dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    07-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en wijle weg

    We waren net terug van Spanje, met het vliegmachien

    deze keer,
    hebben wat administratieve klussen moeten oplossen,
    de nieuwe wagen gaan halen, en we konden weer weg.
    We hebben de wagen nu zo zes weken en
    er staat al bijna 5000 km op de teller.
    Die werden voornamelijk afgerold in Frankrijk.
    Twee hoofdpunten stonden daar op het programma:
    het 20-jarig bestaan van vakantiedomein
    Espinet in Quillan (Languedoc-Rousillon) en een bezoek
    aan Greta´s schoonzus Micky in Aups, tegen de

    Gorges du Verdon.




    De eerste verblijfstop, precies na 700 km, is in
    het onooglijk plaatsje Montoldre.
    We komen uit België, dus hebben we wat lichte regen meegebracht.
    Onze gastheer Mike stond ons op te wachten
    met de paraplu in de hand.
    Een half uurtje later was het al droog .



    Deze B&B heet La Chèvre Noire, zo genoemd door
    de vorige bewoner die een geitenboer was.
    Deze mens en zijn vrouw waren trouwens op bezoek
    als we toekwamen.
    Het gebouw is volledig gerestaureerd, is een jaar open,  
    heeft (slechts) twee gastenkamers, en we waren de enige gasten.





    Onze kamer was ruim, licht en gezellig, met uitzicht
    op twee kanten van de tuin.
    De matras was bijzonder goed.




    Greta was vooral gefascineerd door de foto
    die boven het bed hing.




    Ook de badkamer was tiptop in orde, met een splinternieuwe
    douche, met tropische regen, dat in tegenstelling tot buiten.




    Vanuit onze kamer hebben we zicht op een prachtige boom
     in de tuin. Achter de boom moest twee dagen later 
    een nieuwe Gite open gaan, maar zondagavond
    (toen wij er verbleven) waren er nog werkmannen bezig.
    Nochtans was de Gite al verhuurd aan de eerste klanten
    vanaf de woensdag. Spaanse toestanden dus.





    Dit is het eerste kiekje van onze nieuwe wagen.
    Verder zie je nog een stukje van de tuin.
    Eigen groenten en kruiden komen hier rechtstreeks
    op je bord. Nog wat anders dan in een hotel.
    Links boven de wagen staan een aantal bomen in een

    perfecte cirkel.
    Het plan is op zeer korte termijn (een deel van de stenen

    liggen er al)
    binnen de cirkel een terras aan te leggen met

    zitbanken in een ronde.



    Mijn mémoires komen voor een stuk uit Montoldre.
    Let wel: geschreven met een echte pen (vogelveer)
    Deze werd geplukt van een mémoirevogel.




    Intussen zit en staat Greta ook niet stil.
    Altijd maar bijleren en slimmer worden!
    Ik denk dat ze al onze volgende quizzen wil winnen.




    We werden ontvangen in de salon met een drink en tapa´s.
    Nu is er even een rustpauze terwijl Sue kookt
    en Mike de arbeiders tracht te laten werken aan de Gite.

     




    Het diner was "uit de kunst" en dat voor een Engelse!
    Moet ik wel aan toevoegen dat ze 30 jaar in
    Zwitserland heeft gewoond. Sue is lerares in handmassage
    en andere wellness activiteiten, spreekt perfect Frans.
    Mike is geofysicus, die regelmatig als consultant werkt
    in Algerije en Canada in de olie business.
    Op zijn Frans staat meer haar dan op zijn kop.
    Heel interessante mensen die elkaar enkele jaren geleden
    pas ontmoet hebben in Griekenland.

    Heel interessante ervaring!
    Als we in de buurt komen, gaan we zeker terug.


    07-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: tonijn met pepers


    Terug in België, opent dit andere culinaire mogelijkheden,
    maar toch eerst nog even iets Mediterraan,

    met verse tonijn en pepers.
    Yammy yammy.
    Heel gemakkelijk te maken, en het is op voordat je het weet.



    ingrediënten voor 4

    bereiding

    4 nogal dikke en grote plakken ham

    snij de plakken ham in grote rechthoeken

    (genre Serrano, Ganda of Bayonne)

    snipper de restjes fijn

    200g paprika´s (uit blik of bokaal)

    laat de paprika´s uitlekken

    olijfolie

    snipper drie vierden fijn en de rest in reepjes

    ½ koffielepel paprikapoeder

    doe ham- en paprikasnippers in een pannetje met 1 el olijfolie

    2 tenen look

    voeg toe: paprikapoeder, look, Cajun of cayennepeper

    peper

    laat tenminste 10´ zacht stoven met deksel

    4 fijne plakken VERSE tonijn

    verdeel paprikareepjes en peterselie over de tonijn

    aardappelen voor 4

    rol op en verpak de tonijn in de hamlapjes

    Cajunpoeder of beetje cayennepeper

    bak 3 à 5´ in een likje hete olie

     1 el gehakte platte peterselie

    verwarm borden, doe er de saus op en erboven de rolletjes

       

     


    01-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuk verblijf in Leuc

    Om de trip door Frankrijk af te ronden, moest ik nog iets zeggen
    en tonen van Leuc.
    Leuc is een klein dorpje, even ten Zuiden van Carcassonne. 
    Er is niks te zien of te doen, maar als je erdoor rijdt,

    en zowat verder de wijngaarden en de velden in,

    kom je op het einde van een weg aan een klein hotel.
    Dit had ik gekozen omdat het volkomen veilig is voor
    onze volgestouwde auto, op weg naar Spanje.

    Eerst hebben we natuurlijk een verfrissing genomen

    op het terras,  tot we een lawine geluiden begonnen te

    horen uit een Wild West film. 

