dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: gebakken kip met verse tomaten

    Dit is mijn laatste cooking op Spaanse bodem (voorlopig). 

    Met zachte dwang werd me meegedeeld dat er nog kipfilets

    in de diepvries zaten, en dat alles moest worden

    leeggeruimd tegen ons vertrek op woensdag.

      
    Heb ik noodgedwongen maar iets gezocht in het

     kippenkookboek.

     
    Eigenlijk een klassieker met mediterrane ingrediënten,

    en gezond ook.


     ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 dikke kipfilets (750g)

    neem grote braadpan, verhit een bodem olijfolie

    zout en peper

    bak uien, sjalot, tijm en peterselie tot uien goudgeel zijn

    olijfolie

    schep de inhoud van de pan in een kom en zet apart

    3 middelgrote uien, in vieren gedeeld

    verhit nog andere olijfolie in dezelfde pan

    1 sjalot, gehakt

    bak hierin de kipstukken tot ze goudbruin van kleur zijn

    verse tijm (Spanje) of gedroogde

    kruid met peper en zout

    5 dikke takken peterselie

    voeg toe: look, tomaten, witte wijn en cider

    2 tenen look, fijngesneden

    kook het nat 15´ tot de helft op groot vuur, kook in

    4 à 5 rijpe kleine tomaten, grof gehakt

    blijf intussen roeren in het nat

    10cl cider (Spanje: sidra) of witte wijn

    doe er 3´ voor het opdienen de olijven en citroensap bij

    zwarte olijven, zonder pit

    extra tip: champignons toevoegen, gebakken in eigen nat

    citroensap

     

     

    opdienen met gekookte piepers

     

     

     Deze keer was het voor de lunch.
    Greta ging voor de laatste keer bridgen, en voorzag een

    after-bridge party, zodat ik beter op de middag kon koken.
    Iedereen vond het lekker, maar voor mijn smaak was het

    een beetje flauw, zodat ik volgende keer

    een ietsepietsie cayennepeper zal toevoegen.




    Het is een recept uit Nice, maar kon evengoed uit Ronda

    of Valencia komen:

     
    het klassieke mediterrane gezonde boerenspul.

     
    Nog eens leuk om buiten te kunnen eten, met een glaasje

    tinto om het af te ronden.


     




    Woensdag vertrekken we...


    Ik zag vandaag op het TV-nieuws van 18.00 uur dat er 10 cm

    sneeuw ligt in Botrange.


    Leuk vooruitzicht.


    In elk geval: we laten hier een leegte achter. 

     
    Deze leegte kan je hieronder bekijken.

     

     

     


    14-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oktober in Frankrijk

    Door de regen van de voorbije dagen zijn de aktiviteiten

    wat beperkt. 

    Het was echt dringend nodig: net voor de druppels

    begonnen te vallen las ik in 2 (Engelse) weekbladen

    over de "drought", de verschrikkelijke droogte

    van deze winter.

     
    Het was geleden van 1912 dat het nog zo droog was.

    Het Vinuela stuwmeer, het grootste van

    de provincie Malaga, stond op 28% van zijn capaciteit. 

    Bijna een leegstand.

    Er zullen nu wel een paar % bij zijn.


    Gelukkig zijn er het laatste jaar enkele goede maatregelen

     genomen: de golf- en andere sportcomplexen moeten

    hun eigen water ophoesten. (beeldspraak).

    Ons drinkwater komt van een ontziltingsinstallatie

    die gebouwd werd in 1994 en tot vorige winter nog

    nooit gewerkt had. Om maar te zeggen dat het klimaat

    dramatisch aan het veranderen is.

     
    Binnenkort krijgen we in België nog droge zomers, stel je voor!

     
    Nu is het hier weer heerlijk warm en droog, en woensdag

    als we in waterland aankomen, zal het niet hetzelfde zijn.

     
    Zoals Greta altijd zegt:

    "België is een leuk land, maar ze moesten het overdekken".


    Toen we in oktober (voor de tiende keer of zo)

    naar Spanje reden voor de overwintering,

     
    zijn we gezigzagd via de Dordogne/Périgord

    en Languedoc-Rousillon tot in Spanje.


    Hierbij een verkorte reportage over het gedeelte Dordogne.


    Deze streek kunnen we niet loslaten, onder het motto:

    de reis is belangrijk, niet de bestemming. 






    In deze uiterst charmante Chambres d´hote verbleven we een paardagen.
    Uitgebaat door een jong Nederlands koppel, met twee dochtertjes.
    We waren de enige gasten en werden verwend...



    het is een oud gebouw dat in puin lag en volledig werd omgebouwd. 
    Het is nu een tweetal jaren open en een forse aanrader!
    Geloof me, want we hebben al aardig wat B&B´s gedaan!






