Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeeland opent meest adembenemende wandelpad


    Nieuw-Zeeland opent meest adembenemende wandelpad





    Nieuw-Zeeland heeft er een adembenemende attractie bij. Het 3.050 km lange 'Te Araroa' pad is officeel ingehuldigd. De wandelweg, die zowel op het Noorder- als het Zuidereiland loopt, verbindt historische sites, spirituele locaties en oogstrelende landschappen met elkaar. Dat belooft.

    Zes miljoen voetstappen
    Het pad vertrekt van Kaap Reinga in het noorden en gaat tot Bluff in het Zuiden. Het duurde 6.000 dagen en vergde 6 miljoen voetstappen om de wandelweg aan te leggen. De grootste afstand tussen twee pubs tijdens de route bedraagt 273 kilometer.

    Voor toeristen biedt het Te Araroa pad een unieke kans om één van 's werelds mooiste landschappen te ontdekken. Men moet er wel vier tot vijf maanden voor uittrekken. 



    (kve)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Nieuw-Zeeland,
    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven kabelbanen om van te duizelen


    Zeven kabelbanen om van te duizelen


    Met een kabelbaan geraak je zowat overal. Hoge toppen en diepe dalen worden met elkaar verbonden via coole gondels alsof het niets is. Tijdens de tocht zweef je in het ijle, jouw topbestemming tegemoet terwijl je naar hartelust geniet van adembenemende vergezichten, die je op een presenteerblaadje aangeboden krijgt. Naar beneden kijken, doe je wel op eigen risico want deze kabelbanen zijn om van te duizelen.

     

    Rio de Janeiro, Brazilië

    De top van de beroemde Suikerbroodberg is te bereiken met een 1.400 meter lange kabelbaan. Het is één van de bekendste toeristische attracties van Rio de Janeiro. Bovenaan is het uitzicht ongelofelijk mooi. Woorden komen te kort. De kabelbaan gaat dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur om het halfuur.



    Hongkong, China
    Er is geen betere manier om de schilderachtige Victoria Peak , Hongkongs populairste toeristische attractie, te bereiken dan met de even adembenemende Peak Tram. Het is de steilste kabelbaan ter wereld. De rit duurt slechts acht minuten en biedt passagiers een spectaculair uitzicht over Hong Kong Island, Kowloon en Victoria Harbour. De Peak Tram vertrekt dagelijks om de tien tot vijftein minuten, van 7.00 tot 24.00 uur.

    Picos de Europa, Spanje

    De bergen in het nationaal park Picos de Europa in het noorden van Spanje bieden ontzettend veel natuurschoon. Via een kabelbaan kan je naar 1.840 meter hoogte. Daar kan je naar het uitzichtspunt Aliva wandelen. De kabelbaan is elke dag open maar de dienstregeling is afhankelijk van het seizoen.
    Kaapstad, Zuid-Afrika

    De kabelbaan naar de top van de beroemde Tafelberg (1.085 meter) in Kaapstad is de tweede populairste attractie van Zuid-Afrika. Terwijl de cabine langs de rotsige bergwand zoeft, geniet iedereen dankzij de ronddraaiende vloer van een panoramisch uitzicht. De kabelbaan vertrekt om de tien tot vijftien minuten, behalve als er te veel wind staat. De openingstijden kunnen wel per seizoen verschillen.

    San Francisco, Verenigde Staten

    De kabeltrammen van San Francisco zijn wereldberoemd. Ze zijn dan ook een ideaal vervoermiddel om bezienswaardigheden te zien. Ze nemen elke helling met gemak en doorkruisen veel populaire buurten. Het spannendste traject is de Powell-Hyde Line. De tram klimt eerst de Russian Hill op en maakt dan een steile, slingerende afdaling. Fisherman's Wharf is het eindpunt. De kabelbaan rijdt dagelijks van 6.00 tot 13.00 uur .


    Genting Skyway, Maleisië

    De Genting Skyway is de langste kabelbaan van Zuidoost-Azië en tevens de snelste ter wereld. Deze kabelbaan brengt je naar het Genting Highlands resort (2.027 meter) waar zich twee pretparken, winkels, een hotel en casino bevinden. Van zondag tot vrijdag open van 7.30 tot 23.00 uur, op zaterdag van 7.30 tot 24.00 uur.

    Grindelwald, Zwitserland


    Grindelwald-Grund wordt via één van de langste kabelbanen ter wereld verbonden met Männlichen (2.230 meter). Temidden van de Jungfrau en Eiger glijd je naar boven tijdens een rit van dertig minuten. Als je een skipas hebt, krijg je korting. De dienstregeling is afhankelijk van het seizoen.


    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Kabelbanen,
    20-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aards paradijs van Afrika


    Het aards paradijs van Afrika



    São Tomé en Principe is bezaaid met prachtige baaien en gouden stranden.

    Exclusief en exotisch: São Tomé en Principe, een archipel voor de westkust van Afrika die voor het eerst op de Belgische markt wordt aangeboden. Paradijselijke stranden, een hemelsblauwe oceaan, prachtige groene wouden, verse vis op je bord, de vriendelijkste mensen. En je hebt het bijna helemaal voor jou alleen...  


    Een vrouw verkoopt superverse vis op de markt in São Tomé.
    Een vrouw verkoopt superverse vis op de markt in São Tomé.


    Op Ilheu das Rolas toont een grote wereldbol waar de evenaar dwars door het eilandje loopt.
    Op Ilheu das Rolas toont een grote wereldbol waar de evenaar dwars door het eilandje loopt.


    Bom Bom Resort
    Bom Bom Resort
    São Tomé en Principe is een exotische eilandengroep voor de kust van Gabon, met de Golf van Guinee aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant. De Portugese ontdekkingsreizigers waren de eersten die in 1470 op de onbewoonde eilanden arriveerden. Ze gebruikten São Tomé en Principe vooral als poort naar Afrika, om handel te drijven met het vasteland, maar ook om slaven te verschepen.

    Vanuit Lissabon komen we 's morgens na een vlucht van zes uur aan in São Tomé, maar we vliegen direct door naar Principe, dat zo'n 140 km noordelijker ligt. Principe is het kleinste van de twee eilanden, met ongeveer 7.000 inwoners. Het is één van de oudste eilanden ter wereld, 36.000 miljoen jaar! Het eiland is begroeid met dicht regenwoud. De kust is er bezaaid met baaien die prachtige, gouden stranden hebben. Aan één ervan ligt het Bom Bom Resort, een oase van rust.

