Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste plekjes in Vlaanderen


    De mooiste plekjes in Vlaanderen



    De Mooisteplekjesgids verzamelt de vijftig mooiste fiets- en wandeltochten in Vlaanderen.
    U hoeft niet naar verre landen af te reizen om een mooi plekje in de natuur te vinden. Ook in Vlaanderen liggen er prachtige, vaak verborgen hoekjes.

    Dat is de mening van de sociaal-culturele vereniging Pasar. In 2008 en 2009 organiseerde Pasar de verkiezing van 'het mooiste natuurplekje' in 130 gemeenten. Uit deze 130 mooie plekjes selecteerde Pasar vijftig locaties en stippelde daaromheen een wandeling of fietstocht uit.

    Die vijftig tochten - 36 wandelingen en 14 fietstochten - vindt u verzameld in de Mooisteplekjesgids, een handige box met losse fiches die u gemakkelijk mee kunt nemen in een bijgevoegd plastic mapje.

    Op de fiches staat een routebeschrijving, overzichtelijk kaartje, leuke weetjes, informatie over de bezienswaardigheden en praktische informatie zoals de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.


    Mooisteplekjesgids. Wandelen en fietsen langs 50 natuurtoppers in Vlaanderen.
    Uitgegever Davidsfonds, Leuven
    Prijs: 22,50 euro

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    04-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fietsen langs de buitenplaatsen aan de Vecht

     
    Fietsen langs de buitenplaatsen aan de Vecht
    Route van rijkdom, pracht en praal

    De eindeloze plassen, kronkelende Vecht en statige buitenplaatsen vormen samen met het boerenland het zeer gevarieerde landschap rondom s-Graveland. Hier proeft u de grandeur en sfeer van heden en een rijk verleden in de mooie fietsroute op het randje van de provincies Noord-Holland en Utrecht.


     

    Trompendael in 's Graveland, daar stopt iedereen even voor.


    Langs de Blijkerplas

     

    Nederhorst den Berg, bootjes en landhuizen kijken aan de Vecht.

    Er werd aan de lopende band druk gebouwd. Daardoor ontstonden statige buitenverblijven: villa’s met parken van tuinen en fraaie lanen. In het voorjaar bloeit de rodondendron hier uitbundig. Natuurmonumenten beheert er onder meer indrukwekkende buitenplaatsen als Boekesteyn en Schaep en Burgh.

    Opwarmertje

    De fietsroute start vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in s-Graveland. Als opwarmertje kunt u direct terecht in een fraai restaurant, Pan & Koek. Niet alleen kunt u hier pannekoeken eten, maar er zijn ook tal van andere heerlijke gerechten te nuttigen.

    We fietsen over het Bergse pad dat dwars door het gebied van de fraaie Ankeveense Plassen loopt. Aan beide kanten is er een weids uitzicht over het waterrijke gebied met de vele vogelpracht.

    Op een gegeven moment passeert u het fietspad De Kromme Googh. Stop hier even om te genieten van het uitzicht over de enorme plassen of neem desnoods een heerlijke duik in het schone water.

    Architectuur

    De route voert ons verder langs de Vecht. Een rivier van rijkdom, pracht en praal. Al in de Romeinse tijd was deze rivier geliefd en druk bevaren. De oude glorie uit de 17e en 18e eeuw wordt afgewisseld met moderne architectuur.

    Er staan verbazingwekkende ontwerpen tussen. Wilt u hier even relaxen: ga dan naar restaurant het Wapen van Nigtevegt. Aan beide kanten van de Vecht zijn de statige woningen indrukwekkend. Ze worden niet meer bewoond door de rijke Amsterdammers maar de locale riche heeft er haar intrek genomen.

    Tijdens de mooie zomerdagen is het de moeite waard om even een bankje pal langs de Vecht op te zoeken. Heerlijk genieten van de natuur en van de vele pleziervaartuigen.

    Bloemen

    Verderop fietsen we over een kaarsrechte weg van kilometers langs weilanden en woningen. Nabij s-Graveland, op de terugweg ligt de Sperwershof. In deze ommuurde moestuin worden biologische aardappelen, fruit en groenten verkocht. In de tuin mag u spontaan een bosje bloemen plukken.

