Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met paard en kar door de Vlaamse Ardennen


    Met paard en kar door de Vlaamse Ardennen


    Huifkartocht - Vlaamse Ardennen


    Wie graag met het gezin eropuit trekt in de natuur, zal genieten van een huifkartocht door de Vlaamse Ardennen. Stevige boerenpaarden trekken de nostalgische kar in een gezapig tempo over veld- en landbouwwegen en brengen je op de mooiste plekjes van de boerenbuiten. Tochten kunnen overdag of 's avonds, in kleine groepjes of met veel meer volk, enkele uren of meteen een hele dag met stopmomenten. Ook de route kan je zelf mee bepalen. De kastelenroute van Nokere, Kruishoutem, Lozer en Wannegem en de molenroute naar het mooie Mullem zijn uiteraard heel populair, ook als picknickhalte.

    Meer info:
    Huifkartochten, Vlaamse Ardennen en 0497/57 55 80

    Bron; hln.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:huifkartocht,Ardennen,kastelenroute,molenroute,Mullem,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode vos drijft poolvos naar het noorden

    Rode vos drijft poolvos naar het noorden



    De rode vos trekt steeds verder op naar het noorden van Rusland. Daardoor komt de inheemse vossensoort, de poolvos, meer en meer in het gedrang.

    Onderzoekers zagen recent voor het eerst hoe een witte vos haar burcht in de steek liet en op de vlucht sloeg voor een rode vos in het noorden van Rusland. Dat heeft de BBC vandaag gemeld.

    De poolvos, bekend om de witte vacht, liet haar jongen achter toen ze de benen nam. Volgens de onderzoeker is dit bewijs voor hun theorie dat de poolvossen zich verder terugtrekken naar het noorden onder druk van de grotere rode vossen.

    Deze laatste soort kan steeds noordelijker overleven door de opwarming van de aarde.

    Poolvossen leven in gebieden waar bergen en toendra's bij elkaar komen in het gebied rond de Noordpool. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat de soort steeds verder naar het noorden trok om te kunnen overleven.

    Wereldwijd leven er nog honderdduizenden poolvossen. De soort is, net als de rode vos, niet bedreigd. Wetenschappers zien de poolvos als een indicator van de klimaatverandering op aarde.
     
    (anp/adha)Bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vos,poolvos,rode vos,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arend grijpt fazant


    Arend grijpt fazant


    Natuurfotograaf Chris Bailey legde vast hoe ...

    Natuurfotograaf Chris Bailey legde vast hoe een arend een fazant greep in de besneeuwde heuvels van South Dakota.


    Natuurfotograaf Chris Bailey legde vast hoe ...


    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:arend,fazant,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderkat Max overleeft pijl dwars door kop

    Wonderkat Max overleeft pijl dwars door kop


    De driejarige Max gaat door het leven met het ...

    De driejarige Max gaat door het leven met het label van 'wonderkat'. Het arme beest uit Santa Cruz (Californië) kreeg een pijl dwars door zijn kop, maar overleefde die laffe aanval. De dierenarts verwacht dat Max helemaal zal herstellen. De dierenbescherming is op zoek naar de dader.

    © ap
    Bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:kat,wonderkat max,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden honden ontsnappen op nippertje aan kookpot in China


    Honderden honden ontsnappen op nippertje
    aan kookpot in China


    Ongeveer 200 dierenrechtenactivisten in China zijn er in geslaagd om enkele honderden honden te redden van een gewisse dood. De dieren in kwestie, waarvan er sommige gestolen werden, waren bestemd voor restaurants in het noordoosten van het land.
     
    De honden zaten in een vrachtwagen ten oosten van Peking, toen een automobilist de dieren opmerkte. De bestuurder waarschuwde vervolgens via zijn microblog enkele dierenrechtenactivisten. De dieren waren op weg naar verschillende restaurants in Jilin, in het noordoosten van China, zo meldt het dagblad China Daily. Volgens de krant werden 430 honden gered, de Global Times, een ander dagblad, spreekt echter van 520 dieren.
     