    In de tuin staan nog twee woonwagens die in de zomer dienst doen als alles vol zit.




    Hier hebben we liggen dromen van...





    Bezoek aan het dorp (in feite ghost town) Collonges-la-Rouge.
    Dertig jaar geleden was ik hier ook, en er is niets veranderd...













    een ander stil dorpje (met een leuk caféterrasje) is Curemonte.




    één van mijn favorieten: Beaulieu-sur-Dordogne,
    met een nog autenthiek Middeleeuws centrum,
    waar niet het minste verkeer toegelaten is.
    Alsof je uit de teletijdmachine van prof Barabas stapt op -500 jaar.











    een haan en een aap




    De Dordogne in Beaulieu: oktober kan heerlijk zijn





    de laatste uitstap brengt ons in Turenne,
    weer een rustig stil dorpje op en rond een heuvel.


    we gingen natuurlijk helemaal naar boven, naar en in het kasteel









    groot is het niet, maar er is wel een café met een goed...



    ...biertje.


    volgende keer naar Leuc in de Languedoc en Barcelona


    13-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.barbecue met kalkoenspiezen

    Ik was het van plan, niet in het minst omdat

    het zomerweer was, en een Spanjaard hier in de buurt

    me goesting deed krijgen.

    Twee dagen na elkaar legde hij reuzegrote brochetten

    op de rooster (of is het "het" rooster?

    de rooster lijkt me meer iets om boeven op te leggen,

    maar ik weet het niet zeker).

    Toen ik de kwijl had doorgeslikt (met een blonde Leffe,

    een mens moet op alles voorbereid zijn),

    en de ingrediënten uit de winkel had verzameld,

    begon het te regenen (niet helemaal onverwacht).


    Zoiets kon mijn enthoesiasme niet temperen natuurlijk,

    vanonder de ovengrill is het evengoed.

    Greta vond het heel lekker (heeft ze 3X gezegd)

    en heeft 1,5 brochette naar binnengespeeld, wat veel is

    voor haar, gezien de afmeting (van de spies).


    Ik heb me opgeofferd voor de resterende 2,5 brochette.


    Hoe ik ze bereidde is heel makkelijk: iedereen kan het.

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    een zakje rijst, bijv. lange Uncle Ben

    snijd het kalkoenvlees in mooie blokjes

    150g lenteworteltjes

    pel de uien en verdeel ze in vieren

    1 el azijn

    onthard ze in de microwave: 3´ in lage stand

    1 el olie

    borstel de champignons proper

    1 el honing

    steek de ingrediënten aan pennen

    zout, versgemalen peper, barbecuekruiden

    bestrijk ze met olie, kruid met zout en kruiden

    1 dik mespunt gemberpoeder of –pasta (Spanje)

    kook de rijst, haal hem uit het zakje

    500g kalkoenfilets

    maak intussen de worteltjes schoon

    4 niet te grote uien

    rasp ze fijn en meng ze door de rijst

    250g vers champignons

    maak marinade met olie, azijn, honing en de rest

    1 el olie

    leg de spitjes op de BBQ of onder de hete grill

    1 el mild paprikapoeder

    rooster ze in 15´ bruin aan alle kanten

    enkele druppels tabasco

    schep de salade om en laat marinade intrekken

     

    Lekker met gegrilleerde tomaten (zie andere)

     
    de gegrilde tomaten maken het af!


    ingrediënten voor 2

    bereiding

    6 stevige kleine tomaten

    maak de tomaten schoon, verwijder het kroontje

    3 looktenen

    snijd de tomaten met een scherp mes kruiselings in

    olie, zout en peper naar smaak

    pers de look en vermeng de puree met de olie

     

    verdeel het mengsel in de spleten van de tomaten

     

    grilleer de tomaten 7 à 10´, afhankelijk van de grootte

     

    dien ze op, bestrooid met zout en peper

     

    lekker bij bijv. kalkoenspitjes met wortel-rijstsalade (zie pag.85)

     

     

     






    als je de tomaatjes insnijdt, doe dit aan de andere kant
    van het kroontje (blijven beter staan)
    als je hele malse ajuin hebt, moet je hem niet voorvermalsen natuurlijk

    09-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zomert verder

    We hebben een paar rustige dagen achter de rug.
    Je ziet me de Playboy bestuderen (voor de artikels!!),
    lekker in het zonnetje op het terras.







    Let op het vissersbootje, dat langs het strand passeert
    op vijf meter afstand.
    Waarschijnlijk heeft hij net de strandpantoffel bovengehaald
     die ik daar ben kwijtgespeeld.