    Cacaoplantage
    De hoofdstad Santo Antonio heeft de grootte van een dorp en bestaat vooral uit gebouwen in koloniale stijl. Op het kerkhof ligt ook een Belg, een zekere Elsen, die als eerste een cacaoplantage op Principe begon. Op de Sundy-plantage vind je nog oude locomotieven en machines uit de tijd dat er nog volop cacao geteeld werd. Het hoofdhuis is onbewoond, maar de rest van de bijgebouwtjes zijn onderkomens voor de plaatselijke bevolking.

    Na een tocht over het eiland is het zalig relaxen op het strand. Je krijgt er het perfecte 'verlaten eiland'-gevoel. En snorkelliefhebbers kunnen hier ook hun hartje ophalen.

    Terug in São Tomé verkennen we het binnenland. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en dus zeer bergachtig. Door eeuwenlange erosie is hierdoor een spectaculair landschap ontstaan met hoge pieken. De rit naar de watervallen van São Nicolau is adembenemend. De natuur is wild en tropisch.

    De evenaar loopt door één van de kleinere eilandjes van de archipel. Ilheu das Rolas ligt op slechts 52 km van de hoofdstad São Tomé, maar je moet wel een avontuurlijke tocht van 2,5 uur ondernemen om er te geraken. De wegen zijn zo slecht dat de buschauffeur voortdurend putten moet ontwijken. Daarna nog een boottochtje van een kwartier en het paradijselijke resort Pestana Equador komt in zicht.

    Vanuit het resort is het een wandeling van een tiental minuten tot aan het Marco do Equador, een mozaïeken wereldbol op de grond met in het midden een lijn die de evenaar voorstelt. Je staat met één been in het noordelijk en één been in het zuidelijk halfrond, en dat met een prachtig uitzicht. Haal je fototoestel al maar boven!

    Verder is Ilheu das Rolas ideaal om te snorkelen, te duiken of in de infinitypool van het hotel te genieten bij een zalige cocktail of een biertje aan de poolbar. Op de terugweg komen we langs São João dos Angolares, een dorpje waar vooral afstammelingen van Angolese slaven wonen.

    Boca do Inferno
    De mooiste plek is een voormalige plantage die omgevormd is tot hotel-restaurant. De gastheer serveert 's middags een soort van tapas met alleen maar lokale producten. De oudste toeristische attractie is Boca do Inferno. Op het moment dat de zee het wildst is, moet je gaan kijken: het zeewater wordt in een geul gestuwd en dan met grote kracht opgespuwd door de 'mond'.

    Wie zeldzame dieren wil spotten, zit aan de westkant van het eiland op de juiste plaats. Schildpadden komen er hun eitjes begraven op de stranden. Het hele jaar kan je dolfijnen zien en van augustus tot november kan je zelfs walvissen opmerken. Voor wie graag vist: de zee zit vol met barracuda's, zwaardvissen, tonijn, vliegende vissen. Overal kan je dan ook superverse vis eten en de markt kan je alles kopen.

    Logeren
    Bom Bom Resort: ruime bungalows, de meeste met zicht op strand vanop het terras. Website

    Omali Lodge: lange, ruime kamers. Op 10 minuten van de luchthaven.

    Pestana Equador: ruime bungalows met zicht op strand of zwembad, met infinitypool.

    Club Santana: ruime bungalows dicht bij strand.

    Pestana Ocean: moderne hotelkamers met zicht op zee en infinitypool. Website

    Al deze hotels kan je het best in België boeken via SensaTravel.

    Praktisch
    ERHEEN: tweemaal per week vanuit Lissabon in 5.40 uur. Op woensdag met STP Airways en op donderdag met TAP Portugal. SensaTravel is het enige Belgische reisbureau dat reizen organiseert naar São Tomé (website of tel. 09/238 33 33).

    BESTE PERIODE: tropisch (28 graden gemiddeld). Droog seizoen is van december/januari en van juni tot oktober. Twee uur vroeger dan bij ons (geen jetlag).

    DOCUMENTEN: een visum (40 euro) haal je het best voor je vertrekt op de ambassade van São Tomé en Principe, Tervurenlaan 175, 1150 Brussel, email

    MUNT: 1 euro = 25.000 dobra. Euro's ter plaatse om te wisselen (geen bankautomaten).

    TAAL: Portugees, maar ook Engels en Frans.

    GEZONDHEID: neem je voorzorgen en laat je inenten (gele koorts verplicht). Meer info: website Tropisch Instituut

    GSM: geen bereik. Er is wel internet.

    INFO: website

    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Afrika, São Tomé, Principe,
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische attractie op IJsland: meevaren met walvisjager


    Toeristische attractie op IJsland: meevaren met walvisjager


    Sinds kort heeft IJsland er een nieuwe toeristische attractie bij. Vorige week werd 'Whale Watching With Whalers' (walvissen spotten met walvisjagers) boven de doopvont gehouden. De organisatie organiseert trips van vier uur waarop toeristen niet alleen mogen kijken hoe dwergvinvissen geharpoeneerd worden, maar achteraf ook een stukje mogen proeven.

    'Whale Watching With Whalers' belooft dat de toeristen op de trip:
    • aan boord zullen zijn van een walvisjager
    • een harpoenschot zullen zien en horen
    • mogen proeven van gegrild én rauw walvisvlees
    • dwergvinvissen en andere walvissen zullen spotten
    • de showroom mogen bezoeken die hen door de geschiedenis van het walvisjagen zal loodsen
    • organen van een dwergvinvis mogen zien

    De Whale and Dolphin Conservation Society beweert dat het meeste walvisvlees op IJsland - 35 tot 40 procent - verorberd wordt door toeristen. Het vlees wordt bovendien in meer en meer restaurants geserveerd. Momenteel hebben al meer dan honderd IJslandse restaurants het op de menukaart staan.

    Dwergvinvissen zijn de kleinste baleinwalvissen en de enigen die kunnen opspringen uit het water als een dolfijn. Er zijn er nog 149.000 in de Atlantische oceaan.