    Uiteindelijk werd de vrachtwagen tegengehouden door zo'n 200 dierenrechtenactivisten. Na onderhandelingen van 15 uur en lange files, kon een organisatie de honden terugkopen voor ongeveer 12.000 euro, aldus Global Times.

    (belga/vsv)Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:honden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolven verscheuren hond voor ogen van vrouw en dochtertje


    Wolven verscheuren hond voor ogen
    van vrouw en dochtertje

    Een vrouw die samen met haar dochtertje de hond uitliet heeft de schrik van haar leven beleefd toen plots twee wolven haar huisdier aanvielen en voor haar ogen verscheurden.

    De resultaten van een onderzoek bevestigen intussen dat het huisdier wel degelijk door wolven verscheurd werd, meldt Hanna Diitrich Söderman. "We hebben resten gevonden van de hond op een paar honderd meter van de plek waar de aanval plaats had. Toen de vrouw de wolven zag aanstormen, begon ze te schreeuwen en met haar armen te zwaaien. Ik heb echt bewondering voor haar moedige optreden."

    Maar het volstond niet om haar hond te redden. Het huisdier werd voor haar ogen en die van haar dochtertje verscheurd door de roofdieren. De Zweedse uit Rörmossen en haar kind bleven ongedeerd. Volgens de raad van het district Norrtälje leven er twee volwassen wolven in de streek tussen Norrtälje en Åkesberga en werden er vorig jaar vier welpen geboren. Wolvenkenner Olof Liberg zegt dat de wolven de hond aangevallen hebben om hun territorium te verdedigen. "Dit is geen uitzonderlijke gebeurtenis. We weten immers dat wolven hun territorium sterk verdedigen." Volgens Liberg merken de wolven mensen niet op als ze hun terrein verdedigen. "Wolven haten andere wolven in hun territorium en worden verblind door woede. Ze focussen zich dan op dieren en niet op mensen. De vrouw heeft juist gehandeld. Roepen en met de armen zwaaien is een effectieve methode om wolven te verjagen", aldus Liberg die nog meegeeft dat wolven geen gevaar vormen voor mensen. "Wolven hebben geen oog voor mensen. Ze hebben de vrouw waarschijnlijk niet eens gezien. Bij mijn weten werden in Scandinavië nog geen mensen het slachtoffer van een aanval door wolven."

    Honden daarentegen zijn wel een geliefkoosd doelwit voor wolven. Uit cijfers blijkt dat jaarlijks tussen veertig en zeventig honden aangevallen worden door wolven. In de helft van de gevallen overleefden de honden de aanval niet. Vorig jaar werden 38 honden aangevallen door grote roofdieren in Zweden waarvan 21 door wolven.

    (vsv) Bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:wolven,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes racepaarden sterven in brandende aanhangwagen


    Zes racepaarden sterven in brandende aanhangwagen


    In North Carolina zijn zes racepaarden levend verkoold in een aanhangenwagen. Het vuur werd veroorzaakt door een brandende sigaret die door een chauffeur per ongeluk in de aanhangwagen werd gegooid. Dat meldt het tv-station WRAL-TV.

    De paarden waren onderweg van Florida naar Long Island waar ze klaargestoomd moesten worden voor hun eerste races. Tot het noodlot vrijdagavond toesloeg op de Interstate-95 in Rocky Mount, North Carolina.

    Achteloos
    Een brandende sigaret, achteloos weggegooid daar een voorbijrijdende automobilist, deed een baal stro in de aanhangwagen vuur vatten. De bestuurster van het paardentransport zag rook opstijgen uit de wagen. Ze wekte haar medebestuurder en zette haar vrachtwagen aan de kant.

    Razendsnel
    Op dat moment had het vuur al verwoestend om zich heen gegrepen. De zes paarden waren levend verkoold in de aanhangwagen. De dieren, allemaal zo'n twee jaar oud, waren op weg naar de renbaan van Long Island waar ze zouden getraind worden voor hun eerste races.

    (eb) Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:paarden,
    17-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke foto van mier in regendruppel


    Unieke foto van mier in regendruppel



    Een hevige regenbui in het Australische Noosaville verstoorde aanvankelijk de plannen van Adam Gormley (34) om in zijn tuin spinnen te fotograferen. Hij besliste uiteindelijk waterdruppels op bloemen en bladeren in beeld te brengen. Dat schrijft de Nederlandse site ad.nl.

