Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Noorse fjorden, 's werelds mooiste plek


    De Noorse fjorden, 's werelds mooiste plek


    De Noorse fjorden werden door National Geographic uitgeroepen tot het minst aangetaste gebied ter wereld. Het hele jaar door is de natuur er fascinerend. Wie de Noorse fjorden bezoekt, wordt getrakteerd op het ene na het andere spectaculaire hoogtepunt. Dit zijn onze tips voor een onvergetelijke verkenning van 's werelds mooiste natuurpareltje.

     
    De Zeven Zusters is de grootste waterval.
    De Zeven Zusters is de grootste waterval.

    Een typisch Noorse blokhut met sauna en zicht op de fjorden.
    Een typisch Noorse blokhut met sauna en zicht op de fjorden.

     
    We starten in Nordfjord, tussen Bergen en Ålesund, in het westen van het langgerekte land. Gletsjers, eilanden, fjorden, bergen, weiden, watervallen en meren, bossen, kale rotsgebieden: je vindt het er allemaal. Een ideaal gebied om van de rust en de natuur te genieten.

    Een reis door deze streek doe je het best met de wagen. Trek voldoende tijd uit, want reizen door de fjorden gebeurt op het ritme van de natuur. De maximumsnelheid is meestal 60 km per uur en de wegen worden vaak onderbroken door fjorden, die je met een veerboot kan oversteken. Ook dat loont de moeite.

    Unesco-erfgoed
    Geirangerfjord, de bekendste fjord van Noorwegen, bevindt zich midden in Nordfjord. Het is één van de meest gefotografeerde plaatsen van Noorwegen, dankzij de prachtige blauwe kleur van het water en de steile rotswanden. Watervallen storten zich hier naar beneden. Zoals de Zeven Zusters, de grootste van allemaal.

    Wie nog meer uitdagingen zoekt, kan naar de bergen trekken. Mount Skala, in Loen, en de omgeving rond deze reusachtige berg, is een paradijs voor hikers. Je huurt het best een gids, want de bewegwijzering is niet altijd even duidelijk. Het is er niet moeilijk om het noorden te verliezen in de eindeloze wouden op de bergen. Een goede gids laat je zelfs proeven van de typische oranjekleurige dauwbes (of bergframboos), die alleen in Scandinavisch berggebied voorkomt, en waaruit de Lakka-likeur gedistilleerd wordt.

    Gletsjerlopen
    Meer landinwaarts ligt de grootste gletsjer van het Europese vasteland: de Jostedalbreen. Adembenemend is een dagje gletsjerhiken op de Bodalgletsjer, die deel uitmaakt van de Jostedalbreen. Lichtblauw en gekarteld ligt hij tussen twee rotswanden. Voor een gletsjerdoop bouw je het best een hele dag in. Hoewel het gletsjerwandelen zelf slechts een drietal uur in beslag neemt, heb je toch voldoende tijd nodig om je uitrusting (stijgijzers voor onder je schoenen, een houweel) uit te kiezen en het wandelpad (uiteraard met de volledige uitrusting op je rug) tot aan de voet van de ijsberg te beklimmen.

    Gletsjerlopen kan alleen in de zomer, van mei tot september. In de winter is het niet alleen te koud, maar ook te gevaarlijk: de verse sneeuw kan dan metersdiepe kloven aan het zicht onttrekken.

    Zowel voor een doorgewinterde kajakker als voor een beginner, is een kajaktocht op het Lovatnetmeer een aanrader. Idyllisch en met een bijzondere tint van blauw, veroorzaakt door het smeltwater van de gletsjer. Het adembenemende meer kende een woelige geschiedenis, want de omgeving viel meer dan honderd jaar geleden twee keer ten prooi aan een tsunami, veroorzaakt door instortingen van de omringende rotswanden. Op sommige plaatsen liggen her en der in het water nog overblijfselen van die rotsblokken.

    Slapen in berghut
    Vooraleer je in de kajak kruipt, krijg je een korte introductie van Rogier, de uit Nederland afkomstige begeleider van Norway Adventures. Even later dobber je midden in een eindeloze stilte op het hemelsblauwe water met uitzicht op schitterende rotsformaties. Een leuke verrassing is de tussenstop aan een koffiehuisje op een schiereilandje en waar je bij een warm drankje kan proeven van de typische 'bløtkake', volgens de Noren de lekkerste taart ter wereld.

    Logeermogelijkheden zijn er in alle soorten, maar slapen in een berghut is toch een unieke belevenis. Stel je voor: bergen zo ver het oog reikt, glooiende groene berghellingen af en toe onderbroken door ruw gesteente, een zacht kabbelende beek, in de verte het geluid van een kudde geiten, en een drietal huisjes, verstopt onder een groen dak. En dat groene dak mag je letterlijk nemen, want er groeit mos, gras en zelfs hier en daar een boom op. De bergboerderij van Gloppen is enkel bereikbaar via een hobbelig grindpad en de dichtstbijzijnde buren wonen kilometers ver. Verwacht geen luxe en comfort, de huisjes zijn heel basic ingericht en sommige hebben zelfs geen stromend water of elektriciteit.