    (adb)
    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Dwergvinvissen, walvissen, dolfijn,
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een blitse mobilhome voor je favoriete huisdier


    Een blitse mobilhome voor je favoriete huisdier


    © photo news
     
    Als het baasje mag reizen met een mobilhome, dan moet ook de hond of kat
    des huizes kunnen overnachten in een echte camper.
    Dat moet althans de Canadees Judson Beaumont gedacht hebben.
    Hij creëerde een mobiele kennel voor de hond van zijn dochter.
    In geen tijd werd het blitse model een echt hebbeding en verkocht hij
    24 exemplaren aan 1.670 euro per stuk.
    En of jouw favoriete huisdier blij zal zijn met deze prachtkennel op wielen.


    (kve) bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Mobiele kennel, hond, kat,
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Noorse fjorden, 's werelds mooiste plek


    De Noorse fjorden, 's werelds mooiste plek


    De Noorse fjorden werden door National Geographic uitgeroepen tot het minst aangetaste gebied ter wereld. Het hele jaar door is de natuur er fascinerend. Wie de Noorse fjorden bezoekt, wordt getrakteerd op het ene na het andere spectaculaire hoogtepunt. Dit zijn onze tips voor een onvergetelijke verkenning van 's werelds mooiste natuurpareltje.

     
    De Zeven Zusters is de grootste waterval.
    De Zeven Zusters is de grootste waterval.

    Een typisch Noorse blokhut met sauna en zicht op de fjorden.
    Een typisch Noorse blokhut met sauna en zicht op de fjorden.

     
    We starten in Nordfjord, tussen Bergen en Ålesund, in het westen van het langgerekte land. Gletsjers, eilanden, fjorden, bergen, weiden, watervallen en meren, bossen, kale rotsgebieden: je vindt het er allemaal. Een ideaal gebied om van de rust en de natuur te genieten.

    Een reis door deze streek doe je het best met de wagen. Trek voldoende tijd uit, want reizen door de fjorden gebeurt op het ritme van de natuur. De maximumsnelheid is meestal 60 km per uur en de wegen worden vaak onderbroken door fjorden, die je met een veerboot kan oversteken. Ook dat loont de moeite.

    Unesco-erfgoed
    Geirangerfjord, de bekendste fjord van Noorwegen, bevindt zich midden in Nordfjord. Het is één van de meest gefotografeerde plaatsen van Noorwegen, dankzij de prachtige blauwe kleur van het water en de steile rotswanden. Watervallen storten zich hier naar beneden. Zoals de Zeven Zusters, de grootste van allemaal.

    Wie nog meer uitdagingen zoekt, kan naar de bergen trekken. Mount Skala, in Loen, en de omgeving rond deze reusachtige berg, is een paradijs voor hikers. Je huurt het best een gids, want de bewegwijzering is niet altijd even duidelijk. Het is er niet moeilijk om het noorden te verliezen in de eindeloze wouden op de bergen. Een goede gids laat je zelfs proeven van de typische oranjekleurige dauwbes (of bergframboos), die alleen in Scandinavisch berggebied voorkomt, en waaruit de Lakka-likeur gedistilleerd wordt.

    Gletsjerlopen
    Meer landinwaarts ligt de grootste gletsjer van het Europese vasteland: de Jostedalbreen. Adembenemend is een dagje gletsjerhiken op de Bodalgletsjer, die deel uitmaakt van de Jostedalbreen. Lichtblauw en gekarteld ligt hij tussen twee rotswanden. Voor een gletsjerdoop bouw je het best een hele dag in. Hoewel het gletsjerwandelen zelf slechts een drietal uur in beslag neemt, heb je toch voldoende tijd nodig om je uitrusting (stijgijzers voor onder je schoenen, een houweel) uit te kiezen en het wandelpad (uiteraard met de volledige uitrusting op je rug) tot aan de voet van de ijsberg te beklimmen.

    Gletsjerlopen kan alleen in de zomer, van mei tot september. In de winter is het niet alleen te koud, maar ook te gevaarlijk: de verse sneeuw kan dan metersdiepe kloven aan het zicht onttrekken.

    Zowel voor een doorgewinterde kajakker als voor een beginner, is een kajaktocht op het Lovatnetmeer een aanrader. Idyllisch en met een bijzondere tint van blauw, veroorzaakt door het smeltwater van de gletsjer. Het adembenemende meer kende een woelige geschiedenis, want de omgeving viel meer dan honderd jaar geleden twee keer ten prooi aan een tsunami, veroorzaakt door instortingen van de omringende rotswanden. Op sommige plaatsen liggen her en der in het water nog overblijfselen van die rotsblokken.

    Slapen in berghut
    Vooraleer je in de kajak kruipt, krijg je een korte introductie van Rogier, de uit Nederland afkomstige begeleider van Norway Adventures. Even later dobber je midden in een eindeloze stilte op het hemelsblauwe water met uitzicht op schitterende rotsformaties. Een leuke verrassing is de tussenstop aan een koffiehuisje op een schiereilandje en waar je bij een warm drankje kan proeven van de typische 'bløtkake', volgens de Noren de lekkerste taart ter wereld.

    Logeermogelijkheden zijn er in alle soorten, maar slapen in een berghut is toch een unieke belevenis. Stel je voor: bergen zo ver het oog reikt, glooiende groene berghellingen af en toe onderbroken door ruw gesteente, een zacht kabbelende beek, in de verte het geluid van een kudde geiten, en een drietal huisjes, verstopt onder een groen dak. En dat groene dak mag je letterlijk nemen, want er groeit mos, gras en zelfs hier en daar een boom op. De bergboerderij van Gloppen is enkel bereikbaar via een hobbelig grindpad en de dichtstbijzijnde buren wonen kilometers ver. Verwacht geen luxe en comfort, de huisjes zijn heel basic ingericht en sommige hebben zelfs geen stromend water of elektriciteit.

    In de winter kan je in verschillende gebieden skiën, zelfs letterlijk in de fjord. Heel origineel is wintersurfing aan de kust van Nordfjord, een combinatie van skiën en surfen. Niet voor watjes evenwel, want 's winters is het water heel erg koud.

    Daarnaast zijn er ook activiteiten, zoals snowshoehiken en sleetje rijden. Je kan, zowel 's zomers als 's winters, ook skiën in het Stryngebied. De pistes zijn 's avonds verlicht in Noorwegen, zodat je toch een lange dag kan skiën.