    Rust daarnaast even lekker uit op het terras van de theetuin. U kunt er genieten van thee, sap of een biologisch taartje. Locatie ’t Swaentje, even verderop, nodigt in deze warme dagen ook uit om even uit te hijgen na deze fantastische fietstocht.

    U treft hier op uw tocht een zeer fraai sluisje en oude trekvaart. Tot laat in de zomerzon is het in dit gebied fraai fietsen. In feite is de route best binnen enkele uurtjes te behappen.

    52 fietsroutes

    Via Natuurmonumenten kunt u het boek 52 Fietsroutes door de natuur in heel Nederland bestellen. Er zijn op zeer gedocumenteerde wijze door het gehele land routes uitgestippeld.

    De tochten zijn overwegend gemakkelijk te rijden en uw tocht wordt via goede bewegwijzering aangegeven.

    bron; telegraaf.nl 
    Frans Schrader


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen fietsen in Andalusië

     
    Groen fietsen in Andalusië

     

    Een tip voor iedereen die richting Andalusië trekt en graag eens het stalen ros betreedt. In maart waren wij er op bezoek in een super-B&B in Ronda La Vieja. Na ons overheerlijk koningsontbijt vertrokken we met de auto naar Coripe, een van de vele kleine, witte dorpjes, om er de Via Verde te fietsen. Dat is een fietspad dat over een oude spoorwegbedding loopt.

    Het bijzondere aan dit autovrije pad is dat er uiteindelijk nooit een trein gereden heeft en dat er toch een stationschef geweest zou zijn. Het toffe aan het volgen van een spoorwegroute is dat ze nagenoeg volledig vlak is en over vele viaducten. De vergezichten van op de viaducten zijn prachtig. De volledige route loopt van Puerto Serrano tot in Olvera en is een dertigtal kilometer lang. Enkele van de oude stationnetjes zijn nu ingericht als restaurant, vrees niet voor honger onderweg!

    www.rondalavieja.com


    bron; demorgen.be Frank Crets

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer groene fietsroutes in Frankrijk



    Steeds meer groene fietsroutes in Frankrijk



    Frankrijk mag dankzij de Tour de France dan wel het wielerland bij uitstek zijn, voor de gewone fietsliefhebber waren de voorzieningen tot dusver niet veel soeps. Maar daar komt nu snel verandering in, dankzij de Voies Vertes of groene routes die door het hele land worden getrokken.

    De groene route langs de Franse Maas is nu zelfs uitgeroepen tot de fietsroute van het jaar 2010. De Voie Verte Trans-Ardennes is een fietstraject over het voormalige jaagpad langs de Maas in het Franse departement Ardennes. Ze is heel mooi als je van de Ardennen houdt, maar niet wil klimmen. De 85 km lange route begint in Givet, niet ver van de Belgische grens, en eindigt nu nog in Charleville-Mezières, maar uitbreiding is gepland. De groene route loopt autovrij langs de stille kant van de Maas. De vele bochten bieden iedere keer weer een ander uitzicht. Soms gaat de route even van de Maas af door een slaperig dorpje.

    Het wegdek is breed genoeg om fietsers vanuit beide richtingen de ruimte te geven. Bovendien is de bewegwijzering goed herkenbaar en er zijn voldoende bankjes om van het uitzicht te genieten.

    Eerst in Bourgogne
    De Voies Vertes ontstonden in de Bourgogne in 1997. Daar werden toen paden langs kanalen, over oude spoorlijnen en door wijngaarden voor het eerst ingericht als autovrije fietsroutes. Nog steeds is de Bourgogne de vaandeldrager met vijf groene routes. Nergens vind je er meer dan hier.

    Ook elders in Frankrijk zijn de Voies Vertes volop in opmars. Dankzij een handige kaart op de website krijg je een mooi overzicht van het hele fietsnetwerk in Frankrijk.

    Meer info:
    http://www.voiesvertes.com

    bron; hln.be

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen langs de Belgische Compostelaroutes


    Wandelen langs de Belgische Compostelaroutes



    compostella

    Vandaag kunnen we opnieuw wandelen langs de pelgrimspaden die in de middeleeuwen dwars door België naar Santiago de Compostela liepen. Plus Magazine 'deed' drie stukken van de Via Brugensis. Heerlijke dagwandelingen vol historische sporen!

