
Er is niets banaler om te koken of te eten dan een stomme kipfilet.
Als er dan toch eentje op de tafel komt, dan is iedereen denk ik,
toch wel tevreden als het een beetje origineel kan.
Vandaar: vandaag een lekkere variant uitgedokterd door
de Weight Watchers. Geen koolhydraten naar de maag, want de piepers
worden vervangen door artisjokbodems (uit blik) en paprika’s.

TIP: door een beetje geraspte sinaasappelschil toe te voegen
krijgt dit gerecht een frisse citrussmaak. Rasp de volgende keer
dat je een appelsien eet, eerst de schil op een fijne rasp.
Verpak de sinaasappelzest in diepvriesfolie en bewaar het
in de diepvriezer, voor een volgende keer.
Hoe ik het kippetje bereid heb staat hier:
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
4 tl paneermeel
|
bestrooi de kipfilets aan beide zijden met kruiden en de bloem
|
2 kipfilets
|
wentel ze door het geklopte ei en dan door het paneermeel
|
4 tl bloem
|
druk het paneermeel stevig in het vlees
|
1 ei, losgeklopt
|
verhit de olie en bak de kipfilets op een matig hoge warmtebron
|
olijfolie
|
indien dikke filets: doorsnijden in de lengte of langer bakken
|
50 g (pecan)noten, fijngehakt
|
bak ze 5’ aan elke kant licht goudbruin, draai ze één keer om
|
maïszetmeel of andere sausdikker
|
leg de kipfilets op een schotel en houd ze warm
|
15 cl kippeboeljon
|
fruit de pecannoten een paar minuten in dezelfde pan
|
4 tl honing
|
voeg er eventueel een beetje olie aan toe
|
1 el citroensap
|
maak in een kommetje de kippeboeljon klaar
|
fijngehakte verse peterselie
|
voeg alle andere ingrediënten toe, en giet over de noten
|
½ tl geraspte sinaasappelschil
|
breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur wat lager
|
peper en zout
|
laat de saus 4 à 5’ doorkoken en binden met de maïzena
|
|
giet de saus over de kipfilets en dien direct op
|
|
|
1 verpakking artisjokharten
|
lekker met artisjokharten en asperges of paprika’s
|
1 blik witte asperges, of paprika’s
|
|
De bereiding werd zoals gebruikelijk aangepast, zodat een simpele kok
(zoals ik) het gerecht zonder probleem kan maken.
De kip garneren met wat peterselie of koriander maakt het helemaal af.

Hier komt alles samen op tafel.
De paprika’s en artisjokharten zijn gebruiksklaar gekocht.
Smakelijk.

lichtjes gebaseerd op Weight Watchers Menukookboek, pag.31
|