Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische attractie op IJsland: meevaren met walvisjager


    Toeristische attractie op IJsland: meevaren met walvisjager


    Sinds kort heeft IJsland er een nieuwe toeristische attractie bij. Vorige week werd 'Whale Watching With Whalers' (walvissen spotten met walvisjagers) boven de doopvont gehouden. De organisatie organiseert trips van vier uur waarop toeristen niet alleen mogen kijken hoe dwergvinvissen geharpoeneerd worden, maar achteraf ook een stukje mogen proeven.

    'Whale Watching With Whalers' belooft dat de toeristen op de trip:
    • aan boord zullen zijn van een walvisjager
    • een harpoenschot zullen zien en horen
    • mogen proeven van gegrild én rauw walvisvlees
    • dwergvinvissen en andere walvissen zullen spotten
    • de showroom mogen bezoeken die hen door de geschiedenis van het walvisjagen zal loodsen
    • organen van een dwergvinvis mogen zien

    De Whale and Dolphin Conservation Society beweert dat het meeste walvisvlees op IJsland - 35 tot 40 procent - verorberd wordt door toeristen. Het vlees wordt bovendien in meer en meer restaurants geserveerd. Momenteel hebben al meer dan honderd IJslandse restaurants het op de menukaart staan.

    Dwergvinvissen zijn de kleinste baleinwalvissen en de enigen die kunnen opspringen uit het water als een dolfijn. Er zijn er nog 149.000 in de Atlantische oceaan.

    (adb)
    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Dwergvinvissen, walvissen, dolfijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dekens en soep voor onderkoelde orang-oetangs


    Dekens en soep voor onderkoelde orang-oetangs

    © afp


    © afp

    In de zoo van Rio de Janeiro zijn de twee orang-oetangs momenteel de absolute sterren. Warm ingeduffeld in dekens en soep drinkend trotseren ze de koudegolf die de Braziliaanse stad momenteel treft.

    Brrr, koud
    De voorbije week werden in Rio de koudste temperaturen van het jaar opgemeten. Zo was het zaterdagochtend maar 9 graden, terwijl de orang-oetangs gewend zijn aan meer tropische temperaturen. Gisteren was het weer iets warmer, maar de dieren verkozen zich in dekens te blijven hullen, tot groot jolijt van de bezoekers. (belga/jv)


    © afp



    © afp
     
     
    © afp


    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:orang-oetangs,
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna gedaan met tonijn


    Bijna gedaan met tonijn


    © photo news

    Vijf van de acht soorten tonijn in onze oceanen staan op het punt uit te sterven. Als er geen onmiddellijk wereldwijd vangverbod komt, is hun lot nu al bezegeld. De drie andere soorten doen het niet veel beter. Dat blijkt uit een nieuw onthutsend rapport van de IUCN, die gepubliceerd wordt in het gereputeerde blad Science. De kans dat u in in 2020 nog tonijn kan kopen in uw supermarkt is, als er niks snel verandert, onbestaande.

    De IUCN (International Union for the Conservation of Nature, internationale unie voor natuurbescherming) is een internationaal samenwerkingsverband dat zich bezig houdt met natuurbehoud en het verantwoord gebruik van natuurlijke middelen. Er zijn 84 landen bij aangesloten en ongeveer 900 NGO's op het gebied van natuur- en milieubescherming en duurzaam beheer van ecosystemen. Daarnaast werken meer dan 11.000 wetenschappers binnen de IUCN-commissies.

    300.000 euro voor één vis
    De visserij van de drie soorten blauwvintonijn - de koning onder de tonijn - staat volgens het rapport op instorten. En de kans op herstel is minimaal, want blauwvintonijnen leven lang en planten zich pas op latere leeftijd voort. Blauwvintonijn is nu al een peperdure delicatesse die voornamelijk door Japanners wordt opgekocht en gegeten. Onlangs werd nog 300.000 euro neergeteld op een visveiling voor één zo'n blauwvintonijn.