    De tips van Vlaamse fjordenkenner
    Het is geen overbodige luxe om je fjordenreis ver vooraf te boeken en je te laten bijstaan door een specialist. Nordic Info uit Buggenhout is dé fjordenspecialist op de Belgische markt en zaakvoerder Maarten Raes kent Noorwegen op zijn duimpje. Zijn ultieme fjordentips:

    - Verblijf in een typisch Noorse blokhut met sauna en zicht op de fjorden.

    - Geniet van de indrukwekkende Nærøyfjord: slechts 250 meter breed en met besneeuwde bergtoppen tot 1.500 meter hoog.

    - Begin je dag met een zoektocht naar dolfijnen en zeehonden in de Sognefjord en eindig met spotten van rendieren en elanden in Jotunheimen.

    - Ontdek de uitlopers van de fjorden diep landinwaarts: hier dringen ze door tot in het hooggebergte.

    - Vaar door de Geirangerfjord met een schip van Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld.

    http://www.nordicinfo.be of tel. 052/55 52 54.

    Logeren
    Avontuurlijk: de bergboerderijen van Gloppen bieden logies aan op een zevental verschillende plaatsen.
    Minimum aan comfort, maar maximum aan beleving.
    Prijs: 250 NKr (32 euro) per nacht.http://stølsferie-nordfjord.no/en

    Basic: mooi gelegen aan de oever van de Stryn rivier, is het Stryn Hotell. Centraal voor daguitstappen en activiteiten in de buurt. 's Avonds ga je het best uiteten, met verschillende restaurants op wandelafstand.
    Prijs: 648 NKr (72 euro) per kamer per nacht met ontbijt.
    http://www.strynhotell.no

    Wellness: een aangenaam wellnesshotel is het Nordfjord Hotel in Nordfjordeid. Het 'badehuset' is compleet met een Finse sauna, Turks bad, infrarood sauna, ijsdouche, outdoor jacuzzi met zout water en binnenzwembad met therapeutisch, 34 graden warm water. massages.
    Prijs: 1.500 NOK (190 euro) per nacht met ontbijt, toegang tot wellness incluis.
    http://www.nordfjord-hotell.no

    Praktisch
    Erheen: Brussel-Geiranger 1.930 km. Over land via Noord-Denemarken (Hirtshals) of Noord-Duitsland (Kiel) en daar de ferryboot naar Oslo. Vanaf Kiel naar Oslo duurt 20 uur en je slaapt dan in een gezellige hut. Oslo-Geiranger 430 km. Vanaf Denemarken naar Kristiansand is het 4 uur. Info op
    http://www.colorline.com voor het vaarschema. Vliegen vanuit Brussel (via Kopenhagen of Oslo) naar Ålesund, met SAS. Info op http://www.flysas.be

    Beste periode: hele jaar door mooi, er is altijd wel iets te doen. Het beste, zonnigste weer van mei tot eind september. November/december/januari zijn donkere maanden en het koudst. Rond de kerstperiode is het in de wintersportgebieden heel gezellig.

    Info: http://www.visitnorway.com - http://www.fjordtours.com - http://www.nordfjord.no - http://www.norway-adventures.com - http://www.nordicinfo.be

    Kajakken op het Lovatnetmeer is een onvergetelijke belevenis.

    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Noorwegen,
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wereldwonder van Peru



    Het wereldwonder van Peru


    De Inca's wisten Machu Picchu eeuwenlang verborgen te houden.

    Precies honderd jaar geleden ontdekte Hiram Bingham de Incastad Machu Picchu. De verjaardag van Peru's wereldwonder wordt in juli spectaculair gevierd, maar met zijn koloniale pracht, witte stranden en regenwoud heeft het land nog zoveel meer toppers in petto. Peru smeekt om een rondreis, met Machu Picchu als kers op de taart.

     
    Een precolumbiaans beeld uit de ruïnes van Chan Chan.
    Een precolumbiaans beeld uit de ruïnes van Chan Chan.


    Gekostumeerde indianenjongens tijdens een feest in Huanchaco.
    Gekostumeerde indianenjongens tijdens een feest in Huanchaco.


    Quechua-vrouwen verkopen fruit en groenten op de markt van Pisac, een dorp in de heilige vallei van de Inca's.
    Quechua-vrouwen verkopen fruit en groenten op de markt van Pisac, een dorp in de heilige vallei van de Inca's.

    De kathedraal van Cuzco op de Plaza de Armas.
    De kathedraal van Cuzco op de Plaza de Armas.


    Hotel Las Palmeras in Huanchaco
    Hotel Las Palmeras in Huanchaco

    De meeste reizigers willen bij hun landing in Lima de stad zo snel mogelijk ontvluchten. Nochtans kent de hoofdstad van Peru heel wat verborgen schatten die vooral na zonsondergang tot hun recht komen, als de avondspits verdampt en Lima herademt. Omdat je te voet niet ver geraakt in deze miljoenenstad, neem je het best de Turibus om de vele architecturale pareltjes te bezichtigen. Vanuit de hippe wijk Miraflores rijden we langs de archeologische site Huaca Pucllana naar het historische centrum van Lima, dat zijn status van Unesco-werelderfgoed alle eer aandoet. De Plaza de Armas, de kathedraal, het regeringspaleis en het San Franciscoklooster zijn slechts enkele van vele indrukwekkende erfgenamen van de Spaanse koloniale bezetting.

    Hoogtepunt van de rondrit is een bezoekje aan het Circuito Mágico del Agua, volgens het Guinness Book of Records het grootste fonteinencomplex ter wereld. Verbluffend is vooral het licht-, klank- en waterspel, dat bezoekers tot ontzagwekkende stilte dwingt. Lichtbundels baren een volmaakte driedimensionale danseres, die hoog boven de hoofden danst op Weense wals, flamenco en theatrale, Peruaanse zarzuela. Een sterk huwelijk tussen technologie, traditie en kunst komt hier tot leven.

    Oeroude tradities
    Met een comfortabele nachtbus reizen we naar het noorden, waar we bij het ochtendgloren de indrukwekkende ruïnes van Chan Chan bezoeken, de grootste precolumbiaanse stad op het Amerikaanse continent. Ook de door pastelkleuren overgoten koloniale stad Trujillo is interessant, maar na zonsondergang loop je hier liever niet alleen op straat.

