dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beetje uitleg voor onderweg

    Eigenlijk had ik een (Gretasche) fotoreportage voorzien

    over onze trip naar Tarifa, Vejer de La Frontera, Cadiz,

    Jerez en Arcos de la Frontera, maar doordat mijn computer

    geherformatteerd werd is het software programma

    Adobe Photoshop Elements, dat Greta gebruikt, verdwenen.

     

    Het origineel, dat opnieuw moet geïnstalleerd worden, ligt in Spanje.

    Dus zit er maar één ding op: het gaan halen.

    We vertrekken zondag 12/10, en nemen intussen even vakantie in Frankrijk.

    De eerste dag zullen we rijden tot  voorbij Poitiers, net vóór Niort,

    tot in een dorpje met een naam die zo verward is, dat ik hem hier

    niet wil vermelden, want het gaat over La Mothe Saint Héray.

    Waarschijnlijk zijn er meer letters in de naam dan inwoners.

     

    We gaan daar bed en breakfasten bij Ollanders.

    Als je wil zien in welk bed we morgen slapen, ga dan even naar

     www.lemouillagevert.com. We slapen in de “lindebloesem”

    op het gelijkvloers, en de ollanders gaan voor ons koken ook.

    Eindelijk nog eens boerenkool met worst.

     

    Zoals gewoonlijk in deze periode zullen we de enige gasten zijn.

    De volgende dagen gaan we dan rustig richting Bordeaux,

    waarschijnlijk via het Ile d'Oléron, of La Rochelle, en verblijven dan

    drie dagen in Bayonne, tegen Biarritz.

     

    Uiteraard zullen onze avonturen beschreven worden

    op deze eigenste weblog.

    Ik had ook nog een gerechtje gemaakt, namelijk

    blinde vinken met pruimen en Provençaalse kruiden,

    maar dat zal ook voor een volgende keer zijn.

     

    Eén dingetje toch nog, terwijl ik er aan denk.

    In juli kocht ik in de lokale supermarkt een knolselder.

    De kassadame, eigenlijk meisje, want het was een stagiaire,

    deed een poging om mijn knol te vinden in haar tabelletjes

    en er een prijs op te plakken.

    Ze kon het niet achterhalen en vroeg me: “Meneer, wat is dit? I

    s het een witte kool?”

    Het toeval wil dat ik onlangs voor mijn laatste gerecht

    (met de gebakken knolselder) opnieuw aan de kassa

    een (andere) interim had, die me ook weer vroeg

    ”Meneer, wat is dit? Is het een raap?”

    Een mens zou al bang worden om een knolselder te bereiden…

    In elk geval, ik moet nu afsluiten, want ik ben dringend aan inpakken toe.

     

    Ik wil vragen aan de e-mail correspondenten voorlopig

    geen mails te sturen, want anders gaat mijn brievenbus

    door mijn desktop zakken.

    Ik laat jullie zo vlug mogelijk iets weten, hetzij onderweg,

    hetzij vanuit Andalusia.

    Tot ziens!

     GroB

    10-10-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: ingepakte vis met gebakken knolselder

     

    Ik ben een tijdje afwezig geweest op mijn weblog, en dat komt

    onder meer doordat mijn computer nogal dol draaide.

    Beter mijn computer dan ikzelf zeg ik soms.

    Hij is intussen onder het mes geweest, en had wat

    revalidatie nodig (lees: mijn handen en hersenen vol met

    herinstalleren van programma’s enz.).

     

    Intussen heb ik iets gekookt, waarvan ik niet wist dat

    het zo’n succes zou hebben bij Greta.

    Nu de financiële en andere markten aan het instorten zijn,

    is het nog een troost om lekker (en toch goedkoop) te kunnen eten.

    Nu er waarschijnlijk veel restaurants in de problemen gaan komen,

    moeten we vastberaden gereed staan om zelf smaakvolle dingen te maken.