     

    Wat ik onvoldoende doorhad, was dat het een plaats is
    om paard te (leren) rijden.


    Een massa paarden (was het nu 36 of 56?) kwamen
    uit hun eentje uit de vallei naar boven op de heuvel,
    waar het hotel ligt, na het einde van hun dagtaak. 



    De kamer waar we sliepen ziet er vrij normaal uit, maar toch...
    Soms ruiken hotelkamers naar schimmel, of boenwas, of naar verf, of hebben helemaal geen reuk, maar deze rook effenaf naar paarden.
    Nu begrijp waarom de cowboys in de films altijd zo snel
    mogelijk
    hun kamer verlieten en naar de Saloon gingen.


    Hier zie je dus Greta, op weg naar de saloon, in het domein.
    Het hotelletje is wel populair, want we zaten aan tafel
    met Engelsen, Portugezen en Fransen.
    De uitbater is een Duitser, ergens van aan het Zwarte Woud.
    Het ontbijt ´s morgens werd grotendeels voor onze neus
    weggekaapt door een bende Spaanse yuppies en yawns.
    Geef mij maar een B&B.
    Tot zover Frankrijk. Barcelona is voor een andere keer,
    want eerst moeten er meer actuele dingen aan bod komen. 


    01-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een vat vol mysteries

    Eerste mysterie: waarom was er zo een lang stilzwijgen

    op deze weblog? 

    Het antwoord zat vervat in een lange tekst

    van enkele dagen geleden. 

    Dit brengt ons tot het tweede mysterie: 

    na lang zwoegen aan die tekst (ik zwoeg altijd

    aan mijn teksten, tot mijn mond openvalt van het zwoegen

    en zweten en mijn tong in aanraking komt

    met het toetsenbord ter hoogte van de letters N H J U.

    In extreme gevallen neem ik ook nog de cijfers 7 en 8 mee.

    De spatiebalk is constant overdekt met een verharde laag

    kwijl, maar ik zal niet verder in detail gaan bijvoorbeeld

    over de toets alt gr).

    Welnu dus, wanneer ik mijn tekst op de weblog plaatste,

    zag ik gedurende de volgende drie minuten een grote witte

    vlek voor mijn ogen, en mijn tekst was mysterieus

    verdwenen naar de eeuwige jachtvelden.


    De dag daarna probeerde ik weer, ditmaal met

    een korte testtekst, en weer noppes.


    Ik zeg altijd: blijven proberen, en ineens, weer heel

     mysterieus, lukte het weer wel.


    Nu probeer ik met deze tekst nog eens (ik heb geen goesting

    om mijn oorspronkelijke tekst opnieuw uit mijn duim

    te zuigen),  en ik zal zien wat er gebeurt.

    Mocht het lukken, dan kan ik op korte termijn verder

    doorgaan met een aantal spetterende reportages

    uit Frankrijk (en uit de keuken).


    I cross my fingers.

     

     

     

     

    23-05-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: gebakken kip met verse tomaten

    Dit is mijn laatste cooking op Spaanse bodem (voorlopig). 

    Met zachte dwang werd me meegedeeld dat er nog kipfilets

    in de diepvries zaten, en dat alles moest worden

    leeggeruimd tegen ons vertrek op woensdag.

      
    Heb ik noodgedwongen maar iets gezocht in het

     kippenkookboek.

     
    Eigenlijk een klassieker met mediterrane ingrediënten,

    en gezond ook.


     ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 dikke kipfilets (750g)

    neem grote braadpan, verhit een bodem olijfolie

    zout en peper

    bak uien, sjalot, tijm en peterselie tot uien goudgeel zijn

    olijfolie

    schep de inhoud van de pan in een kom en zet apart

    3 middelgrote uien, in vieren gedeeld

    verhit nog andere olijfolie in dezelfde pan

    1 sjalot, gehakt

    bak hierin de kipstukken tot ze goudbruin van kleur zijn

    verse tijm (Spanje) of gedroogde

    kruid met peper en zout

    5 dikke takken peterselie

    voeg toe: look, tomaten, witte wijn en cider

    2 tenen look, fijngesneden

    kook het nat 15´ tot de helft op groot vuur, kook in

    4 à 5 rijpe kleine tomaten, grof gehakt

    blijf intussen roeren in het nat

    10cl cider (Spanje: sidra) of witte wijn

    doe er 3´ voor het opdienen de olijven en citroensap bij

    zwarte olijven, zonder pit

    extra tip: champignons toevoegen, gebakken in eigen nat

    citroensap

     

     

    opdienen met gekookte piepers

     

     

     Deze keer was het voor de lunch.
    Greta ging voor de laatste keer bridgen, en voorzag een

    after-bridge party, zodat ik beter op de middag kon koken.
    Iedereen vond het lekker, maar voor mijn smaak was het

    een beetje flauw, zodat ik volgende keer

    een ietsepietsie cayennepeper zal toevoegen.




    Het is een recept uit Nice, maar kon evengoed uit Ronda

    of Valencia komen:

     
    het klassieke mediterrane gezonde boerenspul.

     
    Nog eens leuk om buiten te kunnen eten, met een glaasje

    tinto om het af te ronden.


     




    Woensdag vertrekken we...


    Ik zag vandaag op het TV-nieuws van 18.00 uur dat er 10 cm

    sneeuw ligt in Botrange.


    Leuk vooruitzicht.


    In elk geval: we laten hier een leegte achter. 

     
    Deze leegte kan je hieronder bekijken.

     

     

     


    14-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oktober in Frankrijk

    Door de regen van de voorbije dagen zijn de aktiviteiten

    wat beperkt. 

    Het was echt dringend nodig: net voor de druppels

    begonnen te vallen las ik in 2 (Engelse) weekbladen

    over de "drought", de verschrikkelijke droogte

    van deze winter.

