Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thee

    Gisteren dacht ik de hele dag dat we zondag waren.  Vandaar dat ik dan ook het beloofde zondagsrecept bracht.
    Naar aanleiding van de aankoop van het boek DE STILLE KRACHT VAN THEE van Ann Vansteenkiste (Davidsfonds Leuven), ging ik op zoek op het net  naar de verschillende soorten thee.  Zoals gewoonlijk nam ik niet de hele teks over.  Je hebt maar op het URL te  klikken om de totale tekst te kunnen lezen

    . 

    Soorten thee

    Groene thee         

    Hierbij worden de al dan niet verflenste blaadjes onmiddellijk na de oogst gestoomd om oxidatie tegen te gaan. Dan worden de scheuten gerold, geplet en gedroogd in de zon in platte manden. In droogkamers worden ze dan nog een laatste keer verhit en dan verkrijgt men groene, niet-geoxideerde thee. Hierbij blijven de polyfenolen intact dwz dit is kwalitatief en therapeutisch de beste thee.

    Groene thee staat al eeuwenlang bekend als een uitstekend helende drank. Er zitten namelijk anti-oxidanten in die een heilzame werking hebben op je lichaam.

    -Bij stresssituaties gaat je lichaam vrije radicalen aanmaken, die ons lichaam gaan beschadigen en het verouderingsproces zullen versnellen.

    -Dit komt doordat ze de celwanden en celkernen in ons lichaam gaan beschadigen door hun elektrische lading.

    http://www.groene-thee.be/


     Witte thee           
    Dit is de minst behandelde en dus ook een niet geoxideerde theesoort. Enkel ongeopende bladtoppen worden hiervoor gebruikt. Deze thee wordt niet in grote hoeveelheden aangemaakt. Witte thee bevat weinig cafeïne en theïne en is rijk aan veel soorten anti-oxidanten. Veel meer dan de andere theesoorten. De smaak en aroma zijn heel zacht met lichte goudgele kleur. Verder is Witte thee rijk aan vitamine C , polifenol met concentraties bijna 4 keer zo hoog als in andere thee.
    Witte thee staat bekend met zijn uitstekende voedingskwaliteiten en biedt dus verscheidene gezondheidsvoordelen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt gezondheidseffecten van alle soorten thee, hoewel volgens recent onderzoek (witte thee) blijkt dat deze in bepaalde opzichten een nog sterkere preventieve werking tegen kanker heeft dan groene thee.

    Witte thee dient bij voorkeur 4 tot 6 minuten te trekken bij 80°.                 

    http://www.metabolisme.be/gezonde-dranken/witte-thee-bevat-extra-anti-oxidanten.html

     

    Oolong thee    

    Is een gedeeltelijk geoxideerde thee. Men gebruikt hiervoor langere theeblaadjes. Men laat de bladeren verflensen, dan kneust men enkel de bladranden door zachtjes rollen of schudden. Daardoor ondergaan enkel de bladranden de oxidatie. Vervolgens worden ze gedroogd. Men verkrijgt theeblaadjes met een groen hart en een bruine rand. Wat zou u ervan denken moesten wij u vertellen dat wij hét middel gevonden hebben om die koppige, overtollige kilo's te doen wegsmelten als sneeuw voor de zon? En niet alleen dat. Oolong thee is een alomvattende 'gezondmaker'.

    Ja, het is echt waar. Zo'n middel bestaat: Chinese Oolong thee heeft tal van weldoende eigenschappen. Een studie van de Universiteit van Tokushima bewijst het!