    Een veilige en rustigere uitvalsbasis om Trujillo en de ruïnes van Chan Chan te ontdekken, is het vissersdorpje Huanchaco. Surfers komen van heinde en ver om de perfecte golven te bedwingen en bon vivants komen ruim aan hun trekken in de vele restaurantjes. Een absolute must als je aan de Peruaanse kust vertoeft, is ceviche, een schotel van rauwe vis gemarineerd in limoensap en chilipepers, gegarneerd met zoete aardappelen, ui en geroosterde maïs. Elke middag zitten de vele cevicherías afgeladen vol met hongerige liefhebbers.

    Ondanks zijn toeristische succes slaagt Huanchaco er wonderwel in oeroude tradities in stand te houden. Lokale vissers trekken er nog steeds dagelijks op uit in hun handgemaakte rieten bootjes van zo'n vijf meter lang en vijftig centimeter breed. Zodra de netten binnengehaald zijn, surfen ze de honderden meters lange golven af tot ze hun caballitosop het droge kunnen slepen. Al 2.000 jaar houden de vissers van Huanchaco dit gebruik in stand. Mogelijk waren zij de allereerste surfers ter wereld. Vriendelijke vissers laten je graag gratis of voor enkele soles - de Peruaanse munt - een tochtje maken.

    Dorpsfeesten
    Wanneer we uit het frisse zeewater wandelen, worden we overrompeld door een dansende meute indianen, monsters en duivels. We zijn middenin de vijfjaarlijkse pelgrimstocht tussen Huanchaco en Trujillo beland, ter ere van de Virgen Candelaria del Socorro, de beschermheilige van Huanchaco. Slechts eens om de vijf jaar mag de Heilige Maagd de sneeuwwitte kerk verlaten om een luchtje te scheppen, maar dan wordt ze wel dagenlang als een vorstin rondgedragen door honderden gekostumeerde indianen, boeren en demonen, die de Peruaanse geschiedenis en mythes symboliseren. Niet gevreesd: om een folkloristisch dorpsfeest mee te maken, hoef je echt niet te wachten tot de volgende uitvaart van de maagd van Huanchaco. Zowat elk Peruaans dorp, tot het kleinste gehuchtje, heeft een patroonheilige die geregeld in de bloemetjes wordt gezet. Jaarlijks zijn er in Peru zo'n 3.000 fiesta's...

    De hipste Peruaanse bestemming van het moment is ongetwijfeld Iquitos, een bruisende stad in het Amazonewoud van waaruit dagelijks cruises op de Amazonerivier en trektochten in het oerwoud vertrekken. Lonely Planet zette Iquitos op de zesde plaats in haar top-10 van te bezoeken steden in 2011. Iquitos is de grootste stad ter wereld die niet over land bereikbaar is. Avonturiers kunnen de reis naar de Amazonestad tot een ware odyssee verheffen, met dagenlange busritten door het Andesgebergte en een driedaagse riviertocht in het oerwoud.

    Lijkt dat je iets te veel gedoe, kan je gewoon vanuit Lima het vliegtuig nemen. Twee uur na vertrek slaat Iquitos je dan met een hete dweil in het gezicht. Iquitos broeit. Wanneer de zon het hoogst staat, lijkt elke beweging een heldendaad, maar 's avonds is het heerlijk langs de uitgestrekte boulevard aan de oevers van de Amazonerivier.

    Tijd te kort in Cusco
    Precies 3.326 meter hoog in het Andesgebergte ligt de hoofdstad van het ooit zo machtige Incarijk. Cusco, Quechua voor 'navel van de wereld', is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Hoe lang je ook blijft, je komt tijd te kort. Enkele van de indrukwekkendste bouwwerken vind je naar goede Peruaanse gewoonte op de Plaza de Armas, waar de Spaanse conquistador Pizarro een enorme kathedraal liet bouwen op de ruïnes van het hart van het Incarijk.

    De conquistadores mogen het oude rijk dan wel met de grond gelijk gemaakt hebben, je hoeft niet naar het Incamuseum om de trotse geest van een ver verleden in te ademen. Elke avond kan je concerten bijwonen van inheemse groepen die hun muzikale traditie al eeuwen in ere houden. Met de indianen die al eens met een cd'tje en een panfluit een Vlaamse braderie durven op te leuken, heeft dit niets te maken. Opzwepende percussie en hypnotiserende blaasinstrumenten zorgen ervoor dat het spontaan begint te jeuken om een zonnedans te doen.

    Verder zijn er in Cusco tientallen gebouwen en musea die de moeite waard zijn. Maar wil je de stad echt leren kennen, verdwaal dan tussen de kerken, in de smalle steegjes van het historisch centrum, het artistieke San Blas en de volkswijken op de heuvels.

    Machu Picchu
    Om dat andere Incawonder, Machu Picchu, te bereiken, kan je vanuit Cusco de trein nemen en ter plaatse de toegangsprijs betalen.
    Maar als je een vierdaagse trekking boekt bij een reisagentschap,
    ben je nauwelijks meer kwijt en een hele ervaring rijker. Kijk wel goed uit, want niet alle reisbureaus in Cusco zijn even betrouwbaar.

    Tientallen zaklampen verlichten het steile pad wanneer we om 4 uur 's ochtends de laatste beklimming naar Machu Picchu inzetten. Wanneer het ochtendgloren de donkere wolken langzaam verdringt, ontsluiert zich een van de fraaiste fenomenen die we ooit hebben aanschouwd: Machu Picchu, het heiligdom dat de Inca's eeuwenlang verborgen wisten te houden voor de conquistadores. Tien uur lang dwalen we rond in misschien wel het meest mystieke van de zeven nieuwe wereldwonderen, honderd jaar nadat de Amerikaan Hiram Bingham als eerste 'gringo' het tempelcomplex ontdekte.

    In juli wordt dat uitgebreid gevierd. Sting zou al een akoestisch optreden op de archeologische site hebben toegezegd en ook met Paul McCartney en U2 wordt gepraat. Het belooft mythisch te worden.

    Logeertips
    Guesthouse Safe in Lima (**): bij Vlaming Jean-Paul Hemelaer, die ook vervoer verzorgt van luchthaven naar logies, en uitstappen. Vanaf 30 euro per nacht met ontbijt.

    Los Marqueses (***) in Cusco: een prachtig koloniaal pand pal in het historisch centrum, heerlijk ontbijt. Tweepersoonskamer vanaf 60 euro.