    In de winter kan je in verschillende gebieden skiën, zelfs letterlijk in de fjord. Heel origineel is wintersurfing aan de kust van Nordfjord, een combinatie van skiën en surfen. Niet voor watjes evenwel, want 's winters is het water heel erg koud.

    Daarnaast zijn er ook activiteiten, zoals snowshoehiken en sleetje rijden. Je kan, zowel 's zomers als 's winters, ook skiën in het Stryngebied. De pistes zijn 's avonds verlicht in Noorwegen, zodat je toch een lange dag kan skiën.

    De tips van Vlaamse fjordenkenner
    Het is geen overbodige luxe om je fjordenreis ver vooraf te boeken en je te laten bijstaan door een specialist. Nordic Info uit Buggenhout is dé fjordenspecialist op de Belgische markt en zaakvoerder Maarten Raes kent Noorwegen op zijn duimpje. Zijn ultieme fjordentips:

    - Verblijf in een typisch Noorse blokhut met sauna en zicht op de fjorden.

    - Geniet van de indrukwekkende Nærøyfjord: slechts 250 meter breed en met besneeuwde bergtoppen tot 1.500 meter hoog.

    - Begin je dag met een zoektocht naar dolfijnen en zeehonden in de Sognefjord en eindig met spotten van rendieren en elanden in Jotunheimen.

    - Ontdek de uitlopers van de fjorden diep landinwaarts: hier dringen ze door tot in het hooggebergte.

    - Vaar door de Geirangerfjord met een schip van Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld.

    http://www.nordicinfo.be of tel. 052/55 52 54.

    Logeren
    Avontuurlijk: de bergboerderijen van Gloppen bieden logies aan op een zevental verschillende plaatsen.
    Minimum aan comfort, maar maximum aan beleving.
    Prijs: 250 NKr (32 euro) per nacht.http://stølsferie-nordfjord.no/en

    Basic: mooi gelegen aan de oever van de Stryn rivier, is het Stryn Hotell. Centraal voor daguitstappen en activiteiten in de buurt. 's Avonds ga je het best uiteten, met verschillende restaurants op wandelafstand.
    Prijs: 648 NKr (72 euro) per kamer per nacht met ontbijt.
    http://www.strynhotell.no

    Wellness: een aangenaam wellnesshotel is het Nordfjord Hotel in Nordfjordeid. Het 'badehuset' is compleet met een Finse sauna, Turks bad, infrarood sauna, ijsdouche, outdoor jacuzzi met zout water en binnenzwembad met therapeutisch, 34 graden warm water. massages.
    Prijs: 1.500 NOK (190 euro) per nacht met ontbijt, toegang tot wellness incluis.
    http://www.nordfjord-hotell.no

    Praktisch
    Erheen: Brussel-Geiranger 1.930 km. Over land via Noord-Denemarken (Hirtshals) of Noord-Duitsland (Kiel) en daar de ferryboot naar Oslo. Vanaf Kiel naar Oslo duurt 20 uur en je slaapt dan in een gezellige hut. Oslo-Geiranger 430 km. Vanaf Denemarken naar Kristiansand is het 4 uur. Info op
    http://www.colorline.com voor het vaarschema. Vliegen vanuit Brussel (via Kopenhagen of Oslo) naar Ålesund, met SAS. Info op http://www.flysas.be

    Beste periode: hele jaar door mooi, er is altijd wel iets te doen. Het beste, zonnigste weer van mei tot eind september. November/december/januari zijn donkere maanden en het koudst. Rond de kerstperiode is het in de wintersportgebieden heel gezellig.

    Info: http://www.visitnorway.com - http://www.fjordtours.com - http://www.nordfjord.no - http://www.norway-adventures.com - http://www.nordicinfo.be

    Kajakken op het Lovatnetmeer is een onvergetelijke belevenis.

    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Noorwegen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde kat krijgt zwemlessen om terug te leren stappen



    Verlamde kat krijgt zwemlessen om terug te leren stappen

    In een verkeersongeluk raakte de kat Mog verlamd aan haar beide voorpootjes. De dierenarts stelde hydrotherapie voor, lees: zwemlessen.
    Poezen zijn niet happig op water, maar Mog is er inmiddels aan gewend en maakt ook vorderingen.
    De dierenarts en zijn baasje verwachten dat hij weldra opnieuw zal kunnen stappen.                  

     Bekijk hier foto's van de zwemmende poes.


    (lb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Kat, Mog,
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wereldwonder van Peru



    Het wereldwonder van Peru


    De Inca's wisten Machu Picchu eeuwenlang verborgen te houden.