    Tegen 2020 helemaal gedaan
    Met grootoogtonijn, geelvintonijn en albacore, de soorten die in de blikjes zitten die in onze winkelkarretjes en tussen onze slaatjes en sandwiches belanden, gaat het niet veel beter. Als er niet onmiddellijk een moratorium komt op de vangst ervan, dan is het tegen 2020 finaal gedaan ermee.


    (mvl) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Tonijn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automobilist rijdt maandelijks 133 miljard insecten dood


    Automobilist rijdt maandelijks 133 miljard insecten dood


     

    Tijdens een autorit komen elke 10 kilometer twee insecten om het leven op een kentekenplaat. Dat blijkt na analyse van de gegeven die binnenkwamen op de site splashteller.nl. Na anderhalve maand gaven automobilisten in totaal 17.000 gedode insecten op kentekenplaten door, meldt www.natuurbericht.nl.

    Ruim 250 Nederlanders gaven 385 ritten door. Autoritten die in Zeeland, Groningen en Friesland begonnen of eindigen, hadden het grootste aantal gesplashte insecten. Het laagste aantal insecten werd per kilometer aangereden in Gelderland. 's Avonds zijn de meeste insecten in de lucht.

    133 miljard per maand
    Met de eerste resultaten van de Splashteller is berekend dat door alle automobilisten per maand 133 miljard insecten worden aangereden. Het gaat dan om beestjes die om het leven zijn gekomen niet alleen op de nummerplaat maar op de gehele auto, vooral aan de voorkant.

    Onderzoek
    Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van medewerkers van Wageningen University. Het tellen gaat de komende tijd door.

    (sam) bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:insecten,
    09-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acrobaat dolt met stier


    Acrobaat dolt met stier


  • In Pamplona wordt niet allen voor de stieren uit gerend.
    Deze 'recortador' haalt spectaculaire toeren uit in de stierenarena.






















    auteur;  foto
    bron; nieuwsblad.be

    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:stier, Pamplona,
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig: jonge vossen ontdekken de trampoline


    Schattig: jonge vossen ontdekken de trampoline


    De twee vossenjongen lijken de tijd van hun leven te hebben al
    springend op de trampoline.

    Terwijl deze dieren normaal erg schuchter zijn, leken ze de man uit het Amerikaanse Colorado niet op te merken toen hij ze al spelend filmde. Eerst vochten ze speels in de tuin om vervolgens de trampoline te ontdekken. Waarom ze net dit speeltuig uittesten, is niet volledig duidelijk, het is door hun voorzichtige aard vooral erg verrassend. Misschien volgden ze het voorbeeld van een kind? Een ding staat wel vast: ze hebben de kunst van het springen duidelijk nog niet goed onder de knie.

    (ep)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:vossen, vossenjongen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophef rond pikante poster ten voordele van dierenwelzijn

    Ophef rond pikante poster ten voordele van dierenwelzijn


    Een pikante poster die de bedoeling heeft geld in te zamelen voor dierenwelzijn zorgt voor heel wat ophef aan de Gold Coast in Australië. De afgebeelde foto toont een dubbelzinnig 'poesje' en stelt een ontharingsbeurt voor, waarvan 1 Australische dollar naar een dierenwelzijnsorganisatie gaat.


    De aandacht trekken, dat is alvast gelukt. Maar de manier waarop zint niet iedereen in de Australische Gold Coast. Het schoonheidssalon Burleigh Heads liet de omstreden poster gisteren op de mensheid los en lokte meteen een hoop reacties uit, waaronder heel wat negatieve.

    Nochtans gaat het om een goede doelactie. Voor elke bestelde ontharingsbeurt wordt 1 dollar op de rekening van een dierenwelzijnsorganisatie gestort.

    Meer dan 30.000 posters werden al verdeeld maar het was de onthulling ervan op Facebook die de reactiestroom op gang bracht. Leesa Hodgson vindt de poster bijvoorbeeld "wansmakelijk" en beweert "volledig gechoqueerd te zijn dat de organisatie zo laag gevallen is om geld in te zamelen".