    Las Palmeras (***) in Huanchaco: een gerieflijk hotel vanaf 35 euro per nacht met ontbijt.

    Met Vlamingen door Peru
    In Peru zijn nogal wat Vlamingen actief in het toerisme. Dirk Joris heeft in Cusco het reisbureau
    South America Planet. Dat biedt Nederlandstalige groepsreizen aan en verzorgt ook de Incatrail-trektocht naar Machu Picchu. Jean-Paul Hemelaer heeft een guesthouse in Lima en organiseert trekkings naar alle hoeken van het land. Pauline Evers runt het hostel-restaurant Via-Via in Ayacucho.

    Praktisch

    Erheen: Met Iberia via Madrid. Reken op ± 1.000 euro. Wie een georganiseerde rondreis boekt, betaalt minder. Transport in Peru met Peruvian Airlines en busmaatschappij Cruz del Sur of
    Turibus in Lima.

    Beste periode:
    Aan de kust het hele jaar door, in de bergen en het regenwoud droogst van mei tot en met september. Regenseizoen (december tot april) kan ongemakken veroorzaken.

    Rondreizen: Diverse touroperators bieden begeleide rondreizen aan. Naast de groten (Jetair, Neckermann, Thomas Cook) is
    Cosmic Travel dé Peru-specialist in België, met de ruimste keuze en grootste vrijheid, à la carte, individueel of in groep (ook via de reisagent).

    Anders Reizen organiseert twee avontuurlijke trekkings, van 10 tot 31 juli en van 9 september tot 3 oktober.

    Een vierdaagse trekking via
    Marcelos Travel met toegangsgeld Machu Picchu kost ter plaatse 135 euro.

    Documenten: Internationaal paspoort.

    Gezondheid: Goede conditie vereist (hoogte- en wagenziekte, diarree komen veel voor). Kijk op de
    website van het Tropisch Instituut.

    Veiligheid: Laat je goed informeren waar de gevaarlijke plekken zijn, pronk niet met je luxe, let op voor gauwdieven, reis licht. Neem een reisgids mee (Lonely Planet, Footprint).

    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Peru, Incastad Machu Picchu,
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VW Kever huisvest kreeften


    VW Kever huisvest kreeften


    De Britse beeldhouwer Jason Caires-Taylor ...


    De Britse beeldhouwer Jason Caires-Taylor goot een Volkswagen Kever in beton en installeerde die op de zeebodem voor de kust van Mexico. De auto heeft compartimenten waarin kreeften en vissen beschutting kunnen zoeken
    en is de laatste toevoeging aan het onderwaterpark van de kunstenaar.
    Hij wijst ermee op de impact die de mens heeft gehad op de ecosystemen
    en het effect daarvan op toekomstige generaties. De VW Kever is in Mexico
    een icoon, de 'votcho' werd er tot 2003 ook nog gefabriceerd.


    (lb)
    bron; hln.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Kreeften, Mexico,
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaunergrat in Tirol verkozen tot Natuurpark van het jaar 2011



    Beste natuurpark van Oostenrijk

    Natuurpark Kaunergrat is in Oostenrijk uitgeroepen tot ‘Natuurpark van het jaar 2011’. Kaunergrat liet bij de verkiezing 46 andere natuurparken achter zich. Ook het eerste natuurparkhuis van Tirol heeft goed gescoord bij de boordeling. 
     
         Kaunergrat in Tirol.

    De ‘Natuurpark van het jaar’ verkiezing is een initiatief van het Verbond van Oostenrijkse Natuurparken. Hoewel Kaunergrat pas 12 jaar geopend is, wist het alle natuurparken in Oostenrijk te verslaan.

    De doorslaggevende criteria waren het natuurbehoud, de regionale ontwikkeling, educatieve programma’s en relevante onderzoeken. In 2010 won het natuurpark al de nationale cultuurlandschapprijs.

    Terug in de tijd

    Natuurpark Kaunergrat, gelegen in de Ötztaler Alpen, kent een unieke mix van natuur- en cultuurlandschappen, uiteenlopend van dorre grasvlaktes in het Inntal tot het ‘oerwoud’ van de Arzler Petzenklamm en het uitgestrekte gletsjergebied.

    Bezoekers kijken hun ogen uit met ruim 500 planten- en 1.000 vlindersoorten. Ook de in 1992 op de Piller Sattel ontdekte offerplaatsen, met belangrijke vondsten uit de bronstijd, zijn een ware publiekstrekker.

    Zomerprogramma

    Van 3 juli tot 31 augustus 2011 organiseert Natuurpark Kaunergrat een omvangrijk zomerprogramma om de bezoekers dichterbij de natuur te brengen.

    Zo leer je bij de interactieve tentoonstelling ‘3.000 m vertikaal’ in het nieuwe natuurparkhuis alles over de natuur. Ook tijdens de natuurparkweken, die plaatsvinden van zondag 4 september tot zaterdag 8 oktober 2011, maakt de bezoeker op een leuke en educatieve manier kennis met de natuur.

    Zo zijn er ‘Nature Watch’ wandelingen waarbij je met een park ranger op zoek gaat naar bijzondere dieren en planten. Bij de workshops kruiden en paddenstoelen leer je alles over de groei van de producten en bijzondere gerechten voor op tafel. Er is tevens een exclusieve workshop fotograferen onder begeleiding van een professionele fotograaf (28 september – 2 oktober).

    Bezoek aan Kaunergrat

    Een ‘Natuurparkwoche’ arrangement (4 september – 10 oktober 2011) inclusief het activiteitenprogramma
    van Kaunergrat en zeven overnachtingen in een B&B is te boekenvanaf € 262,- per persoon.
    Voor verblijf in een driesterrenhotel betaal je vanaf € 430,- per persoon.

    Meer informatie en aanbiedingen op www.pitztal.com en www.kaunergrat.at.


    bron; telegraaf.nl

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Natuurpark, Kaunergrat, Oostenrijk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen op Madeira - Wandelen langs levada's

                                     

                                 Wandelen op Madeira
     
    Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en is erg geschikt
    om te wandelen.
    Het eiland is 740.7km
    ² groot, 57 km lang en 23 km breed.
    Als je vakantie wilt gaan naar Madeira is het zeker de moeite waard om
    een auto te huren, en laat de airco dan eens uit en doe het raam open.
    De geur van de bloemen komt je tegemoet.