    -Oolong thee doet u sneller afvallenOolong thee bezorgt u een zuivere huid

    -Oolong thee doet u er jaren jonger uitzien

    -Oolong thee zit boordevol anti-oxidanten die kanker voorkomen

    -Oolong thee vermindert cellulitis zichtbaar

    -Oolong thee vermindert cholesterol

    -Oolong thee vermindert stressKijk, momenteel kampt ongeveer de helft van onze Westerse bevolking met overgewicht en IEDEREEN die een paar kilootjes te veel heeft, weet, dat niets lastiger is dan 'op dieet gaan', laat staan om daarbij nog ettelijke uren per week te gaan sporten. Wij hebben vele uren research gedaan naar de befaamde Oolong Thee, waarvan de chinezen reeds duizenden jaren de afslankende en weldoende effecten kennen.Het leek ons de ideale manier om op een verantwoorde, gezonde én lekkere manier iets te doen aan die vervelende, overtollige kilo's.Onze zoektocht heeft ons uiteindelijk in Changzhou (China) gebracht,  bij de 'grootmeesters' van de Oolong thee.

    Oolong thee is één van de krachtigste vetverbranders ter wereld.

    Als u iedere dag één kopje Oolong thee drinkt, dan zult u binnen de kortste keren een opmerkelijk feit vaststellen.Niet alleen zult u gewicht verliezen, maar u zal zich ook energieker voelen, uw huid zal er jonger uitzien, uw cellulitis zal verminderen, uw haar zal er gezonder uitzien

    http://www.chinese-oolong-tea.com/

     

    Rode thee               

    Na het plukken laat men de blaadjes verflensen, vervolgens worden ze gerold en laat men ze een poos oxideren in een vochtige ruimte. Na het drogen verkrijgt men blaadjes met een roodachtige of bruinachtige kleur. Er zitten dan geen polyfenolen meer in deze theeblaadjes. Eigenschappen
    Een kopje rode thee bevat 40 tot 60 gram caffeïne en is daarmee en echte oppepper. Door het langere rijpingsproces kunnen de tannines in de blaadjes zich ontwikkelen, waardoor de thee niet alleen en krachtige body en volle smaak heeft, maar tevens een licht bittertje. De polyfenolen in thee zijn een krachtig hulpmiddel tegen onder andere kanker, en de fluoride in rode thee gaat tandbederf tegen.  

    http://tea-sense.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=58

     

    Zwarte thee      

    Wordt gemaakt van theeblaadjes van mindere kwaliteit (2e of 3e pluk of van minderwaardige soorten thee). Na het rollen worden deze blaadjes helemaal geoxideerd tot de blaadjes zwart zijn. Daarna worden ze gedroogd.

    Pu-Erh thee

    Dit Is en Chinese thee, post-gefermenteerd. Dwz het is een Oolong of zwarte thee waarbij de theeblaadjes een supplementaire, microbiële fermentatie ondergaan.

    Zwarte thee staat bekend om haar zuiverende kwaliteiten en kan bijdragen aan een betere spijsvertering. http://www.qingtea.com/pages/teashop/zwartethee.html


    Meest gezocht is thee tegen:

    stress
    droge ogen
    weerstand
    aambeien
    slaapproblemen


    Een beetje uitleg over wat Oxidatie en hoe het wordt bekomen is hier wel op zijn plaats.

    Oxidatie (fermentatie)

    -Als de thee gerold is, wordt deze of in bakken gelegd of over tafels uitgespreid waar de enzymen in het theeblad in contact kunnen komen met de lucht en ze kunnen beginnen met oxideren.


    -Dit proces zorgt voor de smaak, kleur en sterkte van de thee.
    -Tijdens het proces verandert het theeblad van groen, via lichtbruin, naar donkerbruin, op een temperatuur van 26 graden Celsius.

    -Dit stadium is kritiek wat betreft de uiteindelijke smaak van de thee. Als deze te lang ligt zal de smaak niet meer de gewenste zijn.

    -Oxidatie duurt ongeveer een half tot twee uur.
    -Het oxidatieproces wordt constant in de gaten gehouden met behulp van een thermometer en jarenlange ervaring. De thee gaat vervolgens naar de laatste stap, het drogen.

    -Hoe langer de thee oxideert, des te donkerder deze wordt. Groene thee wordt niet geoxideerd of alleen voor korte tijd. Oolong thee...is gedeeltelijk geoxideerd, zwarte thee is geheel geoxideerd.