     
    Het was geleden van 1912 dat het nog zo droog was.

    Het Vinuela stuwmeer, het grootste van

    de provincie Malaga, stond op 28% van zijn capaciteit. 

    Bijna een leegstand.

    Er zullen nu wel een paar % bij zijn.


    Gelukkig zijn er het laatste jaar enkele goede maatregelen

     genomen: de golf- en andere sportcomplexen moeten

    hun eigen water ophoesten. (beeldspraak).

    Ons drinkwater komt van een ontziltingsinstallatie

    die gebouwd werd in 1994 en tot vorige winter nog

    nooit gewerkt had. Om maar te zeggen dat het klimaat

    dramatisch aan het veranderen is.

     
    Binnenkort krijgen we in België nog droge zomers, stel je voor!

     
    Nu is het hier weer heerlijk warm en droog, en woensdag

    als we in waterland aankomen, zal het niet hetzelfde zijn.

     
    Zoals Greta altijd zegt:

    "België is een leuk land, maar ze moesten het overdekken".


    Toen we in oktober (voor de tiende keer of zo)

    naar Spanje reden voor de overwintering,

     
    zijn we gezigzagd via de Dordogne/Périgord

    en Languedoc-Rousillon tot in Spanje.


    Hierbij een verkorte reportage over het gedeelte Dordogne.


    Deze streek kunnen we niet loslaten, onder het motto:

    de reis is belangrijk, niet de bestemming. 






    In deze uiterst charmante Chambres d´hote verbleven we een paardagen.
    Uitgebaat door een jong Nederlands koppel, met twee dochtertjes.
    We waren de enige gasten en werden verwend...



    het is een oud gebouw dat in puin lag en volledig werd omgebouwd. 
    Het is nu een tweetal jaren open en een forse aanrader!
    Geloof me, want we hebben al aardig wat B&B´s gedaan!






    In de tuin staan nog twee woonwagens die in de zomer dienst doen als alles vol zit.




    Hier hebben we liggen dromen van...





    Bezoek aan het dorp (in feite ghost town) Collonges-la-Rouge.
    Dertig jaar geleden was ik hier ook, en er is niets veranderd...













    een ander stil dorpje (met een leuk caféterrasje) is Curemonte.




    één van mijn favorieten: Beaulieu-sur-Dordogne,
    met een nog autenthiek Middeleeuws centrum,
    waar niet het minste verkeer toegelaten is.
    Alsof je uit de teletijdmachine van prof Barabas stapt op -500 jaar.











    een haan en een aap




    De Dordogne in Beaulieu: oktober kan heerlijk zijn





    de laatste uitstap brengt ons in Turenne,
    weer een rustig stil dorpje op en rond een heuvel.


    we gingen natuurlijk helemaal naar boven, naar en in het kasteel









    groot is het niet, maar er is wel een café met een goed...



    ...biertje.


    volgende keer naar Leuc in de Languedoc en Barcelona


    13-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.barbecue met kalkoenspiezen

    Ik was het van plan, niet in het minst omdat

    het zomerweer was, en een Spanjaard hier in de buurt

    me goesting deed krijgen.

    Twee dagen na elkaar legde hij reuzegrote brochetten

    op de rooster (of is het "het" rooster?

    de rooster lijkt me meer iets om boeven op te leggen,

    maar ik weet het niet zeker).

    Toen ik de kwijl had doorgeslikt (met een blonde Leffe,

    een mens moet op alles voorbereid zijn),

    en de ingrediënten uit de winkel had verzameld,

    begon het te regenen (niet helemaal onverwacht).


    Zoiets kon mijn enthoesiasme niet temperen natuurlijk,

    vanonder de ovengrill is het evengoed.

    Greta vond het heel lekker (heeft ze 3X gezegd)

    en heeft 1,5 brochette naar binnengespeeld, wat veel is

    voor haar, gezien de afmeting (van de spies).


    Ik heb me opgeofferd voor de resterende 2,5 brochette.


    Hoe ik ze bereidde is heel makkelijk: iedereen kan het.

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    een zakje rijst, bijv. lange Uncle Ben

    snijd het kalkoenvlees in mooie blokjes

    150g lenteworteltjes

    pel de uien en verdeel ze in vieren

    1 el azijn

    onthard ze in de microwave: 3´ in lage stand

    1 el olie

    borstel de champignons proper

    1 el honing

    steek de ingrediënten aan pennen

    zout, versgemalen peper, barbecuekruiden

    bestrijk ze met olie, kruid met zout en kruiden

    1 dik mespunt gemberpoeder of –pasta (Spanje)

    kook de rijst, haal hem uit het zakje

    500g kalkoenfilets

    maak intussen de worteltjes schoon

    4 niet te grote uien

    rasp ze fijn en meng ze door de rijst

    250g vers champignons

    maak marinade met olie, azijn, honing en de rest

    1 el olie

    leg de spitjes op de BBQ of onder de hete grill

    1 el mild paprikapoeder

    rooster ze in 15´ bruin aan alle kanten

    enkele druppels tabasco

    schep de salade om en laat marinade intrekken

     

    Lekker met gegrilleerde tomaten (zie andere)

     
    de gegrilde tomaten maken het af!


    ingrediënten voor 2

    bereiding

    6 stevige kleine tomaten

    maak de tomaten schoon, verwijder het kroontje

    3 looktenen

    snijd de tomaten met een scherp mes kruiselings in

    olie, zout en peper naar smaak

    pers de look en vermeng de puree met de olie

     

    verdeel het mengsel in de spleten van de tomaten

     

    grilleer de tomaten 7 à 10´, afhankelijk van de grootte

     

    dien ze op, bestrooid met zout en peper

     

    lekker bij bijv. kalkoenspitjes met wortel-rijstsalade (zie pag.85)

     

     

     






    als je de tomaatjes insnijdt, doe dit aan de andere kant
    van het kroontje (blijven beter staan)
    als je hele malse ajuin hebt, moet je hem niet voorvermalsen natuurlijk

    09-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zomert verder

    We hebben een paar rustige dagen achter de rug.
    Je ziet me de Playboy bestuderen (voor de artikels!!),
    lekker in het zonnetje op het terras.