    Wandelen langs levada's

    De meeste wandelingen op Madeira lopen langs levada's.
    De levadas zijn het irrigatiesysteem van het eiland.
    Zij voeren het water vanuit de vochtige noordkant van het eiland
    naar de zuid kant van Madeira.
    Elke levada begint met een waterval.
    Het water in de levadas is helder en koud.
    Dit komt door dat het water in de rotsen wordt gefilterd.

    Langs de levada's lopen is niet altijd makkelijk, dit omdat het pad soms
    smal is, maar ook omdat de levadas aan de rand van de berg liggen.(wandelschoenen zijn een must). Soms kijk je tijdens het wandelen een
    heel eind naar beneden voordat je de grond ziet.
    En de afgronden zijn vaak erg steil. Om de afstand zo kort mogelijk te houden zijn er tal van tunnels gebouwd op Madeira om het water door heen te leiden. In de tunnels is het donker en koel, maar ook glad en soms heel erg laag!
     
    Tijdens de wandelingen hebben we letterlijk tussen de bloemen gelopen.
    Zo mooi, zo indrukwekkend, geuren, kleuren, een herinnering om te koesteren.















































































          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Madeira, Portugal, Levada wandeling,
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wandelen op Madeira 2


    Wandelen op Madeira
     
    tweede deel foto's




































































          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Wandelen, Levada, Madeira, Portugal,
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giganten uit de ijstijd


    Giganten uit de ijstijd


    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat ...

    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat Sleeswijk-Holstein) zijn
    twee replica's van mammoeten te zien op de tentoonstelling
    'Giganten Der Eizeit' (Giganten uit de IJstijd).
    De grootste ijstijdtentoonstelling van Europa opent op 3 juni.

    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat ...



    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat ...
    (adb)bron; hln.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:tentoonstelling, mammoeten, Duitsland,
    06-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijdorp beste dierentuin



    Blijdorp beste dierentuin 

    Bezoekers van Diergaarde Blijdorp hebben de Rotterdamse topattractie
    geëerd met een prijs. Blijdorp ontving namelijk de Zoover Award voor
    beste dierentuin van Nederland.


    Blijdorp beste dierentuin

    De honderden bezoekers die hun ervaringen achterlieten op de vergelijkingsite, waardeerden Blijdorp met een gemiddeld cijfer van 8,9. Directeur Marc Damen was erg content met het compliment.

    De onderscheiding voor dierentuinen is er dit jaar voor het eerst. Zoover deelt al langer prijzen uit voor beste accommodatie en attractiepark.

    Op de website laten mensen hun beoordelingen van hotels en dagattracties achter. "Het is een onafhankelijke site en dit is dus het mooiste compliment dat mensen ons kunnen maken", aldus Damen. Zoover krijgt meer dan een miljoen beoordelingen van accommodaties, landen, steden en bezienswaardigheden over de hele wereld.

    bron; telegraaf.nl

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:dierentuin blijdorp,
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanoën in Noord-Ierland

    Kanoën in Noord-Ierland


    Aan de noordkust van Noord-Ierland is een nieuwe kanoroute uitgestippeld: de North Coast Canoe Trail.
    De tocht begint in Magilligan bij Londenderry en loopt langs brede zandstranden, dramatische landtongen en de beroemde rotsformatie Giant's Causeway naar het dorpje Waterfoot in de Glens of Antrim.

    De route is meer dan 100 km lang, maar die hoeft u niet in één dag af te leggen. Halverwege kunt u in een kleine, idyllisch gelegen visserscottage in de Port Moon Bay overnachten, een huisje voor 8 personen.

    Meer kanoroutes in Noord-Ierland vindt u op de site www.canoeni.com

    Maaike Schwering
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Kanovacantie, Ierland,
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Tropez is een hondenparadijs!
     

    Saint Tropez is een hondenparadijs!


    Vijf vragen aan...Snoop

    Hij flaneerde over de boulevard in Saint Tropez, struinde door de designwinkels in New York City en sliep in luxehotels in Monte Carlo. Snoop leidt alles behalve een hondenleven. In het gevolg van zijn baasjes - fotograaf Anton Dijkgraaf en reisjournaliste Sylvia Keppel – reist hij de hele wereld over. Het boek ’Baasje, mag ik mee?’ beschrijft de wereld door de ogen van Snoop. 
    De avonturen van de viervoeter.


      Wat is je favoriete bestemming?

      Dat is moeilijk; Los Angeles was fantastisch, net als Wenen, Las Vegas en Ibiza. Maar als ik moet kiezen toch wel Saint Tropez. Zuid-Frankrijk is rijk, een beetje snobistisch. Daar houd ik van. Mensen zijn gek op kleine hondjes, die houden ze vaak als accessoires. Ik val er dus helemaal niet uit de toon. Ze hebben bovendien lekker brede straten en er staat altijd een koel zeebriesje.

      Mag je zomaar mee in het vliegtuig?

      Niet met alle maatschappijen. EasyJet bijvoorbeeld laat geen honden toe aan boord. Maar de meeste nationale maatschappijen maken er geen probleem van. Meestal neem ik Transavia of KLM, daar betaal je ongeveer veertig euro voor een enkeltje. Ik mag dan niet uit de tas, dus naar buiten kijken lukt niet. Gelukkig heb ik, afhankelijk van welk seizoen het is, een winter- en een zomertas. Allebei in New York gekocht.


      Wat neem je mee?

      Vosje, het enige speeltje dat ik nog niet kapot heb gebeten. Al vier en een half jaar –zolang ik leef – reist hij mee. Verder wat dekentjes en een paar brokken. En m’n paspoort natuurlijk. Af en toe moet ik inentingen halen, tegen rabiës bijvoorbeeld. Sommige landen hanteren strenge regels, maar binnen de EU valt het heel erg mee.


      Ontsnap je weleens?

      Nee, ik houd Anton en Sylvia altijd nauwlettend in de gaten. Soms, als ik ergens niet naar binnen mag, ga ik gewoon in de tas. Daar zitten kijkgaatjes in, dus niemand heeft het door.


      Heb je vakantievrienden gemaakt?

      Er zijn in het vliegtuig en de hotels altijd maar weinig honden te vinden. Wel heb ik interessante mensen ontmoet, zoals Pamela Anderson, Xander de Buisonjé en Hans Klok. Die gingen dan met mij op de foto.

