Ingrediƫnten: 1,5 bouquet garni boter 75 cl vleesbouillon 3 wortels 750 gram aardappelen gehakte peterselie 5 uien peper 1,5 kg Brusselse spruitjes 1200 gram riblappen
Bereiding: Bereid de groenten, schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes, maak de spruitjes schoon, pel de uien, snijd ze in vieren en snijd de wortelen in schijfjes. Breng de bouillon aan de kook. Snijd het vlees in grove stukken. Braad het in een grote stoofpot in de boter, voeg de aardappelen, de wortelen, de uien en het kruidentuiltje toe en leng aan met een deel van de bouillon. Kruid alleen met peper, geen zout. Na tien minuten pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pan, legt u de spruitjes in de stoofpot. Laat nog 20 minuten verder pruttelen en voeg ondertussen eventueel nog wat bouillon toe zodat de groenten bedekt zijn. Heet opdienen, bestrooid met gehakte peterselie.
Recept met dank aan Ronan van Laere
Oproep: ondertussen zie ik dat bijna 150 mensen dit blog bekeken hebben. Dat is heel leuk, maar wat ik nog VEEL leuker vind is: heb je de recepten uitgeprobeerd? Vond je ze lekker? Welke recepten wil je nog meer? Enkel als ik weet wat jullie lekker vinden, kan ik je toffe recepten doorgeven. Dus ... graag een reactie!
|