    Plannen voor een tocht naar Santiago de Compostela? Dan is er dubbel goed nieuws. 2010 is een heilig jaar in Compostela omdat de naamdag van Sint-Jacobus dit jaar op een zondag valt (25 juli). Ten tweede kunt u uw tocht voortaan al in België starten. Dankzij het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela en de Association Belge des Amis de Saint Jacques de Compostelle worden de oude pelgrimsroutes door België weer in kaart gebracht en beschreven, inclusief voordelige overnachtingsmogelijkheden.

    "Het precieze tracé van de historische paden is vandaag niet meer te achterhalen. Vergeet niet dat de hoofdperiode van de tochten tussen 1100 en 1400 lag, sindsdien is er veel veranderd in het landschap", horen we van Paul De Marez. Deze ambtenaar van de stad Kortrijk heeft meegewerkt aan de uitwerking van de Via Brugensis, die van Sluis naar het Noord-Franse Sebourg loopt. In augustus vertrekt hij zelf op voettocht naar Compostela om zijn pensioen te vieren. "Toch doen we de geschiedenis geen geweld aan. Voor de nieuwe routes hebben we immers de historische plaatsen die een rol speelden in de middeleeuwse pelgrimstochten (steden, kerken, overnachtingsplaatsen...), met elkaar verbonden via de bestaande wandelnetwerken, RAVeL-paden en GR-routes." 

          

    Negen routes

    In de middeleeuwen liepen een negental routes dwars door België, meestal vanuit het huidige Nederland of Duitsland naar het noorden van Frankrijk:

    • de Via Monastica (van 's-Hertogenbosch naar Rocroi)
    • de Via Brugensis (van Sluis naar Sebourg)
    • de Via Scaldea (van Gent langs de Schelde naar Pecq, en verder via de Via Brugensis)
    • de Via Brabantica (van Breda naar Nijvel of Geldenaken)
    • de Via Gallia Belgica (van Nijvel naar Saint-Quentin)
    • de Via Mosana (van Maastricht of Aken naar Namen, en verder via de Via Monastica)
    • de Via Limburgica (van Thorn naar Eghezée, verder via de Via Monastica)
    • de Via Arduinna (van Aken, Luik of Malmédy naar Orval)
    • de Via Thiérache (van Olloy-sur-Viroin naar Saint-Quentin).

    Al deze routes sluiten in Frankrijk aan op GR-paden naar ofwel Reims/Vézelay ofwel Parijs. In Vézelay start de Via Lemovicensis en in Parijs de Via Turonensis, die leiden naar Saint-Jean-Pied-de-Port, aan de voet van de Pyreneeën.

    Samen met Paul De Marez liepen we drie stukken van de al genoemde Via Brugensis af. Telkens ongeveer 20 km, een dagtrip dus. De bedoeling is dat we met de auto of met de trein naar het eindpunt rijden en daar het openbaar vervoer naar ons beginpunt nemen. Vervolgens wandelen we de tocht naar het eindpunt, waar we de trein of de auto terugvinden.

    Sluis - Brugge: 23 km

    Een zalige lentetocht door het polderland ten noorden van Brugge. Dit stuk van de Via Brugensis volgt delen van de Damse Vaart. Al snel botsen we op de pelgrimstraditie. Het zelfbedieningsveer waarmee we onszelf over de vaart moeten trekken, heet toevallig Kobus (van Jacobus, zoals in Compostela). Het sfeervolle kerkje van Hoeke ligt nu verloren in de polder, maar speelde ooit een grote rol in de bedevaarten. Het beeld boven het portaal herinnert daaraan.

    Na een doortocht door het mooie Damme trekken we richting Brugge en wandelen we door het hart van de Reienstad. In de Moerstraat zien we de eerste sint-jakobsschelpen in een bas-reliëf aan de gevel van nr. 40. In diezelfde straat wacht de grote Sint-Jakobskerk, een belangrijk vertrekpunt van Compostelabedevaarten in de middeleeuwen. "Je moet eens opletten hoe groot de Sint-Jacobskerken in heel Europa zijn", zegt onze gids. "Ze moesten dienen om honderden pelgrims op te vangen."