    Let op het vissersbootje, dat langs het strand passeert
    op vijf meter afstand.
    Waarschijnlijk heeft hij net de strandpantoffel bovengehaald
     die ik daar ben kwijtgespeeld.






    Onlangs gingen we naar de rommelmarkt van Fuengirola.
    Stond daar een donkere neger met witte tanden
    en een stand met niks dan petjes met lange klep. 
    Zeg ik tegen hem: "Wat moet dat kosten vriend?"
    Antwoord hij met witte draaiende ogen: "Vijftig!".  
    Zeg ik: "Wablief? Vijftig € ? Gij denkt dat ik Julio Iglesias ben zeker?"
    Hij weer: "Nee nee, ik bedoel 50 cent".
    Ik heb het dan maar gekocht zonder af te bieden.

    A propos, vanmiddag iets gaan happen aan de Lido Beach, op het strand.
    Heel lekkere patatas bravas hebben ze hier
    (je ziet ze niet, ze zijn op en zitten binnen Bob).
    Dat doet er me aan denken dat ik nu wel eens een barbecuetje
    ga bereiden, een van de dagen, als het niet regent,
    want men verwacht hemelwater gedurende enkele dagen
    (een kleine troost: de temperatuur blijft alleszins
    boven de 20° in de schaduw)
     De meneer achter mij is aan het uitleggen aan mevrouw
    hoeveel pinten hij gaat bestellen.



     

      Tijdens een strandwandeling van een paar uren

    moet men veel vocht opnemen, zegt mijn huisdokter altijd. 
    Zodus, enkele km verder houdt Greta terecht halt bij bar Tropical.
    Verandering van onderwerp: intussen is de wagen verkocht;
    tenminste, we hebben al een voorschot mogen ontvangen.
    We kunnen dus met een gerust(?) gemoed naar België vertrekken. 
    De 16de april nemen we dus het vliegtuig en gaan we 15° lager moeten overleven.
    Tot spoedig (morgen?).


    06-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een doordeweekse ochtend

    Nu het opnieuw zomeruur is kunnen (moeten) we

    op het terras achteraan ontbijten,


    willen we in de zon zitten.


    Om 9 uur kan een bakje koffie lekker smaken.






    Greta ging dan maar (after)tennissen en Bob

    bleef thuis met een lichte lumbago en een bakje koffie.

     




      de veteranen hebben het vandaag weer gehad





    Wat zien we hier? Engelsen, Duitsers, een Italiaan,

    en zelfs twee Belgen op het terras van Club del Sol.





    "Verdorie, door mijn Alzheimer heb ik mijn epo thuis weer vergeten! 
    En waarvoor dienen dan die blauwe pillen hier?"


    03-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel met viseitjes en gerookte zalm

    De aardappel, patat, pieper kennen we in Europa

    sinds de 16de eeuw, dank zij de Spanjaarden

    die deze rare eetbare knol vonden bij de Inca´s.


    Archeologen en geschiedkundigen ontdekten dat

    de op grote hoogte in de Andes gevriesdroogde aardappel,

    de chuno, reeds in 1400 een belangrijk consumptiegewas

    bleek te zijn.


    Terwijl mais onder koude gebukt ging, kwam

    de aardappel vrolijk op.

    Het gerechtje is opnieuw eenvoudig te maken

    (wel wat geduld nodig om de aardappel leeg te scheppen),

    en de keuken blijft in dit geval proper, wat ons Greetje

    graag heeft.


    Ofwel maak je dit als voorgercht of lunch voor 4,

    ofwel als hoofdmaaltijd voor 2.


    Lekker (vond Greta) en gezond.

    En speciaal voor Philippe op witte borden geserveerd.

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    4 grote aardappelen

    klop de helft van de room op in een beker

    200g gerookte zalm

    breng hem op smaak met peper en bieslook

    50g viseitjes (of kaviaar voor Lottowinnaars)

    zet de beker voorlopig koel weg

    30 cl room

    schrob de aardappelen schoon, kook ze gaar in de schil

    4 el gehakte bieslook

    haal het bovenste deel er af en (koffie)lepel ze leeg

    ½ citroen

    hou vooral de schil ongeschonden voor de presentatie

    peper

    meng het vruchtvlees met de rest van de room

     

    doe er citroensap bij en plet tot een grove puree

     

    vul hiermee de aardappelen tot aan de afgestreken rand

     

    leg er de in reepjes gesneden zalm op

    opmerking: ingrediënten voor een lunch;

    leg er nog een lepeltje aardappelpuree op

    voor volle maaltijd: goed voor 2 personen

    werk af met de opgeklopte room en de viseitjes

     

    dien snel op, en geef er een salade bij

     


     



    We hadden dit als lunch op ons terrasje aan de achterkant,


    want vooraan was het niet te houden van de hitte.

    Jammi jammi.


    03-04-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van supercup tot fruitschaal

    Als Greta aan een tennistornooi deelneemt is een

    beker nooit ver weg. Wat moet het toch plezant zijn

    als je zoveel talent hebt.  Ik heb met mijn tennis

    nooit meer gewonnen dan een stenen pijp.


    Maar... terug naar Greta en vrijdagavond.