    -Deze stap wordt vaak fermentatie genoemd.
    Echter, fermentatie vereist het gebruik van micro-organismen (bacteriën, schimmels, gisten, zoals in brood en bier), bij theefermentatie worden geen micro-organismen gebruikt.
    Theefermentatie is een chemisch oxidatieproces.
    http://www.food-info.net/nl/products/tea/production.htm


    Wetenswaardig is dat de theecultuur reeds zo'n 5000 jaar bestaat. Ik denk dat deze bijdrage een waardige opvulling is voor mijn zondagse bijdrage die ik per vergissing gisteren bracht.
    Of het nu eten of drinken is; mijn leuze is steeds: Hou het lekker, hou het gezond.

    04-12-2011 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagsgerecht 3 december 2012

    Voor mijn zondags recept ben ik op zoek gegaan bij het mager varkensvlees en als seizoensgroente koos ik voor witloof.

    Varkenshaasje met champignonpepersaus en opgevuld witloof

    http://www.solo.be/nl/recepten/varkenshaasje-met-champignonpepersaus-en-opgevuld-witloof.htm




    Benodigdheden:

    -kleine ui,

    -50 gr spek,

    -1 ½ eetlepel peperkorrels,

    -250 gr fijngesneden champignons,

    -vetstof,

    -1 eetlepel bloem,-

    -1 ½ dl rode wijn,

    -¼ l room,

    -1 eetlepel Franse mosterd, zout,

    -2 varkenshaasjes,

    -een weinig selder,

    -100 gr gemalen kaas,

    -100 gr fetakaas,

    -8 stronken witloof,

    -1 ½ eetlepels sinaasappelmarmelade,

    -4 takjes peterselie,

    -1 sinaasappel in schijfjes gesneden.

     

    Bereiding:                                                    

    -Snipper de ui en snijd het spek in fijne reepjes.

    -Laat de vetstof smelten.

    -Stoof hierin zachtjes de ui, het spek en de champignonstukjes.

    -Strooi er de bloem over en voeg al roerende geutje bij geutje de wijn toe.

    -Meng er tenslotte de room, de mosterd en de peperkorrels onder.

    -Bak het vlees aan en laat garen.

    -Spoel de witloofstronkjes en verwijder de harde pit.

    -Stoof het witloof.

    -Plet de fetakaas fijn en meng met de marmelade en peterselie.

    -Snijd de witloofstronkjes overlangs open.

    -Schep er met een koffielepel een beetje feta mengsel in.

    -Leg in een vuurvaste schotel en bestrooi met fetakaas.

    -Laat de oven op 200°C goed doorverwarmen.

    -Snijd het vlees in sneetjes.

    -Breng de saus op borden. Leg er het vlees op.

    -Werk verder af met de gevulde witloofrolletjes, de sinaasappelschijfjes en de peterselie.

     



    Geniet
    en laat vergezellen van een gestoomd aardappeltje of heel fijne aardappelpuree.

     

    03-12-2011 om 05:49 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

    Klimaatoptocht in Brussel
    op 3 december 2011:
    Stap mee met Velt

    Velt wekt het 'Lekkere Kruiwagenplan' opnieuw tot leven om op 3 december 2011 met kruiwagens vol seizoensgroenten naar de 10.000 km voor het klimaat te gaan. Zo pakt Velt uit met seizoensgebonden voeding en/of groenten uit eigen tuin.

    Meebrengen indien mogelijk:

     

    We zorgen voor zoveel mogelijk kruiwagens in Brussel. Alle hulp is daarbij van harte welkom: hoe meer kruiwagens, hoe meer groenten en hoe meer mensen, hoe opvallender. Breng zeker mee:

     

    • Je Velt-schort, vlag,...
    • Een kruiwagen - als het haalbaar is (zonder CO²-uitstoot!)
    • Seizoensgroenten om onze kruiwagens te 'vergroenen'

    Tip: Kom met het speciale klimaatbiljet van NMBS (€ 9,5 vanuit elk Belgisch station).