    Precies honderd jaar geleden ontdekte Hiram Bingham de Incastad Machu Picchu. De verjaardag van Peru's wereldwonder wordt in juli spectaculair gevierd, maar met zijn koloniale pracht, witte stranden en regenwoud heeft het land nog zoveel meer toppers in petto. Peru smeekt om een rondreis, met Machu Picchu als kers op de taart.

     
    Een precolumbiaans beeld uit de ruïnes van Chan Chan.
    Een precolumbiaans beeld uit de ruïnes van Chan Chan.


    Gekostumeerde indianenjongens tijdens een feest in Huanchaco.
    Gekostumeerde indianenjongens tijdens een feest in Huanchaco.


    Quechua-vrouwen verkopen fruit en groenten op de markt van Pisac, een dorp in de heilige vallei van de Inca's.
    Quechua-vrouwen verkopen fruit en groenten op de markt van Pisac, een dorp in de heilige vallei van de Inca's.

    De kathedraal van Cuzco op de Plaza de Armas.
    De kathedraal van Cuzco op de Plaza de Armas.


    Hotel Las Palmeras in Huanchaco
    Hotel Las Palmeras in Huanchaco

    De meeste reizigers willen bij hun landing in Lima de stad zo snel mogelijk ontvluchten. Nochtans kent de hoofdstad van Peru heel wat verborgen schatten die vooral na zonsondergang tot hun recht komen, als de avondspits verdampt en Lima herademt. Omdat je te voet niet ver geraakt in deze miljoenenstad, neem je het best de Turibus om de vele architecturale pareltjes te bezichtigen. Vanuit de hippe wijk Miraflores rijden we langs de archeologische site Huaca Pucllana naar het historische centrum van Lima, dat zijn status van Unesco-werelderfgoed alle eer aandoet. De Plaza de Armas, de kathedraal, het regeringspaleis en het San Franciscoklooster zijn slechts enkele van vele indrukwekkende erfgenamen van de Spaanse koloniale bezetting.

    Hoogtepunt van de rondrit is een bezoekje aan het Circuito Mágico del Agua, volgens het Guinness Book of Records het grootste fonteinencomplex ter wereld. Verbluffend is vooral het licht-, klank- en waterspel, dat bezoekers tot ontzagwekkende stilte dwingt. Lichtbundels baren een volmaakte driedimensionale danseres, die hoog boven de hoofden danst op Weense wals, flamenco en theatrale, Peruaanse zarzuela. Een sterk huwelijk tussen technologie, traditie en kunst komt hier tot leven.

    Oeroude tradities
    Met een comfortabele nachtbus reizen we naar het noorden, waar we bij het ochtendgloren de indrukwekkende ruïnes van Chan Chan bezoeken, de grootste precolumbiaanse stad op het Amerikaanse continent. Ook de door pastelkleuren overgoten koloniale stad Trujillo is interessant, maar na zonsondergang loop je hier liever niet alleen op straat.

    Een veilige en rustigere uitvalsbasis om Trujillo en de ruïnes van Chan Chan te ontdekken, is het vissersdorpje Huanchaco. Surfers komen van heinde en ver om de perfecte golven te bedwingen en bon vivants komen ruim aan hun trekken in de vele restaurantjes. Een absolute must als je aan de Peruaanse kust vertoeft, is ceviche, een schotel van rauwe vis gemarineerd in limoensap en chilipepers, gegarneerd met zoete aardappelen, ui en geroosterde maïs. Elke middag zitten de vele cevicherías afgeladen vol met hongerige liefhebbers.

    Ondanks zijn toeristische succes slaagt Huanchaco er wonderwel in oeroude tradities in stand te houden. Lokale vissers trekken er nog steeds dagelijks op uit in hun handgemaakte rieten bootjes van zo'n vijf meter lang en vijftig centimeter breed. Zodra de netten binnengehaald zijn, surfen ze de honderden meters lange golven af tot ze hun caballitosop het droge kunnen slepen. Al 2.000 jaar houden de vissers van Huanchaco dit gebruik in stand. Mogelijk waren zij de allereerste surfers ter wereld. Vriendelijke vissers laten je graag gratis of voor enkele soles - de Peruaanse munt - een tochtje maken.

    Dorpsfeesten
    Wanneer we uit het frisse zeewater wandelen, worden we overrompeld door een dansende meute indianen, monsters en duivels. We zijn middenin de vijfjaarlijkse pelgrimstocht tussen Huanchaco en Trujillo beland, ter ere van de Virgen Candelaria del Socorro, de beschermheilige van Huanchaco. Slechts eens om de vijf jaar mag de Heilige Maagd de sneeuwwitte kerk verlaten om een luchtje te scheppen, maar dan wordt ze wel dagenlang als een vorstin rondgedragen door honderden gekostumeerde indianen, boeren en demonen, die de Peruaanse geschiedenis en mythes symboliseren. Niet gevreesd: om een folkloristisch dorpsfeest mee te maken, hoef je echt niet te wachten tot de volgende uitvaart van de maagd van Huanchaco. Zowat elk Peruaans dorp, tot het kleinste gehuchtje, heeft een patroonheilige die geregeld in de bloemetjes wordt gezet. Jaarlijks zijn er in Peru zo'n 3.000 fiesta's...

