Deze week was het iets minder: Greta luste het niet zo direct,
maar ze is (nog) geen echte viseter.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zelf wat te droog vond.
Daarom heb ik in het recept nog een eetlepel vocht
toegevoegd op het einde, lees hier maar:
ingrediënten voor 4 personen
|
bereiding
|
2 blokjes visboeljon
|
breng 1 l water aan de kook met de boeljonblokjes
|
1 grofgesneden ui
|
voeg de ui toe en de in stukken gesneden prei
|
1 prei
|
voeg er de tijm en de laurier aan toe
|
takje tijm, laurierpoeder
|
pocheer de vis 5 tot 7´ in de boeljon, tegen de kook aan
|
600g kabeljauwfilets
|
schep de vis met een schuimspaan uit het pocheervocht
|
1 el geconcentreerde tomatenpuree
|
pureer de vis met de tomatenpuree
|
Cayennepeper en zout, Provençaalse kruiden
|
kruid stevig met de peper, zout en Provençaalse kruiden
|
2 rode paprika´s
|
spoel de paprika´s, snij ze doormidden, verwijder zaad(lijsten)
|
gemalen kaas
|
blancheer ze even in de visboeljon, tot ze beetgaar zijn
|
een nootje boter
|
laat ze goed uitlekken, en vul ze met de kabeljauwpuree
|
4 stukjes zongedroogde tomaat
|
bestrooi met wat gemalen kaas, leg er een nootje boter op
|
|
zet nog even onder de hete grill en klaar is kees
|
|
giet over elke paprika een lepel visboeljon, bedek met de zongedroogde tomaat
|
|
Serveer met gebakken aardappelen, en groene salade
|
Speciaal voor Philippe heb ik witte borden gebruikt.
Hij vond terecht dat het kleurenpalet niet in orde was.
Alles kan beter.
|