Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruitverwerking 4 gelei en fruit op siroop

    Gelei van appelen - recept

    Ingrediënten:  1,500kg appelen - 500gr vlierbessen - 1 citroen - 200gr water - 800gr griessuiker (of suikervervanger)

    Voorbereiding - Uitpersen van het sap : de gewassen en in stukken gesneden appelen (met schil), de gewassen vlierbessen (of siroop), de gewassen en in schijfjes gesneden citroen (met schil) en het water in de snelkookpan gieten - Gedurende 2à3 minuten onder druk laten koken of 6 min in een gewone kookpot - In een fijn doek gieten en laten uitlekken (2à3 uur)

    Bereiding van de gelei :
    - Het opgevangen sap opvangen en in een kookpot gieten. - De suiker toevoegen op basis van 80gr voor 100gr sap. Goed mengen. -  Aan de kook brengen en het vuur op 80% van zijn vermogen regelen. -  Regelmatig tijdens het koken omroeren en afschuimen. - Bij hevig borrelen : 10min koken.

    -In potten overgieten, afsluiten en omdraaien. Bron: Suiker Tienen

     
    Hier voorbeeld van het maken van gelei op basis van vers geperst appelsap.

    Fruit op siroop (korte bewaartijd van circa 3 maand) –recept (met pruimen.)Bewaar lege potten met onbeschadigd metalen deksel. Reinig ze grondig.

    Ingrediënten: Neem 1kg pruimen – 1 liter water – 100gr kristalsuiker.

    Bereiding: Was de vruchten en doe ze heel in de bokaal. – Breng het water aan de kook en voeg dan de suiker toe. – Doe de hete siroop in de bokalen en vul tot aan de rand. – Droog grondig de rand en het deksel en sluit de bokaal. – Draai de bokaal op zijn kop en laat afkoelen.

    -Deze bereiding is lekker bij het ontbijt of bij ieder dessert.


    Je kan natuurlijk ook grotere potten gebruiken.  Hier konden we niet proeven maar als deelneemgeschenk kreeg elke aanwezige een potje appelgelei mee. 

    26-09-2010 om 08:28 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    25-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit verwerken 3 steriliseren

    Steriliseren (wecken, inmaken)

    Dit gebeurt meestal in inmaakflessen of potten met een schroefdeksel. Alvorens wij gaan inmaken gaan wij de potten eerst controleren op eventuele defecten. Zo’n inmaakpot gaat maar een beperkt aantal keren mee. Vooral de deksels laten het nogal eens afweten.

    Het steriliseren gebeurt in een daartoe geëigende ketel, een oven of een kookketel. Bij gebrek aan een ketel is een elektrische oven ook geschikt. Zet een schaal met water in de oven en laat de potten 20 minuten bij 100 °C in de oven staan en het zaakje is gesteriliseerd.

    De bewaartijd van gesteriliseerde groenten en fruit is haast onbeperkt. In een frisse, donkere kelder kunnen de bokalen jaren staan zonder dat de vruchten merkbaar aan kwaliteit verliezen.

    Indien de vruchten in de bokaal er nog fris en mooi uitzien zijn ze over het algemeen nog te eten. Er kan weinig kwaad in een dergelijke pot komen omdat wij er alleen goede ingrediënten hebben ingedaan. Enkel als de vruchten er onsmakelijk beginnen uit te zien en er bij het openen van het bokaal een onfrisse geur opstijgt, zal ons de drang tot nuttiging ontgaan.

    Fruit

    Fruit is gemakkelijker te steriliseren dan groenten. Fruit is over het algemeen zuurder. Men gaat dan een suikerstroop over het fruit gieten die de bewaring bevorder. Deze siroop bevat 300 tot 500 gr suiker per l water. Dit mengsel laten wij inkoken en afkoelen.

    Men kan de vruchten ook met suiker bestrooien. Daarvoor gebruiken we 300 gr suiker per kg fruit. We laten het geheel 12 u trekken en doen het vrijgekomen sap met het fruit in de potten. Dit systeem geeft zeer goede resultaten bij frambozen en aardbeien. Wij vullen de bokalen door de vruchten goed te stapelen. Af en toe kloppen wij tegen de potten om eventuele luchtbellen weg te werken.

    Pruimen en mirabellen  hebben vaak de neiging om open te barsten in de bokalen. Daarom prikken wij ze met een vork even in alvorens ze in te wekken.

    Perzikken  mogen niet te rijp zijn bij verwerking. Wij pellen ze en verwijderen de pitten. Daarna leggen wij ze in een warme suikerstroop waarin wij wat citroensap hebben gedaan om verkleuring tegen te gaan. Tot slot doen wij er nog enkele gebroken pitten bij om de smaak.

    Peren vragen om dezelfde werkwijze als bij perziken. Wij laten ze echter 10 min in de siroop koken.

    Indien wij ze enkel op water willen inmaken, gaan we ze even blancheren in wat water met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

    Wij kiezen peren met een roodkokend vruchtvlees want deze ogen mooier in de pot en op tafel.

    Kersen en krieken zijn eveneens zeer goed op de voorgaande wijze in te maken

    Alle vruchten die wij inmaken winnen aan smaak en houdbaarheid door er 50-60 ml witte Luxemburgse wijn aan toe te voegen. http://www.volkstuinen.be/leesvoer/fruit/bewaren.htm


    de ketel met het deksel voorzien van een opening om de thermometer te plaatsen.  De de bokaalhouder met de afdekplaat. 
      


