Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met spruitjes en champignons
    Ingrediënten:
    5 plakken bladerdeeg (10 x 10 cm),diepgevroren
    ca. 2 eetl. bloem, gezeefd
    4 eetl grof kruim van droog brood of beschuit (liever geen paneermeel)
    350 g kleine spruitjes, schoongemaakt
    zout
    ca. 50 g boter
    50 g sjalotjes, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
    250 g kleine champignons, schoongemaakt
    3 grote eieren
    3,5 dl room
    witte peper uit de molen
    nootmuskaat
    50 gr. geraspte belegen goudse kaas.  

    Bereiding:  
    Laat het bladerdeeg ontdooien.
    Beboter intussen een quiche-, vlaai- of springvorm met een middellijn van 26 a 28 cm.
    Leg de deegplakken op elkaar.
    Rol ze op een met wat bloem bestoven werkvlak met een eveneens met bloem bestoven deegroller uit tot een ronde plak met een middellijn van ca. 32 cm.
    Bekleed de bodem en de wand van de vorm ermee.
    Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
    Zet de vorm daarna tot verder gebruik in de koelkast.
    Zet de spruitjes op met ruim kokend water met wat zout.
    Laat de spruitjes 7 a 8 min. koken.
    Stort ze daarna op een zeef en laat ze uitlekken. afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen.
    Verhit een wok en laat er 30 gr. boter in smelten.
    Laat de boter even door de pan walsen. Temper de warmtebron.
    Fruit de sjalotten 2 min.
    Voeg de knoflook en champignons toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen 4 a 5 min. bakken.
    Schep daarna de spruitjes erdoor. Laat ze ongeveer 3 min.zachtjes meebakken.
    Stort alles op een grote zeef of in een vergiet. Laat alles uitlekken en afkoelen.
    Klop intussen in een kom eieren en room goed los.
    Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
    Bestrooi de deegbodem zo gelijkmatig mogelijk met brood- of beschuitkruim.
    Verdeel spruitjes en champignons erover.
    Schenk er vervolgens het roommengsel over.
    Bestrooi met geraspte kaas.
    Plaats de vorm iets onder het midden in de voorverwarmde oven (200° C).
    Reken voor de baktijd ongeveer 50 a 55 min.
    Leg wanneer de bovenzijde van de quiche wat te donker wordt een velletje aluminiumfolie erop.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spriet
    blog.seniorennet.be/spriet

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!