    De hipste Peruaanse bestemming van het moment is ongetwijfeld Iquitos, een bruisende stad in het Amazonewoud van waaruit dagelijks cruises op de Amazonerivier en trektochten in het oerwoud vertrekken. Lonely Planet zette Iquitos op de zesde plaats in haar top-10 van te bezoeken steden in 2011. Iquitos is de grootste stad ter wereld die niet over land bereikbaar is. Avonturiers kunnen de reis naar de Amazonestad tot een ware odyssee verheffen, met dagenlange busritten door het Andesgebergte en een driedaagse riviertocht in het oerwoud.

    Lijkt dat je iets te veel gedoe, kan je gewoon vanuit Lima het vliegtuig nemen. Twee uur na vertrek slaat Iquitos je dan met een hete dweil in het gezicht. Iquitos broeit. Wanneer de zon het hoogst staat, lijkt elke beweging een heldendaad, maar 's avonds is het heerlijk langs de uitgestrekte boulevard aan de oevers van de Amazonerivier.

    Tijd te kort in Cusco
    Precies 3.326 meter hoog in het Andesgebergte ligt de hoofdstad van het ooit zo machtige Incarijk. Cusco, Quechua voor 'navel van de wereld', is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Hoe lang je ook blijft, je komt tijd te kort. Enkele van de indrukwekkendste bouwwerken vind je naar goede Peruaanse gewoonte op de Plaza de Armas, waar de Spaanse conquistador Pizarro een enorme kathedraal liet bouwen op de ruïnes van het hart van het Incarijk.

    De conquistadores mogen het oude rijk dan wel met de grond gelijk gemaakt hebben, je hoeft niet naar het Incamuseum om de trotse geest van een ver verleden in te ademen. Elke avond kan je concerten bijwonen van inheemse groepen die hun muzikale traditie al eeuwen in ere houden. Met de indianen die al eens met een cd'tje en een panfluit een Vlaamse braderie durven op te leuken, heeft dit niets te maken. Opzwepende percussie en hypnotiserende blaasinstrumenten zorgen ervoor dat het spontaan begint te jeuken om een zonnedans te doen.

    Verder zijn er in Cusco tientallen gebouwen en musea die de moeite waard zijn. Maar wil je de stad echt leren kennen, verdwaal dan tussen de kerken, in de smalle steegjes van het historisch centrum, het artistieke San Blas en de volkswijken op de heuvels.

    Machu Picchu
    Om dat andere Incawonder, Machu Picchu, te bereiken, kan je vanuit Cusco de trein nemen en ter plaatse de toegangsprijs betalen.
    Maar als je een vierdaagse trekking boekt bij een reisagentschap,
    ben je nauwelijks meer kwijt en een hele ervaring rijker. Kijk wel goed uit, want niet alle reisbureaus in Cusco zijn even betrouwbaar.

    Tientallen zaklampen verlichten het steile pad wanneer we om 4 uur 's ochtends de laatste beklimming naar Machu Picchu inzetten. Wanneer het ochtendgloren de donkere wolken langzaam verdringt, ontsluiert zich een van de fraaiste fenomenen die we ooit hebben aanschouwd: Machu Picchu, het heiligdom dat de Inca's eeuwenlang verborgen wisten te houden voor de conquistadores. Tien uur lang dwalen we rond in misschien wel het meest mystieke van de zeven nieuwe wereldwonderen, honderd jaar nadat de Amerikaan Hiram Bingham als eerste 'gringo' het tempelcomplex ontdekte.

    In juli wordt dat uitgebreid gevierd. Sting zou al een akoestisch optreden op de archeologische site hebben toegezegd en ook met Paul McCartney en U2 wordt gepraat. Het belooft mythisch te worden.

    Logeertips
    Guesthouse Safe in Lima (**): bij Vlaming Jean-Paul Hemelaer, die ook vervoer verzorgt van luchthaven naar logies, en uitstappen. Vanaf 30 euro per nacht met ontbijt.

    Los Marqueses (***) in Cusco: een prachtig koloniaal pand pal in het historisch centrum, heerlijk ontbijt. Tweepersoonskamer vanaf 60 euro.

    Las Palmeras (***) in Huanchaco: een gerieflijk hotel vanaf 35 euro per nacht met ontbijt.

