Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giganten uit de ijstijd


    Giganten uit de ijstijd


    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat ...

    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat Sleeswijk-Holstein) zijn
    twee replica's van mammoeten te zien op de tentoonstelling
    'Giganten Der Eizeit' (Giganten uit de IJstijd).
    De grootste ijstijdtentoonstelling van Europa opent op 3 juni.

    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat ...



    In het Duitse Sankt Peter-Ording (deelstaat ...
    (adb)bron; hln.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:tentoonstelling, mammoeten, Duitsland,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clownvisjes verliezen gehoor in zuur zeewater


    Clownvisjes verliezen gehoor in zuur zeewater


    clownvisjes verliezen gehoor in zuur zeewater


    Oceanen worden steeds zuurder. Dat heeft te maken met de opname van CO2. De clownvissen lijden er onder.

    Wetenschappers hebben namelijk vastgesteld dat het gehoor van deze vissoort er slechter op wordt als ook het water zuurder wordt.

    De visjes werden in waterbakken met variërende zuurtegraden geplaatst. In de zuurste bakken reageerden ze minder snel op bedreigende geluiden.

    De clownvisjes, die leven in de Indische Oceaan, de Rode Zee en delen van de Stille Oceaan, zouden in 2100 zelfs doof zijn. Tegen dan zouden de oceanen zo zuur kunnen zijn.

    In de Pixar-film 'Finding Nemo' speelt een clownvisje de hoofdrol.


    bron; gva.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:vissen, clownvissen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macro en close-up foto's , bloemen van het zonnige Madeira



    Macro en close-up foto's , bloemen van het zonnige Madeira

    Gefotografeerd op onze vacantie in mei 2011 
    naar het Portugese eiland Madeira.

























    Flamingobloem









        
     

     
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:natuur, bloemen, Madeira,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte haaien zot van AC/DC

     

    Witte haaien zot van AC/DC


    © ap

    Je mag dan als supergroep meer dan 200 miljoen plaatjes verkocht hebben, het blijft verrassend als blijkt dat je ook witte haaien tot je grote fans mag rekenen. Niemand minder dan AC/DC valt deze eer te beurt. Dat ontdekte een reisorganisator al doende op Eyre Peninsula in Zuid-Australië. Volgens hem kan niks de enorme zeeroofdieren meer bekoren dan de muziek van de Aussie rockers. Zelfs lokaas niet.

    Meer bepaald gaat de witte haai uit zijn dak op 'If You Want Blood' en 'You Shook Me All Night Long'. Dat zou te maken hebben met de lage frequenties van die nummers. Mensenhaaien hebben erg gevoelige oren.

    Matt Waller van het Adventure Bay Charter merkte een en ander op bij het duiken met toeristen - in een kooi - naar witte haaien. "Door vanalles uit te proberen weten we dat de muziek van AC/DC het best werkt. We onderzoeken nu nog verder om te zien waar de verschillende soorten het best op reageren", zegt Waller.

    Dat de mensenhaaien zo aangetrokken worden door AC/DC ligt in de lijn van wat de Pacific Islanders al veel langer doen: zij lokken de haaien door kokosnoten onder water tegen elkaar te kletsen.

    © epa 

     (hlnsydney/jv)
    bron; hln.be
     

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Witte haai, haaien,
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna driekwart dieren minder in Keniaans reservaat


    Bijna driekwart dieren minder in Keniaans reservaat


    De voorbije drie decennia is het aantal wilde dieren in het Keniaanse reservaat Masai Mara ingestort. Er zouden liefst 70 procent minder dieren leven. Buiten het reservaat is de situatie nog erger. Daar zijn bijvoorbeeld buffels volledig verdwenen.

    © ap

    In tegenstelling tot het aantal wilde dieren is het vee in de regio met 1.100 procent gestegen, meestal illegaal. Die grazende veestapel is ook de belangrijkste reden waarom de wilde dieren er zo snel verdwenen zijn.
    Enkel de olifanten en de struisvogels deden het volgens een studie niet slecht buiten het reservaat, terwijl binnen het park enkel elanden, gazellen en struisvogels stabiel bleven. In totaal verloor de Masai Mara in
    drie decennia tweederde van het aantal wilde dieren.