    Gelukkig heb ik onze Greta, en probeer ikzelf één keer per week

    mijn duit/eurocent in het zakje te doen.

     

    Het gerechtje van vandaag is dan ook nog afkomstig van de hand

    en de pan van de heer Montignac. Lekker én gezond dus.

    Het staat in een van zijn boeken vermeld als “ingepakte vis”.

    Je kunt het met allerlei vissen maken, en ik heb verse zalm gekozen.

    Hier is de kok al in volle actie.

    Zijn linkerhand beweegt met een snelheid die onwaarschijnlijk is.

    Greta vindt dat fijn, dan kan ze foto’s nemen met een ‘flou artistique’,

    zoals ze dat noemt.



     

    Het gerecht ziet er een ietsje alternatief uit, maar dat is nu heel erg ‘cool’.

    Hier staat dan wat er allemaal inzit, en hoe het bereid wordt.

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 zalmfilets (150 à 200g), of andere vis

    snijd de prei in dunne reepjes

    citroensap

    wrijf de vis in met peper en zout, sprenkel citroensap erover

    peper en zout

    bestrijk de visfilets aan één kant met de pesto

    2 el groene pesto

    maak met de kaasschaaf lengteplakken van de courgette

    1 grote courgette

    (dunschiller gaat ook): een drietal per visportie

    1 kleine prei

    wikkel de visfilets er in, gebruik eventueel cocktailprikkertje

    5 cl droge witte wijn

    snijd de rest van de courgette in reepjes of stukjes

    5 cl water

    breng in een pan de witte wijn en het water aan de kook

    1 el room

    voeg prei en gesneden courgette toe, en roer goed

     

    leg daarop de ingepakte vis, zet het deksel op de pan

    TIP: geef hier gebakken knolselder bij

    maak het gerecht gaar in circa 5’ à 7’

     

    leg de pakketjes op een voorverwarmd bord

     

    schep de groenten er voorzichtig naast

     

    laat het stoofvocht inkoken, dik eventueel met Roux Extra

     

    roer de room erdoor, garneer met zachte rode paprika

     


     

    De langwerpige zalmstukken, gewikkeld in de courgetteschijven

    krijgen gezelschap van de groenten. 


    Geen aardappelen deze keer, want de Michel (Montignac) laat dat niet toe.

    Hijzelf stelt gebakken knolselder voor. Dat gaat als volgt:

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    een halve knolselder

    verwijder de buitenkant van de knolselder

    1 el olijfolie

    snijd hem in de helft, maak plakken van ongeveer 1.5 cm dik

    1 tl kerriepoeder

    snijd de plakken verder in kleinere stukken

    peper en zout

    doe deze in een recipiënt, en kook ze met een tl water in de microgolf

    kruiden

    zet hem op max. vermogen gedurende 3’ à 5’ tot hij mals wordt

     

    verhit de olie in een koekenpan en bak daarin kort het kerriepoeder

     

    kruid met peper en zout en andere kruiden

     

    bak de knolselder in de kerrieolie rondom geel en knapperig

     

    zet hem op niet te hoog vuur

     

    TIP: heel lekker bij “ingepakte vis”, Montignac pag. 165

     

    Hier heb je de close up van de vis en van de stukjes knolselder.

     

     


    Greta was er echt op verlekkerd, in de eerste plaats op de selder, maar evenzeer op de combinatie met de rest.

    Eerlijk gezegd, ik lustte het ook helemaal. Er bleef geen brokje over.

    Voor dit gerechtje kreeg ik de grootste onderscheiding van Greta.

    Een 10/10 aub!!

    Ik heb dit genoteerd, want als het op eten aankomt is het geen doetje.

    Van het kookvocht blijft ook een heerlijk ingedikt sausje over, zie foto.

     

     

    Smakelijk!


     

     

     

    06-10-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oh
    blog.seniorennet.be/oh

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!