    Met Vlamingen door Peru
    In Peru zijn nogal wat Vlamingen actief in het toerisme. Dirk Joris heeft in Cusco het reisbureau
    South America Planet. Dat biedt Nederlandstalige groepsreizen aan en verzorgt ook de Incatrail-trektocht naar Machu Picchu. Jean-Paul Hemelaer heeft een guesthouse in Lima en organiseert trekkings naar alle hoeken van het land. Pauline Evers runt het hostel-restaurant Via-Via in Ayacucho.

    Praktisch

    Erheen: Met Iberia via Madrid. Reken op ± 1.000 euro. Wie een georganiseerde rondreis boekt, betaalt minder. Transport in Peru met Peruvian Airlines en busmaatschappij Cruz del Sur of
    Turibus in Lima.

    Beste periode:
    Aan de kust het hele jaar door, in de bergen en het regenwoud droogst van mei tot en met september. Regenseizoen (december tot april) kan ongemakken veroorzaken.

    Rondreizen: Diverse touroperators bieden begeleide rondreizen aan. Naast de groten (Jetair, Neckermann, Thomas Cook) is
    Cosmic Travel dé Peru-specialist in België, met de ruimste keuze en grootste vrijheid, à la carte, individueel of in groep (ook via de reisagent).

    Anders Reizen organiseert twee avontuurlijke trekkings, van 10 tot 31 juli en van 9 september tot 3 oktober.

    Een vierdaagse trekking via
    Marcelos Travel met toegangsgeld Machu Picchu kost ter plaatse 135 euro.

    Documenten: Internationaal paspoort.

    Gezondheid: Goede conditie vereist (hoogte- en wagenziekte, diarree komen veel voor). Kijk op de
    website van het Tropisch Instituut.

    Veiligheid: Laat je goed informeren waar de gevaarlijke plekken zijn, pronk niet met je luxe, let op voor gauwdieven, reis licht. Neem een reisgids mee (Lonely Planet, Footprint).

    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Peru, Incastad Machu Picchu,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse beukenbossen en natuur in Australië, Kenia en Japan op Erfgoedlijst


    Duitse beukenbossen en natuur in Australië,
    Kenia en Japan op Erfgoedlijst


    De Unesco heeft zaterdag beslist vijf Duitse beukenbossen toe te voegen aan de lijst voor het Werelderfgoed Natuur. Dat meldt de International Union for the Conservation of Nature (IUCN), een internationaal instituut voor natuur en natuurlijke hulpbronnen dat de Unesco adviseert.

    De vijf Duitse beukenbossen liggen in de Duitse deelstaten Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Thueringen en Hessen en zijn uitlopers van de oerbossen in de Karpaten die op het grondgebied van Slovakije en Oekraïene liggen. Deze oerbossen werden in 2007 al op de lijst gezet.
     
    Op de Werelderfgoedlijst staan 900 opmerkelijke cultuur- en natuursites uit 151 landen. Ons land heeft elf monumenten op de lijst staan, onder meer de Brusselse Grote Markt, de Vlaamse begijnhoven of het historisch stadscentrum van Brugge.
           
    Het Werelderfgoedcomité van de Unesco zit al een hele week in Parijs samen. Het bekijkt 37 projecten die landen indienden.

    Natuur
     
    Vrijdag werden ook al de Ningaloo Coast in Australië, de Ogasawara-eilanden in Japan en de meren van de Rift Valley (Bonde la Ufa) in Kenia op de lijst gezet.
           
    De Keniaanse meren Elementaita, Nakuru en Bogoria staan volgens de IUCN bekend om hun ongekende schoonheid en biodiversiteit. 'De drie meren maken onderdeel uit van een van 's werelds grootste vogeltrekroutes, waar onder andere de roze pelikaan en de kleine flamingo veel voorkomt.'
           
    In het Ningaloo Reef leeft dan weer de grootste vissensoort ter wereld, de Walvishaai, naast meer dan 500 tropische vissoorten en 220 koraalsoorten. 'Er zwemmen ook zeeslangen, walvissen, zeeschildpadden en haaien rond.' Van alle landen telt Australië de meeste gebieden op de lijst voor Werelderfgoed Natuur.
           