     
    Een beker winnen gaat natuurlijk niet zonder een receptie. 

    De recepties van de Club Del Sol zijn altijd ongedwongen

    en met live muziek (hoewel de manager, José,  

    een Hollander is).  Greta staat natuurlijk ook altijd

    op de eerste rij als het op dansen aan komt. 

    Ze voelt dan niks van haar heup of haar knie

    of haar stijve nek. 
    Evenveel verdienste heeft Louisa, haar dubbelpartner

    in de Dames Open reeks.  Ze wonnen al hun vijf

    wedstrijden met bravoure en ook met hun racket.


    Hierbij enkele sfeerbeelden.


    Vooraleer de bekers te verdelen nog eerst even

     
    een natje en een droogje met tapas, on the house.


    De Club del Sol loopt warm, en vol.





    De tennisdames gaan voor hun prijs.

     
    De sympathieke Clubmanager José doet er nog


    een flesje wijn bij....





    ...om de bekers mee te vullen.





    Het (live)muziek barst los en big chief José

     
    heeft alle moeite om Greta te bedwingen.


    Op deze foto zie je duidelijk dat hij veel

     
    last heeft van zijn pijnlijke tennisarm.





    De man was er echt niet goed van.
    Totaal bezweet is hij onmiddellijk hierna
    zijn doornat hemd gaan vervangen!
    Wat een man toch kan afzien.





    Terwijl de dames zich uitleefden op de dansvloer
    ontpopten Bob en Ramon zich als professionele
    kelners (voor de eigen tafel).




    Greta kwam tot de ontdekking dat er nog dames
    rondliepen die de Macarena niet kenden, waarna
    les 1 onmiddellijk startte.

     



    Here we go again!





    Al de vorige bekers van Greta bleken
    nutteloos, maar deze doet vanaf nu dienst
    als fruitschaal.


    30-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inbraak

    Onze buurman van boven, de stille Noor Raidar,

    heeft eindelijk nog eens iets gezegd, maar het was

    geen goed nieuws.


    Om 2 uur ´s nachts was hij wakker en hij hoorde

    een autoalarm. 

     
    Hij is gaan kijken in de afgesloten

    gemeenschappelijke ondergrondse garage en vond twee

    auto´smet het alarm aan, onder meer de onze.


    Hij voegde er nog aan toe dat aan de wagen geen

    zichtbare schade was. 


    Waarschijnlijk had hij nog wat prut in zijn ogen,

    want er was wel een ruit ingeslagen, namelijk het

    kleine raampje achteraan links, met de bedoeling

    de deurkrukken te kunnen openen,

    waar men in geslaagd is. 


    Er is niets verdwenen, geen papieren, geen radio, nada.

    Nu ik er goed over nadenk, denk ik te weten wat

    men zocht: mijn recentste recept van

    de "Varkenslappen met appel en roomsaus"!! 


    Dom natuurlijk, ze hoefden maar even te wachten

    en het stond al op het www. 


    Domme dieven tegenwoordig! Waar gaat dat naartoe? 





    28-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kom op met dat varken

    Het vorige gerecht haalde ik uit een prachtig kookboek

    dat we kregen van Nora en Steven, namelijk:

    "Aan Tafel in Spanje en Portugal", maar deze keer

    boor ik een andere bron aan. 

    Op een blauwe maandag bestelde ik eens een CD

    met gerechten, genoemd "Mediterranean Meals",

    gemaakt en gekookt door de mysterieuze Engelsman

    Mark Harrison. Ik heb er het stof eens afgeblazen

    (van de CD), en ziehier het resultaat dat mag gezien

    (en gegeten)worden (sorry Philippe, geen witte borden

    voor de foto): iets pittigs, maar toch met een zoete tint.

    Het was wel even lastig: een recept met Engelse

    ingrediënten en kookwoorden vertalen naar

    het Nederlands, en dan de juiste dingen gaan zoeken

    in een winkel met Spaanse benamingen..


    Toch is het lekker. Greta vond alleen dat het iets

    te droog is, vandaar de suggestie om bij de saus

    een glas cider (sidra) of witte wijn toe te voegen.

    Tussen haakjes, als er el/tl staat is dat een eetlepel

    of theelepel natuurlijk. Een echte el is 70 cm lang en

    gaat niet in mijn pan, en een tl-lamp evenmin.

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 varkenslappen (zonder been)

    verwijder het klokhuis van de appel, snij hem in 4

    2 medium uien, fijngesneden

    verdeel elk kwart in 3 partjes, in de lengte

    250 g paddenstoelen naar keuze, dun gesneden

    smelt de boter in een bakpan, doe de appel er in

    1 el verse tijm, afgeritst

    bak de partjes aan beide zijden lichtbruin

    1 lookteen, of beter: verse lookpijp

    zet de partjes aan de kant

    5 cl room

    fruit de ui en de look zachtjes glazig met wat olie

    zout en peper

    voeg de paddestoelen en tijm toe

    1 el boter

    voeg peper en zout toe en bak nog 5´

    1 medium eetappel: Fuji, Pink Lady, Jonagold

    roer er de room door en verwarm tot het bubbelt

    olijfolie

    de saus is klaar, zet even op extra laag vuur

    eventueel: 5cl cider of witte wijn

    (indien te weinig: voeg een glas cider of wijn toe)

     

    kruid intussen de varkenslappen met peper/ zout

     

    bak ze in wat olie gedurende 7 à 8´ aan elke kant

     

    leg de appels er bovenop om bij te warmen

     

    verwarm 2 borden voor (in de microgolf bijv.)

