisjokken op mediterrane wijze


    voor 4 pers:

    2 eetlepels olijfolie, 800 g lamsbout in stukjes, zout en peper,
    1/2 koffielepel paprikapoeder, 4 geschilde en in blokjes gesneden sjalotten,
    3 geschilde en in blokjes gesneden teentjes look, 250 ml lamsfond,
    8 takjes verse rozemarijn, 1 eetlepel grove poedersuiker,
    2 eetlepels tomatenpuree, het sap van een halve citroen, 1 ei,
    1 eetlepel maïzena, 8 verse of diepgevroren artisjokharten,
    kers-tomaten voor de versiering.

                                     

    Bereiding;

    1. Verhit de olijfolie in een pot en bak er de stukjes lamsvlees in. Kruid met peper en zout en bestrooi met paprikapoeder.

    2. Voeg de sjalotten, rozemarijn, suiker, tomatenpuree en look toe. Blus met de lamsfond.

    3. Laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.

    4. Meng het citroensap, het ei en de maïzena in een kom en voeg het mengsel toe aan het vlees.

    5. Spoel de kerstomaten en snijd ze in tweeën. Voeg ze toe aan de pot met artisjokharten. Warm ze ongeveer 5 minuten op een zacht vuur op en serveer warm.

    bron; plusmagazine.be



     

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, sjalot, look, artisjokharten,,
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampibrochette met yoghurtsausje


    Scampibrochette met yoghurtsausje

    Voor 4 personen; 

    20 scampi,
    1/2 fijngehakte sjalot, 4 el frambozenazijn

    1 el frambozenconfituur, 4 el halfvolle yoghurt, kervel, olijfolie
    1/2 vanillestokje, 8 el water, 1/4 witte kool

    Video: Scampibrochette met yoghurtsausje

    Bereiding; 15 - 30 min.
    1. Kruid de scampis met peperkruiden en zout. Spies ze op een brochette en smeer ze in met een beetje olijfolie.

    2. Meng een lepel frambozenconfituur met de frambozenazijn, olijfolie en yoghurt. Kruid bij met peperkruiden en zout en gehakte sjalot.
      Snij de vanillestok open en voeg bij de vinaigrette.

    3. Snij de kool zeer fijn, overgiet met de vinaigrette en meng.

      Gril de scampi kort op de barbeque of in een grilpan.

    4. Serveer de scampi’s op een bord met de koolsla. Werk af met kervel.



    1. Piet Huysentruyt
      bron; zesta.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:scampi, yogurt, witte koolkervel,
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderplant stevia: voordelen van deze zoetstof op een rijtje

     

    Wonderplant stevia: voordelen van deze zoetstof op een rijtje

    Stevia, een plantaardige zoetstof, is vanaf vandaag officieel in Europa toegelaten. Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.

    Stevia is een natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van de bladeren van de steviaplant. Dit wordt al 60 jaar in Japan gebruikt als alternatief voor een andere zoetstof aspartaam, tot nu zijn er nog geen klachten gemeld, waarmee de mythe dat het kankerverwekkend is, wordt ontkracht. Je kunt het krijgen in poeder of vloeibare vorm, maar ook de gedroogde blaaderen zijn bruikbaar.

    Suikerziekte en gezondheid

    Buiten het feit dat het ook zoet is, vertoont het geen andere gelijkenissen met suiker. Het bevat geen calorieën of koolhydraten.
    Dit maakt dat patiënten met suikerziekte het mogen eten, maar deze mensen contacteren toch best eerst hun arts. Omdat het een plantenextract is, houdt het verschillende voordelen voor je gezondheid in. Zo is het antibacterieel, bevat het antioxidanten en helpt het de bloeddruk te verlagen. Wat verklaart waarom het zo populair is als alternatief voor suiker.

    Kooktips

    Je kunt stevia gebruiken om te koken of te bakken, in het laatste geval is het wel aangewezen dat je de helft stevia en de helft suiker neemt. Omdat het veel zoeter is, heb je er minder van nodig dan van suiker om dezelfde smaak te krijgen. Op de verpakking zal de aangewezen hoeveelheid staan. Gedroogde bladeren zijn tot 10 à 15 keer zoeter. Het is dus best dat je begint met een kleine hoeveelheid en dat je naar smaak bijvoegt. Net als suiker versterkt stevia de smaak van andere voedingswaren en is het oplosbaar in water. Het product is hittebestendig tot 200 graden en niet-karameliseerbaar.

    Het wordt niet bruin bij het bakken, dus als je een bruine kleur wil, neem je best de helft suiker, honing of ahornsiroop. Sommige mensen merken wel een nasmaak op, dit kun je beperken door een andere stof als honing of ahornsiroop toe te voegen. Je kunt het ook toevoegen aan thee of andere dranken, maar je kunt er ook ijs mee maken.

    Bye rimpels

    Een ander voordeel is dat het ook gebruikt kan worden als schoonheidsproduct. Zo kun je het aanbrengen als gezichtsmasker, het maakt de huid strak en doet rimpels vervagen. Het helpt ook bij eczeem, acne en jeuk. Als laatste versnelt Stevia het genezingsproces bij wondjes en koortsblaasjes.       




    (ep)bron; hln.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:stevia,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratjes met makreel en mosterdvinaigrette


    Ratjes met makreel en mosterdvinaigrette

     12 gekookte ratjes, el azijn, dille, 1 dl frambozenazijn,
    een scheutje grenadine, 200 gr makreel, 1 el mosterd,
    1 el mosterdzaad, 1 dl olijfolie, paprikapoeder,
    4 el stevia, 1 ui, 1 el venkelzaad, 2 el water.