    De eigenaars van schoonheidssalon Recreate Yourself verdedigen de affiche door te stellen dat het positieve het haalt van het negatieve. "Ik denk dat men het doel hier voorbijschiet: we proberen geld in te zamelen voor een goed doel, met een poster die je aandacht trekt zonder daarbij beledigend te zijn", klinkt het bij James Patten en Brad Carr.

    (hlnsydney/jv)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:poes, kat,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer adopteert twee hulpeloze zwarte beertjes


    Boer adopteert twee hulpeloze zwarte beertjes


    In China heeft een boerenfamilie zich ontfermt over twee zwarte berenjongen. Ze vonden de diertjes terwijl ze thee aan het plukken waren.
    De beertjes waren in de steek gelaten door hun moeder.

     
    "De beren waren nagenoeg uitgehongerd toen we ze vonden", zegt boer Tian Shougui uit Yukong. "Ze konden amper rechtop staan. De arme beertjes waren zo'n 20 centimeter groot en wogen nog geen anderhalve kilo. We konden ze niet aan hun lot overlaten en namen ze mee naar huis".

    Babyvoeding
    Intussen stellen de twee olijkerds het opperbest. Ze zijn al ruim vijf kilo zwaar en zijn erg actief. "Ze doen niets liever dan in een hoge boom te klimmen. Helemaal in de kruin doen ze dan een dutje", vertelt Tian. De beren krijgen een mengeling van babyvoedig, rijstbloem en rijst te eten.

    Onder het bed
    's Avonds krijpen de twee dicht bij elkaar onder het echtelijk bed van de boer en zijn vrouw. "Het lijken wel baby's. Ze zijn verrukkelijk".

    Maar de beertjes groeien als kool en boer Tian overweegt om een stuk land te omheinen waar de dieren meer ruimte hebben. "Ze zijn net als mijn kinderen. Ik voel me verantwoordelijk voor hen", klinkt het. (eb)






    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Beren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koeien krijgen voorrang in Nederlandse gemeente Voors

     

    Koeien krijgen voorrang in Nederlandse gemeente Voors



    Koeien krijgen vanaf volgende week dinsdag voorrang op gemotoriseerd verkeer op de Noord Emperweg in de Nederlandse gemeente Voorst. Automobilisten krijgen de waarschuwing voor overstekende koeien met een driehoekig bord en een bord met de tekst: Let op, er kan nog een koe aankomen!
     
    Eerste van een reeks
    De koe-oversteekplaats, die deze week wordt aangelegd, is de eerste van een reeks in heel Nederland. De oversteekplaatsen moeten koeien in staat stellen zelfstandig van hun wei naar een verderop gelegen melkrobot te lopen.


    (anp/eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Koe, Koeien,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zingende penis' maakt van vijverdwergduikertje luidruchtigste dier


    'Zingende penis' maakt van vijverdwergduikertje luidruchtigste dier

    Foto: Jérôme Sueur.

    Ze zijn amper twee millimeter lang maar kunnen met hun penis tot 99,2 decibels produceren. We hebben het over het vijverdwergduikertje of de wants van de Micronecta scholtzi-soort en zijn drieledige liefdesserenade.

    De 'fluitende fluit', het zou een Suske en Wiske-album kunnen geweest zijn, maar dit is écht wetenschappelijk. Jérôme Sueur, David Mackie, James F. C. Windmill - een Franse en twee Schotse onderzoekers - kwamen namelijk tot de vaststelling dat de mannelijke vijverdwergduikertjes door het schurken van hun penis tegen hun buikje een enorm geluid kunnen veroorzaken.

    "Er komt beduidend veel lawaai uit in vergelijking tot de grootte van het insect", beweren de biologen in hun publicatie in PLoS ONE. Tot 99,2 decibel zelfs, wat overeenkomt met het geluid van een grasmaaier of dat van een luid orkest. De insecten doen dat om de wijfjes te verleiden tot paren. Het gemiddelde geluid van hun liedjes, die uit drie delen bestaan, ligt op 78,9 decibels, vergelijkbaar met het lawaai van een passerende goederentrein.