    De Ogasawara-eilanden liggen ongeveer duizend kilometer onder de grote Japanse eilanden. 'Door hun geïsoleerde ligging ontwikkelt de natuur op de meer dan 30 eilanden zich onafhankelijk van andere gebieden. Het Ogasawara-gebied bevat meer dan 140 soorten planten en dieren die alleen hier voorkomen', verduidelijkt de IUCN in een mededeling.

     llo 
    bron; nieuwsblad.be
    bron; BELGA/DPA

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:beukenbossen, Duisland, Belgie, Kenia, Australië, Japan,
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftig eenden komen om bij stalbrand in Pulle



    Vijftig eenden komen om bij stalbrand in Pulle




















          Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be


    In Pulle bij Zandhoven heeft een brand in een stal het leven gekost aan een vijftigtal eenden. Het is een kippenstal, waar momenteel enkel eenden zaten.
    De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de schade is groot. Waarschijnlijk werd de brand veroorzaakt door een defect in het verwarmingssysteem.
    Enkele jaren geleden was er al eens een brand in dezelfde stal.


    bron; deredaktie.be


    Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S
    Tags:Eenden,
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten


    Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten

    Naki'o is eerste hond met vier kunstpoten

    Dieren die van een kunstpoot voorzien werden, zijn al lang geen uitzondering meer, maar een hond met liefst vier pootprotheses is wél een wereldprimeur. Naki'o is de naam van deze unieke pup, die dankzij een nieuwe set pootjes weer spelend door het leven kan hossen.

    Naki'o was maar vijf maanden toen hij, samen met zijn broers en zusjes, in de steek gelaten werd door hun baasjes, die uit hun huis gezet werden. De puppy overleefde amper de harde winter in Nebraska en zijn vier poten raakten bevroren en misvormd nadat hij kwam vast te zitten in een ijskoude modderpoel.

    Incrediblefeatures.com meldt dat dierenarts Christie Tomlinson geld inzamelde om Naki'o te voorzien van twee protheses aan de achterpoten. Tomlinsons enthousiasme werkte aanstekelijk en de behandelende orthopedisten besloten meteen ook gratis twee kunstpoten vooraan te installeren.

    De operatie is meer dan geslaagd: Naki'o kan nu rondhuppelen, springen en spelen zoals andere hondjes.


    (hlnsydney/jv)
    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Hond,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen vinden 'zeemonster' van 17 meter




    Chinezen vinden 'zeemonster' van 17 meter



    Op een strand in China is een 'zeemonster' van maar liefst zeventien meter aangespoeld. Het schepsel is echter zo verrot dat het niet kan geïdentificeerd worden. Dat meldt een lokaal nieuwsstation in Guangdong, in het zuidoosten van China, dat ook weet dat het gevaarte 4,5 ton weegt. Een plaatselijke visser van 66, Hwang, zag als eerste het karkas liggen. Ondanks de stank van het rottende lijk, krijgt het heel wat bekijks. Het werd aangetroffen met touwen rond het middel. Een verklaring daarvoor kan zijn dat vissers een stevige vangst hadden, maar het beest niet aan wal kregen.

    Op basis van deze foto, denken drie Amerikaanse biologische zeeëxperten dat het om een walvis gaat. "Als we kijken naar de groeven van de keel, zijn we het erover eens dat het hier om een walvisachtige moet gaan", zegt Scott Baker in Life Magazine. "Als hij zeventien meter lang is, zou het waarschijnlijk om een gewone vinvis gaan. Maar afgaande op de foto is hij niet zo groot en denken we eerder aan een Bryde's vinvis. We hopen dat iemand de botten verzamelt en een staal opstuurt, zodat we een genetische analyse kunnen maken. Het is immers erg zeldzaam dat er aan de kust van China karkassen van walvissen teruggevonden worden."


    (odbs)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Walvis, Vinvis,
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige tapir geboren in Zürich


    Schattige tapir geboren in Zürich


    In de dierentuin van het Zwitserse ...

    In de dierentuin van het Zwitserse Zürich is een schattige tapir geboren.


    In de dierentuin van het Zwitserse ...


    (sam) bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Tapir,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VW Kever huisvest kreeften


    VW Kever huisvest kreeften


    De Britse beeldhouwer Jason Caires-Taylor ...


    De Britse beeldhouwer Jason Caires-Taylor goot een Volkswagen Kever in beton en installeerde die op de zeebodem voor de kust van Mexico. De auto heeft compartimenten waarin kreeften en vissen beschutting kunnen zoeken
    en is de laatste toevoeging aan het onderwaterpark van de kunstenaar.
    Hij wijst ermee op de impact die de mens heeft gehad op de ecosystemen
    en het effect daarvan op toekomstige generaties. De VW Kever is in Mexico
    een icoon, de 'votcho' werd er tot 2003 ook nog gefabriceerd.


    (lb)
    bron; hln.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Tags:Kreeften, Mexico,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stelende vos verschalkt met ei


    Stelende vos verschalkt met ei

    De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het ...


    De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het ...

     


     De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het ...

    De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het beu dat het eten van zijn katten steeds verdween, en ontdekte dat een vos ermee aan de haal ging.

    Hij merkte dat het dier elke dag langskwam in zijn tuin, en dokterde een ingenieus systeem uit om een foto te maken van de indringer.

    Jegen legde een ei in een holle boomstam, en legde daar een knop onder. Die knop verbond hij vervolgens met zijn fototoestel, dat enkele prachtige kiekjes kon schieten van de vos.




