Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen fietsen in Andalusië

     
    Groen fietsen in Andalusië

     

    Een tip voor iedereen die richting Andalusië trekt en graag eens het stalen ros betreedt. In maart waren wij er op bezoek in een super-B&B in Ronda La Vieja. Na ons overheerlijk koningsontbijt vertrokken we met de auto naar Coripe, een van de vele kleine, witte dorpjes, om er de Via Verde te fietsen. Dat is een fietspad dat over een oude spoorwegbedding loopt.

    Het bijzondere aan dit autovrije pad is dat er uiteindelijk nooit een trein gereden heeft en dat er toch een stationschef geweest zou zijn. Het toffe aan het volgen van een spoorwegroute is dat ze nagenoeg volledig vlak is en over vele viaducten. De vergezichten van op de viaducten zijn prachtig. De volledige route loopt van Puerto Serrano tot in Olvera en is een dertigtal kilometer lang. Enkele van de oude stationnetjes zijn nu ingericht als restaurant, vrees niet voor honger onderweg!

    www.rondalavieja.com


    bron; demorgen.be Frank Crets

    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libellen



    Libellen
























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man rukt kopt van gans voor ogen van kinderen

     
    Man rukt kopt van gans voor ogen van kinderen
    en belandt in cel


    man rukt kopt van gans voor ogen van kinderen en belandt in cel

     Een Brit die in een park een gans de nek om wrong, krijgt daar 25 weken cel voor.

    De 36-jarige Barry Sinfield uit Coventry had twintig kannen sterk bier gedronken toen hij in Swanswell Park een gans opmerkte. Hij wrong het dier de nek om, gooide het op de grond en stampte er herhaaldelijk op. Vervolgens zette hij een voet op de gans en rukte hij met beide handen de kop van het lijf.

    Met de kop in de hand liep hij vervolgens achter wandelaars aan in een poging om hen met bloed te besmeuren. Er waren ook kinderen aanwezig in het park.

    De rechtbank tilde dermate zwaar aan de feiten, dat besloten werd Sinfield 25 weken op te sluiten. Hij kreeg verder een levenslang verbod op het houden van dieren.

    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde klaprozen


    Wilde klaprozen wiegend in de wind



















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestrande walvis sterft in Denemarken


    Gestrande walvis sterft in Denemarken

    Een gewone vinvis die in een Deens fjord is aangespoeld is zondag gestorven. Dat heeft Joachim Engel van het Deense natuurhistorisch museum gezegd. Een team onderzoekers zal een autopsie verrichten en hart en andere organen van het dier onderzoeken.

    Gestrande walvis sterft in Denemarken













            



    Het dier spoelde woensdag aan in de Vejle Fjord, 220 kilometer ten westen van Kopenhagen. De dertig ton zware walvis was ongeveer drie of vier jaar oud.

    bron; nieuws.nl


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterjuffer


    "Waterjuffer"














    20-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch leeuwenwelpje in Planckendael overleden


     
    Indisch leeuwenwelpje in Planckendael overleden



    Eén van de vijf Indische leeuwenwelpjes van Planckendael heeft het niet gehaald. Omdat er vijf jongen waren voor maar vier tepels van mama Kolya was het lot van het zwakste welpje helaas al snel bezegeld. Hij bleef opvallend achter in de groei omdat hij maar zelden een tepel met de levensnoodzakelijke moedermelk kon bemachtigen. Om de rest van de kroost niet in gevaar te brengen, was een tussenkomst helaas niet mogelijk.

    Het beestje mankte zwaar en woog veel lichter dan de rest van het kroost. Bij het weer naar binnengaan 's avonds liet Kolya haar jong achter op het buitenterrein. Het welpje, dat dus door zijn moeder werd opgegeven, was zodanig verzwakt dat het overleed.

    Nog vier levendige welpjes

    De overige vier welpen zijn allemaal levendige, speelse vrouwtjes en omdat ze in 2010 geboren zijn, zullen ze een Indische naam die begint met een L krijgen.

    In België zijn Indische leeuwen alleen in Planckendael te zien. De Indische leeuw is een zeer bedreigde diersoort, die in de natuur nog maar op één plaats ter wereld te vinden is: in het Gir Forest National Park in India. Het aantal in de natuur levende Indische leeuwen wordt op slechts 400 exemplaren geschat. (jv)

     

    bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luipaard takelt dochtertje van trainer toe in Russisch circus

     
    Luipaard takelt dochtertje van trainer toe
    in Russisch circus



    Een luipaard heeft plots het dochtertje van zeven van zijn trainer aangevallen in een Russisch circus in de buurt van Moskou. Het meisje werd ernstig toegetakeld maar zou niet in levensgevaar verkeren.