    Hoe doen ze het toch?
    Hoe ze erin slagen zo'n enorm kabaal te maken met een lijfje van amper twee millimeter, is niet helemaal duidelijk. Ze gebruiken dan nog maar een stukje van 50 micrometer, ongeveer de breedte van een mensenhaar. "Het micromechanisme van zo'n klein systeem onderzoeken blijft een enorme uitdaging", aldus de wetenschappers. "Er zijn op het eerste gezicht geen resonantiesystemen terug te vinden op hun lijf dat het geluid zou kunnen versterken."

    Gemiddeld ligt de verhouding tussen geluidsproductie en lichaamslengte op een factor van 6,9. De vijverdwergduikers halen echter een mooie 31,5. Het geluid maakt ons niet doof, omdat de kevertjes het onder water loslaten. Toch kunnen we het horen aan de rand van de rivier.

    Relatief gesproken zijn de vijverdwergduikers dus de luidruchtigste dieren ter wereld, maar in absolute termen zijn dat de blauwe vinvissen, die tot 188 dB halen. Olifanten stranden op 117 dB.


    (hlnsydney/jv)
    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:vijverdwergduikertje, olifanten,
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië maakt runderen af wegens te volle weiden


    Australië maakt runderen af wegens te volle weiden


    © afp


    © afp


    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:runderen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieu niet van tel bij keuze vakantiebestemming

    Milieu niet van tel bij keuze vakantiebestemming


    Het milieu speelt geen rol bij de keuze van een vakantiebestemming. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van spoorwegmaatschappij Eurostar bij 3.225 volwassenen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek gebeurde binnen het kader van het "Groene Reis"-project, dat mensen moet aanzetten tot milieubewuster reizen.

    Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van de 1.008 Belgische ondervraagden niet aan het milieu denkt bij de keuze van een vakantiebestemming. In het Verenigd Koninkrijk loopt dit percentage op tot 70 procent, in Frankrijk is dat 50 procent.
     
    Opmerkelijk is wel dat 28 procent van de Belgen van mening is dat autorijden meer CO2 uitstoot dan gelijk welke andere dagelijkse activiteit. Amper 15 procent weet dat vrijetijdsreizen en vakanties het meest vervuilend zijn voor het milieu, aldus Eurostar.
     
    Een studie aan de universiteit van het Britse Surrey toonde immers aan dat 27 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde consument gemaakt wordt tijdens de vakanties, terwijl verplaatsingen met de auto instaan voor 18 procent van de totale uitstoot. Voor consumenten die naar hun bestemming vliegen, is de CO2-uitstoot van het vliegtuig al goed voor 52 procent van de totale uitstoot van hun vakantie.
     
    Van de 40 procent van de Belgen die aangaven wel aan het milieu te denken, is maar 34 procent bereid om het aantal vakanties per jaar te verminderen om zo hun CO2-uitstoot te beperken. Zevenentwintig procent kiest ervoor om de trein in plaats van het vliegtuig te nemen voor korteafstandsreizen.


    (belga/kve)
     bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:reizen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde hond kilometer meegesleept door auto


    Gewonde hond kilometer meegesleept door auto



    Een hond is gisteravond in het Nederlandse Drachten een kilometer meegesleept door een auto die het dier eerst had aangereden. Het gewonde
    dier is waarschijnlijk met de halsband aan de wagen blijven haken, aldus de Friese politie aan het persagentschap ANP.
    Het dier overleefde het ongeval niet

    Plots overgestoken
    De hond stak plotseling de weg over toen een onbekende automobilist langsreed en het dier schepte. De man stapte even verderop uit en keek onder zijn auto. Hij reed daarna door, terwijl de hond nog vastzat. "We vermoeden dat de chauffeur niets heeft gezien'', aldus een woordvoerder van de politie.

    De hond raakte pas los toen de bestuurder een kilometer verderop bij een kruising afsloeg. Daar werd het dier zwaargewond gevonden.
    Het stierf korte tijd later.