     (sam) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:wolf,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluwen bouwen nestje met verlichting


    Zwaluwen bouwen nestje met verlichting




    In China werd een vooruitsrevend zwaluwenpaar gespot.
    De vogels hebben hun nestje immers gebouwd rond de sokkel van een gloeilamp: warm, comfortabel en goed verlicht.

    De lamp hangt boven de ingang van het winkeltje van Yang Hong in Jinhu. Volgens de winkelier hebben de zwaluwen, naast het gewone materiaal,
    ook cement gebruikt van een naburige werf om hun nest te bouwen.

    De vogels gaan dus op meer dan één gebied mee met hun tijd.
    De vier jongen van het zwaluwenkoppel kunnen er maar wel bij varen.


    (eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Zwaluwen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzame pinguïn in Nieuw-Zeeland

     Eenzame pinguïn in Nieuw-Zeeland

    Een jonge keizerspinguïn raakte in de koude wateren van Antarctica even het noorden kwijt. Het dier zwom een heel eind verkeerd en belandde op een strand in... Nieuw-Zeeland.

    Wetenschappers zeggen dat het uitzonderlijk is dat een pinguïn zo ver van zijn natuurlijke habitat opduikt. Keizerpinguïns leven op Antarctica, zo'n 6436 kilometer verder. Het is 44 jaar geleden dat er nog een exemplaar gesignaleerd werd in Nieuw-Zeeland.

    'Ik zag iets glinsterend staan en ik dacht dat ik spoken zag', vertelt Christine Wilton, die de pinguïn als eerste opmerkte toen ze over het strand liep met haar hond. De ongewone bezoeker, naar schatting 10 maanden oud, trekt intusen heel wat kijklustigen naar Peka Peka Beach.


    Bron: bbc Auteur: ivb
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:pinguïn,
    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedisciplineerde ganzen


    Gedisciplineerde ganzen op Diesterse braderie
    worden internethit

    gedisciplineerde ganzen op diesterse braderie worden internethit video 2

    Vrijdag en zaterdag zorgde het slechte weer voor een mindere opkomst
    op de zomerbraderij in het stadscentrum van Diest, maar twee straatmuzikanten en dertien ganzen wisten de boel toch wat op te vrolijken.
    De ganzen zijn op amper twee dagen tijd een echte internethit geworden. 


    Bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Ganzen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevaarlijkste jobs ter wereld



    De gevaarlijkste job ter wereld


    "Zijn amandelen zijn nog in orde!"

    "Zijn amandelen zijn nog in orde!"


    bron; skynet.be


    Categorie:Foto's
    Tags:Krokodil,
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen geopend

    "Eén van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen geopend"


    De vallei van de Oude Kale, één van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen aldus de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), is officieel geopend.
    Het 443 hectare grote gebied Oude Kale ligt op het grondgebied van Merendree (Nevele), Vinderhoute (Lovendegem) en Drongen (Gent). Naast het eigenlijke valleigebied zijn ook aangrenzende akkers en weilanden opgenomen.

    Het inrichtingsplan werd al in 2002 goedgekeurd. In de jaren daarop werden gronden aangekocht voor de aanleg van fiets- en wandelpaden en oeverzonens langs de Oude Kale en enkele zijwaterlopen. "Die aankopen durden langer dan voorzien, maar vanaf het voorjaar 2010 zijn de inrichtingswerken gestart," aldus Els Seghers van de Vlaamse Landmaatschappij.
    "Het inrichtingsplan heeft aandacht voor het landschap, landbouw, waterwinning, natuur en zachte recreatie. Zo kan water van de Poekebeke tijdens wintermaanden via de Oude Kale naar de drinkwaterbekkens van Kluizen stromen."

    Volgens de Vlaamse Landmaatschappij is de vallei van de Oude Kale is één van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen. "Tot voor de inrichtingswerken was de vallei zo goed als niet toegankelijk voor de recreant." Wandelaars kunnen in twee lussen een negen kilometer lange "landschapsbelevingsroute" volgen. Er zijn ook brugjes aangelegd en enkele verhardingen voor fietsers. Voor de herinrichting werkten de Vlaamse Landmaatschappij en de Vlaamse Milieumaatschapij samen.


    (COR 207)
    bron; deredaktie.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Tags:Oude Kale, Oostvlaanderen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechtend jachtluipaard veert meter lucht in

     

    Vechtend jachtluipaard veert meter lucht in

     

    Natuurfotograaf Elliott Neep kiekte een opmerkelijk gevecht tussen twee mannelijke jachtluipaarden in Tanzania.
    De vacht vloog letterlijk in het rond, net als een van de dieren.

    Het ging om een aanval van een volwassen mannetje dat de volgroeide jongen van een vrouwelijke jachtluipaard uit zijn territorium wilde om met haar te kunnen paren, legt Neep uit. De jongeling kreeg een rammeling, en ging snel op zijn rug liggen als teken van overgave. Het oudere mannetje sprong vervolgens zo'n 1,2 meter hoog over hem.