    De terugval is erg verrassend aangezien het leven in de Masai Mara zich volgens voorspellingen de voorbije tien jaar had moeten herstellen.
    Sinds de eeuwwisseling is er meer aandacht voor conservatie en bescherming van de dieren. De belangrijkste oorzaken van de terugval zijn stopers,
    gebruik van land en de groeiende veestapel.

    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:wilde dieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallen steken meer dan 800 strandgangers in Florida


    Kwallen steken meer dan 800 strandgangers in Florida

     
    De Atlantische stranden van Florida zien er doorgaans paradijslijk uit. Maar honderden strandgangers - van Cocoa Beach tot Cape Canaveral - kwamen bedrogen uit tijdens het Memorial Day-weekend. Meer dan 800 van hen werden gestoken door een heuse zwerm purperachtige kwallen.

    Het hele weekend spoelden ontelbare kwallen aan de kust aan. Hun opvallende kleur stak schril af tegen die van het strandzand. Met deze soort mauve kwallen hebben de lokale overheden nauwelijks ervaring.

    Hun steken veroorzaken branderige jeuk en soms ook allergische reacties. Behandeling? Een oplossing met azijn, dat de redders altijd bij zich hebben. Twee slachtoffers moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis voor verzorging, maar niemand raakte ernstig gewond.

    (hlnsydney/jv)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:kwallen,
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parende alligators teisteren inwoners Florida



    Parende alligators teisteren inwoners Florida

     

    De 1,3 miljoen alligators van Florida zijn aan het paren en dat zullen de inwoners en toeristen in de staat geweten hebben. De dieren duiken rond
    deze tijd van het jaar steeds vaker op in bewoonde gebieden.

         



    •  
    Na een saaie winter komen de alligators in de lente uit het water op zoek naar voedsel en om te paren. Vooral in mei en juni loopt het paarseizoen van de alligators. De vrouwtjes gaan daarna op zoek naar plaatsen om hun nest te bouwen. Volwassen alligators durven daarbij jongere exemplaren te doden, dus die jongere dieren gaan op hun beurt op zoek naar een nieuwe woonplaats.

    Dat zorgt voor meer contacten met mensen en dus krijgen de inwoners en toeristen in Florida de waarschuwing voorzichtig te zijn. Veel slachtoffers maken de alligators niet, hoewel jaarlijks toch zeven ernstige beten worden vastgesteld. Dat aantal verloopt in stijgende lijn, maar de kans om gebeten te worden is 1 op 2,4 miljoen.

    Hap uit bumper
    De voorbije weken waren er echter wel meerdere confrontaties. In Palm City redde een man zijn hond door bovenop een alligator te springen. In Palm Bay verorberde een 2,5 meter lange alligator een kat. In Gainesville nam een iets groter exemplaar een hap uit de bumper van de wagen van de plaatselijke sheriff. En in Tampa trof een vrouw een overleden 2 meter lange alligator aan in haar badkamer.

    Platgereden
    Ooit stond de alligator op uitsterven, maar intussen is het dier weer erg talrijk in Florida. Dit jaar zullen ongeveer 6.000 jachtvergunningen uitgedeeld worden. Alligators bewegen vooral 's nachts en komen bij zonsopgang in de problemen. Dan blijken ze vaak vast te zitten in tuinhekken of zelfs in het kattenluik van een deur. Veel mensen willen graag aan het water wonen, dus het is niet verwonderlijk dat de alligators in de bewoonde wereld verstrikt geraken.

    Een alligatorexpert herinnert zich één exemplaar dat gevonden werd aan de drive-in van een hamburgerrestaurant. Het dier was letterlijk plat door het aantal auto's dat over de dode alligator was gereden. Het lijkt dus onmogelijk voor mensen en alligators om probleemloos naast elkaar te leven.

    (gb) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Alligators
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen dode vissen rotten rond Filipijns meer


    Bergen dode vissen rotten rond Filipijns meer


    © ap

    In verschillende dorpjes aan een Filipijns meer liggen dode vissen in grote stapels te rotten. De temperatuur van het water is er dit weekend plots fel gedaald, waardoor de vissen niet konden overleven.

