
Het feit dat Brad Pitt onlangs naast de film Oscar gegrepen heeft,
is bij Angelina Jolie in het verkeerde keelgatje geschoten.
Ik had er eigenlijk wel een beetje mee te doen, en, denkend om haar mooie
ranke keeltje, heb ik ze een mailtje gestuurd.
Ik heb haar op de man af (nou ja) direct de vraag gesteld
of ik haar geen lekker receptje zou sturen, om haar keeltje via een lekker
hapje terug in de goede plooi te leggen.
Het heeft wel enkele dagen geduurd voor ik antwoord kreeg.
Ziehier, wat ze schrijft:
Dearest Bob,
Thank you very much for thinking about my body and how I feel nowadays.
But you know that we Americans don’t know much about good food.
We always eat simple (and fast) food, but I have a wish that you can fullfil.
As a memory of my Italian roots, could you please send me your recipe
for “Spaghetti Bolognaise”. If you can do that, I’ll do something in return for you.
If you enable me to make the right Spaghetti Bolognaise,
I will put your photo on my favourite blouse.
Many Kisses,
Angelina.
Dat viel toch effen tegen.
Elke week neem ik een ander kookboek onder handen.
Er is er eentje dat ik een beetje haat: “Meelspijzen en Peulvruchten”.
Ik eet niet zo graag melige dingen. Greta wel daarentegen.
Zij kan alle dagen pasta’s eten. Maar natuurlijk kan ik Angelina niet
teleur stellen, zeker niet met spaghetti Bolognaise . Ik heb het dus gemaakt.
Nu is Spaghetti Bolognaise Les 1 van het koken: gemakkelijk en toch lekker,
hoe je het ook maakt. Er bestaan zoveel varianten als er huismannen
en –vrouwen zijn.
Ikzelf heb ook het recept aangepast naar wat ik in de winkel vind.
Hierbij mijn versie:
ingrediënten voor 4
|
bereiding
|
600g spaghetti
|
hak de uien, lookteentjes en wortels fijn
|
Parmezaanse kaas, geraspt
|
laat ze in olie op laag vuur zacht worden in een kasserol
|
700g mager rundsgehakt
|
verhoog het vuur en doe er het gehakt rauwe vlees bij
|
2 wortels, geschild en fijngehakt
|
schroei het aan alle kanten dicht, en doe er de ham bij
|
1 stang selder, gekuist en gesneden
|
bak het vlees tot het aan alle kanten mooi bruin van kleur is
|
50g gerookte spekblokjes/chorizo
|
doe er een glas rode wijn in, deglaceer goed de pan
|
boter en/of olijfolie
|
strooi de bloem en dan de kalfsboeljon erover
|
2 el bloem
|
doe de kruidnagel, chilipepertje er in en nootmuskaat
|
kalfsboeljon poeder/pasta
|
voeg alle tomaten toe, en roer goed door elkaar
|
1 blik tomatenstukken (troceado)
|
laat het mengsel ten minste 1 ½ uur zachtjes sudderen
|
½ blik tomatenpulp (triturado of frito)
|
zorg dat de saus goed kan indikken (geen deksel dus)
|
1 kruidnagel
|
voeg op het einde de basilicum toe (vers of uit tube)
|
nootmuskaat
|
breng de saus op smaak met peper
|
basilicum
|
Spaghetti: breng een ruime hoeveelheid water aan de kook
|
3 lookteentjes, peper
|
doe er zout in en een lepel olie tegen het kleven
|
1 klein rood chilipepertje
|
doe de pasta in het kokende water, roer en kook hem
|
een zestal verse champignons
|
volgens de tijd opgegeven door de producent (+/- 8’)
|
een glas rode wijn
|
als het kookt, temper het vuur tot matig
|
|
proef aan da pasta of hij mals is, en giet hem dan af
|
|
dien op met de saus en de Parmezaanse kaas
|
Tomaten in blik vind je hier in Spanje in verschillende vormen.
Je hebt: tomate pelado (hele gepelde en bereide tomaten),
tomate troceado (in stukjes, gebruik ik het liefst), tomate triturado (pulp),
tomate frito (pulp, maar gekruid en met olijfolie toegevoegd), en natuurlijk tomatenconcentraat.
Basilicum gebruiken we nu in pastavorm uit tubes.
De verse wordt te snel slecht, en trekt insecten aan.
De basilicumpasta is heel lekker, en houdt het lang uit.
Ik heb dus dit recept gemaild, en een week later ontving ik een foto van Angelina,
met zoals beloofd een foto van mij op haar borst. (alleen op mijn foto letten aub!)

Ik heb natuurlijk eerst het recept uitgeprobeerd op Greta en mezelf.
Hier zie je de kok de laatste hand leggen.
De Parmezaanse kaas wordt toegevoerd met de aardappelschiller.
Wil je het helemaal op smaak afmaken,
dan kan je er op het laatst nog een aprilvis aan toevoegen.

|