     

    leg als bodem het ui/paddenstoelenmengsel

     

    daarboven de varkenslappen

     

    versier met de appelschijven

     

    geef er (eventueel) gekookte aardappels bij

     









    27-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emerita Augusta

    Mérida is gesticht door de Romeinse keizer Augustus

    in 25 v.Christus onder de naam Emerita Augusta

    en was de hoofdstad van Hispania Lucitania


    ( Spanje + Portugal) tijdens de Romeinse periode.

    Tot zover de geschiedenis.

    Genoeg gebergwandeld.

    De vierde dag keren we terug naar Malaga 

    via een omweg: Mérida.


    In het ultranieuw museum van Mérida worden ALLE

    Romeinse vondsten over gans Spanje samengebracht.

    Juwelen, huishoudelijke voorwerpen, beelden, enz 

    zijn hier te bekijken op een aangename manier. 

     

     



    De mozaieken, afkomstig van vloeren, geven dagelijkse

    taferelen weer van 2000 jaar geleden.



    Ook van muurfresco´s zijn er nog enkele bewaard.





    Het oorspronkelijk amphteater is OK, maar geef mij maar

    dat van Nîmes of Verona bijvoorbeeld.

    HIER zijn na de verdrijving van de Romeinen veel stenen

    (bijvoorbeeld van de trappen) verdwenen, om ze te gebruiken

    in andere gebouwen.
     



    Greta houdt hier een vermoeid paaltje recht.





    Enkele meters naast het amphiteater vind je (als je

    de pijlen volgt) het theater, waar minder bloed vloeide.


    Ook vanavond is er een of andere voorstelling,

    zodat de techniekers (links onderaan) begonnen zijn

    met de setup.




    Wat doet deze man hier?
    1.   hij doet een screentest met een camera voor vanavond
    2.   hij is een terrorist van Al Qaeda met een laser achinegeweer
    3.   hij heeft Jennifer Lopez gezien en filmt haar kont


    Wie het juiste antwoord binnenstuurt op 23/03 vóór 23 uur
    ontvangt een mooie prijs.




    Hier zie je Jennifer Lopez door het raam naar binnen hangen
    en kijken naar de Romeinse baden




    Last, but not least: de mascotte van de wandelclub:

    Rambling Rosie, compleet uitgerust met rugzak,

    wandelstok en rode alcoholneus.  Echter kan niet.


    23-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omhoog en omlaag in de Montes de Toledo

    Ten noorden van Guadalupe liggen de Montes de Toledo.


    Vandaag gaan we ons zweet gutsen op het bruine zand

    van de Montes Villuercas, die daar deel van uitmaken.


    Het visueel verslag vind je hieronder.


    de afbeelding hierboven is niet direct een copie

    van een originele foto, maar een bewerkte

    poetische ontboezeming van Greta.

    Flou artistique.  Dat heeft ze flink gedaan.


    Voor deze lange wandeling vertrekken we aan hetzelfde punt:





    Een deel van het gezelschap buigt zich even over

    de Belgische weerkaarten...





    Een vreemde boom, en helemaal op zijn 1 tje.





    Een blik op een overzichtsplan van de Sierra de Villuercas

    slaat iedereen met verstomming. Nog zo ver?





    200 m omhoog, en dan even bijkomen bij de

    Ermita del Humilladero.

    Ons pad loopt langs de oude pelgrimsroute naar Santiago .





    Eindelijk boven. 

    Mijn knieën kraken als een tweedehandse antieke kleerkast.





     In dit landschap ben je nooit ver weg van een (stuw)meer.

    Deze plassen staan wel een pak te laag door de droge winter.





    Stappen, en dan happen, zo moet het.  

    Picknick op het hoogplateau en op een boomstronk.





     Greta is in overpeinzingen verzonken en al aan het denken

    wat ze straks gaat kiezen in de bar, na de goede afloop.





    ...en ze zei tegen mij: "en zie dat er wat bomen opstaan!" 


    Niets was makkelijker.





    Een deel van de groep (alles is uiteengevallen in een

    groep of 4) aan een rustbank. 

    Degenen die slecht te been zijn mogen gaan zitten.





     En dan, eindelijk "le moment suprême"

    in hotel-bar-restaurant-café-enz Atalaya. 

    De twee blondjes links zijn voor Bob (let op: dit is geen bier,

    maar Clara), de twee bordeaux-kleurigen rechts

    (Tinto de Verano) gaan zo dadelijk het keelgat van Greta

    verblijden. 





     In het hotel sympathiseren ze graag voor v.l.n.r:

    Extremadura, Spanje, en Europa (hoewel het aantal

    sterren niet meer klopt). 

    Maar wie stoort zich daar nog aan na enkele Clara´s?





     De sfeer wordt hoe langer hoe beter...

    De alcoholdampen stijgen overvloedig de warme lucht in,

    tot plezier van de vogels.





     Vroeg of laat moet een mens dan maar terug. 

    Dorp Guadalupe verwacht ons, en omgekeerd.


    20-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremadura, dag 2: Ermitas

    Spanje krioelt van de Ermitages (kluizen, maar

    zonder geld).

    Twee oude exemplaren daarvan staan in de buurt

    van Guadalupe. Allen daarheen!

    maar eerst nog even de kaart van de uitstap:

    van Fuengirola naar Guadalupe (niet zo ver van Toledo),

    via het natuurpark van Espiel.



    Hierboven zie je 2 zonnetjes: de echte zon en Greta,

    klaargestoomd voor de grote stap.

    Hier bevinden zich de hotelkamers.


    Hieronder, maar de zon was even weg:

    de Ermita de San Blas, overspoeld door de gelovigen.





    Van de andere Ermita toon ik enkel het interieur,

    in aanwezigheid van Santa Cecilia, tussen 2 bloempotten.

    Zelfs in de windwijzer zitten nog Moorse invloeden:

    de halve maan, als onderdeel van het kruis.