     

    Voor meer informatie, neem contact op met:

    MARC DEKETELAERE  e-mail: deketelaere.marc@sskynet.be

                                            Tel: 050/ 38 60 27

    02-12-2011 om 06:20 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroengras

    Aan de groep smaakgevers, die na de kooktijd verwijderd worden, bij ons het best bekend zoals: tijm, laurier, rosemarijn  enz. voeg ik vandaag een uitheems
     
    exemplaar toe namelijk CITROENGRAS. 
    Om er wat meer over te weten te komen ben ik eerst ten rade  gegaan op:   http://nl.wikipedia.org/wiki/Citroengras 
    en daar vond ik:
     
    Citroengras (Cymbopogon citratus) is een plant uit de grassenfamilie (Poaceae). De soort wordt gebruikt in de Aziatische keuken, met name de Thaise, Indische, Vietnamese en Indonesische keuken. De plant is bekend van groeiplaatsen in India, Afrika, Australië en Amerika.

    De bladeren van de plant worden gebruikt in de keuken. Ze hebben een zure, frisse, citroenachtige smaak. Het kruid is ook in poedervorm verkrijgbaar. Citroengras wordt niet rauw gegeten. Doorgaans worden stukken citroengras meegekookt of -gestoofd in gerechten, waaruit ze vóór consumptie van de gerechten verwijderd worden.

    De Indonesische naam is serai, In Nederland wordt meestal de benaming sereh gebruikt.




    Vervolgens, om het kruid anders te belichten ging ik kijken en noteren bij http://www.dekooktips.com/warenkennis/kruid-spec/citgras.htm en daar vond ik:

    -Smaak: 

    Vers citroengras heeft een milde, fris kruidige citroensmaak (door drogen gaat er veel van de smaak verloren).

    -Gebruik: 

    Citroengras wordt niet rauw gegeten. Kook (of stoof) stukken citroengras mee in gerechten. Verwijder ze voor consumptie.

    -Vers citroengras: Verwijder zo nodig de buitenste bladeren en snijd het onderste stukje met de wortels er af.

    Verdeel de stengels in handzame stukken van zo'n 15 centimeter (en gooi de wortels en het buitenblad weg).

    -Gedroogd en diepvries citroengras: Gebruiken zo als het is.

    Tip 1: Leg een knoop in (lang) gedroogd citroengras (dan is het later makkelijk uit een gerecht te verwijderen). 

    -1 kleine verse stengel citroengras = 1 theelepel serehpoeder (citroengras, poedervormig)

     

    Tip 2: Is er geen citroengras of serehpoeder verkrijgbaar, gebruik dan liever geen citroensap als vervanging, dat is veel te zuur. 

    Een betere vervanging is citroenmelisse of fijn geraspte citroenschil (alleen het gele deel). Let op: Neem hiervoor wel een onbespoten citroen. De schil van 1 kleine (of een halve) citroen = 2 stengels vers citroengras.

    -Plant:  

    Een op zeer grof gras lijkende plant, die zich met ondergrondse uitlopers vermeerdert (voor de tuinliefhebber - net zoals kweekgras). Wordt 75 - 100 centimeter hoog. Is in Nederland niet winterhard.

    -Groeit in: Gematigde tropische gebieden, Azië, Indonesië, Thailand.

    -Vermeerderen: Scheuren.

    -Oogst: Stengels (met een klein deel van het blad).

    Tip3: Als er vers citroengras in een toko verkrijgbaar is - met de wortelvoet er nog aan - stop dan na gebruik de overgebleven onderste stukken eens in een pot met aarde en zet hem op de vensterbank, ze lopen soms weer uit.

     

    Een site zoals  http://www.smulweb.nl/artikelen/110455/Citroengras 
    legt wat meer de nadruk op het hoe en het wanneer van het gebruik om de smaak van het gerecht aan te scherpen.  


    Citroengras is lekker fris en geeft je gerechten een flinke Aziatische smaak.

    Maar hoe gebruik je het?