    De steriliseer thermometer. 


    Hoe je de gevulde potten het best plaatst op de pothouder.


    De afdekplaat gaat los bovenop de gevulde potten.


    De gevulde pothouder wordt in de ketel gelaten.  Het deksel wordt erop gelegd en de thermometer wordt in de voorziene opening geplaatst. De ketel wordt opgewarmd tot 80 graden gedurende een tijd  die kan verschillen van soort tot soort fruit dat men steriliseert.

    25-09-2010 om 17:46 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruitverwerking 2 fruit drogen

    - Om fruit te drogen kan je ze best wassen, de appelen en peren ontdoen van hun klokhuis terwijl je de pruimen en abrikozen kan drogen met of zonder pit.
    - Je kan de vruchten geheel of in stukjes drogen.  De droogtijd hangt af van de grootte van de stukjes.  Hoe kleiner die zijn, hoe rapper het drogen gaat.
    - Drogen kan door: op een draad te rijgen, ze op horren plaatsen of in een gewone of speciale oven.

    Drogen in de oven:
    -beginnen op 30 à35° en maximaal te eindigen op 80
    -stukjes van 0,5à 1cm vergen 7 tot 10u. 
    -Ganse vruchten vragen 1 tot 2 dagen.

    - Om droog fruit te bewaren plaatsje het best donker en droog.
                          


    Speciale fruit- of groentedroger en hoe je in verschillende lagen kan stapelen.


    Principe van de droger...ventilator die de warme lucht, verwekt door elektrische warmte elementen naar boven stuurt.


    Proeven stond ook op het programma en het heeft gesmaakt. 
    Deze vorm van bewaren vraagt heel wat tijd en een groot deel van die tijd zal wel gaan in het versnijden van de vruchten tenzij je ze droogt zoals ze zijn en voor appelen er best het klokhuis uit verwijderd.

    25-09-2010 om 07:17 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit verwerken - workshop - 1 - appelsap maken

    Op vrijdag 17 september waren mijn vrouw en ik aanwezig op een demonstratie en proeverij van fruitverwerking.

    Deze activiteit greep plaats in het ‘Vrijbroekpark’ in Mechelen,  waar onze oudste dochter woont. Wij sporen er naartoe.


    Ik was er, zeer geïnteresseerd en kreeg  de toelating om foto’s te nemen die ik in verschillende bijdragen heb verwerkt. Zo werd ik een geïnteresseerd reporter.  De belangstelling was behoorlijk groot en we werden  in twee groepen verdeeld. Onze groep moest eerst naar buiten voor een demonstratie van appelsap maken. 

    Enkele belangrijke punten vooraf
    -Rijp fruit nemen, best van een sappig lichtzuur ras.
    -Het fruit goed wassen vooraf.
    -Bij sap om te drinken voeg je 15% peren toe.
    -Er kan eventueel 20 tot 40g/liter suiker aan toegevoegd worden.
    -Het fruit wordt eerst fijngehakt.
    - Eens fijngehakt wordt het gecentrifugeerd of geperst.
    -Het sap kan bewaren door in propere en goed afsluitbare flessen, te verhitten op 
    80° C  gedurende 20 minuten  

     De appelen + 15% peren staan klaar  om fijngehakt te worden in een industriële machine.


    Als de klus is geklaard wordt het toestel afgelegd. Dan worden de restjes die in de schacht zijn blijven plakken handmatig verwijderd.

     Een fruitpers groot formaat. Eens het deksel bovenaan verwijderd is, kunnen we binnenin kijken.

    Rechts boven zien we in het toegevoegde detail de binnenkant met een soort rubberen ballon die zich zal uitzetten door het toevoegen van water onder druk die, zoals je in het detail onderaan ziet, kan gecontroleerd worden.

    Vervolgens kunnen we op de foto hieronder, de werkwijze om te persen, goed volgen.

     
    In het detail linksboven zie je hoe de trommel wordt gevuld. Links onderaan zie hoe het eerste sap direct onderaan in de opvangemmer loopt.
    Boven rechts  zie je hoe de trommel wordt afgesloten en het deksel dicht geschroefd.  Op het detail  in het midden recht kan je waarnemen  hoe de druk gemeten wordt bij het openen van de waterkraan. En tenslotte helemaal onderaan rechts zie je hoe de sterke stroom sap opgevangen wordt.

    In een volgende bijdrage zullen we het hebben over het ‘steriliseren’ en 'drogen' van fruit.

    22-09-2010 om 06:31 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    21-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werk in de moestuin - broccoli plukken

    Ik moet eventjes de kruidenwandeling onderbreken  voor bezigheden in de moestuin. 

     Het broccoli plukken moet regelmatig gebeuren. Bij zonnig weer mag je rekenen op om de drie  of vier dagen.


    Het is mij opgevallen dat er twee soorten planten staan: diegene die vlug in de bloei gaan en de normale die een zekere dikte bereiken, al naar gelang de hoeveelste pluk het is.


    Broccoli geeft vruchten tot aan de vorst.  Ze worden steeds kleiner maar de hoeveelheid neemt telken toe.


    Ik pluk bloemen en normaal bruikbare door mekaar en sorteer ze naderhand. Wij gebruiken die in bloei ook maar dan in gemixte soep. De heel kleine blaadjes worden in beide gevallen mee klaar gemaakt. 

    21-09-2010 om 06:20 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!