    Over de foto met de mier dacht de fotograaf eerst nog dat het om een bevuilde druppel ging.

    Pas bij het bekijken van zijn werk op de computer besefte Gormley dat hij een uniek beeld had geschoten: een mier in een druppel water van amper 3 millimeter doorsnede.

    (adha)
    Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:mieren,mier,
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier orka's gespot bij Calais


    Vier orka's gespot bij Calais



    Er zijn vier orka's gespot in Britse en Franse wateren ter hoogte van Calais. Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) zegt dat orka's in de zuidelijke Noordzee zeldzaam zijn. "De twee meldingen zijn geloofwaardig, maar moeten bevestigd worden door nog meer waarnemingen."

     Het is momenteel prachtig weer en als het inderdaad om orka's gaat, zullen er de komende dagen nog meldingen binnenlopen  
    Jan Haelters
    "Soms worden orka's verward met de veel kleinere witsnuitdolfijnen, omdat ze een gelijkaardige tekening hebben", zegt Haelters. In de Belgische Noordzee werden in de 21ste en 20ste eeuw geen orka's gezien. De laatste gestrande dode dieren dateren van 1850. Voor Nederland zijn er meer meldingen: de laatste was die van het jonge dier Morgan in Harderwijk vorig jaar.
     
    Het is onvoorspelbaar of de dieren in Belgische wateren zullen zwemmen, want orka's leggen grote afstanden af. "Het is momenteel prachtig weer en als het inderdaad om orka's gaat, zullen er de komende dagen nog meldingen binnenlopen."
     
    Het is gissen waarom de dieren in de zuidelijke Noordzee zwemmen, maar de orka's zitten er niet per se in moeilijkheden. "Ze vinden ongetwijfeld voedsel", aldus Haelters. "Er zijn orka's die vis eten, anderen eten walvissen en andere kleine dolfijnen en een laatste groep eet zeehonden en zeeleeuwen."
     
    Orka's zijn de grootste dolfijnachtigen en, na potvissen, de grootste tandwalvissen. Het dichtst bij ons leven orka's rond de Shetlandeilanden, Noorwegen en ten zuiden van Ierland.

    (belga/adb)
    Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Orka's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel wil dode koe inchecken op transatlantische vlucht

    Koppel wil dode koe inchecken op transatlantische vlucht


    Het koppel in kwestie vroeg aan de baliebeambte op de New Yorkse luchthaven JFK om een onalledaags pakket in te checken. Het betrof het karkas van een dode koe dat met behulp van een trolley het luchthavengebouw was binnengebracht. Niet geheel onverwacht weigerde het personeel om het stoffelijk overschot toe te laten op de vlucht naar Londen.

    De personeelsleden krijgen soms passagiers over de vloer die de gekste dingen willen inchecken, zo blijkt uit een lijst die werd opgesteld door Virgin Atlantic. Ook een automotor, tarantula, badkuip en een zak zeewater moesten als het van de reizigers afhing, mee het vliegtuig op.

    "Duizenden passagiers passeren dagelijks langs de check-in balie, soms arriveert een reiziger met een raar pakket onder de arm en dat maakt de werkdag extra leuk", aldus Virgin Atlantic. (kve)

    Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Koe,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruitervakanties van Argentinië tot Zambia

    Ruitervakanties van Argentinië tot Zambia



    In The Saddle is een Britse gespecialiseerde touroperator die zowat overal in de wereld ruitervakanties aanbiedt. Door een akkoord met het reiskantoor Perlan uit het Oost-Vlaamse Gavere kunnen nu ook Belgen makkelijk gaan paardrijden in meer dan 35 landen, van Argentinië tot Zambia. Het kan ook gaan om een korte vakantie in de Hongaarse poesta, het groene Ierlando of de Franse Périgord.

    Een week rijden in het Italiaanse Bracciano ten noorden van Rome bijvoorbeeld kost zo'n 1.500 euro. Er zijn ook langere ruitervakanties mogelijk op een ranch in Amerikaanse staten als Wyoming of Montana. Of safari's in Namibië en Zuid-Afrika.