    © reuters
     
    Sinds vrijdag is meer dan 750 ton vis gestorven in Taal Lake nabij Manila. Dat is een drama voor de dorpjes rond het meer, aangezien ze leven van de visindustrie. Door het begin van het regenseizoen zou de temperatuur van het water snel gedaald zijn, zodat de vissen minder zuurstof hadden.

    Het gaat vooral om tilapia die in kooien in het meer gekweekt werd. "Vissers proberen de dode vis in hun boten te laden en naar de kust te brengen. Maar de rottende geur is vreselijk en kan gezondheidsproblemen veroorzaken", zegt Zenaida Mendoza, burgemeester van Talisay.

    Volgens vulkanologen zouden de dode vissen niets te maken hebben met vulkaan Taal, die in het midden van het meer ligt. De vulkaan is al meer dan een maand actief en behoort tot de dodelijkste vulkanen in het land.


    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vissen, tilapia,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy


    Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy


    Een of meerdere dierenbeulen hebben in de nacht van woensdag op donderdag in een weide in Ghoy in de provincie Henegouwen op gruwelijke wijze een merrie doodgeslagen.

    De eigenaars vonden hun merrie India donderdagochtend dood in de wei. Het dier was gruwelijk toegetakeld. Haar twee achterbenen waren gebroken en ze was gescalpeerd. Het dier had twee gaten in het hoofd en een wonde tussen de ogen. Overal had ze bloeduitstortingen. Een dierenarts gaat ervan uit dat het dier doodgeslagen werd.

    "Ze moet verschrikkelijk geleden hebben", weet de eigenares. "Het martelen moet erg lang geduurd hebben. De dader verdient eigenlijk om hetzelfde lot te ondergaan." De familie diende een klacht in tegen onbekenden, schrijven de kranten Le Courrier de l'Escaut, Le Courrier.

    Ook in de streek rond het Zuid-Limburgse Ulbeek en Zepperen werd de afgelopen weken een viertal paarden mishandeld door onbekenden. In het dorpje Dréhance bij Dinant zouden kajakkers begin deze maand twee paarden met stenen en stokken hebben bewerkt.

    (belga/vsv)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:paarden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap ontsnapt in dierentuin


    Aap ontsnapt in dierentuin


    Een aap in de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp is vanochtend ontsnapt uit zijn verblijf. Dierenoppassers konden het dier, een franjeaap, binnen een uur vangen. Dat heeft een woordvoerster van de dierentuin gemeld.

    Het ondernemende aapje ontsnapte waarschijnlijk via een opening in het net dat over het apenverblijf hangt en bleef toen op het dak zitten, waardoor de verzorgers hem niet konden bereiken. Een dierenarts heeft de aap verdoofd en met behulp van een ladder van de brandweer kon het beest van het dak gehaald worden.

    Volgens een woordvoerster heeft zich voor het publiek geen gevaarlijke situatie voorgedaan. Franjeapen zijn tussen de 40 en de 70 cm lang en hebben een staart van een halve meter.

    Diergaarde Blijdorp in Rotterdam haalde in mei 2007 het wereldnieuws toen gorilla Bokito uit zijn verblijf ontsnapte en vier mensen verwondde.

    (anp/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:apen, aap,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paradijsvogelbloem of vogelkopbloem Strelitzia reginae

    De paradijsvogelbloem of vogelkopbloem (Strelitzia reginae)meegebracht van onze laatste vacantie uit Madeira.

    De naam paradijsvogelbloem is gegeven doordat de bonte kleuren
    doen denken aan paradijsvogels.
    De paradijsvogelbloem of vogelkopbloem (Strelitzia reginae)
    is een forse, tot 2 m hoge plant.
    De bladsteel is tot 1,2 m lang.




















    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail;
    hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:paradijsvogelbloem, Strelitzia reginae, vogelkopbloem, Madeira
    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendieren zien UV-licht


     

    Rendieren zien UV-licht


    Testen uitgevoerd door wetenschappers aan het University College van Londen hebben aangetoond dat rendieren in het Hoge Noorden ultraviolet (UV) licht kunnen zien. Hierdoor kunnen ze in het besneeuwde landschap makkelijker voedsel en vijanden herkennen. Dat meldt de website van het Engelse BBC News.