    Terug in het dorp, waar we een merkwaardige winkel

    ontdekken, gespecialiseerd in de verkoop van alambicen,

    zoals deze hier.





    Links de patrouillewagen van de Guardia Civil,

    rechts die van de Policia Local, en daar tussenin 2 Belgen.

    De flikken zijn niet te zien, waarschijnlijk frieten gaan halen.

    Dit is het pleintje voor de kerk.


    Hier staan we aan de voorgevel van de kerk van

    het Monasteria van Guadalupe, om 20´ over 2

    (...kan je zien op de klok)





    Een van de binnenkanten van het klooster,

    Gotisch met heel duidelijke invloeden van de Moren,

    in de bogen bijvoorbeeld.





    Kloostertuin aan de binnenkant.





    Prachtige doopvont in een hoek van de tuin.


    Binnenplaats van het hotel.

    We slapen hier op de hoogste verdieping

    (kan je niet zien) met torenhoge zolderingen.


    De Madonna van Guadalupe, lekker verpakt.


    Het pleintje voor de kerk, met de verwachte barretjes,

    restootjes en winkeltjes en terrasjes.






    19-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de keuken in voor een klassieker

    Een gerecht dat in de provence overal en altijd

    op tafel komt is natuurlijk ratatouile.


    In Catalonië, net over de Spaanse grens hebben ze 

    uiteraard dezelfde ingrediënten zomaar voor het grijpen.

    Vandaar dat deze Spaanse variant voor de hand ligt.

    Het grootste verschil zit hem in de toevoeging van 

    stukjes Serranoham, wat de smaak ten goede komt.


    Greta vond het lekker, meer moet dat dus niet zijn.


    In het Spaans (Catalaans) heet dit "Pollo en samfaina".


    Smaakvol en gemakkelijk te maken...


     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    stukken kip (bouten voor Bob) voor 2

    bestrooi de stukken kip met zout en peper

    zout en peper

    verhit de olie in een grote zware pan

    olijfolie

    bak de kip 8 à 10´ tot de stukken goudbruin zijn

    70 g Serranoham, in blokjes of partjes)

    neem ze uit de pan en leg ze op een bord

    1 grote ui, in plakken gesneden of grof gehakt

    doe de Serranoham in de resterende olie in de pan

    2 tenen look, of nog beter: verse lookpijpjes

    bak de ham een minuutje op een matig vuur

    1 aubergine, in blokjes van 3 cm gesneden

    schep er de ui door en bak gaar in circa 10´

    1 courgette, in schijfjes van 1 cm dik

    voeg look, courgette, paprika en aubergine toe

    1 groene of rode paprika, ontzaad en in blokjes

    laat circa 5´ bakken tot groenten beginnen te garen

    blik tomatenvlees (Spanje: troceado)

    voeg toe: tomaten, laurier, tijm en wijn

    laurier

    doe de kip terug in de pan, schep groenten erover

    1 el verse tijm, afgeritst, of marjolein

    leg het deksel op de pan

    1 glas witte wijn (of Spaanse Sidra)

    laat 25 à 35´ zacht sudderen tot de kip gaar is

     

    breng op smaak en dien op met gekookte rijst

     





    18-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug van weggeweest

    Guadalupe is wel een eind van hier.


    Naast de stad in Mexico en het gelijknamige eiland

    in de Caraiben, is dit het enige echte en originele,

    een dorpje in het noorden van de deelstaat

    Extremadura, zo´n dikke 500 km van Malaga.


    We gingen er naar toe met de Field Club,

    = de internationale wandelclub van Fuengirola,

    maar tijdens de vier dagen werd het culturele aspect

    zeker niet versmaad.


    Hierna: een deel van de foto´s genomen door Greta

    tijdens de eerste dag.

    Het trekkinggedeelte was niet zo erg lang,

    omdat de bus wel wat tijd nodig had

    om er te geraken.

    11/03/08: na enkele uren busbollen stoppen we

    een 40 km voorbij Cordoba voor de eerste wandeling,

    in het natuurpark rond Espiel.


    We starten vanuit het Centro de Interpretation,

    dat gevestigd is in een omgebouwd treinstation. 

    Het weer is weer schitterend en de sfeer is uitstekend.





    Onder het goedkeurend oog van een koppel ooievaars

    kunnen we er aan beginnen.

    Hier zitten meer ooievaars dan mussen.

    Het lijkt wel een reusachtig Zwin.





    We volgen de rivier stroomopwaarts, en passeren o.m.

    een Romeinse brug, die niet echt meer in gebruik is,

    behalve voor verdwaalde wandelaars.





    Hier is het parcours niet te moeilijk, omdat we voorlopig

    in de vallei blijven.  Later wordt het wat klimmen.





    Hier wordt de rivier overgestoken, maar een echte Amazone

    is het niet. Het heeft hier zeker een tijdje niet meer geregend,

    en vandaag moeten we ons daar ook zeker geen

    zorgen over maken.





    Tijd voor de lunch. Op deze plaats steken we terug

    de rivier over, via een andere Romeinse brug.

    De aandacht gaat naar reuzekikkers die rustig zitten

    en liggen te zonnebaden in de rivier.





    Greta past zich natuurlijk altijd aan en heeft zich omwikkeld

    met haar rode Romeinse stola.





    Naast de brug heeft iemand zijn bakoven vergeten.

    Geen boterhammen morgen. Of is dit misschien

    de langgezochte ingang van de Temple of  Doom?





    Een oude brugreling kan natuurlijk ook dienen als zitplaats

    voor het verorberen van de zelf meegebrachte picknick.





    Greta houdt meer van een walking lunchbuffet en

    zorgt ervoor dat haar boterhammen niet onverwachts

    kunnen onsnappen.