    Meer info: Perlan, In The Saddle

    Bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Franse Périgord,groene Ierland,Hongaarse poesta,
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen componeren elk jaar nieuw lied voor wijfjes


    Walvissen componeren elk jaar nieuw lied voor wijfjes


     
    © ap

    Mannelijke bultrugwalvissen componeren ieder jaar een nieuw pakkend liedje waarmee ze indruk proberen te maken op wijfjes. Dat schrijven Australische onderzoekers in het Amerikaanse wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.



    Volgens de wetenschappers ontstaan de nieuwe onderwaterliedjes voor de kust van Australië, waarna de composities zich oostwaarts verspreiden over de Grote Oceaan. Tijdens het paarseizoen zingen de mannelijke walvissen allemaal dezelfde 'hit'.

    Nieuw raadsel
    Het onderzoek, dat 11 jaar duurde, stelt de onderzoekers wel voor een nieuw raadsel. Ze vragen zich af waarom alle walvissen dezelfde compositie zingen, terwijl hun inspanningen om een nieuw liedje te verzinnen waarschijnlijk juist zijn bedoeld om op te vallen. Ze vermoeden dat conformisme het onder de bultruggen uiteindelijk wint van de jaarlijkse drang tot vernieuwing. (anp/sam)






    •  
      © ap



    •  
      Bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:bultrugwalvissen,walvissen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden spelen onthaalmoeder voor zeven tijgerwelpjes


    Honden spelen onthaalmoeder voor zeven tijgerwelpjes



    Een Chinese dierentuin heeft twee teefjes ingeschakeld als vervangmoeder voor zeven pasgeboren tijgerwelpjes. Dat was noodzakelijk omdat de echte tijgermoeder niet genoeg melk kon produceren om haar kroost op eigen kracht te zogen.

    Kunstmatige inseminatie
    Dankzij de twee honden hebben de welpjes het overleefd en verkeren zij in goede gezondheid. De kleine tijgertjes werden in de zoo van Shanghai verwekt door kunstmatige inseminatie. (eb)



    Bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:tijgerwelpjes,honden,
    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond ontfermt zich over verstoten tijgertjes


    Hond ontfermt zich over verstoten tijgertjes


    Een Chinese dierentuin heeft een hond ingeschakeld om voor twee pasgeboren tijgertjes te zorgen. De welpjes werden verstoten door hun moeder Dong Dong.

    Verzorgers in de zoo van Hefei waren er zich niet eens van bewust dat de tijgerin drachtig was. Op een ochtend, vier dagen geleden, zagen ze tot hun opperste verbazing twee welpjes in de kooi van Dong Dong.

    Levensgevaarlijk
    "Eén welpje was ei zo na verpletterd onder het lichaam van zijn moeder", aldus een verzorger in de zoo. "De andere spruit was metersver weggeslingerd. Deze situatie was levensgevaarlijk voor de jongen".

    Gescheiden
    De welpjes werden meteen gescheiden van hun moeder, die haar vorige jongen al had verstoten. Om de jongen groot te brengen, werd een hond ingeschakeld. Zo te zien kwijt zij zich uitstekend van haar taak.

              

    (eb) Bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:hond,tijger,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merries plegen abortus


    Merries plegen abortus


    Buitenshuis gedekte merries zijn in staat hun foetus te aborteren als ze samenleven met hengsten die het jong niet hebben verwekt. Dat hebben Tsjechische onderzoekers ontdekt.

                                  
     
                                                                                                                         © Thinkstock bron;nu.nl

    Paardenfokkers sturen hun merrie vaak naar een andere stal om ze te laten dekken door een hengst met ‘goede genen’. Na de dekking wordt de merrie weer naar de eigen stal gebracht. In een poging verwarring te zaaien over het vaderschap paren de merries dan met een hengst van eigen stal. Als dat niet lukt, krijgen de merries opvallend vaak een miskraam. Tsjechische onderzoekers vermoeden dat ze de zwangerschap bewust afbreken.