    De testen werden uitgevoerd op het kadaver van een overleden rendier en op een rendier onder verdoving. De onderzoekers onderzochten eerst of ultraviolet licht door de ooglens van een rendier kon dringen. Toen werd vastgesteld dat het mogelijk was, werden testen op het rendier onder verdoving uitgevoerd. Daaruit bleek dat het rendier wel degelijk reageerde op prikkels met UV-licht.

    Donkerder
    De onderzoekers geloven dat rendieren het UV-licht kunnen gebruiken om makkelijk voedsel te vinden en natuurlijke vijanden te detecteren.  De vacht van onder meer wolven neemt UV-licht op, waardoor hun witte huid in de ogen van het rendieren veel donkerer lijkt dan de sneeuw. Hetzelfde geldt voor de korstmossen waar rendieren zich mee voeden. Door de laagstaande zon worden dieren zonder UV-zicht veel makkelijker verblind.

    (sg)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Rendieren, Rendier,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veertigtal schildpadden gestolen



    Veertigtal schildpadden gestolen uit observatorium
    in Zuid-Frankrijk

    In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Le Var in Zuid-Frankrijk een bijna veertig beschermde Griekse landschildpadden gestolen uit het Observatie- en Beschermingsstation voor Schildpadden en hun Habitat (Soptom). Dat bevestigt de lokale politie.

    De dieven hebben het traliewerk van het Soptom geforceerd, een veiligheidsnet weggenomen en 39 schildpadden meegenomen. Het gaat om tien mannetjes en zeventien vrouwtjes met een chip, plus nog eens twaalf kleintjes.
     
    De waarde van de schildpadden varieert van 300 euro per jong tot 1.500 euro voor een volwassen exemplaar. In augustus 2009 werden al eens 18 schildpadden gestolen in gelijkaardige omstandigheden. Ze zijn nooit teruggevonden.
     
    De Griekse landschildpadden zijn een beschermde diersoort. Ze vallen onder de Conventie van Washington over de internationale handel in met uitsterven bedreigde fauna en flora.

    (belga/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:landschildpadden, Schildpadden,
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Fokke is mama van zes eendjes

    Kip Fokke is mama van zes eendjes

    kip fokke is mama van zes eendjes

    In het Nederlandse Santpoord-Noord heeft een kip, Fokke genaamd, zich ontfermd over zes snoezige eendenkuikens.

    Twee broertjes vonden bij het vissen een verlaten eendennest. De eitjes waren koud. Mama eend had het nest verlaten.

    Mathijs (16) en Luit (13) namen het nest mee naar huis, tot groot plezier van hun Fokke. Het dier begon meteen te broeden en de zes kuikens hebben het gered.

    Naar verluidt zou de kip wel raar hebben opgekeken toen bleek dat haar kroost zowaar platvoeten had.

    Het kippenhok werd aan een slootje geplaatst. De pasgeboren kuikens kunnen dus zonder problemen naar hartenlust zwemmen.

    Het takenpakket blijkt ook mooi verdeeld. Hond Siep houdt reigers uit de buurt. De haan zit opgesloten.

    Beeld: Haarlems Dagblad
    bron; hbvl.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:kip, fokke, kuikens,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooievaars doen het goed in Planckendael


    Ooievaars doen het goed in Planckendael


    ooievaars doen het goed in planckendael 2

    Het gaat goed met de ooievaarspopulatie in dierenpark Planckendael. Het aantal nesten stijgt elk jaar opnieuw. Tegenover vorig jaar zijn er drie nesten bijgekomen. Vraag is nu wel hoeveel jongen zich in de nesten bevinden.

    Planckendael telt dit jaar maar liefst 47 ooievaarsnesten. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Op maandag 30 mei gaan de verzorgers de jonge vogels ringen met een hoogtewerker.

    Ze gaan dan ook meteen tellen hoeveel jongen er precies in de nesten zitten, want dat is momenteel nog onduidelijk. Eén van de vrouwelijke ooievaars is ondertussen 33 jaar en heeft in ieder geval nog twee jongen gekregen.

