Ik koos deze keer voor een weekrecept met schorseneren. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
http://recept.e-gezondheid.be/varkensgebraad-met-gekonfijte-sjalotten-en-schorseneren/recept/1373
Varkensgebraad met gekonfijte sjalotten en schorseneren
hoofdgerecht voor vier personen
Ingrediënten -Varkensgebraad: van ongeveer 800 g -Sjalotten: 16 -Schorseneren: 1 bundeltje -Olijfolie: 1 soeplepel -Witte wijn: glas (10 cl) -Platte peterselie -Zout, peper van de molen
Bereiding
-Warm de oven voor op 210°C
-Voeg zout en peper toe aan het gebraad.,
-Pel de sjalotten en maak de schorseneren klaar. -Leg het gebraad en de sjalotten in een schotel en zet hem ongeveer 50 minuten in de oven. -Warm een soeplepel olijfolie in een pan en laat de schorseneren aanbakken. -Haal ze uit de pan en houd ze warm. -Haal het gebraad uit de oven. Snij het in plakjes en leg die op een schotel.
-Voeg de sjalotten en de schorseneren toe.
-Zet de schotel in de oven, die uit is, om het gerecht warm te houden. -Zet de schotel met het bakvocht op een vuurtje.
-Voeg een glas witte wijn toe en schraap de aangebakken sappen los.
-Laat koken en inkoken tot u een mooie saus bekomt.
-Giet de saus over het gebraad en werk af met een paar plukjes platte peterselie en een beetje peper.
varkensgebraad
schorseneren geconfeite sjalotjes
Laat het je smaken.
|