      Uit 'Baasje mag ik mee’?, uitgeroepen tot grappigste reisboek van het jaar 2010.

      bron; telegraaf.be


      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:honden, Snoop,
      29-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden spotten vanuit kijkhuisje Koksijde

      Zeehonden spotten vanuit kijkhuisje Koksijde


       
      Belga

      De gemeente Koksijde gaat een kijkhuisje plaatsen om zeehonden te spotten. Een kolonie van de dieren houdt zich al enkele maanden op ter hoogte van de golfbreker van Ster der zee.

      De dieren komen vaak verpozen op de golfbreker en zijn zo een toeristische attractie op zich.

      Veel mensen komen echter te dicht bij de dieren en zouden daardoor hun rust verstoren. De gemeente denkt er dan ook aan om wandelen op de golfbreker te verbieden.

      Voorts wordt er gewerkt aan een plan om ook het gebruik van visnetten rond de golfbreker te verbieden zodat de zoogdieren niet verstrikt kunnen raken.


      bron; deredaktie be

      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:zeehonden,
      21-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofd boven de wolken in Guatemala


      Hoofd boven de wolken in Guatemala


       

      De bergen van Alta Verapaz zijn het terrein van de Quiché-indianen. Deze Guatemalteken leven in kleine poblados boven of langs de weg. De vrouwen doen er nog de was in de beek en wandelen naar huis met een mand schone én prachtig gekleurde kleren op hun hoofd. De groene, bergachtige omgeving is magnifiek.

      Om te slapen nemen twee jongemannen die op een finca werken me mee naar het grootste dorp, Finca Campur. Ik mag er van de pastoor overnachten naast de kerk. Een zevental kinderen komt nieuwsgierig kijken wanneer ik de tent opzet, terwijl ver weg wat muziek klinkt. 's Nachts openen de hemelsluizen zich, negen uur lang. Het ontbijt, overheerlijke cakes gemaakt van chocolade en kokosmelk, maakt veel goed. Onder de verbaasde ogen van een dertigtal Quichés stop ik de tent in mijn fietszakken en rij verder, soms zelfs boven de wolken.

      Als ik in San Pedro Carchá aankom, verlang ik naar een hotel na het eenvoudige eten van de Quiché en de overnachtingen in tenten en cuarto's. Een plek vind ik in het Park Hotel op een beplante heuvelflank, waar je voor 37 euro een bungalow kunt huren. In het restaurant smul ik van een aspergesoepje, een slaatje van de chef en een geroosterde zalm.

      Mejorcamino.blogspot.com


      Piet Vercaempst
      Bron; demorgen.be

      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:Guatemala,
      18-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met paard en kar door de Vlaamse Ardennen


      Met paard en kar door de Vlaamse Ardennen


      Huifkartocht - Vlaamse Ardennen


      Wie graag met het gezin eropuit trekt in de natuur, zal genieten van een huifkartocht door de Vlaamse Ardennen. Stevige boerenpaarden trekken de nostalgische kar in een gezapig tempo over veld- en landbouwwegen en brengen je op de mooiste plekjes van de boerenbuiten. Tochten kunnen overdag of 's avonds, in kleine groepjes of met veel meer volk, enkele uren of meteen een hele dag met stopmomenten. Ook de route kan je zelf mee bepalen. De kastelenroute van Nokere, Kruishoutem, Lozer en Wannegem en de molenroute naar het mooie Mullem zijn uiteraard heel populair, ook als picknickhalte.

      Meer info:
      Huifkartochten, Vlaamse Ardennen en 0497/57 55 80

      Bron; hln.be


      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:huifkartocht,Ardennen,kastelenroute,molenroute,Mullem,
      16-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruitervakanties van Argentinië tot Zambia

      Ruitervakanties van Argentinië tot Zambia



      In The Saddle is een Britse gespecialiseerde touroperator die zowat overal in de wereld ruitervakanties aanbiedt. Door een akkoord met het reiskantoor Perlan uit het Oost-Vlaamse Gavere kunnen nu ook Belgen makkelijk gaan paardrijden in meer dan 35 landen, van Argentinië tot Zambia. Het kan ook gaan om een korte vakantie in de Hongaarse poesta, het groene Ierlando of de Franse Périgord.

      Een week rijden in het Italiaanse Bracciano ten noorden van Rome bijvoorbeeld kost zo'n 1.500 euro. Er zijn ook langere ruitervakanties mogelijk op een ranch in Amerikaanse staten als Wyoming of Montana. Of safari's in Namibië en Zuid-Afrika.

      Meer info: Perlan, In The Saddle

      Bron; hln.be

      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:Franse Périgord,groene Ierland,Hongaarse poesta,
      31-03-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in Lotharingen


      Lente in Lotharingen



       
      © Cham, Wikicommons

      Vanaf maart gaan honderd tuinen in de Franse Lotharingen weer open voor het publiek.

      Lotharingen, of Lorraine, staat bekend om zijn gevarieerde tuinkunst, van poëtisch zoals de tuinen in Berchigranges en Saulcy-sur-Meurthe, tot hedendaags zoals die in Bitche.

      Toerisme Lorraine heeft daarom een arrangement samengesteld. U overnacht twee nachten in een gerenoveerde boerderij uit 1870 en u bezoekt twee tuinen die behoren tot het grensoverschrijdende netwerk Jardins sans limites en het kasteel van Malbrouck.

      Een andere tip is het Narcissenfestival van Gérardmer op 16 en 17 april. Op zaterdag 16 april kunt u tijdens de Nuit du Piquage meehelpen met het versieren van de praalwagens die de dag erna in een stoet door het stadje trekken. In de optocht doen een dertigtal met duizenden bloemen versierde wagens mee.

      Maaike Schwering
      bron; knackweekend.rnews.be


      Categorie:Natuur-Reizen-Tips
      Tags:Frankrijk,Loraine,Lotharingen,tuinen,



                  




      Lieve Bezoeker
        Om het openen van 
       
      het gastenboek voor 
         iedereen gemakkelijk 

       
      te houden worden te
        grote Plaatjes en of
        Buttons verwijderd
      .




      Blog als favoriet !


      Willekeurig SeniorenNet Blogs
      barbara1950
      blog.seniorennet.be/barbara

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!