    Planckendael ligt op een natuurlijke trekroute van ooievaars.

    bron; hbvl.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:ooievaar,
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwergnijlpaard


    Dwergnijlpaard
     
     
    Achttien dagen geleden kwam in de zoo van de Slovaakse hoofdstad Bratislava dit dwergnijlpaard ter wereld. Een naam heeft hij nog niet, zijn 29-jarige moeder Dina stelt het uitstekend. Het nijlpaardje zette vandaag zijn eerste stapjes buiten. 
    Auteur: foto

    Achttien dagen geleden kwam in de zoo van de Slovaakse hoofdstad Bratislava dit dwergnijlpaard ter wereld. Een naam heeft hij nog niet, zijn 29-jarige moeder Dina stelt het uitstekend. Het nijlpaardje zette vandaag zijn eerste stapjes buiten.

    AFP/Joe Klamar
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:dwergnijlpaard,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto

    Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto


    Tijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat.
    Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.

    Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).
    Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).


    De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".

    In haar nopjes
    En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortrgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.

    (eb) bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:schildpad, Tuly,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt verstoten lijgertjes


    Hond zoogt verstoten lijgertjes


    © ap

    In de Chinese dierentuin Xaxiakou Wildlife Zoo zoogt een hond twee
    verstoten tijgertjes. Dat zijn kruisingen tussen een tijger en een leeuw.

    De moeder zoogde de lijgertjes slechts vier dagen.
    De moeder zoogde de lijgertjes slechts vier dagen. © ap

    Eerder deze maand werden vier lijgertjes geboren, maar ze werden na vier dagen verstoten door de moeder, een tijger.

    Twee kleintjes bezweken, en de dierentuin zocht een surrogaatmoeder voor de twee anderen. Het werd uiteindelijk een hond die pas was bevallen.

    Aanvankelijk hadden de lijgertjes het moeilijk om melk van de hond te drinken, maar uiteindelijk geraakten ze het gewoon, zegt Cong Wen van de dierentuin. 


    © ap


    © ap

    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:tijgers, hond,
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'Brigitte Bardot' moet dolfijnen en walvissen redden



    De 'Brigitte Bardot' moet dolfijnen en walvissen redden

     
    © afp
    • © afp
    Brigitte Bardot mengt zich in het conflict voor de Libische kust. Een zeilschip, dat de naam van de dierenrechtenactiviste en voormalige actrice draagt, zal binnenkort naar de krijgszone in de Libische wateren vertrekken om de illegale vangst van rode tonijn te verhinderen.
     
    De boot zal met een 15-koppige bemanning een ander schip van de milieuorganisatie Sea Shepherd begeleiden. Later zal de boot in Denemarken protesteren tegen het doden van dolfijnen. In Antarctica zal de "Brigitte Bardot" dan weer ingezet worden om walvissen te beschermen.

    (belga/odbs)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Brigitte Bardot , rode tonijn, walvissen, dolfijnen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen




    Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen

     

    Onderzoekers hebben ontdekt dat de grote watersnip bijna 6.500 kilometer aan één stuk kan vliegen, zonder te stoppen voor eten of drinken. Bovendien haalt de vogel snelheden tot 96 kilometer per uur.

    De wetenschappers stelden het uithoudingsvermogen van de watersnip vast door elektronische chips te bevestigen aan grote mannetjesvogels. Ze stelden vast dat de dieren non-stop vluchten maakten van drie dagen.

    Lomp
    Met zijn gedrongen lichaam en proportioneel extreem grote snavel is de watersnip nochtans helemaal niet de meest gestroomlijnde vogel. Maar volgens de studie is het beestje één van de sterkste vliegers in de dierenwereld. Ondanks zijn lompe uitzicht kan de vogel snelheden halen tot 96 kilometer per uur.

    Om ter snelst
    In de studie werden de vluchten van drie watersnippen geanalyseerd. Eén van hen vloog in drie dagen van Europa naar Afrika, een afstand van meer dan 6.000 kilometer. De tweede haalde meer dan 7000 kilometer in drie dagen en een halve, terwijl de laatste erin slaagde om 4.620 kilometer af te leggen in amper 48 uur. De snippen haalden op die vluchten snelheden tussen 53 en 96 kilometer per uur.

    Concurrentie
    Andere vogels leggen grotere afstanden af, maar geen enkele doet het zo snel als de watersnip. Zo doet de Noordse stern elk jaar maar liefst 80.470 kilometer, maar over die reis doet de vogel meestal enkele maanden.

    (lbs)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:watersnip,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    joeni1
    blog.seniorennet.be/joeni1

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!