    Miauw
    "Toen het stof was gaan liggen, ging het grote mannetje neus aan neus staan met zijn rivaal. Hij liet een lange uitgerekte miauw horen, gelijkaardig aan het geluid dat twee huiskatten maken wanneer ze een territoriaal dispuut hebben in de tuin," zegt Neep. Het jongste dier piepte nog naar zijn moeder om hulp, maar die keek samen met zijn zus enkel toe. "Voor mij een teken dat ze klaar was met de opvoeding en dat het tijd was om te vertrekken," besluit de fotograaf.


    (sam)bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Jachtluipaard,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 nieuwe diersoorten ontdekt in Noordzee




    10 nieuwe diersoorten ontdekt in Noordzee

     


    Een team van onder meer biologen heeft bij de Doggersbank in de Noordzee
    de afgelopen dagen ongeveer tien diersoorten ontdekt die nieuw zijn voor Nederland. Het gaat onder meer om bepaalde slakken, weekdieren en een kwalletje. Dat verklaarde bioloog Peter van Bragt van stichting 'Duik de Noordzee Schoon' vandaag in het Nederlandse VARA-radioprogramma 'Vroege Vogels'.

    Het team is sinds 11 juni op een tiendaagse expeditie op de Doggersbank.
    De natuurliefhebbers willen het onderwaterleven in beeld brengen en hopen
    zo bij te dragen aan de bescherming van het gebied.

    De Doggersbank is een zandbank in de Noordzee, ten oosten van
    Noord-Engeland. De ondiepe bank is bijna 300 kilometer lang en
    de diepte varieert van 18 tot 30 meter. Het gebied bevindt zich in
    Duitse, Engelse, Deense en Nederlandse wateren.


    (belga/adha)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:doggersbank,
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duikster zwemt helemaal naakt met beloega's


    Duikster zwemt helemaal naakt met beloega's


    In het noordwesten van Rusland zwemt een duikster helemaal naakt met beloega's of witte dolfijnen om ze te temmen.

    Natalia Avseenko duikt zonder kleren in het vrieswater omdat marinebiologen denken dat de dieren niet graag aangeraakt worden met kunststoffen zoals wetsuits. Wetenschappers denken dat er gemakkelijker contact kan gelegd worden met de dieren zonder kledij als barrière, meldt de Daily Mail.

    Yoga
    De 36-jarige Avseenko kan door yogatraining haar adem ongelooflijk lang inhouden, en maar liefst tien minuten en 40 seconden onder water blijven. Ze zwemt in water van min 1,5 graden Celcius, een temperatuur die ongetrainde mensen al na vijf minuten fataal kan zijn.

    Barbaars
    Het experiment vindt plaats in de regio Murmansk Oblast, aan de kust van de Witte Zee nabij de Poolcirkelafdeling van het Utrish Dolfinarium. Een deel van de zee is afgesloten zodat er geen dolfijnen en walvissen in of uit kunnen. De zoogdieren worden vervolgens getemd om ze te kunnen uitvoeren naar dolfinaria in heel de wereld, een praktijk die veel dierenbeschermers barbaars vinden. Er leven zo'n 100.000 exemplaren in het wild.


    (sam)
    Bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Beloega's, Witte dolfijnen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuw probeert kleuter op te eten

     

    Leeuw probeert kleuter op te eten







    Gelukkig zijn de leeuwenkooien in de Cheyenne Mountain Zoo in Colorado voorzien van sterk glas. Anders had de eenjarige Trent zijn bezoek aan deze dierentuin wellicht niet kunnen naverteleen. Een van de leeuwen blijkt immers een ongezonde appetijt te hebben voor de kleuter en lijkt de knaap te willen oppeuzelen.

    Het liefst 15 centimeter dikke glas van de kooi verhindert dit gelukkig. De kleine Trent, daarentegen, lijkt het allemaal erg leuk te vinden.

    (eb)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Leeuw,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren in beeld


    Dieren in beeld

    Deze Chinese wateragame is in een vorig leven ...

    Deze Chinese wateragame is in een vorig leven vast nog
    fotomodel geweest... of tooghanger, dat kan ook.


    Pam Mullins uit het Canadese Prince Rupert ...


    Pam Mullins uit het Canadese Prince Rupert heeft een erg bijzondere foto gemaakt van een Amerikaanse zeearend. Ze drukte toevallig net af op het moment dat de vogel voor een condensspoor van een vliegtuig suisde, waardoor het lijkt alsof het dier zelf een uitlaat heeft.



    Bron; hln.be



    Categorie:Foto's
    Tags:Zeearend, Chinese wateragame,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    adaa
    blog.seniorennet.be/adaa

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!