    De wetenschappers aan het Institute of Animal Science in Praag stelden vast dat een derde van de merries die gedekt zijn door een hengst van een andere stal hun veulen tijdens de zwangerschap verliezen. Merries die gescheiden werden gehouden van de mannelijke stalgenoten, en dus de hengsten niet konden doen geloven dat zij de vader waren, hadden vaker een miskraam. Ter vergelijking: geen van de bestudeerde merries die gedekt werden door een hengst uit eigen stal, verloor haar veulen.

    De verklaring van de onderzoekers: merries aborteren hun veulen om te voorkomen dat de nakomeling gedood wordt door een hengst uit de kudde. Die laatste kan de veulens van concurrerende mannetjes doden om de eigen machtspositie te verstevigen. De merrie verkiest dan abortus om niet nodeloos een zware bevalling te moeten doorstaan.

    Het idee dat tamme paarden die strategie volgen, werd al vastgesteld bij zebra’s. Om inteelt onder gevangen zebra’s te voorkomen wordt vaak een nieuwe hengst aan de groep toegevoegd. Onderzoeksleider Ludek Bartos zegt dat dit de kans op miskramen vergroot: ‘Als een nieuw mannetje aan de kudde wordt toegevoegd waar een vrouwtje net zwanger is, is de kans dat het veulen overleeft, kleiner dan vijf procent. De kansen verhogen tot zestig procent wanneer het veulen een maand oud is.’

    In de biologie is abortus dat door natuurlijke processen in gang wordt gezet een bekend fenomeen. Het wordt Bruce-effect genoemd. Hoe het mechanisme precies werkt bij paarden is nog niet bekend.

    De resultaten van de studie staan in het tijdschrift Behavourial Ecology and Sociobiology. (pj)

    Bron; eosmagazine.eu


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:paarden,
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse Ommetoertjes

        
                                   Brugse Ommetoertjes

         Brugse Ommeland

    Vanaf eind maart presenteert het
    Brugse Ommeland originele ontdekkingstochten op iedere derde zondag van de maand.

    Tijdens deze Ommetoertjes vertellen streekkenners hun gasten over bijzondere plekken. De fiets- of wandelroutes ontsluiten verborgen pareltjes. Ook een smakelijke proeverij maakt deel uit van de Ommetoertjes.

    Een andere nieuwigheid is een erfgoedroute in Torhout die deze zomer ingewandeld wordt. Voor de fietsers komt er de zomerse fietstocht Zie Ginter... Romeinen, die de sporen van de Romeinen in de streek rond Brugge, Gistel, Ichtegem, Kortemark, Middelkerke, Oostkamp, Oudenburg, Torhout en Zedelgem volgt.

    Meer tips, verhalen en voordeelbonnen vindt u in Genieten in het Brugse Ommeland, het gratis streekmagazine van de regio. U kunt het magazine verkrijgen via de toerismediensten en via de site van het
    Brugse Ommeland.

    Maaike Schwering
    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    Tags:Brugse Ommeland, brugge,
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda's vrolijken Japanners op


    Panda's vrolijken Japanners op

     
    © epa

    • © afp


    • © epa
    Na de aardbeving, tsunami en nucleaire ramp in Japan hadden de inwoners van hoofdstad Tokio vandaag eindelijk weer eens iets om zich op te verheugen. Vandaag maakten twee panda's voor het eerst hun opwachting in de dierentuin van Tokio.

    Duizenden mensen namen meteen een kijkje bij het verblijf van mannetje Ri Ri en vrouwtje Shin Shin, die in februari al in Japan waren aangekomen. Onder de toeschouwers waren ook driehonderd mensen die door de tsunami hun woning zijn kwijtgeraakt. Bezoekers doneerden geld voor de slachtoffers van de rampen.

    "De stemming in Japan is zo bedrukt nu. Ik hoop dat meer mensen naar de panda's komen kijken en door hen opgevrolijkt worden", aldus bezoeker Misaki Kamezaki. De dierentuin van Tokio had sinds 2008 geen panda's meer. Toen stierf panda Ling Ling.
     