    Nog een boerke laten en opnieuw de beuk

    (sorry: de olijfboom) erin.

     





    Tussen Cordoba en Guadalupe was het vroeger

    een praktisch onbewoonde streek, door gebrek aan water

    en dus aan landbouw.

    Door een reusachtig project werden overal stuwdammen

    gebouwd, zodat de landbouwers nu water ter beschikking

     hebben voor irrigatie van de akkers. 

    Het gebied blijft echter zeer dun bevolkt

    en draagt de veelzeggende naam La Siberia.





    We zijn er!

    Het enige echte Hospederia del Real Monasterio

    van Guadalupe!!


    Dit reusachtig complex doet me onmiddellijk denken

    aan het pauselijk paleis in Avignon, maar alhoewel

    minder bekend is dit veel interessanter.


    In Guadalupe is een 4* Parador aanwezig,

    maar wij verblijven bij de paters Franciskanen,

    in het klooster zelf. Schitterend!





    Hier zit Greta bij de ingang aan de blaadjes van een potplant

    te froefelen.  Het "hotel" heeft slechts 2*, wegens

    ontbreken van een zwembad en TV en radio en minibar

    op de kamer, maar daar hebben de paters

    nooit oog voor gehad, en gelukkig maar.





    Dit zijn een paar foto´s genomen in de binnentuin.


    Het lijkt meer een versterkte burcht dan een klooster.




    Het complex is nooit veroverd door de moslims,

    omdat het een echt fort was, en daardoor zijn

    een aantal katholieke schatten bewaard gebleven,

    die op andere plaatsen zijn verwoest of gestolen.





    Dit is een foto, genomen uit onze kamer. 

    Elke kamer is verschillend van grootte en van vorm.

    Wij hebben er een met een bijkamer met een derde bed.

    In een bepaalde kamer is een trap naar boven,

    met nog een extra dubbel bed.


    De muren zijn zo Middeleeuws dik dat je absoluut niets

    kan horen van de buren.

    In de gangen hangt een lichte geur van wierook en van

    verdufte meubels, maar dat maakt het net zo authentiek.

    Ik ben gaan kijken naar de lokale Parador,

    maar die kan hier niet aan tippen. 


    Leve de paters Franciskanen!


    Dit is alles voor vandaag...


    16-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.no cooking

    Bob kookt niet deze week, want morgenvroeg

    gaan we vier dagen met de Field Club naar Guadalupe

    (niet in de Caraiben, maar in Extramadura!),

    waar we verblijven in de Hospederia van het  

    El Real Monasterio de Guadalupe.

    Toch zeker een 500 km van hier.

    We trekken daar rond en komen de laatste dag terug

    via de historische stad Mérida.

    10-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op en neer vanuit Ronda naar Benaojan

     


    Prima wandelweer.

    Ronda is een van die prachtige steden,

    waar zowel cultuur als natuur uitbundig aanwezig zijn.

    Wij daar dus naartoe met de Field Club.


    Tot nog toe keken we in Ronda altijd vanuit de stad

    de ravijn in, maar nu zien we het eens vanonder naar boven.  Ook niet mis.



    Een rivier is hier nooit ver weg.  In deze staat zelfs H2O.



    Om het half uur een kleine stop om wat zweet af te vegen

    en wat bij te slurpen is altijd welkom.



    De lente maakt zich meester van de aanwezigen, en we zien dat het goed is.



    De zon is weer van de partij, en de gesprekken

    gaan over het huidige weer in België,

    wat ons toch wel bezorgd maakt.



    Hier en daar moet een afsluiting worden geopend,

    en opnieuw gesloten na de laatste stapper,

    want anders ontsnapt het wildlife.



    Galanterie is nooit ver weg voor dames in nood.



    Geschikte wandelstokken helpen ook altijd

    om een woeste bergrivier te overwinnen.



    Na een paar uur zwalpen is een picknick welkom,

    in een lekker zonnetje. Njam-njam.



    Het kan zo lekker en goed worden dat je erbij zou

    wegdromen.

    Moe maar voldaan even de oogjes dichtknijpen

    maakt van je (bijna) een nieuwe mens.

    Ursula en Peter hebben heimwee naar hun Duitse heimat.



    Stilte voor de storm want hier zie je een hoop sukkelaars

    een erg steile klim doorworstelen, twintig minuten lang.

    Dit is echt de plat de résistance, met een langgerekt peleton.

     Voor mijn arme knieën verkies toch ik toch nog dit

    boven een gelijksoortige afdaling.



    Na het bedwingen van de top kunnen we weer oog hebben

    voor de natuurpracht...



    ...en voor Greta die iets uit haar rugzak wil

    dat niet helemaal bovenaan zit...



    Een kudde geiten liep even parallel met onze weg. 

    Groot was de verbazing bij het vinden op ons pad

    van een pasgeboren geitje.

    Ernaast lag een plas bloed en het beestje was

    nog helemaal nat.

    De navelstreng hing er nog aan te bengelen. 

    Het probeerde vruchteloos op zijn eigen pootjes te staan. 

    De mama was waarschijnlijk weggeschrikt.



    Engelsen doen altijd alles anders. 

    Deze vult moeizaam zijn flesje met drinkwater

    van achteraan de waterbron. 

    Nochtans stond er vooraan geen file aan te schuiven. 

    De paraplu is in aanslag, allicht om dorstige vliegen

    weg te jagen.



    Oef!  Aankomst in Benaojan.

    De pinten van 1 € verwachten ons.



    Degenen die de brug niet willen gebruiken kunnen

    (op eigen risico natuurlijk) de rivier ook oversteken

    op stepping stones.


    10-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dagdromer
    blog.seniorennet.be/dagdrom

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!