    Citroengras is een tropische plant bestaande uit een lange stengel (die lijkt op een lente ui) met grijs -groene schutbladeren.

    -De schutbladeren zijn taai en alleen eetbaar als ze worden vermalen of fijngehakt. De kern is mals en ruikt sterk naar citroen.

    -Citroengras geeft een citrus aroma aan verschillende sauzen en marinades uit de Aziatische keuken.
    -Citroengras is ook te koop in gedroogde vorm van onder meer Conimex onder de naam Serehpoeder.

    -Koop altijd malse en groene stengels die stevig aanvoelen en niet zijn uitgedroogd.

    -Vermijd de hele dikke of flinterdunne stengels. –

    -Verpakt in plastic folie is citroengras zeker een week vers te houden in de koelkast.

    -Afgepeld kunnen de stengels ook worden ingevroren

    -Snijd de wortelaanzet en het sprietige uiteinde van de stengel weg. Pel de taaie buitenste schutbladeren van de stengel af tot de vlezige kern van de stengel tevoorschijn komt. Halveer de kern overlangs en snij hem in smalle reepjes. Je kunt ook de hele stengel laten trekken in een gerecht. Pel in dat geval de stengel af, kneus ?m dan en knoop meerdere stengels aan elkaar. Je kunt citroengras verwerken in gerechten, maar er ook thee van trekken of puree van maken.
    Thee van vers citroengras is zeer opwekkend. Hak enkele afgepelde stengels in grove stukken en laat ze 5 minuten trekken in kokend water. Voeg wat honing toe om de smaak te verzachten of een blaadje munt voor extra frisheid.
    Snijd voor puree enkele stengels in grove stukken en maal ze samen met wat verse gemberwortel en gepelde knoflooktenen fijn in een foodprocessor. Verdun de puree door er wat olijfolie door te roeren. Deze geurige puree is enkele dagen houdbaar in een goed gesloten pot inde koelkast. Gebruik ?m in roerbakgerechten, kerrieschotels of als finishing touch over gestoomde groene groenten. De puree is ook als marinade te gebruiken voor kip of vis.
    (Bron: Marie Claire, juni 2002)                 
                                                                                  
    Zo ging ik op drie sites met telkens de nadruk op één of twee andere aspecten van dat kruid.
     Ik hoop zo tot een begrijpelijker geheel te zijn gekomen. Enkele herhalingen wilde ik niet schrappen om het evenwicht in de tekst niet te schaden.

    30-11-2011 om 19:36 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruiden in de tuin

    Je eigen kruidentuintje kan behoorlijk ruim zijn, minder groot of zich beperken tot een kruidenhoekje.


    Je kan ook een kruidenspiraal  
    aanleggen volgens de permacultuur.

    De kruidenspiraal is zo ontworpen dat alle kruiden de hoeveelheid zon krijgen die ze nodig hebben.
    Ook dat ze de vochtigheid van de grond hebben die ze nodig hebben.
    Zo staat rozemarijn bovenaan omdat die droge grond nodig heeft en veel zon kan gebruiken.
    De meeste kruiden hebben een kalkrijke grond nodig, dus vul de grond aan met extra kalk.
    Kruidenstruiken moeten regelmatig teruggesnoeid worden zodat ze niet te houtig worden en elkaar niet verdringen.
    De kruidenspiraal is 2,5m in doorsnede.
    Kleiner kun je beter niet doen omdat het dan tijdens lange afwezigheid verdroogt.
    Je kunt er ook voor kiezen om een ingebouwde sproeier in het midden te plaatsen.
    Daardoor zullen alle kruiden gemakkelijker te sproeien zijn.
    Aan de zijkant kun je eventueel boomstammen (liefst eiken) plaatsen. 
    Die kan  je enten met eetbare paddenstoelen.
    Zorg ervoor  dat de spiraal lekker dichtbij de keuken staat.

    http://www.ecodorpbrabant.nl/html/wat-willenwij/voedsel/Kruidenspiraal/Kruidenspiraal.php

    29-11-2011 om 17:57 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!