dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: naar de Ardèche

     

    Een maand geleden opende SOS Piet Huysentruyt zijn nieuw restaurant in het stadje

    Les Vans in de Ardèche.

     

    Ik ben een fan van Piet, maar als ik de prijzen bekijk die hij vraagt voor een maaltijd,

    denk ik dat ik geen tijd ga hebben om even langs te gaan.

     

    De naam van het restaurant is ‘Likoké’. Volgens Piet is dat hoe zijn vader genoemd

    werd in Kongo, door de inboorlingen. Verder staat Piet er absoluut op - ikzelf van

    hem gehoord op TV - dat het in zijn nieuwe stek volledig normaal is dat de gasten

    hun bord uitlikken. Nu ja, elk tonglikje is dan ook vijf Euro waard.

     

    Wil je alles zien en weten, klik dan eens naar:

     http://www.likoke.com/haute-cuisine-piet-huysentruyt/menu-likoke-restaurant/

     Op die website kan je meteen kennismaken met Piet’s varkenspoten.

    Nochtans, als dank aan de Piet voor wat ik al van hem opgestoken heb in de keuken,

    maak ik vandaag een gerechtje uit de Ardèche, maar het zal iets minder smakelijk,

    en ook iets minder duur zijn.

     

     

     

     

    Vooraleer het receptje zelf te bepotelen, wil ik nog iets kwijt over een bijhorend stukje

    vlees dat in België en Nederland minder gekend is, maar in Frankrijk is het de normaalste

    zaak van de wereld: de crepinette.

    Varkensnet of crepinette is het buikvlies van het varken. Het is een met vet doorregen

    vlies, dat uitstekend geschikt is om gemalen vlees bijeen te houden tijdens het braden.

    En het leuke is dat je het daarna gewoon opeet.

    Er worden onder meer worsten mee gemaakt. Varkensnet heeft geen of nauwelijks smaak,

    maar geeft een prachtig effect aan tal van leuke gerechten.

     

     

     

     

     

    Er zijn allerlei soorten crepinetten, van struisvogel bijvoorbeeld.

    Je kan ze in de keuken creatief gebruiken. Op de foto zie je ze, als vulling van rode paprika’s.

    Ik weet niets over de rest van dit land, maar hier aan de kust zijn crepinetten

    gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

     

     

     

     

    Dit zijn mijn eigen crepi’s, die liggen te wachten tot ze het gezelschap

    krijgen van een fris zomerslaatje.

     


    Het gerechtje zelf, 'aardappelschotel uit de Ardèche', zit heel eenvoudig

    in elkaar, en wordt hieronder in detail uitgelegd.

    Ikzelf hou van sherryazijn, maar je kunt natuurlijk je eigen voorkeurazijn gebruiken.

     

     

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    1 kg piepers, vastkokend

    verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in grote repen

    300g gerookt spek

    verwarm een niet ingevette pan op zacht vuur gedurende 2’

    4 crepinetten

    laat het spek zachtjes smoren in de pan

    12 kleine uien, of grote in stukken

    pel de uien en snijd ze in dunne ringetjes

    2 looktenen

    pel de looktenen, plet ze met de vlakke kant van een groot mes

    1 kruidenboeket

    voeg de look bij het spek zodra dit doorschijnend wordt

    1 el bloem

    voeg de uiringen toe en zet het vuur hoger

    1 glas boeljon, of 1 tl rundsfond

    bak het een drietal minuten aan, zodat de sappen vrijkomen

    (sherry)azijn

    neem de uien, look en spekrepen uit de pan

    pezo

    voeg wat bloem aan de jus toe, en laat deze saus wat bruinen

     

    blus af met een scheutje (sherry)azijn

    alles voor een slaatje

    doe alles terug in de pan en verwarm opnieuw op zacht vuur

     

    goed roeren, en voeg de boeljon toe of wat water met de fond

     

    doe dit beetje na beetje, zodat de saus niet te dun wordt

     

    schil en was de piepers, snijd ze in grote dobbelstenen

     

    doe de piepers ook in de pan en bestrooi met pezo

     

    overgiet ze met de rest van de boeljon tot ze net onder staan

     

    voeg een kruidenboeket toe, en zet een deksel op de pan

     

    laat de aardappels sudderen tot ze gaar zijn, na +/- 20’

     

     

     

    bereid met een slaatje en crepinetten

     

     De piepertjes zijn gaar.

     

     

    Zo zou het er kunnen uitzien als het op tafel komt voor twee personen.

     

     

      

    Met gepeperde groeten van de Piet, vanuit de Ardèche.

     

     

     

     

    28-07-2013, 18:04 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfredlagarde
    blog.seniorennet.be/alfredl

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!