    Nog een tip: net buiten onze route ligt het intrigerende witte dorp Lissewege. De imposante kerk zou te danken zijn aan de schenkingen van rijke Scandinavische pelgrims. Eén van de kruisgewelven in de kerk loopt uit op een afbeelding van Baphomet, de afgod met de kattenkop. Dit zou erop wijzen dat ook de Tempeliers hier gepasseerd zijn. En hoe heet het café op het dorpsplein? Sint-Jacobshuis!

    Start en aankomst: neem de trein of rijd met de auto naar Brugge. Aan het station neemt u de bus naar Sluis (lijn 42 van De Lijn, om het uur). De route brengt u terug naar Brugge.

    Lichtervelde -Roeselare: 18 km

    Dit stuk door het hart van West-Vlaanderen begint alweer in een Sint-Jacobskerk. Die vinden we deze keer op de Markt in het stadje Lichtervelde. Dwars door de akkers wandelen we vervolgens naar Gits, waar opnieuw een Sint-Jacobskerk wacht - een bewijs hoe belangrijk de verering van de heilige bij ons geweest is. In deze kerk krijgt u al een voorsmaakje: het grote Sint-Jacobusbeeld is een trouwe kopie van het beeld uit de kathedraal van Santiago.

    Vanaf Gits krijgen we het gevoel over een Franse of Spaanse camino te lopen. De route volgt kronkelende beken (Onledebeek en Krommebeek), snijdt door de industriële buitenwijken van Roeselare en eindigt in een parel: het provinciaal domein Sterrebos. Dit landgoed strekt zich uit rond één van de mooiste renaissancekastelen van België. Tijd om te relaxen in het prieeltje op het stervormige kruispunt van dreven.

    Start en aankomst: neem de trein of de auto naar Roeselare en daar de trein naar Lichtervelde. Op het eindpunt (Sterrebos) kunt u bus 6 of 7 nemen naar het station van Roeselare.

    Pecq - Doornik - Antoing: 18 km

    Een historisch geladen route langs de Schelde. In Pecq lopen we naar de oever: dit is de plek waar de Via Scaldea (vanuit Gent) en de Via Brugensis samenkomen. We volgen de stroom en na een goede 2 kilometer botsen we alweer op een parel: het romaanse kerkje van Esquelmes. Omgeven door het oude kerkhofje heeft het de eeuwen getrotseerd. We bereiken Doornik aan de middeleeuwse Pont des Trous. De stad vormde een belangrijke etappeplaats voor middeleeuwse pelgrims en dat is eens te meer te merken aan de grote omvang van de Sint-Jacobskerk, die teruggaat tot de twaalfde eeuw. Geen probleem om hier de heilige, zijn pelgrimsstaf en zijn schelpen te vinden. Voor onze doortocht volgen we de historische route van de pelgrims via de koperen schelpen die de stad in de trottoirs heeft aangebracht.

    Buiten Doornik vinden we de Schelde terug en die blijven we nog 7 km volgen tot Antoing. Sinds eeuwen is dit stadje de hoofdstad van Le Pays Blanc, de streek van de kalksteengroeven. Ook hier eindigen we aan een kasteel: Antoing wordt gedomineerd door het neogotische kasteel van de prinsen de Ligne, verbouwd door Violet-le-Duc.

    Start en aankomst: neem de trein of de auto naar Doornik en aan het station de bus naar Pecq (lijn 2: Doornik-Moeskroen van de Tec, om de 2 uur). In Antoing neemt u de trein terug naar Doornik.