                       Video: Ratjes met makreel en mosterdvinaigrette
                    
    Bereiding;
    1. Snijd de ui fijn en bedek de makreel ermee. Voeg mosterdzaad en venkelzaad, geplet in de vijzel, toe. Overgiet met warme frambozenazijn, water, grenadine en stevia.

    2. Meng de mosterd met water, azijn en olijfolie.

    3. Snijd de gekookte ratjes fijn op het bord. Overgiet met de mosterdvinaigrette.

    4. Beleg met de ajuin en de gemarineerde makreel. Overpoeder met paprikapoeder. Werk af met dille.

                    Bron; zesta.be

     


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:aardappels, makreel, mosterd, mosterdzaad, stevia, ui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart voor diabetici met ijs


    Appeltaart voor diabetici met ijs


    Voor 4 personen;
    1 vel bladerdeeg, p.h.t
    ahiti vanille slagroomijs
    2 tot 3 rode appelen, enkele klontjes (margarine) boter
    2 afgestreken el stevia ,  amandelpoeder

    Video: Appeltaart voor diabetici met ijs
    Bereidingswijze; 15 - 30
    Rol het bladerdeeg uit. Beleg met schijfjes ongeschilde appel. Doe er klontjes (margarine) boter op. Overstrooi met 4 el amandelpoeder en 2 afgestreken el stevia.

    Bak gedurende 30 à 35’ op 180°. Serveer met p.h.tahiti vanille slagroomijs.



    recept P. Huysentruyt
    zesta.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Bladerdeeg, stevia, appels, amandelpoeder,
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke verse pannenkoeken


    Heerlijke verse pannenkoeken

    Voor 4 personen;

    200 gr bloem
    ,
    4 eieren, 0,5 l melk, 2 el arachideolie, 20 gr boter, 70 gr suiker.


    Video: Pannenkoeken

    Bereiding; 15 - 30 min.
    1. Smelt de boter in een pot en doe de bloem, eieren, suiker, melk en de olie erbij. Goed roeren tot alle klonters uit het deeg zijn. Doe een beetje arachide-olie in de pan en laat goed warm worden.

    2. Doe een schep van het deeg in de pan en begin onmiddellijk te draaien met de pan, zodanig dat het deeg mooi verdeeld is. Gebruik een spatel voor het draaien en snij de pannenkoek los langs de randen

      recept;Piet Huysentruyt  
      bron; zesta.be


    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:bloem, eieren, melk, boter, suiker, olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met een romige vulling



    Aardbeien met een romige vulling

    Gemakkelijk en feestelijk, dat zijn deze heerlijke, gevulde aardbeien.
    Kies de grootste exemplaren voor het mooiste (en lekkerste) eindresultaat.

    Nodig:

    18 grote aardbeien, 50 gr poedersuiker, 

    120 gm Philadelphia roomkaas, light, op kamertemperatuur

    1 Vanillestokje, (een halve koffielepel vanille-extract)

                                       
    Bereidingswijze:
    10 min.

    Was en droog de aardbeien (laat het groen zitten).

    Snijd met een mes een driehoek uit de punt van de aardbei, bewaar de stukjes die je weggesneden hebt.

    Leg de aardbeien met het groen naar beneden op een schaaltje, zodat ze goed blijven liggen tijdens het vullen.

    Gebruik een mixer om de philadelphia, poedersuiker en vanille door elkaar te mengen.

    Snijd de eerder uitgesneden driehoekjes in nog kleinere stukjes en roer ze met een lepel door het mengsel.

    Vul, met behulp van een mes of spuitzak, elke aardbei met een kleine portie van het mengsel en serveer.

    TIP: Bereid de aardbeien op de dag dat je ze wilt serveren. 

    bron;telegraaf.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:aardbeien, poedersuiker, roomkaas, vanillestok,
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapje 'Cordon bleu'


    Kalfslapje 'Cordon bleu'  

    Voor 4 personen;

    4 kalfslapjes, 4 plakjes drooggezouten ham, 4 plakjes abdijkaas,
    5 eetlepels bloem, peper, zout, 5 blaadjes salie, fijngesneden,
    4 blaadjes bladpeterselie, fijngesneden 1 takje rozemarijn, fijngesneden,
    125 g broodkruim, 2 eieren, boter, een scheutje olie.

                                            
    Bereiding


    Beleg elk kalfslapje met een plakje rauwe ham en een plakje abdijkaas.

    Meng de bloem met peper en zout. Bestrooi de belegde kalfslapjes aan beide kanten met de bloem.

    Meng de salie, de bladpeterselie en de rozemarijn met het broodkruim.

    Haal elk belegd kalfslapje eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het broodkruim.

    Leg ze naast elkaar op een bord en laat even opstijven in de koelkast.

    Verhit de boter met wat olie in een pan. Bak het vlees zo'n 4 minuten aan elke kant
    op een middelmatig vuur.

    Lekker bij dit gerecht: aardappelpuree met drie eetlepels fijngesneden peterselie
    en een eetlepel salie.




    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:kalfsvlees, ham, kaas, peterselie, rozemarijn, eieren, brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmsalade



    Zalmsalade

    We voegen geen mayonaise toe, zo houden we deze salade lekker fris en licht.

    Voor 4 personen; 10 min. 

    1 grote aardappel, 250 gr zalmfilet, halve sjalot
    2 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap.

                                       
     bereiding;

    1. Breng een pan water aan de kook. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes ongeveer 4 minuten. Laat ze afkoelen..

    2. Snijd de zalm in plakjes en vervolgens in blokjes. Meng de aardappelblokjes met de zalm, gesnipperde sjalot, olie en het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout.

    3. Maak met behulp van twee lepels mooie langwerpige bolletjes van het mengsel. Serveer ze in kleine schaaltjes of op amuselepels.



    Ramon Beuk
    Foto; Serge  Lichtenberg
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:aardappel, zalm,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!