    (eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Hond,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Feet is een jongetje


    Happy Feet is een jongetje

    Happy Feet, de inmiddels beroemde keizerspinguïn die een verkeerde afslag nam en twee weken geleden terecht kwam op een strand in Nieuw-Zeeland, is een jongetje. DNA-onderzoek heeft dat uitgewezen. Dat onderzoek was nodig omdat mannetjes- en vrouwtjeskeizerpinguïns er hetzelfde uitzien.

    Happy Feet is een jongetje

    Happy Feet gaat goed vooruit. Hij werkt inmiddels ruim twee kilo zalm per dag naar binnen, zei een woordvoerster van de dierentuin in Wellington, waar de pinguïn voorlopig is ondergebracht. Het is de bedoeling dat hij uiteindelijk naar zijn eigen leefgebied terugkeert.

    Het is de eerste keer in 44 jaar dat een keizerspinguïn in Nieuw-Zeeland is beland. De dieren leven normaal gesproken rond Antarctica, ruim 3200 kilometer van Nieuw-Zeeland.

    bron; nieuws.nl

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:keizerspinguïn, pinguïn,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje temt zijn wilde paarden

    Spanje temt zijn wilde paarden


    Tijdens de Rapa das Bestas (vrij vertaald als ...

    Tijdens de Rapa das Bestas (vrij vertaald als 'Het temmen van de beesten') in het Spaanse Sabucedo temmen Spanjaarden honderden wilde paarden.
    Zij worden verzameld in de bergen en in de vallei worden ze gemerkt en getemd.

    Tijdens de Rapa das Bestas (vrij vertaald als ...



    Tijdens de Rapa das Bestas (vrij vertaald als ...

    bron; hln.be


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:Paarden,
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador besluit mee te doen aan halve marathon




    Labrador besluit mee te doen aan halve marathon


    YouTube

     In Maryland in de VS is labrador Dozer erin geslaagd om bijna een halve marathon uit te lopen. Het dier wist aan zijn baasjes te ontsnappen en toen
    hij de lopers van een halve marathon voorbij zag passeren, kreeg hij de loopmicrobe te pakken.

    De drie jaar oude labrador betrad het parcours van de halve marathon van Maryland na 8 kilometer. Met nog 12 kilometer voor de boeg leek de kans vrij klein dat de hond de eindstreep zou halen. Maar niets bleek minder waar: Dozer werd bevoorradingspunt na bevoorradingspunt opgemerkt en na een indrukwekkende tijd van 2 uur en 14 minuten bereikte de hond de aankomstlijn.

    YouTube

    Toen de baasjes te horen kregen dat een hond werd gesignaleerd op het parcours van de halve marathon, waren ze er vrij zeker van dat het om hun Dozer ging. Om zijn prestaties in de kijker te plaatsen, besloten ze om ter ere van zijn sportieve tocht geld in te zamelen voor het goede doel. 125.000 hits
    op YouTube later is er ruim 13.000 dollar ingezameld voor het Maryland's Greenbaum Cancer-centrum. De organisatoren van de marathon hebben
    Dozer inmiddels ook een medaille overhandigd.


    bron; deredaktie.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Labrador, Dozer, Hond,
    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaalde pinguïn ondergaat vierde maagspoeling


    Verdwaalde pinguïn ondergaat vierde maagspoeling

     
    © ap

    De verdwaalde keizerspinguïn die vorige week op een strand in Nieuw-Zeeland neerstreek, heeft een vierde ingreep ondergaan. Dat hebben Nieuw-Zeelandse media vandaag bericht.

    Bij het dier is in de zoo van Wellington zowat 300 gram zand, steentjes en vloeistof uit de maag verwijderd. Het 1 meter grote volwassen exemplaar is de eerste keizerspinguïn in 40 jaar die erin slaagde de ruim 3.000 kilometer vanop Antarctica te overbruggen.
     
    Zand gegeten
    De pinguïn strandde na zijn tocht op Peka Peka Beach en werd ziek na het eten van zand die het voor sneeuw aanzag. Sneeuw is voor pinguïns in hun habitat een natuurlijke bron om af te koelen.
     