    Onlangs gingen we naar de rommelmarkt van Fuengirola.
    Stond daar een donkere neger met witte tanden
    en een stand met niks dan petjes met lange klep. 
    Zeg ik tegen hem: "Wat moet dat kosten vriend?"
    Antwoord hij met witte draaiende ogen: "Vijftig!".  
    Zeg ik: "Wablief? Vijftig € ? Gij denkt dat ik Julio Iglesias ben zeker?"
    Hij weer: "Nee nee, ik bedoel 50 cent".
    Ik heb het dan maar gekocht zonder af te bieden.

    A propos, vanmiddag iets gaan happen aan de Lido Beach, op het strand.
    Heel lekkere patatas bravas hebben ze hier
    (je ziet ze niet, ze zijn op en zitten binnen Bob).
    Dat doet er me aan denken dat ik nu wel eens een barbecuetje
    ga bereiden, een van de dagen, als het niet regent,
    want men verwacht hemelwater gedurende enkele dagen
    (een kleine troost: de temperatuur blijft alleszins
    boven de 20° in de schaduw)
     De meneer achter mij is aan het uitleggen aan mevrouw
    hoeveel pinten hij gaat bestellen.



     

      Tijdens een strandwandeling van een paar uren

    moet men veel vocht opnemen, zegt mijn huisdokter altijd. 
    Zodus, enkele km verder houdt Greta terecht halt bij bar Tropical.
    Verandering van onderwerp: intussen is de wagen verkocht;
    tenminste, we hebben al een voorschot mogen ontvangen.
    We kunnen dus met een gerust(?) gemoed naar België vertrekken. 
    De 16de april nemen we dus het vliegtuig en gaan we 15° lager moeten overleven.
    Tot spoedig (morgen?).


    06-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een doordeweekse ochtend

    Nu het opnieuw zomeruur is kunnen (moeten) we

    op het terras achteraan ontbijten,


    willen we in de zon zitten.


    Om 9 uur kan een bakje koffie lekker smaken.






    Greta ging dan maar (after)tennissen en Bob

    bleef thuis met een lichte lumbago en een bakje koffie.

     




      de veteranen hebben het vandaag weer gehad





    Wat zien we hier? Engelsen, Duitsers, een Italiaan,

    en zelfs twee Belgen op het terras van Club del Sol.





    "Verdorie, door mijn Alzheimer heb ik mijn epo thuis weer vergeten! 
    En waarvoor dienen dan die blauwe pillen hier?"


    03-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel met viseitjes en gerookte zalm

    De aardappel, patat, pieper kennen we in Europa

    sinds de 16de eeuw, dank zij de Spanjaarden

    die deze rare eetbare knol vonden bij de Inca´s.


    Archeologen en geschiedkundigen ontdekten dat

    de op grote hoogte in de Andes gevriesdroogde aardappel,

    de chuno, reeds in 1400 een belangrijk consumptiegewas

    bleek te zijn.


    Terwijl mais onder koude gebukt ging, kwam

    de aardappel vrolijk op.

    Het gerechtje is opnieuw eenvoudig te maken

    (wel wat geduld nodig om de aardappel leeg te scheppen),

    en de keuken blijft in dit geval proper, wat ons Greetje

    graag heeft.


    Ofwel maak je dit als voorgercht of lunch voor 4,

    ofwel als hoofdmaaltijd voor 2.


    Lekker (vond Greta) en gezond.

    En speciaal voor Philippe op witte borden geserveerd.

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    4 grote aardappelen

    klop de helft van de room op in een beker

    200g gerookte zalm

    breng hem op smaak met peper en bieslook

    50g viseitjes (of kaviaar voor Lottowinnaars)

    zet de beker voorlopig koel weg

    30 cl room

    schrob de aardappelen schoon, kook ze gaar in de schil

    4 el gehakte bieslook

    haal het bovenste deel er af en (koffie)lepel ze leeg

    ½ citroen

    hou vooral de schil ongeschonden voor de presentatie

    peper

    meng het vruchtvlees met de rest van de room

     

    doe er citroensap bij en plet tot een grove puree

     

    vul hiermee de aardappelen tot aan de afgestreken rand

     

    leg er de in reepjes gesneden zalm op

    opmerking: ingrediënten voor een lunch;

    leg er nog een lepeltje aardappelpuree op

    voor volle maaltijd: goed voor 2 personen

    werk af met de opgeklopte room en de viseitjes

     

    dien snel op, en geef er een salade bij

     


     



    We hadden dit als lunch op ons terrasje aan de achterkant,


    want vooraan was het niet te houden van de hitte.

    Jammi jammi.


    03-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lucieswerk
    blog.seniorennet.be/luciesw

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!