    Praktische gidsen

    • In het Nederlands heeft het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela zopas de gidsen over de Via Monastica en de Via Brugensis uitgegeven: met kaarten en overnachtingsmogelijkheden. Prijs:€ 10. Bestellen via tel. 015 29 84 36 (zat. 10-16 uur) of verkoopdienst@compostelagenootschap.be. Binnenkort volgen de Via Brabantica en de Via Limburgica. Meer info: www.compostelagenootschap.be
    • In het Frans biedt de Assocation Belge des Amis de Saint-Jacques de Compostelle gidsen over de Via Mosana, Via Gallia Belgica, Via Thiérache, Via Brabantica en de GR-routes 126 en 14. Te be-stellen via tel. 063 57 03 36 of librairiestjacques@gmail.com

    De genoemde Sint-Jacobskerken zijn permanent open. Deze in Brugge van 1/4 tot 15/9 (10-13 en 14-18 uur).

    Auteur: Ludo Hugaerts
    bron; plusmagazine.be
     


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.resultaat van een bezoekje aan de Panne



    Enkele foto's resultaat van een bezoekje aan de Panne


    Heerlijke rust......om te wandelen, fotograferen,
    lekker eten, een hotelletje, kortom genieten.

















































    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het streekpad Stelling van Amsterdam is verkozen tot de Nederlandse Wandelroute van het Jaar.


    Het streekpad Stelling van Amsterdam is verkozen tot de Nederlandse Wandelroute van het Jaar. 


    Fort Uitermeer bij Weesp, gebouwd in 1673

    Fort Waver aan de Amstel, gebouwd in 1911 en tegenwoordig in gebruik als wijnkoperij en wijnproeverij.

    Fort bezuiden Spaarndam, gebouwd tussen 1897 en 1901en tegenwoordig onder andere in gebruik als kunstgalerie.

    Fort Nigtevecht, gebouwd tussen 1888 en 1903.

    Fort aan Den Ham, gebouwd tussen 1895 en 1903

    Fort bij IJmuiden van binnen, gebouwd tussen 1881 en 1888. De 100 vertrekken in het fort kunnen tegenwoordig worden gebruikt voor feesten, exposities en lezingen.

    Liniewal Geindijk - Nigtevecht diende als waterkering en als verbindingsweg.

    Batterij in de liniedijk bij het fort aan Den Ham

    Fort aan de Nekkerweg, gebouwd tussen 1889 en 1914 en oorspronkelijk bedoeld als verdedigingswerk, maar al snel na de bouw in gebruik genomen als militaire gevangenis.

    Fort Aan De Winkel. Dit fort is nooit gebouwd.Op het door een gracht omringde forteiland ligt nu een camping.

    De 135 kilometer lange wandelroute loopt van Volendam naar Muiden langs de Werelderfgoedsite Stelling van Amsterdam.

    Deze Stelling werd tussen 1880 en 1914 aangelegd en moest de stad beschermen tegen een vijandelijke aanval. De linie bestaat onder andere uit 41 forten, genieloodsen, kruitkamers en damsluizen.

    Een fietsroute langs de Stelling bestond al eerder, maar de laatste jaren is er ook een wandelroute uitgezet.

    De route is zo bijzonder omdat ze door een gebied loopt dat doorsneden wordt door talloze wegen, kanalen en spoorbanen. Toch zijn de routemakers erin geslaagd een groene route te ontwikkelen in het hart van de drukke Randstad.

    Informatie;
    Wandelnet
    Stelling Amsterdam

    Bron;/knackweekend.rnews.be
    Maaike Schwering


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drakenpad in de Ardennen



    Drakenpad in de Ardennen



    Eén van de mooiste en verrassendste wandelpaadjes die ik ken, vind je in de Ardennen. Het pad leid je langs prachtige dorpjes, menhirs en dolmens. Wéris is niet ver gelegen van het toeristische dorpje Durbuy, en je vindt er de oudste stenen heiligdommen van ons land, zoals de witte Menhir, de Pierre Haina en het Duivelsbed.

    Een kleine vijfduizend jaar geleden werden deze stenen, net als de obelisken van de Egyptenaren, met behulp van touwvezels en water van de rotsen gespleten. De enorme rotsen bij Roche à Frène, die als wachters aan het liefelijke riviertje de Aisne staan, doen niet onder voor die van de Paaseilanden. Ook al lijken veel stenen willekeurig van de bergwand gerold, veel ervan zijn er met precisie neergelegd. Niet voor niets heet er een dorpje Lignely, of wel leylijn: onze voorouders plaatsten de dolmen op oude 'aardlijnen'.