    De zoo wacht nu radiologisch onderzoek af om na te gaan of verdere stappen nodig zijn. Volgens dierenarts Lisa Argilla maakt de exotische gast goede vooruitgang en eet hij vismilkshakes.

    (dpa/eb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:pinguïn, keizerspinguïn
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekleureekhoorn duikt voor het eerst op in Vlaanderen


    Driekleureekhoorn duikt voor het eerst op in Vlaanderen

     

    Voor het eerst is in Vlaanderen een Prevost eekhoorn, of driekleureekhoorn, in het wild aangetroffen. Het bontgekleurde diertje is gesignaleerd in de buurt van Grote Brogel en Bocholt, in de provincie Limburg. Dat meldt natuurorganisatie Natuurpunt.
     
    De eekhoorn dankt zijn naam aan de bonte kleuren van zijn vacht. De meeste dieren hebben een zwarte staart, rug, voorhoofd en snuit, witte wangen, kin, flanken en dijen en een kastanjebruine buik en binnenzijde van de poten. Bij sommige dieren zijn de voorpoten geheel oranjerood, bij andere zijn ze aan de voorzijde wit.

    (belga/eb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Eekhoorn, Prevoost eekhoorn,
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brabants trekpaard zet Vermont op infosnelweg


    Brabants trekpaard zet Vermont op infosnelweg


    Claude Desmarais en zijn Brabants trekpaard ...

    Claude Desmarais en zijn Brabants trekpaard Fred zetten de
    Amerikaanse staat Vermont mee op de informatiesnelweg.

    In moeilijk toegankelijk terrein helpt Fred de technici glazvezelkabel te trekken.
    Man en paard werden ingehuurd door Fairpoint Communication.
    Dit bedrijf moet Vermont tegen 2013 supersnel internet bezorgen.

    Of hoe oude en nieuwe technologie elkaar een handje helpen. 

    Claude Desmarais en zijn Brabants trekpaard ...





    Claude Desmarais en zijn Brabants trekpaard ...

    © reuters
    (eb)
    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Paard Brabants trekpaard,
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritiek op bekende paardenrace Siena nadat paard sterft


    Kritiek op bekende paardenrace Siena nadat paard sterft


     
    Archiefbeeld uit 2010. © ap

    Bij de training voor de wereldberoemde paardenrace Palio di Siena is vandaag een paard om het leven gekomen. Dat heeft geleid tot nieuwe oproepen om de middeleeuwse traditie te verbieden. Het paard liep in een bocht tegen een afzetting en werd gewond naar een dierenkliniek gebracht, waar het overleed. De ruiter raakte gewond.

    Bij de Palio nemen elke zomer in traditionele kledij gestoken ruiters, die de stadswijken vertegenwoordigen, het tegen elkaar op op de Piazza del Campo, het centrale plein van de Toscaanse stad.

    Dierenbeschermers hebben aangekondigd aangifte te doen wegens dierenmishandeling door de organisatoren van de Palio, aldus Italiaanse media. Ook eisen zij dat de Palio dit jaar wordt geschrapt als rouwbetoon
    voor het omgekomen paard.

    Gevaarlijk
    Minister van Toerisme Michela Vittoria Brambilla benadrukt dat zij er allang op wijst dat de Palio gevaarlijk is voor de paarden. Zij noemde de toeristische trekpleister een "anachronistisch evenement''. Volgens de bewindsvrouw is de Palio ,"niet meer onaantastbaar''. Ook is de politica blij dat Italië de Palio niet heeft aangemeld voor de Werelderfgoedlijst van de VN-cultuurorganisatie Unesco.

    Volgens de overlevering herdenkt Siena met de Palio de slag van Montaperti in 1260. Het belaagde Siena wist toen op het nippertje te winnen van de troepen van Florence. Siena was toen bondgenoot van de Duitse keizer, Florence was op de hand van de paus.

    (adb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Paard, Paarden,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerry_jente
    blog.seniorennet.be/gerry_j

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!