    "De trainer leidde de luipaard de cirucsring in voor de show, toen zijn dochter naar hem toeliep. De luipaard sprong onmiddellijk haar de keel van het kind", schrijven de lokale media.

    Het slachtoffertje werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de dokters is haar leven niet in gevaar. De circusdirecteur verklaarde dat luipaard Lilu voordien altijd een "kalm" dier was. (jv)

    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaketoe moet van rechter proefvlucht maken


    Kaketoe moet van rechter proefvlucht maken



    Op vijf juli zal er in het Oostenrijkse Klagenfurt een ietwat ongewone gerechtelijke expertise worden uitgevoerd. Zo zal een kaketoe er zijn vliegkunstjes moeten tonen aan een magistraat en een dierenarts, om te kunnen uitmaken of hij al dan niet last heeft van jicht.

    De nieuwe, Deense eigenaar - die de exotische vogel kocht voor een slordige 12.000 euro - beschuldigt de verkoper ervan dat hij van de gezondheidsproblemen wist, maar dat moedwillig verzweeg.

    De verdediging blijft evenwel volhouden dat de vogel bij de verkoop zelf gezond was. De problemen zouden pas na de transactie opgedoken zijn. Een proefvlucht in het bijzijn van een dierenarts moet nu uitsluitsel geven.

    (belga/vsv)
    bron;hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele foto's tijdens varen over het water



    Enkele foto's tijdens vakantie varend over het water






















































    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalgekke Duitsers laten kreeften voetballen


    Voetbalgekke Duitsers laten kreeften voetballen



    De voetbalgekte is helemaal toegeslaan in Duitsland na de ruime overwinning tegen Australië op het WK. Een aquarium voor kreeften in Sea Life Berlijn is ingericht als voetbalveld, de miniatuurbal is gevuld met voedsel.

    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    19-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea Shepherd bevrijdt 800 ton blauwvintonijnen


    Sea Shepherd bevrijdt 800 ton blauwvintonijnen
    voor kust van Libië

     


    De milieuorganisatie Sea Sheperd heeft achthonderd ton blauwvintonijnen "bevrijd" die volgens de organisatie werden weggesleept door "stropers" voor de Libische kust. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

    Volgens de ngo zijn vijf van haar duikers donderdagnamiddag een kooi binnengedrongen die werd weggesleept door de Libische vissersboot Cesare Rustico. Ze zijn erin geslaagd om de kabel van de kooien door te snijden en ze hebben "zeven- tot achthonderd ton blauwvintonijnen bevrijd die er werden vastgehouden".
     
    Te jong
    "Sea Shepherd Conservation Society is geen protestorganisatie. Het is een antistrooporganisatie en de twee vissersboten waren zonder twijfel stropers", wordt verduidelijkt in een persbericht. De organisatie verklaart dat de bevrijde tonijn te jong was, dat de vissen gevangen waren buiten de quota en "duidelijk" na het sluiten van het legale visseizoen op 14 juni.
     
    Ter ondersteuning van haar stellingen, verklaarde de ngo dat het weer tussen 8 en 14 juni erg slecht was voor de kust van Libië en dat het bijgevolg "onmogelijk" was dat de vangsten hadden plaatsgevonden tijdens het reguliere visseizoen.

    (belga/eb)bron; demorgen.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsfoto's in mei van een koppel futen met jongen


    Voorjaarsfoto's in mei van een koppel futen met jongen
























    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel wil Zoniënwoud op werelderfgoedlijst

     
    Brussel wil Zoniënwoud op werelderfgoedlijst



    De Brusselse meerderheidspartijen hebben een voorstel van resolutie ingediend om het Zoniënwoud in te schrijven op de lijst van het Werelderfgoed van de Mens. Ten vroegste in 2011 wordt een kandidatuur ingediend bij de Unesco. Dat meldt Brussels parlementslid Annemie Maes (Groen!).

    Bedreigd
    In de commissie Ruimtelijke Ordening staat woensdag het voorstel van resolutie op de agenda. "Door de klimaatopwarming is het Zoniënwoud bedreigd, want het beukenwoud dreigt uit te sterven. De oudste beuken zijn meer dan 200 jaar oud. Als we de erkenning van de Unesco krijgen, krijgen ook extra middelen om het woud te beschermen. Gezien zijn unieke karakter, verdient het Zoniënwoud namelijk bescherming en erkenning", verduidelijkt Annemie Maes.