    Ook heel mooi is Heyd, een dorp gelegen op de bergrug de Crête: hier loopt de Col du Rideû, de enige erkende Belgische bergpas. Wanneer je dit pad naar het oosten volgt kom je bij de Kroon, een hoog punt van 380 meter. Daarna volgt wat ons betreft het mooiste stukje wandelpad, dat we de Drakenrug hebben gedoopt. Het landschap hier lijkt wel uit Tolkiens boeken te komen. Loop hier verder richting Hé des Pourceaux en je komt bij een adembenemend uitzichtpunt met een kleine, natuurlijke tribune. Verderop loop je tussen de bemoste rotsen, met aan beide zijden steile afgronden. Pas op dat je draak niet wakker maakt...

    www.boda-ardennen.be

    (Gerard Blacquière)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste fietsevenement start in Zeeland

     

    Grootste fietsevenement start in Zeeland


    De vernieuwde Routezoeker van Meimaand Fietsmaand maakt zoeken in de honderden fietsroutes van het grootste fietsevenement van Nederland makkelijker. Dit jaar staat de provincie Zeeland het hele jaar in het teken van de fiets.



       

      Meimaand Fietsmaand

      De lustrumeditie wacht een spectaculaire start op 1 mei in het Zeeuwse Renesse, met optredens, workshops en drie verschillende fietsroutes. Eén daarvan komt over dezelfde wegen als waar ruim een week later de profrenners in de Giro d’Italia rijden.

      Karla Peijs, Zeeuwse commissaris van de Koningin: “Na heel veel sneeuw wordt het weer genieten van het buiten zijn en de gezelligheid op de fiets in Zeeland”.

      Speciale routes

      De Zeeuwse routemakers zijn als eerste gestart met de invoer van hun routes voor Meimaand Fietsmaand. In de Routezoeker op lekkerweg.nl/fietsmaand geven fietsers hun voorkeur aan voor regio, korte of lange routes en datum.

      Ze krijgen dan met één druk op de knop een handig overzicht. Nieuw in de online tool zijn de beoordelingen van fietsers die de route al gereden hebben. Zo is precies te zien wat echte aanraders zijn.

      Verder hebben de routes in Meimaand Fietsmaand iets speciaals. Sommige tochten zijn alleen in mei te rijden, bij andere kom je door een normaal afgesloten natuurgebied of kun je bijvoorbeeld proeven van bijzondere streekproducten.

      bron; telegraaf.nl


      Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
      05-12-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen in Lissabon


       Fietsen in Lissabon

       Lissabon wordt ook wel de stad der zeven heuvelen genoemd. Schrik niet van deze naam, want zowel in de stad zelf als in de regio zijn veel plekken te vinden waar u uitstekend kunt fietsen.

      Onlangs is een nieuwe fietsroute aangelegd in Lissabon tussen Cais do Sodré en Belém toren. De route is bedoeld om zowel toeristen als inwoners van de stad te stimuleren om de fiets te nemen in plaats van luchtvervuilende transportmiddelen.

      Deze nieuwe ‘Green Corridor’ volgt de rivier de Taag in de richting van Santa Apolonia tot aan Nations Park en sluit aan op een eerder aangelegd fietspad van 19 kilometer.

      Mountainbiken

      Lissabon kent ook enkele mooie mountainbikeroutes met prachtige uitzichtpunten, zoals in het ‘Parque Natural de Sintra' en park ‘Tapada Nacional de Mafra' waar veel everzwijnen en herten voorkomen.

      Overnachten op een camping

      Tijdens een fietsvakantie kunt u onderweg overnachten in kleine hotelletjes, een pension, B&B of een camping. De meeste campings liggen langs de kust. Informatie daarvoor vindt u op de website
      Lisboa Camping.

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
      Tags:Lissabon,



                  




      Lieve Bezoeker
        Om het openen van 
       
      het gastenboek voor 
         iedereen gemakkelijk 

       
      te houden worden te
        grote Plaatjes en of
        Buttons verwijderd
      .




      Blog als favoriet !


      Willekeurig SeniorenNet Blogs
      loeske
      blog.seniorennet.be/loeske

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!