    (anp/adb)Bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:panda's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haai van 170 kilo springt in vissersbootje


    Haai van 170 kilo springt in vissersbootje


    © ap

    Een Amerikaanse visser deed maandag een wel heel opmerkelijke vangst. Terwijl hij zoals gewoonlijk in de Golf van Mexico aan het vissen was samen met twee andere collega's, sprong er plotseling een haai achterin de boot. Dat meldt The Huffington Post.

    Jason Kresse, een 29-jarige visser uit Freeport was ingewanden van vissen in het water aan het gooien toen hij twee grote spatten hoorde in de verte. "Plotseling raakte er iets de boot", meldde hij dinsdag aan de Associated Press. "De haai viel uiteindelijk achterin de boot."

    Boot beschadigd
    Het beest ging wild tekeer, waardoor de vissers onmogelijk dichterbij konden komen. De boot werd bovendien ook nog eens beschadigd.

    Pas na meer dan vier uur stierf de haai. Jason, die al sinds zijn kindertijd vist, had dit nog nooit eerder meegemaakt. Enkel en alleen al het zware dier uitladen was een moeilijke opdracht. "We moesten een heftruck gebruiken om het uit de boot te krijgen toen we in de haven aankwamen", aldus Jason.

    Vergunning
    De vissers hadden geen vergunning om haaien te vangen, dus contacteerde Jason enkele officials om er een te krijgen. Mike Cox, een woordvoeder van de 'Texas Parks and Wildlifes' departement, zei dat er geen schending is van de wetgeving omdat het een ongeval is.

    De haai is is nu te zien bij een vishandelaar in Freeport. "Ik ga het dier opzetten", lacht Jason. "Een vis van 170 kilo die in jouw boot springt, dat is ongelooflijk!"

    (tvl) Bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:haai,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinste vis ter wereld wordt maar 7,9 millimeter. Het is daarmee ook het kleinste gewervelde dier.



    De kleinste vis ter wereld wordt maar 7,9 millimeter.
    Het is daarmee ook het kleinste gewervelde dier.



    Le plus petit poisson du monde est seulement 7,9 millimètres.
     Il est donc le plus petit vertébré.



    The smallest fish in the world is only 7.9 millimeters.
     It is thus the smallest vertebrate.


    bron; seniorennet.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vissen,
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart koraal van 2.000 jaar ontdekt nabij site olieramp BP


    Zwart koraal van 2.000 jaar ontdekt nabij site olieramp BP


    Wetenschappers hebben een koraal, die in de omgeving van de site van de BP-olieramp in de Golf van Mexico leeft, kunnen dateren. Het zwarte koraal is zo'n 2.000 jaar oud. Het is pas de eerste keer dat dat lukt voor koralen in de Golf.

    Vorsers bestuderen de oude traaggroeiende koralen in de Golf al van vóór de dramatische olieramp op 20 april vorig jaar. De zwarte koralen werden gevonden op zo'n 34 km ten noordoosten van de BP-bron, op meer dan 300 meter diepte.

    Er wordt nu verder onderzocht of de milieuvervuiling door BP de koralen schade heeft toegebracht. "Zwarte koralen voeden zich met organisch materiaal dat naar de zeebodem zinkt", zegt wetenschapster Nancy Prouty. "Het kan tientallen jaren duren, of zelfs eeuwen, om een van een 'storing in het ecosysteem' te herstellen."

    De olievervuiling verspreidt zich onder water in zuidwestelijke richting, dus weg van de zwarte koralen. Ten zuidwesten van de oliebron van BP werden wel al dode koralen aangetroffen. Prouty benadrukt echter dat er wel oliesmurrie op het wateroppervlakte boven de zwarte koraalkolonie werd gespot tijdens het lek dat na een explosie op het Deepwater Horizon-platform, meer dan 750 miljoen liter olie in de zee deed vloeien. Daarbij kwamen ook elf arbeiders om het leven.

    Zwarte koralen vind je over de hele wereld. Het lijken wel diepzeebosjes of -bomen. Zij zijn een belangrijke habitat voor vissen en ander zeeleven. Ze groeien erg langzaam. Ter vergelijking: een menselijke vingernagel groeit 200 keer sneller dan een zwart koraal. (jv)


    Bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:zwarte koraal,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vera
    blog.seniorennet.be/vera

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!