    Drie gewesten
    Het Zoniënwoud ligt zowel in het Brussels gewest, Vlaanderen en Wallonië. "Het is de bedoeling dat de drie gewesten gezamenlijk een kandidatuur bij de Unesco. Dat kan ten vroegste begin 2011", aldus Maes. (belga/eb)

    bron;hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinvis strandt in Deens fjord


    Vinvis strandt in Deens fjord



    Reddingswerkers hebben geprobeerd om een vinvis met een lengte van 15 meter te redden die gestrand was in een fjord in het westen van Denemarken. De walvis werd de voorbije dagen op verschillende plaatsen in het westen van Denemarken opgemerkt alvorens hij in het fjord strandde.
     
    Volgens walvisexpert Thyge Jensen zijn de overlevingskansen van de vinvis klein omdat hij terugzwom naar het ondiepe water nadat hij door de reddingsdiensten voor een eerste keer gered werd. Volgens Jensen en andere experts die in de lokale media werden geciteerd is de walvis waarschijnlijk ziek. (belga/gb)



     

    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babynijlpaardje Antwerpse Zoo leert zwemmen

     

    Babynijlpaardje Antwerpse Zoo leert zwemmen






    Het babynijlpaardje in de Antwerpse zoo is inmiddels vier weken oud, tijd om de wereld te verkennen dus. Samen met mama Imani werkt hij hier zijn eerste zwempartij af. Dankzij  zijn speelsheid en knappe 'looks' is hij uitgegroeid tot een serieuze publiekstrekker.

    Imani werd bevrucht op een leeftijd van 2 jaar en 4 maanden. Dat maakt haar de derde jongste mama in Europa. Gemiddeld is een nijlpaardenvrouwtje 7 jaar oud bij haar eerste jong.

    "In Europa leven er 165 nijlpaarden, verspreid over 54 dierentuinen. De populatie dreigt te verouderen, dus kweken met niet verwante dieren is een aanbeveling", zegt Ilse Segers van de Zoo. "Sinds 2006 staan nijlpaarden op de rode lijst van de International Union for Conservation of Nature. Hun status wordt als kwetsbaar omschreven."
     
    "In heel de wereld zijn er nog ongeveer 125.000 nijlpaarden. Vooral in West- en Centraal Afrika neemt de populatie de laatste jaren drastisch af. Dit is vooral te wijten aan stroperij voor vlees en ivoor en habitatverlies", besluit Segers.

    (svm)bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener stopt hamster van broer in microgolf

     
    Tiener stopt hamster van broer in microgolf



    In Engeland moet een 16-jarige jongen de komende vier maanden doorbrengen in een gesloten jeugdinstelling. Hij had er niet beter op gevonden dan de hamster van zijn broertje in een micorgolfoven te stoppen. De tiener mag ook vier jaar lang geen huisdieren houden.

    Afgemaakt
    Het dier was zodanig verbrand dat het moest afgemaakt worden. Een van de pootjes van het dier was verkoold tot op het bot.

    Helse pijnen
    De dierenbeschermingsorganisatie RSPCA is geschokt. "Ik denk niet dat we ons kunnen voorstellen welke helse pijnen de hamster heeft moeten doorstaan".

    (eb)bron; hln.be 

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's voorjaar in Limburg


    foto's voorjaar in Limburg



























































































































    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfer wint gevecht met grote witte haai


    Surfer wint gevecht met grote witte haai



    Een Australische surfer herstelt van een bijtwond in zijn been maar Michael Bedford mag van geluk spreken dat hij nog leeft. Hij dook met zijn plank het water in aan de South Coast toen hij plots aangevallen werd door een grote witte haai.

    Het roofdier hapte toe maar dat was even buiten Bedford gerekend die meteen uithaalde. Hij sloeg de haai op de neus en het beest loste zijn prooi. Zwaar gewond kroop de moedige Australiër op zijn surfplank. "Het gebeurde razendsnel en voor ik het besefte vloog ik in de lucht en hapte de haai toe", aldus Bedford. Het gebeurt zelden dat haaien mensen aanvallen in de buurt van Conspicious Cliff maar af en toe worden er wel grote witte haaien gespot, meldt ABC News.

    Bedford kreeg na de aanval hulp van een andere surfer en een visser. De bijtwond in zijn been werd met 300 steken genaaid.
     
    (vsv)bron; hln.be 


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaien zijn de enige vissen ....



    "Haaien zijn de enige vissen die met
    twee ogen tegelijk kunnen knipperen."


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    2repman2cie
    blog.seniorennet.be/2repman

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!