Spruitjessalade met mosterddressing en romige tagliatelle
Ingrediënten: 800 g spruitjes zout 1 rode ui 250 g kerstomaatjes 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel azijn 1½ eetlepel grove mosterd 1 teentje knoflook (versgemalen) peper 100 g magere spekreepjes 350 g tagliatelle 2 eieren 100 g geraspte parmezaanse kaas
Bereiding: Kook
de schoongemaakte spruitjes gedurende 12-15 minuten in water met zout
beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Klop een dressing van 3 eetlepels olie, de azijn, de mosterd, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat ze afkoelen. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Klop
de eieren met de kaas in een schaal los en schep de spekjes zonder het
bakvet erdoor. Schep de spruitjes met de in vieren gesneden tomaatjes,
de in ragdunne partjes gesneden ui en de dressing door elkaar. Giet de tagliatelle af in een vergiet en doe de pasta direct over in de schaal met het eimengsel. Schep met 2 vorken goed om. Breng de tagliatelle op smaak met peper en serveer met de salade.
Variatietip:
Maak van de spruitjes salade een lekkere maaltijdsalade. Schep er 700 g
gekookte minikrietjesl door en garneer de salade met parten hardgekookt
ei. Serveer met ciabatta of stokbrood.